- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Milyen program ami...
Ha beállítom egy bizonyos idő után kilő egy adott programot? -
balfek
tag
halihó!
ma elkapott az ideg, h. nem találok (megint) valamit a doksijaim között.
szóval kell:
1. normális dokukezelő
2. egy metadata, v. legalább kulcsszó kikereső progi
3. e fenti kettőnek az ötvözete
=
egy olyan ''házikönyvtár'', amiben strukturáltan el tudom helyezni a doksijaimat, lehetőleg tudjak commenteket (metaadatokat) hozzáfűzni, s abban is tudjon keresni a proggi
(Eprints-ről tudok, de az webes...)
persze, ha majd lesz nyáron időm, akkor megcsinálom a netről elérhető kis könyvtáramat is, de addig iss (ja ha valakinek ehhez is van ötlete - jöhet
[Szerkesztve] -
pityulee™
tag
válasz
Arnold2 #2293 üzenetére
1. pl: ms wordben megcsinálod a szórólapot A4-es méretben, ha kész fájl menü> nyomtatás (a ''gyári'' nyomtatás ikon nem jó, mer úgy egyből küldi a nyomtatónak) vagy ctrl+p akkor bejön az ablak jobb alsó sarokban ott van h ''több oldal egy lapon''...
nemtom viszont h ez megvan-e a word minden verziójában. ha a tiédben netán nem lenne, akkor > 2.
ha pdf-ben van a cuccod adobe readerben is van ilyen, csak jobb
2. valószínű h a te nyomtatód meghajtójában is van olyan funkció h ''több oldal egy lapra'' vagy page layout vagy mittomén hogy híják wordben ctrl+p ahogy az előbb nyomtató kiválaszt mellette katt a tulajdonságokra, utána meg már a nyomtatódtól függ -
-
Arnold2
őstag
Egy barátnőmnek kellene a progi és ő úgy gondolta,hogy Word-ben esetleg megcsinálja és a .doc-ot / .rtf-et s berakja ebbe a szórólap készítő progiba. Végül is az is jó lenne hogy ha tudnánk, hogy hogy lehet Wördben úgy megcsinálni a dolgot hogy ugyan azt a tartalmat mondjuk 4* tegye rá egy A/4-es lapra (pl 2sor 2 soszlop elrendezésben).
-
Tosee
őstag
Hali!
Engem olyan progi érdekelne, ami a proci hőmérsékletét mutatja az óra mellett!
Valahogy úgy, ahogy a vincsiét...
+ egy olyan kellene még, amivel a tápom áramelosztását nézhetem meg esetleg, hogy le van-e terhelve...
Tudtok valamit ajánlani?
[Szerkesztve] -
robekri
addikt
Hali! Nem akarok 3dStudiot felrakni teszteléshez!
Melyik az a tesztelőprogram ami renderelést csinál, illetve kódolásokat??
Üdv.: Robe -
DeusHun
őstag
válasz
Winner_hun #2275 üzenetére
Leszedtem, installáltam, próbáltam de nem sikerült. ''Látja'', hogy két hangsáv van (egyiket sötét- a másikat világoskékkel jelöli is) de a hölgy szövege alól a ''számítógépes püttyögést'' nem tudom kivágni (Tiberium Wars intrófilmjének egy rövid részét szeretném kivágni úgy, hogy csak a női hang hallatszik).
-
Arnold2
őstag
Tudtok olyan programot amivel egyszerűen lehet szórólapot szerkeszteni (pl egy A/4-es oldalon több szórólap férjen el a takarékosság miatt)?
-
DeusHun
őstag
válasz
Winner_hun #2275 üzenetére
Köszi, már le is szedtem. Otthon majd tesztelem.
-
DeusHun
őstag
Hi!
Egy olyan progit keresek amivel ki tudnék venni egy mp3-ban szöveg mögül zajt. Mivel nem vagyok járatos ebben (értsd ma álltam neki ennek a project-nek) így valami olyan kéne amivel ezt relatívan könnyen meg lehet csinálni (vagy ha valaki már profin csinál ilyet és vállalna 2 mp mp3 átdolgozását jelentkezzen). Tudtok erre ajánlani valamit?
-
pityulee™
tag
-
The DJ
addikt
Tolmácsolom barátom kérdését:
<[ĐJ]Rudi> Ismersz-e olyan programot, amellyel mondjuk egy kék háttérben felvett filmjelenetre egy számítógéppel digitalizált hátteret teszek? -
Blaise
veterán
válasz
Speeedfire #2267 üzenetére
hmmm....itt kéne vmi állítani ? [link]
[Szerkesztve] -
Speeedfire
félisten
a winamppal csak a hangsávot tudod ''kiszedni''! ha újfajta winampod van akkor! annyi az egész h beállíások/bővítmények/kimenet/ és direct soundot állítsd át waveoutra! ott beállítod h mit szeretnél/minőség,hova/! utánna meg csak el kell indítani a videót a winamppal! de a streaming leszedésére pl: clipfisher
-
Blaise
veterán
válasz
Speeedfire #2265 üzenetére
winamp-al hogyan ?
-
Blaise
veterán
üdv !
Tudtok ajánlani valami progit, amivel pl netről streamingelt videóból (youtube ilyesmi) tudok kiszedni hangot mp3-ba ? -
canniball
nagyúr
válasz
kraftxld #2262 üzenetére
Nem tudom milyen formában vannak beszúrva, mert ha jobbklattyot nyomok egy dián->mentés másként, akkor mindenféle képformátumokat (.emf, .jpg, .png stb.) ajánl fel elmentésre. De:
''Amúgy a powerpointban: file, mentés másként, és rtf kiválaszt.''
Ezt nem tudtam, viszont bejött, köszönöm szépen!
-
canniball
nagyúr
Nekem olyan progira lenne szükségem, ami .ppt-ből készít bármilyen szerkeszthető szöveget (pl .doc, .txt, .rtf). Nem baj ha free.
(Próbáltam guglizni, rátaláltam pl. az ABC Amber PowerPoint Converter-re [link], de ez képként szúrja be az oldalakat, nem szövegként.
) Létezik ilyen?
[Szerkesztve] -
djadji
senior tag
válasz
kraftxld #2258 üzenetére
MOndanak...
tartomány nincs.. server nincs... (meg még sokminden nincs) Ezért gondoltam arra hogy a gépeken mint különálló PCken kellene megoldani ezt a ''bolondbiztos'' dolgot. (mivel a házaton nincs központi gép, olyan meg pláne nincs amelyik mindig megy)
Jogosultságokkal próbálkoztam, nekem nem sikerült.. de ha tudsz valami konkrétumot ajánlani szivesen megpróbálnám.
GP is megvolt... (nem emléxem valami gpedit.jvs (szinte tuti nem) de valmi ilyesmivel lehetett állítani a felhysználók jogait, amiket be is állítottam (start menü korlátozása pl) de a bajom ezzel az volt, hogy nem csak a tanulókra lettek igazak, hanem a rendszergazikra is... Ugyhogy nekem ez nem sikerült.. Próbáltam csoportokat is csinálni, de nekem akkor se jött össze... (persze lehet hoyg én bénáztam el)
Azt gondoltam hoyg van ilyen program ami megoldja ezt... de nem találtam.. Pedig sok helyen láttam ilyen PC-t (könyvtár, mediamarkt, meg ilyen nyilvános helyeken, és nem is voltak mindig hálózatban...) -
djadji
senior tag
senki nem rendszergazda csak én. De ez nem old meg semmit.
A Vitual PC-t én is ismerem.. de az elég lassú is, azonkívül kezdőknek nem olyan egyszerű elmagyarázni, hoyg amit látsz gépet az nem az amit a monitoron látsz, de azért mégiscsak...No meg vannak hátrányai kemáényen.
A Microsoft Shared Computer-t tavaly már elkezdtem nézegetni, föl is tettem 1-2re próbából.. de nem jött be.. (nem emléxem miért, de valamiért dobtam az ötletet.. nem oldotta meg amit kell (lehet hogy a gépek voltak gyengék hozzá))
Esetleg ha valakinek van ötlete még, azt szivesen fogadnám... (vagy ha esetleg megtudjka valaki annak a programnak a nevét..)
Kösz az eddigieket is! -
-
Ramius
őstag
A suliban úgy indulnak a gépek, hogy mindig az egész FAT táblát kitakarítják. Vagyis a netről egy mentett, tiszta, vírusmentes változat betöltődik. Így minden indítás úgy néz ki mint egy friss telepítés után. Jól meg van csinálva.
-
sszever
őstag
válasz
Speeedfire #2250 üzenetére
Csináld meg minden nap mondjuk 100 gépen, de akár csak hetente egyszer...
-
Speeedfire
félisten
nekünk is ilyen volt fent a suliban de hamar át lett b@szva a progi! sajna a nevére én sem emlékszem de a légyege ugyan ez volt! bámit fel lehetett rakni a gépre de restart után visszaállt minden! valami speedfast vagy valami hasonló nevű progi volt! sajna nem nagyon emlékszem már rá!
-
djadji
senior tag
válasz
BigBadPlaYeR #2244 üzenetére
EZ AZ! AZ kellene nekem de nagyon...
Hajlandó vagyok akár söröket áldozni az informatika oltárán, ha valóban free a progi...
Pont ilyen kellene nekem ..(hisz nekem se az eredti állapot kell, hanem a telepített, bállított, stb változatú WIN-t nem kell hogy szétszedjék az almák..)
SZval ha megtudop a progi nevét (esetleg elérhetőség, de azt már majdcsak taklálok) akkor pls .. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Az egyik tanárom valami ilyesmit használ a suliban. Az a lényege, hogy ''befagyasztja'' a win-t a beállítás pillanatában lévő álapotokra. Tehát nem eredeti állapot, lehetnek rajta akár progik is, stb. És ez után a változásokat már csak a memóriába menti, vagy nem is enged változtatni. Tehát ha még le id tudsz menteni valami ''szir-szart'', következő indításnál már nyoma sincs
De megadhatsz bizonyos mappákat, ahova viszont lehet menteni (10-20MB doc-oknak, meg ilyesmiknek pl.) és nem veszik el. Így akár bekorlátozhatod, hogy csak 1 mappába tudnak menteni, azt meg könnyű karbantartani viszonylag.
A nevére sajnos nem emlékszem, valami freeze azt hiszem... De utánajárok! És úgy rélik free. De annyira jól működik, hogy még a trial-os progik se járnak leBefagytak 23 napnál
-
djadji
senior tag
Keresek oléyan programot, ami megoldaná nekem azt, hogy az iskolában a gépekre ne lehessen a C meghajtóra menteni semmit. A WIn term működjön, de a C-n ne lehessen semmit változtatni...
Esetleg lehetne oléyan is, (ahllottam valahol) amelyik bekapcsoláskor mindig egy eredeti állapotot állít vissza, tehát nem lehet semmit elébarmolni a WINben mert minden visszaáll eredti gyári értékre...
Szval valami olyan kellene ami megőrzi a WINt működőképesen.. és a HDDre se enged minden szir-szar illegál tartalmakat a netről lehúzni... telepíteni, futtatni.. stb...
No és persze valami legális FREE cucc kellene, mert a sulinak nincsen pénze semmire (szokás szerint)
Meg lehet ezt oldani valahogy? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
CounterBoci #2241 üzenetére
Direkt IP beírásával próbálkoztatok már?
-
Ramius
őstag
válasz
CounterBoci #2239 üzenetére
IP cím rendben? Megosztás van? Tüzfal nem akadékoskodik? Közös munkacsoportban van a 2 gép?
-
CounterBoci
senior tag
válasz
Speeedfire #2238 üzenetére
nekem is egyértelműnek tűnt, de nem tudok vele belépni a hálózatba, nem látom a másik gépet
-
Speeedfire
félisten
válasz
CounterBoci #2236 üzenetére
ezt most nem nagyon értem! de ha másolni akrsz egyik gépről a másikra akkor szerintem is TC! előtte a kívánt mappát megosztod, a jobb gomb segítségével. aztán a tc-ben rákattintasz a \ -re és kész! másolsz! enjoy!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
CounterBoci #2236 üzenetére
Total Commander
-
CounterBoci
senior tag
milyen program, amivel egyszerű fájlcserét lehet megoldani helyi hálón? és ha lehet ingyenes?
-
Speeedfire
félisten
én régebben láttam ilyen progit asszem symanteces cumó volt!
de amúgy én is tc használok!
a főkönyvtárban alt+shift+enter! egy darabig eltart de megéri! -
lorcsi
veterán
tudnátok egy olyan progit mondani ami megmutatja mejyik könyvtár mekkora?
valamitől eszméletlen nő az egyik partícióm mérete és rá kellene jönni melyik könyvtárat töröljem, vagy progit -
Speeedfire
félisten
válasz
ssolitude #2226 üzenetére
vagy esetleg még ez!
[link]
ahogy olvasom ezzel a pluginnel nem is kell használni a feladatütemezőt hanem csak beállítod a winampban! de lehet h nem így van! kicsit csiszolnom kellene az angol tudásomat!
ki is próbáltam! f@sza kis cucc! sok okosságot be lehet állítani!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
válasz
Speeedfire #2225 üzenetére
És én ezt meg is köszönöm.
Ki leszen próbálva.
-
ssolitude
őstag
válasz
Speeedfire #2223 üzenetére
Ütemezve van a Winamp(ébresztő gyanánt). Ergo nem vagyok a gépnél. File-t meg szerintem nem lehet ütemezni
-
ssolitude
őstag
válasz
BigBadPlaYeR #2221 üzenetére
Jó ötlet
-
ssolitude
őstag
Létezik WinXp alá valami ébresztőóra alkalmazás? Olyasmire gondolnék, hogy működő Xp-n beállítók egy időpontot, amikor csörög vagy pittyeg, vagy elindít egy Winampot, vagy valami.
-
emitter
őstag
-
emitter
őstag
válasz
emitter #2211 üzenetére
találtam egy shareware USB PC Lock nevűt, elvileg kéne is működnie, de nem jó. Ha kihúzom a pendrive-ot, 1 percig visszaszámlál, majd semmi nem történik, pedig beállítottam, hogy freezelje a rendszert. :-/
Ráadásul ami a legnagyobb hülyeség, hogy ha be van dugva, akkor egy gombnyomással ki lehet kapcsolni magát a progit, és ez ellen semmiféle jelszót nem lehet beállítani neki. Pont az lenne a lényege, hogy ne tudja senki hatástalanítani, csak én, aki felraktam.
Lécci segítsetek, fontos lenne!! -
emitter
őstag
Mondjatok egy olyan free progit, amivel lockolni tudom a PC-met, usb-pendrive segítségével! Tehát ha nincs bedugva a stick, akkor ne lehessen használni a gépet. Olyan lenne jó igazából, hogy ha menet közben kihúzom, akkor ne kapcsolja ki a gépet, csak egy lock-screent mutasson.
thx -
BigBadPlaYeR
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged