- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
odipapa #45270 üzenetére
dvi-os mókát igazából csak a radeonok tudják. olyan pinen megy a hangsáv, amit tudtommal a dvi szabvány az analóg kép átvitelére használ, szóval szabvány szerint a dvi sem visz át hangot, csak a radeonokban van (gondolom) egy kis érzékelő, ami eldönti, hogy azokon a pineken most digitális hangot, vagy pedig analóg képet küldjön. értelemszerűen a radeonokhoz általában mellékelt hdmi-dvi átalakító is csak olyan (radeon) kártyákon fog működni, ami ezt ugyanúgy támogatja.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kroni1 #41977 üzenetére
amúgy is csak a tápfeszre érzékenyebb prociknál volt ez ekkora hatással a tuningpotenciálra, a kétmagosok pl szinte minden lapban ugyanúgy mentek, legyen az 4 fázisos vagy 8. amúgy is, már 8 felett teljesen túlzás, nem javít annyit a teljesítményen, mint amennyivel feleslegesen megdrágítják az egész lapot. 6-8 körül ideális.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
mobilissimo #41961 üzenetére
átlagos igényekre én a következőt javasolnám:
asrock M3A770DE- 15k
amd Athlon II X2 250 15k (2 magos) vagy Athlon II X4 620 21k (4 magos)
jó a kingmax is, 2x2GB 22k
hd5750 maradhat, gigabyte féle 1GB-os 32k
winyóból ha samsung, akkor vagy F3 500GB, vagy F3 1TB, ez fontos (11k ill 20k)
odd-ből legyen valami nec mondjuk, kb 7-8k
tápból jó a giga460 9k
monitor, aminek tetszik a képe, ezt válaszd ki a saját ízlésed szerint.
árak iponból. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
laca71 #41577 üzenetére
Ha a vinyókat megtartanád, és szereznél be egy sata-s dvd-t az nem megoldás? manapság már nagyon sokfajta satás dvd-ből válogathatsz, nem olyan ritka madarak már mint régen, mert sajnos attól tartok tényleg csak kártyával tudod megoldani a dolgot, egyik új alaplapon sincsen már 2 pata.
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kelzsoca #41435 üzenetére
de jó kis gép volt ez akkor
emlékszem még, a 9600xt amolyan must have kártya volt, még half-life 2 kupont is adtak hozzá
ShellKretor: eltűntek a süllyesztőben, majdnem csődöt jelentettek, aztán jött egy tulajdonosváltás, azután még csináltak egy jó ideig alaplapokat, de az új tulajdonosokat nem nyűgözte le az alaplappiacból származó bevétel, és inkább amolyan házban használható multimédiás elektronikai kütyüket gyártó cég lett. legendásan jól tuningolható lapjaik voltak, főleg az árukhoz képest, nekem két abittal is volt szerencsém (IS7-E illetve KN9S, mindkettő jó széria), bár az nagyon rosszul esett hogy már supportot sem adtak a régi termékeikhez (értem itt a BIOS frissítéseket) -
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kroni1 #41325 üzenetére
ugyanolyan csíkszélességen gyártanak, nincs nagy különbség a fogyasztások között (legalábbis messze nem annyi, mint ami akkor volt, mikor bejöttek a c2d-k), ebben a kategóriában sokkalta több teljesítményt kapsz azonos áron az AMD-től, és nem szabad bedőlni az olyan "urban legend"-eknek, hogy az amd így-úgy gyengébb, a phenom II kb a core2 széria szintjén van.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Kroni1 #41321 üzenetére
korszerűbb meg minden, de nem ér meg ekkora felárat, AMD-ből látod négymagosat kapsz ugyanennyiért!
Ödike: nem rossz a konfig, de én erősebb hűtőt vennék a tx3-nél, a négymagosra ugyan elég a hűtési teljesítménye, de a hangja nem lesz vmi barátságos sztem, leglábbis nálam néha orkán tudott lenni. -
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Speed limit #39949 üzenetére
igen, az az F3-as.
ha a jövőben sem akarsz 1680x1050-esnél nagyobb felbontást használni, akkor nyugodtan vedd meg, de ha full hd felbontásra vágysz, arra már kevés lesz. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
wannabeinla #39671 üzenetére
ha alapórajelen hagyod, akkor vedd az olcsóbbat, ha tuningolni is akarod, akkor mindenképpen 2x2.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sturmtiger #39480 üzenetére
fejlettebb, mert dx11-et tud, és jobb a hőtermelése/fogyasztása, mert kisebb csíkszélességen készül, de a 4870 sok tesztben mégis előbb végez, mert kicsit erősebb a felépítése (256bites memvezérlő) hosszútávon fene sem tudja, hogy mi a jó választás, kinek mi a fontos, a nyers erő mondjuk dx9/10-es játékok alatt, vagy a kis fogyasztás és a dx11 kompatibilitás.
jah, azt hittem 5770-ről van szóaz 5750-nél bőven erősebb a 4870
már csak azért is mert 800sp vs 720 sp.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
MZsoltee #39477 üzenetére
én úgy tudtam a DX11-es játékok is minden probléma nélkül lefutnak a DX10/10.1 kártyákon, csak a fordító a dx11-hez tartozó "effekteket" nem fordítja le a kártya számára, és a dx10-es kártyán kis sebesség és látványbeli, a dx10.1-es kártyákon pedig csak látványbeli visszaeséssel kell számolni, de javíts ki, ha rosszul tudom.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sturmtiger #39472 üzenetére
sajnos ezt néha nagyon nehéz megtalálni. ha sehol sem találod, talán kérdezz rá ebben a topikban.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sturmtiger #39465 üzenetére
a fordulatszám csak egy dolog, a merevlemez sebességét befolyásolja még a cache mérete (bár nem nagy mértékben) illetve az, hogy hány tányérból épül fel, és hogy egy tányérnak mekkora a kapacitása.
#39471: jah, főleg annak aki egyszer összerakja a gépét azt jónapot, de aki sűrűn bütykölget, annak azért fontos lehet egy jó elrendezésű könnyen szerelhető ház. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sturmtiger #39465 üzenetére
ezt itt a ph!-n mondták, vagy boltosok ajánlották?
válasz a válaszra: sejtettemsajna ez a boltok érdeke: a drága cuccokat meg a raktárkészletben bennragadó termékeket elsózni
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sturmtiger #39458 üzenetére
tápból ami olcsó és jó:
FSP 400PNF, Chicony hipro 430, kicsit drágábban gigabyte superb 460, corsair 400cx és fsp everest 400
házból ami tetszik, ha nincsenek nagy igényeid jó bármelyik. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Sturmtiger #39454 üzenetére
az amd-s asus lapot sztem felejtsd el, ennyiért inkább asrock vagy gigabyte.
az intelhez annyira nem értek, de én hanyagolnám az nvidia chipsetes lapokat. a proci ára meg horror...
a codegen táp/ház meg mindkét konfignál felejtős, életveszély! ne a tápon spórolj. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Maksifül #39446 üzenetére
vga: sapphire 4770 - 23k ipon
proc: athlon II x4 620 - 22k ipon
lap: asrock M3A785GXH/128M - 21k ipon
ram: 2gb kingmax 1600MHz ddr3 - 15k ipon
táp: fsp 400pnf - 7k ipon
vinyó: samsung HD502HJ -12k ipon
ház: valami, annyiból amennyi marad
sztem ez nem rossz, de mindjárt látsz kelzsocától egy másik lehetőséget -
FireKeeper
nagyúr
ebben az árkategóriában jobban jársz egy asrockal mint egy asus-szal.
bár én még bátorkodnám ajánlani a giga GA-P31-ES3G-t, ha még belefér a keretbe. hd 4650-ből pedig inkább 512mb gddr3 legyen, mintsem 1gb ddr2.
mod: mivel nem akarod használni az integrált videókártyát, így szinte szó szerint semmi különbség nincs.
és az asrock már nem gagyi, asus-t alacsony árkategóriás lapok között minőségben simán veri. -
FireKeeper
nagyúr
talán le kéne tesztelni, valaki vegyen már egy 1000 forintos pendrive-ot
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
pH érték #37634 üzenetére
nekem még nem volt asrockom, de nagyon sokáig úgy volt, hogy azt veszek anno, akkor azt hallottam róla, hogy bios-ban még jobb mint a hasonló árú asus-ok. azért döntöttem csak a giga mellett, mert a NYÁK-on a fesz-szabályzó részekre normális bordát lehet rakni, asrockon meg hülyén voltak rakva a tranzisztorok/tekercsek, amúgy asrockot vettem volna.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
#98593280 #36737 üzenetére
én csak arra próbáltam utalni, hogy egy játékos konfig jobban meghálál egy gyors vga-t, mint a gyors ramot, tehát ha fix a keret, akkor érdemes az erősebb vga-t venni, mert játékok alatt egyszerűen nem veszed észre, hogy ddr2 vagy ddr3 (max szintetikus tesztben méred ki). az lehet, hogy a ddr3 nem sokkal drágább (de még drágább) mint a ddr2, és később biztos többért lehet eladni, mint a ddr2-t, de akkorra már mindennek az értéke elég nagyot fog zuhanni, szóval a játékteljesítmény szempontjából a vga-ra kell helyezni a hagsúlyt, főleg ha így limitálva van a keret. (ráadásul, aki ilyen szisztéma szerint fejleszti a gépét, az ezután sem fog alkatrészeket csereberélni, hanem eladja az egészet és vesz egy újat, így a fejleszthetőség nem igazán számít)
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
10geri #36163 üzenetére
teljesen jó az ajánlott konfig. ha kicsit spórolni akarsz, akkor talán a hd5750 helyett lehetne egy 4850, bár az nem tudja a dx11-et, ha win7 a cél akkor hd5750, az más kérdés, hogy karácsony után jóval olcsóbb lesz majd (főleg ha megjelenik a fermi)
azt a két állítást a windowsokkal kapcsolatban nem tudom honnan vetted, nem alaplapfüggő a win7 támogatás, max nincs hozzá még hivatalos driver, de ami késik nem múlik. csak olyan parasztvakítás gyanánt írják oda egy hardware-re hogy win7 ready, ami vason elment a vista azon a win7 még jobban fog. az xp pedig teljesen korrektül kezel 4 magot (tapasztalat) az más kérdés, hogy jópár program nem, de az nem az ms hibája.
szóval teljesen jó a konfig, max ha spórolni akarsz, és egy jó ideig nem akarsz a géphez nyúlni, szerintem bőven elég lenne ddr2es lap is, mondjuk giga ma770-ud3+2x2g vmi 1066os ram, illetve a fentebb írt olcsóbb radeon, ha nem olyan nagyon az igényeid ill nem fontos a dx11. ha fontos, akkor sajnos csak egy alternatívád van, az eredetileg ajánlott radeon.LGA-775-be szerintem már ne ölj pénzt, kár lenne egy "kihaló" platformra építeni egy vadiúj gépet, az i5 pedig szerintem túl drága, úgyhogy marad az amd.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
#98593280 #36159 üzenetére
lehet hogy specifikációkat tekintve jó a lap, meg a teljesítménye is jó, de egy mATX lap, ha sok alkatrészed van, akkor zsúfolt lesz, és ami zsúfolt, azt kevésbé hatékonyan lehet hűteni, ami máris a tuningot befolyásolja.
a ramok gyári specifikációiról meg annyit, kb semmit sem érnek, meg kell nézni, melyik modell milyen kis feszen indul még el. ebből a szempontból, akármennyire is lehúzásnak tartom az xy procihoz készített memóriacsomagokat, lehet hogy mégis biztosabb választást kínálnak (nem feltétlenül a legolcsóbbat/legjobbat), mint két brand ramot megvenni. -
FireKeeper
nagyúr
én azt a spire hűtőt felejteném, vegyél valami normálisat, ac freezer7 pro elég olcsó és jó, vagy cm tx3
ramból inkább ocz blade-et keress a reaper szerintem nem éri meg a felárat a goldhoz vagy a platinumhoz képest.
és én a gtx260-t is lecserélném egy hd4870-re
jah és tápból szerintem elég egy corsair 450 is. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
elfelejtette #31666 üzenetére
a felfelé inkompatibilis foglalatról nem is szólva... (1156-1366)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
tipuka #30203 üzenetére
jó kis lap ez is, csak a modot nem tudja. (4 mag bekapcsolás) de ha ez nem cél, akkor telejsen jó lesz.
a táp jó, már a neve is mutatja, hogy green, vagyis energiatakarékos, a gyártó szerint 85% hatásfok, azt nem tudom, h ez mennyire kamu, a lényeg az hogy bírja a strapát, tudtommal a gigabyte superb460 is hasonló belsővel készült, azt is mindenhol ajánlani szoktuk, a vezetékek elég hosszúak és elég sok van belőlük, a terhelést jól bírja a táp, jó a hatásfoka és biztonságos, tehát ha gáz van, akkor nem viszi magával a gépet mint a gagyi tápok.
12V-on 14 illetve 15 ampert tud leadni az egyes ágakon, az elég korrekt teljesítmény. (a corsair 400cx-em is 30A-t ad le, igaz egy ágon) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
amostamtam #30199 üzenetére
mire a core i5 elér kis hazánkba és normalizálódnak a kiskerárak, megőszülsz
lga775-be szerintem már ekkora összeget nem érdemes költeni, az i7 meg túl drága, szó mi szó jó lesz ez, hidd el, egy kis mázlival még a jövőben megjelenő amd procik is mennek majd nálad.
tipuka a ház kivételével ugyanazt ajánlanám mint amostamtam kollégának, max a ramokat kicserélheted goldra, az is bírja majdcsak a cl7-et, a vga-t meg radeon hd4830-ra. ha meg nagyon spórolni kell akkor cpu phenom II x3 710 vagy x2 550. a lap nagyon alap am3 lap, tehát annál olcsóbbat nehezen találsz, de nem is kell jobb.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
amostamtam #30190 üzenetére
a corsair-nek egyben van a 12V-os ága, ami azért jó, mert így a sokmagos, nagyfogyasztású procit (pl quad core cpu-k) jobban lehet húzni. az everestnek ugyan több 12V-os ága van, de cserébe lecsatolhatók a vezetékei, vagyis a feleslegeseket ki lehet szedni a házból. itt döntsd el, hogy melyik a fontosabb. jobb quad tuning potenciál, vagy lecsatolható vezetékek. de azért nem kell megijedni, az everest is bírja az iramot, csak a nagyon nagy étvágyú prociknál nem bírja tovább (q6600 esetében volt ez annó gond), szóval ha átlagos kereteken belül kívánsz tuningolni, akkor tök mindegy melyiket választod, ugyanolyan jók. itt már tényleg szimpátia dönt (én a corsair-t ajánlom, vzsryl meg tuti az fsp-t
), a corsair fekete az fsp kék, dönts melyik tetszik
slayerenkala shader processor, gyakorlatilag a legfőbb számolóegység, minnél több van, annál jobb. ez dobozon nincs rajta, csak a gpu-ra van ráírva illetve használat közben derül ki, ezért zsákbamacska. viszont csak pár gyártónál fordulnak elő ilyen karik, és ami magyarországon is bejött sok embernél az a sapphire. de ez tényleg mázli kérdése, szóval ne erre alapozz, ez csak egy lehetőség amit számba kell venni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
slayerenkala #30189 üzenetére
his-nek jobb a hűtése, sapphirenál viszont sanszos, hogy 800sp-set kapsz, ami olyan mintha egy 4850-et vennél. döntsd el, hogy bevállalod-e a zsákbamacskát, ha igen, akkor sapphire, ha biztosra mész akkor a jobb hűtés miatt his.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
amostamtam #30186 üzenetére
szerintem jól választottál (majd jön valaki aki megcáfol minket
)
ocz-nél reaper alatt tökmindegy hogy milyet veszel, legyen az gold vagy platinum. ddr3-ból a bestbuy a micronnal szerelt kingmax 1600 volt, de szerintem olyat már nem lehet kapni, vagy ha igen, akkor azt minden este csókkal kell altatni mert akkora mázli kell hozzá hogy olyat kapj.
vga-ból jól döntöttél felesleges az 1GB a 4850re. ha igazán jó hűtésűt akarsz, akkor azt ajánlanám vedd meg a legolcsóbb 4850-est (szerintem a sapphire a legolcsóbb) plusz egy arctic cooling s1 rev2-t meg egy 9 centis arctic ventit rányomsz, és hangját nem fogod hallani. gainwardról nem tok sokat, azt majd mások megmondják hogy jó-e, nekem csak sapphire-om volt, de bevált.
ház szerintem a sokat említett cooler master elite 330/331 (vagy annak gigabyte tesói, a GZ-X* széria), ha komolyat szeretnél akkor cooler master rc690 vagy rc600 gladiator.
táp meg corsair 400cx, fsp everest 400W vagy a jó öreg gigabyte superb ha spórolni akarsz.vzsryl nem fogok rögtön rohanni vissza mert a hőfokot meg a fordulatot hülyén méri a lap, más baj nincs vele és a biosa nagyon tetszik.
HWMonitor akkor mérte rosszul a venti fordulatát, mikor kézzel szabályoztam. ha visszatettem auto-ra máris jól mérte, és a hőfokok meg a feszek is jónak tűnnek. lehet a legtöbb progi még nem ismeri ezt a revet (mert azért sb700->sb710 elég nagy változás bios szinten is) -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #30180 üzenetére
két mag load 10 perce orthossal, leszabályozva a ventit (700rpm cpu, 800 a rendszerhűtő), 47fok fölé nem megy.
mod: ez a sz*r meg a venti fordulatszámát nem tudja mérni, én már kiborulok ettől a sok inkompetens progitól. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
8nemesis8 #30179 üzenetére
elég nekem a giga féle tuning progi-nyavalya (easytune, a hülyegyerektuningprogram)
idle 34 fok, vihar után frankón kiszellőztettem, úgyhogy levittem a szobahőfokot
és pár perc múlva mondok neked egy load-ot is (mod: itt azért megjön a hűtő hangja, szóval nem az igazi, úgy lenne jó az összehasonlítás ha fix fordulaton menne)
nagy mod: ez a giga progi is szarul mérhet, mert levettem a venti szabályzását 15%-ra és még mindig 34 fokot ír, pedig 4 perce megy az orthos. letöltöm ezt a hwmonitort vagy mit. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
8nemesis8 #30175 üzenetére
mod megy.
4 maggal még nem is néztem azóta hogy rájöttem, hogy a gyári giga tuningprogramon kívül semmi sem méri normálisan a cpu hőt (az everest stabil 80foknak látta, bármit csináltam vele, a coretemp 26foknak, a realtemp meg ismeretlen cou-nak)
elvileg úgy voltam vele, hogy próba cseresznye, bepróbálom az 1gigás 4830at hátha 800as lesz, és akkor van jópár ezerrel olcsóbban egy 1gigás 4850em, de sajnos csak 640es volt, megszívtam, úgyhogy maradt. utólag meggondolva hülyeség volt, felesleges erre a karira ennyi vram, de talán majd ha eladósorba kerül, akkor többet kapok érte -
FireKeeper
nagyúr
válasz
vzsryl #30172 üzenetére
a hitachi is gyors (az új szériásak, tehát nem az, amibe belezsúfoltak 5darab 200gigás tányért), viszont tudtommal ők még nem aluminium alapú tányérokkal dolgoznak, mint a többi gyártó, úgyhogy hitánál figyelni kell arra, hogy hűtve legyen, stabil feszt kapjon (tehát nem gagyi táp) és a légzőnyílás semmiképp se legyen eltakarva.
amúgy megvan az új konfigom, adataimnál
mod: herrz határozatlan ideig csak fix 2 magos 550-eket árul. -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
2 kérdés, amiben bizonytalan vagyok:
asrock a780gxh vagy gigabyte ma770-ud3 rev.2
a giga a jobb alkatrészek miatt szimpatikusabb, az asrocknak meg talán nagyobb a beállítható feszültségek értékecorsair 400cx vagy fsp everest 400w?
a corsair a szétválasztatlan 12V-os ága miatt, az fsp a lecsatolható vezetékek miatt szimpatikus.ram, vga már megvan, a proci elvileg 4magos phenom II lenne (de unlockolt 2 magos, szóval kell az ACC)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
cs2160 #29920 üzenetére
szünetmentest vagy veszel vagy nem, te döntöd el, hogy igazán szükséged van rá vagy sem.
táp- corsair 400cx vagy gigabyte superb 460 ára 13k illetve 10k
lap- Asrock A780GXH ára 17,5k
ram- geil ultra plus 2x2G 1066 vagy ocz 1066 2x2G kit ára kb 13-14k
cpu- Phenom II 550 ára kb 24-25k, előre tesztelt 4 magos 27-28k
vga- hd 4830 512MB sapphire ára kb 23k
ház- cooler master rc 690 ára kb 18k
vinyó- seagate 7200.12 500GB vagy F1 640GB ára 15-16k
monitor- benq e2200hd 50k -
FireKeeper
nagyúr
válasz
cs2160 #29918 üzenetére
szia
csak pár apróságon módosítanék:
táp- 400cx
ház- cooler master rc690 vagy cooler master gladiator 600, szerintem a sileo-ban lévő pár apróság nem ér annyit, mint amennyivel ezek jobb házak.
ram-ból valami 1600as kéne, ha van jó árban (talán a kingmax 1600-asat bevállalhatod, ha mázlid van vele akkor nagyon jó ramot kapsz)bár ha maradnál a ddr2-nél akkor beleférne egy normális vinyó, mondjuk
lap- asrock a780gxh
ram- 2x2G 1066 kit (ocz, vagy bármi amin micron chip van)
vinyó- seagate 7200.12 500GB, az ssd-t egyelőre sztem felejtsd elha mégis ddr3-at akarsz, akkor jó a giga lap.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ÁjjLe BoBBi #29725 üzenetére
én ezt ajánlanám:
gigabyte ma790x-ud3p 26k
amd phenom II 810 39k
4gb kit geil ultra plus 1066 14k
powercolor hd4870 1gb 39k
corsair 400cx 13k
a ház jókérdés: milyen felbontásban játszol? mire kell a gép? lehet hogy még lehetne rajta spórolni...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
tipuka #29404 üzenetére
a másik hűtő a hangerő miatt jöhet jól, bár ha leginkább játszol rajta, és főleg ha fülest használsz, akkor nem annyira fontos.
OCZ jól megy amd proci mellett.
nekem is ilyen giga házam van, és az előlapot (plusz egy pár apróságot) kivéve ugyanaz.
bár a gépházas tanácsommal magamnak mondtam ellentha kíváncsi vagy a gépházra, go logout-om, bár képek egyelőre nincsenek!
-
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok
A tervben lévő gép a következő:
Asrcok A780GXH ~ 17,5k
HerrZ féle x4 B50 ~ 28k + Ac Freezer 64 vagy TX3
Sapphire HD4830 1GB (már megvan)
ehhez kéne 2x2GB jóféle DDR2 lehetőleg nagyon olcsón. Eddig három kinézett versenyző van, mind iponról, hogy a lappal együtt egy postaköltségen le tudjam hozatni:
2 x 2GB Buffalo Select 800MHz (elvileg Micron chipes, most írtam egy levelet nekik, hogy valóban az-e) ára: 2x 6,2k
2x2GB Kingston 1066 Black ára: 16k
illetve AMD mellé sokan ajánlják az OCZ ramokat, de a ramlist szerint azokon, amiket emberi áron lehet kapni, egyiken sem micron van, pedig az jó lenne.
szóval talán még ez: 2x2GB OCZ 1066 Gold kit 14k
melyik lenne a legjobb? -
FireKeeper
nagyúr
na jó de ez ipon által összeállított konfig. (mivel én még ilyen összerakott gépet sose vettem, azt sem tudom, hogy a cuccok dobozait odaadják-e egyáltalán). ha ők szerelik össze, és a zárjegy lekerül, akkor szerintem mindenről ugrott a gari (mivel leszedted az oldalát, mindenhez lehet nyúlkálni és elrontani, mondhatják ők).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Akos512 #29088 üzenetére
a DDR3 még a nyúltott teljesítmény alapján drágább mint a DDR2. lehet hogy magasabbak az órajelei ami ugyan jól néz ki a matricára írva, de ha ehhez nagyobb időzítések tartoznak, akkor oda az órajellel nyert előny. kb 1600MHz felett lesz a DDR3 egyértelműen gyorsabb a DDR2-höz képest.
jóárasított boltok: pcx.hu, ipon.hu, aqua.hu
mod: annál a lapnál nem nagyon érdemes lejjebb menni.
-
FireKeeper
nagyúr
a gabo által ajánlott gép szerintem rendben van, de én azért változtatnék rajta egy kicsit:
lap: asrock a780gxh
vinyó: WD 320GB (Csak akkor, ha a típusa WD3200AAKS)
illetve ramból talán jobban járnál egy hűtős kittel, de ha nem tervezel tuningolni akkor jó lesz a kingmax is. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Redbullking #28785 üzenetére
3-4 ezret igazán megér egy 1GB-os, jövőre nézve mindenképp. egy ilyen erős GPU-nak már kell az 1GB VRAM.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
polarx #28783 üzenetére
szia!
a játék milyen felbontásban történne?
vodka:én a fejlettsége miatt, és a (belső) cf hiánya miatt a 4850-re szavazok, ha 1680x1050-ben, vagy alatta játszol, ha efelett, akkor 4870 1GB. a 3870x2 felejtős, még akkor is ha OC. ja és villamosmérnök tanoncként jobb ha tudod, hogy a militeljesítmény leginkább mW azaz milliWatt.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
valakinyolc #28642 üzenetére
corsair, fsp, seasonic, enermax, gigabyte (esetleg chieftek, bár ez hangos) ezek a jó márkák, de erről van egy külön topik is milyen tápegységet vegyek néven.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
vzsryl #28626 üzenetére
az egy dolog, hogy a piac igényeihez mérten több rv770-es GPU-t akarnak kiszórni, de selejt mindig is ugyanúgy van. elismerem, hogy jó esély (ha ez nem elég, akkor nagyon jó esély) van arra hogy 800sp-s kártyát kapj, de azért azt légyszi ne hangoztasd, hogy 99%, mert elég megtévesztő.
gabo89: magasabb órajel, jobb teljesítmény/órajel mutató, jobb tuningpotenciál, kisebb fogyasztás, kisebb mértékű melegedés, (phenom II-nél) szórzózármentesség és mod lehetősége, ddr2/ddr3 memóriavezérlő...
Aktív témák
- Gitáros topic
- Napelem
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Androidos fejegységek
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- ELADÓ workstation - 3x RTX 2080 Ti, i9-10940X, egyedi EKWB vízhűtéssel
- Új! 2025-ÖS 10 Magos DDR7 DLSS 4.0 RTX 5060 TI 8GB Gamer PC 14. Gen I5-14400 16x4.7Ghz 1TB SSD 32GB
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest