-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Lehet maradok a garis Panánál (G5, 50K körül!), majd nyár végén tovább adok rajta, lesz tapasztalat és választok újat.
Kb. két éve én is így vettem g5-öt. A mai napig nem tudom lecserélni jó szívvel, mert ehhez a szolgáltatás csomaghoz - lényegesen jobb képminőséggel - mélyen a zsebembe kéne nyúlni, és a fotós technikai tudásom nem igazán nőtt tovább a gépen.
Igazából egyetlen dolog idegesít baromira a vázon. A számomra érzékelhetetlen nyomógombok. Minden más esetben user error, ha nem sikerült a képem.
Képminőségben ott van gond vele, hogy könnyen, visszahozhatatlanul és rondán ég ki. Emlékeim szerint a Canon 500 D-m sokkal jobb volt ebben. Ezzel azért együtt lehet élni. -
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #36152 üzenetére
A g6-on is ilyenek a gombok, én sem szeretem G1, G2, G3 vázakon még jól kitapintható enyhén kidomborodó gombok voltak, a G sorozatban a g5-től kezdték ezt a vázba süllyesztett kialakítást bevezetni. Persze szerintem így is együtt lehet élni velük, vannak sokkal rosszabbak is. Személy szerint én a G1, G2, GH1, GH2 kezelőszerveit szeretem a legjobban, a gombok is jók, meg fókuszmód-sorozat kapcsolókat, tárcsákat is imádom, akció közben semmiért nem kell a menüt túrni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #36152 üzenetére
G6-on általában -⅓-ot korrekciózom, régen Oly dslr-en sokat használtam az expo sorozatot, lehet újra kéne és akkor lehet választan. Videónál szinte mindig -⅓ . Van olyan hely (ovi tornaterem) ahol tök jó szórt fény van és tökéletesen belepasszol a váz dinamika tartományába se kiégés se bebukás, ott a contrast is maradhat 0-án.
-
hibavissza
veterán
válasz jjeahh #36153 üzenetére
Nagyon benne van a kezemben a bugi, hogy vegyek valamit, de most jobban izgat, hogy júliusban viszek a tengerpartra polárt és nd 1000+nd8-at és gusztustalan giccsparádékat fogok gyártani végre .....igazából egy 12-35-re izgulnék igazán, de az árából inkább maradok még egy hetet
(#36154) MrChris: rátettem a motoros zoom pöcökre az expokorrekciót már a második nap
legutóbb úgy szívatott meg, hogy a füvészkertben egy spéci fa lombkoronáján átsütő napfényt akartam képernyővédőnek megörökíteni. UWA hiányában 4 képet lőttem (expo sorozat nem jutott eszembe), legalább -1-el alexpózva. Semmi kiégést nem jelzett. Az LCD-n feketeség a kép nagy része, a gépen megnyitva a leveleken átsütő nap mégis kiégve. Semmit nem adott vissza az eredeti fényekből.
Ha az exposorozat eszembe jut, ez sem lett volna gond a masinának.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #36155 üzenetére
Ha nagyon erős fényben vagy ellenfényben képelsz, azért látsz a keresőben meg az kijelzőn sötétebb élőképet, mert lerekeszeli az obit és csak akkor nyitja a rekeszt a beállított értékre ha lenyomod az expógombot, sőt szerintem a kijelző fényerejét is lehúzza vagy nem tudom mit csinál, mert manuális obikkal is ilyen Ilyenkor előfordulhat, hogy az elkészült kép kiég akkor is, ha az élőképen még jónak tűnt. Erre két megoldás van: rekeszelsz, vagy ha bukét meg dof-ot akarsz, akkor feltolsz egy nd-t az obi orrára.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
hibavissza
veterán
válasz jjeahh #36156 üzenetére
A kész kép visszanézésekor nem jelzett kiégést, de mégis túlcsordult a sárga. Szerintem a kiégés visszajelzése nincs rendesen ráprogramozva az egyes színcsatornákra. Más helyzetben, égbolton totál kiégve minden, de a csúcsfények visszahúzásával előjön egy fa és némi kékes égbolt. Pedig villogott mint a frász. Valószínűleg polár szűrő vagy nd lett volna megoldás a lombkoronánál. Majd legközelebb
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #36157 üzenetére
Hm lehet, én nem tapasztaltam még hasonlót, szerencsére
-
ftc
nagyúr
Sziasztok
szeretném lecserélni olympus E520-as gépem... Mivel egy ideje nem figyelem a gépek fejlődését segítségeteket szeretném kérni választásban
Max 150 000FT nagyon max 170 000FT objektívvel
Leginkább természet illetve családi fotók...
Méret nem számít
Videó is jól jönne - ha lehet jobb minsőégben
Leginkább új gépben gondolkozokEddig oly OM-D E-M10-et néztem...
-
jjeahh
nagyúr
Gondolom kukucska kell... Ha minél jobb videó minőség a cél, akkor gx7, ha nem zavar a műanyagos felépítés, g6. Ha az olympusos színek fontosabbak mint a pénzedért elérhető legjobb videóminőség, akkor megteszi az e-m10 is.
-
L4mie
veterán
Studi:
Vannak 250-280 euró körül Német e-bayen van egy csomó, van itt aprón is van egy 90 ért, ha jól tudom.
Ha nem lett volna az e-mag akció E-M10 re /garancia nálam fontos, mert szerencsétlen vagyok/ én most aktívan keresgélném a használt E-M5 öket
*vagy: [link][ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Muerte68
addikt
Néztem hogy egész jó áron vannak G5-vázak érdemes G3-ról váltani,van akkora külömbség?
Olvastam teszteket az alapján igen de a személyes tapasztalatok megbízhatóbbak szerintem.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz jjeahh #36168 üzenetére
Főleg képminöségileg érdekel elvileg újabb szenzor és feldogozó-a jobb kijelző magasabb iso+vízszintező csak extra ficsőr nem létszükséglet.Kicsit agasszt a sokak szerint roszabb gomb kezelhetőség.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
válasz Muerte68 #36169 üzenetére
Képminőség fronton olyan hatalmas különbség szerintem nem érzékelhető. Alacsony iso-n valamivel tisztább a g5-g6 képe, a színek hajszálnyit mintha szebbek és jobb a dinamika. Csak a szenzor miatt én biztosan nem váltanék, ha fontos a m4/3 rendszeren belül elérhető legjobb képminőség, akkor valamilyen sony vagy azzal azonos teljesítményű szenzoros gép kell neked.
-
Alabástrom
senior tag
válasz pethob #36102 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, végül én is arra jutottam, hogy ha portré, akkor Fuji milc.
(eddig minősíthetetlen pocsék képeket csináltam, de moossssst.... Mutatóujjam minden rezdülésére magazincímlapra illő képek teremnek!!!)
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
L4mie
veterán
válasz Alabástrom #36173 üzenetére
Pont mint nekünk
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
törölt tag
E-M10 sztem jobb választás volt
Anélkül, hogy szót szaporítanék, látom már vki csinált egy kb összehasonlítót.. [link]Szóval én minden mai emberke helyében E-M10-eznék, ha Oly és fontos a pénz. Nagyon jól eltalált arany középút, szuper kis gép.
Szerk.: bár elfogult vagyok, mert nekem is E-M10 van
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz #31733248 #36177 üzenetére
Ebben egyetértünk, de ha már paramétereket hasonlítanak össze egy ilyen fej-fej mellett tesztben, akkor ennek is ott kellene lennie. Van olyan fontos feature, mint bármelyik másik, ami viszont szerepel a listában...
Még egy dolog: az anti-aliasing filter mint pozitívum szerepel az em5 oldalon, míg annak a hiánya meg előnyként az em10-nél....
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Golota #36178 üzenetére
Ez egy snapsort stílusú random összehasonlítás, ami valszeg specifikációk alapján automatikusan összehasonlítja a gépek tudását, nem igazi teszt, szvsz az ilyeneket semmi értelme nincs nézegetni, mert félrevezethetnek.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz #40935168 #36175 üzenetére
Két dolog miatt lett ez és nem E-M5, ez volt akciós éppen E-magnál, ebből kifolyólag erre volt garancia, sajnos E-M5-ből 90-110 ért vannak csak vázak használtan, sőt fotós zsibvásáron 120 ért ajánlgatták...
lejárt garanciával, nekem meg remélem elég lesz a 3 tengelyes stabi meg nem gond a nem időjárás-állóság.E-M5-ből lehet e-bayről vadászni 80-85 körül szép példányokat +20 ért kitobit, de mi van ha valami rejtett hibája van...
Mindkettő nagyon jó kis váz, de persze ha lett volna pénzem akkor E-M5 Makr II-t vettem volna
De nekem drága.
139 ért nem volt szerintem jobb választás a piacon kategóriájában. és igen ribi lettem, de fontos volt az ezüst-fekete oldscool design.
Már csak utazós obi meg fényerős obi kell, utóbbit sztem megoldom konverterrelDolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Plafoon
tag
Üdvözlet az Uraknak!
Érdemes Pentax rendszert kiépíteni? Jelenleg 2 éves Pentax K-50-et nyüstölök kitobival, nagyon meg vagyok vele elégedve, de szeretnék feljebb lépni, több obit venni, esetleg egy jobb vázat, tartalék aksikat, stb. Viszont tartok attól hogy a Pentax elkapja a Samsung-szindrómát, hogy megszűnik és cseszhetem az egész rendszert. E-digital például már félig megszüntette a forgalmazását a pentaxnak (ami azt jelenti hogy teljesen meg fog szűnni, a Sony SLT gépeivel is így csinálták). Más nagyobb e-áruháznál meg soha nem is volt Pentax. Tudom, hogy vannak még forgalmazók, de ők is megszűntethetik a forgalmazást, bármikor.
A másik lehetőség egy Nikon rendszer kiépítése lenne a 0-ról, valószínű D7100-as vázzal. -
törölt tag
válasz Plafoon #36183 üzenetére
Erre sztem a K-50 megfelel amúgy. Fullframe irányba lehet menni (más márkával), de épületnél sokat nem adna így nagylátó tartományban, makrónál meg még csak csökkentené a mélységélességet.
Szerintem ha racionálisan belegondolsz, hogy kütyübuzulhatnékod van-e, vagy TÉNYLEG szükséged van-e komolyabb cuccra, rájössz, hogy csak kütyüznél.
Ha mondjuk azt mondtad volna, hogy tele tartomány, madarak, állva, röptében, azt mondom, Canon DSLR.
Ha azt mondtad volna, hogy modellfotó, akkor azt mondom, valami MILC, arcfelismerővel, bár ha vakurendszer is kellhet, akkor Nikon + CLS (vaku). Természetre, tájképre a nagy dinamika miatt Nikon, de a Pentaxodban is jó szenzor van... szóval ...Én maradnék ennél
Vagy gyorsan eladod és veszel ugyanennyiért kb. CaNikon-t, hogy később azokra vehess telét, akármit, ha változna az ízlésed, igényed.. JÓ telét... (Canon)..
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
válasz Plafoon #36183 üzenetére
Szerintem is válassz egy milcet... kb 200 ezer körül.. a kitobi nem rossz hozzá. Emellé vehetsz egy makró obit. Esetleg egy fényerős nagylátót, ha kellene.
Sony se rossz (A5100,6000) (épületnél előnyösebb), de makrózáshoz valóban jobbak a micro 4/3-os rendszerek.Ui.: Macrózást egyébként meg lehet oldani régi manuális obikkal is... minősége nem rosszabb mint a mai obiknak, de áruk kb tizede annál.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz #40935168 #36184 üzenetére
Fullframe irányba lehet menni (más márkával)
Már lehet Pentax-szal is menni full frame irányba. Nyilván nincs még olyan kiépítettsége objektív meg egyéb kiegészítő szinten, de nekem nem tűnik eleve halálraítélt megoldásnak (főleg, hogy a régi objektívekkel azért kompatibilis)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Barátnőmnek keresünk egy belépő dslr gépet 120-130k-ig max. Egy kezdő kitben gondolkodunk, amivel el tudna játszadozni egy darabig, és beletanulni a használatba. (én speciel nagyon nem értek a témához, csak próbálok segíteni neki kutatni, hogy a legjobb ár/érték arányban tudjon választani)
Első körben Canon 1200d/1300d-t néztem 18-55-ös IS obival, de most, hogy itt olvasgatom a hozzászólásokat, eléggé elbizonytalanodtam
Mivel ebben a kategóriában még a Nikon D3300-at írtátok jobb választásnak, elkezdtem ezeket is böngészni.
Itt két fajta objektívet találtam, amivel árulják:
- AF-P 18-55 VR
- 18-55mm VR IIE kettő között van lényeges különbség? Érdemes a II-es kitet választani? Ezek közül melyik a képstabilizátoros, már ha egyikük az egyáltalán?
Pl ezt nézem épp: [link]Emellett érdekelne még, hogy a Canonhoz viszonyítva a Nikon is ajánlott kezdőknek? Egyszerű kezelni? Milyen pozitívumok szólnak mellette a canonhoz képest?
Köszi előre is a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
Szia!
Belépő kategóriában , ahol Te is nézelődsz, jobb a Nikon.
Az AF-P obi újabb, más fókuszmotor van benne (videónál is van autófókusz).
Mindkét objektív stabilizátoros, ezt a nikonnál VR-el jelölik.
canon-Nikon kezelhetőség megszokás kérdése.
Ha tehetitek 18-105 vr obival vegyétek a Nikont, nagyobb átfogása miatt jobban használható utazós rendszerhez.Psn ID: sefter_hun
-
kew
senior tag
válasz fireman123 #36190 üzenetére
Igen, az pont 1 éves, de van ott 3 évvel is.
Pl most ez lehet a befutó, 3 év gar, kuponnal ~124k: [link]
Ez pl edigitalnal 132e. -
fireman123
őstag
hehe ...árulnak hivatalosat és szürke importosat is ugyanott
amúgy az Edigitállal vigyázni kell, én náluk vettem egy Nikon 35mm 1,8G obit és nem a sárga fejléces Nikon garipapírral adták, hanem saját "edigis" gari papírral ....amikor megvettem ez fel sem tűnt, csak most hogy AF beállításra vittem a Nikon szervízbe közölték hogy ez így bibis gari szempontjából ....szerencsére nálam volt a doboza és abban megtaláltuk at EU-s Nikon gariszelvényt (rajta az obi gyári száma) és azt a számlával együtt elfogadták.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz fireman123 #36192 üzenetére
Hát passz
Van ajánlott bolt, ahol hasonló áron hozzá lehet jutni? (férjen el 130-ba) -
kew
senior tag
válasz fireman123 #36194 üzenetére
kösszencs!
sajna az most nem fér bele, így is 100k körül akarta venni a canont, de most rábeszéltem erre 130ért Egyelőre ellesz ezzel szerintem, aztán majd nézegethet obikat később. -
MrChris
nagyúr
55mm nem igazán éri el a kedvelt portré gyutávot, ezért kell majd erre egy telezoom ami nagy, az olcsók gagyik, nagyok, nemcipelemmagammal méretűek, alapzoom meg elég eladhatatlan utólagos cserénél. Márpedig 55mm-el bele kell mászni a barátok arcába, nem lesz észrevétlen.
-
fireman123
őstag
válasz MrChris #36196 üzenetére
szerintem is kidobott pénz a 18-55 ...egyrészt tényleg rövid, és ha megtartja és később vesz 55-től induló telét akkor éppen a legtöbbet használt gyútávok közepén kell cserélgetni .....ha eladja használtam alig ér valamit (15-20e) ...tényleg célszerűbb egy 18-105 vagy ha hosszabb kell, akkor az új tami 18-200 stabis.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
elhiszem srácok, de erősen túllóg a kereten +75k a tervezetthez képest. Azért átgondoljuk természetesen, mert valóban igazatok van
-
HKorn
veterán
Mindenképp DSLR kell barinőnek? MILC nem játszik? Egy ilyen 110K-ért 2 obival? Ezzel lefeded azt a tartományt ami egy kezdőnek kellhet, ráadásul a gép sokkal kisebb, elegánsabb és tudásban közel van egy belépő DSLR-hez.
Én DSLR-ről váltottam erre és nem bántam meg, sokkal praktikusabb egy ilyen kis gép, sokkal hamarabb viszem magammal bárhova, mint a böhöm tükröst.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?