Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz junior11 #44814 üzenetére

    ez a KeePassXC újabb, mint a sima Keepass?
    Független fejlesztés. Az eredeti Keepass Windowsra készült .NET Frameworköt használva, míg a KeepassXC egy multiplatform megoldás Qt-re építve (Windows, Linux, macOS). Mindkettőt folyamatosan fejlesztik, én az XC változatot a kicsit jobb UI miatt preferálom.

    A maradék részre: nagy a zavar. Egyszer a másik jelszókezelő jelszavát akarod csak itt tárolni, máskor az összes jelszót, nem igaz értem, hogy pontosan mit szeretnél.

    A KeepassXC .kdbx fájlokkal dolgozik, ez egy mesterjelszóval védett jelszótár, ezt nem kell tovább titkosítani. A fájlok akárhol lehetnek, ha ezeket egy Google Drive, OneDrive vagy Dropbox által szinkronizált mappában tárolod, akkor megvan a szinkronizálás is (azonban ezt én csak úgy tenném meg, ha a fájlt a mesterjelszón túl egy kulcsfájl is védené pluszban, ami nem kerül felhő közelébe).

    Desktopon elvileg van hozzá böngészőhöz extension automatikus kitöltésre, telefonon nem érhető el ilyen megoldás, ott másolgatni kell (gyakorlatilag én a másolgatást választottam desktopon is a ritkán használt jelszavaknál, a sűrűbben használtakat pedig úgyis tudom fejből).

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák