Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sketchifun

senior tag

Sziasztok.

Eljött végre számomra is az új gép vásárlása, és nem csak a környékbeli GEEK kezdeményeknek kell gépeket összeraknom.

Ami van: 17 colos monitor. Perifériák természetesen. S478 alaplap, processzor, Ram, AGP videókártya. Tehát gyakorlatilag minden használhatatlan. A vinyóm bár Satás, a fele szektorhibák miatt használhatatlan, és a másik fele is kezd tönkre menni.

Ami kellene: Szeretnék egy új monitort, 22-23 colban gondolkodom. Nem tudom, számomra mennyire szükséges az IPS panel. Emellett új gép is kell természetesen. Processzorban INTEL-re gondoltam, de AMD is lehet, nem vagyok egyik oldal elvakult pártolója sem. Alaplapban MSI vagy ASROCK-ot szeretnék. Számomra ez a két márka szimpatikus alaplap terén, Gigabyte szóba sem jöhet. RAM-ból 8GB-ra gondoltam, a frekvencia majdnem mindegy, inkább a CL9-es időzítés lenne a fontos.
    HDD-ből nem kell nagy, szerintem az ezex végű 500GB-s WD Blue simán elég, de még ez sem biztos. Én kényelmesen elférek egy Win7-tel 120GB-on is. Tehát ha jobban kijön egy erősebb konfig, akkor egy 120GB-s SSD-vel is megelégszem. VGA-ban sem vagyok sem NVIDIA, sem pedig AMD párti. Viszont erősen húz a szívem az AMD-hez, a MANTLE API miatt. A ház és a táp számomra irreleváns, én a monitort nézem. De a minőségi táp nem árt.

Amire használnám, az egyértelműen játék. :DDD

A legfontosabb, az a keret. Kereken 200.000 JóMagyarForint áll rendelkezésre, egy petákkal se több.

A segítséget előre is köszönöm.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák