-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
Lehet, hogy butaságot kérdezek, sosem voltam tisztában a monitorok frissítési frekieinek hasznosságával.
Szóval ha 120Hz-es frissítésre van állítva egy monitor, akkor a hétköznapi használatban olyan a képe, amit mondjuk a 120 Hz-es tableteknél látunk, hogy sokkal "smoothabb", folyékonyabb rajta mindne mozgás, görgetés, scrollozás? Én nem játszom, de ez a UI elég frankó. -
general
addikt
kicsit off, de hátha tud valaki segíteni:
hogyan tudok belépni egy Asus PB278QR szervízmenüjébe? (kalibrálni szeretném, ott mindig jobb)
a menü+bekapcs nem segít, más monitornál eddig ez volt a "kód".[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
válasz yodamastah #53801 üzenetére
értem, akkor átállok hdmi-re. :-)
nem gyári csomagban vettem a monitort, hanem outletben, doboz nélkül, szépséghibával, de hibátlan panellal, ami a lényeg, és irtó olcsón. semmilyen tartozék nem volt, az árnyékolót pedig nagyon hiányolom.
van spyder 4-em, ami a 3-asnál jóval jobb.
korábban sokat kérdezősködtem a kalibrálásról, szakik azt mondták, monitort koloriméterrel kell kalibrálni, nem mással. persze abból nem mindegy, milyennel. ezért miután itthon is megcsináltam a sajátommal, de nem lett tökéletes, legalábbis amilyen belinkelt eredményeket láttam más monitoroktól, ez elmaradt tőle (eredményben), ezért vittem el végül az Oázisba, ott egy komolyabb cuccal beállítottuk, bár, mint említettem sokkal nem lett egyenletesebb az eredmény. erre annyit mondtak hogy ez a panel ilyen, a széles gamut miatt nem is lesz sokkal egyenletesebb. szemmel már sztem elhanyagolható, ami a hibahatáron belül van, nem bolygattam többet a témát, gyönyörű képe van a monitorak, imádom. lemásznak róla a fotók. pláne annyiért, amennyiért hozzájutottam. -
general
addikt
válasz yodamastah #53796 üzenetére
be van kalibrálva, nem ez a kérdésem. (Oázisban csináltuk)
és mit értesz a gyári műszer alatt? a spydert? pedig azzal sem rossz, azt is próbáltam, spyder 4 + BasICColor, egészen jót csinált, a z oázisos cuccal sem lett sokkal jobb.
vagy te milyen kalibrálásra gondolsz egyébként?de ismétlem, nem ez a kérdésem most!
-
general
addikt
LG W2420R monitorom van, a prad.de-n van róla korrekt review is.
aki ért hozzá, attól kérdezném:
a monitoromról a teszt azt írja, képes 10 bites képmegjelenítésre, de csak hdmi-n keresztül, viszont bekalibrálni csak dvi-n keresztül lehet, elég fura... eddig azt hittem, hogy akkor a bekalibrált állapot is csak dvi-n át megy, így maradt ez a csatlakozás. ez fontos a fotózáshoz nekem. de vajon ha bekalibráltam, megvan az ICC profil, beillesztem, majd átállok hdmi-re, vajon marad minden, és él a 10 bites színmegjelenítés is?
melyik csatlakozást érdemes használni ennél a monitornál? elég sokat olvastam már színhelyességről, bekalibrálásról, de még mindig nem tiszta a kép számomra, pedig jó lenne. -
general
addikt
válasz I3EI\ICE #47054 üzenetére
nem volt pontos a megfogalmazásom, bocsánat. szóval úgy nem működik, hogy szerintem áramot sem ad. ezt egy egyszerű laptop led lámpával próbáltam, ami ha bedugok egy usb-be, világít. ez a másik monitoron simán működik. usb kábel nélkül is. csak fura, hogy ezen a monitoron nem...
igen, vettem volna én guruéknál is, de nincs raktáron nekik a weblap szerint.... kiürült raktárkészlet, vagy hasonló...
de ha ilyen vacakolások vannak, vissza fogom vinni, adtak rá 3 hónap garit. visszavétellel. nagyon gondolkodom, csak ebben az árban nem látok ilyen kategóriájú panelt sajnos. 130-150 ezrem nincs rá, és szeretnék egy rendes monitort, jó színtérrel munkára. ez van. -
general
addikt
helló!
nem nagyon értem, miért - lehet, h bennem van a hiba -, de a DVI-D bemenet nem akar működni a monitoron. LG W2420R, hdmi, dvi-d, dvi-i/d bemenetek vannak. ha egy sima dvi-d kábelt kötök a vga dvi-d kimenetére, és ugyanabba dugom a monitorban, tehát a 4 kis pötty nélkülibe, akkor nem kap jelet a monitor. (pontosabban egyszer 10 mp-re volt windows asztal, aztán kihunyt.....) ha a másik dvi bementre kötöm, ott működik. a hdmi is oké. viszont vga hdmi --> monitor dvi-d egy megfelelő hdmi-dvi-d kábellel, nos, mintha meghülyült volna a monitor... ki-be kapcsolt, aztán kihunyt. érdekes dolgok ezek..
ja, és az usb hubok sem akarnak működni, pedig elvileg a drivere fent van, a hivatalos, legutolsó kiadott.miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
végül is beszereztem az outletes (0 km-es!) LG W2420R-t, lenyűgöző képe van kalibrálás nélkül is! a prad.de szerint meglehetősen pontosak a gyári profilok, így AdobeRGB-ben fut most. komoly fényerő, kontraszt, gyönyörű fekete!
remélem nem jön elő pixelhiba a napokban...(sajnos a talp nem gyári, anélkül kapta az üzlet, így ha esetleg valaki tud segíteni annak beszerzésében, nagyon hálás lennék, mivel így nem forgatható)
-
general
addikt
elnézést, ha kicsit off, de gyakori itt a színmenedzsment téma is..
szóval azt olvasom a prad.de oldalon, hogy a Spyder colorimeter-ek nem használhatóak wide gamut-os monitorokhoz, főleg nem rgb ledes kijelzőhöz nem ajánlott. (mindez konkrétan itt, lap tetején olvasható, illetve előző oldal)
tudom, hogy a Spyder eszközök az olcsóbb megoldások, bár éppen otthoni használatra lettek kitalálva tudtommal. én nem régiben vettem egy Spyder4Elite-et, és éppen monitor vásárlás előtt állok, akkor most feljetsem el a Spydert? mit tanácsoltok? kicsit összezavarodtam... kinéztem egy LG W2420R rgb ledes monitort, a koloriméter már megvan, mit tegyek? ráadásul azt írja a prad, hogy a Spyder semmilyen nagy színterű monitorhoz nem ajánlott, bár akkor még a 3-as sorozatúról írtak, változott ez vajon pl a Spyder4Elite-nél?
előre is köszönöm az építő jellegű hsz-okat.. -
general
addikt
sziasztok!
szeretnék venni használtan monitort, nem sok most a keret rá sajnos, 40-ig max. . nem a full hd az elsődleges szempont, hanem inkább a színtér, fotókhoz. ha lesz rá a későbbiekben keret, veszek majd egy tuti darabot, de most muszáj vennem ennyiért.
mit ajánlanátok, ha ennyiből kellene gazdálkodni?ilyen van egy itthon a páromnak, korrekt kis monitor, ha nem találok mást, akkor még egyet beszerzek..
szóval lenne ajánlatotok?
-
general
addikt
válasz *Ropi* #44992 üzenetére
köszi a linket!
gtx 660 Ti-m van, szerinted azzal is működne a dolog?
(még nem olvastam bele a linkekbe)illetve egy kérdés: ha DisplayPorttal kötöm a gépre a monitort, újra kell kalibrálni?
(megnéztem, a vga-nak is van DP kimenete, nemcsak az alaplapon van)[ Szerkesztve ]
-
general
addikt
sziasztok!
kicsit off
DisplayPortról szeretnék kérdezni, elnézést, hogy itt, de nem igazán találok megfelelő topicot, illetve itt sokan megfordulnak talán, akik jártasak a témában! ha átiránytottok máshová, az is jó!érdemes-e egyáltalán DisplayPort kábelt használni (a monitoron és a pc-n is van - az alaplapon van ilyen kimenet, a vga-n nincs, de mindegy, melyiket használom - kimenet/bemenet természetesen), vagy csak megfelelő hardver esetén van értelme, vga és persze monitorfüggő? ha hardverfüggő, akkor miért teszik rá olyan hardverre, ami ki sem tudja szolgálni?
-
general
addikt
hello! kicsit off,de itt is megkerdem, hatha valaki tud erdemben valaszolni.
hozzam kerult egy kivalo, bekalibralt s-pva monitor. valtozik-e valami, hogy uj gepre lesz csatlakoztatva, vagy eleg-e a bekalibralt icc profilt beallitanom nekem is? esetleg ujra kell kalibraltatnom, hogy en is a helyes szinhuseggel hasznaljam, ami fontos lenne fotozashoz. -
general
addikt
válasz general #1133 üzenetére
közben megnéztem, milyen profilokból választhatok gyárilag: -is330
-kodak_dc
-L207W
-sRGB Color Spac Profilesokat bütykölök fotókkal (bár többnyire azt a nagy lcd TV-n csinálom, annak "kicsit" más a képe), ezért jó lenne ehhez is normálisabb profil, persze a TN az TN, tudom, de a lehetőségek szerint. válasszam az sRGB-t akkor?
-
general
addikt
helló!
már próbáltam más topicban, de ott nem jött válasz, hátha ti tudtok segíteni...
szóval van egy LG L207WT monitorom, nincs bekalibrálva, de gondoltam keresek a neten színprofilt. majdnem találtam. ti. a nagyobbik tesójához valót találtam, a 227WT-hez.
a kérdés az - laikus vagyok a témában, sry -, hogy ezt használhatom-e hozzá, vagy felejtsem el és akkor kiröhögés nélkül megúszom..?kösz
(egyébként milyen profilt érdemes mefadni neki, ha ez nem jön be? alapból is adva van néhány a windowsban, ill a telepítő cd-jéről is, de nem tudom melyik a jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Tesla topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest