Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok

(#7751) Hiroshi87

Hiroshi87
(újonc)

Sziasztok, van egy Samsung Syncmaster 913N monitorom, ami kiírja a már agyon unott "Not Optimum Mode
Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz" feliratot, nem is ezzel kapcsolatos a kérdésem, hanem, hogy valaki szerelte már szét? Van két csavar az aljánál (meg a tartó talapzat rögzítésére 4 db) ezeket kiszedtem, de még mindig egyben van a burkolat, nem szeretném feszegetni, hogy utána meg eltörjön. Service manualt meg nem találok a neten :S
Akkor most hogy lehet rögzítve? rejtett csavarokat sem találok matrica alatt.

(#7752) Gamer21 válasza Flashget (#7750) üzenetére

Gamer21
(újonc)

Aham értem köszi a választ

(#7753) Hiroshi87 válasza Hiroshi87 (#7751) üzenetére

Hiroshi87
(újonc)

Meg is van a válasz a kérdésemre, de ha valaki hasonlóan járna:
Ha alul is és a talapzat rögzítő csavarjait is kicsavartad, ne kezd el csavarhúzóval feszegetni az oldalát, hanem helyezd vissza a talapzatot és a monitort fektesd le képernyővel lefelé, meja a talapzatot húzd magad felé addig, ameddig nem halassz 1-2 kattanást, ekkor kioldott. már le lehet venni a műanyag borítást

(#7754) lacapaca91

lacapaca91
(újonc)

Helló!
A héten vásároltam (neten rendeltem ami utólag lehet nem volt jó ötlet ) egy Samsung T24A350 típusú monitor/Tv-ét és azt tapasztalom, hogy ha sötétebb képet nézek és erősen koncentrálok akkor mintha remegne vagy ilyen kis csíkok mennének hatul vagy nem tudom mi lenne rá a megfelelő megfogalmazás. És még egy hiba ami nem biztos hogy a monitor hibája, de ha játszok (cod2 vel neten ami sok minden miatt laggolhat) akkor akad a kép és eddig ez sem volt jellemző. Dvivel kötöttem a pcre. Lehet, hogy valamit nem jól állítok be? köszi. LAci.

(#7755) Dark KillerX

Dark KillerX
(őstag)

Jelenleg a HD2270-es monitoromat egy vga kábellel kötöm össze a gépet!Melyik kábelre érdemesebb lecserélni?dvi-dvi,dvi-hdmi

(#7756) Flashget válasza Dark KillerX (#7755) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

dvi-hdmi
nekem így van a 2470HD

Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

(#7757) Dark KillerX válasza Flashget (#7756) üzenetére

Dark KillerX
(őstag)

Köszi!

(#7758) liptak.t

liptak.t
(újonc)

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene. Adott egy Samsung TA24350 monitor és egy HD5650-es kártya.

A probléma az, hogy 1920X1080-as felbontáson (True Color 32 bites) valami pocsék képminőséget produkál. Életlen, homályos, pixeles. Driverek fent vannak, újra is lettek telepítve. A kártya remekül működött egy kisebb CRT-s monitorral, a monitort pedig remekül vitte egy gyengébb kártya. HDMI-n keresztül van csatlakoztatva.

Próbáltam már sok mindent, de sajnos kifogytam az ötletekből. Kérlek ha van ötletetek jelezzétek!

Köszönöm.

(#7759) El Kebir válasza liptak.t (#7758) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

éljavítás, sharpness-t próbáltad állítgatni? (samsungnál ezeknél a tv-knél számít, hogy milyen "mod"-ban vannak, ajánlatos pc-modba tenni, vagy mittudomén milyen hasonló néven futhat)

tiszta gáz ez a hdmi, tényleg tökéletesen alkalmas a tv kimenetek leváltására, még szerteágazó problémákat és hibákat is generál, ahogy a hagyományos tv kimenetekkel is volt...

A hdmi-t egyik gyártó se pc bemenetnek, kimenetnek tervezi, láthatóan más funkciókat és gyári beállításokat rendelnek hozzá, DVI vagy DP port nem ennyire problémás, nagy a hdmi-re az igény (sikeres marketingje van) , de valószínűleg PC-hez csak egy szuboptimális megoldás, a DP port az igazi. (szvsz)

[ Szerkesztve ]

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#7760) Flashget válasza liptak.t (#7758) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

a vga-t nem ismerem milyen kimenetek vannak rajta, de a legjobb megoldás DVI a vga-ba és HDMI a monitorba és a monitoron HDMI - DVI PC van kiválasztva.
P2470HD esetében tökéletes a kép.
de simán jó volt HDMI - HDMI 1.4 kábellel is a kép. Viszont hang a gyári DVI-HDMI átalakítóval nem vitte át a hangot, viszont a samu D6500 tévére simán.
Asus 6870 kártyám van.

[ Szerkesztve ]

Milyen tápod van?''400 W Codegen'' Akkor mindenképpen csereérett, mert a pénztártól való távozás után 1 perccel a tervezett élettartama végére ért.

(#7761) El Kebir válasza Flashget (#7760) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

jaja, most olvasom a kézikönyvét, hdmi-1 és pc üzemmód kell, nem is igazán monitor ez a T24A350, hanem egy kisméretű tv (gyenge panellel, premium felárért, ajándék problémákkal)...

[ Szerkesztve ]

TN panelekből nem lehet várat építeni, még akkor se, ha LEDes háttérvilágításúak...

(#7762) Flashget válasza El Kebir (#7761) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Én úgy fogalmaznék vettünk egy monitort amihez bónuszként kaptunk tv tunert is :)

(#7763) liptak.t válasza El Kebir (#7759) üzenetére

liptak.t
(újonc)

Köszönöm, megnézem az éljavítást.
Az hogy milyen "mod"-ban van az alatt a forrást érted (mármint, hogy melyiket válasszam)?

A kártyán DVI és HDMI kimenet van. Viszont a monitoron nincs DVI :W . Mind HDMI kábellel, mind DVI-HDMI (átalakítóval) ezt produkálta. Ma lesz kipróbálva sima VGA kábellel (egy DVI-VGA átalakítón keresztül).

Egyszerűen nem értem, egy 5770-essel és egy P2370HD-vel sosem volt ilyen gondom. Mondjuk azon legalább van DVI bemenet......

(#7764) Flashget válasza liptak.t (#7763) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Monitoron mi van? van HDMI?
nálam ez van
DVI a vga-ba a HDMI a monitorba.

(#7765) liptak.t válasza Flashget (#7764) üzenetére

liptak.t
(újonc)

A monitoron VGA van és HDMI-k.
Jelenleg HDMI-HDMI kábellel van összekötve.
De volt egy DVI kábellel is, egy DVI-HDMI átalakítón keresztül (tehát DVI-DVI kábel a végén egy DVI-HDMI átalakító).

A képminőség sajnos mindkét esetben azonos volt.

(#7766) El Kebir válasza liptak.t (#7763) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

a monitor tv hdmi1-es bemenetét használod a PC-hez?
A "Névszerkesztés" (wtf :F ) menüben áttetted pc üzemmódba?

[ Szerkesztve ]

(#7767) liptak.t válasza El Kebir (#7766) üzenetére

liptak.t
(újonc)

Igen a HDMI 1-et használom, ahogy a használati útmutató is írja.

A "Névszerkesztés" menüt :F megnézem majd este.

(#7768) liptak.t válasza liptak.t (#7767) üzenetére

liptak.t
(újonc)

Egyenlőre egy sima VGA kábellel (persze egy dvi-vga átalakítón keresztül) megoldódott. A "Névszerkesztés" menüvel nem találkoztam, sem bármi mással ami módbeállításra szolgál.
Ettől függetlenül nem hagy nyugodni ez a nevetséges megoldás........Meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen gond lehetséges manapság.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

(#7769) El Kebir válasza liptak.t (#7768) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

a használati utasításban benne van az elérési útja is (input source -> tools -> ha jól emlékszem)

(#7770) zsuzzzs_

zsuzzzs_
(újonc)

Sziasztok!

Samsung syncmaster 225bw monitorral problémáim vannak. Régen egy nvidia geforce 9600gt videókártyám volt, és mióta win7-et raktam fel, állandóan problémázott, elsötétült aztán visszaállt, majd kiírta, h " a képernyőillesztő összeomlott, utána helyreállt". Azt hittem a videókarival lehet valami, ezért eladtam a régit és vettem egy ati firepro v4800-at, ami újabb is meg erősebb is arra, amire nekem kell, a hibaüzenet azonban pontosan ugyan az maradt.
Az eszközkezelő se ismeri fel a monitort, és nem találok hozzá megbízható forrású drivert win7 64 bit alá. Nincs most pénzem lecserélni a monitort, meg ezen kívül amúgy semmi baja. Valakinek valami ötlet?

"A cél a halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga."

(#7771) pakfong válasza zsuzzzs_ (#7770) üzenetére

pakfong
(lelkes újonc)

Video kártya drivere megfelelően telepítve van? Win7 amit feldob magától, az tud érdekes dolgokat művelni.

"Mondtam, hogy félrehúz..."

(#7772) Sipi8

Sipi8
(kvázi-tag)

Üdv. Mindenkinek!

Március 13.-án vettem egy Samu SyncMaster SA550-es monitort, ami tg. elkezdett villogni. Elsőnek már a Bios-tól villogot, majd mikor vissza vittük a boltba, ott nem csinálta (lehet h rövid ideig volt próbálva), mikor vissza hoztam és kipróbáltam, - Láss csodát- minden rendben. 10perc múlva ismét villogott... Elsőnek folyamatosan villogott, de most már ritkábban, de már 2ms-re sötétül el. Próbáltam másik analóg Vga kábellel, de változatlan. Hdmi kábel nincs a karin. Hardver elemek az Adataimnál...
Help Me!!!

(#7773) old_artist válasza Sipi8 (#7772) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

- DVI<>HDMI kábellel :F
- a VGA kártya legújabb drivere fent van?
- telepítetted a monitor driverét is?

[ Szerkesztve ]

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#7774) Sipi8 válasza old_artist (#7773) üzenetére

Sipi8
(kvázi-tag)

- DVI-analóg átalakító - analóg,
- fent van,
- eddig még 1 monitoromhoz sem tettem fel semmilyen drivert és nem is volt gond. Eddig.
De most septiben felteszem és meglátjuk mi lesz.

(#7775) Sipi8

Sipi8
(kvázi-tag)

Nincs javulás, ritkábban villog és 2-3ms.-re sötét... :O

(#7776) steve24 válasza Sipi8 (#7775) üzenetére

steve24
(tag)

Sziasztok!
nemtudom hogy jó helyre irok e de szeretnék venni egy monitort. legalább 22" és 5ms legyen kinéztem egy Asus VH228D és egy Samsung S22A300N
melyik a jobb? szerintetek? köszi a választ

Ne bízz olyan lényben melyik 1 hétig vérzik és mégsem döglik meg. :)

(#7777) old_artist válasza Sipi8 (#7774) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

További tippek:
- próbáld ki egy másik VGA kártyával vagy szgéppel
- próbáld ki digitális átalakítóval is, egy DVI<>HDMI-vel megéri a próbát
- ha ekkor is jelentkezik a probléma, akkor vidd vissza gariztatni.

Autóban a VOLVO, monitorban az EIZO! <<< Monitor kalibrálást vállalok! >>> www.monitorguru.hu

(#7778) Year

Year
(tag)

Sziasztok!

Sima monitort amin van hdmi cstlakozó rálehet kötni a t-home sat boxot amin van hdmi kimenet?

(#7779) old_artist válasza Year (#7778) üzenetére

old_artist
(PH! addikt)

Üdv!

Elvileg igen ...

(#7780) Year válasza old_artist (#7779) üzenetére

Year
(tag)

Csak vásárlás előtt állok. Anno volt egy 22 colos nem ledes és csak dvi cstlakozó volt rjta,azzalrádugtam átalakítóval,bejött a kép kb 10 másodpercg ment utána pedig kikpcsolt és villogot,hogy nincs jel.

(#7781) Ferink

Ferink
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tegnap óta Samsung S23A350H tulajdonos vagyok. Idáig pixelhibát nem tapasztaltam, eizo monitor teszter programmal nézegettem, töéletesen elégedett vagyok vele.

Azt akarom kérdezni, hogy a konfigurálásról tudna valaki valamit mondani? (szín, élesség, leginkább fényerő, kontraszt stb.)

Én korábban a 940N-nél mindig az auto beállításokat használtam.

Ismerősök mondták, hogyha majd újat veszek kellene valami konfiguráló program.

[ Szerkesztve ]

(#7782) zsuzzzs_ válasza pakfong (#7771) üzenetére

zsuzzzs_
(újonc)

Azóta írtam a samsungnak, mire nagyon kedvesen a következő választ kaptam:

"Köszönettel vettük érdeklődését..

A Samsung Syncmaster 225BW típusú monitor nem támogatja a Windows 7 operációs Rendszert.

További kérdés esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat bizalommal a 06-80/726-7864-es ingyenes számon.

Üdvözlettel,

Samsung Electronics Magyar Zrt.
Ügyfélszolgálat"

WTF? Ha jól értem vegyek új monitort, mert régi, miközben semmi baja nincs az ég egy adta világon? :W

"A cél a halál, az élet küzdelem, s az ember célja e küzdés maga."

(#7783) El Kebir válasza zsuzzzs_ (#7782) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

marhaság...

ha winxp-s vagy vista-s "inf" van hozzá, tedd fel azt. Nincs külön win7-es és nincs külön 64bites "driver" (ha a driver alatt az *.inf file-t érted), viszont a samsung egyébb monitorhoz kapcsolódó szoftverei tényleg nem biztos, hogy mennek win7 alatt.

(múltkor egy ősöreg samtronnal és egy 770p-vel "eyefinity"-ztem, vagyis inkább csak három monitoros módot próbálgattam, gond nélkül)

(#7784) SimonJanos

SimonJanos
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tudj valaki hol lehet Samsung HAS állványt beszerezni?!

A Samsung (márkaszervíz, alkatrészek...) a MediaMarkt-hoz "küldött" ők meg hozzájuk... :(((

Konkrétan a SyncMaster E2220 egyszerű alsó állványa kitört (!) kiszereléskor - pedig követtem a "nagyon hasznos" útmutatót:
~ "szétszerelés: az összeszereléssel ellentétes módon történik"... :W

Fali konzol elég drága... egyszerűen nem hiszem el hogy egy ilyen állvánnyal eladtak egy monitort!

jAnO

(#7785) kokeny92

kokeny92
(lelkes újonc)

Sziasztok.

Adott egy Samsung T24A350-es monitor/tv. Összekötöttem HDMI kábellel a monitort a számítógéppel. Lényeg az hogy szép a kép benne meg minden, de úgy változik a szín a képben amilyen szín van a háttéren. (Pl ha sötét az asztal háttere akkor lesötétíti picit az ikonokat is stb, ha világos akkor világosabbak az ikonok is. élénkebbek. Vagy berakok egy teljesen fekete képet a monitor olyan szép feketét ad le mint ha kilenne kapcsolva, de amint van rajta egy kis fehér máris a fekete is erősebb )

Mozzillán is észre lehet venni bal felső legördülő menüből, ami ugyebár narancssárga, hogy ha sötétebb hátterű honlapra viszem, akkor a narancssárga is fakóbb színű lesz.
De ha feliratos filmet nézek is észreveszem, hogy változik a fehér feliratnak az erőssége.

Remélem tudtok segíteni :)

Üdv Kökény

(#7786) El Kebir válasza kokeny92 (#7785) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

Kapcsold ki a dinamikus kontraszt háttérvilágítás vezérlést.
Amit látsz, az a "megakontraszt" , a samsung (és sokak szerint :U ) az "jó" ...

"A Mega Dynamic Contrast Ratio még kiválóbb színeket és képminőséget tár ön elé. A Samsung TA350-es monitor valósághű képei egy vadonatúj élménnyel ajándékozzák meg önt. A lélegzetelállító 5.000.000:1 kontrasztarány a legmagasabb, ami jelenleg elérhető."

remélem azért teljesen nem állt el a lélegzeted, attól az élménytől, amiben részesültél... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#7787) kokeny92 válasza El Kebir (#7786) üzenetére

kokeny92
(lelkes újonc)

Köszi szépen. :) Valamennyire még most is csinálja, de most már csak tényleg egy árnyalatnyit. Engem speciel zavart, hogy változik a kép színe folyton. :D

Üdv Kökény

(#7788) kokeny92 válasza El Kebir (#7786) üzenetére

kokeny92
(lelkes újonc)

Esetleg valami speckó színbeállítás van a monitorhoz, vagy csak kalibrátorral lehet szebbet és jobbat? (nem azért mert csúnya lenne benne a kép, de ha netán lehet még szebbet, akkor miért ne tenném?) :D

Üdv Kökény

(#7789) El Kebir válasza kokeny92 (#7788) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

igen, jobbat csak kalibrálással, "szebbet" meg azt állíthatsz rajta ami neked tetszik. :) (kedvedre válogathatsz az interneten megtalálható profilok és beállítások közül)

(#7790) kokeny92 válasza El Kebir (#7789) üzenetére

kokeny92
(lelkes újonc)

Keresgéltem neten, bár azt se tudom igazán hogy hogyan keressek rá. Esetleg tudsz ilyen profil beállításokat linkelni? Vagy hogyan keressek rá?

Üdv Kökény

(#7791) El Kebir válasza kokeny92 (#7790) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

őszintén megmondom, hogy nem fogok keresgélni neked, mert én nem támogatom, nagyobb eséllyel ronthat a képen, mint javít, mégha neked tetszene is. (erre utaltam azzal, hogy jobb csak kalibrálással lehet, szebb meg bármivel ami neked egyénileg "bejön")

(#7792) SimonJanos válasza SimonJanos (#7784) üzenetére

SimonJanos
(kvázi-tag)

HAS állványban senki...?! :F

jAnO

(#7793) Razor18

Razor18
(újonc)

Sziasztok,

picit OFF: mibe szokás csomagolni egy 19"-os TFT monitort postai küldéshez? Áttértem wide-ra, a BF 930-amat meg eladnám.

köszi

(#7794) El Kebir válasza Razor18 (#7793) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

a dobozába. :)

(#7795) Razor18 válasza El Kebir (#7794) üzenetére

Razor18
(újonc)

Köszi... ha megvolna, szerinted kérdezném? :N

(#7796) El Kebir válasza Razor18 (#7795) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

nahát.. akkor, ha nincs meg a doboza, akkor dobozba. ;] :P

(#7797) Flashget válasza Razor18 (#7795) üzenetére

Flashget
(PH! kedvence)

Lehet venni karton dobozokat OBI, Baumax, IKEA..

(#7798) #hpq

#hpq
(tag)

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Samsung B2230 monitorom amin sajnos nincs dvi és átalakítóval kell használni. Viszont annyi így a probléma, hogy csak játékoknál halványan vízszintes csíkok futnak mint ha zavarná valami. Próbáltam kábelt és átalakítót is cserélni de, megmaradt a probléma. Sikerült másik monitoron megnéznem és azon viszont jó. Hogyan tudnám ezt megoldani? Csak ezért nem szeretném lecserélni a monitort. :(

// -

(#7799) janika24

janika24
(újonc)

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=127464545&pnr=10001&foto=1 ezt a TV, Monitort intéztem ma!
1366 x 768 pixeles felbontást ajánl az asztali fel bontáshoz a windows, de fel lehet venni 1920x1080-ra is csak úgy nagyon csúnyák lesznek a betük, be lehet állítani vagy marad az ajánlott felbontás?

(#7800) El Kebir válasza janika24 (#7799) üzenetére

El Kebir
(senior tag)

az egy hd ready tv, tehát a felbontása tényleg csak 1366x768, csak annyit tud.

(#7801) janika24 válasza El Kebir (#7800) üzenetére

janika24
(újonc)

Értem köszönöm szépen. Akkor passzolom tovább....

(#7802) Zugi

Zugi
(fanatikus tag)

Ma rendeltem meg egy Samsung T22A300 22" LED televízió-monitort.
([gyártói oldal] )

Van esetleg valakinek erről tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

(#7803) knuckle válasza Zugi (#7802) üzenetére

knuckle
(újonc)

Én 3 nappal korábban lettem tulajdonosa egy ilyen ketyerének :)
T22B300EW
Eddig rosszat nem tudok róla mondani...
Úgy teljesít, ahogy elvárható egy ilyen eszköz :)
Tesztelem minden funkcióját, és nem leltem hibát, vagy hiányosságot.
Ami nem azt jelenti, hogy nem is lesz, de én bízom benne:)

[ Szerkesztve ]

(#7804) barcabandi72

barcabandi72
(újonc)

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki okosabb és hozzáértőbb. Tudom-e monitorként is használni ezt a "szerkezetet": Samsung UE22D5003. nincs hdmi a videókártyámon, átalakítóval rá tudom tenni a gépre, és tudom-e használni egyszerre mint tv és monitor, vagy csak külön-külön. Köszönöm, Andris

(#7805) zsola32

zsola32
(tag)

sziasztok
mostanában vettem egy samsung t23a350-es tv/monitort.
van valakinek tapasztalata, hogy felismeri e a 2.5" külső táp nélküli usb 2.0 hdd-t?

köszi

egyébként teljesen meg vagyok vele elégedve, mindenkinek csak ajánlani tudom.

(igaz második tv szolgálatot tesz, egy plazma mellé került)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Samsung monitorok
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.