- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nikon DSLR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mik ezek az új monitoron?
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz bajaki #79406 üzenetére
LG 24MP59G picit jobb lehet, igaz drágább is.
LG 27MP59G nagyobb testvéréről itt olvashatsz egy tesztet.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Isual
veterán
válasz bajaki #16614 üzenetére
ez sajnálatos... viszont én már akkoris szavadon akartalak fogni, s most ezt tenném, ~" Ha ez is pixelhibás lesz kidobom az ablakon a fenébe.".
Na ez lenne a feladat úgy, hogy valaki videózzon, s mehetne fel tube-ra valami olyan címmel, hogy "Az élet - 2 LG monitor után - megtanított arra, hogyan kell helyesen bánni egy TN-monitorral"... vagy vmi ilyesmi, vagy akár ez angolul...
én (bandimko) lájkolom majd[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
raziel01
veterán
Még neten olvastam, hogy beragadt pixeleknél segíthet ha mondjuk egy puma fültisztítóval nagyon óvatosan megnyomjuk a monitort. TE egyelőre ne csináld, csak azért írtam be, hogy mit gondolnak erről a szakértő urak?
HOW TO: Fix a stuck pixel on an LCD screen
FR33: vedd meg a Dell-t, mert később bánni fogod. TN-t el kell felejteni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
stranger28
addikt
Én még életemben nem találtam pixelhibát, te meg hogy vonzod őket...érdekes. Veled kell monitort venni, kettőt kihozat az ember és amelyiket választod, az ott marad.
Ha ennyire minimálisan látszik, nem lehet, hogy szösz? Nekem is volt olyan, azt hittem falnak megyek teljes 2 másodpercig. Ha meg tényleg hiba, de ennyire apró, esetleg megtarthatod. De én visszaküldeném n. alkalommal is és addig néznék valamit kölcsön, vagy akár egy használt CRT-t apróér'.
[ Szerkesztve ]
-
Faterkam
addikt
válasz bajaki #15961 üzenetére
Nézz át a Samsung Topikba, ott külön ezt ajánlották!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
petata
őstag
válasz bajaki #15893 üzenetére
ezt honnan veszed? pont azt mondtam, hogy TN-ből egész jókat csinálnak abban a bizonyos kategóriában...és a BenQ-k is jók...
(#15891) hackeeeee: olyat inkább ne!
(#15892) solano: valószínűleg (nem játékban, mondjuk az is inkább vga kérdése...), de akkor is inkább valami BenQ-t /Samut vegyél.
(#15895) stranger28: 2mp ennél már csak ez volt durvább
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
addikt
válasz bajaki #15877 üzenetére
Csak a cserére tudlak biztatni, nem egy hibás monitorért fizettél vélhetően. Később csak gond lesz vele...
Hátha van valami oka annak, hogy már 2 is rossz volt... biztos az égiek azt szeretnék, hogyha IPS-t vennél Nyilván árban több, de ennyi hibás után már megfontolandó
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
petata
őstag
válasz bajaki #15518 üzenetére
CCFL, segítek
(#15517) Nyugdíjas: ej, de le vagy maradva
(#15519) Peddy789: Volt/van az U2311H-nak, U2312HM-nek és még had ne soroljam... egész egyszerűen nem kell vele foglalkozni, mert szinte egyáltalán nem zavaró. Az meg még mindig igaz, hogy "nincs tökéletes monitor", csak olyan ami már nagyon közelít ahhoz, hogy perfect legyen.
[ Szerkesztve ]
-
kicsiultra
tag
válasz bajaki #15504 üzenetére
Nekem is U2312HM monitorom van. Ha egy üres fekete képet nézel, akkor igen, látszik a bevilágítás. Normál használat mellett egyáltalán nem. Komolyan, semennyire. Ma már minden film 16:9-es, szóval nem lesznek fekete sávok ahol héja módjára tudnád nézni a bevilágítás mértékét. Ha esetleg van 4:3 filmed (nekem van pár), akkor az első 5mp-ben még látod, utána én a filmet nézem és nem a fekete sarkokat. Minek ekkora feneket keríteni ennek? Nem tudom milyen környezetben lehetne zavaró... Film, játék, netezés és semmi alatt nem látszik, tehát nem kell ezen problémázni
Kávé?
-
titán
válasz bajaki #15499 üzenetére
nagyon sok hibás darab van abban a szériában
Én az utolsó LG-t venném, kár a többibe a pénzt ölni.
(#15501) bajaki
A TN panelos vackoknak is éppúgy egyenetlen a bevilágítása. A 23"-osé is. 400k-ért (!!!) már kapsz olyan monitort, ami egyenletes megvilágítású.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz bajaki #15407 üzenetére
A TN-ek garmadánál is egyenetlen a megvilágítás, csak a TN-ek gazdái annyit értenek hozzá, hogy "B@zmeg, de király ez a monitor." Árérzékeny szegmense nem (igazán) lehet egyenletes megvilágítású monitor gyártani, mert túl sok kézimunkát igényel.
(#15413) raziel01 Vót, valamikó'.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz bajaki #15247 üzenetére
Ez TN-es terep, nagyon vegyes a mezőny, teszt meg szinte semmiről sincs, ezért nem tudunk mit ajánlani. Vettek már egy páran BenQ GL2250-et, őket kéne felkeresned, hogy hogyan szerepel náluk a monitor, a te keretedbe pont beleférne: [link] Profi teszteket ők sem tudnak csinálni, de már az is segít ha sötétben csinálnak egy képet fekete háttérrel, hogy lássuk mennyire erős a bevilágítása.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bajaki #15209 üzenetére
Szerintem átlagban eléggé jó monitor, eléggé keveset fogyaszt, intelligens a menüje stb.
Egyébként ezt a túlszaturáltságot, amit tapasztaltam, lehet, hogy simán át lehet állítani, de nem nyúltam bele a menüjébe, lehet, hogy csak sok a fényerő, nem tudom.
Esetleg ha úgy jó, holnap megnézem neked, hogy mennyire lehet beállítani jóra.
Uánhúzásilag eléggé jó a monitor, nem vettem észre késést, bár nem játszok rajta, de szemre eléggé erős ebben, így játékra jó lenne.
Netezésre is jó. Éles képet ad, jó olvasni.
Filmre meg most mit mondjak. Itt ülök egy IPS előtt már kb. 1 éve, nem nagyon tudom azt mondani egyik TN-es monitorra sem, hogy jó filmre, mert szembe kéne ülni vele egyfolytában ami azért eléggé fárasztó.
schawo
Van az osztályban egy iPhone 4S és egy SE Arc S. Szerintem evvel mindent elmondtam, hogy tudom mi az a túlszaturáltság. (4S-nek tökéletes a képe, az Arc S pedig a szokásos ledes túlszaturált képet adja még kis fényerőnél is.) Bár ez az egész egyébként eléggé egy szubjektív dolog is egyben, szóval én csak a saját véleményem írom.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz bajaki #15206 üzenetére
Suliban van egy terem amiben ilyen monitorok vannak, nem rossz monitor egyáltalán, de nekem kicsit túlszaturáltan tűnik a képe, eléggé világos, gondolom a led miatt. Egyébként éles képet ad és viszonylag jók a színei is. A betekintési szögei sem rosszak, legalábbis nem rosszabb az átlag TN paneleseknél.
Jah és az állványa kicsit instabil, szóval könnyen be tud remegni a monitor, bár ez kb. szinte minden hasonló állvánnyal rendelkező monitorra igaz.
Ami még mellette szól az az, hogy külső tápja van, így ha az elromlik, könnyebb a javítás.
Pontosan mire lennél kíváncsi vele kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
-
petata
őstag
válasz bajaki #15013 üzenetére
Nem rossz, annyiért (bár én kerülöm a fényes kávájú kijelzőket...)
(#15016) Athanáz9: részletesebben is leírhatnád, mire gondolsz
(#15017) googoo: Dell U2412M + pixelgari + kalibrálás
(#15018) szepit177: úgyérted muszáj
[ Szerkesztve ]
-
Athanáz9
aktív tag
válasz bajaki #15013 üzenetére
Csatlakozom a kiváncsisághoz, azzal a pótkiváncsisággal, hogy mi ehhez a leghasonlóbb (minden tekintetben)? Persze kicsit jobbat lehet mondani...
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
raziel01
veterán
válasz bajaki #14970 üzenetére
Azt írja az edigital, hogy benq-ra is van.
"72 órán belül subpixel garancia, ezen túl Class-2 (5 hiba / 1millió pixel) !
A monitorok képfelülete technológiai okokból pixelhibákat tartalmazhat, amely az LCD panelgyártás velejárója. A Class-II gyártói ajánlás szerint a megengedett hiba mértéke 1 millió pixelenként 5db. A pixelhibás monitorokat a vásárlástól számított 72 órán belül a Vásárló kérésére kicseréljük, ill. boltjainkban módot biztosítunk a helyszínen eleve garantáltan hibátlan panel kiválasztására !" -
titán
válasz bajaki #14968 üzenetére
Az a vibrálás a LED megvilágítás miatt van.
(#14971) AGE-T Árat nem írtál. Van ilyen IPS monitor: Pl Dell U2711H
(#14973) madgie ÖÖ, izé, afölött elsiklottam. Természetesen nem tud, és ezt te is tudod.
(#14968) bajaki 120Hzes IPS nincs és nem is volt, ahogy 2ms sem. Ettől még játékra alkalmasak
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Az a helyzet, hogy kb. 35 fps-től már az emberi szem folyékonynak látja a mozgást. Persze van aki szerint 100-200 fps-nél gyorsabban fut és magasabbra ugrik csak az a gond, hogy a 60 Hz-es lcd ha meg feszül sem tud 60 képkockánál többet kirajzolni.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
< CyberBob >
őstag
Mint írtam ez nem hiba semmi sem rossz. Némelyik játék grafikus motorja hajlamosabb erre, de alapvetően túl sok képkockát kap a monitor (még nem fejezte be az aktuális képkocka kirajzolását, de már kapja a következőt). Vagy használd a VSync-et vagy ha a monitor bírja tedd feljebb a frissítést. Nálam 120 Hz-en már nincs ilyen gond.
-
El Kebir
őstag
semmi köze a monitorhoz, ez vga kártya beállítás kérdése és a vga kártya műve.
van aki kifejezetten kikapcsolja a vsync-et, mert úgy amint elkészül azonnal megjelenik a "kép" a monitoron (több fps), van aki meg bekapcsolja, mert úgy szebb. (viszont úgy átlag kevesebb fps)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
< CyberBob >
őstag
Ha vízszintesen több sávban csúszik el a kép akkor nem a monitor hibája csak a videokártya több képet számol ki mint amit a monitor meg tud jeleníteni. Vagy tedd fel 75 Hz fölé a frissítést amíg jó nem lesz, vagy hagyd bekapcsolva a VSync-et.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Google Pixel topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kedvenc zene a mai napra
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K 144hz GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest