-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
old gray
addikt
válasz vzsryl #14239 üzenetére
Semmi probléma, sokan nincsennek tisztában a Phenom II-k erejével, játékokhoz a legtökéletesebb választás, ár/érték arányban is best-buy. Persze ha grafikai munkára / fotófeldolgozásra/renderelésre kell akkor Intel.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz vzsryl #14236 üzenetére
Te ezeket a zöldségeket honnan veszed? E6750-et összehasonlítani Phenom II X3-al? Ez kissé nevetséges, a Phenom II egy E8400-al van kb. egy szinten, de tudok olyan tulajt akinek mind a kettő volt, tesztelte őket és szerinte a Phenom gyorsabb mint az E8400. Szóljak neki, előtte is szeretnél magyarázodni?
Egy 2,6Ghz-en járó PhenomII kevés egy HD4770-hez.
Támaszd alá érvekkel. Nekem Phenom II-m van illetve 4830 ami kb. a 4770-től 10%-al lassabb, szóval én tudom miről beszélek. Jah E6850-ről (ami 3,6GHz-n ment 24/7ben) váltottam Phenom II-re, így tudom melyik mennyivel gyorsabb. Alap-órajelen a Phenom II tökéletes a 4830/4770-hez ez így lett kitalálva, tudod, az AMD dragon platformja.
Mivel a PhenomII azt a szintet hozza, mint egy Core2duo, csak van még pluszba egy magja
Pontosítsunk az a szintet hozza mint az E8xxx széria (és nem azt amit a conroe magos core2-k pl. E6xxx széria), és igen van +1 magja ami a kórónak nincs.
És azt a plusz magot játékok közül csak a GTA4-ben lehet észrevenni.
Lehet még más játékkal nem játszottál? Unreal 3 engine játékok (mass effect, ut3, bioshock, gears of war, mirror's edge, warmonger....) mind kihasználják a 2nél több magot, és a lista idővel csak bővülni fog! Éppen ezért időtállóbb befektetés az Phenom II, aki nem tervezi 3 havonta cserélgetni a konfigját annak inkább Phenom II.
MOD: Gerisz megelőzött, nem kell szólni neki.
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz vzsryl #14233 üzenetére
4770 kari mellett procilimit? Ki van zárva. A sima Phenom II X3 az a 710, ez ugye szorzólockos és 2,6GHz-es, a lock nélküli a Black Edition azaz a 720BE ami 2,8GHz-es.
Ha nem szeretne tuningolni akkor tényleg elég neki a 710.Ent:
710 ~30k
720BE: ~37-8kBroadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
válasz elfelejtette #13126 üzenetére
Én a Q6600-at ajánlanám, vmi még bőven garanciális, használt darabot, aminek a tuning-potenciálja tesztelt.
A Q9300/Q8200/Q600 mind szerepel a PH! legfrissebb cpu-tesztjében, tessék olvasni: [link]
Ha meg csak játékra kell platform akkor AM2+ lap / Phenom II X3 720BE / 2*2GB DDR2 combótól jobb ár/teljesítmény arányú cpu jelenleg nincs a piacon. Esetleg ha ddr3 kell akkor AM3 lap / Phenom II X3 720 BE / 2x1 vagy 2x2GB ddr3. Tapasztalatból mondom, ez van nekem is, játékokban hasít, tuningolható (alapfesz.-en 3,5GHz általában megvan) és időtálló megoldás.
-
old gray
addikt
válasz jaja1981 #13109 üzenetére
Hülyeségeket azért ne írjál.....
Sokkal jobban tuningolható: a Q8200 híres arról, hogy nem igazán tuningolhatóak (lsd. 2009-es PH-s cpu teszt pl.)
a cache, meg annyira nem rúg labdába: a modern játékok és a jövő játékai egyre nagyobb mértékben támaszkodnak a cache-re.
a cache, meg annyira nem rúg labdába, mint az órajel, vagy FSB: ha ez így is lenne akkor miért a Q8200-at ajánlod, amikor a Q6600-nak gyárilag magasabb az órajele (és 2x annyi L2 van benne?)B+ ha ennyire nem értesz a dolgokhoz akkor minek okoskodsz?
-
old gray
addikt
válasz gaborbol #13068 üzenetére
Játékhoz a legjobb proci: Phenom II X3 720BE
-
old gray
addikt
válasz kissd01 #12631 üzenetére
Ez nem az a topic. Ez a "Milyen procit vegyek?" topic.
Amúgy ki mondta, hogy 3.8-4 ig simán mennie kellene alapfeszen... ? Valami jós az illető vagy médium? A tuningra nincs garancia. A további kérdéseidet ezzel kapcsolatban itt vagy itt tedd fel.
-
old gray
addikt
Megcsináltam az E6300 vs. E6850, 2MB vs. 4MB cache összehasonlítást, az E6850 szorzóját visszavettem 6x-ra, mind a 2 cpu 6*500-on ment, ramok 1000MHz-n, azonos körülmények között. Nem volt időm és kedvem sem alaposan tesztelni, így Everest szintetikus tesztek, SuperPI, 3DMark'06 és az egyetlen játék amivel naponta játszok, az UT3 benchet futtattam. CPU Photoworxx esetén volt számottevő különbség (majdnem 100% az E6850 javára) illetve +10FPS UT3 alatt (114FPS/124FPS), a többi eredménynél a különbség alig mérhető, pár % a differencia. Logout nem lesz, nincs kedvem diagrammokat készíteni, de délután, melóból hazaérve linkelem a screenshotokat egy hsz-ben.
-
old gray
addikt
Mindegy már, E6850 lesz: olcsón hozzájutottam és az alap 3GHz is elég, a Z600 is elbírja passzívan.
Mivel még az E6300-am is megvan, így adott az alap egy összehasonlításhoz, hogy a cache méret mennyire befolyásolja az architektúra teljesítményét azonos órajelen. Bár nehéz lesz azonos FSB / órajel párost összehozni.
-
old gray
addikt
Érdekes, de tényleg úgy tűnik, h 45nm ide vagy oda, nehezebb megoldani a hűtését. Másik hipotézis: igaz lehet, hogy az egyre kisebb csíkszélességeken a tuning egyre nagyobb mértékben csökkentheti a cpuk élettartamát? Gondolok itt arra, hogy a 1/2 1 évig 450MHz-n szaladgáló Celeron300A-m a mai napig megy ilyen órajelen, megnézném, hogy egy mai 45nm-es csoda bírná-e eddig.
-
old gray
addikt
Hi
A kérdésem az volna, hogy melyik cpu-ra lenne érdemes upgradelnem ,a köv. szempontok figyelembe-vételével:
- Giga P35-DS3R lap szolgál alapul, 515-ös max. FSB-t bír
- 2x1GB / 1066MHz ram
- tuning tervbe van véve, de nem brutális mértékű, ugyanis a Cooler Master Z600-as cpu-hűtőmet továbbra is passzívan szeretném használni. (most az E6300-am 3,2GHz-n alap-fesz mellett elbírja)A jelöltek:
E6850 : mert alap-órajelen 3GHz és olcsón hozzájuthatnék egyhez (~20k)
E8200 : mert 6MB cache, bár tuningolhatóak, szénné nem akarom húzni, ez nem előny
E7200 : mert olcsó (16k körül lenne)A 45nm-es technológia ellenére igaz, hogy a 8200-as, E7200-as cpuk nehezebben hűthetőek le a kisebb hőleadó felület miatt?
Szóval melyiket érdemes?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VoIP telefonálás
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest