- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Otthoni időjárás-állomás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz duronx #80459 üzenetére
Szerintem igen, de más véleményét is várd meg
Szerintem annak számít,bár biztos van példa hibás darabra is, de ASUS-ból is, Sapphire-ból is. Meg 3 év garival annyi baj nem lehet.
Bőven, húzni úgysem lehet.
Ház VGA fogadása (CM oldaláról): 230mm.
Kártya (MSI oldaláról): 269x128x37 mm.
Hát, ha ki lehet szedni a HDD keret felső részét, akkor talán, de anélkül semmiképp...
Gondolom FSP Raider 550W 80+ Silver minősítéssel tökéletes lesz szerintem. Azért táp topicban még konzultálj róla![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tranceplanet #80418 üzenetére
Ahogy már leírtam, visszaszívtam a 4440 megvásárlására vonatkozó állításom, mert amikor azt megtettem, még nem voltam tudatában annak a nevezetes ténynek, miszerint a B85-ös lap régi BIOS-a nem ismeri fel a 4460 és újabb processzorokat, és, hogy a világon nincs egyetlen egy hely sem, ahol volna egy doboz, amiről le lehet olvasni egy gyári számot.
(#80430) membrandj: ha ott jár egy épp összeszerelés alatt lévő B85, akkor le lehet olvasni a gyári számát. Ha jóval nagyobb az itt bejegyzett, már új BIOS-szal rendelkezőénél, akkor win, és mehet bele a 4460.
-
törölt tag
válasz membrandj #80408 üzenetére
Nem is ott szerelik össze a gépet? Ajha, kiterjedt egy Al-Kaida ez a PCX - de ha így venné, akkor is ott van LEC, ő biztosan megnézi neki a gyári számot. No mindegy, akkor a lényeg, hogy ő így ne vegye. Jó nagy visszaszívás, nem tudtam, hogy ennyire új a 4460 meg a 4590.
Hát, ha fizikailag uaz, csak kisebbek lesz az a néhány milliárd tranzisztor, akkor könnyen lehet, hogy támogatni fogja, de ha van eszük, kiadnak mellé új chipsetet és örülnek a duplázódó bevételnek
De majd meglátjuk,én addig is reménykedem a 9-es széria támogatottságában. -
törölt tag
válasz membrandj #80389 üzenetére
Egészen pontosan LEC-re és hasonlókra értettem, de a PCX-nél is megnéznék, ha elég udvariasan írsz nekik, és mellé kifejezed komoly érdeklődésed a termék iránt, mármint, hogy ott vennéd meg. A legjobb, ha látványosan benne van a címzettek közt a bolt vezetőségének címe is - mintha full véletlen lenne -, gyak. biztos, hogy megnézi az alkalmazott. Max. úgy, hogy egy épp bent lévőt (pl. összeszerelésnél) megnéz. Elég népszerű a B85 ahhoz, hogy előfordulhasson. Gondolom.
Tippelgetés, de még a H97-esnél sem biztos a támogatás (nem hogy lefelé), mégis, az az infó elvileg az Intelék háza tájáról származik. Ami viszont biztos, hogy ha az architektúra megváltozik, akkor ahhoz a déli hídnak is alkalmazkodnia kell, ha már viszont úgy gyártották, akkor nem kell neki. Bár üzletpolitikailag elég előnytelen lépés lenne már meglévő alaplapokhoz kiadni egy újabb processzorfajtát. De legalább elég biztos táptalaja van a reménykedésnek.
Sz.: off.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ggbuffon1897 #80387 üzenetére
Pl. ilyen még beleérne neki a hűtőbe?
A V300 rettenet lassú egy HyperX 3K-hoz képest, és a nem ajánlott kategóriába nem véletlenül rakják be a dolgokat. A lényeg, hogy ne is gondolj arra, hogy megvedd
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz membrandj #80381 üzenetére
Ha a 4460-t a régi BIOS-szal rendelkező b85 nem ismeri fel, akkor bocsánat, visszavontam. Bár ott a dobozon a gyári sorszám, és ha a fórumon valaki megvesz egyet, és azon már az új van, akkor az újabb gyártási számúak már mind jók lesznek.
De a Broadwell architektúrát nem fogja megoldani egy frissítés.
"Broadwell will be used in conjunction with Intel 9 Series chipsets (Z97 and H97)." - Wikipédia, ha másnak nem is hiszitek el.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tranceplanet #80377 üzenetére
Két dolog:
-nyilvánvaló, hogy a 280 ár-érték arányban sokkal jobb, mint a 270x, de mást nem is írtam.
-a 4440-hez miért ragaszkodsz? A 4460 500, azaz ötszáz forinttal több, de a különbség azért észrevehető a két processzor között, és jóval több, mint az árkülönbség, ilyen módon 4440-et a jelenlegi körülmények közt venni butaság.Én egyébként úgy gondoltam, hogy ha mindenáron spórolni akarunk, és nem akarunk igazán előre tervezni (aminek lenne is értelme, elvégre a mai legjobb ASUS MB 2-3 év múlva annyi lesz, mint ma egy b85, tehát a régit eladva minimális lehet a fejlesztésre költött összeg), akkor nyugodtan ajánlhatnánk mondjuk i5 4590 + b85 konfigot.
Ha meg úgyis csak játékra megy (és 280 mellé, oda nem kell erősebb), de a fejlesztés a későbbiekben fontos volna, akkor i5 4460 + h97.
És végül, ha pedig arra megy ki a játék, hogy a számítógépre szánt összeg dinamikus, de jobb a kisebb, akkor i5 4460 + b85. Meg egy kör R9 280/280x topicban, hogy biztosan ki tudja választani a neki megfelelő VGA-t, a megfelelő OEM-től.
Elismerem, hogy a Giga 280 is tud jó dolgokat (miért nincs magyarban egy normális ige a 'feature'-re? ), de hátránya és rossz híre is van, utóbbi pont a vele foglakozó topicban. -
törölt tag
válasz qsotre #80373 üzenetére
Hűtő minek?
RAM, ha van rá egy kis keret a hűtőből, legyen CL9-es (vagy 10-es, játékra mindegy), és 1600MHz.
A többi komponenshez nem szólok hozzá, oda még nem eléggé kiterjedt a tudásom, de ha ssd, táp és ház topicban rámondtak egy jó nagy igent, akkor már rossz nem lehet.A 270x helyet ahhoz a procihoz megfontolandó egy 280-as is, elvégre más nem indokolná a proci erősségét (ha videózol, szerkesztesz, akármi, akkor nem szóltam).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tranceplanet #80339 üzenetére
Mire leírtam, már rájöttem, csak szerkesztési időből kifutottam, új hsz-t meg nem volt időm (és szándékom) írni elmenetel előtt.
nVidia kártyákat csak AMD-khez relatívan ismerem, nekem Gigához annyi infóm van, hogy a 3 ventis R9 280X rev.1 szeretett zörögni, valaki a fórumon egy az egyben kicserélte a ventisorát.
A rev.2-re azt mondják, már jobban sikerült, miután a 970 meg csak mostanában jött ki, az már a 280x rev.2-nál is jobbakkal jöhetett ki, szóval el tudom képzelni, hogy jó lett, de ha nem néztem megint be egy válaszhálózatot, akkor épp egy r9 280-asról beszélünk.Azoknál pedig ASUS-t (és MSI-t) ajánlanak a szakik a 280/280x topicban.
280-nál még nem volt gond a VRAM-mal (csak egyszer), de ha a hűtetlen VRAM-októl félünk, akkor is ott az MSI (\{8.}).
Meg a leghalkabb kétségtelenül az ASUS, utána MSI, Sapphire, és csak aztán a három venti miatt a Giga.
Persze a majdani vagy jelenlegi házától is függ, hogy belefér-e a Giga.
//Itt jegyzem meg nagyon halkan, hogy én is láttam már hibás ASUS Z97-es alaplapot, sőt már elsőre fel sem pörgő Noctua ventit. Egy példa nem ér semmit, statisztikai adat kell. Ezt igyekszem elterjeszteni a fórumon, mert hamis döntési biztonságot adhat egy-egy ilyen érv.Ezzel én a Gigát le is zárnám, majd ő eldönti, én pont addig bíztam benne, amíg az alaplapjai minőségét vissza nem rontotta. Testközelemben Gigát csak billentyűzetben tudhattam idáig, szóval bármit is írtam, az a fórumról van összegyűjtve, nem tapasztalat.
Alaplap:
Lehet azt mondani, hogy á, nincs értelme H97-est venni, elég a B85, de akkor már ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy akkor már inkább H81, elvégre csak 4 port meg a chipset kicsit régibb...
Tökre attól függ, hogy mennyi pénze van rá az embernek, mert mivel úgysem lesz oc - elvégre a proci nem szorzózármentes - a B85-ös is megteszi, de amikor pár százalékokról beszélünk Broadwellnél, azért gondoljuk meg, hogy a 270x és 280 közt is csak 8-10% van, mégis mennyire javasoljuk, hogy az legyen.Ami a lényeg, hogy a 4460 még mindig csak +500Ft, úgyhogy 4440-et semmiképp
-
törölt tag
válasz tranceplanet #80332 üzenetére
4460 csak +500 Ft
Célszerű H97-eset vennie, mert az támogatja a Broadwelleket is, szóval, ha a jövőben fejleszteni akar, akkor a lapot nem muszáj váltania.De a kártya tényleg mindenképp 280 min!
(#80335) duronx :
Gigát tényleg ne vegyél (VGA-ból), van, hogy zörög, van, hogy a ventikkel van még más baj is, ASUS, MSI viszont 280-nál megbízhatóak.
Processzor: az a kérdés, hogy a 4590 megér-e +5e Ft-ot, nekem meg fog.
RAM: törekedj CL9-re, de jóval fentebb írtak szerint játék alatt tökmindegy.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz bluyoo #80068 üzenetére
Válasz mindenki másnak is, aki hozzászólt.
Ami biztos, hogy nem fogok semmit sem húzni, amellett, hogy H97-es chipset, mindenre tervezték, de nem OC-re. Merem remélni, hogy nem az a különbség Z és H között, hogy előbbin összeforrasztották a base-t egy helyen a +DCakárhánnyal, aztán bezárul az és kapu, és jupijé, itt a húzható változat.
A CL 10 és 9 közt szerintetek mekkora különbség? Nem tudom, hogy milyen mennyiségben lehetne megadni, legfőképp talán észrevehetőségben ( ), de random netes cikkeknek most ez esetben nem hiszek, a ti tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
-
törölt tag
válasz juve600 #80060 üzenetére
CL9 vs CL10? A HyperX, amit linkeltél, szasanyi, CL10-es.
A 12 hónapos garancia VGA-nál nem vonz...
Tápból ragaszkodom a Seasonichoz, és nincs PCX-nél, csak 620-as. Miután olyan nincs, hogy túl nagy teljesítményű táp, gond nem lehet, és az a mittoménhányszáz forint nem hiszem, hogy akadály
És van HDD, kettő is.A valódi ok amúgy nem az AC, hanem a Crysis 2-3, de ezt ne áruljátok el osztálytársaimnak
Meg a W_D, de az még az AC-nél is rosszabb optimalizáltság tekintetében... -
törölt tag
Hahótok!
Na, kijött az AC Unity, én meg itthon üldögélek a 9600GT - Duo 2-s gépem előtt, és úgy három hónap aktív keresgélés után a következőre jutottam:
Asus H97-PLUS alaplap 36 hó gar. - ehhez hiába is fűznék hozzá bármit, egész érthető: fogad majd Broadwell procikat is, a PRO változat nagyon nem ér meg +5000-ret, szóval marad ő. AsRockban annyira nem bízom, hogy ott meg 5000-ret spóroljak.
26,850 FtDell P2414H monitor 36 hó gar. 30 napos extra pixelgaranciával - elég népszerű mostanában, 16:9, IPS, full átlagos, de rettenetesen szép a képe, legalábbis én úgy találtam. Meg falra fogatható, ami nálam fontos.
60,985 FtIntel Core i5-4590 processzor 36 hó gar. - Eredetileg 4460 lett volna, és bár az is bőven elég a 280-hoz (na jó, nem bőven), de néha egy kis rendereléskor jól jöhet. SolidWorks.
54,677 FtKingston 120GB HyperX 3K FURY fehér KE-S32120-W SSD megajtó 36 hó gar. - Rendszermeghajtónak, még MLC-s, Intel is lehetett volna, de én inkább Kingston mellett teszem le a voksom, nem tudnám megmondani miért, de végül is tökmindegy, tök azonos szinten vannak.
22,581 FtKingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória 36 hó gar. - Dual-Channel, 1600Mhz volt a fontos, annál több fölös, mert egyrészt nem kezeli az alaplap, másrészt meg ez nem DDR4 - vagy nem. Ugyanis 10-es késleltetésű... Bocsánat. 23,543 Ft
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9 memória 60 hónap gar. - CL9-es, fekete, 1600 MHz, ha jól sejtem, emellett már nem lehet rossz. Szóljatok, ha másik jobb lenne.
24,592 FtMSI R9 280 Gaming 3GB DDR5 videokártya 36 hó gar. - miután a PCX az ASUS-ra csak egy évet ad, erre meg 3 van, és a 280-asokkal szinte sosincs gond, ja, és ez inkább kifele fújja a levegőt, mint bent keringeti tovább - akármennyire is nem számít, merthogy a Zalman Z11 elég jó szellőzésű -; mindenesetre a designja is ennek tetszik inkább, de ha valaki azt mondja, hogy a Sapphire verzió bármiben jobb, máris átváltok arra.
61,920 FtSeasonic 620W S12 II 620 tápegység 36 hó gar. - Ill. nem tudom. Eredetileg M12 II 520 lett volna, és most is azt szeretnék, de PCX-en nem forgalmazzák, én meg vidéki vagyok - ha tönkremegy, és gariztatni kell, az elég jelentős összeg tud lenni. Végül is el lehet rejteni azt a pár vezetéket hátul, semmi sem fog belőlük látszani. (?)Kérdés: ugye elég hosszúak a vezetékei egy mid tower, alsótápos házhoz?
24,623 FtZalman Z11 Plus fekete számítógép ház 24 hó gar. - ez meg itt ízlés kérdése, nekem tetszik a robosztus jellege, ShellKretor elég magasra értékelte, és 19e-ért nemigen van még ilyen jó hűtésű ház.
1 db 19,083 FtSzállítás biztosítás - mert.
1 db 312 Ft
Háztól-házig garancia - fentebb leírtam.
1 db 632 FtÖsszesen: módosítások miatt: ~300e - mit van mit kommentelni ezen, no, drága lesz, de nemhiába dolgoztam nyáron
Ja, és a kérdés: ez így jó lesz? Mit változtatnátok?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy Zalman Z11 Plusnak milyen jó a hűtése gyári ventikkel?
Mert ugye ott elöl mindjárt van kettő 80-as, ami kinyomja, ami bejött... esetleg érdemes lenne őket átszerelni? Van külön gépházakkal fogalakozó topic?
-
törölt tag
válasz jim bcs #73533 üzenetére
Én egészen konkrétan egy régi i3-asra gondoltam, nem a széria legjobbjára.
Garanciahálózat nélkül pedig kb. 3-4 hét egy garanciaérvényesítés.
És ha nem hallottam róluk, akkor nem éppen a legjobbak lehetnek. De ezen nem vitatkozom, Eizot is lehet venni monitorból, meg csodálkozni is, amikor nincs hová küldeni, mert a garancia a gyártóhoz szól, és küldheted Németországba. -
törölt tag
válasz membrandj #73517 üzenetére
Bocsánat, egy másik oldalra adott válaszommal keveredtem be - ott kizárólag netezős gépet kértek, szintén halkat.
Nem látom be, hogy a régi hsz-om szerkesztése hogyan lett volna válasz a te válaszodra. Részletkérdés, de azért mostantól figyelni fogom, ahol lehet, szerkesztem a régit. -
törölt tag
válasz membrandj #73514 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy a videokártya nem éppen előny - inkább spóroljunk, vagy, mivel egész nap menni fog, halk cuccokra költsünk. (Irodai használatra még egy integrált/APU is megteszi, persze, ha filmeket is néznél (ugye nem 4:3-on ), akkor már lehet, hogy kéne bele)
Azért ajánlom a videokártya nélkülit, mert az is csak zajong - ha valóban ez az igazán fontos.
-
törölt tag
válasz VÁMpír #73511 üzenetére
Még nem kíséreltem meg konfigot összerakni, egyelőre nekem is kérdéseim vannak:
1.) 256 GB-os SSD elég húzós. Biztosan nem elég egy 120-as?
2.) Wide screen sokkal jobb mind játékhoz, mint alkalmazásokhoz, szóval mindenhez. Ha nem próbáltad még, talán nem fogk beajánlani egy 21:9-es kijelzőt, de egy 16:9-es feltétlenül jobb, mint egy 4:3-as.
3.) Nem lassítja le, az adatok jól ellesznek rajta. Viszont rendszerpartíciónak SSD ajánlott.
4.) 350W [szerintem] kevés lesz.
5.) A halk alatt egy silented gépházat értesz, vagy csak azt, hogy ne vonat legyen? -
törölt tag
válasz ggbuffon1897 #73506 üzenetére
Vagy venni egy SSD-t, ami a fent említetteknél jobb
-
törölt tag
válasz ggbuffon1897 #73504 üzenetére
És amit megfogsz rajta, azt befektetheted egy 280-as kártyába.
-
törölt tag
válasz juve600 #73493 üzenetére
Hmm... láttam teszteket, hogy stabilan felhúzták az X szintjére, meg hogy valójában az X is csak egy gyárilag húzott kártya, és egy 280 amúgy, de legfőképpen azért aggódom, hogy a net tele van az r9 280x hibáival, és mondom, van, akinél kettő csere sem oldotta meg... bár fél év múlva ki tudja, hogyan állunk majd az árakkal, meg, hogy addigra kijön-e valami új darab.
-
törölt tag
válasz juve600 #73489 üzenetére
A moduláris táphoz ragaszkodom, de ennyi baj legyen
A gépet egyébként fél év múlva fogom venni, de már most nézelődőm, a mostani gépem ugyanis mintha kezdene megőrülni... újraindul az alaplap leállítás után, a 9600GT Arctic Cooler hűtője erőteljesen zörög, tengelyes, meg hát a proci újrapasztázás után is melegszik a gyári Intel hűtővel.. persze hat éves, egész jól bírta.
A fórumos kolléga hogyan áll a garanciával? - mindjárt jön is, hogy miért kérdezem.
Egyrészt természetes, hogy garanciát szeretnék, de nem gyártóit: pl. XFX-et akkor külföldre kéne garanciára küldenem.
Másrészt, hallottam az R9 280X-ről elég sok rosszat, de emellett jót is - előfordulhat, hogy azt veszem, viszont ha artifactel, vagy tönkremegy a tápcsatalakozója (mindkettőre van rengeteg példa), akkor a garnacia elég életbevágó volna. PCX-en pl. 300 forintért hozzák-viszik, 3%-ért (kb. most 2000 Ft) javítás helyett cserélik - ennél nagyobb biztosítást igazán nem kívánhatnék.
Szerintetek? -
törölt tag
Bocsánat, véletlen kattintottam a válaszra az új helyett
-
törölt tag
válasz Gokardo #73479 üzenetére
Mit gondoltok erről a konfigról?
Processzor:
Intel Core i5-4460 processzor
45,283 FtAlaplap:
ASUS H97-PRO alaplap
30,947 FtMemória:
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória
25,495 FtVideokártya:
Asus R9 280 3GB DDR5 R9280-DC2T-3GD5 videokártya
63,021 FtHáz:
Zalman Z11 Plus fekete számítógép ház
23,510 FtTápegység:
Seasonic 520W M12 II 520 tápegység
~23,000 FtÖsszesen:
212,888 FtSSD később, +20000.
R9 280X-ről sokat hallottam negatív értelemben, miszerint artifactel, és elég gyakran, valakinél két csere sem oldotta meg. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!