Új hozzászólás Aktív témák

• TGWH

őstag

válasz h3lios #13107 üzenetére

Most inkább csak az infó oktatást szidnám, de mi az, hogy nem ért a tanuló a hardverhez? Ismerős, nekünk is megmutattak szétszedve egy ősrégi gépet...

Szempont persze, főleg ha van egy usb3-mas külső vinyód. Meg ha már lehet kapni ilyen házat, alaplapon, szinte felár nélkül, akkor érdemes rá költeni.

Nem kéne hogy elvi kérdés legyen az intel, de mivel az a jobb, így nincs gond. Ott kezdődne a gond, hogy fanatikus amd-s akkor is amd-t vesz játékra, ha drágább meg gyengébb. Mondjuk vegyen, ha nem hajlandó felismerni, hogy gyengébb, hát úgy járt. Mondjuk sokat nem fog érzékelni belőle, legalábbis egyelőre. Mindegy.

Szerintem elég az, hogy p4 után valahogy bejött a két mag, majd a négy (kb. mint a telefonoknál, ha nagyon egyszerűsítünk), az i sorozat meg már tovább is fejlődött, négy mag + integrált vga.
    i3 lényegében a butított i5, és minél nagyobb a szám, annál erősebb :D legújabbak már i5 3___ számformátúmúak, kevesebb fogyasztás, picit erősebbek, árban kb. nagyjából alig drágábbak.

GPU a prociba épített vga, itt hatalmas előnye van az amd-nek, nézz meg pár tesztet, és látni lehet.

konfig: alaplapnak asrock, jó és olcsó, vinyó lassú, ha nincs ssd-re pénz, akkor valami pörgősebb kéne talán, de majd megmondják, ahogy gondolom tápból is írnak valami jobban, talán fsp-t. Majd jobbat kihoznak szerintem a keretből. Mondjuk én költenék a monitorra is, nagyon megéri, főleg ha később fejleszteni akarod a gépet. Szerintem a vga-ra is mondanak majd valami mást.

[ Szerkesztve ]

Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe

Új hozzászólás Aktív témák