Aktív témák
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
parandroid #2208 üzenetére
Én csak segíteni akartam, mert ha a srác tényleg CAD-ra keres gépet, akkor 240K-ért ajándék 1.5 év garival. És én is csak úgy találtam az piacon, és szerintem is megéri. De én az ajánlatot csak továbbítom, nekem személy szerint semmi közöm nincs hozzá.
Amúgy nekem NX8220-m van, 3 napja szereztem, és imádom eggyenlőre.. De valszeg ez csak fokozódni fog28mm előről
-
Cs_Laci
senior tag
Használt, hibátlan 1.5 év Tényleg Nemzetközi Garanciával.
De akkor összeismertetlen Sergio-va
Szerintem szaladj, mert már van érdeklődő.
Amúgy a HP legmagasabb szintű munkaállomásai nem közönséges cuccokból állnak, és nem szétesős darabok. Azért is 500-700K újonnan.
Bővebben: link -
Cs_Laci
senior tag
válasz
masterful87 #2194 üzenetére
Az olvasás meg az írás a fontosabb ilyenkor! Azt meg tudnád nézni??
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
zsocaozd #2191 üzenetére
Bocsi, de ezt még egyenlőre én sem értem, hogy mit kérsz.
Miről kell nem Áfás számla? Normálisan amikor veszel valamit csak egy Garipapírt kapsz. Most akkor ha nem áfás, akkor mi a számla? blokk? Azt nem tudom.
A laptop amit belinkeltem, a Fire GL az használt, az nem Ritek-es. Sergio kicsi laptop boltja.. Nála a legjobb a noti RAM PH-n -
Cs_Laci
senior tag
Mit kapok, ha találtam neked Notebook-ot????
############## Idézet #############
HP Compaq nw8000 P-M 1.7G 15.0 512/60 P Pentium-M 1.7GHz proc,15.0 UXGA disp, 512MB DDR RAM,60GB HDD,24X DVD/CD-RW, 56K Modem,802.11b/g NIC,8-cell LiIon
ez elég komoly gép, ahogy olvasgattam és az ára is húzos
kb 1,5év garral (ez télleg nemzetközi!), használt, de elvileg hibátlan állapot
240k körül lenne, csak inyenceknek
ja, ATI Mobility Fire GL T2 128 MB grafikus vezérlő - ez lemaradt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
########### Idézet vége ###############
Amúgy Ritek nem tudom pontosa hogy csinálja a garit. De rákérdezzek? most veszek tőle megint 200K-ért cuccot. -
Cs_Laci
senior tag
Hali!
Igen Ritek = Gavi.
Ott van a kutya elásva, hogy Ritek nem kereskedő, aki nagykerből vesz cuccokat. Ő raktárkészleteket vett meg egyben (mondjuk tönkrement cég vagy bármi ilyen) Mirrmurr is ezt csinálja egy másik topikban. Mondjuk neki a Mirrmurrnak lazán a Multimedia.hu raktárkészlete adatott meg.(Ezért van az, hogy a Micro Drive-jait csak és kizárólag a Multimédia hozta be, senki más nem forgalmazta)
Szóval Ritek cucca félig legális, nem lopott. Az persze egy kérdés, hogy új cuccnál elvileg kötelező az Áfa, ám ha nem kérsz számlát ettől ő eltekint. De ha meggondolod, nem esélytelen, hogy bemész egy tetszőleges boltba, és azt mondod, hogy nem kérsz számlát, és az áfát felejtsük el... Szóval ilyen Viszont mivel ő raktárkészletet vesz egyben, így nem ellenőrízhető hogy pontosan milye is van, és ő sem tud szerezni semmi mást. Jah, és ő az eredeti cégen kereszül tudja vállalni a normál garit.
Amúgy halál korrekt ember, és erre kínosan ügyel. ha meggondolod szüksége is van rá -
Cs_Laci
senior tag
Igaz csak ASIS, de azért egy próba:
Notebook Store, link az előbbi hozzászólásban:
NX6110?
15''XGA (1024x768pixel) TFT LCD • intel GMA-900 maximum 64MB video
Intel Celeron-M (1MB) 1400MHz • 256MB DDR • 40GB HDD • DVD/CD-RW optikai m.
Wi-Fi (802.11b/g) • FreeDOS
notebook PC • asis • 1év garancia
akciós akciós nettó ár: 129.920,-
akciós bruttó ár: 162.400,--
De sok fajta van nekik. És marha korrektek. Nekem legalábbis cask pozitív tapasztalatom van velük. Megkértem pl őket, hogy a RAM-ot hagy nézzem meg benne, és pillanat aatt sétkapták, pedig ezeket 10 fölötti csavar tartja. Utána meg ingyen cserélték a RAM-ot arra, amit vittem.
Jajj, amúgy:
Nem érdekel egy Notebook vinyó? 60Gb 5400, 8mb cache, cserébe adod a 40Gb + némi kp
Teljesen új, csak barátnőmnek végül nem a gépét bővítjük, hanem új notit kap. Még van rá 11.5 hó gar Gianni. 17900-ért vetük, még most is annyi nála. -
Cs_Laci
senior tag
válasz
extraktor #2125 üzenetére
Amit én vettem az Akciós a Notebook Store-ban, 259 920 + Áfa Akciós:
Bővebben: link
De nekem cég vette, ezért ez lett, és mert kellett hozzá az oprendszer. És RENEW.
A hpoutlet.hu -n volt egy ajánlat 1 napig 250K bruttóért (200+fa) ami kegyetlen jó volt. 1 napig volt fenn. Kb naponta érdemes nézni a listájukat...
barátnőmnek is ilyet tervezünk, és most Westlake -nél rendeltünk 233-ért. De mostantól drágább lesz nála picit. És nagyon nem fix, de én bízom benne. -
Cs_Laci
senior tag
westlake topikja: 200K-ért új, nem RENEW notebook:
Még kb 1 napod van, mielőtt elviszi más:
HP Notebook nx6110 -PT604AA- P-M 740 15.0 512160 PC Pentium M 740 (1.730) proc,15.0 XGA, 512MB DDR RAM,60GB HDD,DVD-W-RW, 56K Modem,802.11b/g,6 Cell Lilon batt, Windows XP Pro,1 year warranty
Gondolom ismered a notit. Én NX8220-t szereztem ma. 4.5 óra elvileg az üzemidő gyártó szerint, de word alatt bír 6:50-et.
Erre is 4.5 órát ír. És sokat tapiztam, nekem ez a magnézium ötvözetes váz nagyon bejön. -
-
Cs_Laci
senior tag
Nem a gyártó határozza meg a megbízhatóságot....
Spec az én Gericom notebook-om strapabíróbb, mint a haverom IBM-e, mert ez 2 éve megy, annak meg 6 hónap után volt egy kis baja. De ez nyilván csak egy iszonyatos véletlen.
Nem mennék bele, hogy melyik gyártó a jobb, megbízhatóbb..
Típustól függ! -
Cs_Laci
senior tag
válasz
takacsnorbi #2050 üzenetére
Mielőtt boltban veszed, NAGYON javaslom, hogy nézd meg ezt az oldalt !!! Csak javasolni tudom az eladót, 1 év kisker garit ad.
Szerk: Persze ha sulinetben kell, akkor nem ő a megfelelő neked... De úgy is még majdnem olyan, mintha visszakapnád az ár felét
[Szerkesztve] -
Cs_Laci
senior tag
válasz
luciferc #1995 üzenetére
Kb ahogy más kiskernél... Kapsz egy garipapírt, ami abba a boltba szól.. De azért ez az esetek 99%-ánál így van. Elvileg majd lesz rendes Acer nem zetközi gari, de még ott nem tartanak. De szvsz azt a Travelmate-et nyugodtan megveheted
Nme rosszabb, mintha más kisskerben veszed.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
takacsnorbi #1985 üzenetére
Ha nem kell számla, akkor én azért sokkal inkább ezt ajánlom:
Acer TravelMate 4021 LMi (165,000,-)
Egy korábbi hozzászólásban leírtam mindent róla. Nem kap szennél jobbat ennyiért...
Az eladót ismerem, és megbízható. 1 év garanciát kapsz rá.
Itt van az ajánlat:
Cs_Laci
senior tag
Ha megnézed, előtte 2x jól írtam
Csak ott pont elgépeltem.
Egyébként a csatornákra visszatérve, ha van 2 SATA, meg 1 IDE 2 eszközhöz a lapon, akkor tutira nem az IDE-re kötöttem volna mindkét eszközt. Nem mintha nem bírná (133 vs 100+33), de azért DVD íráskor keményen dolgozik a Buffer... Meg a másolás sem annyira sima, mint lehetne.
Szerintem amatőr megoldás, ennyi. Mit ahogy a RAM is. És nem értem, egy 400K-s notebook esetében miért ezzel szórakoznak.
Hogy itt milyen kekec mindenki...
[Szerkesztve] -
Cs_Laci
senior tag
Ezek megbízhatóbb gépek. Csak van pár probléma. Az IBM nem nagyon szerel kultúr VGA-val, és elképesztő drága.
ezek alapján ha 100%-ra akarsz menni akkor talán az ASUS-t mondanám. Ők amúgy is sok x700-as gépet készítenek. És a képernyőik sem is marha szépek. (Glair type)
de azért még nem kell elvetni egy ACER Travelmate kategóriás gépet. Soka szeretik, és nekm sem tűnt bóvlinak...
ASUS-t meg inkább tényleg külföldről. Itthon aranyárban..
most már óvatosabb vagyok: minden csak _Szerintem_ -
Cs_Laci
senior tag
Azért annyira nem szarok az Acer-ek. Nem kéne lehulladékozni. És eléggé jönnek fel. Pl intelligensebb mint némelyik HP, ahol 533FSB-hez 400 RAm tartozik, és azonos IDE csatornára van kötve a Vinyó meg a CD
Az Aspire meg a Travelmate szériájuk meg nem különbözik annyiban.. Mondjuk én sem vettem hirtelen észre, hogy Aspire-t linkeltem. Travemate-ben gondolkoztam.
Hosszútávra még biztosabb egy IBM vagy egy ASUS. Vagy hp újabban Hp (A régi szériájuk nem tetszett.) -
Cs_Laci
senior tag
Igazad van. b-s használtan olcsóbb. De én G-set 5 alatt nem találtam. adsz róla linket?
Ha újat veszel, akkor meg inkább g, és nem azért mert a leggyorsabb, hanem mert több szabványt támogat általában. Egy titkosításra képtelen b-s használt tényleg megvan 5 alatt na... -
Cs_Laci
senior tag
WLAN kártyát 5K alatt nem kapsz. A notebook-nak úgy amúgy cardbus-os PCMCIA csatolója van? egyébként necces a WLAN kari beszerzése... Nem ismerem a régebbi Notebook-okat.
Én is azt mondanám, amit az előttem szóló: duplázd meg a keretet, és megtriplázhatod a teljesítményt.. Jobban megéri. -
Cs_Laci
senior tag
Annak a Hp-nak amit én veszek, a gyári üzemideje 4.5 óra. viszont kifejtve:
2.35 játék
4:20 DVD nézés
6:50 Office munka
tehát HP kb a rendes használatot adja meg. Asszem ASUS is valahogy így csinálja.
Egyébként ASUS-ra nemzetközi a gari. ACER-ra is kezd, de ott még nem tökéletes. HP is elvileg már nemzetközi. -
-
Cs_Laci
senior tag
elvileg prociban nincs nagy választék .Az tiszta, hogy nem éri meg Sonoma-n kívül mást venni újként. Akkor meg az 1.6, 1.733, 1.866, 2.0, 2.13 procik vannak. Szélsőségek leirtva, rossz ár/teljesítmény mutatójuk miatt, és maradt az 1.733, 1.866
VGA: A beépített RAM számít vmennyire. kb 64-128 RAM legyen akkor benne. Profi karit nem fog tudni megfizetni. Amit linkeltem az a legolcsóbb kapható profi munkaállomás volt.
x700, 6600 amik kb kellenek. Innen mindegy.
RAM az tuti tell 2x 512. De ez magánvélemény.
Kijelző.. Ebből sem lehet rosszat venni. Acer Crystan Bright, ASUS Glare type.
A honlap amit linkeltem 30 euróért szállit MO-ra. De Belga honlapok jobbak lehetnek adott esetben. -
Cs_Laci
senior tag
Illetve, ez még egy brutális gép 350K-ért:
De szerintem 128 mega Vga RAM elég, és 2x 512 valós RAM (DUAL)
sonoma 915PM chipset
De nézd meg azt a linket amit adtam, mert nagyon jók az áraik. És szoktasd a gondolathoz, hogy Magyarországon nem éri meg megvenni..
Meg még lehet Prohardver fórum-on. Ott megy egy csomó. Azok még nagyon megérik. -
Cs_Laci
senior tag
LOL!!
Sajna most linkem sincs, mint ahogy azt sem tudom, hogy melyik modell kell neki. De tudom, hogy ACER-nak van.
Illetve... 4651LMI
Asszem ebben 64 megás 6600 VGA-van, szal tán ez is jó lesz. Neten 1200 euróért már tuti van. És 1400*1050-es 4:3 SXGA+- al is szerelik
Vagy egy ASUS X700-al. Az kicsit több.
Barátnőm spec ezt akarta megvenni nagyon sokáig. Glare type TFT-vel
Cs_Laci
senior tag
Először egy félig poén:
És itt a legalsó! nw8240
Nettó 400K.Viszont CAD-re készítették... Ha meglátja a konfigot a szíve fog megszakadni. Főleg a vidkari miattATI Mobility FireGL V5000
Amúgy meg neki kelleni fog a 3D gyorsítás, a VGA RAM, meg a sok RAM.
Szerintem is egy X700-as ACER lenne érdekes. De a RAM-ot utóbb bővítsd, mert általában olcsóbb
[Szerkesztve] -
Cs_Laci
senior tag
válasz
clayman #1949 üzenetére
Alapból ezt ajánlom:
Acer TravelMate 4021 LMi (165,000,-)
Intel Pentium-M 725 (2MB L2cache/FSB400) 1600 MHz
60 GB ATA-100 - 256MB DDR2 memória ( 2 GB-ig bovítheto )
DVD Dual RW - 15\''-os XGA TFT LCD
Intel 855GME integrált 3D AGP grafika
Intel Extreme Graphics 2 technológiával és 64 MB VRAM-mal
60 W-os lítium ion akkumulátor - 5 óra akkumulátor élettartam
88/89 gombos billentyuzet - 4 x gyorsindító gomb
Érintomezo 4 irányú beépített görgetogombokkal
Audiorendszer két beépített hangfallal - MS-Sound-kompatibilis
1 x hangszóró/fejhallgató/vonal-kimenet csatlakozó -1 x mikrofon/vonal-bemenet csatlakozó
Windows XP HOME HU/ENG - Norton AntiVirus - Cyberlink PowerDVD - NTI CD Maker
1x 32 bit type II PCMCIA CardBus bovítohely
3 x USB 2.0, 1 x VGA - 56 K ITU V.92 modem - 10/100 Mbps Fast Ethernet
Integrált Intel® PRO/Wireless 2200BG hálózati kapcsolat - 802.11b/g dupla sávszélességgel
Wi-Fi CERTIFIED™ megoldással - 336,4 x 284,5 x 32/34,5 mm - 2,84 kg
Kérhetsz számlát is, és akkor 165 000+Áfa, -
Cs_Laci
senior tag
Elolvastad mire válaszolsz???
2x512 DDR2 533
Vagy
1x1024 DDR2 533
Első esetben fenn áll a Dual Channel, a kérdés az volt, hogy ÉR-e bármit. Mert elvileg az 533 FSB az megelégedne egy 533-as RAM-al, és mint írtam ebben az esetben maradna bővítő slot, könnyebb lenne, és kevesebb áramot venne fel. -
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
girnyau #1936 üzenetére
740 a processzor, DDR2 a RAM... Ez már az Új Sonoma platform, 915 chipsettel, 2mb Cache-el 533 FSB-vel. És igen a válasz a kérdésedre: Dothan a proci. Banias már csak elvétve TESCO -ban meg Fukaréknál..
És mit értesz ''ilyen ár'' alatt?
Én személy szerint sokáig szemeztem ezzel a modellel, és én szeretem. De kaptam más jó ajánlatot. De attól még egy jó noti, csak a kérdés, hogy mennyiért veszed... -
Cs_Laci
senior tag
Egyébként őszinte leszek. Én 2 db ilyen notebook-ot veszek. Egyet magamnak. Ezt a Notebook Store-on keresztül 255+ÁFA áron, ez egy RENEW termék. Ezt azért így, mert céges lesz. Viszont ott NAGYON megnéztem magamnak a Notebook-ot, és őszintén szólva nagyon meglepett. Szerintem nagyon össze van rakva a HP eddigi gépeihez képest.. És nagyon jól néz ki. Meglepő részletek voltak benne.. Pl a váza kegyetlen. A proci hűtő egy rézből készült hőcsöves cucc, semmi hangja.. Volt hogy kikapcsolt a venti.. (szervízkönyvet 3x átolvastam, és a boltban gyakorlatilag darabokra szedettem).
Szóval engem megfogott, pedig az összes eddigi HP-vel rossz tapasztalatom volt.. A Tom's Hardware-en van egy korrekt fullos teszt róla, és egyedül a Kijelzőt kifogásolják, ami tényleg nem kiemelkedő, de nagyon megnéztem, és használható. Nem zseniális persze, de 99%, hogy pixel hiba mentes. Kicsi a kontraszt aránya, meg gyenge a fényereje de ez csak tényleg nagyon fényes helyeken feltűnő, normál használat során teljesen jó. Én ott megnéztem, és azt mondtam, nekem OK.
Ezek után mertem én is csak azt mondani, hogy Westlake-től ''látatanban'' megrendelem a 2. darabot barátnőmnek.
Egyébként a vicc kedvéért nézz meg egy külföldi árlistát erre a gépre -
Cs_Laci
senior tag
Az ár NEM + Fa
Forrás Westlake, eladó a világ topikja, 233K-ért
Ott csak 512-es RAM van, de én kapásból vettem hozzá még 512 DDR2 PC4200 533-as Kingmax RAM-ot (élettartam gari, CL4) Sergio_ -tól. (14.5K)
És vinyó is ''csak'' 60gb, azt is cserélem 80-asra. (ez részletkérdés, hogy hogy)
Én ma megrendeltem tőle. Nem merem 100%-ra mondani, hogy meglesz-e, de mindenképpen érdemes megpróbálni. Ha nem jön össze, így jártam (tunk) de ha igen, akkor nagyon megéri.
Gari papírja elvileg van Westlake-nek hozzá, onnantól megkapod a HP nemzetközi gariját. Félreértések elkerülése végett NEM RENEW notebook-ról van szó.
Aláírom, nem 100% a forrás, de én személy szerint megpróbálom. CSak egy javaslat, hogy ilyen van. 248K-ért ilyet nem kapsz boltban.
De csinálhatod azt, hogy engem meghagysz kísérleti nyuszinak, és megnézed én megkapom-e -
Cs_Laci
senior tag
-
Cs_Laci
senior tag
Nehéz lenne megmondani. Nekem pl nem, de azért az IBM-ek jóval drágábbak, mint normál társaik. Olyan 120-140K tuti, de a vevő mondja meg, hogy neki megéri-e.
Szerk: Igaz egy IBM értékállóbb, mert tartósabb, mint egy átlag notebook. De aki csak a paramétereket nézni, nem adna annyit érte.
Ha neked hosszútávra megfelel, akkor neked megéri.
[Szerkesztve] -
Cs_Laci
senior tag
-
Cs_Laci
senior tag
Akkor bedobok egy tippet..
Én ezt fogom venni barátnőmnek 248K-ért
HW piacos a forrás. Szóval a gép:
Magnéziummal erősített vékonyított váz, 28mm előlapi vastagság
2.8Kg, optikai meghajtóval.
Sonoma alapú Intel Pentium M 740 (1733Mhz, 533FSB, 2Mb Cache) Proci
Intel 915PM Express Chipset
2x512 PC3200 DUAL DDR2 RAM, 400Mhz, Hynx BGA tok, CL4
Ati Mobility Radeon X600 400Mhz GPU, 64Mb dedikált 270Mhz GDDR3 RAM
-->4 Pipeline, megközelítőleg 9600Pro teljesítmény (picit kevesebb)
80 Gb vinyó 5400 rpm, 8Mb Cache, 12ms hozzáférés (7200 az üzemidő rovására menne, meg annyit nem számít)
Multibay rendszerű dual layer extra slim DVD +/- writer
3xUSB 2.0, firewire, 56K-s modem, Broadcom NetXtreme Gbit LAN, Intel Wireless Pro 2200GB, Bluetooth, SD/MMC kártyaolvasó, Irda
8 cellás aksi. 4.5 óra átlagos üzemidő: 4 óra DVD nézés, 2:30 játék, 6:30 Office
15,4'' WXGA Wide view angle panel, 1280x860
Fényerő 133 cd/m², black/white contrast 248:1
Win XP Professional.
Típusszám HP NX8220, Business Class notebook. -
Cs_Laci
senior tag
De miért, megindoklod?
Elvileg 533 szinkronban megy. És az 1gb ugyan annyiba kerül mint a 2x512. Csak akkor nem marad Slot-om. Meg több áramot is zabál..
Tehát ha NEM jelent RAM sávszél növekedést, akkor 1x1024
Ha igen, 2x512.. Szóval alá tudod támasztani valamivel az állításod? -
Cs_Laci
senior tag
Lenne egy bonyi kérdésem.
HP NX8220-t veszek
Sonoma alapú, Intel 915PM Express chipset.
Van benne egy PC3200 CL4-es Hynx DDR2 RAM
Ezt cserélem 1GB-ra (kaptam egy jó ajánlatot, nem gondolom, hogy életbevágóan szükséges)
Namost 2x512, vagy 1x1024 mb Kingmax PC4200 533Mhz CL4m lenne a jobb?
Elvileg a chipset tudja a dual channelt. Ez a valóságban kijön egyáltalán? kihasználná? Számítana bármi? Egyáltalán Notebooknál be van kötve a DUAL? -
Cs_Laci
senior tag
Éppen notebook vásárlás előtt vagyok jómagam is, és most vagyok döntéshelyzet előtt.
Amin most nagyon töröm a fejem, az egy HP NC8230
Kb 260+ Fa-ért hozzá tudnék jutni egyhez. (új)
Csak nem tudom mire érdemes odafigyelni.
Ismeritek a típust valamennyire?
Nem játszani kell, DVD nézés + programozás. Kell a hosszú üzemidő, meg a szélesvásznú képernyő.
Amit tudni kell róla:
Sonoma platform
750 proci (1.8Ghz)
512 DDR2
60GB 5400 vinyó
X600 VGA
15,4'' WSXGA (Wide Viewing Angle
DVD olvasó combo, Bluetooth, meg a szokásos körítés.
Erősített váz (magnéziumos) karc és horpadásálló, 2.8KG
Szóval valami vélemény
Nah, még egy kép:
Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest