- Házi hangfal építés
- Home server / házi szerver építése
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
palfitom #160000 üzenetére
"Olvasd el még egyszer, amit írtam: "i3 és i5 esetén 2666..."
Tehát i5-10400F mellett 2666 MHz lesz a ram órajel."
Köszönöm az infót, viszont lenne kérdésem !Tegyük fel 3200 Mhz-es RAM-om van i5-10400F procival ( ami leszabályozásra kerül 2666Mhz-re) .
Az megoldható hogy a késleltetés ( "CL" ) viszont kisebb legyen, és ha igen akkor hogyan ? Lenne ilyesminek értelme?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Goldmember01 #159771 üzenetére
"Mi akadályoz meg, hogy Iponnál összeállíts egy fentebb ajánlott konfigot?"
Információt kértem, segítséget hozzáértőktől, kvázi döntés előkészítésként.
Fenntartom a jogot, hogy én döntsek, és viseljem a következményeit.
Válaszom röviden CSAK!
"Miért bízol meg egy noname indiai (?) youtube videoban, mintsem azokban, akik itt évek óta segítenek mindenkinek?"
Nem bízom semmilyen YT videóban.Jómagam is évek óta adok tanácsokat több általam kedvelt topikban, és meggyőződésem, hogy a többség felkészülten, jóindulatúan, részrehajlás nélkül és ÖNZETLENÜL osztja meg tapasztalait.
Akármennyire is benne vagyok napi szinten a hobbijaimban, mindenre én sem tudhatom a választ, ilyenkor nem szégyellem leírni, hogy nem tudom, és a többi rutinos kollégám majd megválaszolja, ha tudja.
Személy szerint tartózkodom minden fajta általánosítástól, felületességtől, kínosan ügyelek arra, hogy ne állítsak semmi olyasmit amiben nem vagyok 100%-ig biztos, mert azt a saját hitelességem bánhatja.
-
alphamooncam
őstag
válasz
palfitom #159761 üzenetére
"Ráadásul az az alaplap egy irodai gépbe való, Pentium és i3 alá, 6 magos i5 esetén már kockázatos, hogy esetleg elmelegszik a VRM, ezért throttlingolni fog a proci (nem tudja leadni a teljes teljesítményét)."
[link] Ebben a videóban 4:14 től a VRM-ről kezd beszélni, illetve arról, hogy jobbnak látja a Gigabyte, és az MSI hasonló lapján lévő VRM-eknél az Asuson lévőket.
Mit jelent az, hogy elmelegszik a VRM?
Továbbá az is foglalkoztat, hogy az említett i3 és i5 procik nem-e ugyanolyan fogyasztásra vannak maximalizálva? Mintha úgy emlékeznék, hogy talán 65W ? (szerk:Intel szerint i310100F és i5 10400Fnek is 65W a TDP-je )
Illetve azt sem értem, feltételezve hogy a táp rendben van, jó a ház szellőzése, tuningolva sincsen a proci, akkor milyen esély van arra, illetve milyen gyakori hogy throttlingolás miatt visszaesik a teljesítmény?
10+ éve még napi szinten olvasgattam, és valószínüleg tudtam volna a választ is, de már régen nem követem eseményeket, megköszönném, ha Te vagy bárki más elmondaná itt röviden.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #159744 üzenetére
Félreértések elkerülése végett, egy kis előzmény:
Iskolában dolgozom, nekem rendszergazda ajánlotta ezt a céget, magánba vásárolt már tőlük, nekem semmi közöm hozzájuk, nem is ismertem, sosem vásároltam tőlük semmit.
Több helyről szeretném ellenőrizni a céget, meg az ajánlatát is, mert nem minden nap költök el ~230.000 forintot, úgyhogy, ha bárki vásárolt már tőlük és van negatív tapasztalata pl. garanciális ügyintézés során, ( ne kerüljön rá sor ! ) ne tartsa magában.
Illetve, ha más cégtől megkapom kb. ugyanezt olcsóbban szintén írhatna pár sort, én nem ragaszkodom hozzájuk, főleg hogy ismeretlenek...
-
alphamooncam
őstag
válasz
palfitom #159743 üzenetére
Szia !
Először is köszi, hogy foglalkoztál velem.
"Egyéb esetleg?" - Az "egyebekre" adtam már ajánlatot!"
Ha megnézed az időpontokat, láthatod hogy nem bunkóságból nem válaszoltam, hanem mert nem láttam a hsz-at, vélhetően azért, mert éppen az enyémet fogalmaztam!
"Nem szabad ilyen előre összeállított konfigokat megvenni! Ezekben általában sok gagyi alkatrész beleraknak (ahogy itt is pl. az alaplap és ram is), és sokszor a gari csak megbontatlan gépre érvényesíthető, tehát nem nyúlhatsz hozzá fejlesztést eszközölve."
Írtam, hogy nekem fontos, hogy nem akarok 5 évig hozzányúlni, fejleszteni sem-->5 év után kuka.Korábban több gépet 15+ éve összállítottam, de már nem akarok foglalkozni vele, mert egyrészt elveszteném a garanciát, másrészt takarítani sem akarom, ha benne van az árban az évi egy alakomra szóló ingyenes takarítás.Lustaság + garancia nagyúr...
Ezek a feltételek nekem inkább pozitív mint negatív.
Szóval főbb elemekre vonatkozóan átnéznéd kérlek, hogy itt is fent áll-e hogy azok gagyik? pl. Alaplap.
Az az Asus nem tűnik nekem rossznak, meg eddig valamennyi PC-m főbb alkatrészei konzekvensen Asus, Gigabyte, és FSP gyártóktól voltak.
Memóriára úgy látom nem adtak meg adatot, nem tudom beazonosítani, majd telefonon rákérdezek, hogy melyik kerülne beépítésre.
Véleményed szerint melyek azok a főbb tulajdonságok, amikre oda kell figyeljek azon kívül hogy lehetőleg 2x8Gb-os kit legyen?
Köszönöm a türelmed, és az idődet
-
alphamooncam
őstag
Srácok!
Kislányom 11 lesz nemsokára, és nyaggat egy PC-ért. Keretem max 230k, de inkább kevesebb.
Felhasználás kezdő gamer, és videóvágás, szerkesztés YT-ra.
Csak a konfigról - perifériák megvannak - szeretnék véleményt, tudnátok-e a kinézettnél jobbat ajánlani.Kb. öt év lenne a kifutása projektnek, és nem szeretnék cserélgetni semmit az élettartama alatt. Ha lejárt az ideje megy a kukába...
Jöhet olyan észrevétel is, hogy miért Ne ezt válasszam. Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- I7 6700k 16GB DDR4 512GB m.2 SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest