- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Ez a lézernyomtatós topik, eléggé messzire ment az eredeti témától.
Az 5%-os lefedettségi mérés teljesen jó eljárás. ISO szabványon alapul, pontosan részletezve van a mérési metódus, a minta oldal is megnézhető. Mindenki ezt használja, így a célnak is megfelel, egymáshoz lehet hasonlítani őket. Az 5%-os lefedettség elég jól megközelíti egy szakdolgozat oldallapjait. A nyomtatott számlák ennél kevesebb tintát igényelnek, egy irodai anyag pedig kicsit többet.
A marketing anyagban szereplő, akár a 90%-át is megspórolhatja kijelentésekkel nem szabad foglalkozni. Mégis melyik patronoshoz hasonlítják? Amelyiknek a leginkább gazdaságtalan az üzemeltetése?
-
PociAti
őstag
Tintánál nem a ml-t kell nézni, hanem az oldalszámot.
Illetve nagyvonalúan megfeledkeztél róla, hogy a Caono irodai nyomtató, a színes patronok drága pigmentált tintát használnak, melyekhez némileg más nyomtatófej és rendszer való, mert érzékenyebb az eltömődésre.Amúgy a többi rendben van. A termékek gyártói a megtérülést a teljes életciklusra számolják. Tehát nem csak a nyomtató árát veszik alapul, hanem a hozzá szüksége kellékek eladását is.
Így tudta anno a Sony is veszteséggel értékesíteni a játék konzoljait, hogy majd az (exkluzív) játékok meghozzák a várt bevételt, vagy ahogy a HP és Canon árulja a vacak kis tintás nyomtatóit. -
PociAti
őstag
Persze hogy más a matek.
De van aki úgy gondolkodik, hogy neki az a minőség nem megfelelő. Nem véletlen a jókora árkülönbség a gyári kellék és a hamisítvány között. Egy valamirevaló A4 lap ára is legalább 2 Ft-nál kezdődik. Kész pazarlás lenne olyan minőségben nyomtatni rá, ami nem megfelelő. -
PociAti
őstag
Egy ilyen böszme öreg nyomtatóhoz nehéz viszonyítani a mai gépekhez. Ez a nyomtató 18 évvel ezelőtt jelent meg, akkor még teljesen mások voltak az előírások. Az ilyen nagy fogyasztású gépek könnyebben elboldogultak a gyenge minőségű utángyártott kellékekkel, és gondolom azzal értetted, hogy "fillérekért lehet" toner kapni, mert az eredeti, 3.000 oldal kapacitású toner ára 48.000 Ft, amivel a lapköltség: 16 Ft/lap.
Ez nem is olyan kiugró érték, sőt komolyabb beruházással hozza a hasonló lézerekre jellemző 12 Ft körüli lapköltséget, ugyanis a nagyobb kapacitású, 7.000 oldalas toner 90k-ba kerül így nagyjából 13 Ft egy oldal.
És még ha jobban elboldogulnak a szar kellékkel, akkor is erősen érezhető a minőségromlás az eredeti kellékhez képest. Sokaknál egyszerűen szóba se jöhet, hogy a nyomat gyenge minőségű legyen. -
CHIPman
nagyúr
Mivel beszeltem a brother supporttal, valszeg a penzvissza nem opcio, de ha kiskeren keresztul gariztatnam, nekik jobban megeri az a verzio valoszinuleg, 99%ban ezt jatsszak, nem egy ilyen sztorim volt tobb kiskerrel is, igy amit olcson vettem es meg garis de otthon javithato, azt nem szoktam mar gariztatni, inkabb elbukom a garit, es megtartom az olcsobban vasarolt termeket.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
CHIPman
nagyúr
Ujat nem vennek ha nem muszaj, akkor inkabb visszakuldom gariban. Tisztitassal nem erdemes probalkozni?
Ha tenyleg baja van, akkor jo, hogy a dragabb gepet veszi az ember hogy ne a dobbal egyutt legyen a toner, erre a dob romlik el elobb, minthogy kifogyna a toner.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Shadowbull
addikt
Oszinten szolva nem tudom. Jelenleg egy olcsobb tintasugaras Canon van, amiben szerintem valami idoszamlalo van, mert akkor is fogy a tinta ha nem hasznalom Januarban vettem bele egy XL nevu fekete patront, es mar lassan megint elfogy, pedig nem nyomtattam vele max. 20-30 oldalt. 15-20 euro egy ilyen patron.
Gondolom a lézerbe dragabb a toner, de talan nem kell kethavonta ujat venni.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
PociAti
őstag
Alkatrészhiány miatt.
Választás elé állította a gyártókat, vagy 200k-s nyomtatóba teszik bele, vagy megemelik a termék árát. Aztán a hány miatt a piac irreális magasságba húzta a jobb szkennerek árát, mert akinek tényleg szüksége volt rá, az így is megvette (pl. fotósok, grafikusok). -
PociAti
őstag
Nem tudom mikor vetted annyiért, rég nem kapható, utolsó ismert ár 35.000 Ft.
Jelenleg a legolcsóbb Epson síkágyas szkenner 90.000 Ft-ba kerül. (Ez az egyetlen készülék, ami 100k alatt van, az ajánlatok többsége 120k-ról szól.)
Árukereső : Epson síkágyas szkennerek : növekvő ár szerint rendezve -
draco31
veterán
-
PociAti
őstag
"Ezek még nem olyan válogatós nyomtatók voltak mint a maiak. Legalábbis nekem úgy tűnik."
Igen,mert ez egy 10+ kilós monstrum, öreg technológiával. Akkor az áramfelvétel és annak mértéke nem volt ennyire fontos, illetve az sem, hogy mennyi ózon bocsátanak ki a gépek.
A LED-es technológia sem amiatt terjedt el, mert sokkal jobb minőségre képes, hanem egész elfogadható minőségű modern előírásoknak megfelelő készüléket lehet gyártani kedvezőbb áron.
De a koronaszálról sem azért léptek át töltőhengeres megoldásra, mert komoly minőségi probléma lett volna vele.10 kg felett, kocka méretben most is lehet igénytelen igáslovakat kapni.
-
PociAti
őstag
"Régen valahogy tudtak még olcsón fentartható nyomtatót gyártani."
árukereső: HP Q7553XD
A toner ára 80.000 Ft és 140.000 Ft között mozog, és 2×7.000 oldalra vonatkozik.
Szép kis beruházás!
A lapköltség 80k-s tonerral számolva 5,7 Ft-ra jön ki.Persze össze nem tartozó dolgokat is meg lehet próbálni egymáshoz viszonyítani, de annak nincs sok értelme. Ha az eredeti tonerbe virágföld és szénpor 50%-os keverékét töltöd, még azzal is működne, és így kb. 0,01 Ft / oldal-ra jönne ki az üzemeltetési költség.
Helyette a kilóra megvásárolható fekete tonerporból is elég olcsón meg lehet úszni, olcsóbban, mint amit te mutattál. Ha már versenyzünk és nincsenek feltételek, akkor nem jól csinálod!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest