Új hozzászólás Aktív témák
-
fatalka
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon szereztem egy Alesis Elevate 5 MKII-t, ehhez kellene nekem valami használható hangkártya.
20-25 ezer környékén van olyan amit ajánlanátok?
Találtam egy ilyen aprót: Asus xonar essence st
Esetleg ez? -
warezxts
senior tag
Köszönöm srácok! ez az SB X3...khmm...nem olcsó darab.
@pulutodurumo: melyik a második kiadás? MKII?
egyébként szerintem belebarmolok majd EZEN video kommentjei alapján:
This problem can be caused by two cases:
1) Defect capacitor near the USB socket. There is a simple thermal test: touch the capacitor a few seconds with a hot soldering iron and after this plug the USB to a computer. If the device is recognized, it's clear that this capacitor caused the problem. So just solder it out and replace it with a new one (lowESR, 220 µF, 16V, 6,3mm diameter).
2) Defect Quarz. Here you can do also the thermal test and if it is positive, just replace it with a new one. Which one you need is written on the surface. KÉP
De annyira nem bízok magamban szóval, tényleg érdekelne a második kiadás ebből a kártyából, mert szerettem nagyon! -
törölt tag
válasz
Gróf... #24687 üzenetére
Hihetetlen amit a creative csinal.szanalom kategoria
ae-5 scout 2, scout radar
ae-5 plus: scout mode
ae-7 scout mode
ae-9 scout modejatekra az ae-5 a legjobb
a plus-os meg visszalepes viszont zenere + dolby digital live+dts
....de irok nekik.hogy most ez tenleg igaz e.......mert ez nagyon gaz..
most g6-om van scout mode (jonak jo) de nincs scout 2 es radar -
L.
tag
válasz
warezxts #24692 üzenetére
Külső valós 7.1 a Soundblaster X3, jelenleg nem is tudom van e ezeken (x3 és u7) kívül más értelmes külső 7.1, (bár kitudja profi cuccokból mik vannak) műszaki paramétereik kb hasonlónak tűnnek. Belsőből passzolok az SB AE széria csak valós 5.1 ig megy, de hátha valaki még tud mondani valamit.
-
warezxts
senior tag
Sziasztok, úgy néz ki megpusztult az Asus Xonar U7-em (A tipikus led blinking probléma).
Most még életben tudom tartani, de szenvedni kell vele minden kikapcsolás után.Tudtok ajánlani helyette paraméterben és hangminőségben hasonlót? (lehet belső is), ahol az ár nincs azért elszállva. Win10-em van és minőségi hangfalaim (7.1)
Előre is köszönöm! -
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Az usb-s Soundblaster X-Fi Surround 5.1 Pro-t be lehet állítani 2.1-es üzemmódra szoftveresen? 5.1-es hangfalszettemnek a frontjait és a mélynyomóját (X530) szeretném rádugni, de nem akarok "hangot veszteni".
(Fura kérdés elismerem. A hangfal többi részét nem akarom magammal vinni elutazáshoz és nem is férne el. Valamint, a szóbanforgó hangkártya még nincs nálam és soha nem is használtam. Nem ismerem. Most veszem meg. Azért ez a láma kérdés részemről.)
-
Gróf...
aktív tag
Aki szeretné lecserélni a "mentes" AE-5-ét egy dolby-sra annak...
-
válasz
Marci79 #24684 üzenetére
Használtan vettem régen, nagyon jó hangminőségű az NX, az X-Fi Surr 5.1- el összevethető, néhol az egyik máskor a másik jobb. Driverből az utolsó Vistás a jó, gyárival nem ok. Win8.1 alatt használom a Vistás driverrel, Win10 alatti tapasztalat nincs.
Hátrányai : a megfelelő Vistás driver csak a drivers.hu- n volt fent, mely már egy megszűnt weblap. Kell a telepítéshez a gyári CD is. Felhőben van az egész, feltöltöttem mert másnak is kellett már. Telepítése nem egyszerű, expert felhasználó kell hozzá. Tápegységet is igényel, bár ez nem feltétlenül hátrány, én a gyárit bika 5A- esre cseréltem, feszesebb lett tőle a hangja.
Előnyei : digitális kimenetek mellett bemenet is van, párhuzamosan szól analóg+digiten is, a ki és bemeneteken megjelenik a jel, akkor is ha nincs beállítva a hangeszközöknél. Távszabályzós ez is, a Creative összes távszabályzója jó hozzá.
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e megvenni egy Soundblaster Audigy 2nx külsős hangkártyát? Nem mai termék tudom, de a mostani olcsóakkal (pl. x-fi pro v3) versenyképes hangminőségre és szolgáltatásokban? Ha felejtős, akkor mit javasolnátok?
A laptopi hangot szeretném kiváltani. Az asztali gépet felszámoltam és ezentúl laposon akarom használni az 5.1-es x530-as rendszeremet és néha elutazásnál az x210-est. Fejhallgató szinte soha nem lenne használva.
Az asztali gépemen integrált ADI® AD2000B hangchip volt, bitangjó hangminőséggel. Azzal megegyező vagy jobb minőséget szeretnék venni. A szóbanforgó lapos, amihez kellene a hangkártya egy Asus G531GT. -
montyx
aktív tag
válasz
pulutodurumo #24682 üzenetére
Köszi a linket
-
pulutodurumo
őstag
válasz
montyx #24681 üzenetére
A DAC-os topikban vannak akik foglalkoznak ilyesmivel (Bkercso konkrétan árul(t) DAC-ot, erősítőt).
-
montyx
aktív tag
Üdv!
Remélem nem offtopic.
Foglalkozik valaki itt I2S alapú cuccokkal? Mivel sokat dolgozom dev boardokkal és más hasonló dolgokkal, így úgy döntöttem, hogy tanulás miatt főleg építek magamnak egy i2s alapú rendszert sztereó házi shelf hangszórókkal.
Ha bárkit érdekel a kálváriám szívesen elmesélem, mert másnak is lehet gondja USB alapú hangrendszerrel. -
Aryan
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy Asus Xonar DX-ben van valami fejhallgató erősítő? Egy Sennheiser HD559-est (50ohmos) szeretnék meghajtani vele.
-
-
Gróf...
aktív tag
Már eldőlt. Megveszem jövő hónapban az újat, ahogy megjelenik. Nem majomkodok a dolby - nem dolby-val. (5.1-es rendszerem van. Fülesem nincs. Ha így folytatom nem is lesz.
)
Nekem az csak jó, ha határozottan több, mint egy "Z"A döntésben sokat segített, hogy már naponta többször is újra kell a féloldalasság miatt indítanom a gépet. És baromi bosszantó, amikor indítod a játékot és hallod, hogy az egyik oldal halkabb...
Annyi az előrejutás az esetben, hogy most már 99%-ban elő is tudom idézni készakarva. Úgy, hogy egy tetszőleges jücsüböt többször egymásután "gyorsan" előre léptetek. Így egyszer csak elhalkul a jobb első. Egy sima gépről indított video lejátszóval (Potplayer) ezt nem tudom előidézni!
(Ha ezt valaki elmagyarázza, úgy, hogy azt el is higgyem...(Mintha az ASIO-nak (is) köze lenne hozzá, de ez csak nagyon halovány "megérzés". Amikor ide-oda állítottam MINTHA gyakrabban, vagy ritkábban fordult volna elő)
Fel is akartam venni a jelenséget, hogy feltöltsem, hátha van valakinek egy épkézláb megoldása... De nem sikerült a teszt hangot rögzítenem a videóban (Right front - Left front) Egyszerűen nem hallatszik.Mindegy. Már nem is akarok vele bíbelődni, mert mint ahogy L. is említette eljön az a pillanat amikor már nem éri meg az időt és az energiát. Inkább fizetek a nyugalmamért. (Ezt kb 40 éves korig nem értik az emberek!
)
A Xonar DX-et majd elajándékozom valakinek, akinél TERMÉSZETESEN hibátlanul fog működni élete végéig, mint ahogy ez már megtörtént velem az életben többször is! -
L.
tag
válasz
Gróf... #24658 üzenetére
Csak a beszélgetés kedvéért
Az újabb mindig jobb
, főleg a creative-nál
, de ahogy ránéztem a xonar topic-okra mikor hangkártyát kerestem ott is voltak ám furcsaságok
. Mindig creative kártyáim voltak az előzőeket főleg azért cseréltem mert műszakilag meghaladták őket. A mostani x-fi xtreme music-nak viszont azért kellett mennie mert meguntam hogy windows update-enként ledobálta a drivert megszűnt a hang, meg berecseget majd crashelt a driver.
Persze vadásztam hozzá unofficial drivert, youp pax, daniel_k, és még egy harmadik ami nemjuteszembe. Ezekre mindig várni kellett, windows update után, 1 hét az alaplapi rettenettel......A kérdés van e support vagy nincs és hajlandó vagy e az idődből áldozni arra hogy menjen, mikor a support egyszer csak azt mondja hogy hiphopp nincs új driver.
Egyszer eljut az ember arra a pontra hogy már nem, az időd drágább lesz mint amit a mókolásra fordítasz. Persze mindenkinek vannak hobbijai a mókolás az én hobbim is így sokáig maradt azértDe amikor már eléggé felbasztam magam fogtam és vettem egy akkor épp megjelenő creative x3-at. Én gyakorlatilag nem igen hallom a különbséget az x-fi és eközött talán kicsit jobb de lehet csak pszichológiailag, persze "számszakilag" jobb
amúgy totál botfülű vagyok. Na meg behúztam egy normális hangfalat.
Pöpec új driver minden működik out of the box és kész. (ez van az ae szériához is)
Kitudja persze meddig lesz support és a microsoft mikor húz valami csodálatosat amikor már nem éri meg a drivert tovább fejleszteni. Bár ez elvileg talán működik szabványos usb audio interface-ként is de nemvagyokbiztosbenne. Akkor kibaszom és veszek egy másikat. -
CabalX
aktív tag
válasz
Gróf... #24662 üzenetére
Kérdés hogy neked kell-e a Dolby avagy sem? Lehet hamarosan olcsóbban lehet majd kapni a Plus miatt a sima AE5-öst (most is akcióban van a Creative-nál).
Az meg hogy csak egy felcsicsázott Z lenne az egy picit erős ferdítés - ha használod/használnád minőségi fejhallgatóval akkor az AE5 a Sabre DAC miatt sokkal jobb választás tud lenni. -
vfeco
aktív tag
Ha bárkinek segítség, én végül ea fentiek figyelembevétele mellett ezt választottam:
Creative Sound Blaster X-FI Surround 5.1 Pro V3 USB
Használt piacról nehéz lőni, így újat rendeltem. Elvileg ma meg is érkezik.
Üdv! -
Sziasztok!
AKG K702 fejhallgatóhoz milyen hangkártyát javasolnátok max 40e forintig?Két típust nézegettem az egyik az U7 a másik egy STX II volt. Tudom, nem egy kategória és az egyik kűlső a másik pedig belső. 5.1, 7.1 és társai nem létszükséglet. 50% játék 50% zene.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
pigatt #24670 üzenetére
A visszhangnak van egy rém egyszerű magyarázata: Valaki(k) nem fülessel, hanem hangszórók előtt-között játszanak. És valóban így visszajöhet a hangod. Azt, hogy ezt a TE mikrofonod befolyásolni tudná, azt kétlem! Sokkal inkább a játékos társaidéval kellene kezdeni valamit!
-
pigatt
őstag
válasz
Gróf... #24669 üzenetére
Főleg nem mások véleménye az érdekes, hanem valamiért nagy az echo a mostani mikrofonommal (nagyon visszahallom magamat, mint háttérzaj), 1000x átnéztem a beállításokat és különböző variációkat próbáltam ki, de nem tudom eltüntetni, ezért gondoltam a mikrofon cserére. Csak közben beszélgettünk ismerősökkel és elgondolkoztam ezen az összeállításon, mint lehetséges alternatíva. A mikrofon gondom nagy valószínűséggel ezzel megoldódna, és ha még a hangminőség is javulna akkor megérheti a csere.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni. Jelenleg egy Sennheiser GSX 1000-et használok egy Audio Technica m50x-el. Szeretnék egy kicsit jobb mikrofont, ami a GSX 1000 korlátoltságai miatt ebbe a felállásba csak usb jöhet szóba, mondjuk Razer Seiren X.
Vagy a GSX 1000 megy jön helyette más. Amit kinéztem:
Focusrite Scralett Solo és mikrofonnak pedig egy Audio Technica AT2020 XLR, m50x maradna.
Felhasználási terület főleg gaming ez így előrelépés lenne, jobban szólna az m50x? Vagy hagyjam az egészet és vegyek egy usb mikrofont?Ui.: A Scarlett Solo-nál az RCA outputot és Headphone monitort egy potival lehet vezérelni? A többi modellnél külön potmétere van a fejhallgatónak, de ennél nincs. Hogyhogy?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
vfeco
aktív tag
A laptopom alaplapi hangkártyáját szeretném kiváltani egy jó USB-s verzióval.
Egy Sennheiser PC350-t hajtana, néha játszom is és szoktam flac-ot is hallgatni. Nem gondolkodom 20ezer Ft felett, jobb lenne inkább 10 körül maradni lehet a használt piacról is. Köszi, ha ajánlotok valami használhatót.
Íme a füles (már nem kapni, de nayon jól szól.): -
Trop
kezdő
Vettem egy Creative Soundblasterx g6-ot. Bedugom a számítógépbe feltelepítem a driverét és azt írja hogy Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28). Valami megoldás már mindent megpróbáltam, de még mindig nem érzékel semmit pedig be van dugva hangerőt is tudom állítgatni viszont hangot nem ad ki.
-
J97
tag
Üdv.!
Gondolkozom valami ideiglenes hangkártya megoldáson. Egy Audigy SE (Ebben ha jól láttam WM8768GEDS DAC chip van) képes hozni egy olcsó PCM2704 DAC hangját? A PCM2704 hangja sem tökéletes de azzal jól elvagyok. Hallottam régen ilyen kártyát de már nagyon nem emlékszem rá. Az alaplapi IDT 92HD206 hangja szódával elmegy kategória de a 2704 után valahogy sehogy se. Láttam még aprón Xonar DG-t (Abban CS4245 a DAC) de nem gondolnám, hogy annyival jobb az Audigy SE-nél, hogy megérje a dupla árat. Mindkettő belépő kategória és paraméterekben sem tér el nagyon egymástól. A beépített fejhallgató erölködő nem számít, kis impedanciás a fejhallgatóm amit használok, illetve egy Creative T10 hangszóró lenne rákötve.
Mellékelt software sem igazán játszik, linux alól lenne hajtva.
A fő digital analóg átalakítóm egy musi monitor 01 mk2 de persze pont azt nem hoztam magammal oda ahol most többet kényszerülök tartózkodni.
-
Gróf...
aktív tag
Megvehetem még drágábban is!
De mindegy, mert hiába próbálok vajákolni DX-el, sehogy nem akarja az igazat. Úgyhogy megvárom az újat és uccu. -
Gróf...
aktív tag
Hát igen. Annyiért én sem gondolkodnék rajta!
Olvastam közben, hogy a problémám a Xonar DX-el egy elég régi gond amit a Realtek és az Asus karöltve követtek el. Ugyan nálam ez a gond mostanában keletkezett, és valószínűleg nem jön már ki driver erre a kártyára, (Utolsó 2015-ös agyrém!!!) így már elég egyértelmű, hogy kell valami frissebb, aminek esetleg még van támogatása!
Megvárom a következő hibát, felhúzom magam és berendelem. -
mrzed
senior tag
válasz
#11083776 #24656 üzenetére
Nem próbáltam még 7.1-re állítani, bár olvastam több helyen, hogy egész jó az sbx virtualizációja. Annyira szépen szól az ae5+beyerd, hogy még nem éreztem késztetést a többcsatornázás kipróbálására. Kikapcsoltam mindenféle profilt, úgy használom.
Gróf..
Az új árát én is sokallottam, de sikerült 25K-ért egy garis, használtat venni, ennyit megért nekem. Mivel nem dugtam rá a kiegészítő molex tápot, így egy szemernyi fény sem jön az ae5-ből. Zárt, hangszigetelt házban az asztal alatt hiába is próbálna fényorgiát rendezni... -
Gróf...
aktív tag
Csak úgy a beszélgetés kedvéért. Nem sok olyan írást talál az ember ahol megbízható egyszerű-tényszerűen vannak jegyezve a tapasztalatok. Kellene valami lökés, mert tetszik ugyan az AE-5, deee kábé egy Z felmálházva mindenféle világító szir-szarral. Amire nekem semmi szükségem! Így aztán sokallom is érte 45-50 pengőt. (A "Z"-t is lehet még kapni 25-30-ért, de az meg "régi")
Szóval: Szerintetek megvan benne az a 20 rongy plusz? Mármint a ledeken kívül!!! -
petison
tag
válasz
AeSDé Team #24651 üzenetére
Szia.
Nem tudom, hogy sikerült már megoldanod a problémát.
Én egy ilyet: https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/audio-interfaces/komplete-audio-1-audio-2/ (Komplete 1, kb 30.000.-) ajánlanék.Egy ismerősömnek is hasonló gondja volt. Neki megfelelt.
-
törölt tag
Sziasztok!
sennheiser gsp 500 (esetleg beyerdynamic custom game ?)-hoz milyen hangkártyát vegyek ?
Creative Sound BlasterX AE-5 Hi-Resolution PCIe Gaming ennél drágábbat ne
Creative Sound Blaster Audigy RX 7.1 PCI-E
Creative Sound Blaster Z PCI-E
ASUS STRIX SOAR 7.1 Surround Sound PCIe x1 Gaming
ASUS STRIX RAID PRO 7.1 Surround Sound PCIe x1 Gamingköszönettel
-
megott
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Sound Blaster Audigy 2 Platinum EX kártyám-külső egységem egy modernebb darabra. A Steinberg UR22 Mk2 jó választás lehet? Fontos a MIDI port és a hangminőség, ki és be irányban is! Köszönöm javaslataitokat és válaszotokat!
-
fradi81
veterán
Hali
Ha csak optikai kimenet van használva, van értelme megtartani az asus xonar d1-et, vagy az integrált realteken is pont ugyan az a hang jön ki? -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
USB kankártyát keresek.
Olyasmire lenne szükségem ami az asztalomra (vagy az asztal aljára) rögzítve kínálna nekem egy hangszóró, és egy fejhallgató+mikrofon kimenetet, és ezek közt egy manuális váltási lehetőséget. Nagyjából úgy, mint például az [NZXT MXER].Indokok emellett:
- a szoftveres váltogatás sokszor bonyolult, néha az alkalmazás bezárása is szükséges
- az alaplapi kártyám nagyon erősen zajos, és úgy tudom hogy az USB eszközök ettől mentesekHardverek amiket használnék vele:
- Genius SP-HF1250B
- Kingston HyperX Cloud Core
Egyelőre nincsen tehát semmi olyasmi, ami erősítőt is igényelne.A felhasználási köreim elég általánosak, semmi extrém:
- videokonferenciák
- játékok
- filmezés/zenehallgatásÁrazásban nem szeretnék sokkal többet rászánni, mint az audio eszközök értéke, amiket meghajt.. tehát legyen a nagyon maximum mondjuk 30k.
Azon kívül, hogy konkrét modellekre lennék kíváncsi, a kérdésem még ezzel kapcsolatban a következő lenne: igaz-e, hogy egy külső hangkártya minden esetben több késleltetést tesz majd az audio-ra, mint egy belső hangkártya? Azt tudom hogy a monitor esetében akár egy 10-20 ms-es delay is zavaró lehet, de audio esetén számít ez valamennyire?
Alternatívaként jobban megérhetné-e esetleg egy hangkártya + egy 3.5-ös jack switcher?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest