Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
Igen, jelenleg ebben az "alsó-középosztályban" ez van. Most perpill. csak az "alsóházban" jó vétel a Ryzen (3100).
Állandóan változik a piac, az árak, tehát nem lehet megszokásból ajánlani, lehet, hogy 1 hét múlva már ez sem lesz igaz."az AMD nagyon is kellett ehhez a jó kis ár- és teljesítményversenyhez." - Igen, én is nagyon örülök a Ryzen-nek, nélküle "szomorú" lenne a processzor-piac.
-
palfitom
félisten
válasz
VirsLee #92045 üzenetére
"Nem csak játszana a géppel."
Idézem a kérdezőt: "Elsősorban multiplayer játék + streamelés, másodsorban hobbi-munka (programozás), de arra a mostani konfigom is elegendő. Talán a tartalomkészítésbe is belekóstolnék, de egyelőre nem kimondottan ez a cél."Az én olvasatomban játékra kell belőni a gépet.
A 10400F jelenleg ~53-54k-ért kapható, az R5 3600 pedig ~71k-tól, ami hatalmas különbség. A teljes matekot nézve, a Ryzenhez kb. 8k-val olcsóbban is van normális alaplap, de még akkor is marad 9-10k különbség, ami durván 17-18% felárat jelent az i5-höz képest. Na, ennyit nem ér szerintem. -
kolopele
nagyúr
válasz
VirsLee #92045 üzenetére
Igen, ez így van, számomra értelmetlen lett volna, ahogy a gyerekek 8700 - asait sem cseréltem ki 10400 - akra, csak raktam össze egyet MSI B460 - as lappal, 2666 mhz - es ramokkal, és lényegében hozta a 8700 szintjét, pedig azokban 3000 - resek a ramok. Mindig elfelejtem itt a fórumon, hogy a PC nem csak a játékokról szól
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
kolopele #92043 üzenetére
Ezért linkeltem olyan tesztet, ahol alkalmazások is vannak és össze Is lehet hasonlítani a 3600-zal. Nem csak játszana a géppel. AM4 pedig melóra jobb, valamint időtállóbb is, mint az 1200. Te sem ugrottál bele az 1200-es platformba, gondolom azért mert nem hozott érdemi újítást
-
kolopele
nagyúr
-
VirsLee
Topikgazda
Ha lesz stream és tartalom gyártás is, akkor lehet, hogy érdemesebb majd az új széria megjelenése után lecsapnod egy 3700X-re inkább. 10400 gyenge a 3600-hoz képest tartalomgyártás tekintetében. Ezt nézd meg, itt pont azt tesztelik, hogy mennyi a hátránya annak, ha az amúgy jó áron lévő 10400-at nem egy drága Z490-es lapban hajtod. Szóval ha nem full gamer konfig, akkor inkább a 3600. De legfőképp egy kis türelem, 8-án okosabbak leszünk, rá egy hónappal pedig ezeknek az ára is várhatóan csökkenni fog.
-
-
palfitom
félisten
Ha IPC-ben egyeznének, akkor igen, a 8/16-ot javasolnánk, de mivel különböznek, ezért nem. A 6/12-es 3600 / 3600X szinte minden téren legalább azt tudja (de játékokban általában többet), mint a 2700X.
Ha az árat is figyelembe vesszük már árnyaltabb a kép, de akkor is inkább az újabb technikára voksolnék (R5 3600).(Egyébként JELEN pillanatban, jelen árak mellett a 10400F-et venném a felhozatalból.)
-
varix
csendes tag
válasz
KAMELOT #92037 üzenetére
Köszönöm a választ. Lehet én nem voltam teljesen egyértelmű, de mint írtam is, meg fogom várni a vásárlással az AMD új generációját, legalábbis annak a bejelentését és a hatásait az árakra.
Talán nem kellett volna kis regényt írnom és úgy kellett volna feltenném a kérdést, hogy - feltéve, hogy mindkét termék ára ugyanolyan arányban csökken - megérheti-e Ryzen 7 2700X-re építkezni (a 8 szál 16 mag miatt) egy Ryzen 5 3600-zal szemben, ha az időtállóság a fő cél?
-
varix
csendes tag
Sziasztok!
Immár legalább 1 hete nézegetem nap mint nap a processzorokat, mikor belekezdtem, nem hittem volna, hogy ennyire nehezen fogok tudni majd dönteni...
Az lenne a fő kérdésem, hogy mit gondoltok, érdemes-e esetleg egy Ryzen 7 2700X-re építkezni?
Jelenleg 65e Ft körül látom őket, miközben a Ryzen 5 3600 75e Ft körül megy. A 8 mag 16 szál miatt pedig akár tartósabb is lehet, mint egy 6 mag 12 szálas processzor.Alternatív lehetőségként természetesen felmerült az i5 10400, ami jelenleg 56e Ft környékén kapható. Ezzel a fő gondom az, hogy a B-s alaplapok csak 2666 Mhz-es memória kezelést támogatnak, míg az AMD B-s lapjai támogatják a 2933 (2700X) / 3200 (3600) Mhz-es memóriát. Figyelembe véve ezt, plusz azt, hogy a 2700X 8 mag 16 szálon dolgozik, az AMD jobb vételnek tűnik, de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről, ha valaki másképp látja.
Költségkímélő megoldásként az is felmerült bennem, hogy veszek egy Ryzen 3 3100-at most 36e Ft-ért és mellé valószínűleg egy B550-es lapot választanék, ugyanis a 4 mag 8 szál miatt ezt biztosan lecserélném egy min. 6 mag 12 szálas 4. generációs Ryzenre, amint beállnak az árak (fél év - 1 év múlva).
A vásárlással biztosan megvárom az AMD október 8-án esedékes bejelentését, viszont az új generációt az ára miatt biztosan nem vásárolnám meg legalább egy fél évig (de valószínűleg inkább 1 évig).
Az új generációtól én egyébként nem várok túl sokat, a következő nagy ugrás nekem inkább a majdani 5. generáció tűnik (feltéve, hogy érkezik vele a DDR5), de azért hátha.1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?)
Elsősorban multiplayer játék + streamelés, másodsorban hobbi-munka (programozás), de arra a mostani konfigom is elegendő. Talán a tartalomkészítésbe is belekóstolnék, de egyelőre nem kimondottan ez a cél.
2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!
Teljesen új konfiguráció vásárlása előtt állok.
B450/B460 alaplapban gondolkodom elsősorban és GTX 1660 Super kártyában.
2 monitorom van jelenleg, mind a kettő 1920x1080-as, 60 Hz-es, 23" illetve 24"-os. A későbbiekben az egyiket lehet, hogy upgradelném, de egyelőre erről nincs konkrét terv.3. Mennyi pénzt szánsz rá?
A processzorra 80e Ft-nál semmiképp sem költenék többet (új generációra sem). Alapvetően 60e Ft környékén gondolkozom.
4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
Mindenképpen új.
5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?
A legkevésbé sem. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
i7 10700K vagy i9 10900? (Lap Z490)
Studiozás, zeneszerkesztés több audio sávon, és játék. Előbbi nagyobb mennyiségben.
Kell e nekem az i9? attól függetlenül, hogy az órajele alacsonyabb mint a K-s i7-nek.
Sejtésem szerint erre a feladatra inkább a több mag, több szál, de ti vagytok a szakik.
Idővel RTX 3080 lenne mellette.Köszönöm!
-
VirsLee
Topikgazda
-
VirsLee
Topikgazda
-
ingalls
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék új gépalapot építeni jövő hónapban. Lap, memória, proci (+hűtő, ha szar a gyári, hang nem érdekel). Ház szellős. RTX 3080 alá képzelem el, 1080p multi gaming-re.
Gondolkoztam Zen 3-on, de az '21 végén jön, addig nem várnék.Keret 200.000
Köszönöm
-
kero0527
csendes tag
Köszönöm a választ.
Esetleg kicsit erősebb procik 50-60 ezer körül hasznaltan?
I5 10400 vagy Ryzen 5 3600-ról kinek mi a véleménye?
FHD-ban játszanék,jelenleg XB1-en játszom, de a COD-hoz néha már kevés
Köszönöm a válaszokat! -
kero0527
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék összerakni/venni egy gépet játékra/ streamelésre.
(Ez lenne az első gép amit én rakok össze)
Az lenne a kérdésem a tapasztaltabb tagoktól, hogy megéri-e összerakni és nem pedig készen venni?
Illetve milyen irányban induljak el processzor terén? (akár használt is szóba jöhet)
az egész gépre kb. 150.000 forint áll rendelkezésemre.
(Streamelni COD-ot szeretnék illetve későbbiekben FIFA-t konzolról, capture card segítségével.)
Köszönöm -
donchicco
tag
Köszönöm!
-
donchicco
tag
Sziasztok!
Időről időre elfog az az érzés, hogy cserélnem kéne a "régi" cuccokat...
Proci: i7 7700K 4,2 GHz
Alaplap: ASUS Prime Z270-AÉrdekelne, hogy fps játékokhoz pl. Day Z, Arma 3 Exile (procizabáló és nem vga függő játék), Metro Exodus, Assetto Corsa, FM 2020, milyen kombó ajánlott a mostan futó kínálatokból.
Egyáltalán érdemes e váltani ezekről? (mondjuk amíg egy kis értéke van, talán jó lenne csereberélni)
Intel és AMD variáció is érdekelne.
Jelenlegi felbontásom: 2560 x 1440 (nem vágyom 4k-ra...)
Alább minden cuccom olvasható.
(Amint lesz kapható egy 3000-es szérás vga-ra még beruházok.)
200k -ig jó vagyok eme 2 cuccra.
Köszönöm! -
Nite
őstag
válasz
palfitom #92009 üzenetére
elnezest a reggeli hangulatomert!
igen, kolopele-nek valaszoltam, hogy a gep mar megvan csak fejleszteni szeretnem, azert ezeket neztem ki, mert ezek felelnek meg az alaplaphoz, a 9600K-t a magas alaporajel miatt, a 8700-at a HT miatt, a 9700-at a tobb fizikai mag miatt, es mivel eddig tevhitben eltem, hogy a turbot igyis-ugyis tudja tartani az osszes nagyjabol felesleges a K, foleg hogy nem tuningolnek amugy sem!
-
Nite
őstag
sziasztok!
1440p/144fps/low grafikai beallitasokhoz keresek majdani 3070/3060ti-hoz processzort,
8700/9600K/9700 kozott segitsetek donteni, tuning nem lesz!koszonom
-
Viktor77
titán
válasz
VirsLee #92001 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mivel elég kicsik a gyerekek, egy ilyen gép kb. örökélet. Egy 450-es lappal nagyon sokáig lesz bele proci, ha úgy adódik lehet bele venni VGA-t is.
A ramcserét meg lehet úszni a késöbbiekben, ha 3-4Kval többet kell költeni most, akkor megteszem és kb. soha többet nem kell vele foglalkozni.
De mondom, ÉN gondolkodom így. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
Viktor77 #91994 üzenetére
Én igazat is adnék neked, ha nem lenne egy adott keret megszabva. Én is azt gondoltam 6 éve, hogy most már csak a 16gb az igazi. Megvettem és csak a vm-ek használják ki. Amúgy malmozik. Ha 4k a különbség, annyi a 120-240gb ssd difi is. Ha 7k marad, akkor 240 helyett 480gb
-os ssd. Előbb lesz szűk, mint a ram. Nem azt mondom, hogy nincs igazad, hogy jobban megéri a 16 giga, de ha 150k-d van, amibe kell lennie háznak, tápnak, monitornak, egérnek, stb, akkor számít minden forint, aminél megvan az esélye, hogy nem használják ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Apple TV eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest