-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reinu
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy új configot.
6800 xt taichi gpu-t vettem másodkézből, 2022 februári magyar garis vásárlás (papírokat megkaptam) A kártyával eredetileg bányászat volt a cél, de végül állítólag időhiány miatt nem lett megvalósítva, asztali gépbe pedig túl nagy volt. Konkrétan még a műanyag védőfólia is látszólag érintetlenül rajta volt a backplaten. 200k-ért nagyon jó vételnek tűnt.
Pár napja összeraktam a teljes configot.
Asus tuf gaming b550 plus wifi ii
ryzen 5 5600
fury renegade 3600 cl16 32 gb
seasonic focus félmoduláris 750w gold+
sn570 1 tb nvmeIgazából hibátlanul működik minden, CPU-t állítgattam már, TimeSpy-ban 16800~ overall score, GPU score ~19700.
A problémám csak annyi lenne, hogy mindenhol azt olvasom, látom videókon, hogy még akár undervolt-al is könnyen fel lehet húzni ezt a gpu-t 2600+-ig akár az adrenalin beállításaival.Na most nekem a legjobb amit ki tudok hozni belőle az kb +100 Mhz (2450) , egy 1050-es undervolt-al (de max +15% power és 1150-es feszültségen sem több)
Próbálgattam mindkét bios-t.Itt fórumon is mindenki kompatibilisnek mondta a tápot és rá is tudtam kötni az alábbiak alapján:
Ha próbálom húzni a kártyát 300-330 W a legmagasabb áramfelvétel, és ilyen 290 körül megy rendszeresen nagy terhelésnél 2450 mhz-en. Arra gondoltam, hogy mivel a 2 pcie tápkábel elvileg 2x150 W, az alaplap kb 75 W, azért nem tudom feljebb húzni, mert nincs elég szufla.
Lehet, hogy 3 külön PCIE tápkábel kellene?Ha viszont tényleg ez a probléma, akkor a jelenlegi félmoduláris táppal meg tudom ezt oldani valami átalakítóval vagy ilyesmi? Mert a kinézet alapján nem tudok egy külön harmadik kábelt bekötni.
Vagy így jó a psu ahogy van és csak nem nyertem a szilikon lottón
[ Szerkesztve ]
-
Reinu
tag
válasz Reinu #171583 üzenetére
2-300 000 Ft között legjobb ismereteim szerint megoldható lenne a maradék alkatrészek beszerzése jelentős bottleneck nélkül. Játékra használnám, leginkább MMO-k, néha single player, FPS multik nem igazán.
Intel procit csak nyomós indokkal választanék.
Gen4 alaplap érdekelne, hogy mennyivel növelné a költségeket.
Tárhelyem van egy crucial MX500 1Tb m.2 ssd és egy 2TB hdd a régi gépből azért nem írtam bele. Ha belefér a keretbe, lehet cserélném az SSD-t Samsung 970 evo vagy 980 kategóriára, de várom javaslatokat. -
Reinu
tag
Sziasztok,
Adott egy 144 Hz-es 3440x1440 felbontású monitor és egy Asrock 6800xt Taichi videókartya.
Ezekhez szeretnék egy gépet összerakni.
Van egy pár alkatrészről elképzelés, de segítséget kérnék az ajánlott típusokra és a hianyzó részek kiválasztásában.
CPU: AMD 5600x első körben gyári hűtővel, de ha erősen javasolt, akkor lehet szó tower-ről
RAM: 16GB 3600 CL18 - melyik márka ajánlott?
MOBO: kérnék opciót gen 4-re és gen 3-ra is
PSU: 750-es a gyári javaslat a GPU-hoz, de szerintem túlzás.
HÁZ:
NZXT H510 flow, vagy phanteks p360a-p400a, jó szellőzést szeretnék.
Nem igazán érdekel az RGB és hasonlók, megbízható, jó ár érték arányú alkatrészeket keresek.Előre is köszönöm!
-
Reinu
tag
válasz dugo_ #132038 üzenetére
Értem, köszönöm!
Annyi kérdésem lenne még, hogy annak van-e valami oka, hogy a micro ATX verziót láttam itt több configban? Lehet, hogy a házat is micro ATX-esek voltak, annak nem néztem utána.
Nekem COOLER MASTER N300 házam van, ATX szabvány, de micro ATX h110m s2H alaplap. Nincs ezzel különösebb gond, de 3 merevlemez és 1 DVD írónál már szűkös a hely a kábeleknek, ez lehet emiatt van?
kb 500 Ft a különbség, de ha jobban elférnének a dolgok, akkor miért ne.[ Szerkesztve ]
-
Reinu
tag
válasz palfitom #132003 üzenetére
Hali,
Nézegettem még az alaplapot, több helyen is láttam a pro4-et ajánlásként, de szerintem nekem a B360M-HDV is elegendő lenne, kb 7000Ft-al olcsóbban tudnám megvenni (a képen lévő árak nem az általam választott boltban vannak)
Crossfire-t nem tartom valószínűnek, hogy valaha használni fogom, nem hallottam jókat róla, valamint ha RAM bővítésem is lenne, akkor úgyis 2x/4/8/16-ra cserélnem kell, nem hiszem hogy valaha ki tudnám használni a 4 RAM foglalatot, vagy hogy 32 GB-nál többre lenne szükségem.Javítsatok ki, ha valami elkerülte a figyelmem, de ezeknek tekintetében inkább az olcsóbban választanám.
-
Reinu
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy erősebb CPU-t, a jelenlegi config-om:
Intel Core i3-6100
Asus RX 570 4GB Expedition VGA
8GB DDR4 2133MHz RAM
Gigabyte h110m s2h alaplap
FSP 500W HEXA+ táp
Cooler Master N300 ház
LG 34UM68-P 2560x1080 Freesync 75HzEzekben az opciókban gondolkodom:
i7 6700
vagy
i3 8100+ asrock b360m pro4
vagy
i5 8400+ asrock b360m pro4Az i7-et Hardveraprón keresem az lenne a legnagyobb ugrás a legkisebb áron, viszont 8xxx felé húzok gari+bővíthetőség miatt. Ha azt mondjátok az i7 -el járnék a legjobban, akkor legalább nem kell alaplapot vennem ha minden igaz.
A másik kérdőjel, hogy ha 8xxx, akkor megéri-e a plusz 20.000 Ft-ot az i5,? Leginkább multiplayerekkel játszom. Mit tanácsoltok?
Előre is köszi!
-
Reinu
tag
válasz ElColonel #115446 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Ha alaplapra is rá kellene fizetni akkor sajnos felejtős az i5, meddig lehet még az i3 támogatottságára számítani?
Mivel indoklod a gtx950-et?
Én mindenhol azt olvasom, hogy az rx460 jobb vétel, és mivel szűkös a keret, ahogy te is fogalmaztad, ezért csak akkor váltanék ha nagyon indokolt lenne. -
Reinu
tag
Sziasztok!
Nagyjából 150k keretem van egy új gépre, egyelőre korábbi bejegyzések alapján ezt a konfigot raktam össze.
DVI-D csatlakozós monitorom van 1920x1080 felbontással, casual játékokra (mostanban leginkább wow) és HD filmezésre használom a gépet. Szeretném a keretből a legerősebb gépet kihozni.HDD_ből van egy régi 500GB-os, azt még megtartanám ha egyáltalán érdemes bekötni, de egy darabig elleszek 120GB-on is ha kell, később talán bővítem.
Tápok közül ezeket néztem, inkább az olcsóbbat venném, de ha azt javasoljátok kell az 500W, akkor az lesz.
Pár ismerősöm szeretne rábeszélni az i3-as proci helyett egy i5-ös vásárlására. Ahogy néztem az már kereten túl lenne sajnos, ha viszont ti is azt mondjátok, hogy már nem érdemes belefektetni egy i3-ba, akkor megfontolom. Amennyiben úgy alakul, akkor melyik i5-öst tudjátok javasolni?
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Futás, futópályák
- Politika
- Synology NAS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Fractal Design Node 202 Gaming ITX / Ryzen 5600 / 5700XT / SFX PSU / 32GB RAM
- Ryzen 7 5800X / RTX 3070 Ti / A520M / 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- GAMER confiuráció , hardware frissítés miatt eladó !!
- Mac Mini M2 8GB Újszerű/256ssd/2027.01.09. Gar./p3971
- Belépő Gamer PC! i5-7600K / GTX 1070 Ti / 16GB DDR4 / 480GB SSD / 500w/