Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz 80hun #36288 üzenetére

    legalább - ha már válaszolsz egy threadre - olvasd el a megelőző hozzászólásokat is... csak az eggyel azelőtti hozzászólásomat kellett volna.

    egyébként ott én nem a szenzor PDAF érzékelőire gondoltam, hanem a klasszikus, tükrös gépek érzékelőire.

    amúgy a videó, amit mutattál, egy rossz vicc. láttam már korábban, de annyira béna a faszi, hogy a 70D hátrányára írja, hogy lassabb záridővel fotóz, és ezért elmosódott a kép, tehát rossz a fókusz. meg hát, a fókuszponton túlra nem képes fókuszálni. ha a live view-t hasonlította volna össze, ott már más a helyzet, mivel a 70D ezzel az dual pixel AF-el simán király. van egy ennél sokkal jobb videó, ahol kis drónt reptetnek, és azt fotózzák, és bár ott is azt hozzák ki előnynek, hogy a képszéleken jobb a MILC, ez megintcsak nem igaz, ha live view-ban hasonlítják.

    almát körtével. a tükrös fókuszálás olyan, amilyen, és szerintem is elavult, de ettől még gyors, relatíve pontos, és ez a megszokott, így teljesen jól használható. profi fotós úgysem egyet csettint, hanem sorozatot, és abban lesz értékelhető kép is.

    egyébként meg, a jövő egyértelműen a MILC-é, szerintem is. és a szenzoros nagysebességű autófókuszé meg az EVF-é, ahol azt látod, ami a fotó lesz, olyan rekesszel, olyan effekttel, olyan beégéssel, ahogy az a végterméken látszani fog, és sötétben is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák