- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi hangfal építés
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- 3D nyomtatás
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
funk648
aktív tag
Hali!
Új monitort szeretnék venni 30k környékén, eddig a benq GL2240 -et néztem ki, csak az időközben elfogyott az ipon-ból. Találtam hasonló árban másikat, méghozzá a benq GL2250 -et. És az lenne a kérdésem, hogy mennyi a két monitort közötti különbség?
-
funk648
aktív tag
Valaki erre?
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy több mint 12 éves BenQ GL2240M monitort használok, amit azért szeretnék lecserélni, mivel mostanában a használata egyre erősebb szemfáradtságot okoz számomra (tv-nél, telefonnál, illetve laptopnál ilyet nem tapasztalok).
Utána olvastam a lehetséges okoknak, azt találtam, hogy a PWM-es fényerő szabályozás okozhatja ezeket a tüneteket. Ráadásul mivel alacsony fényerőn használom (kb. 20%), így még inkább előjön ez a probléma.Ennek megfelelően a következő feltételekkel szeretnék új monitort vásárolni:
Ár: max. 50k
Felbontás: Full HD elegendő, jó lenne, ha 60 Hz-nél azért többet tudna
Felhasználás: Általános, böngészés, szövegszerkesztés, nagyon ritkán játék
VGA: GTX 1660 ti
A legfontosabb számomra a PWM mentesség, a topikban visszakeresve azt találtam hogy „flicker free”, illetve TÜV minősítéssel rendelkező monitort kell keresnem.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
funk648
aktív tag
válasz KAMELOT #136737 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Megnéztem ezt az LG-t, a gyártó oldalán a villódzásmentességet megtaláltam, viszont úgy látom, hogy nem rendelkezik TÜV tanúsítvánnyal.
Önmagában a villódzásmentesség is garantálja, hogy a fényerőszabályozás nem PWM alapú? A "szemkímélő" mód lenne számomra a legfontosabb. -
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Néhány nappal ezelőtt érdeklődtem új monitor vásárlásával kapcsolatban.
Akkor ezt az LG-t ajánlottátok, viszont ennek a talpát így képek alapján nem találom túl stabilnak.
Megnéztem más típusokat is, az LG mellett a következő monitorok jöhetnek még szóba:
MSI PRO MP251
ASUS VA24EHFAz LG mellett szól a 144 Hz-es képfrissítés, az MSI mellett az ára, a legszimpatikusabb számomra mégis inkább az ASUS, ráadásul utóbbihoz háztól házig garancia is jár.
Az ASUS-nak számomra egy hátránya van, a 100 Hz-es kijelző.Eddig 60 Hz feletti monitort még sosem használtam, így nem tudom, hogy a mindennapi használat során mekkora az eltérés a 100 Hz, illetve a 144 Hz között.
Akinek van tapasztalata, meg tudná mondani, hogy van -e észrevehető különbség a kettő között?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest