- Az elmúlt 8 évének legnagyobb felvásárlását jelentette be a Samsung
- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #39678 üzenetére
A fusi topikban van 1-2 olyan eber akinek ilyenje van. Sajnos, ahogy olvastam a probléma ott kezdődik, h ez az első notebookuk és így nem nagyon van viszonyítási alap.
Viszont linkeltek everest képet amiből lehet látni, h a hűtés nagyon jó.Mennyibe kerülhet +1 év gari hozzá?
-
Celtis
veterán
válasz
Sk8erPeter #39389 üzenetére
Nyugi, nálam is be van kötve a gugli, csak elsőre a magyar oldalakat néztem az árak miatt.
-
Celtis
veterán
válasz
Sk8erPeter #39384 üzenetére
Igazad van, így kényelmesebb volt. Köszi.
Megnéztem az említett cikket. Szerintem ez inkább fizetett hirdetés, semmint teszt, vagy beszámoló.
Ettől függetlenül engem is foglalkoztat ez a gép. Tényleg kifutó típus? -
Celtis
veterán
válasz
Sk8erPeter #39382 üzenetére
Ebben a Pi3560-ban van VGA kimenet és bluetooth? Ez egyik helyen ezt írják, a másikon azt.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #38871 üzenetére
Ha az én véleményemre is kíváncsi vagy akkor az a következő volna:
Az ASUS K50ab mint egy csomó felhasználótól hallhattad nem egy rossz gép. Én is nézegettem már és tényleg nem rossz. Engem három dolog zavar benne (1)lakkos festés (2)fényes kijelző (3)nem business
Az Acer Aspire 5738 pedig egy számomra nagy meglepetés. Gyönyörű szép a kijelzője, erős zsanérok /legalább is elég feszesek/, nagyon jó minőségű és roppant kényelmes billentyűzete van. Nem hittem volna, h ezt mondom egy Acer-re de az anyaghasználata nagyon jó. A váz nem ropog, nem recseg. A külső igaz fényes de a belső olyan matt borítást kapott, h megkarcolni is nagyon nehéz volna. A T4300-as CPU meg ráadásul jóval erősebb ennél az AMD QL-nél.
Én biztos, h az ACER-t venném. Egyetlen hátránya a külföldi szerviz de ha már nem business kategóriát választottál annyira tökmind1.szerk: Az Acer, ahogy látom még több mindennel fel is van szerelve.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Attól Függ. Játszani szeretnél rajta? Mert ha igen, akkor én inkább a Fujitsu AMILO Pi 3560 javaslom, ami 150k-ért már kapható (azt hiszem Euronics-ban is). Őszintén szólva én eddig nagy ívben kerültem a FS márkát, de ennyi pénzért ilyen erős VGA-val szerelt gép elég jó ajánlat (kb 62%-al lenne gyorsabb játékok alatt mint amiket te néztél) és Acer-ből ilyen VGA-val szerelt gép 50k-val drágábban kezdődik
-
buherka
addikt
válasz
Ilyen Asus K50AB-t nyaggattam az Electro World-ben, meg van egyik ismerősnek...süpped a billentyűje, de veszettül. meg nincs benne Bluetooth sem.
Mondjuk sokan dícsérik, hogy jó kis gépek...meg nem melegszenek nagyon.
A logouton talán nem is egy user tesztelte.Menjetek el ti is és nézzétek meg...mindig van ilyen gép kirakva.
Talán egy ThinkPad SL510-es...ez nem tetszik a srácnak? Mutasd meg neki. 145K-ért ez most viszi a prímet szerintem.
Itt a tesztje. Meg itt
Messze veri minőségben az Asus-t és az Acer-t -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #38798 üzenetére
Hát ez fasza, a NBS épp akkor, amikor már Ti is meggyőztetek, meg én is meggyőztem haveromat a vásárlásról, átrakta a HP Probook 4510s VC191EAR típust
"Már nem beszerezhető, archív termék"
kategóriába...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akkor mostantól ismét nyitott kérdés:
tudtok ajánlani max. bruttó 140-150 ezer Ft környékén fasza laptopot?
Köszi! -
spyduck
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #38770 üzenetére
A HP 4510s-ben lévő HD4330 egy dedikált VGA, ráadásul nem is gyönge.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Elnézésedet kérem csak ilyen helyesírás javító mozillám van és azt hittem ez a szó egyben van és csak ezt nem javította ki. De már rájöttem én is
-
válasz
Sk8erPeter #38771 üzenetére
rosszul látod, semmi bajom a hp notikkal! csupán az zavar néha, ha valaki - esetlegsen elfogultan - más gyártó új notijai fölé helyez nagyságrendekkel, egy amúgy kérdéses minőségű hp asis notit - pedig biztosan nincs adott esetben akkora különbség a két noti között... természetesen mindig konkrét esete válogatja, és valóban sok új (msi, acer...stb) notitól jobb adott esetben egy hp asis noti, de nem mindig, és amikor nem olyan egyértelmű a hp asis fölénye, akkor ne erőltesék már csak azért mert hp, és esetlegesen csak azért, mert onnan linkelik, ahonnan, és ott lehet kapni, ahol... mellesleg akkor is onnan - azon üzletből - linkelik néhányan, ha nem is ott a legolcsóbb! szóval így segítenek a vásárlónak? ezért érződik néha hangsúly a hozzászólásaimban ezzel kapcsolatban...
-
Chaser
legenda
válasz
Ha támogatja a lapod, csewréld a 2180-at e3200-re, abban van VT, ha ügyes vagy 1-2 ráfordításal megúszod
Dedikált vga:nem integrált és nem a lap memóból nyúl le ramot, hanem van neki külön. MXM v MXM2 foglalatosak, de lehet eltérő is, mint az én fu-si gépemben..fene a pofájukat hogy még ebben se tudnak szabványt tartani
"B"-s HP-ból ezt találtam ami nekem jó lenne, de ha jól gondolom se dvi, se hdmi..nem 1xű ez.
-
buherka
addikt
válasz
Sk8erPeter #38728 üzenetére
Igen...
nb_store...kolléga rendesen lehordta a ProBook szériát. Azért is írtam fentebb, hogy neki nem ez a zsánere. Most itt a cégnél az egyik munkatársam vett egy ilyen ProBook gépet. Azt mondta, hogy egyben van rendesen, nem recseg ropog. A bill. ami kicsit nem tetszik neki. De azt mondja, hogy nagyon könnyű.
A P7xxx-es procik jók, mert már 45nm-es mindegyik, így kevésbé is melegszik. Igaz, hogy pl. nem tudja a virtualizációt, de szerintem ennyit lehet áldozni.blueMerle-nek én is igazat adok. 150K-ért is lehet egy noti teljesen jó. Persze úgy sem fogsz tudni olyan notit venni ennyi pénzért ami az összes követelménynek megfelel.
Sokan ennyi pénzért "mindent" akarnak, ami létezik.
De hát kompromisszumot kell kötni valahol. Nekem sem lenne TP gépem, ha nem jutok hozzá baromi olcsón, mert nem hinném hogy adtam volna érte 300K+-t.TP-ra is sokan köpködnek, szóval ennyi erővel az is lehetne gagyi. De persze amíg tökéletesen működik addig az a legjobb mindenkinek, ha pedig előjön valami kis hiba, akkor lehúzza a sárga földig és már jön ia a Nem ajánlott plecsni.
Én sem vagyok óriási tapasztalattal rendelkező felhasználó. Össz-vissz 3 noti volt a saját tulajdon. Ebből kettő lenovo.
Volt már MSI, HP, DELL is a kezemben...de huzamosabb ideig kell használni, hogy az ember véleményt alkosson róla.Ha 150K-ért láttál ilyen ProBook gépet valahol P-s procival és valami kis dedikált VGA-val. annál jobban nem hiszem, hogy fogunk találni
-
buherka
addikt
válasz
Sk8erPeter #38598 üzenetére
Tiszta sor...150K a határ.
Ebben az árban én HP-t vagy Toshiba gépet néznék (ha új kell).
Ha veszel Renew gépet, abban lesz dedikált VGA....nem tudom, hogy ez mennyire fontos.Sokan favorizálják az Asus K50-51-es szériát, mert az is belefér ebbe a kategóriába, elég erős hardverrel.
Volt nálam ilyen Asus gép. Én nem venném meg...ami nálam volt annak süppedt a bill.-e, mint a dög és nem volt benne Bluetooth sem.Ha mégis megtetszik a srácnak a Probook, akkor caplassatok el a notebookstore-ba és nézzétek meg. Biztos segíteni fognak. Tudod élőben azért máshogy fest a dolog.
ThinkPad-al kapcsolatban még annyi, hogy sokaknak nem tetszik ez a "borg kocka" kinézet, de ha már élőben látják akkor már nehéz kivenni a kezükből, mert visszaadni nem akaródzik
Nekem sem tetszett, de ahogy a cégnél volt szerencsém kipróbálni a T61-et...már kotortam is a TP hirdetéseket.És akkor ő most Roland a valódi keresztnevén, és ricoox a nick-je szerint?
Igen Roland a rendes neve. Még adásvételit is ír az átvételnél és természetesen él a 3 év gari. A serial számot oda is írja a hirdetésbe...nem kummant, mint egyesek.
Annyi hogy többnyire nem magyar bill.-vel rendelkeznek a notik amiket árul. Ezt vagy átmatricázod, vagy veszel bele magyart (10K)...és igen csak ThinkPad-el foglalkozik.(tudja mi a jó)
-
spyduck
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #38598 üzenetére
A piros kiadást nyugodt szívvel megveheted, jobb minőségű a festése is.
-
orkester
őstag
válasz
Sk8erPeter #38599 üzenetére
A sebessége elég jó, bár ugye ki mihez viszonyít. Az asztali Amd x2 240-es konfigomhoz képest nem érzek igazán visszaesését a vga-n kívül(ez is 5,9-et kap azért win7 játék teljesítmény tesztben). Igaz enyémben jobb proci van(p7570), de szerintem annyit a sebességen nem dob.
Jól össze van rakva kategóriájához képest, ebben a színben az ujjlenyomatokat sem gyűjti, a billentyűzet is remek, kényelmes elrendezésű. Hátránya, hogy otthon nem tudsz ramot, vagy bármit bővíteni. A kijelzőre sem panaszkodom, a mattsága meg kifejezetten előnyös. A ventilátor hangja sem borzalmas és az olvasottak ellenére ha Biosban kikapcsolom az állandó hűtést, nem megy folyamatosan. -
orkester
őstag
válasz
Sk8erPeter #38551 üzenetére
Nem vörös, inkább bordó: [link] Az 1., vakumentes kép áll legközelebb a valósághoz.
-
Palika71
őstag
válasz
Sk8erPeter #38566 üzenetére
Ha már az előttem szóló bemerészkedett az ajánlatával 180-190e-s kategóriába, akkor én ajánlanám a notebookstore -ból a HP Elitebook szériát.
Azt szerintem már senki nem bántaná a minőség miatt.
De valóban döbbenetes minőség-különbséget hoz az a 40e Ft, ami a 150-re jön. Akár HP-ről, akár IBM-ről van szó. -
buherka
addikt
válasz
Az a notebookstore értékesítő srác aki keményen írkált ThorsHUN logout cikkjéhez.
Ő nem nagyon csípi a Probook notikat. Biztos nem beszél a levegőbe, mert ott melózik.
Persze van akinek tökéletesen megfelel ez is.
Nekem is tetszenek azok a gépek. Mondjuk még a kezemben nem volt egy sem.Egy jó kis ThinkPad-ot kéne megcsípned Roland -tól. Most is volt 2 db, Fullos T400-as gépe itt 190-200K körül. Volt T500-a is.
Próbálj vele beszélni, hogy mikor jön legközelebb szállítmánya. Ő valóban új és garis gépeket árul. Közel a bolti ár 50-60%-ért. Én is pont a bolti ár 50%-ért vettem tőle egy T500-at.Persze ha a TP nem tetszik, akkor nem szóltam.
Nekem bejön.Ja még annyi, láttam hogy olyan 150K-ra vagy beállva árban. Persze nem játszok a pénztárcáddal, de az a +50K, amit ajánlottam az nagyon meghálálja magát
-
válasz
konkrétan egyikkel sincs bajom, csak néha már bosszantó az elfogult nyomulás, a többi gyártó és üzlet - néha indokolatlan - lehúzása, a túlzott reklámozás...stb!
de csak írd be a keresőbe bal felül, hogy 4510s és olvass vissza! -
válasz
Sk8erPeter #38563 üzenetére
a hp nem az én asztalom - főként nem a renew és az asis kategória - majd minősítik az illetékesek.
néhány itteni szaki elfogultsága - és önreklámos érdeke - miatt, én inkább véleményt sem szoktam mondani ezen üzlet(lánc) termékeiről! sem jót, sem rosszat... -
brumi1024
veterán
válasz
Sk8erPeter #38558 üzenetére
SIS chipset: akármilyen erős hardver van alatta nagyon lehúzza, nincs dual channel memóriakezelés....
-
válasz
Sk8erPeter #38558 üzenetére
sis chipset;
- a memóriák esetében nincs dual channel támogatás
- az átlaghoz képest lomha
- memória bővítés/csere esetén válogat a memóriák között
- stabilitás és megbízhatóság szempontjából (is) a sor végén kullogez a széria - igaz, főként a sis chipset miatt - teljesítményben közel sem hozza azt a teljesítményt, amit a proci és a vga alapján várnál tőle...
-
válasz
Sk8erPeter #38551 üzenetére
ezek gyorsan felejtősek! hogy csak a sis chipset vezérlést említsem...
-
orkester
őstag
válasz
Sk8erPeter #38498 üzenetére
Én pont ilyen matt 4510s-t vettem. Ha gondolod d.u. csinálok róla képet, élőben nagyon szép elegáns.
-
Zoli1222
őstag
válasz
Sk8erPeter #38498 üzenetére
Igazán nincs mit. Ha esetleg lehett gyengébb vga-val is, akkor vannak olcsóbban is gépek.
-
Zoli1222
őstag
válasz
Sk8erPeter #38496 üzenetére
Sztem tők jó színe van. Bár kinek mi.
Hirtelenjében ezeket láttam megfelelőnek. Ebben az árban főleg 4500MHD-s vga-k vannak vagy 3430/50 amiknél ez a 4330 vmivel jobb.
802.11(a/b/g/n)ja gép ezt a 4 szabványt támogatja, ami csak jó "nekünk".
Meg lehet szokni a tükröződő felületet, de nagyon zavaró tud lenni. Világosabb helyen, nehéz úgy helyezkedni, h ne csak magadat lásd benne. -
Zoli1222
őstag
válasz
Sk8erPeter #38493 üzenetére
Mit szólsz ehhez: hp_probook_4510s +4-5k a táska ~151-152k körül kijön a dolog. Ez egy kicsit drágább, de matt kijelzős hp_probook_4510s
-
Peet210
őstag
válasz
Sk8erPeter #27359 üzenetére
Nekem régebben az FS gépem elég rendesen melegedett és ilyenkor ha beindult a hűtés az tudd ám zajt csapni. Ha nem volt nagyon terhelve akkor nem volt annyira gáz. Illetve amikor a hűtés nagyon felpörgött akkor a burkolat is "berezonált" egy kicsit és ha megnyomtam a burkolat egy adott pontját akkor lett csendesebb (persze csak addig). Filmnézésnél ez viszont idegesítő volt. Csuklómelegítőnek se volt rossz
. Egyébként túl rossz gép nem volt a burkolat nem repedt meg ilyesmi, de voltak hibái. a mostani Lenovohoz képest gyengébben volt összeszerelve recseg ha felemelem az asztalról mint a Fujitsu.
Tehát jól szolgált (és ha vigyáznak rá akkor külsőleg is szép marad), de egy Lenovoval már nem tudnám összehasonlítani. -
T-unit
őstag
válasz
Sk8erPeter #27357 üzenetére
Namost igen...jó teljesítmény,sok gari,csak akad megbízhatóbb, úgyteccik minőségibb gép is,ami lehet lassabb,gyengébb teljesítményű, viszont cserébe strapabíróbb.Ezenkívül még tudom ajánlani ph aprón a használt régebbi thinkpad gépeket,esetleg dell vostro .Itt egy ajánlott bolti thinkpad pl. ,FS strapabírósága ezekhez képest kutyafüle.
Szóval haverod döntse csak el szépen jó procis FS kell neki, vagy egy minőségi, ámbár csak 1magos thinkpad.
Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i5-1240P 16GB 512GB magyarított vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Victus 16-d0004nq 16" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- iMac A2438 (2021) All-in-One 27% 24" 4.5K Retina M1 16GB 2TB SSD gar
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest