Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
Sziasztok!
Videószerkesztéshez tudna valaki összeállítani nekem egy pc konfigurációt 300e ft értékben? Egyenlőre Pinnacle Studiot használok, de később szeretném megtanulni az adobe premiere használatát is. -
membrandj
nagyúr
Hát ilyen feladatokra első sőrban erős proci kell+ ram és persze vga se árt.
i5-ből nem engednék és nincs is hasonló. i3 csak 2 magos.
Mint írtam, szerintem ez eszi a ramot rendesen, de kérdezz utána azért.
Gyár prociba integrált vga bőven elég még full hd filmezéshez is. Később lehet bővíteni egy cuda magos vga-val.+ ezzel lesz egy nagyon jó alapod, ami egy erős vga-val játékos gép is lehet.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
válasz guftabi96 #62683 üzenetére
Táp az ctg vagy gps?
ctg-500
g3220 elég.
lap ok,de ide egy asrock h81m-hds is bőven elég.
ram ok
hdd nem, aakx végű wd blu-t nézz.
ház ok.Az első kérdésem az, hogy jó tudom-e, hogy ehhez a processzorhoz nem szükséges külön vga-t vásárolnom, mert ''Van benne''?
Ha van, akkor ez elég-e ahhoz, hogy full hd tartalmakat játszon le? (film, videók)Prociban van a vga, a kimenet pedig a lapon. Full hd filmeket simán lejátszik egy g3220.
IPS monitort nézz. Dell u2312HM pl. Vagy lg LG 23EA63V-P
24 collba nagyon nagy ár ugrás van.
-
nofear2t
csendes tag
HyhY! egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek world of tanksra, szinte csak arra!,(pro játék miatt) mennyire lenne jó ez a konfig? http://hardverapro.hu/apro/ddr3_2magos_-1155s_3dik-generacios_lcd_19colos (az lenne a fő szempont! ,a játék 1db processzormagot használ) + külön vga vásárlásra gondoltam HD 4890 oc 1gb v 2gb ra.esetleg hd 4870 1gb ra.... nem baj ha dx 10 es a vga, csak magas felbontáson lehessen játszani (1920x1080, 81 cm fullhd tv miatt, de min 1600X...1200) a gépre magára 45 ezer ft lenne vga nélkül + vga ra max 15 ezer ft MAx mAX... komplettre 55 ezer ft..esetleg 60 ha ugy van h megérné.... Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
w333
félisten
válasz guftabi96 #62683 üzenetére
Lap : GIGABYTE H81M-DS2 -12k
CPU: i3-4130 3.40GHz -27k (aprón új ára 25k)
RAM: Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz 10k
HDD: WD5000AAKX -12k
Táp: FSP Hexa 400W 10k
Valami olcsóbb ház 4-5kÖsszesen : 75k + monitor 40k = 115k
AMD vonal sokkal jobban járnál ...
Lap: GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2 -13k
AMD A10 X4 5800K 3.8GHz -27k
RAM: Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz 10k
HDD: WD5000AAKX -12k
Táp: FSP Hexa 400W 10k
Valami olcsóbb ház 4-5kÖsszesen: 76k + monitor 40k = 116k (még a játék is belefér)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Tervezek itthonra egy netezős, filmnézős, zenehallgatós pc-t.
Van még egy-két hónapom, de szeretném jól összeválogatni hozzá a cuccokat, (nem úgy mint, egy évvel ezelőtt, amikor inkább az amd-t választottam az intel helyett...)Játszani nem akarok rajta, csupán full hd-ben filmezni, meg netezni, zenét hallgatni (később szeretném majd rámókolni a júpiszit is a gépre )
A keret nagyonmax 115k, de inkább kevesebb
Ami kell: Ház (mATX), Alaplap(mATX), Processzor, Ram, HDD, Tápegység, Monitor
Amit én néztem ki:
-Pentium G3420 ( a 3220 tudtommal nem kezel 1600-as ramokat)
-Asrock B85M Pro4
-Corsair 4GB DDR3 1600MHZ CMV4GX3M1A1600C11 memória
-Western Digital 500GB WD5000AZRX 64MB SATA3 winchester
-Cooler Master N200 NSE-200-KKN1 számítogép ház
-Chieftec Smart 400W CTGPS400A8 tápegység-Benq GL2460 monitor
Az első kérdésem az, hogy jó tudom-e, hogy ehhez a processzorhoz nem szükséges külön vga-t vásárolnom, mert ''Van benne''?
Ha van, akkor ez elég-e ahhoz, hogy full hd tartalmakat játszon le? (film, videók)Másrészt, hogy ezért az árért (ami remélem, hogy egy picit azért menni fog lefele ) ez jó lenne-e vagy lehetne jobbat kihozni? A 24" monitor mindenképp kell, mert mint korábban írtam szeretnék később tv tuner-t is venni, plusz filmezni is jobb azon, mint egy kis pici monitoron.
Válaszokat előre is köszönöm.
#KeepFightingMichael
-
otto14
őstag
válasz ..:Ateee:.. #62679 üzenetére
Szia
Gyaznítom, hogy az MMOSRPG játékok kevés szlat használnak, és ezesetben jobb az intel proci az erosebb egyszálas teljesítmény miatt.
Alaplap: gigabyte b85m d3h is megfelelAMD -nél elég egy gigabyte 970a ud3p vagy asus m5a97 evo r2.0 lap is, tuningal is kiszolgálnak. Egy procihuto is kelleni fog, hyper 212 evo minimum.
Valamint fx 8350 nemigazán éri meg, inkább fx 8320, csk órajel kulombség van a ketto kozott.Intel félét venném..
[ Szerkesztve ]
asd
-
w333
félisten
válasz ..:Ateee:.. #62679 üzenetére
Gigabyte B85M-D3H is bőven elég + i5 4570, PCX is jó
(#62678) bluyoo
Persze azért vannak korrekt eladók is, és tényleg nagyon jó használt gépet is ki lehet fogni olcsón, csak általában ahogy te is mondod nem képes elfogadni hogy az egyéves vasa a felét (sem) éri
[ Szerkesztve ]
-
..:Ateee:..
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni és ebben kérném a segítségeteket. Játékra lesz használva (legnagyobb részben mmorpg-k és más online játékok) Full HD felbontásban, és nem lenne rossz ha max felbontáson mennének. Nem tudok dönteni intel és amd között. A keret 220K-240K. Amiket eddig kinéztem:Intel
Alaplap: Gigabyte H87-HD3
Proci: Intel Core i5-4570AMD
Alaplap: Gigabyte GA-990XA-UD3
Proci: AMD FX-8350Közös
Memória: Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1/8G
Vinyó: Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD (tárolónak később veszek még egy satás vinyót)
Táp: FSP Raider 550W
VGA: R9 280X (ezt majd csak akkor ha kapható lesz)
Ház: vanMindent pcx-en néztem de mostanában én is túl sok negatívumot olvastam róluk. Merjek tőlük rendelni vagy ipon jobb választás lenne?
-
-
w333
félisten
válasz Ace owner #62674 üzenetére
Igen ... 2 x USB 3.0, 2 x SATA3
Szerk.
Találtam is egy ilyen PC betyárt, csak árulni szeretné nem pedig eladni
Beárazós topic 77k mire eljutott hardverapróra már 130k lett
De most már tényleg OFF vége ... ki kell fogni jó árban a használt gépet
(#62677) csababarca
Mázlista ez tényleg nagyon jó vétel volt, főleg ilyen olcsón
[ Szerkesztve ]
-
Silom
csendes tag
válasz membrandj #62655 üzenetére
Szia,,
Köszönöm a választ.
Úgy érzem, a proci kicsit drága, ezen spórolnék.
A RAM - ból nem volna elegendő 4 GB ?
VGA-t nem írtál, maradna az intel HD ?Nem lenne értelmes egy nVidia vga a CUDA miatt ?
2D - s rajzolgatáshoz nem túl erős az ajánlott konfig ?
Fontos az olcsó összeállítás.
Ezek csak laikus kérdések, nem okoskodni akarok !
Köszönöm a segítséget
Üdv
-
w333
félisten
válasz bluyoo #62671 üzenetére
Én úgy csinálom hogy a beárazós topic -ban kimásolom a felhasználó nevét, és rákeresek hardveraprón ... így találtam meg véletlenül a +30k -s betyárt
Akciós oldalakról meg csak annyit hogy az FX6300 proci 9500 Ft -s alaplapban van, valami codegen táp + ház + HDD kb. ennyi, persze +10k többe kerül
(#62673) Ace owner
Nincs mit és én erről beszéltem Link ... ez még nincs jegelve
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
És mi van ha a vásárolni kívánt vasat áraztatja az illető, vagy éppen csak kíváncsi mennyiért térhet jelenleg az adott hardver?
Nekem kicsit komplikáltabbnak tűnik ez a megoldás. De hát legyen ha jobban tetszik!
Mindenesetre itt az aprón azért nincs olyan sok pl. "gamer" konfig amit még a Firefox is megakaszt. Nem úgy a jól ismert aukciós/apróhirdetéses oldalakon.Bazinga!
-
w333
félisten
válasz bluyoo #62667 üzenetére
Ez pontosan így van ... a normálisabb eladók kb. a 30% beáraztatja ez így korrekt, de láttam én már olyat is hogy beárazás után az eladó + 30k árulta
Próbálnék neki Cvaldan segíteni én azt ajánlom, hogy inkább a beárazós topic -ban nézelődjön, és ha valami megtetszik neki, akkor vegye fel a kapcsolatot az illetővel
-
Ladanielx
csendes tag
Üdv!
Milyen atx méretű alaplapot ajánlanátok i5 4570, fsp raider 550, corsair vengeance ram és később r9 280x vga-hoz? Mindenképp atx méretű lapot szeretnék, Asrock B85 Pro4 vagy Gigabyte B85-HD3-at néztem, melyik lenne a jobb választás vagy mit ajánlanátok helyette? -
bluyoo
nagyúr
Ok, nekem megírtad az okosságot. Most segíts akkor Cvaldan is!
Amúgy meg az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban pártatlanul belövik a kérdéses konfig árát. Ha meg annyiért nem adja, nem kell megvenni. Ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz cvalda #62664 üzenetére
Hi!
Egy olyan erős/idős géptől kevesen akarnak megszabadulni főleg kompletten. Az online üzletek legtöbbje meg egyáltalán nem is foglalkozik hasonlóval, aki meg igen az sem olyan régen ... max. a lakhelyed körül keress egy üzletet, hátha ott foglalkoznak használt hardverrel is. Miért nem jó a Hardver apró? Itt azért van kínálat. Max. a VGA-t nem kéred mert azért egy I5/I7-es konfigban legtöbbször azért van dVGA.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
cvalda
újonc
Sziasztok,
Egy erős (kb. sandy/ivy bridge core i5), de használt komplett windows-os asztali gépet vennék, és nem nagyon találok. Legfeljebb apróhirdetésben bukkannak fel ilyen gépek, a netes áruházak közül egyszerűen nem találok olyat, ahol vannak ilyenek, a használt gépeik mindenhol elég gyengék, pedig simán lehetnének már sandy/ivy bridge-es gépek eladók. Hol vannak ezek? Miért nem árulnak a kereskedők garanciás, használt de erős gépeket?
Amit keresek: tehát kb. core i5 (nem utolsó generáció), windows 7/8, és lehetőleg ssd benne (és jó esetben pár hónap garancia). Grafikus kártya nem kell, nem játékra lesz. Ismertek kereskedőket akik ilyeneket is árulnak? Köszönöm a tanácsokat. -
Ace owner
addikt
válasz tranceplanet #62636 üzenetére
Procibol melyiket válasszam? Apron találni belőlük szóval nekem mindegy. Ti melyiket vennetek?
Galaxy Fold 4
-
bluyoo
nagyúr
válasz margithid #62658 üzenetére
Akkora adatmennyiséggel szerintem tökmindegy ... De amúgy 3év gari szóval ....
Samsung SSD 840 EVO: evolúciós lépcső.
Mondjuk az E100-ast nem potyára írtam, az pl. pont ilyen felhasználásra lett gyártva [link].
De meglehet jobban járnál egy lassabb hibrid meghajtóval SSHD [link].
Vagy SSD az említett RAMdisc-el kiegészítve. Gyorsaságra biztos az utóbbi a gyorsabb.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
membrandj
nagyúr
i5-4570 ~47k
gigabyte b85m-d3h ~ 17k
KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G vagy
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~ 23k
ezex wd blue 1TB ~15k
cooler master n300 ~11k
ctg-500 ~12k
~125k.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
margithid
veterán
válasz BomiBoogie #62652 üzenetére
Bő egy év alatt a kondició 48%, szóval ez alapján 1 év múlva kampec.
Vagy rosszul gondolom? -
bluyoo
nagyúr
válasz margithid #62649 üzenetére
"de van egy kt segítőm úgymond, nem említettek iylet, szóval szeritnem nem játszik." Szóval ha nem tud róla nem is létezik? Érdekes meglátás!
"Samsung 840 pro 10k-val drágább, de nem tudom mennyivel jobb és tartósabb." Ezt honnan szedted? Az általad linkelt üzletben nem egészen 300Ft-al drágább a MZ-7TE120BW! De ok maradjon a V300. Mint írtam rosszat nem tudok róla írni max. hogy valamelyest lassabb a Samsung-nál (nem mintha képes lennél érzékelni ).Bazinga!
-
margithid
veterán
válasz bluyoo #62648 üzenetére
Igen, valóban az i5 kell, csak az ember fogná a pénzt ahol csak lehet
Nem tudom mi az a ramdisk, de van egy kt segítőm úgymond, nem említettek iylet, szóval szeritnem nem játszik.
A kingston ssd-ről nem olvastam rosszakat, MLC-s is, árban is jó, szóval nagyon afelé hajlok.
Samsung 840 pro 10k-val drágább, de nem tudom mennyivel jobb és tartósabb. -
bluyoo
nagyúr
válasz margithid #62635 üzenetére
"43 tera " Nekem pont a tizede ....
Nemrég feljött az alaplapos topic-ban .... Nálad nem lenne előny a RAMdisc?
Szerintem egy kérdést megér hogy virtuális gépek esetében is ..... RAMdisk + Windows.
Elvileg a mostani ASRock lapodon is van hasonló megoldás az XFast RAM.
CPU ügyben meg, még ha sok is az I5 annál tovább kiszolgál. Gondolom nem egy évre veszed a vasat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kuruc2
senior tag
-
Ace owner
addikt
válasz tranceplanet #62636 üzenetére
Alaplapot nem találok, tudnál segíteni? Egy van 11k-ért igaz az garis.
pübe is jöhet ha nagy off, köszönömGalaxy Fold 4
-
Silom
csendes tag
Sziasztok !
Szeretném megkérdezni, milyen konfigot ajánlanátok
csak és kizárólag
AutoCAD - 2D 2013 alá, tehát NINCS 3D modellezés.
Azért emeltem ki, hogy 2D, mert új gépet szeretnénk, de költséghatékonyan,
felesleges tízezreket nem dobálnánk, ha a 2D-s rajzolgatás nem igényli.
Fontos még a megbízhatóság, üzembiztosság.Segítségeteket előre is köszönöm,
Üdv
-
zsolti425
csendes tag
Sziasztok!
Fx 6300 proci 8 giga DDR3 Ram, mellé ajánlanátok valamilyen videókártyát?
Főként játékra használnám, természetesen nem max felbontás, full grafika. WoW, Diablo 3 és esetleg a mostani játékok közepes felbontásban, részletességben szeretném futtatni.
Amit rászánnék az 45 ezer Ft Bruttó. Nvidia Ati mindegy, rátok bízom.
Köszi
-
Djuree
félisten
aki a pcx-től rendelne, itt egy fele postaköltséges kód, nekem nem kell. aki kapja marja. egy köszit beírhat ide aki vitte. február 16-ig jó.
EZK0216LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
membrandj
nagyúr
válasz SuPeRHeRoo #62639 üzenetére
Gyengébb procival a te felbontásodon még " értelmetlenebbé" válik a 7870.
giga ga 970a ud3 vagy ud3p + fx 6300,ha már ragaszkodsz a 7870-hez.
-
tixem
addikt
válasz SuPeRHeRoo #62639 üzenetére
minden fx-re érvényes az alaplap dolog, i3 alá meg semmit nem ajánlunk mert a proci nem éri meg. End of story, ha mégis intel érdekel akkor g3220, az alá mehet egy gigabyte b85m-d3h.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
SuPeRHeRoo
csendes tag
-
tranceplanet
addikt
válasz nerozol #62637 üzenetére
Tápkábel hosszabbítók
Esetleg ha csere lesz:
-Corsair CMPSU-430CXV2EU
-XFX Pro 450
-Chieftec CTG-500Amúgy a FSP400-60APN nagytesónak is hosszabb a kábele. A fenti három biztosan jó!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
nerozol
tag
Sziasztok! FSP350-60APN tápot vettünk, azonban sajnos rövidek a kábelei az LC Power Gaming 975 White házba. pcx.hu-n van 3 féle Corsair CX430-as táp (CMPSU-430CXEU, CMPSU-430CXV2EU, CP-9020046-EU), ezek közül melyik lenne jó választás? A konfiguráció: i3-4130, integrált VGA, 4 GB RAM, 1 TB Toshiba HDD, 1 DVD író.
Illetve, ha az FSP350-60APN-nél nem sokkal drágább, megbízható, megfelelő kábelhosszúságú tápot tudtok ajánlani, azt is megköszönném!
Üdv! -
tranceplanet
addikt
válasz Ace owner #62633 üzenetére
"-H61 s1155 ~6K
-G530/540/550/620 ~7K
-4GB DDR3 1333MHz ~6K
-500GB SATA vinyó ~7K
-szükség szerint táp+ház~9K"Ki lehet hozni. Ezeket itt néztem az aprón, prociból csak jegeltek vannak.
-Eladó gigabyte ga-h61m-ds2 rev: 2.0 alaplpap 6 000 Ft
-4Gb Kingston, Kingmax (1333Mhz) memóriák eladók (4db) 7 000 Ft
-Western Digital 250GB WDC2500AAJS-07B4A0 5 000 Ft
-Prociból az olcsók most jegelve vannak, de rengeteg 1155 procit adnak el, naponta kerül fel jópár
- táp Fsp 3-4K
-Ház valamialap 2KEgy H61 lapba pakolhatsz szorzózárasból akár i7-et is, sokáig lesznek még hozzá használt procik.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
margithid
veterán
-
bluyoo
nagyúr
válasz margithid #62630 üzenetére
Szia!
Ha esetleg belefér még a keretedbe RAM terén a KHX1600C9D3LK2/8GX -t választanám. CL9-es alacsony profilú és feszültségű LoVo kit. SSD-ben meg a SAMSUNG 840 EVO -t (MZ-7TE120BW). Nem mintha a V300 rossz lenne.Bazinga!
-
Ace owner
addikt
válasz tranceplanet #62632 üzenetére
Először is köszönöm.
Ilyen lapot 11ert találtamitt apron, esetleg van más alternatíva is? A keret 30 volna. Vinyobol elég160, valami proli hházban. Esetleg amit spórolunk ezeken mehetne egy jobb alaplapba, jólenne ha volna lehetőségem a bovitesre mert később 2-3 hónap múlva lehet költenek rá. Szóval ennyi pénzért egy aránylag bővíthető Kós fig kijonne szerinted? Mondták nemréghogy eennyiből nem lehet megvaltani a világot, de használt cuccokbol csak kijon valamiGalaxy Fold 4
-
tranceplanet
addikt
válasz Ace owner #62631 üzenetére
Nagyon rossz ajánlatnak tartom, biztos nem adnék annyit érte!
-H61 s1155 ~6K
-G530/540/550/620 ~7K
-4GB DDR3 1333MHz ~6K
-500GB SATA vinyó ~7K
-szükség szerint táp+ház~9K
Hardverapróról válogatva.
Ez egy atomerőmű a P4-hez képest!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Ace owner
addikt
asus p4c800se alaplap egy intel pentium 4 3,0ghz-esprocival és egy zalman cnp7000b hűtővel.2,5gb ram és egy ati hd 4650 agp 1gb gddr2 vga.40gb hdd(igény esetén kérhető nagyobbal)dvd író 500w-os táp és egy egyszerű ház
28k-ert milyen ajánlatnak tartjátok?Galaxy Fold 4
-
w333
félisten
válasz membrandj #62626 üzenetére
+1 inkább R7 260X így megspórol 15k amiből már kijön az erősebb Alaplap + a Cpu hűtő
(#62628) otto14
Pont ezt akartam én is kérdezni hogy pl. 1280*1024 felbontásra elég lenne egy i3 4130 + R7 260X vagyis kisebb felbontáson nem fog szenvedni a proci ?
Nagyon régi D925 + hd4350 konfigom van, ideje lenne lassan mér cserélni
[ Szerkesztve ]
-
otto14
őstag
válasz SuPeRHeRoo #62624 üzenetére
Szia
Asrock nem ajánlott kategória am3+ platformban, abban a lapban még alapórajelen sem fog menni a proci terhelés alatt..
Minimum gigabyte 970a ud3p vagy asus m5a97 evo r2.0 kell fx procikhoz, de kis felbontásra szerintem jobb lenne egy i3 4130 például egy asus h81m-k alaplappal, vagy gigabytd b85m hd3, vagy d3h -val...
Meg hd 7870 is lehet túl erős arra a felbontásra, de ha később váltasz FHD -ra, akkor jó az fx is az ajánlott legolcsóbb lappal meg hd 7870elasd
-
membrandj
nagyúr
válasz sidravidra #62618 üzenetére
ctg-500. Fxp hexa 400, de ez alsó táposba később rövid lesz.
740-et cseréld 750k-ra. Ha a tdp miatt nézted ezt, akkor elmondom,hogy terhelés alatt eszik csak többet. Ha videot nézel, netezel, akkor kb pár watt különbség lesz csak.
Vga: 7750 1GB gddr5 van kb 3k-val drágábban és lényegesen erősebb.
-
membrandj
nagyúr
1360x768, erre brutálisan sok a 7870. Monitor cserét tervezel?
lapot írták,hogy nem jó. Gyenge a tápellátása.
+ azzal remélem tisztába vagy,hogy az amd gyári hűtő zajos.
Ház se árt, ha jól szellőzik, mert az fx nem éppen egy hűvös proci.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Ez így jó de az Alaplap minimum GIGABYTE GA-970A-UD3P 22k
-
SuPeRHeRoo
csendes tag
Sziasztok!
Egy teljesen új konfigot szeretnék venni, mert a régi már nagyon elavult. Elsősorban játékra használnám, perifériák nem kellenek, 1360x768 felbontáson játszok. A cél, hogy a legtöbb game elmenjen rajta ultra beállításokkal, és legalább ~2 évig nem akarok új alkatrészt venni bele. Gépház, +hűtés, stb nem kell, már van. A maximum határ 130.000 Ft, egy fillérrel sem több. Igazából én már összeállítottam magamnak egy konfigot, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy ti milyet ajánlanátok?Egyébként itt van amit kinéztem:
AMD FX-6300 3.5GHz AM3+ 26k
ASRock 970 Pro3 16k
GIGABYTE Radeon HD7870 OC 2GB 256bit DDR5 48k
8GB DDR3 RAM 18k
1TB HDD 14k
Chieftec CTG 500W táp 10kEz így összesen ~130.000 Ft.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
válasz Crytek #62580 üzenetére
Mondjuk amit idéztél mondatot, én sem értem. Vágom én, hogy kényelmes, hogy a ház elején ott az USB3. Mert hogy manapság divat Pendrive-ról telepíteni a WIN-t. De ecsém. Hát nem napi 4x telepítek win-t, hogy nem bírjam ki, hogy hátra kell bedugni.
Mindegy, biztos bennem van a hiba...
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
otto14
őstag
válasz #34322688 #62621 üzenetére
Szia
proci: x4 750k -19k
lap: gigabyte a88xm d3h -18k, ólcsóbban hd3 -15k
ram: KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1333MHz CL9 KHX1333C9D3B1/4G -12k
hdd: wd caviar blue 500gb aakx -13k
ház: bitfenix merc alpha -12k
táp: corsair cx 430 -12k
vga: hd 7770 1gb ddr5, hd 7790, r9 260xasd
-
törölt tag
Sziasztok. Most szeretnék venni egy játékra alkalmas asztali gépet. Max 120 000 ft lenne rá. Ha tudnátok fix listát írni, mit rendeljek hozzá annak örülnék. Köszönöm előre is.
-
Zuri
tag
válasz shadow1901 #62619 üzenetére
Nekem azt mondták az XFX Pro 450W is bőven elég, vagy mint itt írják a CTG-500-80P-t. Vag még mondták ha felső tápos a ház akkor FSP Hexa 400.
-
shadow1901
aktív tag
válasz sidravidra #62618 üzenetére
Egyéb támpont?
Mellesleg a tápos topicba jobban illene.
Egyébként CTG 350-450-500. Később nem tudjuk mit tervezel vele esetleg FSP Raider vagy XFX 550. 450 untig elég a jelenlegi felálláshoz és házhoz, 350 is de nem sokkal olcsóbb. (Már ha van) Illetve iArena és GPS szériát kerüld.szerk:
FSP Hexa is jó. (450 helyett erre gondoltam csak nem azt írtam.)
Illetve XFX-ből a 450 szintén.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
sidravidra
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék hogy ehhez a konfighoz ti milyen táp-ot ajánlanátok!
Alaplap: Gigabyte GA-F2A88XM-HD3
Processzor: AMD Athlon II X4 740, 3.2GHz, L2 4MB, 65W
Videó kártya: ASUS HD 6670 1gb gddr5, külön tápcsatit nem igényel
Merevlemez: WD Caviar Blue 500gb, SATA3, 7200Rmp
Memória: Kingston Hyper x, 4gb, 1333MHz, DDR3
Gépház: Cooler Master Elite 342, Felső táp-os, matx ház -
membrandj
nagyúr
válasz Crytek #62614 üzenetére
"Olcsóbb verzió: r9 270x ~ 55k,de nyilván gyengébb is, persze egy átlagos ember számára már ez is bőven elég."
Mivel nem írt keretet,ezért írtam a 270x-et is,mint alternatívát. ( olcsóbb megoldás, amivel még mindig bőven lehet játszani)
-
membrandj
nagyúr
válasz kopidoo #62612 üzenetére
Ház? HDD satás? Keret?
Durván 190-200k ok?
Ha nem,akkor vissza kell venni az igényekből..
i5-4570 ~ 47k
gigabyte b85m-d3h ~ 18k
KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G vagy
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~ 23k
gtx 770 ~ 88k
fsp raider 550 ~ 15k
~191kHa a hdd satás és a ház jól szellőzik.
Olcsóbb verzió: r9 270x ~ 55k,de nyilván gyengébb is, persze egy átlagos ember számára már ez is bőven elég.
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne egy játékgépet összerakni a következő követelményekkel:
- FHD felbontás
- Az új játékok max-on (esetleg élsimítással) fussanak 40fps felett.
- Ami kell: lap + cpu + RAM + VGA + táp.
- és ne kelljen rá költeni az elkövetkező 2-3 évben.Az árat a legköltséghatékonyabban kéne belőni, tehát ne egy 250k-s i7-et ajánljatok
Köszi
-
Jimmy66
senior tag
válasz BomiBoogie #62606 üzenetére
Van olyan megoldás is. De nem nálunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- Android játékok topikja
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest