Aktív témák
-
mdk01
addikt
Erről a makói hagymáról nem hallottam, de mesélek vmit és lehet összefügg....
Voltunk bevásárolni az egyik multiba és a zöldségesél a kezembe került egy csomag fokhagyma, az volt ráírva hogy Makói...ennyi, semmi több. Aztán lejjebb mentem a címkén és láttam, hogy számrazási hely Kína.
Ez nem jelenti azt hogy a Makói hagyma kínai, ,vagy hogy onnan hozták...ugyanis ez esetben az a trükk érvényesült, hogy a ''Makói'' ami a cédulán szerepelt, annak a csomag hagymának csak a NEVE....nem pedig a fajtája/származási helye.
Összefoglalva a trükk az volt hogy az átlagos vásárló ránéz a cédulára és azt látja hogy ''Makói'' ebből arra következtet, hogy Makói hagymával áll szemben...DE NEM, mert az csak egy név.
....és ez csak egy trükk a sok közül.
Nem tudom te mire gondoltál de én erről tudok. -
Dr. Akula
félisten
Tökmindegy hogy bmw vagy trabant, ha maocetung matrica fityeg rajta, bizalom benne = 0. Ez egy előítélet. Mint amikor melléd áll egy rétinéger, egyből a pénztárcád után nyúlsz, pedig lehet hogy 3 diplomás és audival jár (lopni
). Mint mondtam, a bizalmat könnyebb eljátszani mint visszaszerezni. Sok időnek és mégtöbb pozitív tapasztalatnak kell születnie hogy az ember ne azt mondja hogy ez is csak egy magyar cucc.
-
Dr. Akula
félisten
Pedig ez van, a ''magyar gyártmány'' eléggé degradáló jellegű (leszámítva a Pick szalámit
). Lehet hogy újabban már nincs sok alapja, de valamikor csak volt, magától nem alakult volna ki ez a ''hírnév''. A bizalmat pedig könnyebb eljátszani mint visszaszerezni.
[Szerkesztve] -
szijartg
őstag
de szerintem nem lesz olyan egetverő különbség. az sehogyan sem érné meg a boltnak sem. pedig eddig sok ember számít rá, hogy janban olcsóbb lesz...
és meg megvettem múlthónapban a notim. ez olyan mint amikor volt az a hír, hogy miután belépünk az eu-ba akkor olcsóbbak lesznek az autók. és olcsóbbak??? -
dat
senior tag
Nem értem miért nekem írod, én pusztán annyit állítottam, hogy aki mindenképp karácsony környékén akar notit venni (bár jobban megérné januárban, de most mind1), az nyugodtan megteheti nálatok, mer' nem fogytatok ki idő előtt, mint a legtöbb számtech. bolt decemberben.. ennyi...
-
Hory
aktív tag
Nem ertek hozza, ezert kerdem:
- nem azert mobil GPU, hogy ha nem hasznalom, ne fogyasszon szinte semennyit?
- akkor meg az akkut se terheli, meg zajt se csap a ventije?
- mitol nyulna ki egy chip, ha hasznalod? max. a tulmelegedestol, de az meg gyartasi hiba, ha szoftveres eszkozokkel ki tudod nyuvasztani a hardvert. Amugy meg manapsag szokas thermal diode-t rakni mindenhova, es sikitani/lekapcsolni, ha letorik.
Amugy en pont ilyen ''nagy vga''-s notin elmelkedtem. A dilemma az, hogy van egy nagy asztali masinam, 3 eve, amikor vettem, jo gep is volt (NF2+2200athlonxp+radeon9500pro), de ha most fejleszteni akarnam, akkor monitorostul 280ezerbe kerulne (ugy, hogy a haz+tap+audigy2 marad). Es ez meg nem is valami nagyon eros, A64 3000+giga ram+NF4+2 vinyo raidelve+GT6600, plusz monitornak egy samsung 770P. Ugye a regi masinabol szinte semmit se lehetne felhasznalni.
Namost, en meg azt mondom, hogy ugyis utazgat az ember mindenfele, eleg hasznos a noti konnyu cipelhetosege. Nomeg 280-tol mar igazabol nincs messze a dtr noteszek vilaga. Radasul igy 2 gepem lesz, nem kell az asszonnyal verekedni a gepidoert meg tudunk multizni.Es nagyon nem utolsosorban: az asztali gepnek kell egy asztal is! Az asztalnak meg egy dedikalt sarok. A notit meg siman kirakhatod akar a konyhaasztalra is, aztan ebed elott osszecsuk, elrak, kesz. Es akkor azt nem is emlitettem, hogy -ha jol van megcsinalva-, akkor terheletlenul nagyon halk egy noti, gyakorlatilag semmi hangja nincs. Jatek alatt meg nem erdekel, csak ne szalljon fel. Es ugye a beepitett UPS se rossz.
Szoval a fenti elonyok penzra atszamitva ugy 50-100e-t megernek, igy a szumma max. 380-bol szepen ki is jon egy dtr notesz. No, hat ezert fut fel a kereslet a notebookokra a guruk koreben is (akik pedig siman osszeraknak alkatreszekbol egy akarmilyen masinat). -
Dr. Akula
félisten
Mér, miből induljon ki? A cél a funkcionalitás, az összes többi ezt szolgálja. Vagy az a jó ha addig butítjuk a gépet amíg nincs minek elromolni (pl. IBM), és akkor aztán jók vagyunk? Tök jó hogy semmit nem tud, de azt legalább garantáltan.
Ami már ma is kevés, arra minek 10 éves távra beruházni?
-
Dr. Akula
félisten
A konzol hordozhatóság szempontjából (+tv) inkább asztali pc kategória, nem noti, nameg nincsenek is rá jó játékok (nekem legalábbis). A nickedből ítélve te se fogadtad meg a tanácsodat.
Minek raknak akkor minden 2. notiba ilyen játékra való videokártyát ha nem jó játékra? Word / excel nem igényli.
-
dat
senior tag
A kollégából valószínűleg csak az bukott ki, hogy az utóbbi években egyre inkább az a ''trend'', hogy a tisztelt vásárló képébe tolnak mindenféle akciókat, amikor bemegy a boltba, sajnálattal közlik hogy az adott termék nincs/elfogyott/nem is volt/nem is lesz. Persze mindezt úgy, hogy az akciós tábla továbbra is ott van kirakva a vásárló orra elé.
Minden nap ilyenekkel találkozni, a legkülönfélébb üzletekben. Legutóbbi sztorik:
Tesco: Kolozsvári szalonna akció!!!! Hirdetik az újságban, tévében, a hentespult felett ott lóg bazinagy táblán. Megyünk a pulthoz, hogy akkor vennénk..
eladó: NINCS.
Mi: Akkor miért nem veszik le a táblát
eladó: Mert holnap lehet hogy lesz...
Más jellegű sztori
EuroPont: Akcis mosógép
Mi: Akkor egy ilyen gépet szeretnénk
Eladó: Nem ajánlom. Alá kell írni egy papírt, hogy vállalják, hogy nincs garancia.
Mi: Nincs garancia? Olyan nincs...
Eladó: Meghibásodásra van, de arra nincs, hogy a kimosott ruha nem marad ugyanolyan piszkos és vizes.
Mi: Bocs...ez röhej. Veszek egy tévét és aláírom, hogy nem biztos hogy bejön az adás??
Eladó: hát...igen....
Nem állítom, hogy ez csakis az üzelt hibája (nem tehettek arról, ha nem kaptok matricát, meg nem meg a Sulinet szerver), de ilyenkor a vásárló azért ''joggal'' érezheti magát átverve. És ki mást szidjon, mint az üzletet... -
alorinc
tag
D900t!
Köszönöm, hogy tőlem elfogadod ezt a stílust én is megszoktam a Tiédet, tehát nincs harag.
Facsavar!
Téged nem ismerlek, újonc vagy és irreleváns dolgokat írkálsz:
-miért vagyok Judás?
- a hölgy 60 körüli volt és nem szoktam azért segíteni vkinek mert jól néz ki, de sajnálom, h. Neked csak ezen jár az eszed.
Most már kicsit nyugodtabban letudom írni mi történt:
A hölgy az előző nap félretette magának az nb.hu által meghírdetett sulinetes gépet. Azért rakta félre, mert megbeszéltek mindent az eladóval, és ő felhívta a figyelmét, hogy bankkártyával nem tud fizetni (ez jó, mert így olcsóbb, elismerem), DE arról megfeledkezett, hogy nincs a boltnak matricája erre a gépre.
Tegnap viszajött a hölgy hozta magával a pénzt. Másik eladó volt aki azt mondta, hogy nincs matrica nem tudják eladni. (HA eladó lennék bizti felhívtam volna a váci u.-i kirendeltséget, hozannak át egy gépet, vagy mondtam volna a vásálónak, hogy itt van majd utólag rátesszük a matricát)
Azzal védekezett az eladó, hogy arról ő nem tehet, hogy a másik srác mit mondott és különben sem lehet bizonyítani, h. mi hangzott el. (azt nem értem, h. nem az eladótól hanem a cégtől vásárolok, és a boltban az összes eladó képviesli a céget, nem lehet azzal takarózni,h. -ja kérem azt nem én mondtam. A felelősség a cégé).
Ez volt az a pillanat amikor én is odamentem és megkérdeztem, hogy a táblára mi van kiírva.
Az eladó mondta, hogy az, hogy sulinetre kapható.
Kapható sulinetre? - kérdeztem
Igen!
Akkor szeretnék venni, lehet?
Ööö nem, mert nincs matricánk, de kapható és nem mi tehetünk róla, hogy nincs matrica (ezt Te is írtad...DE!)
Próbáltam elmondani neki, hogy amíg nincs matrica addig ragassza le a sulinetes jelzést és akkor nem követi el a ''fogyasztók megtévesztése'' tényállást.
Ő csak hajtogatta, hogy nem ragasztja le mert lehet kapni sulinetre, csak eladni nem tudja. (Ez az ami félrvezető, itt még bizonyítani sem kellett semmit, mert ő mondta, hogy kapható, de mégsem).
Itt nem a sulinettel van a gond - bár ahogy hallom van azzal is egyébként - hanem azzal, hogy nem takarja le ideiglenesen a tábla azt a részét amely szerint a gép sulinetre megvásárolható! Legalább addig, amíg a matrica megjön.
Tényleg csak segítő szándékkal irom amit írok, hogy ne legyen sok olyan vevőtök aki jóhiszemmel megy Hozzátok vásárolni és rossz szájízzel megy el, notebook nélkül. Elég lett volna elismerni a felelősséget és elnézést kérni, hisz akkor már be sem ír a vevő a vásárlók köünyvébe.
Mindenki tudja, hogy a rossz hír gyorsan szárnyal, míg a jót ritkábban adják tovább. Ezért fontos, hogy a kiszolgálók jók, inkább tökéletesek legyenek. -
Dr. Akula
félisten
3 gép maradt versenyben:
FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G 02 [link]
CLEVO M40AE 02 [link]
ACER Aspire 5024WLMi [link]
Legfontosabb szempont a megbízhatóság. A nyári kánikulában is tökéletesen működjön (jó hűtés), és ne kelljen hetente a szervízbe rohangálni hogy elromlott valami. Ugyanakkor ilyeneket olvasok, amik elbizonytalanítanak:
''- A fujitsi siemensek melegednek és gyakoriak a tápproblémák.
- A Celvo-k és az Acerek eléggé jók.''
''A Clevo jelentőssen melegebb és hangosabb is.''
Most akkor mi az igazság? Melyiket merjem megvenni? Ha d900t ezt olvassa, az ő véleményére különösen számítok! Htx. (Bónuszkérdés: van-e nálatok lehetőség a kiválasztott notin egy game teszt jellegű lefuttatására? Nyilván nem 8 órán át, pl. a Q4 már az intronál megmutatja jó-e. Minden gépet lezártok garimatricával (vinyó cserélhetőség / ram bővítés miatt fontos), vagy csak a Clevokat?)
[Szerkesztve] -
Declare
őstag
köszi !!
következő kérdésem lett volna, hogy mi az az asis
(de már meg is találtam a választ)
Érdekes, azért mentem, be, hogy megnézzem az asus gépeket, de nem volt az a modell épp amit kerestem és ezért mutatott az eladó Hp cuccokat, + adta az árlistát, de egy darab szó sem esett nem új gépekről, nem is gondoltam ilyen konfigurációra -
Declare
őstag
HPQ nc8230 (PV406)
business class
• 15.4''WSXGA+ (1680x1050pixel) TFT LCD • ATi mobility Radeon X600 /64MB video
• Intel Pentium-M (2MB) 1860MHz • 512MB DDR2 • 60GB HDD • multibay-II DVD/CD-RW
• Wi-Fi (802.11b/g) • Bluetooth • (MgAl) fémház • FreeDOS
notebook PC • asis • 1év garancia (akku is)
344.900 Ft bruttó zsír új
HPQ nx8220 (PG803)
business class
• 15.4''WSXGA+ (1680x1050pixel) TFT LCD • ATi mobility Radeon X600 /64MB video
• Intel Pentium-M (2MB) 1860MHz • 512MB DDR2 • 60GB HDD • multibay-II DVD+/-RW
• Wi-Fi (802.11b/g) • Bluetooth • (MgAl) fémház • FreeDOS
notebook PC • asis • 1év garancia (akku is)
344.900 Ft bruttó
magyarázat ?[/C]
-
Öö, általában (régebben?) igen, de konkrétan erről a típusról azt olvastam, hogy másban nem különböznek, azt hiszem, az nxet szánták az EUba eredetileg. Mindenhol úgy emlegetik, hogy nx8220/nc8230, tehát elvileg ugyanarról a modellről van szó.
Szóval HP mostani kínálatát elnézve én úgy látom, hogy az NX egyértelműen üzleti széria, megépítésében - amennyit teljes szétcsomagolás nélkül meg lehet állapítani - semmiben nem különbözik az NC szériától.
Láttad már ezeket közelről? (nekem volt szerencsém egy párat látni az új hp modellekből, persze gondolom neked is...) -
Shadowfax
addikt
Már korábban elolvastam. Sőt, még a hozzá kapcsolódó totyikot is.
Csak gondoltam esetleg van még valami hozzáfűznivalód.
A Z60t típus akkor még nem volt a kezeitek közt, ugyi? Engem inkább az érdekelne, s nem a szélesképernyős változat.Na, mindegy, ha megérkezik, akkor beugrok hozzátok kicsit megtapogatni.
-
amargo
addikt
Csütörtökön néztük, kik a forgalmazók, akkor mintha a CHS-t még láttam volna. De végül is mind1 én kiemeltem csak az én példámat
Ott dolgozol, Te miért nem tehetsz ellene (nem tudom milyen státuszban vagy ott)?
Éppen most készülök ASUS-t venni, de miért vannak gubancok körülötte? Mert garancia ügyileg kicsit zavarna a dolog. Pedig olyan jó gépei vannak, na szarjanak máár rá -
ByB
addikt
Állítólag az NSE Hungária szervizeli az Asus laptopokat! Nekem sajnos el kellene vinnem a notim, mert valszeg kontaktos a kijlező, de nem tudom hova vigyem!?
Amúgy valami ötlet a problémára - [link] - ??? Teljesen random módon kék foltok jelennek meg a kijelzőn, és elmosódnak a betűk-jelek...! -
nietzsche
csendes tag
Jól van - tisztelt Miklósi Zsolt, köszönöm az információt, jó hogy pont a leghivatottab személytől kaptam örömömre egy normális reakciót
, de én nem húztam fel magam rajta, csak a puszta tényeket vizsgáltam - és az okok sem érdekelnek, mert nem az én dolgom megérteni a piac törvényszerűségeit, meg hogy ki miért árulja annyiért, amennyiért árulja, hanem annál is inkább az eredményeit érezni/fogyasztani a terméket, de nem azért az árért...
A tanácsot meg elfogadom, mert ha maga a forgalmazó mondja, méghozzá annak, akinek a célja szintén csak az építő krotika volt, hogy inkább a ''Travelmate'' családot ajánlja, akkor elhiszem.Próbálok hát tovább keresni a neten, mert mint azt már megírtam, az Acer ama típusán kívül még legalább további 10 féle laptop érdekel, csak nem tudok közülük választani. Ezért eszembe jutott, hogy talán éppen ön tudna ebben segíteni nekem, annak, aki a cégét rossz szemben tűntette fel - amolyan ''tartsd oda a másik arcodat is'' stílusban, mint egy régi történetben, ahol is a papot kirabolták, de amikor a tolvajok távozni akartak, a pap rájuk szólt, hogy még elfelejtették bepakolni az eszüst tál készletet, s utána sok szerencsét kívánt nekik ahhoz, hogy ne kapják el őket, majd harag nélkül búcsúzott el tőlük, mire az egyikben valamilyen halvány változás történt, ez meg is javult utána, tehát én személyesen látok reményt abban, hogy mindenkinek van esélye.
Például nekem magánál: Tehát melyik laptopot vegyem meg? Valaki már megírta, hogy a D900T-t, de kíváncsian várom a maga tippjét ezek közül: [link]
U.I.:
Tanácsát előre is nagyon szépen köszönöm és további sikeres terjesztést, meg főleg sok elégedett vásárlót! -
alorinc
tag
rendeltetésszerű használatnak minősül a fedél kinyitása? Mert azt is csak óvatosan lehet úgy kinyitni, hogy ne történjen közben elváltozás.
Én szinte biztos vagyok benne, hogy nem tesz túl jót az lcd panelnak, ha ilyen helyzeteknek gyakran van kitéve.
Másrészt ha véletlenül leejtem akkor a gyenge burkolat miatt több mint vszinű, hogy dobhatom ki a gépet, míg komoly borítás esetén (lásd a Sony és lány, továbbá IBM és nem tudom ki esetét) a gép megmarad - összerakható.
Ezért dönöttem én is úgy, hogy csak erős várban lévő gépet veszek.
Drakula!
Sajnos a Travelmate szériában is találtam gyenge kivitelt, sőt nem találtam még olyat ami nem volt gyenge, így maradt nekem a Sony és az IBM.
Nem ismerem hp dv4000-t! Ez már business kategória úgy belül, mint kívül? -
Waikiki
tag
2. ponthoz: azért ott a 100 GB-os vinyó, igaz, az csak 5400 RPM-es.
Igen, elismerem a ''fejlettebb'' szó kicsit megtévesztő, akkor inkább mondjuk úgy, hogy ''több''.
Ha meg már kijelző: megéri GT-os kijelzőt venni, tud annyival többet, mint a normál? A D900T tesztjében azt olvastam, hogy kis csillogás árán némileg strapabíróbb lesz a GT-s kijelző. -
zsocaozd
tag
Az nbc storyt nem olvastam, egy fél mondatban leírhattad volna a lényeget, mert nagyon érdekelne, mivel én is ott tervezem megvenni a gépet. Gari probléma volt, vagy mi velük a gond?
Az Albacomp oldalán sehol sem látok 2GHz-es dothan procis gépet 220 rugóért sajna, bár tény, hogy náluk is vannak egész olcsó masinák.
Nekem minnél nagyobb teljesítményű proci kell, főleg a multitask miatt. Sokat megy majd neten a gép, felteszek egy internet security system-et és máris 50%-ot levesz a teljesítményből. Najó annyit nem, de érted a lényeget... A 2GHz-es proci miatt kellene az a 375-ös Clevo, amit a nbc megakciózott és a bazijó konfigolhatóság miatt.
Az Albacomp-éknál ha még annyira sem képesek, hogy win nélkül adjanak egy gépet, akkor gondolom, hogy a procit sem cserélnék ki 2gigásra egy gépben nekem, de egyébként sem kellene, mert úgy már túl drága lenne a gép, főleg így Win-el...
Írtam nekik egy mailt a múlt héten, hogy annyit meg lehetne-e tenni, hogy win nélkül kérném az egyik gépüket, de a mai napig nem jött válasz...szóval Albacomp nálam nagyon nem jól indít... Nagyon utálom az olyan cégeket, amik így lexarják a népet.
Az Albacomp egyébként régen is ilyen volt, még az amigás korszakomban. Ott ácsorogtunk az akkori egyetlen üzletükben és basszameg, 3 órán keresztül intéztük a nagy semmit, mert le se xartak! Dühösen otthagytuk őket (összesen utaztunk vagy 500km-t, ami akkoriban még nem volt ilyen gördülékeny, mint manapság) és máshol vettünk Amigát. Inkább megvártuk míg máshol is lesz, nem csak náluk, pedig már nagyon pistult a szám miatta... Persze nem akarom az akkori Albacomp-hoz hasonlítgatni a mostani céget, szó sincs róla, csak rámtört a dézsávű az elmaradt válasz e-mail kapcsán...
A Depo-n egyébként ott van az Albacomp is, csak azért nem hozza a Clevo keresésre, mert nem veri nagy dobra az Ac a Clevo alapú gépeit (szvsz).
ps.: 375-st viszont nem vennék, de nem a chipset miatt.
Nna pont ezaz, amire a leginkább kíváncsi lennék, ezzel tudnál a legtöbbet segíteni: Miért??? -
parandroid
félisten
A kérdés ugyanaz, mint a felgyulladó mobiltelefonokkal. Millióból egy, vagy százezerből egy? Mindez persze nem vigasztal, ha pont az enyém az az egy.
Megint más kérdés, hogy ha van egy 100k érték alatti notid, amibe 40k egy új (gyári) akku, és ennek bőven kevesebb, mint fele az utángyártott. Ott a kockázat, hogy az utángyártott nem olyan minőségű, mint az eredeti, meg ezek szerint a zárlatveszély is. Ugyanakkor mivel az esély minimális, ez a piac pedik különösen árérzékeny (ha nem az lenne, már rég lecserélte volna eddigre az egész gépet), az emberek 90%-a meg fogja kockáztatni. Ha egy félmilliós notiról van szó, az más kérdés, de használtan, 2-4 évesen, mire tönkremegy az eredeti akku, mennyit ér akármilyen noti?
A figyelmeztetést egyébként köszönöm.
p -
alorinc
tag
d900t! Mint szakértőt kérdezlek.
1.) Jelent-e problémát az, hogy a tft rész burkolatának enyhe benyomásakor a képernyőn buborékok jelennek meg? (tudom, h. ez azért van mert a ház nem elég szilárd, de mennyi az esélye, hogy a notebook rendeltetésszerű használatakor az esetleges vétlen benyomodás károsítsa a kijelzőt?
(ezt tapasztaltam még az Acer Travelm. sorozatnál is, ahol nem az csak 1-2 Asus és az ediggi Sony, Ibm)
2.)Van-e lehetőség rá, h. nálatok feltelepítsem a Pinnacle Studio9 nevű programot, hogy lássam fut-e a kiszemelt gépen hibátlanul (sajnos a pinnacle forgalmazója sem tudta megmondani elfut e integrált vga-n, v. szükséges a saját ramos egység) -
orbano
félisten
bár olyan vészesen nagy árkülönbség nicnsen. kb. max egy tizes lehet a különbség azonos konfigra. csak az a baj az össze ilyen notival amit szerettem volna, hogy wxga-val szerelik, ráadásul galre type-ossal, amit nemigen szeretek.
Most ''szenvedhetek'' a böszme nagy m6v-vel
-
orbano
félisten
Bár még annyiban, hogy lehet, nem nekem való egy ilyen 15 colos ''dög''. Hozzászoktam a 14-es vaiohoz, ami azért kellemesebben elfért a táskámban. De pár nap és a gyakorlatban is kiderül
Amúgy pedig a tapasztalatok: ugyanaz mint alaplap terén! Elsőre nagyon jó minőség és hihetetlenül jó support és szoftverek. A státuszkijelző ikonok amik fel-fel villanak nagyon ötletesek, az energiatakarékoskodó progi is nagyon okos és jól konfigurálható.
Az egyetlen bajom a hűtés, bár kétlem, hogy egy vájtfülű, hiperérzékeny, eddig vízhűtést és minőségi, leszabályzott papst ventiket használó sznobnak bármelyik noti hűtése tetszene. Bár az tuti hogy én valami csúcsminőségű papstot szereltem volna bele, mert ennek a csapágyazása eléggé hangos (ugyanúgy a Clevoénak is). De ezzel az emberek 99%-a élni tud, én is megszokom hamar.
Akksit meg ma betesztelem. Külső moncsit használva egy másfél órás DVD lejátszása kb 45% akkumulátor-időt használt el. A DVD-t persze az optikai meghajtón keresztül olvasta gép, nem imageből... -
up
senior tag
Nem értem, mire ez a nyerseség. Pláne egy potenciális vásárlóval, aki épp 300k-t készül otthagyni nálatok (vagy máshol).
Olvastam az (1)-ről elérhető összes dolgot, valamint a tegnapi estémet kb. a nb.hu-n töltöttem. Mind a 2300+ hozzászólást azért nem olvastam végig itt, de pár százra visszamenőleg igen.
1. Márka mellett szerintem igenis érv lehet konkrét tapasztalat pl. a szervizhálózatról vagy szerelési, illesztési minőségről, és nem tudom, hogy hol kérdezzek ilyesmiről, ha nem itt. Olvasom a márkaspecifikus testvértopicokat, de mindenki idejével takarékoskodok, ha itt kérdezek, és nem ott, minden egyes márkánál külön.
2. Nem állítottam, hogy a Clevóból egyáltalán ne lenne nem integrált vga-s. Konfigurálhatóból && 300 alattiból nincs. Kérlek próbáld az egész mondanivalót nézni, s ne a részmondatokba belekötni.
Továbbra is várom a paramétereknek megfelelő gépre tippeket, aki érdemben válaszolt, annak köszönöm szépen. -
parandroid
félisten
-
parandroid
félisten
Nincs is bruttó 200k alatt Clevo modell...
Pedig nem elhanyagolható szegmens ez ebben az országban. Jó, tudom, konfigurátorral szereltek be Celeron M-et is vevői kérésre. Értem egyébként az elvet, de nem biztos, hogy jó felé visz. A Sony megengedheti ezt magának, de hogy a Clevo is elmegy ebbe az irányba... Hiányzik még a márka presztizse, ami a vevők szemében ellensúlyozná a magasabb árat, amit a jobb alkatrészek jelentenek. Persze mindez szigorúan imho. Sok sikert hozzá egyébként. Őszintén.
p -
luciferc
őstag
nem a 8 millás megbízhatóságát keresem, csak egy korrekt megbízhatóságot, ami jobb, mint az általad leszólt aspire vagy amilo. ugyanis a 2 millás autók között is van, amelyik megbízhatóbb mint a többi. na én egy ilyen notit keresek. lehetőleg sulinetre. ezért az a bizonyos két notesz játszik mondjuk.
-
-
luciferc
őstag
ez elég meggyőző volt
Asus esetében mely modellek, amik bevállalhatók (értsd: üzleti célúak)? Konkrétan, az Asus A3L 3519LB az ilyen?
Illetve ezen Asus és egy Acer TravelMate 2312LMi közül melyiket ajánlanád inkább? (az egyiket sem is elfogadható válasz)
ui: a notebook.hu-n az üzemidő résznél miért csak az aksi kapacitása van feltüntetve? ez a legtöbb embernek elég semmitmondó. -
Cs_Laci
senior tag
Elolvastad mire válaszolsz???
2x512 DDR2 533
Vagy
1x1024 DDR2 533
Első esetben fenn áll a Dual Channel, a kérdés az volt, hogy ÉR-e bármit. Mert elvileg az 533 FSB az megelégedne egy 533-as RAM-al, és mint írtam ebben az esetben maradna bővítő slot, könnyebb lenne, és kevesebb áramot venne fel. -
karib
addikt
Én csak tudom
Igen, végülis a szubpixel hiba miatt sem működik rendeltetés szerűen az a pixel, ergo hibás (tudom, normális esetben más elszámolás alá esik a pixel és szubpixel). Magyarán ami fixen világít az arcodba, az ZBD jogosult.
Mondjuk ettől függetlenül elég nyakatekert a ZBD. Ennyi erőve a sötét pixeleket is bevállalhatná az Asus, másrészt lehetne nagyvonalúbb az időtartammal is.
Most ugyebár az a hivatalos álláspont, hogy ha a végfelhasználói vásárlástól számított 30 napon belül ha akár 1 db világító (nem fekete) pixelhiba jelentkezik, úgy kicserélik a kijelzőt. Egyszer. Azaz csere után ellenőrizendő a kijelző, valszeg a szerviz pixelhibásra nem cserél, de nem árt figyelniA csere után azonban már nincs újabb lehetőség. Szóval bonyolult, de ez is több, mint a semmi
-
Cs_Laci
senior tag
De miért, megindoklod?
Elvileg 533 szinkronban megy. És az 1gb ugyan annyiba kerül mint a 2x512. Csak akkor nem marad Slot-om. Meg több áramot is zabál..
Tehát ha NEM jelent RAM sávszél növekedést, akkor 1x1024
Ha igen, 2x512.. Szóval alá tudod támasztani valamivel az állításod? -
alorinc
tag
akkor nem válaszolok csak idézek Tőled:
''Fárasztó unos-untalan ismételni önmagam
Voilá:
Összességében elég zavaró, hogy nem olvasod el a válaszaim, ugyhogy ezentúl nem is nagyon fogom pazarolni rá az időt.''
Én írtam:
30%, aminél nincs meg az csak a low end notik, és a Clevo,
Te válaszod:
Dell Latitude 110L ...C1.4, 256, 40, cbo, xp home (mi ez ha nem low-end???)
Ez 53%, igaz nem a számodra hízelgő irányba
és akkor még1x ismétellek:
Összességében elég zavaró, hogy nem olvasod el a válaszaim, ugyhogy ezentúl nem is nagyon fogom pazarolni rá az időt.'' -
karib
addikt
-
alorinc
tag
valahogy sejtettem, hogy ez lesz a válaszod, de van példa Dell-re is és ott is megvan a 30%, aminél nincs meg az csak a low end notik, és a Clevo, de ha Te is olvasnád írásom, tudnád, hogy ezt elismertem. Csak nem szeretem ha olyan kijelentésekre ragadtatod el magad ami nem igaz. Nem akartam, hogy ennyit vitázzunk, csak a kijelentéseid nem fedik a valóságot és az igazság számomra nagyon fontos.
Azaz a lényeg amit kénytelen vagy elismerni, megvan a 30%-os árrés a legtöbb általatok is forgalmazott notebookokban, kivéve a clevo notebookok esetében. -
matuu
tag
Köszi az infót!
Amúgy még mindíg van egy-két helyen ilyen notesz.
Szóval akkor 109.990 brutttóért jó vételnek számítana a Dell Laitude 110L ( Bővebben: link), vagy ez egy olyan sorozat amitől távol kell tartani magam?? -
alorinc
tag
...de még mindig nem magasabbak, mint máshol. Főképp nem 30%-kal!
Akkor lássunk egy ''nem létező'' példát:
Acer Travelmate 2313WLMi (LX.T9105.243) (forrás: http://shop.hoh.de/)
Steckbrief
CPU: Intel® Celeron® M 370 mit 1,5 GHz
Grafik: bis zu 64 MB shared Memory
HDD: 60 GB
Ram: 512 MB (2x256)
Laufwerk: DVD Dual Double Layer Brenner
Display: 15,4'' WXGA
WLAN: Ja (54MBit/s)
Betriebssystem: Windows XP Home
728.90 € = 179.309 Ft, ennek 30%-a : 53.792 összesen: 233.101 Ft
ACER TravelMate 2413 WLMI TAC06 (forrás nb.hu)
15.4'' (1280x800) WXGA 16:9 Intel® Celeron® M 1500 MHz CPU 256MB RAM 40GB HDD 8x DVD+-RW DL Sis M661 Video 8-64M w/DDR Windows® XP Professional Magyar
237.499 Ft
Azaz: több mint 30%-val drágább és, további negatívumok:
40gb kontra 60 gb hdd
256 mb ram kontra 512 mb ram
Ha további példa kell szívesen megosztom. -
Akos084
csendes tag
''A Toshiba totál gáz.'' remelem azt csak a disztribuciora irtad. Vagy a notira is? En kb masfel honapja hasznalok egy ilyen gepet, eddig semmi gondom nincs vele. Elotte egy Fusi volt elottem, annak a kepetol nap vegere elegge elfaradt a szemem, viszont ennek a kepe gyonyoru.
Viszont amit a disztribuciorol irtal, az tenyleg gaz.Kezdek kiabrandulni belole. Nem csak a ge szamit, hanem az is, mi van mogotte. Valamit meg kene tanulniuk.
Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest