-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz zsoltyyy #72098 üzenetére
Hali!
Hasonló képen jártam a Gateron Black Ink kapcsolóval. Megvettem, mert úgy voltam vele, hogy ki kell próbálnom, kifizettem érte egy kisebb billentyűzet árát, majd amikor megérkezett, rögtön be is üzemeltem. Karcos volt, nem tetszett. Morcos voltam, hiszen többet vártam ettől a switchtől. Viszont pár óra használat után kezdtem érezni, hogy mintha kopna. Persze jobb csak sokkal több nappal később lett. De és ez az én véleményem, tökéletes sosem lett így.
Vettem kenőanyagot, megkentem és onnantól új korszak köszöntött be az életemben, sokkal jobb lett a végeredmény, mint azt vártam. -
dqdb
nagyúr
Cherry mx silent red kapcsolók elég "karcosan" mozognak.
Ez a Cherrynél feature Vannak előnyei a kapcsolóiknak, a beépített homok az nem az, és kenés után is megmarad az érzésből valamennyi.Szerintetek érdemes?
Ez a módszer - bár még mindig jobb, mint a teflonspray befújása - tökéletesen alkalmas arra, hogy túlkend és/vagy inkonzisztensre kend a kapcsolókat, mert nem tudod jól szabályozni a felvitt mennyiséget. A szétszedést nem lehet megúszni, ha jól megkent kapcsolót szeretnél.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
micafighter
nagyúr
Ez a Cherry kapcsolók velejárója sajnos. Idővel ahogy használod, kopnak majd az alkatrészek és jóval simábban fog járni. Amit még tenni tudsz az a kiforrasztás és a kapcsolók megkenése, erről találsz sok videót youtubeon. A kiforrasztás nélküli befújós és egyéb megoldásokat érdemes kerülni. Én mindenképp használnám egy darabig így ahogy van, aztán ha továbbra se vagy elégedett, akkor meg lehet kenni a kapcsolókat, így a végeredmény is jobb lesz. Ha egyből megkened őket, nem fognak tudni simára kopni az alkatrészek. A reszelős kapcsolókat ezért szokták kenés előtt egy darabig használni, kenés nélkül.
Alternatív megoldás a kapcsolók cseréje, de ehhez ugyanúgy ki kellene forrasztani a kapcsolókat, illetve az újakat érdemes lenne megkenni. Halk kapcsolót most szerintem a Keychrontól vennék, Gateron Silent ha lineárisat szeretnél: [link] Taktilis vonalon pedig ott az Aliaz, ami kb olyan, mint egy halkított barna Cherry kapcsoló. Van sok jó halk kapcsoló még, de azok sajnos jóval drágábbak (Durock Dolphin, Daybreak, Alpaca Silent, Helios v2, Ink Black V2 silent a lineáris vonalrol mind joval drágább beszerezni).
Ha nem kerget az őrületbe, akkor használnám a jelenlegit kenés nélkül, hogy bekopjon, majd némi használat után megkenném. Ha az őrületbe kerget, akkor meg kapcsoló csere, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Okosóra kijelzőjébe épített ujjlenyomat-leolvasó ötletét védette le a Huawei
- További aktív témák...
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
- FRISSITVE BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
- Trust GXT 830-RW Avonn billentyűzet eladó
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest