Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocketbook Inkpad 3 - ma jott frissítés, pedig nem mai darab
-
t420s
aktív tag
Milyen ebook readert vegyek ár-érték arányban megfelelőt?
Keret? 40EAmazon vonal kizárt bármi más jöhet. Nem kell hogy idei modell legyen
-
haladó
tag
Senki hozzáértő nincs itt?
~10es HD/FHD,
wifi-s, 3g/lte nem kell (nembaj ha van)
kizárólag online videózásra
használtan 20-30kÁr-érték arányban melyiket érdemes? Köszi ha foglalkozol a kérdéssel!
-
haladó
tag
Sziasztok!
Streamelt videók nézéséhez keresnék tabot, másra nem is használnám. Egyáltalán fogalmam sincs az árakról és hogy mit érdemes mit nem érdemes venni. Az apple sztem az ára miatt kiesik, de egyáltalán nem elvetett. Hosszútávra lenne, jó wifi és közepes-nagy kijelző a kritérium, 720p felbontással (ha ez nem túl nagy extra). Annyira nem szánnék rá sokat ha nem kell, 30-40k, de inkább 30 vagy kevesebb, bár mint írtam nem vagyok jártas tábla ügyben.
Köszönöm ha ajánlotok vmit a fentiekhez mérten. -
Wukka1996
újonc
Sziasztok.
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás a 3 közül?
-Asus Zenpad 3s 10
-Samsung galaxy tab s2 (9,7)
-Ipad air 2Más tabletre is nyitott vagyok, de ezek a legszimpatikusabbak.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
hekima22
újonc
Sziasztok!
A kérdésemet a notebook topikban tettem fel, de ide átirányítottak, ezért nektek is bemásoltam a kérdésem.
A lényeg a (9)-es pontnál található.(1) Kb december közepéig terveztem válogatni, de tovább nem szeretném húzni.
(2) eredetileg 60 körül gondoltam, most hogy picit utána néztem ott vagyok hogy 100-120 között jó lenne maradni.
(3) fotószerkesztés (csak alap szerkesztés pl. kontraszt, szélek levágása,szóval nem grafikai programra gondolok),
microsoft office használata, de képek tárolása elsősorban (részben művészeti célból vásárolnék)
(4) nem szeretném játékra használni, ha csak nem a játék neve szuper mario 3 =D (LOL)
(5) kb. 25-30cm (10.1inch), 1400x800 körüli, fényes is jó, talán ips élénkebb színű, de ehhez nem ragaszkodom.
(6) a nagy laptopom helyett szeretném vinni munkába, műterembe, szóval gyakran.
Utazásnál nem feltétlenül, de persze előfordulhat.
(7) windows 10 futhasson rajta, de nem feltétlen kell rajta lenni, csak ne androidos legyen.
(8) alap tárhely 64-125GB körül, sd kártyát lehessen belerakni, memória 4GB(RAM) legalább, optikai meghajtó nem kell.
(9) webkamera jó lenne, wifi, usb port és 2in1 lenne a legideálisabb.
amit én találtam:igazból ha ez megfelel az igényeimnek, akkor elsősorban erre a gépre gondoltam, de szeretném a Ti véleményeteket is hallani.
Illetve hogy ezt ennél (124460 HUF) olcsóbban be lehetne-e szerezni (használtan...)?
persze ha tudtok jobbat, a tanácsokat is szívesen veszem.
(10) ha a használt működik és van rá garancia az is jó lenne, csak a "feeling" miatt preferálom az újat =)Van egy laptopom (szeretem, drága volt sokat tud), amin otthon végzem a dolgaim, de munkába műterembe nem szeretném azt vinni mert nehéz nagy és így is már elég sok mindent cipelek magammal.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Polcrendszer
tag
üdv. Tudna valaki segíteni tablet javításban? Melegedô alaplap, amíg le nem húzom az akksit, látszólag halott gép, miután rádugtam töltésre. Túlfesz?Mi mehetett tönkre? Az akksi valószínû ok. Vagy valaki aki javít tableteket?
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Ár/érték arányban melyik most a legjobb 8 vagy 10 colos androidos tablet 50-60e Ft körüli értékben akár kínai webshopból rendelve, akár itthon? Köszi!
-
Netbusss
csendes tag
Helló!
Két táblagép közül mely a stabilabb, jobb megbízhatóbb?
Ajándékba szeretném venni .
Alcor Zest Q813IX , Acer Iconia A1-810 16GB -
mzso
veterán
Vajon egy ilyen 90 dolláros 1600*1200-as e-book olvasó milyen lehet?
Találkozott már valaki hasonló ócsó cuccal? -
mzso
veterán
Helló!
Kérdezek valami egyszerűt hátha arra van válasz.
Olyat lehet kapni a gyakorlatban is ami nem a gyengus, szellemképes e-ink technológiára épül? Mondjuk EWD vagy Mirasol. -
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Látom annyira nem él ez a topic, mint a "Milyen mobiltelefont vegyek", vagy a Milyen okostelefont vegyek" topicok, de azért tennék egy próbát.
5 éven át volt hű társam egy WayteQ xTab 70dci. Egy évig tudtam nélkülözni, mivel azóta lett egy Honor 4X mobiltelefonom, ami 2x annyit tud, mint a tábla tudott, de viszont most elképzelhető, hogy szükségem lesz egy nagyobb kijelzős készülékre, amin folyamatosan tudok többet is gépelni, tehát munkára kéne.
Ennek fényében ami fontos lenne, hogy legyen olyan 8"-10" közötti méretű jó minőségű kijelző, a RAM mérete minimum 1,5GB RAM és ami még fontosabb, hogy a belső memória legyen minimum 16GB. Az ár sem ártana ha jutányos lenne (és itt állt meg nálam a tudomány), ugyanis most nagyon sok mindenre kell még költenem, nem szívesen adnék 50.000 forint feletti összeget egy táblagépért.
Ha esetleg valaki elolvassa és még véleményt is írna, azt előre is köszönöm.
-
human374
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy tabletet venni, videó nézésre és pdf olvasásra.
Viszonylag nagy tárhelyre lenne szükségem a videóknak és nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető reális áron (100K alatt), de szeretnék "tollal" rajzolni/írni pdf-be. Ezért szoktam általában kinyomtatni a könyveket, mert oldalra mindig jegyzetelek vagy rajzolok valamit, így később ebből már tudom miről szól az adott fejezet és nem kell újraolvasni.Tudtok valamit ajánlani?
-
abyssc2
tag
Sziasztok,
ebook olvasó vásárlása előtt állok.
Fontos szempont, hogy sok képként bescannelt könyvem van, amit olvasnék rajta.Azt olvastam a Kindle alapból nem sok formátumot kezel, és a képeket át kell konvertálni hozzá, hogy olvasni tudjuk, illetve zoomolni sem nagyon lehet bennük (ha jól tudom).
Alternatívaként elgondolkodtam rajta, hogy egy Androidos tablet esetleg jobb választás lehetne-e erre a célra?
Mint pl. Alcor Codex HD, vagy egy Wayteq? Esetleg valami más? -
ron8
senior tag
Hy all!
Mi a véleményetek erről az ebookról?
[link]
Megéri az árát? Ill. vannak-e zavaró hibái? -
fattyu
veterán
Sziasztok.
Esetleg valaki nem unta meg cserélné kissebbre az icarus 8át?
-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ebook olvasót és a tanácsotokat kérném.Amik fontosak lennének:
-Háttérvilágitása legyen,
-Legyen gyors lapozáskor ill. Pdf nagyitáskor valamint mozgatáskor,
-Nem muszáj érintősnek lennie,de nem lenne azért rossz,
-Az alapformátumokat kezelje (pdf,rtf,epub,djvu,doc stb..),
-árban olyan 30-40 között gondoltam.
Abban is segítséget szeretnék kérni hogy honnan a legjobb venni?
Előre is köszönöm! -
Oké akkor lehet elég a 6 colos is.
De mit jelent hogy ha nem pdf-eim vannak? Mert mi van a pdf-ekkel?
Nem használtam még semmit csak kemény meg puhafedeles könyveket.Szóval felvilágosíthatsz.
Ezt az eink kijelzőt se vágom. Meg Ajánlhatsz konkrét márkát, típust is!
Könyveim meg még semmilyen sincs. Ezután tervezem beszerezni őket. És ha nem adják ki mindet minden formátumban, akkor olyan kéne ami minden formátumot kezel. -
kuruczz
tag
válasz
Kvelstadt #95 üzenetére
Sokkal... ha csak olvasni kell és nagy, akkor talan van még az icarus 8" olvasoja, se nem vilagit, se nem erintos. Ha nem pdf konyveid vannak, akkor jo a 6"is boven. Én ha most vennék, akkor megvilagitott, erinto kijelzoset vennek, ha mar hasznaltal androidos olvasoprogramokat, akkor androidos eink kijelzos fele kacsintanek.
-
Sziasztok!
Ebook readert szeretnék venni és csak az olvasás a fontos.
Galaxy tab 3 kerül itt 150font-ba kb és ha már annyit adnék akkor valszeg érdemesebb lenne azt venni. Szóval a cél hogy olcsóbban megússzam és elég ha csak olvasni tudok rajta.
Néztem egyet ebay-en 60font-ért csak fogalmam sincs hogy azt érdemes lenne e megvenni. Ja meg 6colosokat látok de jobb lenne egy kicsivel nagyobb pl legalább 7colos. Bár nem tudom ez mennyire löki meg az árát. -
demars
addikt
Sziasztok!
Lenne még néhány kérdésem... Korábban már kaptam sok infot tőletek.
Mi a különbség a reklámmentes és a nem reklámmentes olvasók között? ( olvasás közben felugrik valami???)
A mai formátumkat tekintve mit tartsa szem előtt? ( melyik a leggyakoribb formátum, amit jó ha tud az olvasó?)
Pl: ha jól olvasgattam a kindle nem tudja az epub-ot, annak van saját formátuma...
Köszönöm a segítséget! -
kuruczz
tag
Van ebook olvasok topik is.
A 20 cm szep alom, de realisabb a 6 inch.
E-ink kijelzo,
En ajanlanam az erinto es megvilagitott kijelzot is.
Kobo Aura HD, Kindle pwII, Onyx c65, PocketBook 6xx, Icarus, WayteQ. Ez kb az ar szerinti sorrend. Vannak egyszerubb nyomogombosak is, van egy megfizetheto 8 "-os az Icarus valami 8, de szerintem vegyel megvilagitott kijelzost! Legolcsobb ilyen egy Nook simple touch with glowlight a netrol, ez kb. 20e, a Kindle kb 45e. Illetve tajekozodj a neten, extreme digital elony ha van a kozeledben.
Sok sikert -
ttamashu
aktív tag
Sziasztok!
Kacérkodom a gondolattal, hogy veszek egy ebook olvasót.
Csak ebook olvasásra használnám, tehát a minimum kritériumok:
-szemkímélő (színes, szürkeárnyalatos mindegy)
-kényelmes méretű (szerintem olyan 20 cm átmérő talán az ideális)
-(szinte) minden formátumot tudjon (epub, mobi, doc, pdf, txt)
-jól bírja az akksi
-könyvjelző funkcióExtrák (jó lenne de ha nincs sem tragédia):
-wifi
-html formátum
-felhő támogatás (onedrive?)
-könnyű és vékonyMárka nem érdekel, lehet noname kínai is ebayről.
Nagyon a Szent Grált írtam le, vagy nem elrugaszkodottak a vágyaim?
Ez lesz az első ebook olvasóm, még igazából azt sem tudom mennyire fogom kihasználni, de angol nyelvű könyvet venni horror mint árban mint választékban. Így jutottam el idáig.
Ajánljatok valamit. -
kuruczz
tag
válasz
montressor #89 üzenetére
Mégis tabletet mondanék, mivel ezek szerint a továbbiakban is a pdf mellett tartasz ki, és pl. a búvár zsebkönyvek, képregények 6"-on élvezhetetlenek.
Ha mégis akarsz e-inket, vegyél próbaképp egy használtat, én a Nook-ot ajánlom, mert nekem is az van, de csodát ne várj. Ha képként van a pdf, akkor ezt a próbát felejtsd el. A 6"-os olvasó akkora kijelzőt jelent, ami kisebb az A6-os méretnél...
Ha rám hallgatsz (7,9) 8"-os tabletet veszel, 3:4 arányú kijelzővel. -
montressor
aktív tag
Szervusztok!
E-ink alapu ebook olvasot keresnek, de kifejezetten olyat, ami megbirkozik a pdf-ekkel. Tudom, h nem ez a formatum az e-olvasok netovabbja, mert nem tordelheto, am en megis ezt a formatumot hasznalnam legtobbszor. Tabletet az lcd miatt nem szeretnek. Letezik ilyen max 20eft-ig a kis 6" kepernyosek kozul?
koszi -
kuruczz
tag
Mondjuk azt az apró részlet elkerülte a figyelmem, hogy külföldi kínálatból akarsz meríteni...
Ebook olvasok fórumot ajánlom.
Amiket írtál, azokkal nem lehet nagyon melléfogni...
szempont, hogy honnan szerzed be a könyveket (formátum)
meg szimpatikus-e a kinézete.
Én érintő és megvilágított kijelzőst vennék, fizikai lapozógombokkal.
Fontos-e a bővíthetőség, ebook store, stb... -
demars
addikt
Napok óta nézegetem az oldalakat... lehet, hogy én vagyok a béne, de kint ( Némeország) nem találni wayteQ olvasókat!
Ami megy ( én ezeket találtam ): Kindle, Kobo, PocketBook, Tolino, Trekstor
MM
Conrad.deEzek közül melyiket?
Másik lehetőség... veszek neki itthon és elpostázom!! ( bár a gari intézése így bonyolultabb lesz, ha szükség lene rá!)
Köszönöm!
-
kuruczz
tag
Mai eszemmel azt mondom, hogy olyan a legritkább esetben van, hogy csak olvasásra kell...
Az ebook olvasok topikon ez elég részletesen ki van vesézve. Én személy szerint android alapokon nyugvó olvasót javasolnék, a fejleszthetősége miatt (appok cseréje, meg ilyesmik). Onyx After Glow, Nook Glowlight, Wayteq új készüléke (ez a fordított sorrend), de ez én vagyok. Nőknél sokat számít a kinézet, ezért én elvinném szívem hölgyét egy edigitalba, hogy nézzen szét, melyik tetszik (előtte neten megnézném, melyikhez milyen tokok vannak, mert az mindenképpen KELL!!! hozzá (ebben a Kindle a legjobb, amit személy szerint én soha nem vennék) és legyen meg az ő számára kedves, mert évekig együtt élnek majd. Minden Kindle fan azt írja, hogy a formátumok feleslegesek, mert a Calibre átalakítja zokszó nélkül, ez egy nagy hülyeség, azonban az nem, hogy a könyvnek normális könyv mivolta csak epub, fb2, mobi, prc formátumban használható (fülszöveg, borító).
Mivel eléggé szerteágazó a kérdés, én azt javaslom adj magadnak pár napot, és mindenhol kérdezz utána. Az "E-book olvasok"-on léteznek vélemények "Népítélet" keresőszóval, azokat bogarászd át.
Illetve elég parázs viták voltak, azt építő lenne átolvasnod, a nyitócikkel együtt...
De szívesen fejtegetem még a véleményem itt is...
(Magamnak Wayteq-et vennék). -
demars
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Egy lány ismerősöm szeretne ebook olvasót vásárolni. Sajnos nem ismerem ezeket a kütyüket, még csak nem is fogtam egyet sem...
Neten rengetek féle van, többféle tulajdonsággal felvértezve... több ársávval.
Kis támpont:
Csak olvasásra kellene neki ( van laptop stb a netezésre, de ha jól olvasgattam, szinte mindegyik mai olvasón lehet netezni, lehet, hogy Ő is rászokna...)
Zene hallgatás nem kell
Megbízható legyen ( szinte ez a legfontosabb )
Kijelző ( ez az amit nem tudok... milyet érdemes venni, ha valéaki csak olvasásra használná ... )
A szükséges formátumokat támogassa ( txt, epub, pdf, doc, stb... )ÁR: Ne legyen túl drága...
Középkategóriát jó lenne megcélozni. Összeget nem mondott, de sztem a 30-40k jó lesz!
Néhány ajánlott típust, ha írtok megköszönöm! ( ár/érték arányban megfelelőt )Még egy fontos dolog! Az illető külföldön tartózkodik ( Németország ), tehát ha esetleg kinti oldalt tudnátok linelni ( boltot, üzletet stb ) az még jobb lenne!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
userZ
aktív tag
Ezek a pdf-ek (kb. több 100) az évek alatt gyűltek össze innen-onnan, tudom, hogy átlehetne őket konvertálgatni, de őszintén szólva nem sok motivációm van hozzá
. Akkor legyen inkább egy kicsivel nagyobb a kütyü, de jelenítsen meg scannelt cuccokat is valahogy... ráadásul több multimédiás anyag is van (nyelvtanulós cuccok). Szóval nekem egyelőre a tablet a befutó. Igazából tegnap óta ismerkedek a tabletekkel, eddig haszontalan dolognak tartottam, de egy utazáshoz pl bőven elegendő, ráadásul a thinkpad-em már több, mint 4 éves, már inkább asztali gépként funkcionál
, hozzáteszem tökéletesen szolgál mind a mai napig.
Egyelőre tehát keresem a megfelelő tabletet, plusz az általad ajánlott e-reader esélyes egy beruházásra. -
kuruczz
tag
Az a baj, hogy utazni az a jó, ha kisméretű a cucc, megvilágított a kijelzője, és jól bírja az akkumulátora. Ellenben pdf olvasáshoz az a jó, ha nagy a kijelző, és ez így elég ciki, mert ellentétes elvárások.
Az e-book olvasok fórumot nézd át!!!
Viszont ha Kindle-t veszel ebook olvasónak, akkor az androidos tablettel tudod szinkronizálni, bár az első felvetésemnél is van erre mód.
Kérdés: miért ragaszkodsz annyira a pdf-hez? Már arra gondolok, hogy így kapod a suliban, vagy így töltöd le? Mert ahonnan így töltöd le, ott nagy valószínűséggel megvan más formátumban is, arra pedig kíválló megoldás egy e tintás olvasó.
Van-e mód arra, hogy átkonvertáld (Calibre, Amazon)? Illetve mód van rá, de van-e benned eltökéltség, hogy használd ezeket? (Ráadásul a Calibre menedzseli is a könyvtárad)Én mindent epub-ba konvertálok, bár az olvasóm kezeli a többi formátumot is, mert egyszerűen a könyv-élményhez nagyban hozzájárul a címlap látványa,
-
kuruczz
tag
Prestigio MultiPad 5080 16e 8" azaz A4 pdf úgy-ahogy olvasható rajta egyben, próbának szerintem megéri, bár nem egy hatalmas teljesítmény, de csak olvasni biztos jó. Napsütésre, utazásra, ha már feladod a csak pdf olvasást, szerintem megéri egy világítós Nook Simple Touch ~23-25-ért.
-
kuruczz
tag
Mindent tudsz, ha ennyit tudsz. Kérdés mennyit és mit akarsz olvasni.
Ha a pdf nyomtatási kép, akkor tablet, ha tördelhető, akkor olvashatod e-ink-en is.
Mondanám, hogy próbáld ki mindkettőt, de inkább azt tanácsolom, vegyél egy olcsó tabletet (én 4:3 képarányút és 8"-at vennék), mert az később is jó lesz, mivel úgyis lesznek színes és nagy pdf-ek is... Ha bejön, még mindig vehetsz e-olvasót, abban segít az E-book olvasók fórum, meg az elején egy útmutató cikk.
Szemkímélésről annyit, hogy persze persze... Én most pl, többet olvasok TFT-n, mint e-ink-en (8 dioptriás a szemüvegem) és nem érzek kíméletlenséget. Monitort nézek, neon világít a munkahelyen, stb...
De mindettől függetlenül élmény az e-ink. -
userZ
aktív tag
Üdv! Többnyire Pdf állományok, e-book-ok olvasására melyik a legalkalmasabb eszköz? Tablet vagy e-reader?
Amennyit eddig sikerült kiderítenem, hogy a readerek nem nagyon szeretik a pdf-et, viszont a tabletek nem annyira szemkímélőek, mint az e-readerek. Létezik olyan tablet, ami viszonylag szemkímélő kijelzővel van ellátva? Előre isminden tippért!
-
Mattey
tag
Hello!
A nyár vége felé valószínűsíthetően beszereznék egy tabletet, csak azt nem tudom, hogy milyet. Elsőre Google Nexusra gondoltam, de lévén abban úgy tudom, hogy nincs 3G ezért más lehetőségek után kezdtem nézni.
Mit tudtok javasolni? (Olyan 60000-80000k FT körüli áron.)
A válaszokat előre is kösz!
-
batai15
félisten
Sziasztok, milyen ebook readert ajánlotok? minnél olcsóbb legyen, mert csak a trónok harca miatt kell. Annyi hogy boldoguljon a wolrd, pdf formátummal is, és tudjon elmenteni pozíciót.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Lenne lehetőségem egy NOOK Simple Touch GlowLight megvételére 15 ezer forintért. A cucc bontatlan, vadi új, de a garancia bajos, mert külföldre szól. Azt láttam, hogy itthon 30 körül mozog az ára, szóval abból a szempontból nem rossz, de sok bajt olvastam a kijelzőről. Ez még mindig fennáll, vagy javították? Szóval megéri, vagy sem ennyiért?
Előre is köszönöm!Üdv
-
Frequence
tag
Sziasztok
ti milyen ebook readert javasolnatok a kovetkezok kozul?
kindle paperwhite vagy kobo glo? esetleg a fele ennyibe kerulo nook glowlight?
koszi
-
kacsaaaaa
újonc
Skacok!
Innen vettem PocketBook Mini 515 ebook olvasót. Tökéletesen meg vagyok elégedve vele, kicsi könnyű számomra kb lemeríthetetlen. 20E körüli az új ára én ugyan "használtan" vettem, de azt kaptam amit vártam. Minden formátumot szépen megjelenít. Nincs vele problémám, azt hallottam nehéz hozzá tokot találni. Aki ezt gondolja az valószínűleg soha nem tapasztalta még az e-buy rejtelmeit.
Egyétek vegyétek ajánlom! -
törölt tag
Sziasztok!
Olyan 25 ezer ft körül milyen 7" tabletet ajánlotok?
-
Ledfold
tag
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata a Prestigo 6"-os e-ink képernyős e-book olvasójával. Nagyon szimpatikus csak azt nem tudom hogy pl. a PDF állományok oldalára rá lehet-e nagyítani. Mert pl egy A4 oldalt nem lenne jó 6"-ban teljes képernyőn nézegetni.
-
begrimisu
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segítséget a hozzá értőktől ! Milyen tabot javasolnátok 25e ig bezárólag használt ra gondolok? köszönöm
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok , az lenne a kérdésem hogy van e vizáló eBook reader? nem kell nagy vízhatlanság csak épp ha medencében olvasnék és megcsúszna a kezem ne legyen baja....
-
Takitoca22
csendes tag
Sziasztok,
Tablet vásárlást tervezek, 2 fontos tulajdonsága kéne, hogy legyen.
Az egyik ne legyen túl nagy, a másik, hogy kézzel írva lehessen rá jegyzetelni.
Van valami értelmes tablet ami ezt tudja, Galaxy Note az jó lenne, de azért ennél jóval olcsóbban szeretnék valamit.
Tipp/ötlet mit lenne érdemes, ami tényleg használható ? -
GIJoe
addikt
Kedves szakik!
Kinéztem magamnak egy tablet típust, (ez a mini ipad klón szerűeket, tehát 7,9" IPS RK3188,fém...stb)
csak nem tudom eldönteni, hogy melyiknek piszkálják, mókolják a legtöbbet a ROMjait, melyiknek jobb az alternatív supportja, vagy egyáltalán jobb support..Cube U35GT (minideal)
CHUWI Speed V88S Pad (dx)
Window (YuanDao) N80 (pandawill)köszönöm a tippet!
-
csoki98
tag
válasz
Pachenkoooo #59 üzenetére
nézegess itt: http://www.minideal.net/tablet-pc.html
-
Pachenkoooo
tag
válasz
Pachenkoooo #58 üzenetére
Sehol semmi,senki? Valami induló alapot adjatok már=)
-
Pachenkoooo
tag
Sziasztok.
Tanácsra lenne szükségem okos emberektől.
Szóval tervezem tablet vásárlását. Nem mondok rá összeget, szerencsére most elég jól állok így tudok rá nagyobb összeget is költeni.
Inkább az elképzeléseim:
Olyan táblát szeretnék, ami kiváltja az okostelefonom, és az asztali pcm is. 10" környékén, valami brutál erős gépet. Oprendszer mindegy. Apple egyáltalán nem érdekel. Tud nekem valaki valamit ajánlani? -
Treff86
csendes tag
Sziasztok.
Bár tudom kicsi az esélye, de azért megpróbálom...
Abban reménykedek, hogy tudtok nekem ajánlani egy tabletet. Régóta spórolok rá, ezért nem szeretnék melléfogni, de mivel nem értek hozzá, remélem ti tudtok nekem segíteni.
A tabletet főleg nyelvtanulásra használnám, azon belül is idegennyelvű filmek nézésére. Szóval alap követelmény, hogy 10 colos kijelzője legyen, (ha nagyobb még nincs ebben az árkategóriában) és IPS, ne okozzon neki gondot feliratos filmek lejátszása, apróbb programok futtatása (ANKI ha vki ismeri), továbbá menjen neki pdf fájlok olvasása és közben mp3 lejátszása, az aksija lehetőleg legalább 5 órát bírja a fenti igénybevétel mellett, a súly az lényegtelen, ágyban illetve vonaton szeretném használni. A wifi az másodlagos, ha pár métert bír nekem elég, laptop mellé szeretném kiegészítő gépnek, mert egész napos monitor előtt görnyedés után már nincs kedvem otthon is asztalnál ülni. És igen a legfontosabb kritérium az ár. 50.000-nél többet nem szeretnék költeni rá max plusz 5e, vagy plusz 10 ha tudtok egy bestbuyt. Jah és mivel hosszabb távra tervezek vele és nem divatból venném, ezért amennyire lehet legyen stabilan működőképes és minél hosszabb a garanciája, annál jobb. Játékok kezelése abszolút másodlagos, ha tud akkor jó, ha nem akkor nem. Szóval jó aksi, kijelző, olyan ami kényelmes olvasásra is, stabil működés (ne legyen többet a szervízben, mint nálam) és 50.000.
Ha tudnátok olyat ajánlani, ami az edigitalban is kapható, akkor az külön jó lenne a 15 hónapos 0THM miatt.
Nagyon szépen köszönöm előre is a hozzáértő segítségeteket, és bocs, ha kicsit kuszára sikerült, de este van. -
orkati
tag
Nagyon láma vagyok a tabletekhez, de vennék egyet és segítséget szeretnék kérni
Olyan 60.000-65.000 Ft-ot szánnék rá. Kinéztem kettőt:
Google Nexus 7
MyAudio 9 vagy 10Ezek jónak tűnnek, melyiket volna érdemesebb venni? Illetve hasonló árkategóriában van-e ezeknél jobb, vagy hasonló választás?
Kipróbálni nem tudom őket, de fontos volna tudnom, hogy jól futnak-e ezeken a böngészőben játszható játékok, pl. Shakes and Fidget, vagy a Facebook-os Marvel: Avengers Alliance meg hasonlók. -
Sokimm
senior tag
Helló mindenki!
Érdeklődnék, hogy valaki használ ebook readert térképész céllal?
Ez alatt azt értem, hogy a papír térképet valahogy fel szeretném váltani, és digitálisan magammal hordani, de nem találok vagy pdf-et, vagy jpg-et, ami már ebookra lenne "konvertálva". (több részre vágva a nagyon nagy méret (nagy méretű térképet sem találtam))
Sokan mondták, hogy a képfrissítéssel lesznek bajaim, de ismételten mondanám, hogy a papír térképet váltanám ki, amit ugyancsak nem szoktam gyorsan lapozgatni, meg zoom-olgatni, szóval bármilyen ötletet meghallgatok.(google map offline móddal kinek van valami tapasztalata?)
-
Polcrendszer
tag
hello. Keresgéltem a témában és nme annyira találtam rá választ, hátha. Most ismerkedek a dologgalés nem találtam rá eddig megfelelő megoldást: online újságokat szeretnék lementeni ebookra úgy, hogy értelmesen használható is legyen a formátum. Amit eddig találtam, az úgy kb 6-7 perc alatt ekönyvet csinál az online változatból, de csak egymás után pakolja az oldalakat, vagyis kvázi használhatatlan. Tudtok olyan programot mondani, ami képes legalább egy böngészhető címsort készíteni?
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok
Gondolkodóba este tablet vásárlásán, lehet hogy a közeljövőben. Igazából a suliban használnám, hogy a hétről hétre nagyobb mennyiségű jegyzet-halmot ne kelljen kinyomtatnom, de mégis el tudjam érni, ha kell (eddig szükség esetén a telefonomon olvastam, de 3.7 coll-on ez nem túl baráti) A másik ok: hazaút illetve egyéb utazások során, iskolában stb internetezés és filmezés.. sokfélét megnéztem, ezért kérnék tanácsot.
Nem tudom, hogy 3g-s tabletet nézzek e, vagy elég nekem a wifi megosztás. Nézegettem a 7 colos gépeket, és hát nem tűntek óriásinak.. Talán ez a még használható méret (főleg hogy a nagyobbak jóval drágábbak) ezekre a feladatokra. A legalkalmasabbnak talán egy 16gigás Nexus 7 tűnik, vagy nézzek esetleg olcsóbb gépeket?
köszi a válaszokat
-
roolleer
csendes tag
Szeretnék egy Ebook Reader -t venni. Alapból van rajtuk felolvasó funkció? Amivel pl. pdf -t lehet hangosan felolvasni? Ha nem lehet rájuk külön valami felolvasó programot telepíteni?
-
BroCreSt
aktív tag
Ez nem tűnik rossz vételnek, 25e.-ért.
-
$p@rr0w
őstag
Hali
Prestigio PER3574B ebook olvasóról mik a tapasztalatok? 15k-t megér? -
törölt tag
válasz
BladePocok #48 üzenetére
Szia!
En a wayteq vagy a prestigio 9" tableteit ajanlom, kb. 60 korul van a wayteq, a masikat nem tudom pontosan.
Hogy most hol lehet kapni, az kerdes, mivel mindenhol keszlethiany van.. -
BladePocok
tag
Sziasztok!
Édesapám szeretne magának venni egy tabletet karácsonyra, mert eléggé kedvet kapott hozzá, buszon,mindenhol azt nyomkodják és ő is ki szeretné próbálni.
Apukám egy egyszerű ember, az ilyen "kütyükhöz" nem annyira ért.
Kikötésként azt adta meg,hogy átlagos használatra használná,legyen nagy kijelzős (sajnos nem nagyon jó a szeme,így mindenképp 8 és afölött kéne (7-es eléggé kicsinek tünt) ). TELEFONÁLÁSI lehetőség legyen benne, ez az egyik legfontosabb,amit megemlített.
Ár : Igazából ne legyen annyira drága , de ne is a legolcsóbb "gagyi" legyen. Hardver olyan legyen benne,ami egy átlagos ember (átlag alatti tudással) igényeit ki tudja elégíteni.
Tipp,hogy esetleg melyik készüléket ajánljam neki , és hol tudná a legolcsóbban beszerezni azt?
-
törölt tag
Hát netezni 20 körül van a DPS dream 7 colos tablete jelenleg 22 körül, de ugy tudom kb. ennyiért van a concorde tablet is, amit még venni szoktak. Netezni jók ezek, viszont filmekre nem tudom mennyire használhatóak. Nekem egy wayteq-em van, tavalyi.. az netezni jó, viszont a filmezés rajta katasztrófa.
-
Loner
tag
Sziasztok!
20-25 ezer ft körül melyik tabletett érdemes venni?
Sajna csak ennyit szánok rá, de gondolom ebben az ár kategoriában sem mindegy!
Elöre is köszi a választ!
Üdv: Loner -
Revoltek
aktív tag
Sziasztok!
30-40k között milyen tabletet lenne érdemes venni?
9,7 vagy 10,1"-es kijelzős kellene és olyan, ami támogatja a 3G-t vagy 3G modemeket a mobilinternet miatt.
Legjobb lenne ha 2 magos procija lenne és min. 1 giga ram. -
Peethy
őstag
UP! Még mindig várom a segítőkész válaszokat
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Melyik e-book olvasó a best buy mostanság? Kindle Fire megéri az árát? Nincs kedvem nagyon mélyen beleásni magam, kérlek ajánljatok valamit 25-40ezer forint között
Köszi!
-
glovasi
tag
Áthelyezve
-
törölt tag
Sziasztok!
A barátomnak szeretnék tabletet venni karácsonyra, lehetőleg 7 colosat, de akár 5 is jó lenne.
Amire használná:
- pdf, ppt, és doc olvasás
- esetleg egyszerűbb játékokValamint egy kérdés: bármelyik tabletet át lehet állitani angol nyelvre?
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Van valakinek bármi tapasztalata ezzel az ebookkal?
Elsősorban a kijelző minősége érdekelne. Vagy esetleg tudtok ajánlani ebben az árkategóriában más ebookot?Előre is köszi a választ!
-
maggi1886076
addikt
Sziasztok!
Ajándékba szeretnék ebook-ot venni.a következőket néztem ki:
Prestigio PER3474B
Prestigio PER3172B
Prestigio PER3274
DPS E-750Ezek olyan 14-20000 Ft körül vannak.ha tudtok ezeknél jobbat hasonló árban akkor várom a válaszaitokat. esetleg a fentebb megnevezett ebook-okról van vkinek tapasztalata? hibáiról tudni vmit. előre is köszi
-
pthomas1976
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Vásároltam egy nook simple touch-ot.Elkezdtem a regisztrációt-időzóna, wifi,b&n reg-, minden megvan de az utolsó 4. lépcsőfoknál ezzel az üzenettel kidob a gép: error sorry we are having trouble setting up your nook. Please shutdown the device and try again. If the problem persist,contactCustomer Support at 1-800-The- book (1-800-843-2665) Ezt értem,hogy mit jelent,de akárhányszor újrakezdem mindig ugyanezt írja ki. Előfordult ez már mással is? Köszi a segítséget.
-
Fuji82
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy mi a tapasztalotok a pdf-ről epub-ra való konvertálással kapcsolatban? A szkennelt könyveket tartalmazó pdf kiterjesztésű könyveket nem tudom nagyítani az ebook olvasómban. Van erre valami megoldás? Tudtok valami olyan programot amit már kipróbáltatok és működik, megcsinálja normálisan a konvertálást?
Köszi
Fuji
-
Dickassman
csendes tag
Szeretnék venni egy olcsó, igazából alegolcsóbb e-readert.
Nem szeretném semmi extrém dologra használni tényleg csak ne roncsolja a szememet, tudjon kezelni pdf-et , world dokumentumot esetleg, jpg-t.
Tudtok ajánlani valamit,
Még használt is jó lenne de azt sajna sehol sem találok -
pineapple22
csendes tag
Milyen japán tabletet érdemes venni? Toshiba, sony, esetleg valamilyen mást? Alapvetően szövegszerkesztésre meg netezésre kellene, az a fontos h strapabíró legyen.
-
OddMan
őstag
Gondolkozom egy WayteQ xTAB-100s vásárlásán. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy várható, hogy erre a tablet-re a jövőben majd telepíthető les az Android 4-es oprendszer?
-
zone
őstag
Pocketbook 360-at látott már valaki közelről? Videók alapján jónak tűnik, lehet itthon is kapni és nem túl drága.
-
terrobo
csendes tag
Sziasztok!
A segítségedet szeretném kérni, tablet vásárlásban!
Kritériumok:
- 10’ körüli kijelző –jó felbontással
- 3G modem
- Sim foglalat
- Wifi
- Bluetooth
- GPS
- USB csatlakozás (pendrive csatlakozás miatt)
- Fényképező
- Memória bővítés : micro sd-vel
- Hosszú üzemidő
- Androidos (magyar nyelvel)Vásároltam egy Acer a501-et! Ezeket mind tudja, de nincs benne magyar nyelv!
Lenne valami javaslat?
Esetleg más készülékre?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
terrobo -
molnarpeter
nagyúr
40k-ért milyen tabletet ajánlotok? Buherálás játszik.
Mp
-
ÚJ tabletet keresek 70-90e forint között. 3G teljesen szükségtelen, 5GB-os előfizum van telefonra, nem akarok még egyet. Ami fontos az 2 mag, normális kijelző, Android (arra van egy halom alkalmazásom), és természetesen a szokásos igények: HDMI, bővíthetőség.
-
Jabby
őstag
xPad/Tab-70 erős hardwaresen, de elég nagy szívás a használata, Market rengeteg app-t nem kompatibilisnek jelez (trükkösen lehet telepíteni, de 70%-ban nem indul el), játékok egy része textura hibások, stb.
P1000-sel ilyet nem tapasztaltam, igaz kevesebb ideig használtam.
Kijelzője is jobb a Samsungnak.Amennyiben ár nem számít, akkor a P1000-es a jobb vétel.
-
dim dim
tag
Üdv Fórum!
Melyik tabletet vegyem?
A) Samsung Galaxy Tab P1000
B) Wayteq Xtab-70Érdekes kérdés, mert dupla annyi a Samsung, mint a Wayteq de többet is tud?
Melyik az erősebb hardveresen?
A) 1 GHZ A8 CPU, PowerVR SGX540 GPU
B) 800 mhz A9 cortex cpu (natívan 1 ghz), Mali400 GPUKépernyő:
A) 1024*600
B) 800*600Itt mondjuk nem kérdés az előny, de a Wayteq 4:3-as!
Wifi: N-es mindkettőnél.Egyebek (bluetooth, háttértár) érdektelenek. Úgyis SD megy bele, BT meg alap.
A kérdés: megéri a Samsung a dupla árat (vagy még többet)?
Egyáltalán, nem éppen GYENGÉBB a Samsung hardveresen, dupla annyiért?Köszönöm
-
Teasüti
nagyúr
válasz
faklyasgyuri #19 üzenetére
Ezt nekem írtad?
Úgy néz ki xtab 100 lesz, használt áron.
Így megmarad egy rakás pénzem.Viszont ha jövőre nem jön rá ICS így vagy úgy, akkor megválok tőle.
-
faklyasgyuri
csendes tag
Hello!
Ha már 80-90ezret tudsz tabletre adni, akkor már vegyél iPad-et. Az alapgépet már vadonatújonnan lehet 80 85ért használtan meg 70ezerért. Tökéletes wifizésre, ha meg 3G-st akarsz, akkor én tudok ajánlani neked egyet bár az 100ezer. -
Jabby
őstag
Ez, mint már írtam, attól függ mire szeretnéd használni.
Nekem külföldön WiFi-n netezésre van szükségem, valamint RSS-en pályázati hírek elérésére használom. Esetemben számít a méret (laptop kiváltása, ezért előny a kis méret, kis súly), nekem megfelelő egy 7"-os kijelzőjű Android 2.3-as eszköz.Xpad 100 60-ért, vagy archos 101 g9 76-ért?
Játékra Archos, netre (főleg ha számít az ár is) Xpad-70/100.
-
Teasüti
nagyúr
Xpad 100 60-ért, vagy archos 101 g9 76-ért?
-
Teasüti
nagyúr
xPad 100 vagy archos g9 80? Egy tizes van köztük, szóval kb egy árkategória.
Melyik éri meg jobban? Hardveresen.
ICS sokat jelent és xPad-ra még semmi sem biztos.
Nem szeretnék hosszú távon ICS-nél régebbit.Esetleg más hasonlóan jó konkurens 60 +-10k-ért?
-
Jabby
őstag
Netre, filmek nézésére jobb a 10"-os kijelző. 4:3 arányú kijelzővel app-ok esetében lesznek kompatibilitási problémák, fekete csíkok.
A Cortex-A9-es CPU-nak, mellette egy Mali-400 grafikus gyorsítóval elvileg el kellene vinnie a Honeycomb-ot, vagy majd egy későbbi ICS frissítést, de nem hinném, hogy gyári ROM lesz hozzá.
Ennyi pénzért nem lehet elvárni egy 4 magos (4x1,5GHz) ZTE teljesítményét, de amiket írtál igényeket annak megfelel. -
Teasüti
nagyúr
xTab 100-as viszont nagyon szimpatikus 60-ért. Várható erre ICS később? Vagy van vmi akadálya ennek? Ha főzött, az se baj, csak jól működjön!
Ez milyen masina, hol helyezkedik el a mezőnyben? 1x1 ghz és 512 ram már elavultnak számít? Főként netezésre használnám, esetleg flash játékra, youtube-ra, stb.
És években gondolkodom.Megfelelő lehet ez nekem?
szerk: mobilarénás teszt szíven ütött.
360p youtube?!
720p sehogy se megy, ez vmi vicc?!
Túl szép lett volna... -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Mi most a bestbuy a lowcost tabletek között?
Olyan kategóriára gondolok, mint az android 4-es kínai csoda, ami volt a hírekben most.
Gondoltam cserélném egy alig használt fujitsu v5555 notit egy táblára.
Olyan 50k-ig bezárólag.
Amire gondoltam:
- kapacitív érintő
- jó üzemidő
- flash támogatás és teljes értékű net használat (mintha egy x86-os chrome böngésző előtt ülnék)
- egy-két usb aljzat (bluetooth, stb)
- magyar garancia, helyben megvehető termék
- vmi igényesebb megjelenítő panel, előny ha nem a leggagyibb TN van benne jó tükrös előlappal...Ami nem szempont, de persze az se gond ha éppen tudja.
- full hd videó képességek, de azért vmi hardveres gyorsítás jó lenne legalább a kijelző felbontásában.
- külső megjelenítőre való csatlakozás lehetősége - nekem fölöslegesKöszi!
-
FsDKiRA
csendes tag
Hali!
Látom annyira nem aktív a topic, de remélem kapok valami kis segítséget itt
Valami ebook readert szeretnék venni úgy 20-30e környékén. Kicsit körülnéztem és van amelyik képeket is megjelenít, azok csak fekete-fehérben? Igazából ez nem lényeges, manga olvasásra is használva lenne ami ugye alapból majdnem mindig fekete-fehér, szóval csak érdekességből kérdeztemTehát azért fontos lenne hogy képeket (jpg,png főleg) tudjon megjeleníteni.
Előre is köszi! -
Hello!
Hülye kérdés, szabad?
Ismerős kitalálta,, hogy a szüleinek tabletet, vagy ebookot kell venni. Kérdés, mit.
A szempontok :
- egyszerű
- nem tetűlassú
- elsősorban olvasásra, de nem baj, ha mást is tud (net, filmek)
- olvasás = pdf, word, stb, esetleg e-bookok, de nem az lesz a jellemző
- 30 és 40 ezer között
- de lehet használt isHa valaki segít, megköszönöm
-
tolts.hu
őstag
Hali, melyik a legolcsóbb GPS-es, mobilnet SIM hellyel rendelkező tablet most?
-
norbert1998
nagyúr
sziasztok
szeretnék venni egy tablet pc-t én is úgy 25-30e Ft lenne rá.Ti mit gondoltok melyiket lenne érdemes megvenni?
Én mondjuk a POINT of VIEW PlayTab 2-n gondolkostam nagyon de hátha ti tudtok jobbat.
Légyszíves segítsetek...Előre is Ksözi
-
hEngi
tag
Hali sajnos nem találtam hasonló témát.(az ebook -ra csak notEbook meg facEbook okat találtam a forumon...)
A kérdésem az lenne hogy szeretnék egy ebook readert vagy tabletet. Olyan 80-90E ft ot tudnék rákölteni. Főleg olvasásra netezésre használnám. Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában és sajnos nem is tudom hol kipróbálni a különböző típusokat. Az asus trasformert viszont ismerősök már ajánlották.
Ebben kérném a fórumozok segítségét. Akinek van valami tapasztalata ebben az árkategóriában és megosztaná velem azt nagyon megköszönném. Főleg az érdekel hogy mennyire zavaró egyes típusok súlya olvasás közben és hogy meddig bírják egy töltéssel(régen egy pda-t használtam de attól pár óra után kifolyt a szemem). Valamint hogy pontosan milyen típusok is férnek bele egy ilyen keretbe.
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest