-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Vettem egy autót magánszemélyként egy cégtől.
Milyen papírokra van szükség az átíráshoz az adásvételin, forgalmin és törzskönyvön kívül?
Kell plusz a cégvezető aláírási címpéldánya és a cégkivonat?
-
rayoliviero
veterán
válasz Core2duo6600 #174830 üzenetére
Kösz a válaszokat.
Van egy Mondeo helyben, 240 000 Km, kicsit sok es powershift váltó, 3, 7 millió.
Ez a powershift váltó vállalhatatlan? -
rayoliviero
veterán
A 2012-2014 közötti Audi A4 milyen? Érdemes nézegetnem vagy felejtős?
-
rayoliviero
veterán
válasz molnarpeter #174786 üzenetére
Mondeoból valamivel fiatalabbat kapnék, mint Volvoból. A Mondeo és a Volvo leállítja a motort piros lámpánál? Volvora némelyikre írja, hogy start stop, de hogy azt ilyenkor arra értik-e, hogy automatikusan le is állítja a motort, azt már nem tudom.
Ma beszéltem egy Volvo tulajdonossal, akinek volt Mondeo is. Azt mondta, hogy az 5 hengeres szebben jár, jobban megy, tehát Volvo, de ha a méret a lényeg, akkor Mondeo, mert az sokkal nagyobb. Mérete nem érdekel.
pit stop: Azt gondoltam eddig, hogy a Mondeo tartja ezek közül a legjobban az árát, utána a Mazda. A Mazdáról azt olvastam, hogy korrózió előfordulhat még az újabbaknál is és tűzkarika hiba.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
A héten most már el kell dönteném, milyen kocsit veszek, a keret 3,5 millió. Sokat megyek vele, de max egy év múlva el fogom adni.
Amiket kinéztem 2012-2016 évjárat között:
Volvo V60
Mazda 6
Ford Mondeo (2016-os)
3-as BMWKombi, sedan, méret mindegy. Leginkább ketten utazunk, hátul is ritkán ülnek, csomagtér sem számít.
Lényeg, hogy minél több extra legyen benne (navi, xenon nem ártana), jól nézzen ki belül is. Ahogy elnéztem a Ford legszebb belül, utána a Volvo így kép alapján. Mondjuk a Bmw és Mazda meg kívülről.
Megbízhatóság még ami fontos, mivel azzal járok majd dolgozni. -
rayoliviero
veterán
3 millió feletti összeget magánszemélynél vásárolt autónál is érdemes átutalássál fizetni?
-
rayoliviero
veterán
Egy 3-3,5 milliós kocsiból átlagban mennyit lehet alkudni?
-
rayoliviero
veterán
válasz bajnokpityu #173164 üzenetére
Az mit jelent? Nincs akkora, mint egy Megane belül? Hátul nez ki kicsinek kép alapján.
molnarpeter: Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz molnarpeter #173110 üzenetére
Egy ilyen V60-az el tudnék viselni. Ez a legszebb mind közül. Mondeo, Opel stb. közül.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, rengeteg előnye van akkor.
-
rayoliviero
veterán
válasz Doki16 #173126 üzenetére
Kösz a segítséget. Még az lenne a kérdésem, hogy milyen egyéb előnyei vannak a hybridnek? Gondolok itt ilyenekre, hogy ingyenes parkolás, ingyenes elektromos töltés a városban lévő töltőhelyeken. Van még valami? Van aki azt mondta, hogy az átíratása is ingyenes egy hybridnek.
-
rayoliviero
veterán
válasz molnarpeter #173108 üzenetére
Igen, azt nézegetem most. Más hybrid is van ennyi pénzért? Vagy csak a Volvo és az Ampera?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
válasz bajnokpityu #173093 üzenetére
Megnézem ezeket, köszönöm.
A Megane akkor nem ajánlott?
-
rayoliviero
veterán
válasz bajnokpityu #173091 üzenetére
És más kocsi nincs 3-4 millióért, ami ajánlott kombiban? A régebbi Mondeo nem tetszik külsőleg.
Az új Megane pl. tetszik, az 508 is, a Mazda 6 is tetszett volna, de így nem kell, Mondeobol pedig csak a legújabb jön be. -
rayoliviero
veterán
válasz bajnokpityu #173089 üzenetére
Akkor a Mazdát kihagyom, a régi Mondeo már nem tetszik, azzal az a bajom.
-
rayoliviero
veterán
Felemeltem a keretet 3 millióról 4 millióra, amennyiért keresek autót.
Amiket néztem: Mazda 6 (2015), Ford Mondeo (2015 körüli), Renault Megane (legújabb), Peugeot 508.A Mazda 6-ban és a Fordban már most van 150-250 000 km minimum.
Mi lenne ajánlott? Leginkább kombi érdekel, minél nagyobb felszereltséggel.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz LuckyL #172810 üzenetére
508-asból 2.0 Hdi-t néztem. A Peugeot 206 csoportban pont a napokban linkelt valaki egy videót, hogy a 206 1,4 HDI-jében 509 000 km van és még most is működik. 400 000 km-es példányokból többet is ismerek.
A km-ből inkább próbálok lefaragni, minthogy Octaviat vegyek, az sajnos nekem nagyon nem tetszik. 4000 km alá nem tudok faragni hetente. Vagy megtartom a 206-osom is és felváltva használom az 508-assal. A 206-ba egy komplett motor 80.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz bitpork #172801 üzenetére
Azt elhiszem, csak ha később el akarom adni vagy 3 év múlva, akkor közel 400 lesz benne. Azt tudom, hogy a 300 000 km-eres Aurisra voltak érdekes megkereséseink. Van aki 600-at ajánlott érte a sok km miatt, helyi kereskedő nem akarta beszámítani, ő is a km-re hivatkozott.
Azért is néztem a 308 CC-t, van belőle 80-100 000 km-es is és gyönyörű autó, mondjuk évjáratra 2010 körüliek, még egy Megane-ból 2015-ös vagy 16-os is vehetnék 3 millióért, de külsőleg meg sem közelíti.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Integrale #172799 üzenetére
200 km-t megyek vele naponta munkába járni, hétvégén kirándulni, külföldre stb.
Inkább nagyobb méret jön be, a 308 CC az annyira tetszik, hogy nem zavar hogy kisebb autó.
Kia Ceed és i30 az nem felel meg.
508 is nagyon tetszik, de még 3 millióért is sok bennük a km, vagy amiben kevesebb, az valami alapabb változat. Egy-két darabot láttam csak, amiben 200 000 alatt van a km és jól felszerelt.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Használt autót keresek 2,5-3 millió között. 2010-nél ne legyen öregebb.
Peugeot 508, 308 CC, Renault Megane. Opel Antara is tetszene, de belül puritán. Mit tudtok még ajánlani, ami kívül és belül is normálisan néz ki?
-
rayoliviero
veterán
Egy beszámított kocsit kinéztem. Aki beszámította (magánszemély) tuti nem íratta át (mivel el akarja adni). Akkor én így, hogy tudnám átíratni? Plusz kivel kell kötni olyankor szerződést, az eredeti tulajjal vagy azzal aki beszámította?
-
rayoliviero
veterán
válasz aero. #168310 üzenetére
A Volvonál esedékes a vezérlés csere a tulaj szerint, amire 240-et mondtak neki a Volvo szervizben (abban talán az alap szerviz is benne van). Így az annyira nem jó vétel.
Egy ilyen Megane esetleg? Felhívtam, a tulaj azt mondta, hogy ez a kettőstömegű nélküli változat. De öcsém megnézte a számítógépben a szervizükben és szerinte ez a motor, ekkora teljesítménnyel csak kettőstömegűvel létezik. Plusz a részecskeszűrőt sem tudtam meg, hogy van-e benne.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
A Volvo S40 (2007-es évjárat) ajánlott a 2000-es dízelmotorral?
-
rayoliviero
veterán
válasz BigBlackDog #168191 üzenetére
Nem kétszáz van abban, attól félek.
bitpork: Rendben, megkérdezem ott.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz bitpork #168180 üzenetére
Szia.
Már közben befizettem az egyiket, km futást sajnos nem tudtam meg és semmi fontos dolgot, csak annyit, hogy nincs körözve.
Erről az autóról van szó (Lancia Delta). A lényeg, hogy a kereskedő beszámítaná 1 100 000-be barátnőm Toyota Aurisát, amiért magánszemélyek 7-800 ezret ajánlottak (310 000 km van benne).Neki pedig nagyon tetszik a Lancia Delta. De közel sem hibátlan. Motorháztetőn festék leverődés, az fényezésre szorul, oldalt az egyik kerék fölött meghúzták. Belül rádión kisebb karcok, kormányon a bőr enyhén kopott néhol. Kerékcsapágyat cserélni kell, csörög, de azt most intézi a kereskedő.
Kicsit tartok a Fővárosi Autópiac kereskedőitől, mert nincs jó hírük. Mondjuk vettünk már onnan egy kocsit, nem volt vele gond soha.
Azt tudom, hogy később kínszenvedés eladni egy Lanciát.
De ha nem tervezi eladni egy ideig, akkor megérheti ez az autó így hirdetés alapján? -
rayoliviero
veterán
Az alvázszámot a Vininfo vagy Autodna oldalon érdemesebb leellenőriztetni?
Az autó, amit kinéztem nagy valószínűséggel Olaszországból származik.
Akkor csak autoDNA Járműtörténeti Riportot kell lekérdezni? Vagy az autoDNA Riport Hollandiából származó járművekre történő riportot is? Mivel ez utóbbit is felajánlja, attól függetlenül, hogy nem is Hollandiából származhat a jármű.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Integrale #166192 üzenetére
Fiat Bravo / Grande punto
Alfa 147
Suzuki SX4
Focus 2
Hyundai I30/Kia CeedEzek közül max az Alfa tetszik neki, plusz még az A3, 308 kicsit. Octavia sem, Leon belseje miatt nem, Golf sem.
Most Aurist használ, csak ebben már van 304 000 km, bár megbízhatóan működik. De akkor is szeretné már lecserélni. De igazából hiába rak hozz vagy fél milliót, nem sokkal jobb autót tud venni, ahogy elnézem. Vagy én látom rosszul?
-
rayoliviero
veterán
válasz vzsryl #166187 üzenetére
UFO is van. De nyilván a rosszabb állapotúak.
Az A4-re azt írták, hogy pénznyelő. Azért gondoltam, hogy az A3 is az lehet. De akkor ezek szerint az szerencsére nem, így megnézzük.Opelt utálja, Focust is, szóba se jöhet. Esetleg más? Alfa szintén pénznyelő. 308 és 307 CC?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Barátnőm akar venni 1,5 millióért kocsit. Milyet érdemes keresgélni?
Honda Civicet nézegettünk, 1-es BMW-t, A3-as Audit. A BMW-re sokat kell költeni azt mondták, ha nem megfelelő múlttal rendelkezik, attól elment a kedvünk. Gondolom az igaz lehet az A3-ra is. A Honda ilyen szempontból jobb lehet.
Még szóba jöhet Peugeot 307 CC. Tudtok még valamit ajánlani, ami nőiesebb, megbízható és nem egy pénznyelő? -
rayoliviero
veterán
válasz maggi1886076 #104137 üzenetére
Ok, köszi.
Ha valaki tud jót linkelni, az jó lenne.
-
rayoliviero
veterán
válasz maggi1886076 #104135 üzenetére
-
rayoliviero
veterán
Igen, ez nekem is eszembe jutott. Az Opel és Ford gondolom rizikós a legtöbb, a Mazda 6-ra lehet kevesebb esély van, hogy cégautó volt és az legalább szervizkönyves. Itt egy másik is. Ez is szervizkönyves.
maggi1886076: És ez?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Egy ismerősöm egy millióért akar kocsit venni, valami kombit. Milyet érdemes nézegetni? Focus, Mazda 6, Opel Vectra, Astra?
Aki talál jó ajánlatot és belinkeli, az jó lenne. Nem ártana, ha normális fogyasztása lenne.
[ Szerkesztve ]