- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
én még nem tettem fel semmilyen drivert a wifihez, mert a cd-n levő nem jó, modemmel meg nem szedtem le az intel honlapjáról.
a vinyó led mellett van mindkét oldalon 3 másik led. a jobb oldali a wlan, bt, kamera. de a másik 3-t nem tudtam micsoda, és most az egyik világított. ebben a pillanatban jöttem rá, hogy a capslock ledje, amikor a hsz-t elkezdtem írni, hogy mik azok, és csupa nagy betű volt a szöveg. szal a numlock, capslock, és a scroll lock ledjei.
viszont a proci nem reagál valami jól a terhelés változásra. elindítom a hl2-t, és szaggat mint állat, nézem a konzolon a proci 795mhz-n megy.
asszem a közeljövőben esedékes lesz bele vennem még 512 ramot, mert így egy kicsit kevés a játékokhoz.
Gambit: én se húzom, csak tudod a kíváncsiság.... -
VitorBelfort
csendes tag
Sziasztok!
Remelem megfelelo topicban szolok hozza ... notebookot szeretnek vasarolni, es kb. netto 200ezer all rendelkezesemre. En a kovetkezo gepet neztem ki :
ACER Aspire 1362LMi
CPU : AMD Sempron 2,8+
RAM : 512MB DDR
HDD : 60GB
LCD : TFT 15'' XGA
FELBONTÁS : 1024x768
CHIPSET : VIA K8N800
VIDEO RAM : NVIDIA® GeForce™ FX Go5200 64MB
CD/DVD/CDRW : DVD+/-RW
FDD : opcionális 1,44 USB
2 beépített hangszóró
1 mikrofon, fejhallgató
INTEGRÁLT 56K MODEM
INTEGRÁLT ETHERNET 10/100
4xUSB2.0
IEEE1394 port
VGA, S-video, TV OUT
1x Type II, vagy 1x Type III PCMCIA CardBus-os
párhuzamos port
infra port
WLAN: Acer InviLink™ IEEE 802.11b
akkumulátor: 64W Li-Ion kb. 3 órás üzemido
súly: 3,6 kg
Operációs rendszer: Windows XP Home
Ennek a konfignak az ara 195K+fa. Valahogy ugy talaltam, hogy ar/ertek aranyban ez a legjobb. Esetleg valakinek van-e ilyen gepe, vagy tapasztalata az acer aspire sorozataval? Vagy valakinek jobb otlete gep vasaralashoz? Igazabol azert esett erre a gepre a valasztasom, mert ezert az arert szerintem eleg komoly kis gepet kap az ember ... atbongesztem rengeteg katalogust, arlistat, de sehol se talaltam olyan notit, ami hasonlo konfiguracio lenne. Nekem ami fontos, hogy jatekra alkalmas legyen, es legyen benne dvd iro.
Szerintetek jo valasztas?
Vitor -
Gambit
őstag
válasz
zsoltee10 #1981 üzenetére
Nekem is alapból g1/g3 volt, de az emberke a boltban kapásból átrakta enabled-re, hiába magyaráztam, hogy itt mit írtatok.
Húzni nem nagyon szeretném, mert minek? Így is elég mindenre, nem igaz?
Akkor végülis most melyik wifi drivert kell hozzá felnyomni? (Megköszönném, ha esetleg egyből egy linkkel válaszolnátok.)
Kicsit más téma, de milyen wifi-s routert ajánlotok? Szeretném összekötni az asztali gépemet a notival, és persze netet mindkettőnek. Dinamikis ip-m van, adsl. -
zsoltee10
addikt
Uzmany: a wincd eleve hibás volt, nem tudott olvasni 2 fájlt a telepítés folyamán, nem jól lett integrálva az sp2. szerintem. mobilemeter. megkeresem, köszi.
Pilóta: a battery maximiser progit említette Den pár oldallal előrébb. -
Na feltettem ezt a MobileMetert. Lefuttattam egy 3dmarkot, és a CPU hőmérésklet 60 fok körül mozgott. Egy giga környéként ment a proci, mert nincs rajta a táp.
Viszont nem jelzi ki a program a fogyasztást. Ha belemegyek az options-ba, akkor ott meg tudom nézni a töltöttségi állapotát, de a grafikon végig 0-át jelez...
Van még ilyen progi, mint a MobileMeter? Hátha az kiírná... -
válasz
Nem semmi. Ami XP-t vettem vele, az SP1-es. Lehet, hogy nem véletlenül ilyet adtak?
Proci hőt még nem mértem, de majd megkeresem a progit hozzá. Tuningolni nem próbáltam, de szerintem ezt az élményt kihagyom. Mindenhez elég gyors, amit akarok vele. Ha meg sebességre vágyom, ott a dual Xeon az X800-al -
Lest4t
aktív tag
és niket lehet kicserélni, fejleszteni benn? mármint a clevo m400a ban?
-
Uzmany
őstag
válasz
Na végre összeállt
Gratula
A proci hőmérsékletét a MobileMeter nevű progival tudod figyelemmel kísérni.
A vinyóhoz a HDD Health-ot ajánlom, ez kiírja, hogy hány órát használtad, hányszor volt be ill. kikapcsolva stb...
A többihez sajnos nem tudok hozzászólni, mert azok már Clevo-s kérdések, de azért azt nem értem, hogy egy SP2 XP telepítése miért járt Nálad kékhalállal? -
zsoltee10
addikt
Gambit, Pilóta, Uzmany:
Úgy néz ki a dolog, megoldódott, de elég sok ideget nyeltem le az utóbbi pár napban. Nyelvvizsgázni voltam, a papírt meg itthon hagytam, szóval ezért voltam szerdán este is netközelben.
Szóval a lényeg, hogy a sp2-es win nem működött, bios beállításoktól függetlenül csinálta a korábban leírt hibákat. Ma este felraktam egy sp nélküli natúr wint. nem volt kékhalál a telepítés folyamán, örültem nagyon. aztán a driverek telepítésénél jól megszívtam, mert az audio driver, és a modem nem hajlandó települni, csak ha legalább sp1 van a gépen. mondom király. sp1 nincs külön, van viszont olyan wincd amibe integrálva van az sp1. na akkor rakjuk fel azt. újabb win install.
most úgy tűnik ez a megoldás működik. nem fagy, nem indul újra. a wlan driver nem ment fel a hozzá adott cd-ről, le kell szednem az intel oldaláról. de ez részletkérdés, a lényeg, hogy működik.
az akksitól én is többet vártam, de mind1. egy két órás dvd filmet meg tudtam nézni vele a vonaton. végülis nem olyan rossz eredmény.
Gambit: a processor power management menüpontban a biosban neked alapból enabledre volt állítva? nekem már gv1/gv3-ra, mert enabled beállítással mindenkinek fagyott akksiról az m400a.
disabled beállítást próbáltátok már? akkor fix 800mhz hálózatról, és fix 400mhz akksiról. így ha akksival használom, mindig disabledre állítom, és akkor nem megy az órajel 400 fölé, így többet bír az akksi. és a szép a dologban, hogy 400mhz-en is simán lejátsza a dvd-t.jó ez a dothan proci.
3dmark2001: 17500, 3dmark05: 2300, 3dmark03 nem indul el, de valszeg a telepítője hibás.
kérdés: ti honnan látjátok, hogy a proci hány fokos? próbáltátok már húzni a vga-t?
mod: kicsit meghúztam az x700-t atitool-lal.nagyon érzékeny a memóriatuningra a 128 bites memvezérlő miatt. alapból a kártya 350/660mhz-en megy. így 3dmark2001-ben a nature tesztben. 90fps-t ment. 400/820mhz-n 110fps. több mint 20%, és ez még nem a vége a kártyának.
próbáljátok ki, kíváncsi vagyok. kicsit a procit is meg kellene húzni, nincs valami tuningbios a géphez? -
Zenty
őstag
Electroworldben van ilyen túl akcios notebook 99 ezerért!
1,2 celeron 128 mb ram , 40 giga stb áll. Nah most az egy dolog ,hogy téleg nem egy erőmü ,de ugy önmagában jó is ez?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
most erre a samsung-ra vagyok kissé beindulva: Bővebben: link
különösen az ára szimpatikus...
csak jönne már végre meg a pénzem!
szerk: nálunk nem forgalmaz valaki samsung notebook-okat?
mondjuk szerencsére bécs sincs messze...ugyanaz a táv innét, mint bp.
p
[Szerkesztve] -
-
Gambit
őstag
Pilóta, szerinted lehet csereaksit venni a notinkhoz? És ha lehet, akkor mennyiért, és hol? Notebook honlapján nem látok ilyesmit.
-
WN31RD
addikt
Mielőtt megveszed, nézegesd meg alaposan a gépet élőben (vagy nézz meg valami nagyon hasonlót), és nézz meg néhány más laptopot is. Ne csak a könnyen számszerűsíthető tulajdonságai alapján dönts, hosszabb távon nagyon fontos tényező lehet az ergonómia, a masszív felépítés, stb. Én pl. ennyi pénzből inkább egy használt IBM T-re hajtanék. Persze ízlések és pofonok... Egyáltalán nem akarlak lebeszélni erről a gépről, viszont nagyon határozottan azt tanácsolom, hogy járd körül a témát, és ''élőben'' is nézz meg néhány komolyabb gépet, mielőtt kiadnál ilyen sok pénzt egy olyan dologért, amit feltehetően sokáig nem cserélhetsz majd le.
-
Sianis
addikt
nincsen sajnos olcsóbban. nagyon átrágtuk a témát, és ilyen tudásban ez van, de engem nem zavar! Sztem nagyon jó kis, gép, szép is, okos is, magyar is.
programozni kell, de nem 1 GB-os programokra kell gondolni. Szöveget szerkeszteni, esetleg internetezni. Ennyire kell, tehát semmi játék, meg 3D-s tervezés. Ha kevés lesz, akkor éppen azért veszek olyan gépet, ami bővíthatő és akkor belevágom a plussz ramot. -
-
balco
aktív tag
az a kapcsolat felepulesehez kell!
a 2 kapcsolodni kivano eszkozon be kell utni ugyanazt a kodot, pl 1111.
mindegy, csak akkor fontos, ha tobb bluetooth cucc van a kozelben, es nem mindegy melyikkel akarsz kommunikalni.
de szerintem itt a forumon biztos tudsz rola olvasni! -
BFeco
aktív tag
válasz
LocalNerd #1936 üzenetére
Szerelhetőségben (is) IMHO az IBM nagyon ott van (T4x és X sorozat). Pl. régebbi Asus notiban rémálom a ventiket kicserélni, darabokra kell szedni. Nézzétek meg a következő videokat.
Hardware removal and installation - ThinkPad T40/p, T41/p, T42/p:
Bővebben: link -
-
Gambit
őstag
Igen, betöltődött a windows, aztán meg is halt. De most a G1/G3-al müxik.
A bluetooth viszont továbbra sem ok. Világít a kis zöld lámpa. (Antenna, körülötte hullámok. Az az, ugye?) A telcsin is bekapcsoltam, mégis 56%-nál megakad a ''Bluetooth Stack for Windows by Toshiba Setup''. Mi lehet a gáz? -
Sianis
addikt
Bővebben: link
Ennél a gépnél maradtam, nagyon tetszik, és szerintem fasza is! -
Lest4t
aktív tag
Látom siker gép lesz ebből a m400a ból
ténneg és miket lehet cserélni? fejleszteni? memóriát, vga t tán ? -
Gambit
őstag
-
Realunit
tag
Üdv!
Na nekem is megvan a clevo m400a (3-as konfig +512 ram, és szerencsére nincs pixelhibája) csütörtök óta...azóta szinte egyfolyátban megy és semmi gond nem volt vele. Egyszer sem fagyott, minden driver felment hibátlanul. Igaz a linuxok (Debian, Suse, Gentoo) még nemszeretik a gépet, de majd megoldódik... Akksiról most első merítésre 2 óra 10 percett vitt, de úgy, hogy az első órában cd-ről telepítettem .NET-et, szóval pörgött a lemez végig....
A gép teljesítménye nekem nagyon tetszik, és az 5400-as vinyó is bőven elég gyors (hálón másoláskor az asztali gépem 7200-es seagatje nem tudta kiszolgálni..)
Akksiról használva jó halk a gép, hálózatról teljes prociterhelésnél, a proci hőmérséklete nem megy 66-68 fok főlé....akkor feljebbkapcsol a venti egy 3 másodpercre (ilyenkor viszont már jó hangos) és igencsak visszahűti, szóval ez úgy kb 10-15 pecenként egyszer fordul elő...
Szóval eddig még nemtudok negatívumot mondani gépről.... -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Egy HP 9030-as 189+Fáért megéri az árát nem? Nincs benne Os, de nem is kell! -
Blackmate
őstag
Akkor a Service & Support: 24 Monate Vor-Ort-Abholservice europaweit! -rel kitörölhetem a hatsomat Magyarorszagon? -
-
Blackmate
őstag
A Samsung noteszekrol tud valaki valami jo/rossz tapasztalatot mondani? A kijelzöjük milyen a többiekhez kepest? Szamomra teljesen ismeretlenek
-
brabax
csendes tag
Ok, bocs...
Arra gondoltam, hogy néhány gépen egy külön (értsd: nem csak a szervíz által) nyitható kis müanyag tetö alatt vannak a memória-modulok. Azt hiszem a Dell gépeken láttam ilyesmit, meg talán az ASUS-okon...
Szóval mennyire könnyen lehet a Clevokon memóriát bövíteni? -
karib
addikt
válasz
Blackmate #1901 üzenetére
Ezek Aopen barebone gépekből készülnek, jó középszintű gépek.
Az összeszerelés úgy néz ki, hogy végy egy barebone notebookot, tegyél bele procit, RAM-ot, HDD-t, optikai meghajtót, esetleg WLAN-t, oszt kész. Nem kell hozzá óriási tudás, ha csak a csavarozás részét nézzük. Nem ettől lesz jobb egy márkás notesz, hanem a tervezési-kivitelezési minőségétől és a supportjától. Ha jól megépített barebone gépekből tisztességes supporttal építenek itthon gépet, akkor bőven lehet jó.
A gond inkább az, hogy a legmagasabb igényeknek (amik valójában apró nüanszok) csak nagyon kevés, jellemzően high-end business class notesz tud megfelelni.
A cégről még nem hallottam, de ez önmagában még nem sokat jelent. -
brabax
csendes tag
pilóta, zsoltee10!
Bövíthetö egyszerüen a több gépnél is alkalmazott kisablakos módon a Clevo M400A memóriája? -
hungeek
senior tag
na, vettem ma a notinak táskát =) nagyon cool, mégegyszer köszi Uzmany =)
holnap már tesztelem is, viszem be magammal =) meglátjuk mennyire is hordozható ez a notebook =) -
WN31RD
addikt
-
Tuhacsew
csendes tag
A kérdés: Sonoma alapú notebook-okban a PCI-os videokártyát lehet cserélni? (pl: X600-at később valami másra?)
[Szerkesztve] -
balco
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1889 üzenetére
szoval keresgeltem egy kicsit, innen indulj el:
linux ala: Bővebben: link
es talaltam egy egesz jo forumot, errol is beszelnek benne:
ha sikerul valami akkor ird mar meg, engem is erdekel... -
balco
aktív tag
válasz
kapcs-ford #1889 üzenetére
ez ezt forditva lattam:
ericsson P800(?)-al + egy is progi rajta, lehet pl tvt kapcsolgatni. (jo poen volt a Mediamarktban atkapcsolni egyszerre egy halom tvt!)
kb egy fel eve lattam valahol, hogy egy srac csinal home-made infraportot, meg ilyen tavszabalyzos cuccot pchez.
ezek a alapjan mukodnie kellene visszafele is!
majd keresgelek egy kicsit en is! -
Lest4t
aktív tag
válasz
kretenallat #1903 üzenetére
gözöm sincs mennyi egy yen de ha nem kell vélemény akkor nem
-
BaD-ass
csendes tag
Tudjátok én mit mondok?
A második notebook az igazi...
Mikor megvettem az elsőt, akkor nem tudtam pontosan melyik részén fog szórítani a ''cipő'' és teljesen elégedetten vettem meg a kinézett drágaságot.
Még azis teccett benne, ami nem.
Aztán majdnem egy év után vannak dolgok, amik nélkül nem tudom elképzelni az életem (Pl.:1400*1050) és vannak amiket inkább lecserélnék(Pl.:VGA).
Szóval a második notim lesz az igazi!
Persze erre lehet azt mondani, hogy majd akkoris jön majd újjabb, meg jobb... de én mindenképp szeretnék például akkuról megnézni legalább egy filmet és ezt az ipari turbinát is lecserélni benne.
Szóval a második lesz az igaz! (Akkor már kiderül tényleg mi a fontos.) -
Blackmate
őstag
A notebookzone-rol hallott mar valaki?
Kineztem egy konfigolhato noteszt: Bővebben: link
Konkretan ilyet: Bővebben: link
Az lenne a konkret kerdesem, hogy az ilyen XY ceg altal arult noteszek hogyan kezsülnek? Milyen alkatreszekböl rakjak össze? Miben különbözik egy nagyobb, vagy kisebb marka ugyanolyan konfigjatol?
Aktív témák
- Android szakmai topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kuponkunyeráló
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan Dell XPS 13 - Intel Ultra 7 258V 12MB 8 cores 4.8 GHz, 32 GB, 1TB SSD, 120 HZ kijelző
- MacBook Air M1, 2020, 256GB SSD, 16GB Ram, 61 wattos töltő, új szerű állapotban dobozzal együtt
- Thinkpad T14-G3 T14-G4 P14s-G3 P14s-G4 52.5 Wh akkumulátor
- Thinkpad T14-G3 T14-G4 P14s-G3 P14s-G4 ANGOL világítós bill
- HIBÁS ! Dell Inspiron 17R-5737 + 8gb ram
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest