Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Nem akarod inkább ezeket is eladni? Talán 15-20 ezret el tudnál kérni értük...
Ha játék tényleg nem lenne, akkor gyakorlatilag videókártyára sem lenne szükséged, így válthatnál Intel Sandy Bridge, vagy AMD LIano platformra... A processzorokban található grafikai egység bőven elég arra, amit írtál... A gép halkabb lenne és a fogyasztása is sokkal kisebb lenne... S nem utolsó sorban sokkal jobban fejleszthető is lenne a jövőben...
LAP: ASRock H61M-HVS (HDMI) ~13k
CPU: Intel Pentium G620 ~16k
RAM: Kingston / Kingmax 4GB DDR3 1333MHz ~6k
HDD:
- SEAGATE 500GB ST500DM002 ~22k
- HITACHI 500GB 7K1000.C ~22k
- SAMSUNG 500GB HD502HJ ~24k
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8k
+1 db házventi: Arctic Cooling F12 PWM ~1k
Összesen: ~66kHa nem túl régi, akkor a Superb tápot végülis megtarthatod... Nem tudom, milyen hosszúak a kábelei, de ebbe az alsótápos házba egy 4-PIN CPU tápkábel hosszabbítóra lehet, hogy szükséged lesz...
Ha a tápegységet is cserélnéd, akkor egy FSP350 60APN bőven elég lenne, de ha tervezel VGA-t a jövőben, akkor inkább vagy egy Chieftec CTG400, vagy egy FSP Hexa400... Természetesen mindháromhoz kell a fent említett hosszabbító...
Processzorból jó lehet akár egy Celeron G530 is, ez 4 ezerrel olcsóbb, de nem sokkal gyengébb, mint a Pentium G620...
Alaplapból +5 ezerért lenne az ASRock H61M/U3S3 (USB3-mal, SATA3-mal, DVI csatival, Gigabites hálóval)... Esetlegesen a jövőre gondolva...
Ha maradnál az AM3 platformnál, akkor én a helyedben vennék mondjuk egy X3 450-et, a fenti házat, + 2 giga DDR2-es RAM-ot (bár rohadt drága), és valami olcsó HDMI-s videókártyát... Vinyót meg megpróbálnék használtan szerezni 10-12 körül... De már így is kint vagy az 50-es keretből... Ráadásul gyengébb is lenne a géped, mint a fenti konfig...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
balpis
őstag
új cuccokkal gyengébb eredményre jutsz - különösen PS esetében -, mintha ezeket eladnád és Vond inteles változatát választanád.
Mivel az 50-es keret felét azonnal elviszi az új HDD és a RAM. A másik felébe pedig max. egy X2 férne bele egy 10k körüli VGA mellett. (de kapásból nem is tudok ilyen VGA-t HDMI csatlakozóval, de biztosan van).
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
de idevág, véletlen volt.
Először direkt, mert csak Vond figyelmét szerettem volna felhívni, aztán folytattamAkkor 70-ből táp nélkül:
alaplap: ASROCK H61M-HVS ~13k
CPU: intel Pentium G620 ~16,5k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~6k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm ~20,5k
ODD: van? Nem kell?
Ház: Sharkoon Vaya: ~8k
Házventi: AC F12 ~1k
Táp: SuperB 460 vanSum ~65k
Ez később bővíthető dedikált VGA kártyával, ha kell, és erőseb procival ill. még egy 4GB-s RAM modullal.De valójában a PS miatt lehet, jobb lenne legalább egy i3 proci, ami 4 szálon képes dolgozni. Azzal azonban ~80k lenne a vége...
-
balpis
őstag
leveszi automatikusan. De 2GB elég kevés lesz. Ha veszel mellé még 2GB-t, akkor a lassabbhoz állítja. De valójában, ha jól emlékszem, a Pentium proci mellett 1066-tal fog menni. Az időzítéseket tudod csökkenteni, pl. ha 1600-on tud a RAM CL9-et, akkor 1066-on nagy valószínúséggel mehet CL7-en. De nagy jelentősége nincs.
-
vond
MODERÁTOR
No és miért csak az AMD játszik? Azért kérdem, mert jelenleg majd' minden esetben jobb választás az Intel...
Jól felszerelt alaplap, natív USB3-mal, SATA3-mal, Pentium proci (VGA-hoz bőven elég), 4GB RAM, gyors, egytányéros 1TB vinyó:
LAP: ASROCK B75M ~17k
CPU: INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX ~19k
RAM: PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1600MHz CL9 ~6k
HDD: SEAGATE 1000GB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 ~24k
Összesen: ~66kMinimál alaplap, USB3, SATA3 nélkül, erősebb, i3-as proci (akár HD6870-ig, GTX560-ig is elég), 4GB RAM, gyors, egytányéros 500 gigás vinyó:
LAP: ASROCK B75M ~12k
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~31k
RAM: PATRIOT 4096MB Signature DDR3 1600MHz CL9 ~6k
HDD: SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 ~18k
Összesen: ~67k(#10385) tikshow: Ezért írtam azt, hogy: "majd' minden esetben"... Nála ott van a HD5670, ami azért jobb, mint az olcsóbb FM1-es procik IGP-je... Ha valaki olyan igényekkel jön, ahova az FM1/FM2 a tökéletes, akkor meg is kapja az olyan ajánlatot...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Crias
senior tag
Parancsolj:
LAP: ASROCK 960GM/U3S3 FX 14.096 Ft
CPU: AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX 28.178 Ft
RAM: CSX 2048MB DDR3 1600MHz CL9 CSXO-D3-LO-1600-2GB 3.988 Ft
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 18.644 Ft
Összesen: 64906 FtMondjuk én 6k körül vennék egy 4GB-os memóriát, 2k-val dobná meg a költséget viszont hasznos lehetne, sőt CSX 1333MHz-es 4GB-os ramja 5800Ft én megfontolnám a helyedben.
Lapból meg inkább ezt ajánlom mert ezen van USB3 és Sata3-om is.
De ha ezek nem kellenek akkor veheted Stirbi által ajánlott konfigot.[ Szerkesztve ]
Crias
-
TGWH
őstag
Akkor gondolom A6 vagy A8-as amd, és vga sem kell (lap mindenképp). Bár a mostani milyen? Olyan erős gép kell? Inkább még ramot vegyél, de azért nem hinném, hogy egy x4-es ne vinné el ezeket a programokat mondjuk nem vagyok otthon ilyen témákban.
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
horush
addikt
Photoshopnak a 8GB ram szinte "minimum", tehát ha fejleszted a géped, akkor venned kellene ennyit még, s akkor lenne jó kis 10GB-ot.
CPU: Phenom II X4 (vagy négymagosítható) apróról ~20eFt
CLR: Arctic Alpine 64 PRO ~3eFt
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB HDS721050CLA362 ~19eFt
VGA: PALIT NEAT4400HD01F GT440 1GB GDDR3 PCIE ~16eFt
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8eFt
Összesen: ~66eFt.bogyo112: Azért ez nem satnya táp, még ma sem tekinthető rossznak. Tény, hogy ma már van sok jobb is, de pár éve bestbuy kategória volt, s ha nem zavarja psg5-öt, hogy hangos kicsit, akkor nem lesz semmi baja vele, a védelmek megvannak benne, s a minősége sem rossz annyira.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
" legújabb játékok is menjenek vígan rajta"
Még a 7770-en sem fog vígan. A proci, amit írtál FM1-es tokozású, nem megy bele a lapodba.
nVidia oldalon 650 és 650ti az alternatívák, utóbbi már erősebb is." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Crias
senior tag
Hát ha alaplap csere is lesz akkor ramot is kell cserélni:
Ez mind ~80k-ra jön kiIntel oldal:
Boltból:
CPU: i3-3220 ~31k
lap: ~15-20k-ig egy Asrock B75 chipset-es lap, ami az igényeidnek megfelel 80-ba belefér egy b75 pro3 ~19-20k is de vannak olcsóbb mAtx lapok is a B75m-gl ~15k-ba kerül de ha belefér akkor minimum B75m-et vegyél olyan ~17k-ért
ram: 4GB 1333Mhz mondjuk Kingmax ~4,5-5k, esetleg 8GB ~9k-ért de ez már nem fér bele azt hiszem, meg még annyira nem is fontos, ja igen egy modulos ramot vegyél a későbbi fejleszthetőség miatt, főleg ha 2 ram slot van csak a lapon.
VGA: 7770 ~30kHa a procit apróról veszed akkor ~30k-ért kapsz i5-öt is ami jobb alternatíva lehet. Vagy apróról i3-2100 ~20k
Hm most nézem hogy kifogyott a Sandy i5-ből ami 30k volt, de mind1 is mert az i3 is elég ehhez a videokártyához.AMD oldal:
FM1:
CPU:AMD Athlon II X4 631 2.60GHz FM1 BOX ~15kezt nem választanám de a másik 2 jó lehet
AMD Athlon II X4 641 2.80GHz FM1 BOX ~17k
AMD Athlon II X4 651K 3.00GHz FM1 BOX ~19kLAP: ASROCK A75M-HVS ~13k
FM2:
CPU:AMD Athlon II X4 740 3.20GHz FM2 BOX ~22k
Lap: ASROCK FM2A75 Pro4-M ~18k // ez mAtx-es lap de nem írtad hogy lenne bármilyen bővítőkártyádAM3+:
Lap: Valamilyen asrock lap ~15-20k között
CPU:
AMD FX-4100 3.60GHz AM3+ BOX ~24k
AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX ~27k
vagy még a fentebb ajánlott AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX ~22k-ért is belemegy ebbe a foglalatbaÉs mindegyik amd-s verzióhoz még hozzájön ez:
RAM: 8GB Kingmax ram lehet 2 modulos is az úgyis olcsóbb valamennyivel, meg a 4 slot miatt nem gond a fejleszthetőség bár ma még a 4GB is csak nagyon extrém esetekben lehet kevés.
VGA: 7770 ~30kJa az kimaradt hogy fm1 az olcsóbban jön ki viszont az halott platform most váltotta le az fm2, viszont azt ~70k-ból megúszod.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
törölt tag
A monitorod 1680x1050-es felbontású. Én első lépésben az 50 ezret lapra, cpu-ra költeném, a HD4850-et meghagynám.
INTEL:
ASRock B75M-GL LGA1155 DDR3 PCI-E Gen3 SATA3 USB3, 15k
Intel Core i3-3220 (3,3GHz/3MB) (s1155) BOX processzor, 30k
total 45kAz Ivy 3220 igen erős CPU, diszkrét VGA hajtáshoz tökéletes. Jobb lenne most a hd4850-hez és később erősebb, modernebb, takarékosabb VGA karihoz is, pl. HD7770.
Az apacher 2x2 gb 1333 Mhz memó jó ebbe a B75-ös lapba is.
Ha esetleg van még 5 ezred, akkor egy 60 GB-os OCZ SSD-t is vennék.
12eFt-bó megvan.-------------
Amennyiben használt is szóba jöhet, akkor HWaprón van i3-2100 vagy 2120 20/22eFt-ért és akkor marad pénzed SSD-re is. Az i3-2120 csak pár %-al gyengébb mint az új Ivy 3220.
Ezt eladnám:
Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD X2 AM3 Phenom II 545 BOX
régi platform, sokat fogyasztó proci, felesleges ezt őrizgetni.[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
Ja igaz is ramot nem kell cserélni... Valamiért azt hittem DDR2-es....
Akkor am3-on továbbmenve:Proci:
-AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition ~22k // vagy a 955 amit magad tuningolsz, azért ajánlottam ezt mert ez csak 800 Huf-al drágább.
- vagy veszel egy ilyen szörnyet: AMD Phenom II X6 1045T 2.70GHz AM3 BOX ~29k-ért
De ezek az am3-as procik tudnak enni főleg az x6-os, na meg játékra 2-3 mag bőven elég ezért én talán a Phenomot venném olcsóbb is tuningolható is, a különbözetből meg vennék rá egy normálisabb hűtőt mert ezeken a gyári gagyi, mondjuk xigmatek gaia ~7k, vagy AC alpine 11 plus ~3k, de ezzel nem kellene tuningolni ha a tuning szempont akkor gaia.Tehát akkor az 50k-hoz a 7770 a jó választás ~30k-ért.
Ha 80k-ra feltolod akkor marad ~50-60k a vga-ra,
Ati:
- SAPPHIRE 11200-07-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE ~49k
- SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE ~60kNvidia:
- 650Ti ~38k // viszont csak ~10%-al gyorsabb mint a 7770-en nem ér +10k-t, főleg hogy a nevesebb gyártók jóval 40 fölött adják, nameg akkor már ott van a 7850 ami ~30-40%-al erősebb és csak 10k-val drágább és a sapphire elég jó dolgokat csinál
- gtx 660 ~58k // ez olyan ~10-15%-al erősebb összességében mint a 7850, az új játékokban talán kisebb a különbségDe Shellkretor-al értek egyet jobb lenne platformcsere.
Annyival kiegészítve hogy Lec-et megkérdezném hogy jön-e még neki Sandy Bridge-es i5 ~30k körül.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Apróról összejöhet de ezt írtam is neked.
Be is linkeltem a srácot aki árulja az i3-at ~20k-ért
mellé egy asrock b75-ös lap mondjuk ez: ASROCK B75M ~17k (vagy 15k-ért ASROCK B75M-GL)
ASUS HD7770-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE ~29,5k de mehet másik márka is csak ahol néztem ez volt a legolcsóbb.
Ez így 65k (67k a B75M-el)
A lapokat meg itt hasonlítsd össze és válaszd azt amelyik neked megfelelCrias
-
Crias
senior tag
Ezek nem használt procik azért is linkeltem be ide, ezek oem procik (gyári hűtő nélküliek, de ezt 1k-ért osztogatják), de én is inkább most platformot váltanék és majd később vga-t.
(#21149) zico21
Azt a TT tápot kukázd. + én azt a csifi házat se venném meg akkor már inkább egy sharkoon vaya ~8k-ért.
Egy FSP 400-60 apn jó lesz ~9k, azt hiszem a kábelei is ebbe elég hosszúak de nem teszem rá a fejem.
Vagy THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W ~12k, ha ez még belefér akkor ez lenne a tuti.Amúgy mi ez az új P75-ös chipset?
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
Ennyiért szerintem jobb választás az Asrock B75m, habár én alapból nem szeretem a giga lapokat, főleg low budget termékekben tudnak silány termékeket kiállítani, persze lehet ez jó széria én nem tudom nem is nagyon szoktam figyelni a termékeiket, majd aki jobban ismeri a giga lapokat válaszol. (Felső kategóriás lapjaikkal nem szokott gond lenni)
De akár az alaplapos totyikban is megkérdezheted.
Azért meglepődtem azon a párhuzamos porton, nem sok lapon látni márCrias
-
balpis
őstag
szerintem itt a VGA inkább a szűk keresztmetszet -bár az X2 sem egy versenyló
Ha csak ennyi a keret, akkor én inkább a VGA-t cserélném első körben.
A procit ha lehet magfeloldani, meg is tartanám, egy komolyabb hűtőt tennék ra. Ha nem megy a magfeloldás, akkor azt is cserélném egy Phenom II X4-re.
A pontos használt árakat nem ismerem, de szerintem a mai proci + VGA árából biztos, hogy kijönne egy új Phenom II X4 és még valami hűtő is - de használt tuti. Azaz egy új VGA kellene csak, ami lehetne pl. egy HD7850, ami 45-50k közöztt van újonnan.Persze hosszabb távon gondolkozva alaplap-proci csere is javasolt s ha valami modernebbet akarunk, akor intel 1155 vagy FM2. Legjobb lenne, ha a proci magfeloldható lenne, és akkor egy új VGA és egy univerzális hűtő (ami később is jól használható bármin) most jó lenne.
-
lemusz
addikt
Megnéztem a lapot. Nem tudom hanyas revíziós, de szerintem a legköltséghatékonyabb megoldás az lenne, ha lapot nem vennél újat, bioszfrissítenél és menne bele egy új proci+vga. Felbontást sem ismerjük, de ha csak nem full HD-ben akarsz játszani, akkor még egy jó darabig kitartana a gép a proc+vga fejlesztéssel.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
egy phenom II X4 még egy darabig jó lenne azért. A rövid távon nem hónapokat értettem.
Egyébként ha a régit eladod, akkor a keret megnőhet, gondolom.A használt procitól nem kell félni, csak oda kell figyelni, kitől veszi az ember.De ha csak új, akkor itt van ez: AMD Phenom II X4 945 3.00GHz AM3 BOX 20k-ért
vagy ez 23-ért: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black EditionDe használtan szerintem a CPU+VGA eladásával még egy csendesebb hűtőre is futhatná a proci mellé.
Egy 7850-nel fullHD-n is szépen elmennének.
-
törölt tag
LAP: ASRock A55M-HVS (mATX) (AMD-FM1) ~ 11k
CPU: AMD Athlon II X4 641 FM1 2,8GHz BOX ~ 16k
VGA: SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE, 28k
55eFt2 magos Phenom-ot, AM3-as alaplapot, HD4850-et eladnám
A legkisebb csere a HD4850-ről HD7770-re upgrade lenne.
CPU tekintetében 651K jobb lenne, egy Ivy 3220 meg még jobb. -
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az AMD FM1-es platformjába már nem jönnek ki új CPU-k, tehát már nem tudnád később fejleszteni, esetleg nézz körül az AMD FM2-es kínálatában, ott vannak hasonló árú A55-ös lapok, s alig drágábban Athlon II-es 740-es, 750-es CPU-k, s így olcsóbban kijönnél, mint ha az Intelt választod, s FM2-be jönnek később újabb CPU-k.
A többi alkatrész kompatibilis lenne, de a memóriára biztos ami biztos alapon kérdezz rá a memória-topicban.[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
trickyy
senior tag
Szia!
Játékok alatt hasonló lesz a teljesítmény mind a kettővel, de a későbbi fejlesztés szempontjából mindenképp az 1155-öt venném.
Mindennek mennie kell, itt nézz utána megtalálod-e a RAM-odat, de elvben mennie kell.
04ahgy: Bocsánat a színvilágot nem vettem szempontnak, ritkán veszik. Nekem is Sapphire van és volt mindig is talán, megvoltam/ vagyok vele elégedve. A két év gari ami engem is kicsit bánt, de talán a Sapphire űzi legrégebben az ipart, ez nekem pozitívum.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
A CPU-k terén egyértelmű, ha tuningolhatót szeretnél, akkor:
Athlon II X4 750K
ha a fogyasztást nézed, akkor:
Athlon II X4 740
egyenlőre ez a két IGP nélküli CPU kapható ebbe a foglalatba.Az árak 18-19e körül vannak.Most jut eszembe, nem szempont a fogyasztás, akkor a 750K.
Nos az alaplap... én alapból nem szívesen ajánlanék olyan alaplapot, amin a FET-eken nincs hűtőborda, s a "déli hídon" körömnyi borda van, de sokan használnak ilyen lapot elégedetten hosszú évek óta, úgyhogy, ha ezt nem nézem, úgy azonnal az ASRock belépő lapját rántanám elő, mint Jolly Jokert:
FM2A55M-DGS
csakhogy, évek óta először problémák léptek fel az ASRock "kis" FM2-es lapjainál, amik ITX méretben pár lapnál "elfüstöléssel", mATX méretben elméletben UEFI/BIOS frissítéssel megoldható kisebb gondokkal jelentkeztek. Amennyire én tudom MSI-nél nem merült fel probléma, tehát akkor ebben a kategóriában:
FM2-A55M-E33
De ezek az információk mindenképpen ellenőrzésre, illetve megerősítésre szorulnak! Kérdezz rá a topic-jában:
FM2
Itt nagyobb biztonsággal ajánlanak Neked alaplapot.Ha sikerül találnod megbízható lapot a dVGA, s a 750K "alá" 14-15e környékén, akkor kb. 10e-rel lenne kevesebb, mint az Inteles változat."Valamint a ASROCK B75M-GL kiváltható-e egy MSI B75MA-E33-val vagy egy MSI B75MA-P45-el?"- Igen!
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Rypejakten
addikt
AM3-as lappal már nem kompatibilisek az AM3+ procik, ami igazán előrelépést jelentene.
Szvsz. FM2-vel jobban jársz.Winnerboy: Van 4 magos proci már 18k-ért, amit kicsivel fentebb psg5-nek is ajánlottam.
Ha nem veszel VGA-t mellé, hanem megtartod a régit, akkor abszolúte semmi előrelépést nem fogsz észrevenni játékok alatt, mert VGA-limited lesz.need: Írok üzit.
-
senior tag
Olvastam hogy nem valami bivaly a 965 hűtője gyárilag de persze ha nem húzod akkor hűtenie kell rendesen mivel azért gyárilag az amd se hagyja felfoni a cpu t persze a ház is közre játszik hogy mennyire jól szellőzik! amugy ha az akadas a baj akkor azért a vgat se ártana fejleszteni később, de egy új proci tényleg nem árt! azt tudom ismerősöm tapasztalatabol hogy az asrock 970 Extreme 3 + X4 965 Black edition tökéletesen működő páros. Bocsi a hosszú válaszért.
-
Rypejakten
addikt
A jelenlegi lap (GA-880GM-UD2H) a jobb, abba belerakhatod a Phenomot.
A gyári hűtő 1:1 kuka, üresjáratban is borzasztó hangos, a HDD cserére szánt pénzt inkább költsd a hűtőre.
Procicserével nőni fog a az FPS-szám úgy 5-10%-kal, de csodát ne várj, a 7770 már önmagában kevés Crysishoz FHD-ban.. -
Motaba78
addikt
FHD-ra minimum egy 7850/660_ 7870/660ti vga kell, itt is esetleges kompromisszumok lehetségesek, mint pl szűrők használata.
a P2 X4 965 cpu nem rossz de, a mai szemmel játékokhoz kevés, húzva még szó-szó...
Amire érdemes lenne váltanod az egy FX-6300/FX-8320 cpu + alaplap, a fent megadott vga kártyák egyikével.
Illetve intel fronton egy i5-3470/3570k + alaplap és szintén a fenti vga-k egyike, valamint egy jóféle táp ezek kiszolgálására.
-
miresz
veterán
A processzort fel fogja ismerni természetesen,de az nem árt sosem,ha a biost lefrissíted a legújabbra.(A jelenlegi procid nem megy 4 maggal?) Rendszer x64 bit egyértelműen, A merevlemez ügyben én a WD helyett inkább ezt ajánlom: Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050
[ Szerkesztve ]
-
milu44
aktív tag
A 32 bites oprendszer 4 GB ramot ismer fel
Ebből le kell vonni a VGA-d memóriáját.
Tehát egy példa
4gb ram 1GB VGA
3GB romot érzékel a 32 bites windows mert 1GB-os a VGA-d.
A 32 bites windows legjobb tudomásom szerint nem processzor limites tehát akárhány magos rendszert felismer és kezeli is csak memória terén van korlátja.Xiaomi redmi note 11NFC spesn
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- PlayStation 5
- Politika
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest