Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
trickyy
senior tag
Szia!
Nyilván az erősebbet. Az órajel a különbség. VGA jó, blackscreen hibákat olvashattál, de ennek elég hamar ki kell jönnie, ott a gari, ha Nvidia oldalon gondolkodnál emiatt, ott GTX 660-tól kezdődik az FHD. Monitor jó választás, azt a plusz 5k-t szerintem megéri a nagyobb.
-
gugu60
csendes tag
Tanácsot kérek PC vásárláshoz.
Tervező mérnökként CAD szoftverekkel dolgozom (Autocad, Archicad, stb.)
Bonyolult számítási feladatok: végeselem számítások (FEM), nem lineáris számítások, stb.
A fentieket ráadásul egyszerre, párhuzamosan.
Két képernyő egyidejű használata szükséges.
A többi szoftver MS office, Adobe, stb.
A tárolókapacitásra 500GB elég.
Ami fontos: halk legyen a gép.
i7-3770k vagy AMD FX 8350 chip jobb?Ki tud segíteni tanáccsal?
Előre is köszönöm. -
-
feri1
aktív tag
Valaki válaszolna a (#25845) kérdésemre?
Köszi!
-
Freiherr
őstag
válasz Viictor #25989 üzenetére
Én már nagyon régóta csak webshopokból vásárolok.Hogy miért?Mert sokkal nagyobb választék,nem akarják rádsózni a gagyi cuccokat(gémer konfig,meg hasonló baromságok).Ja,és nem vagyok hajlandó kifizetni a semmiért a ~10% felárat,mikor a futár még házhoz is hozza ráadásul.
Viszont érdemes ismert,régebbi shop-ból rendelni,nem ilyen dzsunka üzletekből,ami lehet,hogy eltünik a szürke ködben,te meg a garit a hajadra kenheted.
Egyszer rendeltem eddig gépösszerakást,minden rendben volt,korrekt munkát végeztek,persze ez függhet az üzlettől is.Back to the future
-
villamos
őstag
válasz Viictor #25989 üzenetére
1. Elég sok webshop van, onnan érdemes szerintem, ahol a legtöbb alkatrészt a legkedvezőbb áron kapod meg.
2. Általában mind az átutalás, mind-pedig az utánvétel működni szokott, ez a vásárlási feltételeknél le van írva.
3. Én már több helyről rendeltem, és eddig mindenhonnan megkaptam a kívánt terméket. Ezzel sokan mások is így vannak. Természetesen érdemes utánajárni, hogy a kiszemelt üzlet mennyire megbízható.
4. Egyes boltok össze is szerelik a kívánt gépet, ezért felszámolnak némi felárat, de ez pár ezernél nem szokott több lenni. Ez is fel van tüntetve a webshop oldalán.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
csoki46
senior tag
válasz Viictor #25987 üzenetére
Ugyan nem vagyok nagy szakértő de én Trinity-be gondolkodnék.
Ezt a konfigot SK ajánlotta, szerintem neked is megfelelne, igaz egy picivel drágább mit te írtad.
ASRock sFM2 FM2A75M-DGS usb3 sata3 HDMI 16000ft
AMD A8-5500 X4 HD7560D 3200Mhz 4MB 65W FM2 BOX processzor 26eft
Kingston 4096MB 1866MHz CL9 DDR3 HyperX - KHX1866C9D3/4G 7000ft
DVD asus/nec író 5000ft
FSP APN 400 9eft
Seagate Barracuda 500GB (ST500DM002) 14000ft
Sharkoon MS140 usb3 mATX, 11eFt
Esetleg alaplapon, házon lehetne spórolni pár ezrest.
pl:alaplap: ASROCK FM2A55M-DGS ~ 14k
ház: sharkoon vaya ~8k
Így kerek 85k.
De tényleg ez csak egy közelítő ajánlat, mindjárt jönnek az okosok és kijavítanak, ha hülyeséget mondok -
zoty0
tag
válasz Viictor #25987 üzenetére
Helló
Kecskeméti vagyok én is.
DE a lingvingben nem vennék semitsem.
Múltkor kioktatott az eladó pedig nekem volt igazam xD...... (csak 2 dologban igazából nem oktatás volt de jelezte a tehetségét az iparban)(meghavertis fére vezeték de ö róla ne is beszéljünk inkább ... xD )
Az előre összeszerelésre meg azt mondják , hogy semitsem ér lapozz vissza bár lehet már rég volt.
Bocs az off-ért[ Szerkesztve ]
cs go
-
Viictor
csendes tag
válasz csoki46 #25988 üzenetére
Egy 18,5-19" led monitort szeretnék vásárolni hozzá pár héten belül, 1280x1024 felbontású, 4:3 képarányút.
Azért nem szerettem volna webshopban rendelni, mert életemben nem vettem semmit neten, és kicsit féltem tőle. De fogékony vagyok rá most már. Még is csak haladni kell a korral, és a kicsi pénzt is meg kell becsülni..
Viszont ezzel kapcsolatban felmerül majd bennem pár kérdés. Ilyen alapvetőek,
hogy melyik webshoptól kellene rendelnem?
Hogy tudok fizetni (online átutalás, helyszínen kiszállításkor)?
Megbízható-e egyáltalán ilyen helyekről rendelnem?
Összetudják-e szerelni nekem előre?
Ha igen, akkor mennyiért?
Egyenlőre ennyi minden jut eszembe.Már most köszönöm a segítséget! Hálás vagyok érte.
[ Szerkesztve ]
-
csoki46
senior tag
-
Viictor
csendes tag
Sziasztok!
Számítógép vásárlás előtt állok, de nem vagyok éppen szakértő a hardverek terén, így segítségetek kell, hogy kérjem.
Főbb irányelvek:
Játék használatra kell elsősorban, és 80000 - 85000 Ft-ot szánok rá.
Mindenből újat szeretnék venni: alaplap, proci, videókártya, memória, winchester, optikai meghajtó, ház.
Monitort később veszek rá.Tudom komoly gépre, amit játékra terveztek, ez az összeg édes-kevés, de egyenlőre ennyit gondoltam rá.
Ami kifér a puskacsövön az mehet!Itt szeretném majd megvásárolni (árak miatt lényeges): http://lingvin.hu/index.php?menube=3
Edit: Később olvastam az első hsz-t, elnézést.
Így csak most tudtam kiegészíteni az előző hsz-emet, de az eredetit már nem tudtam szerkeszteni.[ Szerkesztve ]
-
Viictor
csendes tag
Sziasztok!
Számítógép vásárlás előtt állok, de nem vagyok éppen szakértő a hardverek terén, így segítségetek kell, hogy kérjem.
Főbb irányelvek:
Játék használatra kell elsősorban, és 80000 - 85000 Ft-ot szánok rá.Tudom komoly gépre, amit játékra terveztek, ez az összeg édes-kevés, de egyenlőre ennyit gondoltam rá.
Ami kifér a puskacsövön az mehet!Itt szeretném majd megvásárolni (árak miatt lényeges): http://lingvin.hu/index.php?menube=3
-
shadow1901
aktív tag
válasz muszty #25983 üzenetére
Itt meg pláne nem fognak.
[link]
[link]
Csak szépen sorban, idővel de mindenki sorra kerül.
Mellesleg ott a kereső a jobb felső sarokban, beírod a típust aztán kidobja. Ha nagyon régi a hozzászólás amiben szerepel akkor tedd fel újra.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
muszty
tag
válasz shadow1901 #25982 üzenetére
Csak ahogy nézem itt nem nagyon válaszolnak a kérésekre.
-
muszty
tag
Az alábbi konfigurációjú gépet mennyiért tegyem fel szerintetek a netre?
AMD Athlon 64 X2 6400+ Dual Core 3.2 Ghz proci
3GB Ram
Radeon HD 5450 512 DDR3
GA-M56S-S3 alaplap
450 W táp
Réz hüttés
Gigabyte Triton ház
DVD író/olvasóEnnél sokkal rosszabb konfigokat láttam 30-40-ért. Szerintetek ez mennyit ér? Az alaplap, táp, videókártya 1-2 éve lett cserélve.
-
Harcsai
senior tag
Hali.
Milyen gépet ajánlanátok, irodai felhasználásra(szerver, nyomtatószerver is lehet belőle.), építőipari generál cégnél? (kevés cad, excel, word, akár napi 8 óra üzem) Az ár passz legyen mondjuk 150 környéke.
Komplett kellene, monitor bill egér, minden ami kell.[ Szerkesztve ]
iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb
-
grizlisandor
veterán
-
trickyy
senior tag
válasz Marci8511 #25975 üzenetére
Szia!
Nem rossz, de vegyél inkább egy Corsair Vengeance 1600mhz 8 GB KIT-et, amit linkeltél 1.5-1.65 V között üzemel, és ugye itt 1.5V-nál nagyobb feszültség károsíthatja a procit. Ha már 9-10k-t szánnál hűtőre inkább egy Alpenföhn Brocken-t 10-12k-ért, halk és nagyon jól hűt. A konfig megérdemelne egy jól szellőző kábelmenedzsmentes házat, amit választottál arról egyik se mondható el. Vegyél egy XIGMATEK Midgard II USB3-at, ha tetszik. Nem tudom tápra mennyit szánnál, de én mást választanék, a 700W- is felesleges, egy FSP Aurum 550W jó lenne, CF-et szerintem felesleges lenne építeni, drága, dupla melegedés és zaj, érdemesebb VGA-t cserélni, ha eljön az ideje.
-
Marci8511
csendes tag
Sziasztok!
Pc-t tervezek venni, munkára (főleg 2D-3D autocad tervezőszoftverek), játékra, általános használatra. Egy monitoros, full hd-s, erős rendszert szeretnék építeni, ésszel. Tunninghoz nem értek, nem is tervezem különösebben. Fontos szempont az időtállóság, bár tudom, ez informatikában igazából nem létezik, de értitek...idővel crossfire, több memória, pici túlhúzás, ha szükségessé válna és ennyi hiányzik plusz 1 évhez... Na, a konfig, amit összeraktam:
Alaplap AsRock Z77 Pro4 (LGA1155)
CPU Intel Core i5-3570K (s1155)
CPU hűtőCoolerMaster Hyper 212 EVO
RAM 8Gb Kingston HyperX Predator DDR3 1866Mhz CL9 (2x4 kit)
HDD Seagate 1Tb Barracuda 7200rpm 64MB SATA-3
SSD Samsung 120Gb SATA3 2,5"
GPU ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 3GB
Ház CoolerMaster Elite 335U ATX
Táp Chieftec GPS-700A8 700W
Monitor Dell U2312HM 23"Őszintén szólva, házhoz, táphoz, CPU hűtőhöz végképp semmi fingom nincs. Elfér-e ez a sok minden abba a házba, cpu hűtő elfér-e, idővel mondjuk még egy hasonló gpu befér-e(másodlagos szempont), még ennyi ram befér-e a fennmaradó két slotba, a házhoz vegyek-e vajon opcionális ventit? Táp jó, vagy sok is (tartalék gondolom nem baj,ha van benne későbbi bővítésekre tekintettel). Meg úgy általában, nagyon örülnék ha nálamnál hozzáértőbbek megosztanák velem véleményüket. Ja, igen, ha iponon rendelem, tudtok valami megbízható megoldást összeszerelésre. Jómagam nem vagyok az...félek, átszúrom az alaplapot a videokártyával, vagy valami...
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! -
Akcok94
senior tag
Hali_!
proci vásárlás előtt állok és FX8320 néztem ki elég jó pénzért de +4000Ft meg ér FX8350, van akkora teljesítmény különbség, hogy azt vegyem meg?
köszi
Szerk.: a 8320 új , 8350 pedig 1 hetes használt.Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
balpis
őstag
válasz igor78 #25966 üzenetére
szóval kb. ilyesmi lehetne
alaplap: ASROCK H77M vagy méginkább MSI H77MA-G43 ~20-21k (a raid támogatás miatt H67 vagy H77 chipset kell, de a H77 modernebb, natív USB3-mal. Az MSI-n több lehetőséget ad a későbbi bővítésre a 4 memória slot.)
CPU: INTEL Pentium G860 3.00GHz 1155 BOX ~16k (erre a célra bőven elég ez a CPU, de persze ha a keret megengedi, mehet akár i3 is...)
CPU cooler: a 24/7 miatt lehet hogy tennék bele egy a gyárinál jobb hatásfokút, de egyelőre annak is elégnek kell lennie.
RAM: Patriot DDR3 133MHz 4GB ~5k (lehet 2*4GB is, ha a keret engedi, de a 4GB is elég kell, hogy legyen)
VGA: IGP a processzorban
HDD: 2* WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EZRX (raid 1-ben) ~18k *2=~36k
ODD: ha kell akkor NEC vagy Asus ~5k
ház: COOLERMASTER RC-343 ~10k (persze házban sok lehetőség van, de mivel VGA nem lesz benne, erős CPU sem, a szellőzéssel nem lehet gond egy ilyen ház esetén sem.)
táp: FSP Aurum Gold 400W ~15k
szünetmentes: FSP FP600 ~12k
Sum ~105k (~110k ODD-vel)[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
trickyy
senior tag
válasz Sickboy25 #25969 üzenetére
Értem, akkor írok két lehetőséget :
1. Ha marad a felbontás:
LAP: ASRock FM2A55M-DGS ~ 13k
CPU: AMD A10-5800K 3.60GHz FM2 BOX 30k
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1866Mhz 2x4 Gb KIT ~ 12k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB ~13k
VGA: integrált- HD7660D
ODD: SONY AD-7283S-0B SATA ~4k
TÁP: FSP 400 APN ~ 9k
ház: XIGMATEK Asgard Pro/ usb3 ~12k~92k
2. Ha 1680x1050, esetleg FHD kompromisszumokkal:
LAP: ASROCK FM2A55M-DGS ~13k
CPU: AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX ~18k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 2x2 Gb KIT ~4,5k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB ~13k
VGA: Sapphire Radeon HD7770 GHz OC 1GB PCIe (11201-02-20G) ~31k
ODD: SONY AD-7283S-0B SATA ~4k
TÁP: FSP 400 APN ~ 9k
ház: XIGMATEK Asgard Pro/ usb3 ~12k~104,5k
-
Sickboy25
addikt
válasz trickyy #25968 üzenetére
szia
1366 x 768 (de ennél kevesebbet használ(havernak lesz), mert még csak CRT-je van 1280x1024, de talán az is lesz, így minimum fölé megyek)
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Egy főleg játékra használatos gépet tudnátok ajánlani, monitor nélkül max. 100K-ért?
Előre is köszönöm
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
igor78
tag
válasz balpis #25959 üzenetére
Elnézést, mint mondtam nem vagyok profi Megpróbálok akkor pontosítani.
A szerver gyakorlatilag 24 órában működne a hét minden napján. Adatforgalom persze csak munkanapokon lenne rajta, de ha nem szükséges nem kapcsolnánk ki soha. Előfordulhat, hogy szövegszerkesztésre és távoli elérésre is használatba lenne véve egyidejűleg. Ha mondjuk én épp azt irodában vagyok és mondjuk dolgozok egy excellben akkor a kolléga is el tudja érni távolról, mondjuk egy ajánlatkészítés erejére. Az lenne a lényeg, hogy ezek mellett is gyorsan tegye a dolgát, ne akadozzon és ne kelljen a "homokórát" nézegetni. Elég jó notebookjaink vannak, ezért sem szeretnénk ha a szerver lenne a szűk keresztmetszet. Illetve ahogy említettem egszerre egyből 2 HDD-re kellene mentenie minden adatot (adatbiztonság szempontjából). A HDD-k pedig egyenként 750GB vagy 1TB-osak legyenek. Windows 7 futna a szerveren és office-t használnánk rajta. Ja és ami most jutott eszembe, üzembiztonság érdekében egy szünetmentes táp is kellene hozzá. Remélem sikerült pontosítanom. A válaszokat előre is köszönöm! -
tommmika
csendes tag
Sziasztok !
A gépem véglegesítéséért kérném a véleményeteket / ámenetek !! előre is köszönöm, és az eddigi segítségekért is nagyon nagy THANKS !!!
Jelenleg így áll a kis aranyos :
LAP : Asrock B77 Pro4/MVP
CPU : Intel Core i5 - 3470
RAM : Corsair Vengeance kit - 4gb x 2 @ 1600MhzÉs most folytatódik a story
Körülbelül még 110.000 - 120.000 Ft-m van a többi dologra ( Ház nem kell, egy apple házat szeretnék átalakítani ) nagyjából játékra használnám , PS , multimédia, netezgetés .. a max felbontás egyenlőre 1650 x 1050 nem igazán tervezem uj monitor vásárlását .. lehet h majd vmikor igen
Én még amiket néztem hozzá a következők lennének :
ProciHűtő : Arctic Cooling Freezer I30 (Intel)
VGA : ASUS GeForce GTX660-DC2-2GD5 GDDR5 ( ez mennyivel gyengébb mint a 660 Ti /megéri rászánni azt a plusz 15 - 20K-t/ vagy a 560 Ti /olcsóbb 1-5K-val/ )
SSD : 120GB Kingston SSD SATA3 2.5"
Táp : Corsair CX-430W 80+ BronzeA kérdés még az lenne, eléggé kocka és geek , de hogy ezen a masinán, mai játékok nagyjából mennének full grafikán ( mondjuk egy FAR CRY 3 ) ?!
Köszönettel : Tom.
[ Szerkesztve ]
-
Mifune
csendes tag
válasz trickyy #25958 üzenetére
Azt nem néztem, hogy "K"-s, csak azt, hogy 3,2 helyett, 3,4 Ghz-en fut. Húzni majd akkor akarom, ha már kevés lesz. Ez gondolom 1-2 év. De akkor is csak az alap feszültségen, semmi komoly tuning.
Most olvastam, hogy a "K"-s procihoz Z75 v. Z77 kell a tuning miatt. De ha te azt mondod, hogy a B75 is elég, akkor azt veszem. -
balpis
őstag
válasz igor78 #25954 üzenetére
Kicsit jobban specifikálni kellene ezt a gépet, így nehéz lesz értelmes ajánlatot kapni.
Egy gépet akarsz, amin irodai programokat is futtatsz időnként, de egyébként file-service is fut rajta, s minden két, raid1-be tett HDD-n van tárolva? Használnád-e egyszerre pl. szövegszerkesztésre és távolról file -ok bizgetésére is? Ekkor a két munka persze összeakadhat, lassíthatja egymást.
Alapvetően egy kisforgalmú file-servernek nincs nagy kapacitásigénye, sokan még 10 éves gépeket is hazsnálnak ilyen célra - főleg, ha a sebesség nem lényeg.
De az se mindegy, mekkora háttértár kell. csak időnként megy a gép vagy 24/7-ben?
Milyen oprendszer és milyen irodai programok lennének rajta?notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Mifune
csendes tag
válasz #98593280 #25838 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Néztem az iPON-on az alaplapot amit írtál, és ott microATX-nek jelölik, meg csak 2 hely van a memoriának. Nekem normál ATX méretű a ház, meg egy ideig még a mostani ramokkal használnám, ami 3 modulból áll. Láttam helyette ASROCK P67 Pro B3-at (20e), meg a procinak is inkább a i5-3570K 3.40Ghz-est venném (55e). Ezek jól működnének együtt, a gépemben? Mint írtam korábban, főleg játékra kell a következő 1-2 évre. -
trickyy
senior tag
válasz Raizer001 #25955 üzenetére
Szia!
Igazából ennek van egy topic-ja. Milyen gépbe megy, mekkora felbontásra kell? Ha azt mondod van egy P4-ed nem ajánlhatunk mellé egy 50k-s VGA kártyát.
igor78: Ezt most nem értem. Egy irodai gépnek és egy szervergépnek köze nincs egymáshoz. Egyiket meglehet oldani 60k-70k-ból, az utóbbiba pedig a proci se jön ki ennyiből.
[ Szerkesztve ]
-
Raizer001
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vga-t venni és tanáncstalan vagyok most 8800gt galaxy 256mb rammal
a keret 40k max 50k ftelöre is köszönöm
-
igor78
tag
Segítséget kérnék egy irodai gép összeállításához. Játékra nem fogjuk használni. Egy asztali gépet szeretnénk összerakni amit szervernek használnánk. Annyi az elvárásunk, hogy gyorsan lehessen rajta dolgozni és mindenről másolatot készítsen. Nem tudom mi a pontos neve, de tükörbe mentsen mindent egy másodlagos winyóra. Sokan nem csatlakoznánk egyidejűleg rá, jelenleg összesen csak ketten vagyunk az irodában. És az is elvárás, hogy távolról is elérhető legyen, viszonylag gyorsan. A válaszokat előre is köszönöm!
-
trickyy
senior tag
válasz Kereee #25949 üzenetére
Szia!
LAP: Asrock B75 pro 3 ~20k
CPU: i5-3570 3.40GHz 1155 BOX ~50k
VGA: Sapphire HD7870 2 Gb ~60k
RAM: Kingston DDR3 1600 MHz 8 Gb KIT ~10k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB 13k~
SSD: OCZ Vertex 3 120 Gb ~24k
ODD: van
HÁZ: XIGMATEK Asgard Pro/ usb3 ~12k
PSU: Chieftec CTG-500 OEM ~12k~201k
ryori: Ez neked is jó lenne, ~188k HDD nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
ryori
senior tag
üdv, kellene nekem egy gép, 3D munkálatok és kis játékra, videószerkesztésre, min 8gb memória kellene, lehet több is mert hddből viszont elég egy 60gb-s is, vagy ssd.
1. Mire fogod használni a gépet?
3D Studio Max Sony Vegas internet játék After Effects2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Külső HDD 500gb-s, ezért is elég lenne egy 60gb-s ssd vagy 120gb hdd, monitor3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
alaplap,processzor,memória,videókártya,ssd/hdd,dvd,ház,táp4. Mennyi a kereted rá?
180.0005. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1920x1080 -
Kereee
csendes tag
Sziasztok,
új gépet szeretnék, az első hozzászólásban lévő kérdésekre a válaszok lentebb:
1. Mire fogod használni a gépet?
Memóriaigényes programok, photoshop, visual studio, virtuális gépek és játék.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Egy sata-s dvd író, de ha nem megy bele, nem baj. Monitor, egér, billentyűzet van.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ház, alaplap, táp, processzor, videokártya, hang, ssd + sima vinyó, hűtések, memória, 2 monitort lehessen rádugni és ami még szükséges lehet.4. Mennyi a kereted rá?
200k, de rugalmas.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
1920*1200.előre is köszönöm!
-
villamos
őstag
válasz #98593280 #25944 üzenetére
Tehát a kisebb Trinity -nek nincs értelme, de a szintén kicsi Cerkának van? Ezt nem igazán értem. Az AMD 3,4GHz -es, a Cerka meg 2,6. Akkor a cerka miért jobb választás? Ugyanannyiba kerül mindkettő végül is, csak nekem valahogy logikátlan...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
trickyy
senior tag
válasz rmikee #25937 üzenetére
LAP: Asrock B75M-DGS USB3/SATA3 ~ 14k
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX ~28k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 8GB 2x4 Gb KIT ~ 9k~51k
LAP: MSI FM2-A55M-E33 AMD FM2 ~13k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 8GB 2x4 Gb KIT ~ 9k~40k
Bár kellene egy táp is hozzá, minimum egy FSP 400-APN.
-
törölt tag
válasz villamos #25930 üzenetére
Cpu: Intel Celeron G550 2.6GHz, 11k
lap: ASRock H61M-HVS, 11k
ram: Kingston DDR3-RAM 4GB 1333Mhz , 5k
vga: GIGABYTE GV-R777OC-1GD 1GB PCIe, 32k
(Ez így olyan 60ezer Ft)Egyébként sem látom értelmét a legkisebb Trinity-t megvenni egy dVGA kártyához.
A legkisebb ugrifüles diszkrét VGA kártya nélkül ajánlott egy netező filmező géphez. -
trickyy
senior tag
-
törölt tag
Sziasztok!A tápos topicban b@aszbak válaszolni ezért:Érdeklődni szeretnék hogy az alábbi tápegységről mi a véleményetek,mennyivel jobb és megbízhatóbb mint egy chieftech ctg500.[[link]
-
szilva91
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete kértem a segítségeteket (pc 200 körül játékra illetve munkára, nagy monitorral, fullHD), azóta meg lett a pénz is gépre úgyhogy jöhet a rendelés. Szóval így néz ki a konfig:
Alaplap: Asrock B75M-DGS USB3/ SATA3 - 14k
CPU: Intel Core i5-3450 processzor - 52k
VGA: Sapphire 7850 2GB DDR5 OC 11200-14-20G videokártya 52K
Memória: Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz FLGF memória - 11,5k
Vinyó: Hitachi 1TB 32MB SATA3 HDS721010DLE630 merevlemez - 18k
Táp : Corsair CX CMPSU-430CXV2EU 430W tápegység - 12k
Ház: Xigmatek asgard pro - 13k
Monitor: Dell U2312HM 52kÖsszesen: 225k
Jó lesz ez így? Vagy lehetne még esetleg faragni valahonnan a lehető legkisebb teljesítmény veszteséget elkönyvelve? picit túlléptem a 200-as limitemet , viszont nem probléma de ha esetleg van valami amit feleslegesnek találtok akkor kicserélem.
Ui.: honnan lenne érdemes rendelni? Asgard pro házat sajnos nem nagyon találtam az általam ismert boltokban és szeretném ha minden egy helyről jönne összeszerelve ugyanis nem vagyok egy nagy mágus úgyhogy inkább rábíznám olyanokra akik értenek hozzá.
Köszi előre is.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem valami jó alaplap + proci +ram összeállítást ajánlani?
Játékra lenne egyik ismerősnek.
Határ nem a csillagos ég teljesítmény - ár arányban a legjobb vételt keresem.
Ezeket néztem:
ASROCK H61M-DG3/USB3
INTEL Core i3-3240 3.40GHz 3MB 1155 BOX ----ezt csak úgy ideraktam mert jo az órajele de lehet tudtok jobb választást
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9BVárom az észrevételeiteket és ajánlataitokat.
Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
villamos
őstag
Egy Asus mATX házba kívánjuk bepakolni, amiben egy Delta Electronics GPS-400AB típusú táp van, persze ha ez nem megfelelő akkor veszünk egy FSP -t, vagy Chieftec -et, nem drágák.
Mindenesetre 350 és 400W közé van belőve a rajta lévő cetli szerint. Ja, és kb másfél-két kilós, szerintem van benne anyag .Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Tommmmka
senior tag
Sziasztok!
Asztali gépet fejlesztene az egyik cimborám, olyan 60-80k-ja lenne rá. Leginkább diablo 3-al játszik.
HDD-Ház nem kell, ergo alaplap-proci-ram-vga és esetleg valami PSU.Köszi előre is
-
villamos
őstag
Üdv!
Egy lehető legolcsóbb gépet szeretnék összedobni egy ismerősnek. Arra gondoltam, hogy veszünk 10k körül valami 3Ghz kétmagos dögöt, rádobjuk egy olcsó, fapados deszkára, mellérakunk 4 giga ramot, és egy alap játékos vga -t. Ház winyó meg efféle vackok vannak, ezeket nem muszáj megvenni.
A kérdés egyszerű, ez így jó párosítás e?Cpu: AMD FM2 X2 A4 5300
lap: ASRock FM2A55M-DGS
ram: Corsair Vengeance 4GB/1600Mhz KIT (2X2GB) CL9B
vga: Sapphire HD7750 1GB GDDR5(Ez így olyan 60ezer Ft)
[ Szerkesztve ]
-
Nova_
tag
válasz trickyy #25910 üzenetére
Akkor Te ezt a gépet ajánlod:
CPU: INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX ~71k
HŰTŐ: EKL Alpenföhn Brocken ~12k
LAP: ASROCK Z77 Pro4 ~25k
VGA: ASUS GTX670 2GB GDDR5 PCIE ~108k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 16 Gb (2x8 Gb) ~18k
ODD: SONY AD-7283S-0B SATA ~5k
HÁZ: XIGMATEK Midgard II / USB3 ~20k
HDD: WD 2000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD2002FAEX ~42k
PSU: Chieftec CTG-500 OEM ~12kHa SDD-ből 200+-t szeretnék (mivel szeretnék még progikat rápakolni) akkor elég lesz az a táp (ha sokszor egész nap renderelne a gép)?
-
rmikee
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigom ami igen őskövület, már a régészek sem találják... de azért leírom:
CPU típusa Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133)
Alaplap neve Gigabyte GA-8I915P Duo v2
Rendszermemória 2048 MB (DDR2 SDRAM)
Videokártya ASUS EAH5450 Series (1024 MB)
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y120M0 (120 GB, 7200 RPM, SATA)
Lemezes meghajtó WDC WD10EARS-00Y5B1 (931 GB, IDE)
Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-H62N
Optikai meghajtó TSSTcorp CDDVDW SH-S223LEgér+bill+monitor van
Apránként szeretném fejleszteni a gépet, mivel kezdjem?
Játszani szeretnék rajta egyszer csak mikor már elég erős lesz a vas.
Jelenlegi fejlesztésre van 40k-m!Válaszokat előre is köszönöm!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
-
tankal
tag
Sziasztok!Véleményetek szeretném kérni erről:1.LAP:. ASRock B75M-GL LGA1155 SATA3 USB3
CPU: Intel s1155 Core i3-3220 - 3,30GHz
VGA: Gigabyte GV-N65TOC-1GI - GTX650 Ti 1GB - 3év garancia V.S.
2:Alaplap Asrock FM2A85X Extreme4
Processzor AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX
Videókártya SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE Net,film HD,játék offline(elfogadható minőség),fejleszthetőség és úgy 3-4 év időállóság a szempontjaim Előre is kösz![ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz bodom87 #25890 üzenetére
- tuning: ha nem emelsz erősen feszültséget, nem szállnak el a hőfokok, akkor semmi problémát nem jelent. Alap tuningokat ma már a legtöbb alaplap akár automatikusan is megcsinál.
Ettől függetlenül a K-s trinity csak 5%-al drágább és az órajele jó 10%-kal magasabb, annyit megér szerintem, ha nincs is tuningolva.- 4 mag: a PS miatt mindenképp jól fog jönni. (A memóriából is ezért írtam 2*4GB-t, ami persze csak akkor használható, ha 64 bites oprendszert használsz. De mivel a VGA memória is ebből jön le, ezért a 4GB korlátai hamarabb jelentkezhetnének.)
- Ha HDD és ODD van, meg ház is - bár azt még megnézném, milyen hőfokok alakulnak benne, lehet, legalább 1-2 ventit érdemes tenni még bele, akkor is azt venném, amit javasoltam (nem csak a tuning iatt írtam, de jobban is felszerelt, 4 memória slot is van a későbbi bővíthetőséghez), csak a HDD árával olcsóbb lenne, és kerenék 1866-os RAM-okat (max. 14k körül van Kingston, Corsair vagy akár 2000-es A-Data is), amivel az integrált GPU gyorsabb lenne. Esetleg hasonló szimpatikus ASUS vagy Asrock lap is szóba jöhet persze.
Esetleg, ha gyorsítani akarsz még a gépen, akkor egy 64GB-s SSD (Samu, Agility3, stb.) beleférhet szűkösen a keretbe.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
trickyy
senior tag
Az máris jobb.
LAP: ASROCK B75 Pro3-M ~18k
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOX ~28k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 2x4 Gb KIT ~9k
VGA: Sapphire Radeon HD7770 GHz OC 1GB PCIe (11201-02-20G) ~31k~86
Az a baj az első megvehető lap amiben 4 db memóriafoglalat van az ennyibe kerül. i3-nak 55W a TDP-je.Nova_ : Én is játékra használom, IPS-nél máshogy működik ez a válaszidő dolog, esetleg a megfelelő topic-ban kérdezz rá, ha megveszed nem fogsz benne csalódni, én mikor mentem érte hozzájuk aznap ebből a példányból az ötvenediket vittem el, best buy, 23"-os, FHD, IPS, LED, dönthető, forgatható. Asus meg nem jeleskedik a monitorpiacon, ha jól tudom. Garancia is jó a Dell-nél, bármi baja van kijönnek házhoz és hoznak egy újat.
[ Szerkesztve ]
-
Nova_
tag
válasz trickyy #25910 üzenetére
én is néztem azt a monitort, nagyon jónak tűnt, csak sajnos 8ms a válaszideje, az Asus-nak amit én néztem, pedig 5ms
és mivel a gépet játékra is szeretném használni (főleg arra) és streamleni is fogok, jó lenne egy olyan monitor, aminek kisebb a válaszideje (viszont az IPS-nek szép a képe, szóval az jobb lenne egy TN-nél), ezért esett a választásom az Asus-ra -
bluyoo
nagyúr
válasz trickyy #25906 üzenetére
Ne irigykedj!
Mondjuk a vízhűtést én is hagynám egy Alpenföhn k2 olcsóbb és jobb/halkabb is (szerintem). Bár tuning nélkül ....
(#25905) Nova_
Hát ha nem tuningolsz nem tudom minek majd 60K-s lap ...
(#25910) trickyy
Legalább a házzal szállj el egy kicsit.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
trickyy
senior tag
Értem, akkor más a helyzet, de ezt a monitort ne vedd meg:
CPU: INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX ~71k
HŰTŐ: EKL Alpenföhn Brocken ~12k
LAP: ASROCK Z77 Pro4 ~25k
VGA: ASUS GTX670 2GB GDDR5 PCIE ~108k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 16 Gb (2x8 Gb) ~18k
ODD: SONY AD-7283S-0B SATA ~5k
HÁZ: XIGMATEK Midgard II / USB3 ~20k
PSU: Chieftec CTG-500 OEM ~12kMonitor: DELL U2312HM ~51k
~346k.
-
pecze
aktív tag
válasz trickyy #25902 üzenetére
Kösz az ajánlást, ha esetleg összeraknál egy 1155-öst azt megköszönném, mert ezzel elég sok bajom van, persze tudom, hogy szűk volt a keret, szóval emeljük meg 80 ezerre, legfeljebb várok még egy hónapot a bővítéssel.
Ami nem tetszik benne:
Az alaplap csak két memória-slotos, az, hogy veszek most négyet meg később még négyet, azzal be is telik.
A proci 100 wattot fogyaszt, ami elég sok a mostani 45 után, mint írtam megy a gép egész nap, sosincs kikapcsolva.
A videokártyánál meg a gyártó oldalán minimumként 450-es tápot ír (450 Watt Power Supply is required), nekem meg csak 400-asom van. -
trickyy
senior tag
válasz bluyoo #25903 üzenetére
+ egy Corsair H70 ami ~26-7k, oda ahol tuning se lesz. 240-es SSD ~50k, elég lenne a rendszernek meg néhány programnak, játéknak egy 120-as is. Gondolom felbontása se nagyobb FHD-nál tehát az i7-nek sincs értelme. Ehhez 35-40k-ért egy táp, egy 50k-s alaplappal ami szintén felesleges, tehát jól összelett rakva.
-
Nova_
tag
válasz trickyy #25902 üzenetére
már írtam ide egyszer, csak haver mondta, hogy ő miket ajánlana (ezek szerint ő sem ért nagyon hozzá) ^^
ez lenne a monitor, ha sikerülne valahonnan beszereznem, csak eddig sehol sem találtam:
http://www.asus.hu/Display/LCD_Monitors/MX239H/
full hdA keret akörül lenne mint a jelenlegi gép (amit előbb leírtam), az kb 400-500 körül lehet szerintem
Mivel fognak videó vágások/effektelések/renderelés (3D, satöbbi) menni keményen, ezért egy strapabíró gépet szeretnék, amin minden könnyen és gyorsan megy, az se gond ha több napig is folyamatosan megy megállás nélkül.
A játék is fontos, max grafon menjenek az alap, sőt a jövőben megérkező játékokkal se legyen semmi gond
Szóval úgy összességében, egy olyan gépet szeretnék amivel nem kell bajlódnom hosszú-hosszú évekig
(tuningolni nem fogom, mert nem értek hozzá) -
törölt tag
Nekem ilyen tápom van, csak 700W-ban. A venti soha nem kapcsol be rajta
Ekkora költségnél mehet egy kicsit márkásabb alaplap is, FHD felbontásra bőven sok az a grafika és a ram is. Z77-es alaplapba meg K-s procit érdemes venni. Ha meg nem tuningolsz, az a vizhűtés teljesen felesleges bele. -
trickyy
senior tag
Értem, akkor:
LAP: ASROCK FM2A55M-DGS ~13k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 2x2 Gb KIT ~4,5k
VGA: Sapphire Radeon HD7770 GHz OC 1GB PCIe (11201-02-20G) ~31k~66k
1155-ös socket-be fektetnék fejleszthetőség szempontjából, de az nem jön ki a keretből egy értelmesebb dVGA-val, így is kicsúszunk a keretből, de van egy fizikai négy magos CPU-d, egy a felbontásodra hibátlan VGA-val. Ha fontos a 8 Gb RAM, akkor vegyél egyelőre 1x4-et és később még egyet.
Nova_: Szerintem rengeteg felesleges dolog van a gépbe, és nincs is ésszerűen összerakva. Mi a felbontásod ? Illetve mi lenne a maximum kereted rá?
[ Szerkesztve ]
-
Nova_
tag
trickyy: köszönöm, megpróbálom ott!
Bluyoo: nem, egy haverom mondta, hogy ez így kb jó lesz, én meg nem értek hozzá.
ez így nem az igazi? :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- ILYET, ENNYIÉRT NEM KAPSZ! Eladó hófehér ASUS TUF és ROG STRIX LGA1851 félkonfig garanciával!
- Kisgyereknek tökéletes Acer Revo Cube mini PC
- Számítógép eladó. (i5-6500 /8GB ram /120Gb SSD/500Gb Hdd/Gtx 1050Ti 4gb VGA) /Beszámítás
- 5600G / B450 AORUS M / 8GB / 250GB M2
- Lenovo M720Q i3-8100T 4Gb DDR4 500Gb NVME WiFi + BT , VESA mount + DVD ,Windows
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest