Aktív témák
-
-
superecneB
őstag
válasz B-L-A-C-K #50359 üzenetére
Köszönöm a választ - közben kiderült itthon is keres egy ismerős notebookot, ezt a fujitsu-t továbbítom oda , pedig a napokban mondtam nekik pont, hogy semmiképp ne vegyen fujitsut mert csapnivaló, jó tudni ezeket az "újdonságokat".
Mindenképpen kinn szeretné vásárolni (sokkal olcsóbb) pl én ezt néztem ki, ezzel kapcsolatban van valami tapasztalat? Inspiront szabad venni? [link]
Ez pont 399 dolcsi lenne, ennyiért i3-2350M, 4gb ram, 500-as winchi, 6 cellás aksi, nem tűnik rossznak (nekem Dell-em van és elégedett vagyok vele bár ez egy már őskövületnek számító d630), kérdés, hogy csak szerintem tűnik jó vételnek esetleg.
Nem is akarlak téged(/másokat sem) nagyon zaklatni ezzel, az is elég lenne, ha nagyjábóli teljesítményt be tudnám lőni, milyen belsővel rendelkező lapost nézegessek ezen a külföldi oldalon. Pusztán órajel/adatlapok alapján nehezen tudom összehasonlítani a procikat. Nekem egy T8300-am van ahhoz képest gondolom sokkal erősebb ez az i3-2350M, esetleg a fujitsuban lévő Intel Pentium Dual Core B960 hogy viszonyul a procimhoz, csak hogy kb. be tudjam lőni az erejét?Illetve az AMD A4-A6 procik (amik ebben az ársávban vannak) hogyan viszonyulnak az Intelhez, főleg a melegedéssel kapcsolatban (és természetesen teljesítményben hogyan viszonyulnak egymáshoz?), bár sok jót hallotam a Llanoval kapcsolatban, de azt nem tudom hogy az adott konstrukcióknak mennyire jó a hűtése.
Köszönöm!
Esetleg Toshiba-ról mi a vélemény, van ugyan ennyiért ugyan ilyen felszereltséggel![ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
válasz B-L-A-C-K #50355 üzenetére
Ez egy Gateway NV52, egyébként Asus-t sem nagyon kedvelem bár ha mondasz jót, lehet megfontoljuk, mert nekem nem tetszenek a billentyűzetei (mármint amit használtam, azokon nem lehetett olyan jól gépelni, bár ennek a gatewaynak is csapnivaló, legalábbis az én latitude d630-améhoz képest)
Hát használatot tekintve, amit írtam, netezés, filmnézés, sorozat nézés, skype videochat külföldi barátokkal, youtube, zenehallgatás, microsoft office (az van itthon), szóval egy amolyan irodai felhasználás szerűség, nem nagyon szokott játszani, vagyis ha játszik azt ilyen sims-meg ilyesmivel szokta. Inkább videofonál.
Méretben szerintem 15.6" a mostanija az, nagyobbat szerintem nem szeretne hurcolászni (sokat utazik, hol Amerikában hol Angliában tölt hosszabb időt). -
-
válasz B-L-A-C-K #49983 üzenetére
Plazamarket velemeny? Par ezerrel dragabb az i5-os, ennyi pluszt megerne. Kozben atnyalazom pontosan mennyi kulonbseg van i3 i5 kozott .
szerk: meggyozoen keves velemeny van[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49897 üzenetére
Azert, mert HD helyett HD+ a kijelzo, azert van, hogy nem 144FPS, hanem 61? Ulj le fiam, egyes!
Az Y570 hoz dupla olyan jatekelmenyt, mint a Z575! Ezt nekem hidd el! Es errol volt szo! Nem tudom, Te mit olvasol...
(#49897) B-L-A-C-K
(I)"Illetve nem értem miért írod most a procit, mikor a videokártyáról volt leginkább szó: [link]"(/I)(#49865) B-L-A-C-K
"Játékok alatt i3/i5/i7 ugyan azt a teljesítményt hozza""Elmondom inkább neked az i5-ös proci miatt"
Te tenyleg olyan sotet vagy, mint a nicked, de hagyjuk, nem akarok szemelyeskedni. De szerintem Te meg nem lattal notit kozelrol
Szerk.: Birom amugy, hogy mindig van egy-ket kocka a forumon, akinek megvan a szemelyes kedvence (mert eleteben eddig ket laptopot hasznalt), es mindenkinek csak azokat nyomtja orrba-szajba, anelkul, hogy normalisan rakerdezne, hogy mit is akar a kerdezo. Nem kell mindenkinek Elitebook...
Ja, es Black: vicces, hogy Te mindenkinek ajanlhatod az Y570/580-at, en is ezt mondtam, hogy ez a legjobb, leggyorsabb, erre elkezdesz kotozkodni.... nagyon elletmondasos vagy
Befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz B-L-A-C-K #49892 üzenetére
240 is nagyonmax, jobb lenne a 200. szoval 270 sajna kizarva.
szerk: megneztem, valoban szimpatikus darab, megerne a felarat. valoszinuleg a hp lesz belole, 600euroert, nagyon szimpi.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49868 üzenetére
Black: Es a HD+ -os kijelzo miatt kap csak 61 FPS-et? Ahha, ertem Es Te ertesz hozza?
Nem akarok Veletek vitatkozni, mert igazam volt:
- A Lenovo Y570-es a legerosebb gep.
- A Lenovo Z575 gyengebb, mind a procija, mind a videokartya
- A Fuji AH531 pedig messze a legjobb procival van (i5) es erosebb a videokarija, mint a Z575-ben levo.Szoval nem ertem, miert nem lattok szivesen itt a forumon. Kicsit sztem sokat gondoltok magatokrol! En elmondtam a velemenyem, es szerintem nem tevedtem! Jo keszulekeket ajanlottam a kerdezonek az altala elmondottak alapjan...
-
senior tag
válasz B-L-A-C-K #49863 üzenetére
Z575-ben levo 6720G2 3D mark 06 6324
Y570-ben levo GT 555M 3D mark 06 10585
Fuji AH531-ben levo GT 525M 3D Mark 06 7056
Sorrendbe tudod oket rakni, okoska?
Es akkor a Z575-ben levo A6-os procit hadd ne kezdjem mar el osszehasonlitani a Fujiban levo i5-tel. Bar ugy latom, Neked azt is el kellene magyarazni...
Borote: Neked is szol az elozo sor, de ezen kivul nezhetnel nehany benchmark eredmenyt:
Dirt 3 high res: 6720G2 35.3 FPS GT 555M 51 FPS
Fifa 12 high res: 46.7 FPS 158 FPS !!!
Szerk.: Ja, es Black: Varom a tovabbi eszreveteleidet, ami alapjan szerinted en nem ertek hozza.
Szerintem nem volt tulzo a dupla teljesitmeny meghatarozas, de hagyom inkabb a sok okoskodot ervenyesulni....
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #49775 üzenetére
Ilyen szempontból amúgy jók ezek az AMD processzorok, mert szabadon kísérletezheted ki a játékhoz való legideálisabb GPU-CPU feszültséget (alulfeszelés), órajelet, amit még elbír a hűtés - persze processzor szempontjából pont gyengébb is, mert kevés játék van, ami kifejezetten a 4 magot szereti.
(#49776) Assdak: linkelnéd? Erre kíváncsi vagyok És ha mondjuk überbrutálmegagigagémer edition lenne, akkor még jobb lenne?
(#49779) B-L-A-C-K: ez nem szimplán az új Inspiron széria lesz?
[ Szerkesztve ]
-
kissdezsoke
csendes tag
-
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #49715 üzenetére
Samsungokat nem ismerem, de így kép alapján azért ez egy masszívabb (vékony, könnyű, fém ergo merevnek kellene lennie), komolyabb gépnek néz ki mint az y580. Munkára biztosan nem vennék y580 at, az kinézetre inkább egy játék gép feelinget hozza nekem (de ez képek alapján szvsz)
Mondjuk ha valaki mond valami tény indokot ez ellen a samu ellen, akkor egyértelműen a dell amit linkeltetek!
szerk: gyorsban rákerestem, a monitor betekintési szögére panaszkodtak, touch padra meg hogy hangos....nem túl nagy piros pontok
[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
válasz B-L-A-C-K #49696 üzenetére
Mázlista Én sokáig a múltkoriban is említett Latitude-ot nyúztam, nagyon megszerettem, ha nem lenne fontos a gép grafikus teljesítménye akkor nem érdekelne a Y580, de így számomra ez a bestbuy. Mellette meg úgyis lesz (sajnos már nem a Dell, mondjuk egy használt ThinkPaddal vagy EliteBookkal sem járok majd rosszul) egy hordozhatós-nyúzós is, szóval e téren nincs problémám.
-
-
Dhampir
félisten
válasz B-L-A-C-K #49562 üzenetére
Ezt még hozzá kell fűznöm; Vista alatt minden illesztőprogram működik, csak a Radeon driver nem.
Leszakadt volna a Hewlett-Packard karja, ha ezt az egyetlen nyomorult programot megcsinálták volna rá?
A géphez adott SUSE Linux Enterprise 11 SP1-et sem lehet SP2-re felfrissíteni (a Novelltől grátisz megkaptam lemezen), mert csak a régi, bebetonozott 2-es sorozatú kernelhez adnak driver-támogatást.
Ez a "gerilla-support", vagy a bújtatott kényszerítés taktikája számomra felfoghatatlan.
Ezzel a HP céggel komoly bajok vannak, az elmúlt évek alatt történt sűrű, igazgatói cserélgetések után, a mostani dolgozói leépítésekkel együtt nem a fejlődés irányát mutatja, inkább a kihátrálásét.
A Fujitsu (nem volt vesztesége, a szerverpiac jelentős résztvevője) a DELL vagy a Lenovo megeszi a HP-t reggelire.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz B-L-A-C-K #49562 üzenetére
Nekem Vistáim vannak jogtisztán.
A gép nagyon is tetszik, ez a kijelzőméret éppen ideális számomra, de a billentyűzete nem áll kézre nekem. Ez csak használat közben derülhet ki, előtte megnéztem.
A Lenovo Y570 klaviatúrája is szokatlan volt, de mégis megszerettem, a ProBooknál sokkalta jobb.
Az meg az én hibám, hogy mindmáig a Fujitsu LifeBook billentyűzete az etalon (számomra).
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz B-L-A-C-K #49548 üzenetére
A billentyűzet a legfontosabb ok, nekem egyáltalán nem vált be, két hét alatt sem tudtam hozzászokni.
A másik pedig az, hogy a gyári Linux mellett Vistát használtam volna, ahol kellett volna a Windowsos ATI támogatás, de Vistára nincsen a Radeon kártyához HP gyártói driver, az AMD Driver Autodetect sem tud mit kezdeni vele.
Itt hirdetem jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz B-L-A-C-K #49333 üzenetére
Még nem, de vásárlás előtt beszéltem a Dell-el.
Nagyon segítőkész volt az illető a telefonba.
Kérdeztem tőle hogy ha ssd-t teszek a gépbe, vagy mem bővítést csinálok akkor ugrik-e a gari, azt mondta hogy természetesen nem.
Bediktáltam a service tagot, és megerősítette hogy 2014-ig van rá gari.
Korrekt volt a hozzáállás végig a beszélgetéshez.20 éve a Prohardveren
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48957 üzenetére
az a Pentium B950 és a Intel HD2000 olyan sokat fogyasztana?
eddig a P6100+Radeon5470 alig volt langyos és szinte hangtalan volt az Acer notim
ez picit hangosabb bár még mindig szinte hallhatatlannem akarok brutál gépet mert elég sokat megy a netezés filmnézés zenehallgatás meg fotószerkesztés miatt és inkább ne tekerje a villanyórát feleslegesen
na meg ugye elég sok a netes letöltésem is így egész éjszaka megy
inkább halkabb legyen nincs szükségem brutál teljesítményremég megfontolom hogy mennyiért tudnám eladni mindkét notit és kb. mibe kerülne egy olyan ami számomra oké lenne
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48943 üzenetére
sosem akartam drága notit mert úgyis hamar elveszti az értékét, és mivel itthon asztalon használom egy notebookhűtő padon így szinte sosincs hordozva oda meg szerintem jó.
1-2 dologban masszívabbnak tűnik az Acer de mivel már 1éves múlt és gyengébb is mint ez a Dell így szerintem még jó áron meg tudok válni tőle abból pedig fel lehet bővíteni a kívánt szintre a Dell-tnekem bőségesen elég lesz, internetezni filmezni nem hiszem hogy kell komolyabb cucc
így is pár dologgal előrébb leszek mint pl USB3 és ebben már komolyabb a Chipset is így egy Samsung 830SSD-t jobban ki tud majd használni mint az Acer notimRAM-ot nem drága venni, kiderül mi lesz belőle.
tudom hogy 110-120ezer forint körül semmi sem ajánlott, de itthoni használatra láttam már ettől sokkal gyengébb gépeket is amiket megelégedéssel használtak évekig.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48940 üzenetére
azt gondoltam linkeltem
nos erről a Dell notiról van szó ezt nyertem hatalmas mázlival
[link]Inspiron N5110
Pentium B950 2,1GHz, 2GB DDR3-1333 RAM, 320GB Toshiba HDD, Intel HD2000 VGAjelenleg pedig ilyenem van
[link]
Acer Aspire 5742ZGPentium P6100 2,0GHz, 3GB DDR3-1333 RAM, 640GB WD Blue HDD, Radeon HD5470 512MB RAM
ami a DELL mellett szól hogy vadiúj, van rajta 1 USB2, 1USB2/E-SATA ami powered tehát lehet tölteni róla USB kütyüket, van rakta NEC USB3 portból kettő is, ez szintén nagyon erős plusz mert van egy ADATA USB3 külső vinyóm
erősebb a procija mint az Acer notimban, AIDA64 tesztek alatt legalább 20-25%-ot vert az egész gép az Acer-reaz Acer mellett szól hogy dedikált VGA ami erősebb mint az Intel HD2000
abban 640gigás vinyó van bár vélhetően azt át fogom cserélni a két gép között
valamivel normálisabb Broadcom N-es wifi adatper van benne, a Dell-be is valami Broadcom van csak nem tudom rajta állítani a 300megabites sebességet...ezen felül abban 1GB-al több a ram
vélhetően még pár nap kell hogy mindent szépen beállítsak a Dell-en
aztán ha az IntelHD nem lesz gyenge nekem, és a HD videókat is hasítja majd akkor megtartom a Dell-t az Acert pedig eladom és abból veszek SSD-t meg 4GB RAM-ot még a Dell-be aztán elvagyok én azzal pár évig mert netezésre filmnézésre zene hallgatásra és fotó szerkesztésre tökéletes. főleg ha SSD-t sikerül venni utána nagyon fog pörögni a masina.egyelőre tetszik ez a Dell és 3év gari még bíztatóbb
már csak azt kell kiderítenem milyen hátrány fog érni a gyengébb videókártyával
mert ha kb. semmi akkor nem éri meg vacakolni emiattDXVA-t gondolom támogatja ez is, akkor ha már az MKV-t pörgeti nekem megfelel
-
TeeJay
félisten
válasz B-L-A-C-K #48883 üzenetére
köszönöm a tesztes linket
a Sprinter futárszolgálat 2hete volt 15éves
és a rendezvényen kisorsoltak egy laptopot és engem húztak ki.úgy néz ki mégis jó lesz nekem ez a kis egyszerű Dell noti
az Intel VGA sem annyira gáz benne, igaz gyengébb mint a Radeon HD 5470 amit most használok de ha tekeri a HD videókat akkor nekem oké lesz
a proci pedig még erősebb is mint a P6100 ami az Acer notimban van2GB RAM kevés nekem de veszek mellé még 4-et azzal már elvagyok
a merevlemezt átrakom az Acer-ből mert az 640gigás WD
meg veszek egy 64gigás SSD-t aztán jó kis gép lesz ez netezni meg filmet nézni
ja és persze fotókat szerkeszteni.sosem játszok úgy meg jónak tűnik ez a noti
-
Pocok256
veterán
válasz B-L-A-C-K #48879 üzenetére
Y580 nálam is be van lőve max 3 hónap és rendelem bár addig lehet lesz jobb
(Kezd elegem lenni, hogy az összes játék szaggat mert a programok csak 2-3 magra vannak optimalizálva és a vga így csak 50% -on jár. A Dg optimalizálást meg sem említem )[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
visszamennyé
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #48861 üzenetére
'Vettem' egy éve lány ismerősnek Dell Inspiron M5040-et, netre és office használatára kellett gép
Ugyanúgy körbenéztem mint most amikor az enyémet vettem, megfogdostam (és persze kirázott tőle a hideg, nyikorgott, horpadt, ha kivetted az aksit ott maradt az az 1mm-es műanyag "borítás" amit egy fogpiszkálóval át lehet szúrni), stb, de mertem ajánlani a csajnak mert a hw-re volt 3 év gari, az asztalról meg csak akkor van elvéve amikor havonta egy másik asztalhoz van átszállítva...
Nagyon meg van vele elégedve, minden pöpec, bárki megkérdezné ajánlaná mindenkinek mert imádja... szvsz minden relatív, szóval ha valakinek ez kell i11-el akkor nincs mit tenni -
Macisajt3
tag
válasz B-L-A-C-K #48745 üzenetére
(#48745) B-L-A-C-K: viszont ebben egyel kisebb a proci (2430-2450)
Játékok közül olyanok futnának rajta ami a mostani gépemen is kb elmegy (8600 GS)(#48746) Borote: Iponban valamiért nagyon nem bízok, eddig sajnos több rosszat olvastam róla, mint jót :S (főleg a garanciális részlegről, bár lehet azóta már javultak)
Miután olcsón meg lehet úszni, ezért töprengtem még plussz memóriát tenni bele.(#48747) Dhampir: i5-nél maradok mindenképpen, mert több évre akarok gépet venni és ez belefér a keretbe.
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Már csak egy kérdésem lenne ami ugyan nem notebook vásárlás, de szorosan kötődik hozzá: Ti mit tennétek ezzel a géppel?
Acer 5920G
(nekem 250es WD vinyó van benne)4 éve vettem májusban, átlagos használat alatt volt, egyedül a képernyőt tartó zsanér, ami kis mértékben sérült. (nyugodtan nyitható, csukható a kijelző, csak nem olyan fix a tartása, mint újkorában) Akkuról 2 órát megy el energiatakarékos módban. (most wifi + rádió megy róla + böngésző, közepes fényerő - 60% 1óra 17 percet ír)
Mennyit ér most ez a masina?
-
reimre
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #48717 üzenetére
Mivel egy olyan ősöreg fusi amilot vált le, ami még a sulinetre lett véve és jelenleg is megfelel, csak az akkuja már 30 percen belül lemerül, na meg persze csigánál lassúbb, a teljesítmény tényleg nem nagy kérdés. Alaposabban belegondolva a legfőbb szempont az olyan minőségű hardver, amitől újabb 5 év elvárható. A többi mind csak ez után következik.
Az eddigieket köszi.
Az akkukról mindenütt csak annyit írnak, hogy 6 cella meg 8 cella, az amperóra értékeket hol közlik? Egyébként ha a kisebb akkutól hosszabb élet várható akkor az van előnyben, de ezekről a műszaki dolgokról nekem kevés fogalmam van.
-
jeni
félisten
válasz B-L-A-C-K #48567 üzenetére
igen lehetséges...
holnap megyek a tanyára kicserélni a most vett gépemet NP-300E7A-t 100000 Ft (i5-s,GT-520MX,8GB DDR3,500GB HDD,matt 17-s) az apámnál levő RC730-s gépre 117000 Ft ami i7-s 2670(?) GT-540MX,két HDD fogadós és 8GB ram,valamint 750-s HDD,fényes 17-s. szerintem amennyiért apámnak és a mostanit melyet megvettem az nagyon jó ár még akkor is ha Samsung van rajta.
U.i:az RC730 az tetszik benne ,hogy két HDD-s így megoldható az SSD berakás a meglévő HDD mellé
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz B-L-A-C-K #48581 üzenetére
Talán igen, talán nem. HP-nak is szokása olyan színű és egyedi festésű gépeket nem kiadni nálunk, ami a környéken meg tengerentúlon teljesen szokványos jelenségnek minősülnek. Talán megér egy e-mailt a Toshiba magyar HQ-nak
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Andyka0908
tag
válasz B-L-A-C-K #48576 üzenetére
Jóóó van nah! Véletlenül ?-et írtam a mondat végére. Ezer bocsánat. Amúgy valszeg nem egyedül fogom használni a gépet, így célszerűbb lenne a fekete, meg lehetséges egy laptop matricát is beszerválok rá...mostani laptopon is van.
Szóval köszönöm a segítséget és a javaslatokat...ha úgy van, akkor sztem ezt a gépet fogom választani.
Asus TransformerBook T100, Lenovo IdeaPad A10, PocketBook Mini 515
-
Andyka0908
tag
válasz B-L-A-C-K #48565 üzenetére
Nah ez a Toshiba már elég tetszetős Csak az a baj, hogy fehér Igen nő vagyok, de ha lenne feketében az jobb lenne? Vagy ebben nincs fekete vagy esetleg más szín?
Amúgy Toshiba mennyire megbízható márka?Asus TransformerBook T100, Lenovo IdeaPad A10, PocketBook Mini 515
-
Tizedes1
aktív tag
válasz B-L-A-C-K #48515 üzenetére
Egyetértek...
Azt nem is említettem, hogy egy garas hasznom nincs rajta. A "tudást" ingyen adom....
Persze a vége az lett, hogy WIN nélkül vették, fel akartak rá tenni egy xp-t, de valamiért elbaltázta a "barátja",egyrészt nem partícionálta, másrészt 32bitest tett fel a 6giga ramhoz....
Utána szólt a gyerek, hogy mit tapasztal... de én akkor már nem értem rá.... hmmm...Vmatteo: a nickem már azelőtt megvolt, hogy ide regeltem(1997), de katona lettem végül és azt a réteget erősítem - remélem a többiek is így vannak vele - akik az érdemi munkát végzik....
Én még a múlt héten, vagy azelőtt is bepróbálkoztam, hogy legalább olvasson vissza az újonc baka, aki idetéved, de jön és felteszi ugyanazt a kérdést.....
irigylem egy kicsit azokat, akiknek van erre is türelmük....[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
-
Declare
őstag
válasz B-L-A-C-K #48516 üzenetére
Ha a minden igaz Mobile Intel® HM65 Express chip készleted van
Erre azt írják, elvileg a chipkészlet támogatja a sata3 at, de ennek ellenére nem minden ilyen chipsetes alaplap, mert egyes gyártók ezt kihúzták mégis a support közül érdekes....
itt ugyan ezt írják, dell e5520 ra, elvileg támogatja, de mégsem 100%...mail a dell eseknek szerintem!
-
Psychonaut
veterán
válasz B-L-A-C-K #48516 üzenetére
Ezt talaltam gyorsban: The Intel chipset in the E5520 supports SATA 3 but I haven't seen information to confirm that it works OK
...tudom, hogy nem sok, de a semminel tobb.
-
Tikakukac
titán
válasz B-L-A-C-K #48479 üzenetére
Én mondtam, hogy páran csak beszélgetni és lelket melengetni járnak ide
jeni: Igen, többet fog kajálni. Most ilyen pontosat nem fogok tudni mondani, de szerintem egy 10-15% növekedés lehet.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
VMatteo
őstag
-
VMatteo
őstag
válasz B-L-A-C-K #48479 üzenetére
Jó csak, tudod ez az i3, már nem mai darab, ezért nem tudom pontosan hogy 3-4év múlva is tudom majd használni. Mert az lenne a szempont. Az i5-ről csak lebeszéltetek, igazi indokot nem láttam (lehet átsiklottam felette), csak annyit hogy minek nekem....
Tisztelet a Gépésznek!
-
runner 125
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #48413 üzenetére
Lassan megértem honnan ez a név a radium-nak.
"A rádium (vegyjele Ra, rendszáma 88) egy radioaktív kémiai elem, az alkáliföldfémek csoportjának utolsó, 6. eleme."
Róluk is sugárzik a színtiszta őszinteség.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
atesss
addikt
válasz B-L-A-C-K #48428 üzenetére
Próbagari kell, meg jól ki kell próbálni.
Persze pár hónap múlva akkor is elromolhat...Én is gondolkodok ám ezen a vonalon.
Nem az öregnek kellene asztalit összedobni (neki már van asztalija is - pl. azért is nem követelte vissza rögtön a laptopját a gyerektől , és ráér még a dolog 1-2 hétig), hanem a videómegfigyeléshez.
Ki kéne próbálni mennyi procitelj. is kell hozzá pontosan.A másik gond pedig, hogy a webkamera egy kb. 6 m-es USB kábelen lóg.
Így bizonyos gépek / bizonyos USB vezérlők kezelik csak - ez a "lenyúlt laptop pl. igen.
Alapvetően inkább a régebbi notik (mivel asztalival nem nagyon volt próbálva).
Vagy ez nem csak a chipsettől (/külön USB vezérlő chiptől) függ ?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz B-L-A-C-K #48406 üzenetére
Az igazság az, hogy azért kell, mert az apjának a laptopját (nem tudom pontosan milyen, de kb. 4-5 éves HP, szerintem már talán kétmagos) felhasználta saját célra - és valamit adnia kellene helyette az apjának.
Ahova felhasználta, oda egyébként egy fix gép (asztali) is tökéletes lenne. Mivel webkamera megjelenítéséhez kell (másra is, pl. néha nyomtatás, stb., de ez a leginkább gépigényes), ezért valami hardver is kell alá (nem nagyon elég egy lassabb P4). Sajnos TFT monitorral együtt az asztali gép sem lenne ingyen, de azért a - pótlólagos - laptopnál sokkal olcsóbb lenne.de mivel ennyiért idősebb gépet kapsz csak, így márkától függetlenül bármelyikkel lehet gond...
Mondjuk várható volt, hogy pl. a Thinkpad-ek sem örök életűek, de ez ennyire gyakori is ? -
Nyertes480
csendes tag
Tudtam, hogy élvezni fogjátok.
Valószínűleg a Toshiba L850-et fogom megvenni. RAM-ot tudok utólag bővíteni, ha kell egyáltalán, de állandóan szenvedni nincs kedvem a géppel.Azt olvastam, hogy gyenge anyaghasználat, ócska zsanérok, és tróger support jellemzi a K szériás asus gépeket, de ez számomra valamiért hihetetlen volt. Biztos mert eddig nem volt gondom Asus géppel, és a családban is mindenki megelégedéssel használja őket. (Akkuminőséget leszámítva.) De ha rossz széria, akkor rossz széria.
És örülök, ha BRUTAL jó kedvet okoztam.
saját kezűleg épített OSB dobozos projektor
-
fogtunder
nagyúr
az i7-es inspironok is fogynak, mert tele van plakátolva velük a város. lassan már én is kezdem elhinni, hogy jó gépek, ha mindenkinek ez kell
(#48415) Nyertes480: a szendvedés kb. 6-8 csavar kitekeréséből és a modul bepattintásából áll, ha valaha nyúltál már bele számítógépe bővítés miatt, semmivel se lesz nagyobb dolog.
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
Aktív témák
- Ismét késik az Assassin's Creed Shadows
- Házimozi haladó szinten
- One mobilszolgáltatások
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Witcher topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11