- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Én szerintem fél éven belül eladom ezt, a legfelsőt:
Bővebben: link 2006 febr. érvényes garival, 170ért.
Fujitsu - Siemens AMILO PRO V1000
Processzor: Intel Celeron 2.4 Ghz
Memória: 256 MB DDR RAM
HDD: 40 GB
Kijelző: 14˝ XGA
Optikai meghajtó: DVD-ROM
Operációs rendszer: Windows XP Professional HUN
Li-Ion Battery, LAN, 56K modem, PC Card 2x Typ I/II or 1x Typ III, párhuzamos,
S-Video, 3xUSB 2.0
1 év garancia
Azonosító: FAP:HUN-147150-P01
AMILO Pro V1000 notebook C2.4 256M40G XPP
Ár: 205.900 Ft + ÁFA
[Szerkesztve] -
HuNor
csendes tag
Sziasztok! Valaki vásárolt már külföldi internetes áruházban gépet? EU-s országból gondolom egyszerűbb és talán olcsóbb. Lehet hülyeség amit kérdeztem???
Ha valakinek mégis van tapasztalata, akkor a vélemény esetleg webcím érdekelne. -
shev7
veterán
Akkor a hiba a te készülékedben van, és sürgősen csináltass szemüveget, mert egy 12'' os kijelzőt használok, és nekem sem jó már a szemem, de tökéletesen látok mindent.
150ért elégvsok mindent lehet venni, igényektől függően. Ha van sulinet, akár egy új gép is beleférhet, bár ezeket nem ajánlom. De akár egy olyan középkategóriás használt gép is amire még van garancia (ergo 1 max 2 éves) de mivel még mindíg nem írtál az igényekről így nagyon nehéz véleményt alkotni. Mert igényektől függően akár egy olcsóbb gép is elég. -
parandroid
félisten
nos, miután ez egy eléggé jól pörgő topik, és a címbe is vág a dolog, szeretném belinkelni az itt (Bővebben: link) feltett kérdésemet. notebook-guruk, nézzetek be légyszi,
p -
Suliro
senior tag
Nekekm egy pentium 2-s laptop kellene. Mindjárt linkelem a topicomat. Szerintetek egy ott leírt noti mennyibe kerül?
Bővebben: link
Mod: itt a lnik.
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
A méretekkel tisztában vagyok, tudom milyen egy 15'' noti, előtte 15,4 wide kijelzős volt, és volt már a kezem között 14'' és 12'' is. A 15'' alap, ha nem gémbojt akar a vevő hanem kijelzőt, és nem akar a géppel rendszeresen autóban-vonaton-repülőn bohóckodni, hanem asztalon használja, esténként bevágja a táskába, hazaviszi, reggel meg vissza. Ilyen esetben az a pár centi méret- és kb egy kiló súlynyereség messze nem ellensúlyozza hogy cserébe egész nap egy zsebkendőnyi kijelzőn vakoskodjon az ember. Én is notin nyomulok, 15'', és eszembe sem jut hogy kisebbet kívánnék, a táskámban elfér, az asztalom elbírja és én is elbírom, akinek fáj hogy 2,1 kiló helyett 2,8-at kell ''cipelni'', annál a hiba nem a készülékben van, szvsz.
Ja, mostanában ugyan inkább autózom, de korábban hardcore gyalogos/bkv-s voltam, és nem lett tőle bajom.
Amivel nem vagyok tisztában, az az hogy milyen korú és erejű rendesen összerakott használt gépet mérnek manapság kb 150-ért amit érdemes is megvenni. -
jasszer
őstag
Úgy döntöttem nem indítok új topikot, hanem bekérdezek ide...
Drágajó éccsanyámnak is fáj a foga egy laptopra. Természetesen pénzt nem igazán szánna a dologra, ezért felmerült az EliteGroup G320 01-es, tecsó gazdaságos készülék. Kérdésem az volna h mennyire ótvar masina ez? Mivel anyám kifejezett heavy user - keményen tolja a Word-öt, meg jogi anyagokat búj folyton-folyvást - annyi a fontos csak h menjen kb 2-3 évig, és tudja magával napi szinten hurcolni az irodája meg a családi fészek között... Mit gondoltok, mennyire használható ez a cucc? -
gpek
tag
ezzel a 15'' dologgal teljesen egyet értek.
És mindenkit óva intek a Compaq Presario NX9**** termékcsaládtól
LASSÚ nagyon kényes műanyag az egész szinte folyik a kezed között lityeg lötyög gyenge kivitel viszont nagyon szép már akinek bejön ez a csili villi csiricsáré noti
Viszont az elektrowordbe tegnap láttam egy nem tom minevű notit 149.999 ért és meglepően jónak láttam (persze árához képest nomeg hogy új egy év garral) csak a ventivell volt egy kis gáz de érdemes megnézni, nem mondom hogy olyat kell venni mielőt jönne a fika csak elég rendesnek tünt.
Amúgy az a lényeg hogy mire akarod használni a notit és melyik forma dizájn jön be neked. És úgy lehet dönteni... a leírásokat a platformot figyelembevéve... -
Pet_i
senior tag
-
Yaye
őstag
Miért irtóztál annyira az Acertől? Nekem ketyeg itt pár a környéken, és nekem kellemesek a tapasztalataim vele. Masszív felépítésű, jól összerakott, jól használható gépek, nagyon jó ár/erő aránnyal a márkás notik között. Alattam is ez a második ami megfordul, és igen elégedett vagyok vele (talán a kijelző csalódás, nagyon vacak a látószöge, nem is értem, mert az előzőben és a többiben is nagyon jóképű panelek volt/vannak).
-
Yaye
őstag
Amint adataimnál látható, nem nekem lesz, úgyhogy én biztos nem alkuszom belőle
De ezek szerint szerinted nagyjából reális az ár ha akksi nincs nagyon leharcolva. Nem vagyok igazán képben használt noti fronton, és tudtommal a P3 1GHz elég rendes kis holmi, egy ilyen kijelzős, fémházas corporate notiban elég jónak éreztem hozzá a 140-et.
Ha nem ezt, akkor hozzávetőleg mit lehetne kapni kb 150-ért? Beleférne valami jobb is? -
Pet_i
senior tag
Na, megrendeltük a Toshiba A50-543-at a Qwertynél.
Remélem beválik majd!
-
Yaye
őstag
Jól sejtem, hogy egy megkímélt állapotú HP Omnibook 6000-ért (mobile P3 1GHz 256MB/30GB 15''SXGA 2,x kg) +táska 140k-ért elég jó ár?
Karib bácsi mostanában nem nagyon jár erre? Ő eléggé ott van használt gépekben is. -
vampire17
addikt
hi! egy notebook-ot akarok venni a keret 200ezer. nem kell nagy dolgokra hogy jo legyen. föleg netezésre kell. koleszba.
-
CsY
aktív tag
válasz
kapcs-ford #755 üzenetére
az a 3nap gari nem ér semmit.. De az az IBM logo rajta elég sokat mutat... én lassan egy éve nyuzom... semmi problémája nincs....
-
shev7
veterán
Hát volt szerencsém 128 megával futtatni az XP-t notin. Nem kívánom senkinek. Az új notimba már gondolkodás nélkül 768at vettem. Hadd ne mondjam mennyire érezhető a különbség.
Nem rakod tele programokkal? Hát nézzük, tfh. internetezésre is szeretnéd használni, akkor kell rá egy vírusírtó meg egy tűzfal. Egy alternatív böngésző sem árt, mert ugye IE-t nem szeretünk használni. namost pl a mozilla/firefox, ha rossz napja van 40 megát is foglal. Kell még esetleg egy levelező progi is, ami szintén fut majdnem állandóan.
És ez még csak az internet. ugye mondjuk dolgozni is kéne a gépen. Még mindíg azt mondod, hogy erre elég a 128? Az XP egyedül megtölti -
Gergi
senior tag
-
Gergi
senior tag
Elvileg elmegy 64 mega rammal is, de a microfos 128-at ajánl.
Nézd meg a linket!
Bővebben: link -
Gergi
senior tag
-
Gergi
senior tag
Érdemes még az Electroworld akcióit is figyelni (hetente van új!)
Gergi
senior tag
Szia!
Nem tom h mennyire vagy Metro közelbe, de érdemes nézni az akcióit!
Bővebben: link
Én pénteken vettem ott egy Fujitsu-Siemens L7300-as notit sulinetbe (200.000-60.000).
Fujitsu Siemens Amilo L7300 notebook
Kijelző: 15'' XGA, 1024 x 768 pixel
Processzor: Intel Celeron M 340 processzor (Banias 1.5 GHz, 512 kB second level cache)
Chipset: VIA PN800 + VT8235CE
Memória: 256 MB DDR333 SO-DIMM (max. 1 GB, 2 memória slot-ban)
HDD: 40 GB IDE winchester
Optikai meghajtó: Combo DVD/CD-RW drive (CD 24x / CD-R 24x / CD-RW 24x / DVD 8x)
Grafika: integrált UniChrome Pro graphics up to 64 MB shared memory
Audio: integrált sound controller in VT8235C, sound codec chip ALC655 2 beépített sztereo hangszóró SPDIF support
LAN: integrált 10/100 Mbps LAN
WLAN: integrált Wireless LAN (IEEE 802.11g), up to 54 Mbps
Modem: integrált 56k, V.90 fax modem
Csatlakozók: 4 x USB, 1 x S-Video, 1 x CRT, 1 x modem, 1 x LAN, 1 x type I/II PC Card slot, 1 x headphone out, 1 x microphone in, 1 x power supply
Tápellátás: Li-Ion battery, 8 cellás, 14.8V / 4300 mAh, közelítőleg 4 óra üzemidő, a a használat intenzitásától függően External universal AC adapter: 110 - 240 V AC, 50-60 Hz
Méret: 330 mm x 278 mm x 35.3 mm
Tömeg: 2.9 kg
Operációs rendszer: Linux 8.0 Live Eval
Garancia: 1 év szervizgarancia
Itt írtam róla véleményt is: Bővebben: link -
Pizzafutar
aktív tag
Az A64 notebookok már most is aranylag elerhető árban vannak, de a cpu-k fogyasztása 25-62 Watt. Szóval nem igazan mobil.
De itt egy friss hir:
AMD energiatakarékos mobilplatform: Turion
tildy
nagyúr
Én is gondolkodom amjd 1 éven belül noticserén...
Ugye most amilo pro v1000 van..
Szóval ha én el akarom majd valaha cserélni az amilo pro 1000et, akkor szerintetek más márkát válasszak?
Igazándiból annyira sok bajom nincs ezzel, max az, hogy nem amd-s, és hogy kevés rajta a kivezetés, meg csak dvd olvasó van benne(3 usb, 1 paralell, meg egy vga kimenet, meg a 3 picimaci azt pazony...)
Mondjuk nagy előnye, hogy még van rá több mint egy év gar.Clevotól kicsit félek , nem annyira márkás...
ami jó lenne:
-dvd-írós lenne (Ebben az amiloban még cdíró sincs)
-amd-s legyen
-ati videókártya legyen benne, ne a memóriából csippentsen le ....
-sulinetre lehetne vásárolni
-minnél több gari annál jobb
-max bruttó 300, de inkább 250)
Ötlet? -
parandroid
félisten
válasz
parandroid #756 üzenetére
via c3? #756? valaki látott már ilyet?
p -
dat
senior tag
Nézz utána a neten, ha máshol nem, notebook.lap.hu, aztán keresgélj. Én mondjuk úgy voltam vele, hogy inkább asztali procis legyen, meg Ati M Radeon, mert Photoshop meg 3dstudio meg ilyenek, de most már simán egy mobil procis gépet vennék az itegrált Radeon meg úgyse egy nagy szám. A TravelMate 2301 vagy 2303 asszem olcsóbban kijön, mint a 2201, mert azt ha Sulinetre veszed, -60e miatt olyan 190e. De ne csak Acerben goldolkozz, notebook.hu, notebookstore.hu, stb, sok jó ajánlat van.
Ha mégis kitartassz a 2201 mellett, akkor majd írok tapasztalatokat. -
-
dat
senior tag
-
CharlieFirpo
tag
Hát... azt csak félve. Meg nem mondom melyik fórumon olvastam, de ennek a kártyának elismert kompatibilitási problémái voltak pl. AutoCAD-del. Tudom, ez nem térképező program, de ezt a hibát pl. semmilyen más kártyára nem írták. Utána kell nézni, mert a kevesebbet tesztelt térinformatikai programokkal érhetnek meglepetések.
-
micuri
csendes tag
Acer, TMATE2201LCHU
Igazából most a fő cél a nyugodt szakdoli írás, illetve kapcsolodó anyagok tárolása.
Lehet megyek külföldre, akkor pedig pluszban zenehallgatás, esetleg filmek, pár játék, ami elindul.
Cél: A későbbiekben is hasznos legyen, ne legyen elavult, de nem kell csúcsszuper sem. -
micuri
csendes tag
Konkrétan ezt néztem ki (ennyit írnak róla, úgyhogy kereszkérdéseket kéretik mellőzni, teljesen kezdő vagyok felszereltség terén
)
Intel Celeron D 333 nagy sebességű processzor, ATI Mobiliti Radeon 9000 videókártya, 40 GB HDD, combo drive, 15''os LCD képernyő, USB-csatlakozó
Vélemény? -
micuri
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni laptopot, és elég szűk keretek között gazdálkodhatok. Több márka felmerült. Kérdésem lenne, hogy mi a véleményetek az Acer-ről? -
parandroid
félisten
találtam a n*t*book.hu-n egy ecs laptopot (ecs r320, Bővebben: link). az én igányeimnek tökéletesen megfelelne, nem játszom, nem szerkesztek videót, nem cadelek, semmi térinformatika, főleg internethez, office-hoz, esetleg minimális képszerkesztéshez kellene. na jó, némi zuma, vagy heroes3, esetleg cseppnyi kyodai...
igazából egy 1ghz körüli gép simán elég lenne nekem, de ez ugye mégsem használt...
az egyetlen kérdés a via c3 processzor. olvastam olyat, hogy ez sajnos nem hozza azt a teljesítményt, mint ami az órajele alapján elvárható lenne, van valakinek tapasztalata notebookban c3 processzorral?
szerk: még annyi, hogy súly, méret sem igazán számít, akkus üzemidőben annyit kell bírnia, amíg egyik konnektortól esetleg eljutok egy másikig.
p
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Ki fog fizetni egy '' Hang: van'' notiért 250ezret ha kap 3 NAP garanciát???? Áfa mentes számla
-
dat
senior tag
Ilyet olvastam, hogy haznált Ibm Thinkpad T40 255,000.- Bruttó (áfamentes Számla)
www.laptopinfo.hu
Semmi közöm a céghez meg nem reklámnak szántam, csak annyi IBM fan van itt, meg mindenki nagy álma a T40, gondoltam valaki kapva kaphat rajta.
[Szerkesztve] -
Pet_i
senior tag
válasz
CharlieFirpo #748 üzenetére
Akkor gondolom egy min. 32 megás 7500-ös Radeont javasolsz az integrált helyett, ugye?
-
tonyo2
tag
A mobile Sempronnál azért ír ki 800Mhz-et, mert mobil procis, és alapjáraton ennyin jár. Ezért fogyaszt kevesebbet mint a nem mobil. De ha az alkalmazás igényli, akkor kihajtja belőle az 1.8ghz-et!
Szal, ennyi, nem kell befosni, ez így jó!! -
balco
aktív tag
törölve
[Szerkesztve] -
CharlieFirpo
tag
Ezt a kérdést boncolgatom én is úgy egy féléve. Egy biztos, nem véletlen, hogy nincs szinte egyik progihoz sem videókártya paraméter a hardverkövetelmények között. a legtöbb térinformatikai program eléggé érzéketlen erre. Nekem tapasztalatom Radeonos géppel van, az biztos, hogy már 32MB VRAM-mal is hasít az ArcView. Szvsz a RAM gyorsaság és mennyisége fontosabb, bár ha nagy adatállományból kell 3D modellezést tudnia, akkor már jobb ha 64MB VRAM-mal rendelkező videókártya lesz a gépben.
-
pozsipeti
tag
Az lenne a kérdésem, hogy vettem a minap egy Fujitsu -Siemens A7640-es laptop-ot. AMD Mobile Sempron 3000+ procival. Megnéztem az aida szoftwerrel és 800 Mhz-et ír ki mellete pedig ezt (4x200) Akkor nem 1.8Ghz-enb teljesít?? HELP!!!
-
Lest4t
aktív tag
nem ir alap konfigot a progi? amit javasol?
-
Pet_i
senior tag
UP! Segítsen valaki, hogy térképszerkesztéshez ill. térinformatikai alkalmazásokhoz szükséges-e az erős 3d kártya vagy elég az osztott memóriás integrált kari?
-
Blackmate
őstag
Emberek!
A Dell laposokrol van valakinek tapasztalata? Van rajuk vilaggaranica? -
X-COM
nagyúr
az az igazság, hogy én business és subnoti párti vagyok, de az gondolom árban már sok.
nemrégiben vettünk nettó290 körül CeleronM-mel szerelt Latitude D505 gépeket, így elsőre aztmondom jók, megérték az árukat.
ASUS-okkal különösebb problémát nem hallottam, jó választás lehet, Acer-rel kapcsolatosan elég vegyes véleményekkel találkoztam.
Proci nemtom, hogy eldőlt e már, de PentiumM és CeleronM-ben érdemes gondolkodni. -
Trane
csendes tag
Sajnos az ACER support-jának alapos tanulmányozása után arra a szomorú következtetésre jöttem, hogy a 3200-as szériának mégsincs S-Video-ja
. Ergo a német notebook.de infója téves! Hát, akkor itt 1-1. Ez igen bosszantó, mert bár kb. 10 rugóért lehet szerezni viszonylag kompakt külsö VGA to S-Video/kompozit konverter, amit máshol is használható, de megint egy külön alkatrész (pénz)
.
-
Trane
csendes tag
Hát igen, attól függ, hogy minek veszel. Ha asztali helyett v. esetleg komoly grafikai ill. video alkalmazásokat futatni, és kell a nagy desktop, akkor valóban kicsi a 14,1''. Ha meg cipelgetni akarsz, akkor meg kifejezetten elönyös. Én az utóbbihez tartozom, és nem érzem jelentös különbséget a 14,1'' és a 15,4'' között. Söt, a 12''-vel is kijegyeznék (X31 is jött már számitásba), csak hát ott se iLink, se S-Video, se optikai meghajtó sem szokott lenni, mert épp úton jó az ilyesmi (video áttöltögetés, DVD nézés, ...) (na jó, ott vannak a Vaio-k, de jobb rájuk se gondolni
az áruk miatt). Szerintem a 14'' egy jó kompromisszum a mobilitás és a funkciónalitás között!
-
Pet_i
senior tag
-
Trane
csendes tag
Lehet, hogy mégis bevállalnék egy német vásárlásra
?
Itt van egy alternativa az ASUS M2437CU-nakBővebben: link: ACER TravelMate 3201XMiBővebben: link
Ugyanis a notebook.de-n börgészve ezt találtam:Bővebben: link(a kép itt nem jó, a fenti magyar linken kell megnézni. A lényeg, hogy ezen már nem a sokat vitatott ''smile'' bill. szerepel
!)
Összefoglalva:
ASUS: 14,1'' XGA, 1.6GHz Dothan, 256/512MB, 40GB, ATI9000/32MB, iLink, WLAN, nincs S-Video, 4in1 Kártya-olvasó, 4xDVD+/-RW, 306x253x22mm, 2,2kg, 337/343E.HUF (utóbbi a Laptop.hu-nál Pet_i szerint), 2 év
ACER: 14,1'' XGA, 1.5GHz Dothan, 512MB, 80GB, ATI9700/64MB, iLink, WLAN, Bluetooth!, van S-Video, 3in1 Kártya-olvasó, 4xDVD+/-RW, 330x252x30mm, 2,2kg, 1349EUR+30EUR shipping(+59EUR Magyar! v. Angol bill.) ~ 345(360)E.HUF, 1 év
(ez szerintem elég szép a notebook.hu 525E.HUF árához képest, bár ott 1,6 Dothan van, de csak 40GB HDD, és nincs Bluetooth)
Itt van egy rövid ACER teszt: Bővebben: link
ACER vs. ASUS:Nos, mindakettönek megvannak a maga hivei, szerintem kb. egy kategória. És azon belül egy kategóriában is van a 2 gép. Még a súlyuk is azonos (az ACER egypicivel szélesebb és vastagabb).
Lehet megint gondolkodóba esni!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Notes
senior tag
Régen én is nagy Toshiba hívő voltam, de a múltkor volt a kezemben egy Toshiba laptop (sajnos a típusára nem emléxem) és úgy nyikorgott, hogy azt hittem valmelyik borító elem mindjárt a kezemben marad. Acer TravelMate viszont tetszett. Illetve a NEC-k voltak rám minőségi benyomással, bár ez utóbbit nem tudom mennyire lehet itthon kapni, és persze milyen áron.
-
Tuib
aktív tag
Az IBM R51-es notikról mit tudtok? van olyan masszív , mint a T sorozat? Vagy nagyon távol állnak egymástól?
Tuib -
Pet_i
senior tag
válasz
kapcs-ford #725 üzenetére
Tudom, de akkor is egy peches széria, mégiscsak a brand Acer géphez kacsolja az ember, nem a hdd ill. alaplap gyártójához.
-
Netter
csendes tag
Nekem az lenne jó ha könnyű lenne, és az aksi azér bírja. Az Amilo szimpatikus mert jókat írnak róla. Az Acerben meg valóban egy izmosabb konfig rejtőzik. Dehát szerintem egy notebookban a mobilitás a lényeg.DVD nézésre, netezésre, szövegszerkesztésre sztem elég az Amilo is. Majd meglátom. De egyenlőre az sem biztos hogy marad nekik raktáron mire oda jutok hogy megvennénk
.
-
Tuib
aktív tag
válasz
jani0625 #700 üzenetére
Az a gond, hogy bármit is nézek ki, mindig találok valakit, vagy valamit, ami vagy aki szerint nem ez az igazi, hanem a másik. De ha ilyenkor azt mondom, hogy akkor nézzük meg a másikat, na, ott ugyanez a helyzet.
Egyébként én is a Toshiba M30-122 és egy ASUS M6752Ne közt hezitálok. Itt ugye olyan felhangok jönnek, hogy inkább az ASUS. Ezután beszéltem a beszerző sráccal a cégnél, akinél már jópár noti megfordult, és Ő meg azt mondta, hogy egyértelműen Toshiba...
Ehh, látszik, hogy mérleg vagyok
Tuib -
dat
senior tag
Netter: Nekem Acer TM2201LC van. Asztali procis, tehát tényleg jobban melegszik, mint a celeron M, vastagabb, nehezebb, hangosabb és kevesebb ideig bírja az aksi.
De!
Ati Mobility Radeon 9000 van benne, vastagság=> jó masszív, van benne infraport, kényelmes a billentyűzete, elfér rajta az ember keze.
Igazából én nem hordozom sokat a gépet, inkább az asztali gép leváltása volt a cél, néztem még Acer TM2303-at is, az celeron M-el 250e körül volt, bár sulinetes=190e, viszont abban nem Ati M Radeon van. (3d studio-hoz azért jobb mint az intel grafikus chip)
Qwertynél van most qwerty noti pentium M procival 280e-értt, nem tudom mennyire megbízható.. -
Lest4t
aktív tag
sztetetek ez milyen gép?
ACER TravelMate 4002 LMI 289.999,+áfa (362.499,-Ft.)
15.0'' (1024x768) XGA TFT Intel® Pentium-M Dothan (2MB cache) 1600 MHz CPU 512MB RAM 60GB HDD 4x DVD+/-RW ATi® Mobility Radeon 9700/64MB Windows XP Home Magyar ,2.9 kg...
sztem nagyon jó konfig
és jól is néz ki
még egy kérdés ami nagyon érdekel :
az acer tm 4002lmi és a tm4501 lci mind a kettö 362 ezer
de a 4002 ben 60 giga hdd és 1.6 os dothan vmint dvd iró ,mig a 4501 ben 40 giga és 1.5 ös és nincs dvd iró de van 3 az ben kártyaolvasó sztem ez nem igazán egyenlő !!!
szerintetek? -
szelidorzo
aktív tag
Pár notebookot nyúzok céges szinten, eddig az asus-al és a clevóval vagyok legjobban megelégedve, bár az asus aksija nem teljesen meggyőző.
Ár értékarányban a Clevo nehezen felülmulható
www.notebook.hu
Elég nagy a konfig választék belőle, s jól bővithető.
Talán kissé melegszik, bár eddig nem volt belőle gond, pedig rendes nyúzópróba alá van helyezve.
Rázkódást jól birja (kocsiban menetközben is használva van) -
svédcsepp
tag
Gyors és rövid kérdés.
centrinos laptop mennyiért jó vétel??
Megéri DVD iro nélkuli lapot venni plussz venni külső DVD irot vagy dvd iros lap a jobb választás??
gyors és rövid válasz? -
Atipati
csendes tag
válasz
jani0625 #700 üzenetére
Na én toshibat nem vennék.
A régi laptopomban Tosiba DVD olvasó volt. Nos az RW és néha a sima DVD lemezekkel is szenvedett.
Az egész internetet átnéztem kezdve a toshiba oldalal, de egy megveszekedett új firmware-t se találtam az olvasohoz.
Na ez nekem elég, hogy ne bizzak a Tosibában. -
Vangelis
félisten
Vegyetek amilótttt
vazze -
Trane
csendes tag
válasz
jani0625 #708 üzenetére
Hát, ez valóban jó ár, még ha levonjuk a 89EUR-os angol bill.-et is, mert itt 80GB HDD van 60GB helyett.
Érdekesség: pixel-hibamentesség garancia 49EUR.
A német (16%) meg a magyar ÁFA (25%) miatt mindig adódik egy 9% különbség + a szaft, mert ugye senki nem dolgozik ingyen! Ennek a mértéke változó, de én kb. 10%-ot tartom elfogadhatónak, ezért irtam az a 50E-et. Aki vállalja az online-rendelés kockázatait, az megprobálhatja persze
.
-
jani0625
aktív tag
m30x-124: 1349 euro+30szállítás=1380 ~ 345000
http://www.notebook.de/main.php?section=shop&group=222
a billentyűzet valóban drága > matrica ha nagyon zavar vagy tanulj meg gépírni!
amúgy sztem sokkal jobban megéri ott.
amikről olvastam hibák(van egy direkt m30X forum oldal, aminek nem tudom a címét de ha megtudom akkor beírom):
usb-k sokszor szarok voltak
videokari beszarik
volt hogy egy gépen 3szor cseréltek optikai meghajtót
és általában a minőségük nem olyan pompás,de jót mindig ki lehet fogni.(ez persze nem az összes amit olvastam de most nem jut eszembe több, ahhoz kéne az a fórum oldal)
egy ismerősöm foglalkozik toshi szervízzel és ő azt mondta hogy a nemzetközi garit elfogadják(nem ők szervizelnek csak asszem küldik pestre)
szóval sztem megéri -
Trane
csendes tag
válasz
jani0625 #698 üzenetére
Hehe, én se gondolkodom ezen most
. Ez kb. 1 hónappal ezelött jött számitásba. Most az ASUS M2437CU-ra fáj a fogam, csak várok egy 64MB-os Radeon-ra (az egyetlen erös kompromisszum ebben az S-Video hiánya, egy converter kb. 10-20 rugó). A wide gépeket egykicsit nagynak találom a cipelésre, és vannak kétségeim a használhatóságukat illetöen is! Csakhát fölvetetted az ASUS M67-et a #648-ban, ezért irtam le ezt, mint alternativáját
.
Amúgy hol van M30X-122 1.400EUR-ért? Én csak M30-at találtam 1.600EUR(+49EUR shipping)-ért (igaz 1,7GHz) Bővebben: link. És ne felejcsd el, hogy ez nem csak német op.-pal, hanem német bill.-lel is van szerelve! Vhol meg 99EUR!-ot is kérnek egy angol bill.-ért. A külföldi vásárlást illetöen meg ha 50E alatt a különbség, akkor nem érdemes (szerintem). Végtére nem fillérekröl van szó! Nemzetközi garit nem biztos, hogy elfogadja a hazai Toshiba (Technotrade), de ezt már nem tudom.
Teszteket én is átrágtam már tonnaszámra. De mintha csak a régi M30-asról irtak. Pl. it van egy elég alapos:Bővebben: link. Föleg melegedési problémákról szóltak, meg a bill. kiosztásáról, másról nem igen. A M30X át van tervezve, nem tudom változott-e a helyzet?
[Szerkesztve] -
Netter
csendes tag
Hello!
A következő gépekről mi a véleményetek , úgy hirtelen:
Fujitsu-Siemens Amilo:
Intel Celeron M340 1.5 GHz
15'' képernyő
256 MB memória
40 giga HDD
Wireless LAN (van a lakásban)
DVD/CD-RW combo
Azt írja Linux oprendszerrel ami nekem mondjuk nem kell mert XP-t használok de az nem gond.
Ez a konfig most 199e, és 0 % THM -el 10 havi részletre megvehető (10x 19990).
És itt egy másik:
Acer TravekMate 2201 LCHU
intel celeron D 333 (órajelet nem tüntettek fel, utánanéztem 2660 MHz)
Ati mobility Radeon 9000
40 giga HDD
DVD/CD-RW combo
15'' képernyő
Memóriát is lefelejtették, de utánanéztem a neten, és 256 MB, de LCHU-t nem találtam csak LC-t, nemtom van-e különbség.
Ez most 229e az electroworldnél, szintén 0 % THM, tehát 10x20699, és van egy kezdőrészlet ami 22999.
Ezzel van egy apró probléma is...3,4 kg...a FS 3 kilót nyom, tehát egyik sem könnyű.
Engem kissé zavar a celeron proci, mert jót nem nagyon hallottam róla, meg nemtudom hogy milyen minőségűek az Acer illetve Fujitsu-Siemens laptopok.
Minden segítséget előre is kösz!
[Szerkesztve] -
jani0625
aktív tag
válasz
Blackmate #701 üzenetére
na szóval!
azt azért előre kell bocsátanom h még sehonnét se vettem kintről notit csak szeretnék de már hónapok óta figyelem a német piacot, notikat, eladókat szóval elég átfogo képem alakult ki.
sztem neked a legmegfelelőbb hely: www.notebooksbilliger.de itt találod a valóban legolcsób gépeket viszont ha magad akarod konfigurálni a gépedet akkor www.notebook.de igaz itt kb 70euroval drágábbak átlagban a gépek mint a másikon.
Konkrétan(én asust,toshit szeretem leginkább ezért most ezek közül ajánlok de ha már érdekel annak is utána tudok olvasni itt ott, mert érdemes):
1.http://www.notebooksbilliger.de/product_info.php/notebooks/asus/a3_g_serie/asus_a3800g_dothan_a3823glh itt találsz egy értékelést is.Igaz hogy csak egy belépő szintű noti(értsd ezt inkább a minőségre, persze ettől még lehet jó) de ennyi pénzért sztem ez egy jó vétel.Viszont sxga+ a kijelző, nem tom kell-e.
2.http://www.notebooksbilliger.de/product_info.php/notebooks/asus/a67_neg_serie/asus_a6700g_a6739glh ez csak wxga-s nekem szimpatikusabb.
3.http://www.notebooksbilliger.de/product_info.php/notebooks/toshiba/sat_a50reihe/toshiba_satellite_a50532 ez se rossz
talán ennyi de nézegess jól körül, talán a német neked is megy
üdv -
balco
aktív tag
csak megneztem.
azt hittem ez is valami asztali procis valami
de a pentium m ellen nincs kifogasom
video? -
balco
aktív tag
a hp nx9010rol van velemnyem ami eleg lesujto, nem tudom mennyire egy szeria most nincs is kedvem utananezni...
- nagy
- nehez
- MELEG
nem tudom neked mire kell nekem keves az ATI IGP...
milyen proci van a 9030ban? -
Blackmate
őstag
válasz
jani0625 #700 üzenetére
Hali! Hol erdemes Nemetorszagban notebookot venni? A #682-be leirtam elkepzeleseimet. Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest