Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• tjhooker464

őstag

válasz Kary #93 üzenetére

Ehh nézdd meg a tomshardware es videót thg_video_14. Elég tanulságos és én ezekután nem nagyon bíznám rá a rendszert. Még jó, hogy a64 em van:)

• erdoke

titán

''85 fokot simán elbírnak a P4-ek!''

Ilyen tanácsokat azért nem adnék. Nyilván alap FSB-re vonatkoztatva adja meg az Intel a max normál üzemi hőfoknak a 71 fok C-t. Húzott kártya már 60-70 fokon kezd hibázni a húzás mértékétől függően. Konkrét példát tudok mondani: 3,3 GHz-re húzott 2,4C 62 fokon kezd kb. hibázni. Persze ez az adott procitól is függ.
    Érdemes lefuttatni egy dupla Prime95-öt, ha folyamatosan magas a proci hőmérséklete, hogy hibázik-e v. sem. Ha hibázik a húzás ill. a hőmérséklet miatt, akkor az élettartama is rohamosan csökken.

• Killberk

aktív tag

Nem dobozos procit vettem, szóval gyári Intel hütőm sincs. Egyébként jól meghajlítják az alaplapokat, ami nekem nem szimpatikus. Már olvastam sok helyen, sőt már a saját szememmel is láttam.
    Vettem a proci mellé, a coolink leggagyibb P4-es hütőjét, amin alapba egy 35dB venti volt. Másnap szereztem egy elszállt tápból egy 8 centis ventit és azt aplikáltam rá. Kicsit furán néz ki, de mükődik. Régi házamban, csak úgy mükődik normálisan, hogy leveszem a tetejét, és úgy szépen ki tudja nyomni a sok meleg levegőt a bordán lévő venti.
    Most viszont vettem új házat, amit szeretnék normálisan összerakni (házventik + normálisabb procihütő). És felszerelt oldal + tetőlapokkal szeretném használni. Meg persze halk is legyen, mert ami most van, az elég hangos.

Most olvastam Cooler Master Aero 4 Lite (aluminium) tesztet........................hát, nem valami megyőző. Míg rézbőrű testvére elég jól teljesít, addig ez már tényleg csak max venti fordulaton jó.
    Lehet, hogy veszek egy Coolink Armor 2-öt, azt majd meglátom mire lesz elég a 2500rpm (asszem az megáll 25dB-ből).

Aktív témák