- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz adika4444 #100997 üzenetére
Hete jött egy srác X55-el.
Mondtam neki, fél órát maradj mert tanú kellene, hogy nem kalapáccsal verem a gépet. Szépen kitekertem 3 csavart, még 3-at már nem sikerült. Srác néz mi van. Mondom semmi, a géped darabokban van. Ááá nincs, hát semmi baja. Mondom de. Hát oké, kitekerem a többit, 2 megint forog. Utána topcase-t leemelem, kiöntök belőle pár menetet, néhány műanyagdarabot. Néz rám nagy szemekkel. Mondom igen, ez a tuti gép, ez egyben van. Lehet dönteni, hogy vagy lefőzöd idővel és nem takaríttatod, vagy kitakarítod de akkor utána többet nem rakod össze.
Nem mondanám prímának.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zs-mate
tag
Sziasztok!
Értelemszerűen laptopvásárlás témában kérném ki a véleményeteket, sajnos jó pár éve nem vagyok aktív a témában így kicsit elveszettnek érzem magam. Paraméterek a következők lennének:
-új laptop, nem sürgős
-150k-ig bezárólag
-utazva/hordozva csak ritkán lenne, itthoni felhasználásra kell
-felhasználás böngészés, filmek, óvatosabb játékok (barátnőmé lenne a cucc, régi sims maybe?)
-méret semmi extrém, a standard 15"
-OS win10, de semmiképp sem vennék hozzá
-tárhely fél tera elég, ahogy a 4gb ram is, a kritikus keresztmetszet egy i5 meg valami normális vga lenne
-semmi extra igény
-márkaügyileg mindig ASUS-unk volt, melóban HP és DELL, semmi ragaszkodás, csak valami minőségibb legyen ha lehetségesVálaszaitokat előre is köszönöm! viva la PH
Máté -
félisten
válasz adika4444 #100997 üzenetére
Az a baj, hogy ezt nem ilyen egyszerű leírni... Ha megnézed akik ide írnak X szériáról lehet 10-ből 6 ajánlja. Ez mis is mutat? Hogy a userek nagyon nagy része nem jár ide fel és ennyi.
Nem törvényszerű, hogy minden X-es Asus széthullik 1 év után, de nagyobb az esélye a minősége miatt. Ezt a valószínűséget kellene leredukálni.
-
adika4444
addikt
válasz szabonagyur #100994 üzenetére
Asus X54H-ra is illik a hasonlat? MErt nekem olyan van, és 2011 óta prímán tartja magát.
üdv, adika4444
-
Chaser
legenda
válasz Shinnokina #100993 üzenetére
Legtöbb a leghitványabbat, olcsóság címszóval. Van szénszál erősítésű is, csak nem a 100e-s kategóriában. Régen sokkal jobb minőségű műanyagokat használtak. A tejfölös pohár hasonlat nem véletlen a mostaniaknál.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
válasz Shinnokina #100993 üzenetére
Csak szólok minimum 40 féle műanyaggal dolgozunk szóval nem kell bemutatnod...
Szerinted egy legolcsóbb gépben mi lesz? Nem NASA műanyag hanem sima, tejfölös pohár.
-
Shinnokina
tag
válasz szabonagyur #100992 üzenetére
Sokféle létezik, azt persze nem tudhatom, hogy X vagy Y cég pont milyet alkalmaz egy-egy termékében, milyen adalékanyagokkal, milyen töltőanyagokkal (glass fiber, carbon fiber, ezek növelik az anyag ellenálló-képességét), de azért van olyan műanyag is, ami felveszi a fémmel a versenyt (nálunk pl. a NASA-nak is gyártanak alapanyagot űrhajóalkatrészhez, meg még sorolhatnám mi mindenütt van strapabíró, rugalmas műanyag. A műanyagról az átlagembernek a konyhai edény, a PET-palack meg a mobilhátlap jut eszébe, és ez alapján ítél. Olyan műanyag is létezik, amiről nem mondod meg, hogy nem fém, ha nem raksz egy mágnest a közelébe Golyóálló üveg is készül pl. polikarbonátból. Minden attól függ, mire akarod használni.)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
félisten
válasz Shinnokina #100976 üzenetére
Ha műanyag iparban vagy te is jól tudod, hogy nem egy féle műanyag létezik, nem ugyanannyira hajlékonyak vagy bármi...
-
Tikakukac
titán
Ohh, mióta van 5 év gyári garancia a probookra (probook 455)?
Mióta megdobja a HP/disztri gyári garibővítéssel és úgy adja bizonyos helyekre.
valójában ez a helyzet: 1 év általános (jogszabály szerint) + 2 év (gyártó által biztosított = 3 év
Valójában az a helyzet, hogy: 1 év általános (jogszabály szerint) + 2 év gyártó által biztosított + 2 év gyári HP garancia bővítés ami szintén gyári.
Több kérdésem/észrevételem nincs a témában.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
QwErTy42
addikt
Kérlek szépen annyi gari van egy laptopra, amennyivel az adott piacra kitolja a gyártó.
Jelen esetben a HP beépítette az árba (akció, marketingköltség, etc címszóval) a +4 évet.
Ilyen egyszerű.Gondolom még nem láttál 4-5 év garival üzleti gépeket, ha ezt sikerült kiötölnöd.
A statisztika lehet helytálló is. Az első 72 óráról volt ugyanis szó.
Ott szoktak kihullani a gyári selejtek vagy a hulladék szériák elég szép számmal (pl. nem kapcsol be, nem ad képet, nem ismer fel ezt, azt, etc.).
Ettől függetlenül persze a Dell és HP is produkál meghibásodásokat 1, 2 vagy több évre vetítve de ezek a legtöbb esetben elég jók a konkurenciához viszonyítva. Illetve nekik is vannak gyengébb szériái. Ezeket okkal nem szoktuk ajánlani.
A másik nem elhanyagolható tény, hogy a szervizük az esetek túlnyomó többségében korrekt, gyors, pontos.[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
-
kall
csendes tag
válasz spyduck #100967 üzenetére
Ohh, mióta van 5 év gyári garancia a probookra (probook 455)?
valójában ez a helyzet: 1 év általános (jogszabály szerint) + 2 év (gyártó által biztosított = 3 évTermészetesen lehet vásárolni garancia kiterjesztést. Pénzért...
Amúgy jók a probookok. Ritka nála a meghibásodás, de azért ha kellően sok számot veszel alapul lesz ott is.
Mint ahogy: az sem igaz, hogy a Dell Inspiron 5558-ből eggyel sem volt gond 2015-ben (csak esetleg épp nálatok ez volt eddig a helyzet) és az sem, hogy mindig kiváló a supportja. Sorolhatok ellenpéldákat, többet is. Vakarnád a falat kínodban némelyiknél, hogy lehetnek ilyen szemetek (a dellnél; - de persze más márkánál is, csak épp a dellt dícsérted).
Csak a kérdés mindig az, hogy mennyi darabból. A százalék urak, a százalék. És ebben persze nem rossz a dell, és nem rossz a probook sem az alapokhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #100979 üzenetére
A dellt, aztán nekiadnám vmelyik csaj ismerősnek. Én ilyen sz@rokat nem használok
Tudom hogy műanyag a probook, arra céloztam mai business gépek már fém vázban se nagyon fognak 5 évet megérni, tisztelet a kivételnek.TeebyKay 6470b
-
vandor01
őstag
válasz TeebyKay #100980 üzenetére
Ha mar celeron akkor inkabb a 2840-st...
core dou-st... nehogy 29xx-s negymagost vegyel!
az alapfunkciokra eleg filmnezes, FB, skype...
csak extra lighthosanes miert nem az Aquanal?
vagy mashol? ha jobban keresgelsz lehet akad meg occcoban is!80-ert van feher/fekete win8-al is... ??
[link][ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
TeebyKay
őstag
válasz spyduck #100971 üzenetére
Ez az asus celeronnal milyen mértékű öngyilkosság? Illetve ezen a weboldalon 6 hónap garival adják őket, nem kevés az?
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Shinnokina #100976 üzenetére
Le vagyok titlva a linekelésről, de elárulom, h az egyik legnagyobb laptopokkal foglakozó cégénél 150k 6 év garival a ProBook 455 Második bekezdéseddel egyet értek. Akkor a Dell jó választás lesz.
(#100977) pollai : A te árkategóriádban sajnos el kell dönteni, h teljesítmény vagy minőség.
(#100978) Chaser: Oda adnám neked mindkettőt 1 hétre, utána kiváncsi vagyok melyiket tartanád meg inkább Heti 1 videóvágáshoz sztem mind1 milyen CPU-t visz. Ha napi 6- FHD tömörít Divix-be akkor már spórol időt is, amúgy meg csak 10 percet / nap.
Szerk: A Probook is műanyag, csak van rajta egy vékony alu réteg. Az se védi sokkal jobban. Picit masszívabb és csókolom, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #100975 üzenetére
Én leginkább egyiket se AMD-s gép nem, probook kiesik. Videovágás miatt pedig marad a fuji, azért nem keveset ráver a dell i3-asára. Ha teljesítmény nem fontos akkor dell. Design tetszik, gar is 3 év. Mivel TP-n szocializálódtam ami fekete az nálam bejön Szóval nekem A512 sem csúnya.
szerk: Shinnokina Nem műanyag ellenesség kérdése. Az alaplapot ha semmi nem védi a fizikai behatásoktól annak jó vége nem lesz hosszú távon. Nagyon sok régi üzleti gép van ami 5 éves kora elmúltával is remekül van, más kérdés, maiakon már biztos nem segít egy fém váz sem. Jó lenne a dell, de abban sok örömed nem lesz videovágáskor. Persze csak ha valami hobbi szintű heti 1-2 óra akkor oké, de ha komolyabban melózol vele azt a dellt felejtsd el, min egy normál órajeles ivy i3 ami az A512-ben van.
szerk2: Ha a probook tetszik laptopszalonnál nézd meg. De ezek nem videovágásra vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Shinnokina
tag
válasz spyduck #100967 üzenetére
Köszi! a HP ProBook 455-öt olyan webshopban árulják 150-ért, amit nem ismerek és egyetlen értékelése van. A laptop.hu-n 199 ezerbe fáj. A HP épp most enged el 55 ezer embert világszerte, egyébként.
A DELL Inspiron 5558 tetszik, a melóhelyen is DELL cuccaink vannak, elég jól bírják a nem kis strapát. A műanyag ház nálam nem gond, én amúgy sem értem ezt a műanyagellenes légkört, pláne mert műanyagiparban dolgozom és tudom, hogy mik az előnyei, hátrányai. Amilyen gyorsasággal cserél az ember technikai kütyüket (egy laptop élettartama 3 év átlagban, mielőtt elkezd behülyülni), tök mindegy, hogy fém-e a ház. Az Asusom is műanyag, semmi baja nincs, meg sincs kopva, pedig nincs kímélve a kis haver. Ez a Dell egyelőre esélyes darab!
Köszi még egyszer.
-
spyduck
nagyúr
Vagy az általad kinézett Asus K401, vagy a Dell Vostro 5480.
Miért Dell Vostro 5480?
(a) Mert üzleti kategória
(b) Mert a gyári 3év NBD garancia van hozzá (24 órán belül az otthonodban is megjavítják)
(c) Alumínium borítás
(d) 2015-ben egy darab hibás DELL Vostro laptopot sem vettem vissza(#100974) Chaser: Ha eléd raknám a kettőt, te melyiket vennéd meg?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #100973 üzenetére
Oké, de a cpu-ja mindenre való csak nem videovágásra Csúnya szubjektív, lehet hangosabb olyan cpu-val. Ha wint is akar már 160e környékén járna a dellel. Fujival 150-ből megvan win és 8GB ram is.
Ivy platform azért még elég korrekt, pláne hogy a paltformok közt cpu erőben nincs jelentős különbség. Amúgy design miatt én is a dellt venném, de az alapmodellt max netre._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
spyduck
nagyúr
válasz Chaser #100972 üzenetére
Mert eljárt már felette az idő. A Dell 5558 100x szerethetőbb készülék. Az A512 vastag, nehéz, csúnya, hangos. Ezt leszámítva jó gép. Persze kinek a pap, kinek a papné.
(#100959) Troy89: A Pentiumot felejtsd el, nagyon lassú: [link]
(#100955) muszty: Szerintem felejtsd el a feketét. Lakkos! Mar a dobozból kivéve karcos. Ebből csak ezüstöt és kéket szabad venni ha fiú vagy. Ha lágy akkor meg pirosat. Ha szereted ezt is azt is, akkor meg mind1
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
spyduck
nagyúr
válasz GRaul #100968 üzenetére
Igen, a K501-el jobban jársz az ár miatt. A kijelző nem a legjobb, de ezen és a gyengécske szervizen kívül a legjobb ár/érték arányú készülék amennyiben szeretnéd kiélni játékos vágyaidat
(#100970) TeebyKay: Ritka jószág. Ha van akkor 1-2 nap és el is fogyott. Ezt az odlalt figyelgesd napi rendszerességgel: [link] vagy Ő tud még neked szerezni néha napján.
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
válasz spyduck #100966 üzenetére
nah eppen ez a bajom
H igazabol ezek a szarok nem erik meg azt a penzt amit kernek erte.
Jobban megeri esetleg venni egy k501es gepet 950es vidkarival.
SSD-m ugy is van itthon elfekvoben meg memoriam is ha kell bele pluszba.
145 nettoba meg megallna a story.
Jatekbol pedig csak a fifa erdekel meg a diablo laposon. a tobbit asztalin tolom. Erre jo lehet a K501es?Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
spyduck
nagyúr
válasz Shinnokina #100961 üzenetére
Az ajánlatot két részre bontanám:
(1) HP ProBook 455
(2) DELL Inspiron 5558Miért HP ProBook 455?
(a) Mert üzleti kategória
(b) Mert a gyári 5év gari van rá és a HP-nak amúgy is kiváló a supportja
(c) Alumínium borítás, kiváló billentyűzet, touchpad, hűtés, anyaghasználat stb...
(d) 2014/2015-ben egy darab hibás HP ProBook laptopot sem fordult meg a kezem között 72 órán belülMiért ne?
(a) Az AMD szereti szívatni a felhasználókat.
Miért Dell Inspiron 5558?
(a) 2015-ben ebből a modellből egyetlen darabot sem vettem még vissza
(b) Mert a gyári 3 év garancia van rá és a Dell-nek amúgy is kiváló a supportja
(c) Olcsó, jó, halk, sokat megy akkumulátorról stb..
(d) Jó véleménnyel voltunk róla a teszt során isMiért ne?
(a) fényes kijelző
(b) műanyag ház -
spyduck
nagyúr
válasz GRaul #100965 üzenetére
Asus N550 i5 + IPS + GTX 950M - 274.900Ft (szétesős csavar, gyenge szerviz)
Lenovo Y50 70 i7 + IPS + GTX960M -299.900Ft (repedő zsanér, brutál gyenge szerviz)
Asus GL552 IPS i7 + GTX950M - 289.900Ft (melegszik és csak sima műanyag váz, gyenge szerviz)
Asus G551 IPS i5 + GTX950M - 289.900Ft (gyenge wifi, gyenge szerviz)Csak, h érezd nem kell kompromisszumot kötnöd szülinapod alkalmából
(#100960) GRaul: Mindegyik IPS
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
válasz Tikakukac #100962 üzenetére
Igazabol most lesz a szuletesnapom meg a nevnapom es az eladott Hp probookbol befolyt penzt akarom megpotolni (120eft) es venni vmi ertelmesebb lapost. Cegre lesz veve és brutto 260-270eft-ot szanok rá.
De ahogy nezegetem eleg nehéz, talalni IPS panellal illetve vmi 950MX videokartyaval minimum gépet[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Chaser
legenda
válasz Shinnokina #100961 üzenetére
Ennyiért egy fujitsu A512 lesz a befutó. 110e ft, win 25-30e, maradékból vehetsz még bele memóriát.
-
vandor01
őstag
válasz Troy89 #100959 üzenetére
ha proci teljesitmeny szamit akkor az i3-at ajanlanam....
nekem volt az a 4magos cucc....
de ha az adott progi csak 1magot szeret hasznalni?
akkor 1 mag 100%-on izzad a masik 3 meg 10%-on malmozik
sajnos ezeken az alap procikon nincs hyper threading.. mert akkor majdnem i7 lenne
szoval a "single core performance"-ban az i3 -as sokkal jobb a hypertreading miatt
meg sok minden masban is jobbde ha vmi inteligens progid van ami felmeri hany mag van es annyifele bontja a feldolgozast?
pl vmi 32magos szerver procin futtatna a ccuccot? akkor vedd meg az n35xx-et
mert mas kulonben lehet hogy jobb az i3?.... szerintem...
de inkabb i5!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Shinnokina
tag
Sziasztok! Kipurcanni látszik az Asusom, és egy ideje nézegetek gépet, de nem igazán tudok dönteni. Legutóbb a Media Marktban az eladóra hallgattam, hát többet ilyet nem teszek Úgyhogy a ti véleményeteket is kikérném. Márka mindegy igazából, ha megbízható (pl. van jó szervíz).
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? --- még idén
(2) A gépre szánt összeg forintban? max. 150 ezer.
(3) Felhasználás? Fansubber vagyok, sokat dolgozom videókkal, felirat videóra égetésével, videovágás stb, így fontos lenne, hogy ebből a szempontból bírja a strapát. Ezen felül csak átlag user vagyok (böngészés, email, youtube, streaming oldalak, néha dokumentumszerkesztés)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Nem szempont, hogy milyen kijelző, csak ne netbook méretű picurka legyen, mert videovágáshoz nem ideális.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Időnként, de jobbára csak otthon gépezek
(7) Operációs rendszer? Windows, a mostanin már 10-es van, úgyhogy upgradelhető verzió kell.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 GB jó ha van, típusa mindegy. Optikai meghajtó nem kell. RAM-ból minél több, de ezt nyilván behatárolja az árkorlát.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI, USB, jó billentyűzet, esetleg memória-kártyaolvasó is jó lenne, de ha nem, az sem baj
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak újat szeretnék.A laptop.hu-n nézelődtem eddig, mert ők beszámítanák a régit.
Köszönettel,
-
GRaul
őstag
nem tudja esetleg veletlenul vki, hogy ez a gep IPS paneles e?[link]
Láttam, hogy i7 procival nem ajanlottatok, esetleg a feltuntetett i5ös procival javul a helyzet?Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Troy89
csendes tag
válasz Khelben #100958 üzenetére
Sziasztok
Egy gyors kérdéssel fordulnék hozzátok :
Szeretnék egy notebookot CS:Go-zni persze minél olcsobbat, két Asus gépet néztem ki ,
egyikbe :
Intel Core i3-5010U 2.10GHz és NVIDIA GeForce 920M
másikba :
Intel Pentium N3540 2.16GHz és NVIDIA GeForce 920M
Elvileg a video vezérlő elég erős hozzá, kérdés az ,hogy a pentium proci nagyon visszahúzná a teljesítményt?
Mert ha pár fps-en múlik csak akkor nem költenék rá + 20 ezretElőre nagyon köszönö a választ
LIve for Nothing,Or Die for Something?
-
Chaser
legenda
válasz muszty #100955 üzenetére
Kérdés mire A kijelző miatt tipikus multimédiás gép, játékra kevésbé alkalmas. Ellenben design munkákhoz már elmegy az ips kijelző miatt. Gari jó és 3 év, bővíthető is akár. Sokszor szerepelt már ajánlások közt, megveheted nyugodtan. Nem minden napos hordozásra lett tervezve.
szerk: jjeahh Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
muszty
tag
Erről tapasztalata van valakinek?
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=DI5558N4-5200-8GH1TDF4BG-11&from=arukereso
Tudtok ennél jobbat ennyi pénzért?
-
|AP|
veterán
Tanácsot kérnék, vásárlás előtt:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? a következő hetekben
(2) A gépre szánt összeg forintban? 160-180e (max)
(3) Felhasználás? Photoshop, Archicad (render nem! -viszont 2d, 3d rajzolás igen)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem jellemző, de Archicadhez nem árt egy jobb VGA
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14" körül (15,6 már nagy), FHD, matt előny
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? alapvetően otthoni használat, de előny a kis súly - lánynak lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem szempont
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? min 4GB RAM (bővíthető!) de 8 előny
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) elsősorban újköszönöm előre is az ajánlásokat!
én eddig jutottam a keresésben: ASUS K401LB-FR041D -
vandor01
őstag
ITT ha csak az utolso 5 oldalt vegig olvasod azt valaszt kapsz a kerdesedre......
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Teeb
csendes tag
válasz PandaMonium #100949 üzenetére
Most egyelőre szadolgozat írása lenne a fő feladata, tehát irodai alkalmazás, de utána netezés, és egy kis filmezés és játszás is benne van a pakliban, azért gondoltam erre.
Később még esetleg egy SSD tuningot kapna.[ Szerkesztve ]
-
PandaMonium
őstag
Ajánlott gép, 200e Ft körül ha játékra keresel gépet akkor tökéletes választás.
Szerk.: Ha nem játékra kell, hanem mondjuk irodai- vagy grafikai munkára akkor van jobb választás tőle, egy összefoglalót ajánlott volna kitöltened.[ Szerkesztve ]
What I cannot create, I do not understand
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tothgera30 #100937 üzenetére
Oké, esetleg valami alternatíva T420-ra? E6420-at, 8460P-t már néztem, ezeknél jobban bejön a Lenovo. Azért 15,6" gépek is jöhetnek, én tök elvagyok ekkora géppel is
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Teeb
csendes tag
Sziasztok!
Újabb kérdéssel fordulnák hozzátok.
Asus K501LX-DM046D
Processzor: Intel Core i5-5200U
Kijelző: 1920 x 1080
Memória: 8 GB RAM
Merevlemez: 1000 GB
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 950M
Operációs rendszer: FreeDosErről a laptopról van-e valami infótok? Tesztekben eléggé dicsérték. Optikai meghajtó nincs benne, de az nem is érdekel.
Esetleg szóba jöhet még a nagyobb testvér: K501LX-DM048D, ez csak prociban különbzik: Intel Core i7-5500U
Válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz MIG21 #100941 üzenetére
Fujitsu A514.
(#100940) GRaul : a Dell TN paneleket nem ismerem, a K501-ben minden tekintetben belépő szintű TN panel van, nulla függőleges betekintési szöggel. Csak azért nem mondom rá, hogy kerülendő, mert nem lilul, mint a Lenovok. De amúgy egy rendes kijelzőhöz szokott szem sikít tőle.
[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
Segítséget szeretnék kérni laptop vásárlás ügyben.
(1) minél hamarabb szeretném megvenni
(2) max. 120.000,- HUF
(3) irodai munka, internet böngészés, filmnézés, zenehallgatás
(4) nem használnám játékra
(5) 15.6' legyen a képernyő mérete
(6) havi 1-2 alkalommal lesz hordozva, utazás közben nem használom
(7) nem szükséges operációs rendszer
(8) 500 GB HDD elég lesz, 4 GB RAM, kell optikai meghajtó
(9) az Intel chipset-et előnyben részesítem
(10) csak új készüléket szeretnék venniEzeket néztem ki:
- ASUS X555LA-XO180D (gyorsabb, de régebbi processzor típus /2014/, integrált videókártya, 2 év garancia)- DELL Inspiron 3543-177649 (lassabb, de frissebb processzor típus /2015/, nVidia videókártya, 3 év garancia)
Melyiket válasszam? Más ötletet is szívesen fogadok.
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
válasz Khelben #100929 üzenetére
igen nekem is ez az egyetlen bajom a dell cegessel.
Esetleg azt nem tudod, h panelben milyen a mostanság sokat ajánlgatott K501LX-K501LB a Dell Full HD-s gepemhez kepest?
Kb ugyan azt tudja?Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
laszlobak
tag
válasz bgabor90 #100935 üzenetére
Mindenképp.
Az Asus K501-gyel nagy kínlódás lesz a videovágás. Új konzumerben legalább i5H-s prociban gondolkodj, ezt megfelelő minőségben az az Asus N550-től felfelé kapod meg, ami 250k, de neked kellene a 8GB RAM és a 1000GB HDD is, ezért még egy kicsit nyitnod kell a bukszádat.
Erre a feladatra igazán egy HP 8560w lenne megfelelő, 4 magos i7-es procival 140k-ért használtan az Alfánál megkapod, ez még beleférne a keretedbe, SSD-vel is, de ez esetben a komolyabb játékot elfelejtheted. (Pontosabban most kérdeztem meg, már csak 1db esztétikai hibás van neki)
(#100928) Sarep192: Számításba jöhetnek még: Dell 7737, Acer Nitro, Dell 5758
[ Szerkesztve ]
A lényeg mindig a részletekben van...Tanácsot lehet kérni, de a döntés felelőssége a Tied! (mindenkinek úgysem fogsz tudni megfelelni)
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tothgera30 #100930 üzenetére
Elég nagy a dilemma, pont nagyobb/jobb felbontású esetleg ips kijelző miatt gondoltam előre asztali pc-re, csak én nagyon hülye vagyok ehhez, nem tudnám összelegózni Így marad a notesz, abból viszont 15,6 alá nem igazán akartam menni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bgabor90
újonc
válasz szabonagyur #100917 üzenetére
Hát akkor kénytelen leszek rászánni több lóvét.
-
Khelben
nagyúr
válasz Redlight2 #100933 üzenetére
Edigital, Ipon, Laptopszalon - én ezeket próbáltam már. Amit kerülni kell, azoknál általában úgy néz ki a dolog, hogy pl. a gép mindenhol 200k Ft, de pár boltban 170k-ért árulják ugyanazt. Na, ott valami svindli van, valószínűleg a külföldi áfával trükköznek és nem biztos, hogy magyar garanciád lesz a gépre. Ami meg nyíltan külföldi, azt úgyis kerüli az ember (emag pl.).
-
kall
csendes tag
válasz Yummy #100914 üzenetére
yoyo, szerintem nem feltétlen kell kompromisszumokat kötnöd, van ilyen masina, mutatom:
ASUS K501LX-DM145D
Itt látsz árakat:
[link]azért szerencsés ez a választás, mert korrekt kialakítású, gyors, és ha még kérsz bele egy 120-as m.2 sata ssd-t, akkor a legjobb árú ajánlatot választva még épp beleférsz a 200 rugóba és egy pöpec, gyors kis géped lesz.
hajrá
-
Khelben
nagyúr
válasz GRaul #100927 üzenetére
Ha a Dell-ben nincs dedikált vga, akkor 3d-ben erősebb (persze ne túl nagy erőre gondolj, a quadro vga-k nem játékra valók, minimumon megy csak rajta minden). A 4 magos I7 nyilván erősebb valamivel, de csak akkor, ha ki is használod. 8560w-hez nincs magyar világítós billentyűzet.
(#100928) Sarep192 : ágyban 17-es gépet? Mi a kolléganőd, díjbirkózó?
(#100914) Yummy : Dell 5558-at fullhd ips kijelzővel pont neked találták ki.
[ Szerkesztve ]
-
Sarep192
újonc
válasz Khelben #100915 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos kikötése, hogy nem nagyon szeretne 15ös gépet. A súly nem annyira probléma mert leginkább asztalon vagy az ágyban használja csak néha kell elmozdítania az meg általában a kocsiig történik. Valószínűleg a két általad ajánlottat megmutatom neki és majd dönt, hogy melyiket szeretné.
#100919) kall : mint írtam kolléganőm, nem barátnőm, és keresett ő magának gépet de mivel egy alsós matematika tanár ezért kért tőlem segítséget hátha tudok ajánlani neki valami olyat ami hosszú évekig kiszolgálja.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Adott Egy Dell Latitude E6530 i5 3210M-es procival Full Hd kijelzovel, világito bill stb.
Mivel ceges egy kicsit feltunningoltam igy kapott plusz 4 giga ramot és egy ssd-t.A kérdesem az lenne, hogy a laptopsystemes Hp Elitebook 8560w laptop esetleg erosebb mint a dell konfig?
Vagy felesleges a csere?
Üdv Misi[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tothgera30 #100925 üzenetére
Nem igazán hurcolom, csak egyik szobából a másikba, ágyból fotelbe, fotelből ágyba
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tothgera30 #100888 üzenetére
Ez a T420 nekem is tetszik, de ha jól látom ezek mind 14" gépek, mennyire lehet zavaró egy 15,6-oshoz szokott szemnek a 14", érezhetően kisebb? Van ebben az árkategóriában fullhd is?
-
-
Redlight2
tag
Hali
Asus k401-ről mi a véleményetek? vagy a k501 minőségibb (mármint kategórián belül) ? Ezt a 24GB ssd-t hogy képzeljem el benne, mint egy külön meghajtót?
-
félisten
-
bgabor90
újonc
Szervusztok!
Laptopvásárlás előtt állok, szeretném a tanácsotokat kérni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legfeljebb 2 hét múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 170 000 forint
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Elsősorban videó és filmvágásra használnám. Nyilván nem minden nap vágnék vele, de szakmámból fakadóan fontos, hogy a gép jól bírja a vágóprogramokat (Premiere, After Effects, stb) és a fullHD felbontású fájlokat. Néha játszanék is vele, de nem követem a legújabb játékokat, nem vagyok notórius gémer.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Az elmúlt évekből csak a legkiemelkedőbbeket próbálnám ki, és a játékoknál a grafika minősége számomra másodlagos. Pl. a Skyrim-et rég ki szeretném már próbálni, de úgy vagyok vele, hogy inkább minimumra húzon a felbontást és a konfigot, a lényeg, hogy elfusson.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem használnám. Csak lakhelyek között utaztatnám (vidék-Pest), esetleges nyaralásra nem vinném el, kizárólag itthon használnám.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 1000 gigabájtot szeretnék, az ideális RAM mennyiségét nem tudom belőni, filmvágáshoz ideális mennyiséget szeretnék. Optikai meghajtó legyen.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera, esetleg hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újA segítségeteket előre is köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz Sarep192 #100911 üzenetére
HP Probook 470 az egyetlen 17es, ami munkára való, de az szerintem nem az a minőségi kategória, amire ő vágyik. Asus N751 még talán beleférhet, de az meg multimédiás g3p, van benne egy erős vga és nehéz is. Szóval itt mindenképp kompromisszumkötés kell. Legjobban akkor járna, ha venne egy 15ös HP Probook 650et fullhd felbontással.
-
Yummy
tag
Sziasztok.
Lassan cserelnem a PB tk85os laptopomat, mert mar nagyon nagyon lassu, melegszik, es friss telepites utan is mar katasztrofa. Igy ideje cserelni.
Ami fontos lenne, hogy lehetoleg matt kijelzos ne a fenyes. 15,6os kijelzo, FHD.
Filmnezesre kellene, altalanos hasznalatra, baratnom Word,Excel stb programokat hasznalna. En jatszanek rajta, foleg Diablo 3 amivel tobbet jatszok ( ez jo lenne ha jol futna, van ilyen gep ennyi penzert?), regebbi jatekok fussanak rajta, Wow, sims 3, 4 akarmi. ( PS4en jatszok inkabb)
Egyszoval egy gyorsabb megbizhatobb masina kellene a fentinel, ami nem var fel percet a Chrome megnyitasara es az oldalak betoltesere.
A keret kb 200k max.
Van ilyen masina, vagy nyilvan kompromisszumokkal hasonlo?[ Szerkesztve ]
-
Sarep192
újonc
Sziasztok!
Kolléganőmnek keresnék laptopot hosszútávra(kb 5-6 évre).(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Kb bármikor.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximális kerete 250-280e forint.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Leginkább irodai munka(szövegszerkesztés, prezentációkészítés, filmnézés, néha kis egyszerűbb játékok).(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi játékok, legtöbbet passziánsszal és fekete özveggyel játszik.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17 colos gépet szeretne, felbontás mindegy, lehetőleg IPS panellal.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Viszonylag keveset lesz hordozva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
A lehető legjobb ár/érték arányú gépet keresi amit sokáig tud használni és nem fog két éven belül használhatatlan szintre lassulni szövegszerkesztés közben is.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gépet szeretne.Jelenlegi gépe egy Toshiba Satellite L350-es kb 6 éve használja és kezdi úgymond érezni a korlátait nagyobb több száz oldalas pdf-ek megnyitásakor és szeretne váltani egy olyanra ami hasonló ideig fogja nála bírni.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz Matyi_01 #100908 üzenetére
Játékra a belépő gép az Asus K501 legolcsóbb változata 160k-ért. De asztaliból ennyiért kb. kétszer erősebbet kapsz és nem utolsósorban az bővíthető, fejleszthető. A notebookot meg dobhatod ki és vehetsz újat, ha elavul.
(#100907) smileismarci : laptopszalonban bizonyos feltételek mellett kapsz +1 év garanciát (asszem évente egyszer be kell vinni átnézésre vagy ilyesmi).
[ Szerkesztve ]
-
Matyi_01
csendes tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? nem sürgős, de mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150K
(3) Felhasználás? netezés + film + játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
WoT, WoWs mediumon elég ha elfut rajta, Total War.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méret: 15 vagy 17-es, felbontás és a többi mind1.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Semennyit nem hordoznám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell operációs rendszer
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely mind1, SSD-t rakok bele (már van), memória min 4 gb ram, optikai meghatjó kéne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Leginkább új, de használt is szóba jöhet számlával garival (refurbished termékek pl.)Köszönöm a segítséget!!
-
smileismarci
tag
Sziasztok,
A kinézet laptopot egy áron lehet kapni a latopszalonban és a notebookspecialistánál, hol érdemesebb venni?#%
-
Khelben
nagyúr
válasz DrojDtroll #100904 üzenetére
Ezek nem hibridek, hanem tabletek billentyűzettel. A windows tablet topicban tudnak segíteni.
-
Khelben
nagyúr
válasz meili #100900 üzenetére
Szerintem max 1 évre tudod bővíteni a garanciát. De ezektől nem kell annyira félni, ha valami tönkremegy benne, akkor nem kuka az egész gép, mert minden alkatrésze javítható/cserélhető, ráadásul a kijelzőn kívül elég olcsók már a cuccok bele ebayen. Displayport van benne, amihez 3000 Ft egy HDMI átalakító vagy olyan kábel, aminek egyik vége DP, másik vége HDMI. Ez ne legyen döntő szempont. kb. 3 éves gép lehet. Nekem is ilyen a melós gépem, nem jársz rosszul vele. Évente egyszer érdemes kitakarítani, újrapasztázni és 3-4 évig még játékon kívül mindenre elég lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Laptopok alkatrésznek
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest