Új hozzászólás Aktív témák

• SetCHOO.

aktív tag

Beköltöztem az új házamba! NZXT H440 :)
    Pár tapasztalatot megosztok, hogy ezzel is megköszönjem a fórumon lévőknek, hogy végül ez lett a választásom.

Az igényeimnek megfelelően egy jól szellőző, csendes és minimalista házat kerestem, ami a nappali „dísze” is egyben. (ami csak nekem dísz, mert a páromnak hűtőszekrény) ;]
    A régi házikómat már kinőttem, melegedtek benn az alkatrészek. Látszik is, hogy szegény tápom szívta rendesen a jót.
    H440 szerelése pofon egyszerű. A tető és előlap szépen lepattan, semmi feszegetés. Az erőből csavarozóknak csak a táp behelyezése után a keret rögzítésére kell figyelni. A csavar alatt hajlamos a festék leválni. Ami a legtöbb időt elvette az a kábelmanagement. :W Egyelőre az új ház örökölte a CHIEFTEC A-80 500W-os tápot, ami nem moduláris. Türelemmel szépen mindent ellehetett rendezni, a hely is megvan hozzá.
    A proci felé még pluszba beraktam 2db 120-as ventit, amit az alaplapra kötöttem, így cpu hőfok függvényében vezérelt.

Bekapcsolás után, ami elsőnek feltűnt az a csendesség. A régi Cooler Master Centurion 534 + hangosabb. Annak ellenére, hogy ott az összes ház venti vezérelt volt. Ami talán hiányossága a H440-nek, hogy maszek módon tudod a gyári ventiket szabályozni. De ennek ellenére halkabb, mint a régi házam.
    Az idle hőfokok elképesztőek. Az összes hőfokom javult. Majd terhelés alatt is megnéztem: CPU 12°C-ot és a GPU 10°C-ot javult. És ami a legdurvább, hogy a tápom nem üvölt! Gyakorlatilag ugyan olyan csendes az egész gépház terhelve mint, ha idle működne. Akinek mást jelent a csendesség egy kis utána járással a többi venti is maszek módon szabályozható.

Összességében nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel. És még itt köszönöm Bändinak, hogy ezt lehetővé tette! :R

Ui.: Összerakás után bontottam ki a manualt. Szóval legó :DDD

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák