- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Aktív témák
-
-
Cs_Laci
senior tag
-
Cs_Laci
senior tag
-
amargo
addikt
Mögöttem 3 ''srác''-nak is van IBM Tse van egy terem, ahol a Dell erőművek (Dell Inspiron 5150, extrán bővített változat) nem fogják a hálót, az IBMek 2-3m odébb is simán fogják. A Dell Latitude subnote ok is fogják a jelet még (bár ez is más árkategória)! Ugyanakkor az Inspironokkal folyamatosan gondok vannak, bedig ezek sem 5-6eek voltak.. Ezek közel sem mondható alsó kategóriás gépeknek és mégis a T magasan veri Őket! teljesítményben úgyan nem.. de mit ér a teljesítmény, ha nem tudod használni, pl a Dell-em kb 2óra alatt megadja magát.. ha dolgoztatni kezdem, a venti felbúg.. Vannak akiknek ezek az ''apró'' dolgok is számítanak.
-
Declare
őstag
Pont erről van szó. Ha valakinek az számít hogy legyen egy ''jól összerakott, strapabíró, ergonomikus, kényelmesen használható géped'' és nem az hogy folyamatosan napra kész legyél a legújabb multimédiás használatokban, akkor arra van az IBM és én az ilyen igényű felhasználóktól csak jókat hallottam, és ezért van az hogy Édesapád is meg van vele elégedve.
Egy ismerősöm Norvégiában dolgozik egy programozó cégnél és nekik is IBM gépeik vannak ( azt hiszem újabb R típus ). Amikor láttam a notit (először találkoztam IBM el) nekem is az volt az első benyomásom, hogy hááát designe az nem az igazi, meg hát nem is olyan gyors mint az otthoni 3,2Ghz s pc m, meg ha rákattintok egy ikonra azért kell neki 1-2 másodperc míg kinyitjka otthon meg egyből szinte villan.... Aztán amikor rájöttem, hogy ez a gép arra van, hogy reggel a hónaalá csapja, bemegy a céghez, ott ráteszi egy dokkoló állomásra és egész nap dolgozik rajta, majd este fogja hazaviszi, esetleg otthon egy kicsit még dolgozik, majd így megy minden nap, akkor esett le, hogy tényleg ezeknek (R típus) nem az a dolga, hogy mindig napra kész legyen a 3D ben, hanem az hogy mindig a lehető legnagyobb biztonsággal tudja futtatni és használni az adatokat, programokat.nah ez szép hosszúra sikeresedett.
-
WN31RD
addikt
''másfél év múlva a fennmaradó pénzből lecseréled, akkor megint egy korszerű géped van''
Ez is egy szempont...
Így viszonylag folyamatosan korszerűbb géped van, míg a másik esetben jól összerakott, strapabíró, ergonomikus, kényelmesen használható géped lenne folyamatosan. El lehet dönteni, kinek mi a fontosabb.
Egy 600e Ft-ba kerülő ThinkPad és egy 300e Ft-ba kerülő hasonló teljesítményű és felszereltségű gép között igen komoly minőségbeli különbség van (persze ez nem csak a ThinkPad esetében igaz). -
Declare
őstag
Igen ebben teljesen igazad van!
De nem mindegy kinek mire kell a noti. Mert ha pl nekem munkára kéne a gép ahol az számítana hogy menjen rajta a net, meg fussanak a programok, meg mondjuk max egy egy filmet meg tudjak rajta néha nézni ezen kívül legyen nagyon megbízható akkor valószínüleg IBM et venném és nem (az ugyanennyi pénzért kapható) nagyteljesítményű de cserébe nagyobb, zajosabb, nehezebb, és esetleg megbízhatóság/élettartam szempontjából gyengébb Acert vagy Clevot..., persze ugyanez fordítva is igaz, ha 300e HUF ért játékgép kell biztos szóba se jöhetne az IBM.
Amennyiben jól értettem adalbert1 nek fontos volt hogy a gépnek legyen minél hoszabb aku ideje (ergo fontos a mobilitás), de azért játszani is tudjon vele, ezért nem ajánlottam neki az Acert vagy clevot. És ezért ajánlottam helyette az Lg t vagy az asus t, mivel nekem is hasonló gépre van szükségem és én a legjobb kompromiszumos megoldást ennél a két márkánál találtam meg, figyelembe véve, hogy a 300e HUF os keret a lehető legkevésbé ''nyúljon''.
[Szerkesztve] -
Declare
őstag
Szerintem pedig nem ár alapján kell hasonlítani. Akkor ha már itt tartunk hasonlítsuk össze a Suzukit meg a BMW t. Amit te mondtál ezesetben a Suzuki egy sokkal jobb autó, mert 4 kereke van ugyan úgy, elvisz ugyan oda mint egy BMW és még olcsóbb is !!
Sztem ez így nagyon nem állja meg a helyét -
Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Eladó kitűnő állapotban lévő HP Pavilion notebook
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest