- Milyen TV-t vegyek?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
d900t
senior tag
válasz
parandroid #2685 üzenetére
Az a hp egy ASIS gép. Ez többek közt azt is jelenti, hogy nincs rá hp gar. Sőt a belinkelt gép beszállítójának is csak egy hónap DOA joga van. Ebből az következik, hogy a jótállás érvényesítése elég aggályos. Ha beszarik a gép a cég által adott gar. időn belül, akkor indul a cirkusz a csere körül, mert javíttatni nem igazán lehet és érdemes.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Feleségem használ egy régebbi AMD-s modellt. Bármikor hajlandó vagyok átülni a HP-m elől amellé. Ergonómiában és dizájnban valóban mindent visz a Sony. Egyedül a kijelző az, amin meglátszik a kora - kb 1,5-2 éves modell, a látószög annyira nem tuti, meg azért látszik, hogy régebbi TFT. Az a baj a Sony-val, hogy integrált videóval kerül annyiba, mint más notebook-ok x600-zal...
Német/osztrák MM-nek van néhány jó Sony ajánlata, de igazából jó áron csak USA-ban árulják... Ja, és 5 CD-nyi extra szoftver járt a miénkhez (incl XP Home Eng)...
p -
ReDPiTTY
tag
szerintetek megéri az árát:gericom hummer 2.8gh 15''xga-val dvd iróval,512ram 60GB winyó.136+afa az ára.nem játszani kellene csak netezni.meg egy két alkalmazáshoz
-
KoGa
tag
Sziasztok
Sony VAIO-khoz mit szoltok? Most egy S360 es egy FS570 kozott vacilalok. Elobbi 512M/80G/13.3'' utobbi 1G/100G/15.4'',DVD iro, mindketto Pentium M 735 prockoval. Arban nagyjabol ugyanott vannak. -
dat
senior tag
válasz
parandroid #2687 üzenetére
Most nem teljesen mind1, hogy ki gyártja? Tőlem akár a szomszéd gyerek is gyárthatja, ha hozza azt a minőséget mit a cég (pl.: IBM) megkövetel.
-
parandroid
félisten
válasz
AMD Power #2686 üzenetére
Az attól függ, mit értesz gyártáson... Nagyon kevés cég van, aki ténylegesen ''gyártja'' a notikat, azaz fog egy ződ műanyaglapot, és elkezdi ráégetni az áramköröket meg a csipeket. Gondolom pl az ASUS meg az IBM ilyen, meg még páran, de itt már senki semmiben nem lehet biztos. ézd meg pl a Sony-t, a legjobb notik, amivel valaha találkoztam, aztán ki tudja, ki gyártja. Vagy a Dell. Te pl a Clevo-t dicséred, aki tutira csak összerakja a gépeket barebone szintről. Ettől még az jó notebook. Szóval nem látom a kérdés értelmét különösebben...
moonman: nekem ajánlottak egy nc6000-et egy hónapja kb, de végül nem azt vettem. Pedig jó vételnek tűnt az is. Elküldjem a srác e-mail-címét? Meg Jegess is hozott be ilyen gépet nemrég.
p
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
válasz
parandroid #2685 üzenetére
A HP-et én is nézztem. Csak nekem olcsobb kategoriába azért tetszenek jobban Clevo-k meg az Acer-k mert azokról tudom , hogy saját gyártmányok. A HP gyárt notikat vagy csak a címke az rajta?
-
parandroid
félisten
válasz
moonman #2669 üzenetére
Nézz körül itt: Bővebben: link a remarketed HP-k között. Az én gépem is innét van, nagyon jó tapasztalataim vannak velük. AZ árak meg mesések...
p -
AMD Power
titán
válasz
JeenPappa #2672 üzenetére
Az Acer szerinetem a Clevo-val van egy szinten. Ö is szintén egy nagy OEM gyártó. Nekem a Clevo-val együtt két nagyon szimpatikus márka , bár az , hogy összeségében melyik a jobb ezt nem tudom megmondani , de úgye tipustól is függ. Bár itt a Fórumba inkább a Acer-ről hallottam több jót.
[Szerkesztve] -
-
d900t
senior tag
válasz
zsoltee10 #2667 üzenetére
a kijelző lehetne jobb, de valszeg lehet majd kapni glare kijelzővel. na az lesz csak a best buy noti.
A próféta szólótt belőled
A jövőben két M400A lesz. még ebben a hónapban.
1.) M400A, 15'' SXGA+, X700 128MB, W/O WEBCAM, W/O BT, ATA, 6 cell akku
2.) M400A PRO, 15'' SXGA+ GT, X700 256, WEBCAM, BT, SATA, 12 cell akku -
moonman
titán
jól vagyok tájékoztatva?
''A RENEW besorolású termékek jogilag újak, rendelkeznek a hp 1, 2, vagy 3 éves nemzetközi garanciájával és támogatásával, valamint a Microsoft valamely operációs rendszerének szoftverlicenszével. Ezek a termékek vagy beragadt készlet, vagy meghiúsult üzlet miatt váltak a program részévé, illetve elõfordul, hogy bemutató/minta darabok voltak, vagy éppen kifutott konfigurációk/modellek.''
tehát ezeket egyáltalán nem, vagy nagyon keveset használták csak és ''új'' állapotúak? -
zsoltee10
addikt
nem erről van szó, bár nyilván egy DELL, IBM gép igényesebben ki van dolgozva.
egyszerűen arról van szó, hogy nekem volt rá brutto 375k-m, és ennél jobb ár/telj notit nem találtam. eleve x700 semmilyen notiban nem volt. nekem meg fontos volt a 3d teljesítmény, és tényleg a minősége is teljesen jó. voltak apróbb hibák, de ezeket a szervíz gyorsan orvosolja. pl. a gyári bios bugos volt, de már van új bios.
a ház nem magnézium ötvözet, hanem műanyag, és lehetne a gép könnyebb is, de ennyi pénzért nincs jobb választás. ha 600k-m lett volna rá, akkor vettem volna egy T42-t, vagy D800-t, de nem volt, és a teljesítmény nagyjából azonos.
moonman: Gianninak volt egy nc6000 újan 240-ért 1,6 procival, 40es vinyó, stb. -
JeenPappa
csendes tag
ACER az milyen?
-
zsoltee10
addikt
persze, hogy jó.
a Clevo az egyik legnagyobb OEM gyártó. meglepődnél, ha tudnád hány cég forgalmaz Clevo, vagy részben clevo gépeket saját márkanév alatt.
Az benne a jó, hogy szabadon konfigurálható a dolog, mert külhonból a váz jön be, és itt rakják össze. így gyk. bármilyen vinyó, optikai meghajtó, kerülhet bele. wifi, bluetooth stb. olcsó hozzá. a szervíz korrekt, és gyors. a noti kidolgozása igényes, és ha megnézed ebben az árkategóriában nem kapsz x700 radeonnal szerelt notit, csak a Clevo-tól. egyedül a kijelző lehetne jobb, de valszeg lehet majd kapni glare kijelzővel. na az lesz csak a best buy noti.
-
JeenPappa
csendes tag
Akkor jó lesz az a 3400+ annyiért, mint az 1,6os dothan...szerintem
3szor többet fogyaszt meg egy pöttyöt gyorsabb -
moonman
titán
TC1000 fain lenne, csak kicsi a képernyő és a teljesítménye sem biztos, hogy elég lenne.
Presario? találtam ilyet (még ócsó is) Bővebben: link -
zsoltee10
addikt
válasz
JeenPappa #2642 üzenetére
ha erőgépet akarsz ilyesmiben gondolkodj. főleg a vga-t nézd meg jobban. a 9700-t még reggeli előtt megeszi. csak úgy nassolás képpen.
Bővebben: link -
zsoltee10
addikt
válasz
JeenPappa #2639 üzenetére
melegszik és sokat eszik, nagyon kevés lesz az akkuidő. sokkal jobban járnál egy dothan procis géppel. egy 2,13ghz proci ráadásul megeszi reggelire a 3400+ a64-t. nekem 1,73ghz dothan van a gépemben, és kb egy 3000+ a64 teljesítményét hozza.
tts: ok, de egy típus alapján nem lehet általánosítani, és sokkal többen panaszkodnak, mint akik meg vannak elégedve a low-end fusi gépükkel. ki lehet fogni, de nagyobb az esély a szívásra. és ha normálisan működik, akkor is vannak apróságok, amik elrontják az összképet. anyagok, összeszerelés, tapipad, billentyűzet, kijelző, akku, hűtés, stb. -
zsoltee10
addikt
ami elromolhat, el is romlik. nem kell nagy hiba, csak mondjuk meghal az usb, szórakozik a tapipad, vagy bármi. én nem vennék semmit érvényesíthető gari nélkül 20k-nál drágábban. bár én elég peches vagyok, nálam minden tönkremegy, 100%-ig biztos voltam benne, hogy ha notit veszek, azzal is gond lesz. és igazam is lett. ez van.
-
JeenPappa
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek Magyar Metrós Amilo M1425 VAGY
Asus A4780KLP német?
Ár nagyjából ugyanaz
Csak ha beszrik mit csinálok az ASUSal? -
parandroid
félisten
válasz
moonman #2617 üzenetére
Mindkettő Centrino-platformhoz tartozó Pentium M processzor, a Banias másodlagos gyorsítótára 1MB, a Dothan-é 2MB. A Centrino egyébként a processzor-chipset-wlan együttest jelöli, ha jól tudom, ha bármelyik nem INtel, már nincs Centrino matrica a gépen. De lehet javítani, ha tévedek...
p -
-
moonman
titán
válasz
parandroid #2616 üzenetére
na ebben a banias-dothan dologban kissé le vagyok maradva. ezek mind centrino-k ugye? nekem elsősorban processzor-teljesítmény és sok ram kell, 3D nem lényeg, de szép legyen a képe - gondolom valami mobility radeon megfelel.
-
parandroid
félisten
válasz
moonman #2614 üzenetére
Nekem van egy nc8000-em. Mit szeretnél tudni róla? Jó gép, megfelelően össze van rakva, ezek jutottak eszembe probléma-szinten:
- Hajlamos ropogni, ha felemeled. Semmi súlyos, nem nyeklik-nyaklik, csak ropog. Megszokható.
- A Sony-nkhoz képest a bill keményebb, kicsit nagyobb erőt kell kifejteni a lenyomáshoz. Szintén szokható.
- Csak 2 USB-port. De úgyis vettem egy USB-Hubot.
- Érdekes hangokat bír kiadni. Most éppen ciripel. Most már nem. Ezeket is lehet szokni, és lehet, hogy ez egyedi jelenség.
- Az enyémből hiányzik a WLAN és gyakorlatilag beszerezhetetlen. Amit eddig ajánlottak, arra egy hónapot kellene várni, és 45k () körül lenne...
Pozitív dolgok:
- 3D-s teljesítménye meggyőző, bár AA-t és AF-et szigorúan kikapcsolva kell tartani.
- Processzorteljesítmény bőségesen elég, pedig ez még a Banias-os változat.
- 2 memóriafoglalatból csak egy foglalt, tehát 1 GB-ig nyugodtan bővíthetek.
- 2 PCMCIA
- Soros és párhuzamos port, ha valakinek ez a perverziója, mint a gép előző tulajdonosának.
- LCD képe nekem tökéletesen megfelel. kicsit tartottam 15''-on az 1400x050-tól, de egyáltalán nem kell erőlködnöm az apróbb betűknél sem.
- TEAC combo drive.
- Multibay (optikai eszköz helyett beszerelhető extra HDD vagy extra akku).
- 3 év garancia.
- Online support.
Más most nem jut eszembe, ha kell valami, kérdezz bátran,
p -
tts
addikt
válasz
moonman #2614 üzenetére
hát azt én sem mondhatnám, hogy otthon lenneék bármennyire is a M proc témában, de én kb. 10 perc alatt döntöttem
tudtam, hogy csak neves dolog lehet, csak viszonylag modern és erős = Centrino, könnyű és hosszabb üzemmódú (ua. Centrino), és élőben tetsszen (nálam ez nagyon szempont ám) - na összekaptam magam, szombat volt, avesz a notebook.hu boltjába - ami megfelet a szempontoknak, kb 2 perc alatt megvolt, a külseje alapján pedig csak ö lehetett - IBM R51 1,5 Dothan, Centrino és kapott még 1 GB Geil RAM-ot - az volt fél óra amíg az eladóból ''kirugdostam'' az egyik gépet (egy már félre volt téve, a másik meg ki volt állítva) - azóta is nagyon kajólom a gépecskét -
tts
addikt
válasz
moonman #2612 üzenetére
értem, de bocs - akkor mi a gond?
ahogy néztem mindig a hsz-idat, Te nem vagy számtek ügyben egy ''nyeretlen kétéves'' - tehát az adott, számodra elérhető HP kínálatból csak tudsz választani, tudod mire kell, az a bizonyos kínálat pedig, gondolom, véges számú elemet tartalmaz
[Szerkesztve] -
moonman
titán
clevo, ibm nem játszik. azért kösz a tippeket.
maradnék hp vonalon, innen valami hasonló tudású?
jómonnyuk intel extreme-hez volt szerencsém, amúgy a gép nem intenzív 3D alkalmazásokhoz kell, hanem dolgozni. a jó terhelhetőség, megbízhatóság és hosszú akku-idő a fontos.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
válasz
moonman #2600 üzenetére
Nekem sem szimpatikus ez a gép, hasonló okokból, mint zsoltee10-nek.
Én pl. ezt ajánlom a figyelmedbe: Bővebben: link + 256 MB RAM
Szerk.: A viszonylag kicsi proci szerintem nem gond (persze attól függ, mire akarod használni), a gyorsabb vinyó viszont előny. A WLAN-t nem írják, milyen, úgyhogy valószínűleg b-s. Ez vagy megfelel, vagy nem, de tuti cserélhető, bár az plusz költség. A 3 év garancia is fontos szempont lehet.
...És minőségben igen-igen messze van ez az IBM T az említett alsó kategóriás HP-Compaq-tól. -
Kingos
csendes tag
És egy FUJITSU SIEMENS Amilo L7300 187.499 huf - ért? Van XP, meg USB-s WLAN.
Vagy mégse? Most látom csak 20 gigás.
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
válasz
moonman #2600 üzenetére
br 350. 1 év gari, banias (?!) proci, lassú 40-es vinyó, csak xga tft, ráadásul HP 9030 sorozat.
én nem venném meg.
''intenzív 3D grafikát tesz lehetővé az Intel Extreme Graphics 2 technológiának köszönhetően'' lol.
ha nem kell nagy vga, akkor nézd meg ezt egy picit. olcsóbban sokkal többet tud:Bővebben: link
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Ingatlanos topic!
- Láncfűrész topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tippmix
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- PlayStation 5
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 Advantage - Ryzen 9 - RX6800M 12gb - 32gb ram - gamer - gyári gari - beszámítás
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS érintő i5-10210U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB DDR4 ,512GB NVMe SSD gar
- Latitude 5491 27% 14" FHD IPS érintő i5-8400H 16GB DDR4 256GB SSD gar
- MacBook Pro 2016 13" TouchBar 4TB i5 2.9GHz/8GB/512GB DOBOZOS
- Eladó Apple Thunderbolt kábel / eszköz kihasználatlanság miatt
- Kiválló állapotú, Magyar bill, HP Zbook 17 G5: I7-8850H - 32GB Ram - 512GB SSD FHD - Quadro P3200
- Jó állapotú Dell Latitude 5300 I5-8350U 16GB 256GB NVME FHD eladó
- Acer hiányos laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest