Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Egér probléma
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Autós kamerák
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
dragonfx #2081 üzenetére
Ne aggódj, nem hozok. Egy full fapad accord nyilván nincs egy szinten egy újkorában majdnem kétszer annyiba kerülő, full fekete bőr, xenonos, stb.stb. vectrával. Se a motorja, se a futóműve nincs egy szinten. A váltó az egyetlen, amit kicserélnék a vectrából, ha lehetne.
De ha olvastad volna a hozzászólásokat, azt is olvastad volna, amikor azt írtam, hogy szívesen kipróbálnék egy rendesen felszerelt accordot, attól lehet, megváltozna a véleményem. Meg nem általában beszéltem az accordról, hanem azt írtam, hogy mostanában ültem egyben, ami... -
bambano
titán
válasz
szatocs #2074 üzenetére
Meg az is látszik, hogy egyeseknek sok idejük van hülyeségeket irkálni fórumokba.
Ha a corsa:
- tesztek szerint jobb, mint a jazz
- ugyanannyiba kerül
- nem fél évet kell rá várni, mint a jazz-ra, hanem három hetet,
akkor milyen indok szól a jazz mellett?
Arról nagyon gyorsan leszoktak az opelnél, hogy műanyagból csináljanak egyes váltóalkatrészeket, az már régen nem típushiba. Szeptemberben vett ismerős nem full alap, közepesen felszerelt 1.2-es corsát, 2.5-ért. Bement kereskedésbe, felhívtak cégcsoporton belül másik kereskedést, ott megígérték, hogy másnap reggel trélerre teszik, estére itt volt a corsa. Papírmunkával, lizingügyintézéssel volt kb. 10 nap. Új jazz-re mennyi most a várakozási idő? Hogyan lehet egy új jazzt hasonlítani egy corsához, ha új jazz nincs? Szerintem meg hasonlítsuk az 1983-ig gyártott d kadettet a sokadik generációs jazzhez, amit majd 2020-ban kezdenek tervezni. -
hobizoli
nagyúr
válasz
TexT-BoY #2088 üzenetére
Mibe jobb? Mondjuk hondas szempontbol persze, hogy jobb...megis mi lenne?
De hogyis volt a City-tekkel?
Civic vs Astra vs Focus... hat nemtom...Focus-nak szar a futomuve? Ja es a motorja sem jo...ja igen.
Persze most majd jon hogy de a CTR az uuu... nagyszerias tomegmodellben mar se a DW futomu se az az ''isten'' DOHC VTEC motor nincs benne...egy kanyival sem hoz le nagyobb teljesitmenyt azonos ccm-bol, ~ugyanugy megy, motorvalasztek=semmi, felszereltseg van 2-3 szint, meg 10db extra, oszt kivanok. Dizajn meghat kinek mi, de SZVSZ okadek. Errol jut eszembe....van egy hasonloan elvakult hondas ismerosom, amikor ~2 eve ijenkor kijottek az elso kemfotok a 8gen-rol, elkuldtem neki mailban markajelzes nelkul, re: vaaa...mi ez, undorito, vmi delkoreai, hyundai vagy daewoo? (tildy) osszel mit ad az eg, kijon a vegleges verzio ami alig kulonbozik a kemfotokon szereplorol, kuldi is a mailt, nezzem ma mijen uberkonkreccsag az uj 8gen...visszaforwardtoltam neki a korabbi mailjat...szelektiv latas rulz.
Jazz vs Corsa vs Fiesta...hm 1.4ES ''csucsmodell'' vs Corsa csucsmodell alias OPC vs Fiesta csucsmodell alias ST?A motorvalasztek kimerul 2db egymastol 5LE-ben eltero ''eroforrasban''...es motorban es futomuben jobb a Jazz...na ne szopass
Es hat megint a dizajn...: SZVSZ a Jazz egy jo kis auto, de egyatlan nem szep (es nem ''megy'')
Persze varialhatobb a belso tere, meg berfer egy bringa is hatra -bar kitalaltak mar a bringa tetocsomagtartot par eve, es akkor 5-n is befernek az autoba-, de SZVSZ a tulajok jo resze alig-alig hasznalja ezt ki -tehat szuksege nagyon nincs ra-, es ugyanannyiert egy G Astra Caravan-ba vagy egy Kangoo-ba siman tobb cucc fer, meg nagyobbak is, es van dizel is beloluk. Bar lehet az Tesco-g nem er el, de nem baj, mert az csak ''lehet'', de a meret meg ''biztos''.
--------
Tudod miert nem adhat ajandekba semmit? Mert evente par ezer uj autot ad el a tobb tucat kereskedes, es minden fillert meg kell fogni. Nem porog ugy a bolt, az alkalmazottakat pedig akkor is ugyanugy ki kell fizetni, ha egy hetig nem adnak el egy ujat sem -akar van, akar nincs-, csak kotelezo szervizre jon be auto.
--------
Nem nekem adtak, de a havercsaj nem volt rest korbe telozni az egesz orszagban es odamenni ahol van. Ez ijen ecceru am. Tudod: ha a hegy nem megy mohamedhez, mohamed megy a hegyhez....es szoke
---------
Nemtom Te mijen kulonleges helyeken jarhatsz, de en alig-alig latok lerokkant autot...persze egybol gondolhattam volna, hogy feletek minden elromlik, de csakis az, ami nem Honda.
1. opcio : kifogyott a benzin.
hobizoli -
dragonfx
veterán
válasz
hobizoli #2085 üzenetére
jó persze egy bmw-vel sosem érhet fel, de az hittem ezt már nem kell leírnom
....accord vs vectra 1-0 nálam vegyük így.Ha választani kéne, akkor......(a drágábbat választanám, mert azt lehet drágábban eladni és abból már bőven bőven kiférne egy m3 ami odabaxxa mind a kettőt
)
Az összehasonlító tesztek lényegtelenek mert ugyis elfogultak valamerre, amelyik tetszika cikkírónak, jobban preferálja, jobban megtlta őt pénzzel, netán amilyne nemzetiségű a teszt, hogy melyik jobb, az ott kezdődik hogy a tulajok közül mennyi elégedett az autójával???mennyi kapta azt amit várt???és mennyi venne ujból ugyanolyat ill. a mostani után azonos márkájút???...nálam valahol itt kezdődik egy autó megítélése legyne bármilyen nemzetiségű.
[Szerkesztve] -
Bübüke
tag
válasz
parandroid #2087 üzenetére
''Pedig a klasszikus Astra-forma az ötajtós hatchback''
Az új 3-ajtós astra cefet jól néz ki, de drága. -
TexT-BoY
addikt
válasz
dragonfx #2081 üzenetére
Szerintem meg ugyan arra a piacra készült az Accord és a Vectra... Jó azért egy Accord Type-S ellen felrakni a GTS Vectrát az bátor dolog, de szerintemis szebb a beltér a vectrán. Ez tény. Sőt a G astra coupe is gyönyörüre sikerült, csakhát ugye ott azért a futomü etc nincs a magaslaton. De ha tovább visszük a kategoriákat akkor azért más autóknnál rendre a honda jobb..
Civic VS. Astra VS. Focus
FRV VS. Zafira VS. C-max
Jazz VS. Corsa VS. Fiesta
Accord VS. Vectra VS mondeo
Viszont egy fordot sem mondanék jónak ezzel szemben. Apám mostanába többel is járt /Fusion, Focus, uj Focus, uj Fiesta, Mondeo, S-max, Ranger, Transit../ Az a legföbb tré most a Fordnál hogy a beltér egy hányás az eddigi beltérhez képest.. pl focus 1böl focus 2be beülni siralmas.. és a Transit belül ugyan olyan mint egy Focus.. azért az LOL.
Na aztán meg big respekt hobizolinak mert neki ugy adnak autót hogy csak ugy belép. A Toyota szalonba meg alkudoztok amikor ott egy igen konkrét 400.000K-t enmgednek el ha hiteles az autód /igen az emlitett rés asszem bamabo mondta/. De ez minden szalonban érvényes és majd most fel fog kerülni a honlapokra is. /igen mert nekem van ismerősöm még a rohadt toyota szalonba is/ lehet ő hazudik nekem de még egy szönyeget sem adhat ajándékba az autóhoz, ugyan ez igaz a a Hondára is. De np. Örülök hogy nektek minden ilyen egyszerü
vegyetek Corsat 4milióért. De én inkább vennék egy 3éves Accordot ennyiért
No nem baj asszem majd ritkábban látogatom ezt a topicot. Vagy legalább kevesebbet postolok, itt ugyis sokkal okosabb emberek vannak.
P.S.: a srác irja hogy a tescoig nem megy el az autó ez tulzás.. Kérném hogy most jöjjön ki a Csepeli lehajtohoz /M0/ és beszélgessen el azzal a Vectra GTS tulajjal aki még 20perce ott ált az autója felett és nem indul. -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #2084 üzenetére
Jó oké, nekem mondjuk az astra ott kezdődik, hogy nem tojásfenekű, hanem ''puttonyos''. Értsd: sedan, vagy 5 ajtós liftback.
-
parandroid
félisten
Épp a minap TC-n írták a Corsa D tesztben, hogy az új Corsa pár centivel nagyobb mint az F Astra. Nőnek a kisautók.
Alkudni pedig nem kellett. Mondtam, hogy milyen autót szeretnék venni, erre mutatta, hogy e'vvan, és elkezdte sorolni a kedvezményeket, aztán ide jutottunk. Alkudni nemigen hagyott, pedig egy tetősínnel és egy metálfénnyel még bepróbálkoztam.
Meg is van: [link].
''A Corsa a nép autója. A nép mindig is szerette, hűen kitartott az olcsó és megbízható kisautó mellett, ami mára nem is olyan olcsó és kicsi. Miközben e sorokat írtam, tekintetem az íróasztalon heverő 1995-ös autókatalógusra tévedt, és pusztán a kíváncsiság kedvéért belekukkantottam. Az akkori Astra, tudják, az F, a tojás, mindössze 5 centivel volt hosszabb, tengelytávja gyakorlatilag megegyezett az új Corsáéval, és most kapaszkodjanak meg: keskenyebb és jóval alacsonyabb volt.''
A tendencia egyébként létezik, sőt: állíts képzeletben egymás mellé egy 1-es, 2-es, 3-as és egy 4-es Golfot.Azért ezt hoztam fel, mert akármennyire is utálni kell a vókszvágent, mégiscsak kategóriamérce.
p -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid #2079 üzenetére
Hm, mennyire felmentek ezeknek a kisautóknak az árai?
Még azt mondom, hogy ha egy astra kerül 3-3.4 millába az megéri, de hogy egy kisautó?
(És kisautón kéretik nem a tigra-ra és hasonlóakra érteni... )
PEterket : ilyen jó a beszélőkéd, hogy ennyire jól tudsz alkudni?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
szatocs #2074 üzenetére
''Akkoriban egy full alap 1,4 - es, 2 lufis, tök alap corsa 3,2 milla volt, ha jól emlékszem.''
Nem hiszem, hogy jól emlékszel, mert amikor Classic lett a G Astrából (2004, ha jól rémlik), akkor 2,8M volt az 1,4-es indulóára az általad is leírt felszereltségben (de akcióban ki lehetett fogni kicsivel 2,5M fölött is, ahogy ismerősöm is tette, bár az elég fapados 1,4-es volt). Az árak meg nemigen csökkentek, inkább emelkedtek az elmúlt néhány évben az inflációval és a regadóval, meg egyéb szemétségekkel arányosan.
Mindezzel együtt egy Astra Classic Caravant most vettem 2 lufival, ABS-szel, elektromos vackokkal és 1,6-os motorral 3,2-ért, úgyhogy nem tartom ezt reális árnak egy új Corsáért sem, hacsak nem valami alacsony nyomású szuperdízel 4 lityós fogyival. Persze interneten valószínűleg ez a feltüntetett listaár, az enyém listaára pl kicsivel 4M fölött volt, amikor vettem - szaros marketing.
Nem bántom a Jazzt, mert jó kis autó, de nekem kicsi lett volna: két gyerek gyerekülésekkel, kutya, babakocsi, sok csomag, ilyesmik...
Cégautónak rendszeresen vezetek többféle Corsát is (1,2 benzinestől 1,3-as turbódízelen át régi 1,7-es dízelig), némelyik 300e körül futó szaladgálós autó, és nincs velük különösebb gond, amit a gépjárműosztály is megerősít a több tucatnyi autónk alapján (Corsa, Combo, Astra, feljebb Vectra). Kopóalkatrészekre fokozottan figyelni kell az igénybevétel miatt, generátor hajlamos meghalni (200e körül), meg a műszerfal visszajelző fényei típushibák. Kb ennyi. Persze a céges és közös autókat általában széthajtják, de ezt akkor is megtennék, ha Honda Jazz-ek lennének a cégautók.
Egyszóval autót venni legalább annyira esztétikai kérdés és szamélyi preferencia, int amennyire logikus és észérvekkel alátámasztott lépés, és ez így jó. Azzal értek egyet, hogy nem kell leszólni a másikat, mert ő azt veszi, vagy mert neki az szimpatikus.
p -
szatocs
őstag
Én nem ilyen vagyok, nem mondom, hogy a többi fos
, pl ''kellemesen'' csalódtam az egyik uncsimék fabia kombiában, még a váltó is elég tűrhető, és a másik uncsimék thaliájában is, hogy mondják itt, hogy mennyire nincs összerakva, meg milyen kakki, annak viszont nincs ilyen baja, egy elválás nincs benne sehol, és nem is volt eddig semmi baja. (mondjuk 3 éves, és van benne 25ezer km, éehet, hogy még nem jött elő
)
-
szatocs
őstag
válasz
bambano #2061 üzenetére
Azért látszik, hogy az emberek vagy nem gondolkodnak, vagy nagyon sok pénzük van a hülyeségre. Most valaki azért vesz egy 4 millás corsát, mert szép ,ahelyett, hogy venne egy honda jazz - t 4 milláért, ami jó, praktikus, és ezerszer jobb vétel minden szempontból, mint az opel, amelyik esetleg jobban tetszik a vásárlóknak. Mert ugye nektek is arra van 4 millátok, hogy szép autótok legyen, ne pedig jó. Új corsával kapcsolatban enm tok még konstrukciós hibákat, de a c - nél az volt, hogy 30ezer km után váltópersely v. váltómű csere, kormánymű csere. A jazznek nem igen volt ilyen hibája. Irreális lenne viszont a mostani corsának az árához hasonlítani a jazz - et, ami egy 2001 - es konstrukció (ha jól emlékszem, és nem 2000 - es). Bár nem tom, hogy mennyi most egy 1,4 - es, 6 lufis, auto klímás, alu kerekes, ABS - s, EBD - s, ködfényszórós meg mit tom én milyen corsa d. Akkoriban egy full alap 1,4 - es, 2 lufis, tök alap corsa 3,2 milla volt, ha jól emlékszem. Mert az 1,2 - es 2,8 milla volt, az 1,0 - ás pedig 2,4 milla. Szóval majd az új jazzhez kéne leginkább hasonlítani a mostanit. Attól eltekintve, hogy személy szerint én még mindig 100 - szor inkább a nekem még jobban is tetsző jazzt venném a jelenlegi corsa d helyett.
-
BlacKSouL
addikt
Úgy látom most épp a japánautók szar autók periódusában van a topik
Mi csak 5 azaz öt hónapot vártunk a Citynkre, de az ország másik felén lévő kereskedésben 140ezerrel több végösszegért lett volna 4hónap-ra is az ugyanolyan színű-belterű-felszereltségű. -
TasiA
senior tag
Én annyira tudom értékelni az ilyan elba**ottul okos emberek hozzászólásait!
Kiválaszt egy autómárkát, majd az egekbe magasztolja, hogy attól aztán a földön nincsen jobb, a többi meg a TESCO-ig sem jut el. Normális az ilyen? Mekkora marhaságokat beszél! Nálunk a családban volt nagyon sokáig keleti, aztán nyugati, német is meg francia, japán is, meg olasz is. Legtöbbjét munkára használtuk. Én személy szerint egy A Vectrával járok. Abban igazat adok, hogy a japán autók talán megbízhatóbbak, de az nem azt jelenti, hogy az összes többi egy rakás sz@r és a sarokig sem jut el. A franciával, meg az olasszal picit többet kellett bíbelődni, de ezt kompenzálták az áraikkal. Soha nem hagyott cserben egyik típus sem. Szóval én nem jelenteném azt ki, hogy az egyik típushoz képesz a másik akkor kaka, hogy autónak sem nevezhető. Viszont a franciákhoz is ritka drága az alkatrész.Nekem speciel nem jön be a japánok beltéri ízlésvilága. Ritka puritán és gagyi dolgokat tudnak csinálni.
A másik, pedig, ha egy márkából eladnak ~20ezret, a másikból meg 2ezret, akkor értelmetlen összehasonlítani, hogy sokkal több ilyen alkatrész romlik el mint olyan. Hát még szép, hogy abból romlik el több, amiből 10x annyi van. Értelmetlen ezen vitázni. -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
TexT-BoY #2059 üzenetére
Meg ennek az ''arkedvedvezmeny'' dolognak pszichikai hatasai is van am, ha vmi akcios vagy kedvezmenyes, akkor az jobban fogy, aki meg nem alkudik, azon max tobbet fognak keresni.
De pl jo pelda erre Ford, naluk evek ota folyamatosan akcio van, kiirnak egy nagyobb arart, aztan akcio cimszoval eladjak az origi listaaron, a vevo meg orul, hogy huuu akciosan mijen jo kedvezmennyel vette, a kereskedo is, hogy igy eladott egy ujabb autot.
Udvozlunk a piacgazdasagban
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
TexT-BoY #2059 üzenetére
Ez talan azert van igy mert masok a normak. Pl egy szalonra meghatarozott mennyiseg havonta 2-3x annyi, mint egy nagykiraly Honda szalon egesz eves eladasa, es ha nem hozzak normat akkor buntibe kerulnek, ugyhogy ezert van az az arkedvezmeny, meg hogy porogjon a bolt.
Hondara meg annyira kell varni, hogy a havercsaj december 15-20 korul ''megrendelt'' 8gen 1.8-s egyseget januar tizensokadikan at is vehette, es ebben ugye benne volt egy kari+szilvesteres idoszak is. De anno a Jazz is lejaccodott neki szumma ~2 het alatt.
De Opel-bol is kerhetsz olyan konfigot, amire honapokat kell varni...sot, barmibol.
Tavaj pl Yaris-nal a piros szin volt a nyero ijen szempontbol, ha olyat szerttel volna akkor 3-4 honap pihike, a szurke az ''csak'' ~10nap
hobizoli
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
válasz
TexT-BoY #2055 üzenetére
Jo, akkor nezzuk meg az itthoni uj auto eladasokat. Ebben pedig egesz ''veletlenul'' azt latni, hogy csak ebbol a Tesco-g sem eljaros Astra-bol tobb fogy, mint az Toyota Honda paros osszes modelljebol egyutt. Mirol beszelunk?
Tudod mi az urban legend? Amit Te hadovalgatsz itt ossze rendszeresen.
75%-ba, ja... pejsze...hheto...ezt a RedSun Fest-n vagy a Ricecrew-n hallottad?
Inkabb menj azt csinald meg a lecket...ha kesz vagy vele, johecc ecsetelni, fel vagyok keszulve
hobizoli -
bambano
titán
válasz
dragonfx #2058 üzenetére
Az igaz, hogy nem sokan vesznek kp-re autót, ennek az az egyszerű oka van, hogyha lizingelt kocsit veszel újonnan, akkor az autó a lizing cég tulajdonába kerül. Ha a lizingcég nem egetverően béna (nem szokott az lenni), akkor annyi autója van már, hogy majd minden gyártótól megkapja a flottakedvezményt. Ezt pedig az okosabb márkakereskedő átadja a vevőnek. Egy corsánál 6%, 120-150 ezer forint kedvezmény rögtön.
Az, hogy azért lenne több opel, mert olcsóbb, simán nem igaz, a honda accord olcsóbb az összehasonlítható felszereltségű vectránál. Ha jól emlékszem, a legutóbbi kisautó összehasonlító tesztben is az jött le, hogy a corsa a legdrágább, ergo a jazz is olcsóbb, mint az opeles megfelelője. -
vati
senior tag
''Megbízhatóság szempontjából a legjobbak között szerepel a Suzuki Baleno, a Liana és a Swift. Az más kérdés, hogy ez utóbbi modell ütközési biztonsága a nullával egyenlő.''
Elhiszem, hogy a Baleno is van olyan megbízható, mint a Swiftek. De biztonság terén sajnos nemcsak a Swift nulla: [link]
Hasonlítsuk pl. ezzel (Ford Kókusz 1999): [link]
Egy tonna alatt nekem nem kéne autó. A mostani is 1200 kiló.
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
Kishitüek vagytok
nem azt mondtam hogy több hondát adnak el... Szóval annyi a lényeg hogy a Hondát 75%-ban KP-re vásárolják /igen mégha kevés is/. De pl Suzukibol 90% Hitelre megy.. PErsze tudom ez sem igaz.
dabadab: Szerintem te félre értettél, nem az az urban legend hogy több opel jár, ez tény. De az abszolut urban legend hogy azért több a szar opel mert több jár az utakon. MEg azt is megnézheted hogy mi marad egy 90elötti kadettből, asconábol. Ezzel szembe nézd meg a 90elötti prelude, crx stb autókat.. negyed annyi bajuk nincs.
Peersze biztos a szarra kell várni több honapot, megpersze és véletlenül sem feltünő hogyha bemegyek egy Opel szalonba csuklóbol alkudozni lehet fél milliót, a Hondánál/Toyotánál egy szönyeget sem adnak mert tudják hogy ha nem én veszem meg, akkor majd más.
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
Hát elég LOLLL 75% kp-re???
És ezt hol melyik országban álmodtad meg????
Ne a saját anyagi helyzetedből indulj ki.
Manapság kb az új autók max. 10-15%át veszik kp-re.
Mert 1xerre nem éri meg ennyit pénzt kiadni ugyanis a pénz romlik.
Amugy meg azért van több opel mert olcsóbb ez relatív, akik azt vesznek nema megbízhatóság miatt veszik azt, hanem mert nincs drágábbra jobbra pénzük......Azt hittem erre a szintre már eljutotatok hogy ez egyértelmű legyenMind1 ettől függetlenül meg a lefikázott új design bmw-vel is növelték körkereszték az eladásaikat 2006ban
...és szemre is egyre több bömi jár Mo.n, érdekes mód. a legdrágábbakból látni a vártnál jóval többet lásd 645, x5, 745, 5xx....
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
TexT-BoY #2055 üzenetére
''jaajjj ez a több van belöle dolog ez olyan urban legend féle..''
Tenyleg, az ember kinez az utra, es mit lat? Accord, Galant, Civic, Lancer sormintaban, itt-ott egy-ket Corolla, de Opelek... azt ritkabban latni, mint Zondat.
''Mondok neked még 1 statisztikát, uj hondát 75%ban KP-re vásárolnak''
Ahogy latom, te is csak annak a statisztikanak hiszel, amit sajat magad talalsz ki. Persze, haromnegyedet keszpenzre. Mo-n. Hogyne. -
SaNyEe
aktív tag
válasz
TexT-BoY #2055 üzenetére
ahelyett, hogy sorra írod a sületlenségeidet egyszer végre el is gondolkodhatnál rajtuk, hányszor írtad már le, hogy mész a bannodért ha még1x badarságot írsz? Hát ez volt a legutóbbi
Itt az eladási statisztikás urban legended, nem épp mai csirke de talán nem 20x meg a japán autók eladása 2007re.
[link]
Ha ezek után is azt vallod mint eddig akkor nem tudok mit mondani neked, ja de mégis. Inkább ne ecseteld ezt a darab/romlás dolgot.
Amíg Opelből 10x annyit adnak el mint Hondából addig szerintem teljesen felesleges ilyen összehasonlításokat végezned, esetleg ha arányaiban tekinted a dolgot.
És nem azért kell rendelned a japánokból mert annyira hűde fogynak ám, de majd rájössz egyszer . . . talán. -
TexT-BoY
addikt
válasz
hobizoli #2053 üzenetére
jaajjj ez a több van belöle dolog ez olyan urban legend féle.. ne takarozz már azzal hogy zért jobb az opel mert többet adtak el.. Persze opelböl több fogy, de nézd meg a japán autó szalonokat, Érdekes hondábol meg toyotábol rendelni kell nem áll a szalonba 20-30darab akcós áron 0%-ra készletröl... Mondok neked még 1 statisztikát, uj hondát 75%ban KP-re vásárolnak 5évnél nagyobb intervallumra. ebböl mi következik? hogy a használt autó piacon nem találsz 10-5 darabot hanem csak 1-2ezret, mert a többit hazsnálják.. Persze ők a hülyék, vettek volna opelt mert az ugyan olyan jó, csak épp mégsem...Ha gondolod holnap ecsetelhetem még neked ezt a darab/ romlás arány cimü dolgot, ma már fáradt vagyok.
bambano: haverom nem a baráti körben szállitja a cuccokat hanem magyarország eggyik legnagyobb cégénél van /szakal metal kft/. Szóval nem a levegőbe beszélek motorikus hibák ügyében. /tudom tudom egy autó nem csak motorbol áll de azért valjuk be hogy az autó igen meghatározó része.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
TexT-BoY #2051 üzenetére
Nem szerencse, ész kérdése. Ilyen apróságok, hogy hidegen nem szaggatom a motort, ha megkergettem, nem állítom le, amíg le nem hűlt, rendes olajat öntök bele, van benne mindig hűtővíz, stb. Dehát ez alap kéne legyen minden normális embernél (mint aki saját maga felel a saját tulajdonú vagy rábízott autóért, anyagilag is). Sajnos az astra pl. managerek belépő szintű autója, na azok között fogsz találni rommá hajtott példányokat, helyesen szerepelt az eredeti kérdésben, hogy vállalati autót nem akar.
Az opelek, ha hidegen megkergeted, zabálni fogják a motorolajat. Ha nem hűtöd le, mint a turbót, akkor meg vagy kinyomja a hengerfej tömítést vagy meghajlik a hengerfej.
Ha véletlenül az jönne ki a statisztikádból, hogy opel hengerfejet adott el a haverod legtöbbet, ezt is elhiszem, de ebből én csak azt a következtetést vonom le, hogy az opeles ismerősei a legparasztabbak. Opelből adtak el egyébként legtöbbet cégautónak hosszú éveken át, tehát matematikailag is minden ok megvan rá, hogy ahhoz kelljen a legtöbb alkatrész.
Az opelek megbízhatósága mostanában javul, 2005-ben és 2006-ban a legjobb autó volt a németeknél gyártott autók közül. Ebből a statisztikai alapból nyilván kimarad a japán honda, toyota, a lengyeleknél, törököknél gyártott toyota meg a többi ilyen autó, tehát van csúsztatás a statisztikában.
Nekem nem fexik az alacsony nyomatékú, pörgős honda motor... meg a japán formatervezőkkel se vagyok kompatibilis, ez sok mitsu lancer, galant tipusra igaz nálam. Fóccvágenem volt, arról minden rosszat elhiszek bizonyítás nélkül -
hobizoli
nagyúr
válasz
TexT-BoY #2051 üzenetére
Talan mert sokkal tobb van beloluk, mint japanbol. Csak Opel-bol tobb fogy, mint az osszes japanbol (ebbol a hazai Suzuki-t kiveve) egyutt. Ugyhogy ez nem veletlen, csak az eleve tobbol ~ugyanolyan hibaratanal nyilvan tobb lesz/lehet, ami idovel javitasra szorul.
hobizoli -
TexT-BoY
addikt
válasz
bambano #2050 üzenetére
Megigérem hogy jövöhéttöl kezdve irni fogom hogy mikor milyen hengerfejt szállitott haverom és majd minden honapba feldobom a statisztikát, meg fogsz lepödni.. az élen Opel, Ford, VW amihez a legtöbb alkatrészt szállitja, persze biztos véletlen
. Lehet nektek épp szerencsétek van az opellel és rátok érvényes az ''Opel sosem kop el' cimü jelmondata, de a többség nem ezt mutatja, ha ő is belekerül ebbe a kis részbe akkor szivacs van. Amugy az ujabb accord már nem az igazi, de eggyik honda sem, amióta nem made in japan azóta romlott annak is a minősége / a megbizhatósága nem
/
-
bambano
titán
válasz
TexT-BoY #2045 üzenetére
Szerencse, hogy a családi opelek erről nem tudnak. Apám astrájában lassan 400 ezer km van, nem volt önálló baja, az astrámnak 8 év alatt nem volt önálló baja, a vectrámba két év alatt beletoltam majdnem 80 ezer km-t, egyszer volt nyűgje a motorolaj miatt. Az igaz, hogyha széthajtják az opeleket, az alumínium hengerfej vetemedhet, de ennyi.
Mostanában ültem relatíve új accordban (a pontos korát nem tudom, de a modell alapján nem volt több két évesnél), nem mondom, hogy rossz autó, haladni is lehetett vele, de jól esett visszaülni a vectrámba. Persze lehet, hogy ha egyszer egy rendesebben felszerelt darabot próbálnék ki, az tetszene, nem tudom.
önálló baj: amit nem a sofőr okozott, karambolban vagy egyéb vezetői hibával. -
TexT-BoY
addikt
Azért linkeltem 1.3as autókat mer ezekböl nyugodtan alkudozhatsz még..
.
Meg kell nézni. De urban legend hogy a japán autókhoz drága az alkatrész /AE86 kuplung szett 28ezer, 98as 1.4 Focus kuplung szett 120ezer.. etc./ Én mindenképp japánban gondolkoznék. De ugy örülnék ha végre valaki felvilágositana a horror japán alkatrész árakrol, soha senki nem mondott konkrét példát csak hogy ''drága''..
Mégis mi? gömbcsukló ismerős 96.os Swiftjéhez poton 8k, váltó a Dihacuba 17ezer, a gumi, felni ugyan annyi, futomü megintcsak hasonló áron van.. Nem értem ezt a nagy árrést .. hol nyilvánul meg?
Mellesleg ahogy olvastam az igényeid, meg család meg nagyméret etc alattad egy japán autó sose fog elromlani... Erre most a többiek irhajták hogy én ide csak azért jjárok fel hogy meséljem a rosszabnál roszabb japán autokrol a tapasztalatot / Prelude tuning --> a mai napig nem megy az autó, AE86 hengerfej tömités átégett, dugattyu eltört, most épp a difi és a hajtás halt meg pedig a motor kész, Suzuki Swift 400.000km-es motorja!!! fel lett ujjitva, elrontották eszi az olajat, ujra szétszedték összerakták jól nem eszi az olajat , jelenleg 510.000km van benne.(napi minimum 300km) és még sorolhatnémde ezek olyan felhazsnálás melett amik nem egésségesek egy autó számára sem. /Alfa rome 2hetet birta a driftet
/
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
válasz
TexT-BoY #2045 üzenetére
Szépek meg jók ezek a japán gépek, (Honda Accord, Micu Galant/Carisma, itt lehetne említeni a Mazda 626-ost is) de pont attól félek, amit írsz: egyszer valaki valamit elbarmol rajtuk, és pénztemetővé válik köztudottan horror japán alkatrészárakkal.
A Focus se rossz... csak ott már 1.3 millánál tartunk (a felsorolt japánoknál is) és semmi garancia, hogy egy 1.3 milliós autó jobban egybe van, mint egy 1 milliós.
Kell hagyni tartalékot a rendbehozásra is.
A nem feltűnő de drága hibákat úgyis a vevő -vagyis én- fogja bebukni.
Imádom az ilyen hirdetéseket: ''a kocsi sérülésmentes, egy légzsák hiányzik'' (naja, elment vadászni) -
neduddki
nagyúr
HI!
11 eves Carina E 1.6 hat sok baja nics pedig szegnyek allandoan hideg motorral kozlekedi, /a ''kutyacsontokat'' eszi hala az utaknak/ es egyellem igazn akark kigyuni belole, htarozottankedvelem csak meg kell adni amit akar /szerencsere falun van eg kivalo szerelom hozza aki kelloen lelkiismeretes:- )))/
udv
neduddki -
Bübüke
tag
''Suzuki Baleno (azér' Suzukit mégse...)''
Mintegy huszonöt év autós tapasztalat birtokában, és a márkaszervizes cimborák véleménye alapján nem mernék ilyen summásan fogalmazni. Megbízhatóság szempontjából a legjobbak között szerepel a Suzuki Baleno, a Liana és a Swift. Az más kérdés, hogy ez utóbbi modell ütközési biztonsága a nullával egyenlő.
Volt már vagy tizenöt autóm, mindenféle típus, és ha egyetlen mondatban meg kell fogalmaznom a tuti vételt, akkor 93 és 98 közötti évjáratú Mitsubishit, Hondát, Toyotát, Nissant vagy akár Suzukit ajánlanék, egyszóval nálam a japcsi autók állnak a dobogó tetején. Az összes többi messze leszakadva, de azért nem volt rossz az 1,6-os régi Astra vagy a Ford Escort. Természetesen a 90-es évekből.
Most egy ezres Micrával nyomulokÁááááááááááhhh
-
TexT-BoY
addikt
ha az adriára akarsz leugrani akkor az O betüs autókat is lehuzhatod a listádrol /alias OPEL/ mert az a Tescoig nem megy el nemhogy a riviérára...
/FLAME ON/
Most jövök én mint a Honda mesiása, Mit szólsz az Accordhoz? minden extrát tud amire szükséged lehet, nagy, családi, biztonságos, megbizható, nem kell a gatyád rákölteni amig szakszerüen van ellátva japán alkatrészzel /azaz a kopó alkatrészek cseréje nincs elsporolva/ mert akkor örök élet, ha valamibe belenyulnak és nem ugy van helyre rakva ahogy a hülye japán kitalálta az autód mehet a kukába mert már sose lesz jó./
[link]
A másik lehetséges versenyző ebben a kategoriában: Mitsubishi Galant(bár lehet erre már kicsi a keret / [link]
Esetleg Micu Carisma / [link]
Esetleg Focus: [link]
Apámnak bejött, noha voltak érdekes dolgok / generátor halál ugy hogy elkezdett sipolni aztán egy lájtosabb gyorsitásnál leolvadt a generátorrol a kábelsaru meg maga a generátor is.. a kábelt pedig 3hétig probálták beszerezni. 1.6 Amibante volt először most egy 1.6 Ghia van neki mind2-őt szerette/szereti. Mostanra 1.1milkáért kapsz is, az 1.4töl meg ne ilyedj meg. Valahogy nem lett nagy difi az 1.4 , 1.6, 1.8 2.0 motork között a fordnál...
Első körben ennyit irnék, de most jönnek a többiek és lehurrognak.. esetleg hobbizoli majd ráebszél téged egy Fiat ritomra -
vati
senior tag
válasz
BlacKSouL #2034 üzenetére
Akkor feldobom a témát, újfent ON:
idecopycom egy korábbi hsz-emet, kicsit aktualizálva
Milyen autót vegyek?
- ár: alku után 750k-1000k (+ráköltés 100-150k hogy tényleg egybe legyen)
- évjárat: 1998-99 (megtűrnék a seggem alatt újabbat is, de saját szempontjaim szerint ezt látom optimális ár/érték arányú életkornak. Pesten naponta bumlizni, csillaggarázsban tartva, vétek jobbat tartani.)
- lóerő/köbcenti: 90-120 ló, 1.6i-1.8i, max 2.0i
- ellenőrizhető módon <120e futott km, pl. szervizkönyv megléte döntő előny (a km-óra állása nem mérvadó) volt cégautók, zizis előéletű autók kizárva.
- megszoktam a kényelmi extrákat, szóval amennyire lehet, legyen fullos.
- jelleg: nagy családi batár, kombiság komoly előny. Nem vagyok németfan/japánfan: csak nagydarab kényelmes autót keresek, ami van annyira megbízható hogy elugorjak vele kb. a Riviérára meg vissza, egyébként 90% napi városi taposómalom, alapvető szempont hogy minden reggel-este pöccre induljon, 2x. Legyen annyira erős, hogy ne akarjon mindenki reflexből kikerülni, és tudjak nyomulni ha kell, és megadják a jobbkezet.
Swift, Felicia, Matíz, p206 kategóriájú törpe szingliautó nem kell. Ötajtós vagy kombi, 5 személyes, bazi csomagtartóval.
- ja, a legfontosabb szempont: szerelőhöz hordom (nem márka-), nincs garázsom, se időm se energiám se hozzáértésem hogy házilag bütyköljem. A maximum ami tellik tőlem: kerékcsere, izzócsere, biztosítékcsere, gyertyakábel-csere, ennyi.
Ha ezt így beikszelem pl. a használtauto.hu-n, már elég behatárolható a kínálat.
Nagyából ezek a típusok tünedeznek elő rendszeresen:
- Nissan Almera (bár megbízhatóként ismert, de tinikorhoz közeledő japán autó az álmoskönyvek szerint költséges hobbi lehet)
- Toyota Carina E (jó kocsi, de vsz marha ritka, de tinikorhoz közeledő japán autó az álmoskönyvek szerint költséges hobbi lehet)
- Astra Caravan (az Opel-mítosz ellenére igenis vannak rossz megbízhatatlan darabok)
- Vectra (az Opel-mítosz ellenére igenis vannak rossz megbízhatatlan darabok)
- Seat Cordoba/Toledo (nem ismerem, szokásos rémtörténetek előfordulnak)
- Suzuki Baleno (azér' Suzukit mégse...)
- Daewoo Nubira (többen fikázzák, hogy megbízhatatlan koreai roncs)
A szerelőm szerint F-betűset (Ford, Fiat, francia) SOHA. A szóba jöhető F-betűsek:
- Fiat Marea, Palio Weekend (többen fikázzák, hogy megbízhatatlan olasz roncs, másoknak bejött. A Fiatokat igazság szerint megszoktam.)
- Ford Escort Tournier (ez tömegével van a piacon, sokan szarozzák, sokaknak bevált, másoknak bejött. Ültem ilyenben, nekem tetszett.)
- Ford Mondeo (rémtörténetektől eltekintve inkább jót olvasni róla.)
- Renault Laguna (a francia autók tetszenek, de közelebbről nem ismerem)
- Renault Megane kombi (a francia autók tetszenek, de közelebbről nem ismerem)
Igazság szerint ár/értékben pont ezek jönnek be nekem. A szerelőm szerint akkor nem tudom, mi a jó autó.
Szóval, ha ezek a paraméterek, akkor milyen autót? pro és kontra...
Ezen is lehetne csámcsogni... német,olasz,francia,japán, azon belül milyen évjárat, előítéletek, tapasztalatok, vallások, mire érdemes figyelni, milyen autóktól kell menekülni... és mindent összevetve nem lehet jó döntést hozni. Ennyi idős korban úgyis az előélet és a vakszerencse határozza meg, mibe vásárol bele az ember.
[Szerkesztve] -
bambano
titán
válasz
TexT-BoY #2040 üzenetére
Nem leszaroztam az autót, hanem le''összeszakadt''-oztam. Nem ugyanaz.
Egyébként nem teljesen értem, mi a gond azzal, hogy egy véleményen vagyok egy tulajdonossal a saját autójáról...
Karotta kocsiját egy halom idő alatt egy halom pénzből kilakatolták. Utána bő negyedév alatt jöttek rá, hogy nem jó a lambdaszonda. Utána kocsikázott vele egy pár órát, ettől szétszakadt a hajtás nagyrésze meg a futómű. Idézek innen:
[link]
''25: Dorifto time! 8 hátsó gumi és 2,5 óra kínzás után is minden pazar
26: haldoklik a difim, a kardánom, a kormányművem és a váltóm''
Mire összerakták az autóját, szétrohadt a kilakatolt kasztni.
Jó dolog a hétvégi csapatás, meg a gőzkiengedés, de Karotta autója erre nem alkalmas. Szerelgetni nem szokta, szerelőtől szerelőig hordja, önti bele a pénzt, majd megy vele évente 3 órát, oszt jónapot. Tehát a szerelés öröme nála nincs meg, autózás öröme nála nincs meg...
A többi, mások tulajdonában levő ae86-ról nem nyilatkoztam egyszer sem, továbbiakban sem akarok nyilatkozni. -
TexT-BoY
addikt
Mintha a számbol vettétek volna ki a szót... Igen az AE86 és vele együtt sok más hasonlo japán drift autó nem alkalmas arra hogy hétköznapi autoként hazsnálják, több okból sem, de zeket az okokat kár ecsetlgetnem mivel van 2 tábor:
1. Tisztába vannak vele mi az az AE86, mivel jár ha az ember egy VERSENY autóban ül, a fogyasztáson sincs kiakadva, amint az autóba van és meghalja a difi zugását /igen zug az a szar difi/ a gyári sportkipufogó igen durva hangját és azt a aprócska tényt sem felejti hogy lent az a jobb oldali az adja magát hakell hanem... Egy ilyen autóval amikor mész lámpátol lámpáig versenyzel, vagy mással, vagy magaddal, de minden esertre aditt egy olyan vas amit 9000ig püffölsz. Aztán amikor szomoruan veszed észre hogy a motor csapágyas, a váltó megadta magát netán a hajtás szált el a digitöl, olyankor kicsit lecsüggedsz, 2x annyit dolgozol csak hogy ujra összerakhasd és addig jársz szépen az elsőkerekes hétköznapi autóddal.
Van egy 2 verzió is olyanoknak akik leszarozzák és nincsenek elájulva az ilyesmitöl, inkább egy 5000-20000km körüli uj autóban feszitenek lesz ami lesz alapon és a szakszervizt is látogajták böszen, Persze ők azok akik nem akarnak meglepetést magunak, de ugyan akkor nem értem hogy ez a réteg miért szarozza le az ilyen autókat.
Spanom aki az AE86ot püffföli az hétköznapokba a Daihathujával jár.. Valóban az eggyik 12litert eszik benzinböl, a másik csak 4-5 gázolajbol, sőt a Toyotán 5-6k km után olajat cserél amig a dihacuba böszen beletesz 12ezret is, de megéri.
De pl édesanyám (aki nagyon biztosra menős fajta és még a 140.000km-es szervizt is a renault szakszervizbe intézte.) mikor beült a toyotába egy lightosabb kör erejére (persze az anyós ülésre) Ugy szált ki hogy ez leirhatatlan, nem kéne neki semmi képp de 1-1alkalomra sokkal önfeledtebben lehet menni egy ilyennel mint egy uj autóval. (Eztkövetően vissza ült az 1.4es Citybe és elhajtott)
Apropó City és édesanyámMost volt 1éves szervizen a kis Honda és 35.000Ft-ot kértek a dologért, cserébe minden okés most az autón.
-
bambano
titán
válasz
TexT-BoY #2023 üzenetére
Elég vitatkozós fajta vagyok, de van egy ember, akivel Karotta toyotájáról nem kívánok vitatkozni: Karotta
Ő írta a blogjában, hogy a frissen felújított autót szétdriftelte, ez-az-amaz (szép hosszú lista) lóg, elkopott, felújításra szorul, stb.
Szubjektív: egyébként ha minden frankó lenne azon az autón, mint ahogy nem az, akkor se biztos, hogy engem feldobna egy tinédzser korú japán autó. Nyilván öregszem, de jobb szeretem a pár éves autókat, márkaszervízben számlával szervizelve, mert nekem sokba kerül, ha az autóm nem megy. dehátugyi kinek a papné, kinek a paplan. -
zsoltee10
addikt
válasz
BlacKSouL #2033 üzenetére
azt nem tudom, hogy a szervízcomp készít-e magában bizonylatot, bár valószínqsíthetQ. az viszont biztos, hogy minden adatot ki lehet olvasni, nem nagy cucc. nekik csak annyi, hogy rádugják a gépre. maguktól is megteszik, de nem feltétlenül mutatják meg neked. elvileg neked csak a kész autót kell átadniuk. nálam kicsit meg voltak csúszva, ezért dugták rá a gépet az átadáskor. aztán valamit nem értett a srác, mert volt vmi hibaüzenet, de a kulcs nem gyulladt ki a müszerfalon. 2 nappal késöbb rájöttek, hogy a légzsákok szóltak, hogy az övem nem volt bekötve, miközben 5km/h-t meghaladó sebességgel közlekedtünk.
szóval minden szirszart eltárol a comp.
-
BlacKSouL
addikt
Látom agyonpörgi magát a topik.
Dobjak fel témát, ha már amit feldobtam nem túl gerjesztő?dízel, benzines; japán, olasz, német; béemvé, nembéemvé; fogyasztás; dízelfüstölés; kresz szabályok bizonygatása...
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
zsoltee10 #2031 üzenetére
Ja igen. Jól tudom hogy minden szervizlátogatásnál készít a szervizcomp. bizonylatot, hogy milyen vizsgálat/beavatkozás történt, és dátumot, km-állást, pillanatnyi helyzetet rányomtat? És lehet kérni teljes kiolvasást most az átvételnél, és akkor minden kezdő értéket, adatot feltüntet/nyomtat a gép? Esetleg nem kötelező ezt nekik maguktól is megtenni, de minimum kérésre megtenni?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
zsoltee10 #2031 üzenetére
Nem sokszor írtam be. Honda City ES.
Köszi, Tehát akkor meg kell őket kérni hogy ugyan dugják már rá a s.comp-ot, hagy lássuk? Ha vonakodnak akkor stikli van, ha megmutatják, és ésszerű km van benne, akkor okés? Megteszik ezt vajon még a regisztrálási/átírási folyamat elindítása előtt? Most úgyis csak annyi lenne, hogy ránéz fater hogy okés-e, nincs-e kihajtva, és akkor papírok elindulnak, aztán ha minden kész, akkor a tényleges átvételnél meg milliméterenként átnyaljuk úgyis az egészet majd. -
zsoltee10
addikt
válasz
BlacKSouL #2029 üzenetére
lemaradtam..milyen autó? a szervízcomputer kiolvassa a belsQ km óra állását. pl. mikor a Vivaro-t átvettem és a srác rádugta a Tech2-t, mentünk egy kört, és kérdezte, hogy mennyivel megyünk? mondom 90-nel. nem - mondja -, csak 86-tal.
szóval, ha a sebességet kiirta, akkor a km óra állását is ki tudja. ráadásul a belsQ órát nem is nagyon lehet visszatekerni, csak ECU cserével. -
Rick4
félisten
válasz
BlacKSouL #2029 üzenetére
az nem lesz egyszerű. menj alá aknára, nézz végig mindent, mert ha egyszer elviszed onnan, sosem bizonyítod be, hogy ha van valami javítás, vagy hasonló, nem te okoztad a hibát...rétegvastagságmérőt mindenképp vigyél, ha valami nem tetszik, vetess fel velük jegyzőkönyvet, hogy az átvételkot Te már jelezted..
-
BlacKSouL
addikt
Hol, hogyan, milyen módon lehet leellenőrizni egy új autón átvétel előtt, hogy valóban új, és még nem volt visszaállítva a km.órája, tehát tényleg nem ment többet annál a pár km-nél, amit mutat??!
Van rajtuk valahol valami plomba, sértetlenséget biztosító akármi, aminek a megbontása nélkül nem lehet visszaállítani?
Hétfőn kéne megnézni az állítólag ma megérkezett kocsinkat, és jó lenne úgy odamenni, hogy tudjuk mit kell pontosan megnézni ezügyben. A műszaki és esztétikai szempontból történő részletes átvizsgálásunk az úgyis majd közvetlen az átvétel előtt lesz, de még most kezdik majd a papírokat intézni.
Fontos és sürgős lenne, köszi!
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
Lehet, de olyan AE86 4A-GE motort amibe 0,12 kiállású dugattyu van még soha senki nem látott, minek után kompressziót sem tudták stb igy már azon voltunk hogy megvesszük a -0,01-es duókat és a különbözetet leszedjük a hengerfej tetejéböl hogy a kompresszió stimmeljen, aztán ő segitett abba hogy legyen gyári dugattyu és most okés minden.
Aztán azért a karotta féle AE86 messze nem olyan szakadt mint amilyennek látszik, szeretnék én olyan állapotu ae86ost vezetgetni mint az övé. /kb 10darab jó állapotu AE86 van magyarországon/ ebböl 5en versenyeznek. Szóval azért nem egy tömeg autó, de gondolom aki fikázza az már ült benne, vezetette, értékelhette... -
TexT-BoY
addikt
Jobbkezes dolognak az az eredménye hogy a Faterom Focusa 2hete áll az M1 autoplanetbe mert ugy tünik a biztositó Gazdasági TK-ra itéli meg a crasht, pedig még a légzsák sem nyilt... /MEgjegyzem ő nem adta meg a jobbkezet
/
MOD: Karotta nagyon jó arc, és mellesleg AE86 FANatikus.. Ha ő nincsen lehet hogy még nem menne haver toyotáya, de ő volt az eggyetlen akit megtaláltunk és látott már darabokra szedett AE 86 agregátot..
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Kis kavar van a dologban
Van a Nínó Karotta ''művésznevű'' Bazsó Gábor és a Winkler Róbert írói álnevet használó valaki (akinek az igazi neve nem ismert, mert híres író/újságíró a papa és nem akar az ő hátán felmászni a csúcsra).
Meg van a Winkler Nóra nevű igen ''tehetséges''hölgy a királyi tv-n a kultúrházban.
-
Integra
titán
az indexen totalcaros topic
egy winkler nickű emberke a következőt írta
Heló mindenkinek,
ez tényleg egy szégyenletes fos volt. Benne volt a pakliban, hogy így sikerül, én reménykedtem, hogy nem, de aztán mégis igazi rémálom lett. A legszebb, hogy nem foghatjuk se a TV2-re, se senkire, teljesen jó körülmények között készítettük ezt a borzalmat. Úgyhogy majd szépen kiértékeljük, levonjuk a konzekvenciákat, oszt' meglátjuk. Az biztos, hogy senkinek nem kötelező autósműsort csinálni.
Aki látta, attól elnézést kérek, aki lemaradt róla, az áldja a jó szerencséjét. -
Integra
titán
GPS GANG BANG
[link] -
szatocs
őstag
válasz
parandroid #1995 üzenetére
Hát ritka, de volt már rá példa, hogy egy 20 millás merci a sebesség korlátot végig betartva ment előttem 20 km - en át, nem sok ember tudja megállni, hogy 90 - el menjen egy olyan autóban sztem, mert abban nem is érezni a sebességet, és ezért mindenki nyomja neki, mert még ''úgy sem megy gyorsan''. Utána a városban eltűnt
, de nem arra ment, mint én...
-
Integra
titán
na ez milyen már...
[link]
Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen széket vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Nintendo Switch 2
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Eladó JBL charge 5 !
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest