- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
yipi
tag
illetve azt is keresd meg mikor az üzletvezető azt mondta:
''Írja csak úgysem érdekel senkit!''
ezek után azt is láthattad a felvételen hogy KÖZÖLTEM NEM TARTOK IGÉNYT A JAVÍTÁSRA.
ezeket a teljesség igénye nélkül írtam ide. mi is forgalmazók illetve kereskedők vagyunk. van némi fogalmam a panaszok rendezésének módjáról, az ügyféllel való kapcsolattartásról.
nem válaszoltam volna ide, ha te mailben válaszolsz nekem. de mivel így a nyilvánosságot választottad, hát én is írtam egy keveset a sztoriról.
ELNÉZÉST A TÖBBIEKTŐL AZ OFF-olásért!!!!
yipi -
Emitel
tag
azt honnét lehet tudni, hogy a mit veszek laptop az nem Asis és nem renew, hanem ''eredeti HP''. A garancialevélből kiderül?
-
yipi
tag
nem áll szándékomban itt a fórumon vitatkozni veled, mert egyáltalán nem ide vágó téma ez. DE!
''A hátlap sosem reped el, ha a kijelzőt nem a szélén fogva nyitod fel. Ha folyamatosan oldalt fogod, akkor a kijelző csavarodása során olyan feszültség keletkezhet, mely utóbb esetleg a merev hátlap elrepedését okozhatja. Nem igényel kiemelkedő intelligenciát vagy fizikai ismeretet annak felismerése hogy ha nem középen terheled a panelt, akkor a két zsanér eltérő terhelést kap, csavarodó erő lép fel és akkor esetleg....''
a fedlapot a közepén nyitottam fel, attól függetlenül, hogy vásárláskor erre nem hívta fel a figyelmemet senki, pedig rákérdeztem mit kell tudni a használattal kapcsolatban.
amikor beadtam a gépet javításra az átvevő kérte hogy nyissam fel. akkor nem értettem miért fontos ez, de így utólag már értem miért volt kiváncsi a technikámra. egyébként ha megnézed a gépet láthatod, hogy kifejezetten megkímélt állapotban van ahhoz képest mennyit használtam. magyarul vigyáztam rá!
''Hozzáfűzném, hogy a hp, acer, fujitsu trio zokszó nélkül leszámlázza a javítást garancia időn belül. Ha mi igy tettünk volna, most feltehetően nem is lenne ügy.''
ha nem vállaltátok volna garanciában, akkor is lenne ügy ugyanis ha megnézed a fedlap jobb oldalát, a két repedés közül az egyik nem a forgásponttól indult, hanem belső feszültségből ered, mintha egy csavar nyomta volna az ellenkező oldalról.
''Érdekes módon ezek a felhasználók egynél nem is állnak meg - a fentiek ismeretében ez nem meglepő. Két esetben a harmadiknál tartunk.''
ezt így egy az egyben nem értem!
''Mivel az utánpotlás már hajón volt, kénytelenek voltunk megvárni.
/ÉRDEKES - amikor kértem a könyvet akkor még 2 hét lett volna a javítás - mikor már beírtam a vásárlók könyvébe, és mondtam hogy megyek az FVF-hez RÖGTÖN megjavították volna!!! ??? /
Végignéztem a rögzített felvételeket. Az emlékezeted megcsal. Kollégáim több esetben - többek közt ekkor is is - felhívták a figyelmed, miszerint a készülék használható, lévén szimpla esztétikai hibáról van szó. Többször felajánlottuk, hogy értesítünk, amint a cserealkatrész megérkezik és a problémát ''ambulánsan'' megoldják a kollégák. Te nem voltál hajlandó elvinni, pedig nyugodtan használhattad volna. Mindössze 10 percet kellett volna szervizben töltenie! Miért nem így történt? A választ te tudod, én csak tippelhetek.''
ha végignézted a felvételeket, akkor azt is nézd meg amikor beadtam a készüléket javításra!! akkor megkérdeztem hogy elkészül e biztosan a vállalt határidőre mert ellenkező esetben NEM HAGYOM OTT!! akkor biztosítottatok hogy elkészül! március 04.-én!
és onnantól kezdve bizonyítsd nekem azt is HÁNYSZOR HÍVTATOK FEL hogy sajnos csúszik a javítás, vigyem el mert nincs alkatrész.
azt is nézd meg HÁNYSZOR KÉRTEM JEGYZŐKÖNYV FELVÉTELÉT A PANASZOMRÓL,
HA OLYAN JÓL ISMERITEK A SZABÁLYOKAT EZ MIÉRT MARADT EL? -
Emitel
tag
azt honnét lehet tudni, hogy a mit veszek laptop az nem Asis és nem renew, hanem ''eredeti HP''. A garancialevélből kiderül?
-
Vangelis
félisten
Menjetek a MM be van albacomp laptop 160k ért, winj xp-vel .....meg ami kell
MCerka 1,2Ghz, 256Ram , 40hdd, stb....nem rossz vétel -
d900t
senior tag
Érintettként azért pár szó:
A zsanér szorulás gyári hiba volt. Ez azt jelenti, hogy a vásárlástól számított max egy hónapon belül megrepedt a fedlap. Egyetlen rövid szériát érintett a 2004 október novemberi gyártásból . Akkor az összes készüléket vissza kellett hívnunk, miután a gyártó értesített. Ezek a készülékek szó szerint recsegtek-ropogtak nyitogatáskor. A te esetedben tök más a helyzet, nem zsanér szorulásról van.
A fedlap megrepedése felhasználó függő. Gyakorlatilag az IBM-eket kivéve - ott egy merevítés van az panel felső oldalán- melyért a készülék a kecsességével fizet -az összes márka nagykijelzős és szélsvásznú modelleit érinti. Oka a kijelző panel rugalmassága, csavarodása. A hátlap sosem reped el, ha a kijelzőt nem a szélén fogva nyitod fel. Ha folyamatosan oldalt fogod, akkor a kijelző csavarodása során olyan feszültség keletkezhet, mely utóbb esetleg a merev hátlap elrepedését okozhatja. Nem igényel kiemelkedő intelligenciát vagy fizikai ismeretet annak felismerése hogy ha nem középen terheled a panelt, akkor a két zsanér eltérő terhelést kap, csavarodó erő lép fel és akkor esetleg....
A hatályos magyar törvények szellemében a forgalmazó kötelessége bizonyítani, hogy a felhasználó hibájából következik be valami. Ebben az esetben ez bizonyíthatatlan, - bár a törés a két oldal ellenkező irányú terhelésével reprodukálható -, a keletkező feszültség szemmel látható. Igy aztán szó nélkül csere. Hozzáfűzném, hogy a hp, acer, fujitsu trio zokszó nélkül leszámlázza a javítást garancia időn belül. Ha mi igy tettünk volna, most feltehetően nem is lenne ügy.
ISO-s cég lévén évekre visszamenőleg statisztika formájában elérhető az összes meghibásodás. Az összefüggés kimutatható. kb. száz felhasználónként kalkulálhatunk fedlaprepedéssel. Érdekes módon ezek a felhasználók egynél nem isállnak meg - a fentiek ismeretében ez nem meglepő. Két esetben a harmadiknál tartunk.
A probléma a te esetedben abból fakadt, hogy a Clevo európai szervizközpontjában nem volt hátlap elérhető, lévén az október-novemberi gigszer következménye lefutott. Mivel az utánpotlás már hajón volt, kénytelenek voltunk megvárni.
/ÉRDEKES - amikor kértem a könyvet akkor még 2 hét lett volna a javítás - mikor már beírtam a vásárlók könyvébe, és mondtam hogy megyek az FVF-hez RÖGTÖN megjavították volna!!! ??? /
Végignéztem a rögzített felvételeket. Az emlékezeted megcsal. Kollégáim több esetben - többek közt ekkor is is - felhívták a figyelmed, miszerint a készülék használható, lévén szimpla esztétikai hibáról van szó. Többször felajánlottuk, hogy értesítünk, amint a cserealkatrész megérkezik és a problémát ''ambulánsan'' megoldják a kollégák. Te nem voltál hajlandó elvinni, pedig nyugodtan használhattad volna. Mindössze 10 percet kellett volna szervizben töltenie! Miért nem így történt? A választ te tudod, én csak tippelhetek.
Nézd, túl nagy cég vagyunk ahhoz, hogy az ügyfelekkel passzióból szórakozzunk! A vonatkozó törvényeket is hibátlanul ismertjük, lévén a szakmához tartozik. Nem szokásunk a törvényes úttal szembe menni, mert nem kifizetődő. Az ügyvédektől sem félünk, mert csak akkor találkozunk, ha biztosak vagyunk magunkban. A cégcsoport történetében egyetlen perre emlékszem 10 év alatt és azt sem buktuk el.
Amennyiben a jogi utat választod, jobb híján nem térünk ki előle.
Bizonyítható, hogy a cserealkatrészt haladéktalanul megrendelték a kollégák. Bizonyítható, hogy közölték veled, a készülék használható repedt hátlappal is. Bizonyítható, hogy a cserealkatrész beérkezése után haladéktalanul javításra került a gépet.
Bizonyítható a törekvés.
Ez a jogi út.
A készülék továbbra is türelmesen vár rád. -
SGC
tag
Szerintem 1 kicsit túlmisztifikáljátok ezt a HDD-méret dolgot (1es esetekben valószínűleg tényleg számít a méret
, de talán nem most).
40 GB-s winyóm van az Amiloban (4200 RPM, 8 MB puffer); a vétel idején (tavaly október) tartottam attól, hogy kevés lesz az asztali gép 120 gigása után.
DE! Felpakoltam mindent, ami a munkámhoz kell; a kedvenc játékaimat (amikkel nincs is időm játszani: Diablo II [2 GB], Etherlords [1,5 GB], Heroes of Might and Magic IV [1 GB], Sacred [1,7 GB], stb.); az összes saját készítésű digifotót a családról, állatokról, tájakról, stb. ÉS még mindig van kb. 13 GB helyem!!!
A fordulatszám és a combodrive milyensége ismét 1-1 igen szubjektív kategória. Az olyan tökátlagfelhasználó fickóknak, mint én, ennyi is elég:
- aszittem, nagy DVD-zés lesz - nem lett. Sokkal kényelmesebb/kellemesebb összebújva az asztalin filmezni...
- aszittem, nagy ördögirtás lesz - nem lett. No time...
- DVD-t írni 1enlőre nem áll szándékomban; a CD maximálisan kielégíti adattárolási igényeimet
Ami maradt: szövegezés OpenOfficével, webezés/levelezés Mozillával (ez itt a reklám helye) és hurcibálás autóval. Ehhez elég a 4200 is
Igaza van Vangelis kollégának: 1 Amilo valóban nem kopik sehol.
Hááát, ez van.
Amilo rulez!
[Szerkesztve] -
yipi
tag
hi!
minden típus nagyon király, nagyon olcsó, de a legfontosabb a garanciális szervíz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
olvastátok yerico kálváriáját? detto csak az enyém még nem ért véget
nekem egy cleco e400-asom volt, 2004 júliusában vettem 290000-ért. 2 év garanciával
januárban megrepedt a fedlap, a forgáspont szorossága miatt.
februárban a másik oldalon is
március 04.-én adtam szervízbe javításra.
április 18.-án beírtam a vásárlók könyvébe, aznap elmentem az FVF-hez, és ügyvédhez adtam az ügyet, mert elegem volt belőlük.
egyben közöltem velük, hogy nem tartok igényt a javításra sem.
ma május 10.-én felhívtak hogy kész a gép. mondtam nekik hogy nem érdekel, majd az ügyvédemmel megbeszélik mi legyen....
TEHÁT GARANCIÁRA FIGYELNI! DE AZ SEM MINDEN!!!(
-
Emitel
tag
Csak az én tippemnél 512MB RAM-os szerepel.
Szerintem nem rossz a HP nX-es sorazat. Jobb ,mint a Gericom,Ecs,Albacomp. Szerintem úgy az Acer Amilo-val van egy szinten.Középkategória. -
Vangelis
félisten
Bővebben: link
Középső link kicsit drágábban....csak ott jobban le van irva.
Én is ezt ajánlotam -
Emitel
tag
És ehhez mit szólsz?
HP Compaq nx 9020
Processzor: Celeron M 1400 MHz (330)
Memória: 512 MB
Merevlemez: 40 GB
Kijelző: 15'' TFT XGA
Optikai meghajtó: DVD-CDRW
Modem: 56, 6 kb/s
Hálózat: 10/100 Mbps
Portok: 2xUSB, VGA, 1xPCMCIA, vezérlőgombok
Akkumulátor: Li- Ion
Videokártya: Intel 82852/64 MB shared
Billentyűzet: magyar
1 év gari.
Ára:129Eft+ÁFA -
Emitel
tag
A HP burkolatára én is kiváncsi lennék , hogy mennyire kopás álló.
A céges Clevo P4-es laptop sarkai, szélei 2 hónap után elkezdtek rohamosan kopni.Pedig naponta kb. csak 2X volt kinyítvaé s a táskába volt tartva. -
Vangelis
félisten
Ez nem is rossz vétel..kicsi akksi, de ha nem is használná
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
-
-
parandroid
félisten
Ahhoz, hogy bruttó 200k-ra tudják leszorítani az árat, komoly kompromisszumokat kell kötniük a gyártóknak. Ha egy ilyen árkategóriájú gépbe tesznek egy 50k+ procit, akkor elég szűkös keret marad minden más alkatrészre. Ergo mindenből igyekeznek a legolcsóbbat venni, ami csúnya dolgokhoz vezethet.
p -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #4076 üzenetére
''Nem biztos, hogy minden más alkatrész használható lesz benne...''
Ezt hogy érted? -
Emitel
tag
Vagy esetleg egy HP nx? Ha szerencséd van, akkor kifoghatsz az aproneten egy jó 2 év garis IBM T40-et. Nekem egy bajom volt velük;80%-ban német v. svéd billentyűzetesek.
-
WN31RD
addikt
Ez szerintem pont az, amit te keresel: Bővebben: link
És május 15-ig kapsz hozzá +256 MB-ot, ami eléggé jól jön.
Szerk.:
Tapasztalatok: Megfordult néhány IBM R a kezemben, szerintem az árukhoz képest elég jól összerakott gépek, gondolkodás nélkül ezt választanám bármelyik Amilo, low-end HP, Satellite vagy hasonló helyett. -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid #4076 üzenetére
Tökéletes lesz _bármelyik_ Celeron M. Egy 900-as Celeron sebességszintje megfelelő az illetőnek: ha annál gyorsabb akkor már főnyeremény...
Igazából _konkrét_ modell érdekelne, tapasztalatokkal.
Szerk.: köszönöm, nézem...
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Amit itt leírtál, az talán valami CeleronM-es modell lesz.
Esetleg keresel valami lowend PentiumM-et, de az ennyiért elég rizikós.
Nem biztos, hogy minden más alkatrész használható lesz benne...
Vangelis: igen, Amilo-ról lehet szó, asszem 7300-as ami ilyesmiket tud.
Ha valami ''márkásabbat'' szeretnél, akkor esetleg Dell Latitude 2200.
Hirtelen ez ugrik még be. Vagy a szokásos ACER-Clevo páros.
p
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Low-end kategóriában (teljesítményileg) milyen notit érdemes nézni?
Gyakorlatilag csak netezésre meg Office-ra lenne használva, akksiról nem igazán menne. Elég lenne egy 40 GB-os vinyó, a szokásos CD-RW/DVD-ROM kombó, talán még a 256 MB ram is.
Ami kikötés: Intel proci, Intel chipset. Esetleg valami Wlan-os kártya lehetne benne (utólag lehet beletetetni? ha igen, mennyiért?).
Igazából a keret 200K körül lenne. Ötletek? -
WN31RD
addikt
válasz
sziszegőII #4071 üzenetére
#2620 Bővebben: link
-
WN31RD
addikt
Mint azt d900t is kifejtette, a HP név önmagában semmit sem ér (ezt én is megerősíthetem, bár kevesebb tapasztalat alapján). Jó a HP persze, csak éppen az a HP, ami jó, sokkal többe kerül.
''[...] nekem külsőleg nem annyira jön be.''
Ez is egy szempont. Örülj neki, hogy neked tetsző gépet találtál viszonylag jó áron. -
Emitel
tag
Azért a HP-t a Clevonál többre tartom. Nálunk a cégnél van egy clevo süt is rendesen, meg nekem külsőleg nem annyira jön be.
-
WN31RD
addikt
Nézd meg pl. ezt: Bővebben: link
23 ezerrel többe kerül, és külön kell bele WLAN-t venni, de új, 2 év garis, valamivel gyorsabb proci (Dothan), kétszer akkora és főleg gyorsabb vinyó, gyorsabb DVD író, és (ami talán a legfontosabb) jelentősen könnyebb a gép (csak 2.2 kg).
(Nézd meg még ezt is: Bővebben: link)
Ennek fényében szerintem nem volt olyan baromi jó vétel az a HP nx.
Ezzel együtt, amire neked kell, arra végülis megfelelő. -
Emitel
tag
A 300Eft és a 240Eft között azért van különbség.
Max. ennyit szántam rá.Többet nem. Ennyiért viszont nem volt rossz vétel szerintem. Az én céljaimnak bőven megfelel(office, netezés,filmézés,mp3,).Játék és tervező program nem fog futni rajta.
Most ennyire rossz vétel volt? -
Emitel
tag
Nekem az asztali 80 gigás vinyómon is van 60 giga szabad hely.
Csak fontos dolgokat tárolok rajta, filmek cd-n,dvd-n vannak.
Az asztali gépem egy AMD Barton 2500+ (3200+).
Ezt fogom leváltani a HP-re.
Nem tudom, hogy irodai alkalmazásoknál+film mennyire lesz lassabb a Banias proci. Játékra egyáltlán nem használom. -
Emitel
tag
Talán holnap meglesz a laptopom, 3 hetes:
HP Compaq nx9030 (PG575EA)
Microsoft® Windows® XP Professional magyar
Intel® pentium®-M 735 processzor (1.7 GHz Banias)
512 MB DDR-SDRAM
40 GB 4200rpm merevlemez
15'' TFT/XGA kijelző
DVD+RW meghajtó
WLAN 802.11b/g
56k modem és 10/100 Ethernet csatoló
Magyar billenyűzet
1 év gar.
240eFt-ért vettem(veszem) meg.
Annyit azért megért? vagy rossz boltot csinálok? -
d900t
senior tag
Semmivel sem jobb és semmivel sem rosszab, mint bármelyik ''noname'', viszont drágább.
Nagyon sokszor leírtuk, hogy ha valóban minőségi terméket szeretnél, akkor a high end business modelleket kell választani. Erre mindig az a válasz, hogy az meg X forint és drága. Ja, viszont ezért felesleges egyn fillérrel is többet kiadni.
Hacsak nem akarsz flancolni azzal, hogy hp noteszed van. -
Emitel
tag
Akkor most a HP nx 9030-as(1,7 centrino) laptop milyen minőségű?
Mi a gyenge pontja? Szokott vele probléma lenni? -
yerico
senior tag
''Az EU-s törvények gyengébbek, mint a magyar. Ugyanis egy az egyben átvettük, de a magyar törvények által biztosított erősebb pontok megtartásával.''
Csak kikerültek belőlük a konkrét időpontok, és helyette a ''törekednie kell'' mágikus kifejezések kerültek be, amiknek az értelmezése eltér vevői és eladói oldalon, egészen addig, míg ki nem alakul az egységes joggyakorlat, azaz amíg nem lesz elég sok bírói ítélet ilyen ügyben. -
PGee
tag
Hi all!
Használ valaki Clevo m450c-t, vagy annak Albacomp-os verzióját?
Érdekelnének a vélemények! -
AMD Power
titán
Garancia nekem is fontos , ezért vettem meg hozzá a legjobb ''csomagot''. Az tuti ha valami baja lenne engem ilyen kamu dumákkal nehezen tudnának lerázni. Az embernek kicsit rámenösebbnek kell lennie és egyből megtörik a jég!
Vagyis remélem....
Azt tudja valaki mióta lehet kapni nálunk ilyen Acer gépeket? -
taltos
senior tag
válasz
AMD Power #4053 üzenetére
De nem is írja itt le senki az Acer-t, mint terméket, csupán a supportot. A garancia meg szerintem fontosabb a technikai felszereltségnél (pl. nekem, de ez változik mindenkinél).
Azt, hogy milyen a többi tulaj viselkedése, azt úgy kell érteni, hogy amíg nincs meg, addig 1000-el fogják nyomni a szöveget, hogy vedd meg, de ha szervízbe kell menni, ami kicsit gáz, akkor csak együttérezni tudnak. Lehet, hogy a Clevo-sok is, de szerintem ha az IBM -el, vagy egy másik jó supportos gyártó termékével jön elő ugyanez, akkor még csak panaszkodni sem kell, mert legkésőbb 3 nap alatt kicserélnek benne mindent.
Egy hasonlat, amivel megérted, és szerintem cáfolni sem tudod majd.: Párhuzam az Acer egy termékével, és a barátsággal.
Amíg van barátság, addig csak jókat tudsz mondani a dologról (amíg nincs dolgod az Acer szervízzel, csak magát a terméket használod kellemesen), de ha valamin összevesztek (elromlik a gép), akkor nem mindegy, hogy hogyan tovább.
A barát igazán bajban ismerszik meg...
Erröl van szó.De nyugi, és örülj, hogy nincs gond a gépeddel!
-
AMD Power
titán
Én biztos vagyok benne , hogy egy ilyen kailberü notebook gyártó , lépéseket fog tenni afelé , hogy az ilyen support problémák megszünjenek.
''Egyetértek taltos kolléga véleményével, hogy lehet sok elégedett Acer tulaj, ha veszek egy Acer-t és megdöglik benne valami, akkor könnyen úgy járhatok, mint te. Ez pedig nagyon visszatart és sok Acer-es csak együttérezne, mást nem is tehetne. ''
Tethys: Ha egy másik márkájú notebook megy tönkre, akkor mondjuk a Clevo tulajok mitt tesznek? Ell mennek veled a Clevo szervizbe és segítenek vagy mi?
Szerintem ez a support para kicsit túl van spirázva. Biztos vagyok benne , hogy az Acer ''fejleszteni'' fogja ezt kérdést. Nem teheti meg , hogy ne legyen jó a supportja. És még 1x mondom azért mert egyszer egy ember szívott (Sajnos) , attól nem kell elásni egy márkát..... -
taltos
senior tag
válasz
MasOyama #4050 üzenetére
Celeron M, bár errül nem tudok mit mondani...
Szerintem erősen nincs összhagban a kijelző máret - felbontás - videókártya hármas, persze ez függ attol is, hogy mire akard használni.
Szerintem bődületesen kevés a 256 MB ram. (főleg ha lassu a hdd, mert azt nem is írták oda) -
MasOyama
őstag
Erről tud valaki mondani valami hasznosat? Érdemes megvenni?
LG LS50-J56H -
taltos
senior tag
Hát, azért a T-k viszont szerintem sokkal kompaktabbak, az R-eknél...
Álítólag az R-ek az asztalik ''felé húznak'', az X-ek a full mobilok felé, míg a T-k ennek a két kategóriának a lehető legjobb összegyúrásai. (mármint nem lyan hordozhtó, mint az X, és nem olyan teljesítményorientált, mint az R, hanem mindkét oldalon enged egy kicsit a balansz érdekében)
Mellesleg menni egy magyar bill-zet T41p -be? Nekem valahol 10 000 HUF körül mondták -
yerico
senior tag
Egyszerűen: te a kereskedővel állsz szerződésben, ami a vételkor jött létre. Ő köteles gondoskodni a termék kijavításáról, adott esetben a szervízbe juttatásról. Törvény szerint kérhetsz javítást vagy cserét, ezt neked áll jogodban eldönteni, a kereskedőnek meg elbírálni.
-
yerico
senior tag
Azt ajánlom, hogy vegyél nyugodtan Acert, de legyél rámenős. A boltban add le, ahol vetted, ne a szervízbe, majd 15 nap múlva azonnal kezdeményezd a cserét, avagy a vételár visszafizetését. Ezzel lerövidítheted az utat, nem kell a szervízzel kötözködnöd, csak a bolttal kerülsz jogi viszonyba. Sőt, ne is kérj javítást, hanem azonnal cserét újra. Fognak persze kötözködni, de azonnal a fogyasztóvédelemhez kell menni, hogy hamar rövidre lehessen zárni a vitát. A lényeg, hogy nem szabad magad hagyni. Az Acer gépek tényleg jók, de nem olcsóbbak, mint más márka hasonló gépei. IBM-et is nagyon jó áron lehet már venni, bár R szériát, de a szervíze akkor is ugyanaz.
-
sbazsi
veterán
De mondok egy jót is, ami mostantól érvényes. Elromlik a géped. Odaviszed a kereskedőhöz, mert viheted oda is, és nincs joga elhajtani. Közlöd vele, hogy te a javítás helyett a cserét kéred egy új készülékre. Hacsak nem hivatkozik arra, hogy ez neki jelentős többletköltséggel jár, akkor köteles kicserélni. Ha elutasítja, akkor pedig meg lehet támadni.
na erről még nem hallottam
hogy van ez -
yerico
senior tag
válasz
AMD Power #4007 üzenetére
Tény, hogy ha az Acer gép működik, akkor kiváló kis gép a maga kategóriájában. De még egyszer nem akarok több héten át napi kapcsolatba keveredni a képviselettel. Lehet, hogy ez egyedi eset, avagy mások simán kivárnák a több hónapot, amíg megjavítják a gépüket. Én nem. Ez persze előfordulhat más márkával is. Azonban normális piacgazdaságban az ilyen cég szépen csődbemegy, ha nem változtat a hozzáállásán. Avagy be kell kalkulálni az árba, hogy ez túl olcsó, ennek a szervíztámogatottsága gyengébb? Azért törvényi előírások védenek.
De mondok egy jót is, ami mostantól érvényes. Elromlik a géped. Odaviszed a kereskedőhöz, mert viheted oda is, és nincs joga elhajtani. Közlöd vele, hogy te a javítás helyett a cserét kéred egy új készülékre. Hacsak nem hivatkozik arra, hogy ez neki jelentős többletköltséggel jár, akkor köteles kicserélni. Ha elutasítja, akkor pedig meg lehet támadni. -
Tethys
csendes tag
Köszi. még egy vélemény..)
A te kálváriád az Acer-rel erősen visszatart tőlük, meg a plussz gari költségével már nem is olyan jó ajánlat.
Egyetértek taltos kolléga véleményével, hogy lehet sok elégedett Acer tulaj, ha veszek egy Acer-t és megdöglik benne valami, akkor könnyen úgy járhatok, mint te. Ez pedig nagyon visszatart és sok Acer-es csak együttérezne, mást nem is tehetne. -
WN31RD
addikt
válasz
Vangelis #4031 üzenetére
Az attól függ, hogy milyet akarsz, és mennyit szánsz rá. A méret mellett a vinyó sebessége is sokat számíthat, ezt vedd figyelembe.
Itt egy teszt, nézd át: Bővebben: link -
r0dg3cc
tag
nezegetek hasznaltan egy T40-et 210eFT (1,5 MP, 512 ram, dvd-cdrw combo, wlan, 14,1'' XGA, ATI Radeon 7500, 2006.10-ig garis)
meger ez 210-et?
csak azert mert ugye mas markabol (acer clevo stb) mar majdnem ilyen aron (ha afat el lehet nyeletni vkivel akkor meg siman) ujat kapni dvdrw-vel
nekem a stabilitas es megbizhtao mukodes a szempont, jatszani nem akarok rajta vagy ilyesmi
tudom hogy nekem kell eldonteni de a velemenyekre azert kivancsi lennek.. -
taltos
senior tag
Igen, elnézve azt a sima T41 -et (az árával együtt), szerintem simán megéri elkezdeni alkuldozni a T41p-mre, mert szerintem a T41-nél klasszisokkal jobb gépet (szinte minden paramétede jobb volna) kaphatna az enyém képében az illető, nem olyan túlzó áron. (most nem Tethys-ról van szó! Vele már beszéltem!)
-
jani0625
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #4022 üzenetére
részletes elemzést szívesen olvasnék! köszi
-
Tethys
csendes tag
Sajnos kicsit változott a keretem és ezzel a jelöltek is:
1. Bővebben: link
2.,Bővebben: link
3.,Bővebben: link
4.,Bővebben: link
5., Valamelyik Acer Travelmate, gar. kiterjesztéssel
Ezek elég nehezen összevethető gépek....
Nem kicsit vagyok határozatlan.
Igazából még mindig tanácstalan vagyok, hogy a Celeron-M proci mennyire jelentene hátrányt, vegyes felhasználás során(net, némi játék, DVD, Divx filmek). Akkuidő: ha 2 órát elmegy, az bőven jó, ritkán lesz hurcolászva, viszont halk legyen a gép és takarékos(minél kevesebb áramot zabáljon).
VGA: mint írtam korábban, az nagyon jó lenne, ha a Civ3 és a Chessmaster elfutna elfogadható szinten. Ha többre is képes lesz, az nem baj.
A max ár az az LG ára lehet, annál többet egy fillér készpénzt nem tudok összeszedni(jó magyar boltok, le vagyok döbbenve, hogy nem lehet kártyával fizetni).Persze nem muszáj teljesen kimeríteni a keretet.
Várok minden értelmes hozzászólást. -
r0dg3cc
tag
clevokrol nyilatkozna valaki?
mert ugyan mondanak roluk szepet es jot de olyan velemenye erdekelne aki regebb ota hasznalja mint 1-1,5 ev
pontodsan egy albacompot neztem ki de ezek clevok ugy tudom, konkretan cegnek most vettem egy albacompot az full clevo csak a matricak vannak a megfelelo helyekre ragasztva
szal ez a tipus erdekel:
ami szerintem majdnem 1az1-ben ugyanaz a Clevo M450C -vel (kinezetre legalabbis max a 450C-ben nagyobb proci es hdd van)
miert albacomp? mert ilyet tudok jo aron szerezni... ha meg clevo a bele akkor nagy baj nem lehet (vagy megis?) -
Caesarion
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #4025 üzenetére
Nem kérdeztem honnan van.
majd 3Dmark eredményeidért visszatérek... -
Caesarion
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #4022 üzenetére
Ez az? Bővebben: link
nem egészen értem miért írják azt hogy high-end konfig... egyébként tetszetős darab és könnyű
[Szerkesztve] -
bLaCkDoGoNe
veterán
A mai nappal beköltözött hozzám egy új jövevény, az Asus W3N notijának személyében. Az első benyomások nagyon pozitívak, de egy nap után még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Mindenesetre nagyon ígéretes...
-
Emitel
tag
Nem lesz ráncigálva, csak az asztalon egy biztos helye lesz. Akksiról sem igazán használom majd.
-
Emitel
tag
Kicsit elbizonytalanítottál. Azért szerintem megbíthatobb a Gericomoktól....
nekem csak irodai munkára kell,+ netezés+filmnézés.
Lényeges, hogy ne melegedjen nagyon és viszonylag halk legyen.
Kímélve lesz, asztali Pc helyett használom majd. -
d900t
senior tag
Hátha a paraméterek alaján állapítod meg, hogy vmi gagyi vagy nem gagyi, akkor szerintem kifizetődő lenne számodra egy-két noteszes topikot A-Z-ig végigolvasni. Ezt most nem bántásiból mondom, hanem komolyan.
Azt hiszem, hogy az Nx90**-es családból, ez a legjobb noti.
Magával a családfával van a baj. Attól nem lesz megbízhatóbb, mert 1.7-es proci van benne vagy DVD író.
Érdemes volna egy nc6000-est vagy nc6120/nc6220-at referenciaként megnézned. De tényleg. Nagy a különbség. -
taltos
senior tag
válasz
AMD Power #4007 üzenetére
Téged már vártalak erre a postomra, és olyan békés és korrekt hozzászólást szültél, mint amit megszoktam tőled! Grat!
Mellesleg amiket olvastam és láttam, azok alapján tényleg ''egy új csillag látszik születni'', viszont ezzel a support dologgal (ha igaz), akkor én egy ideig csak a bátraknak tudnám ajánlani. Ha viszont tényleg ilyen lelkesek, akkor előbb-utóbb ki fog alakulni az a korrekt support is. Sajnos addig olyan mint egy rohadt jó termék csúnya csomagolásban.
Leginkább ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint az ATI kártyákat. Régebben az volt az állás, hogy az ATI jobb képességű kártyákat gyártott, mint az nVidia (azaz kevesebb áramot használ, inkább a technológiája volt fejlett, nem a már meglévő technológiát duplázta), de sajna a driverei minőségei nem voltak jobbak az nVidiáénál. (nem tudom, hogy ez még mindíg így van-e)
Na mindegy! Jó az Acer, csak ez a support rontja az összképet. -
Emitel
tag
Én most készülök megvenni egy alig használt(2 hetes notit):
HP Compaq nx9030 (PG575EA)
Microsoft® Windows® XP Professional magyar
Intel® pentium®-M 735 processzor (1.7 GHz Banias)
512 MB DDR-SDRAM
40 GB 4200rpm merevlemez
15'' TFT/XGA kijelző
DVD+RW meghajtó
WLAN 802.11b/g
56k modem és 10/100 Ethernet csatoló
Magyar billenyűzet
1 év gar.
Most akkor mi van? Ez a típus sem jó, talán gagyi?
Szerintem elég jó paraméterei vannak. Talán bírja majd 2 évig.
Azt hiszem, hogy az Nx90**-es családból, ez a legjobb noti. -
d900t
senior tag
válasz
parandroid #4000 üzenetére
Csak mondjuk van 3 hajmeresztő típushibája. A 17'' noteszeket egébként is annyira tartom, mint a bunkofonokat. Feltűnő, ha van
A hp és a compaq négy éve közös cé két márkaneve. A pavilionok és a presariok legtöbb esetben alaplapszinten egyformák, mindössze a kasztni szine tér el.
Az nc és nx pedig Compaq márkájú elég ha egyet végre személyesen látsz
Az Amilo-k esetén konkrétum is elhangzik néha. Például elég zavaró, ha egyes típusoknál a 3 napos hiba arány 15% körül van, nemde? -
tonyo2
tag
4000 hozzászólás!!!
-
AMD Power
titán
Szerintem tudom kire gondolsz ezzel a Acer supportos dologal kapcsolatba. Ilyen negatív dolgokat nem szívesen olvasok. Én annyira szívemen tudom viselni néha másnak a problémámját , hogy az már beteges. Egyik ismerösömnek egy asztali gépével volt probléma. Volt olyan , hogy egész éjszaka nem tudtam aludni mert annyira idegesített a dolog , egyfolytába azon gondolkoztam , hogyan és mivel tudok segíteni neki! Az meg , hogy ennyi elégedett Acer tulaj van az meg nem véletlen ez biztos. Ha jó ha rossz a supportja akkor is nagyon jó gépeket csinál.
[Szerkesztve] -
taltos
senior tag
válasz
parandroid #4005 üzenetére
Én meg nem részben, hanem teljesen értek veled egyet veled!
Ne legyen igazam, de úgy érzem, hogy valamiért az emberek személyes támadásnak veszik ezt a notebook eladásomat. Elárulom, mert nem titok (talán már a topicban is írtam), hogy természetesen nem ragaszkodom én ehhez az árhoz, de azt mindenki tudja, hogy ha azt az árat írom ki, amit gondolok érte, akkor abból valahogy mindenki szükségessnek érzi, hogy alkudjon belőle. Én ezt is belekalkuláltam.
Azért, mert ebbe a gépben egy FireGL T2-es van, az nem azt jelenti, hogy nem tartanám ésszerűnek, hogy másoknak, akiknek nem kell ilyen kártya, azok mondjuk R9200 -st használnak irodai munkára a notijukban. De erre miért kellenek a rosszaló megjegyzések?
Spongyát rá! -
parandroid
félisten
Nagyjából ebben is egyetértek, sajnos a használtpiac farkastörvényei nem ismernek kegyelmet. Sem autók, sem notebook-ok terén. A túlkínálat jó a vevőnek, de nem jó az eladónak. Senkit nem fog érdekelni, hogy mennyit költöttél az adott cuccra, ha eladod, buksz rajta, mégpedig sokat. Az autó is és a számítógép is használati tárgy, nem státuszszimbólum és végképp nem befektetés. Amiben egyetértek veled, hogy akinek prémiumkategóriára van szüksége, az fizesse meg. Az IBM ilyen, bár én ennyi pénzért Sony-t vennék inkább. De ez csak az én személyes preferenciám. Szerencsém volt a HP-vel, jó áron vettem, ennek az előző tulaja is gondolhatta volna úgy, mint te, és akkor bőven nem kaptam volna meg ennyiért. Ezzel együtt fenntartom, hogy nem lesz könnyű dolgod a notebook-od eladásával - szűk réteget céloztál meg, és lesz olyan, aki felajánlja a FireGL-es notiját is olcsóbban, mert fogalma sincs, mi az... Mindenesetre sok sikert hozzá.
p -
taltos
senior tag
válasz
parandroid #4003 üzenetére
Én nem az egy gyártón bellüli supportra céloztam az előbb, hanem a gyártók supportjaira próbáltam utalni.
Mindenki mondja, hogy az Acer-ek mien jók, viszont bőszen állítja itt egy srác, akinek már nem csak az Acer notebookokkal van tapasztalata, hanem a szervízzel is, hogy SOHA nem vesz Acert, mert ugyan rettenetesen impozáns gépek, de magyarországi supportjuk nincs (legalábbis ami van, azt nem nevezi annak).
Egy ilyen ember véleménye azért mégis erőteljesebben nyom latba, mint a 20 megelégedett Acer felhsználóé, mert ha Te veszel egyet, és azzal gondod van, akkor az a 20 ember nem fog veled elmenni a szervízbe, legfeljebb együttérez veled.
Ezzel csak arra akrtam utalni, hogy az árak sokszor gyártó és gyártó között nem ugyanazok.
Nem értem miért alakult egyébként ki sokakban ellenszenv pl. az IBM ellen (tekintsünk el a notimtól, mert nem arról van szó!), mikor mindenki szerint csak a név +100 K.
Rengeteg olyan szolgáltatást építenek a gépeikbe, amik máshol nem találhatóak meg, és vagy a kényelmedet, vagy a biztonságodat szolgálják.
Mint egy autóban, amibe rohadt sokba kerül az ABS (az IBM-nél ez egyenlő pl. a HDD védelemmel), de a hatását csak egy fékezésnél veszed észre, ilyenkor viszont lehet hogy emberéletet ment (vagy az adataida a hdd-n Ha csak játszol, akkor ez lényegtelen, de munkánál sokak 2 szer írják ki a fontos dolgukat CD-re), akár a szélvédő kinti, vagy benti oldalát vesszük. Vagy ha például bekapcsoljuk az autónkban a klimát (mondjuk ThinkLight), az egy remek plusz, de vételárban mégis megnyomja az autót, amit autóknál figyelembe veszünk (mármint a klimát) összehasonlításnál, de egy notinál már nem. (vaj' miért?)
Az árképzéssel egyetértek, de ha a Te notid eredeti árát nézzük, és azt amiért vetted 1 évesen, és ha az én notim eredeti árát vesszük, valamint azt amennyiért most adom, akkor nem biztos, hogy kateegóriákkal vagyunk egymástól távol...Persze árban már lehet, de az eredeti árban is...
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Tény, hogy valahol be kell hoznia az árkülönbséget a gyártónak az alsó kategóriás notebook esetében, de ezzel együtt nem hiszem, hogy más support járna pl egy nx-hez, mint egy nc-hez. Inkább az volt az általános, hogy a low-end gépek technológiailag vannak lemaradva a high-end gépektől. Pl. asztali Celeron procik, régebbi integrált VGA-k, ilyesmik. Nekem az a gyanúm, hogy az ilyen nagy gyártók a beragadt árukészletüket építik bele ezekbe a gépekbe, esetleg a gyártás helyén (és ezzel a gyártás költségén) tudnak még spórolni. Nyilván olcsóbban rakja össze nekik egy noname beszállító, mint egy nagyobb, jónevű, több minőségi tanusítványt felmutató cég... Lásd még francia és török rönók...
Nem tudom, hol az igazság. Az én HP-m f.sza, de ez felsőkategóriás cucc volt új korában - illetve az még ma is, csak már nem új. Nem mernék ez alapján általánosítani. Viszont sosem adnék egy új notebook-ért félmilliónál is többet márpedig ennek az ára olyasmi volt... Kevesebb, mint negyedmillióért egy évesen, az már okés...
p -
taltos
senior tag
Én azt olvastam ezekről a hp-król, meg a FuSi -kről is, hogy ha megveszed, akkor minden szép és jó, de később olyan gondok várhatóak, hogy pl. kilazul a monitor tartó foggantyú fél-egy év múlva, valamint inyen kategóriájú problémák keletkeznek még jó pár helyen. (pl. a bill. tatójánál, meg magukkal a billentyűkkel).
De konkrétan még nem volt ilyenem, így nem tudom. Szerintem olyan emberek véleménye lehet csak mérvadó, akiknek az adott gép járt már a kezeik között 1-1,5-2 évesen is.
Ha elnézünk használt notebook-osok boltjába, akkor legnagyobb hányadában IBM, DELL, és Toshiba gépeket találunk, amik még 4 évesen is használhatóak (nem kopott szét a billentyűzet, továbbra is stabil a kijelző, stb.).
Szerintem erre utalhatnak a vélemények.
Az a baj, hogy ha valaki kap egy új noti-t, vagy neadjisten az első notiját, akkor még 1-2 hónapig nem illan el a rózsaszín köd a szeme elöl, és az egekig magasztal ey-egy masinát. Az igazi érvek-ellenérve mindenképpen később jönnek csak elő. Az anyagminőség, meg az összerakottság pedig majd csak 7,5-1 év után kezdi el kimutatni a foga fehérjét.
Egy példával élve:
Ha mondjuk most bemegyek a boltba, és veszek egy szép billenytűzetet, és elújságolom mindenkinek, hogy ez milyen frankó, akkor nem biztos, hogy a valóságot állítom, mert előfordulhat könnyen, hogy 2 hónap műlva elkezdenek kopni a billentyűkről a feliratok. 3 hónap múlva elromlik a space (mert arra sokat ''ütöttél''), és mikor erre visszaviszed a garis bill-t, akkor kivágnak a szervízbűl, rosszabb esetben hitegetnek. Szaladgálhatsz a fogyasztóvédelem után, stb.
Egyébként jól fogalmazta meg egy fórumtárs itt a topicban, hogy notebookot választani csak ár és specifikáció alapján elég meggondolatlan dolog,
Nem is tudom melyik volt az a cég Bp-en, ami sokkal olcsóbb volt, mint a többi, de szinte mindennel (eladók, garancia, szervíz, beszállítás, stb.) gond volt. Talán a Mistral?
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tippmix
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- PlayStation 5
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Iqos cigaretta
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 Advantage - Ryzen 9 - RX6800M 12gb - 32gb ram - gamer - gyári gari - beszámítás
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB DDR4 ,512GB NVMe SSD gar
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- Eladó Apple Thunderbolt kábel / eszköz kihasználatlanság miatt
- Kiválló állapotú, Magyar bill, HP Zbook 17 G5: I7-8850H - 32GB Ram - 512GB SSD FHD - Quadro P3200
- Jó állapotú Dell Latitude 5300 I5-8350U 16GB 256GB NVME FHD eladó
- Acer hiányos laptop
- Asus X541UV 15.6" / Core i5-7200U / 8GB DDR3 / 256 GB SSD / Windows 10 PRO
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest