Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
válasz dcsnad #15998 üzenetére
VTX3D VX7850 1GBD5-2DH PCIE, ez csak 60k, valahol oldd meg, hogy beleférjen szerintem.
Táp: SHARKOON WPM power supply series 400W, moduláris, fekete.
alaplapon spórolhatsz esetleg, ha nincs szükséged pci slotokra: MSI B75MA-P45
A házba mindenképp vegyél legalább 1 12cm-es ventit, pl: XILENCE COO-XPF120.R Piros. -
dcsnad
csendes tag
Sziasztok,itt vagyok hát ismét
mostmár nagyon aktuálissá vált a vásárlós dolog,max 1-2 hét és veszem a konfigot
Kicsit változott a keret,most úgy 190k-m van rá (700 euro)Asrock B75-pro3 - 20k
Intel i5-3470 - 49k
Kingmax 8gb 1333Mhz - 11k
Sapphire HD6870 - 48k (a 7850 drága 68-ért,azt olvastam hogy cirka 20%al gyorsabb,mégha tudom hogy ez többet is fogyaszt tőle)
WD 500 GB caviar green sata3 - 17k
OCZ agility 3 60 GB - 15k
NEC 7280s - 4k (a mostani kinyiffant és hát van 1 rakat DVD-m...)
Bitfenix Merch Alpha - 10k
Chieftec CTG 500 w 80p BOX - 13kKicsit később ahogy még lesz pénzem veszek 22-23"-as HD monitort és elvileg menni fog a Guild Wars2 még 1920x1080ba is,meg kiélhetem magam azokból a gamekből amiket 3-4 éve már nem vitt a mostani vasam
Még annyit hogy a 3470-re remélem nem kell külön procihütő,amiket olvastam eddig róla (ugyanaz szinte mint a 3450) elég jól bírja a strapát,persze nem tuningolva lesz...
Egy fél év múlva meg ha lemegy a 7870-esek ára akkor inkább benevezek egy olyanra -
Coolmat
őstag
válasz Flickering #15993 üzenetére
Szia!
Minden kompatibilis, viszont három helyen is spórolhatnál egy kis pénzt vagy kaphatnál nagyobb teljesítményt:
Alaplap: Asrock B75 Pro3 - RAID kötet gondolom nem fog kelleni neked, Virtu MVP még gyerekcipőben jár, de ha kifejezetten ezért vennéd ezt a lapot akkor hajrá, vedd a H77Pro4/MVP-t, de nekem nem vált be GTX560TI-vel, hátha neked HD7770-el jobban muzsikál majd.
VGA: GIGABYTE GV-R777OC-1GD 1GB PCIe - Azonos árban mint a Sapphire de emelt órajelekkel és 3 év garanciával (szemben a Sapphire 2 év garijával).
RAM: DDR3 1333MHz-es CL9-es 1,5V-os RAM kitet keress, a legolcsóbb hűtőborda nélküliek is teljesen jók (pl. CSX, Kingmax, Patriot).
-
Flickering
aktív tag
Üdv.
Szeretném kikérni a véleményetek, hogy minden alkatrész klappol-e mindennel amit én itt összeállítottam?: (Első hszt elolvastam, tudom mire akarnám használni stb, csak az alkatrészek kompatibilitására kérnék megerősítést)
Szóval:
CPU: Core i 3 2120
Alaplap: Asrock H77 PRO4/MVP
VGA: Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-00-20G
RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9B memória
HDD: Samsung HD501LJ ( ez nem tudom kell-e hozzá még de win7ből írom, mert ez marad a mostani: SCSI Disk Device)
Táp: Corsair CX CMPSU-430CXV2EU 430W tápegységRemélem klappol minden, amit én tudok elvben, hogy a winchesterem sata II es vagyis elméletileg minden klappol mindennel, táp is elég csatival bír stb..
Ha bármit észrevesztek, vélemény esetleg, segítsetek nekem kérlekKöszönöm előre is!
-
Crias
senior tag
válasz membrandj #15988 üzenetére
Parancsolj, az igp elégséges lesz szerintem:
LAP: ASROCK A75M-HVS 13.687 Ft
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX 26.466 Ft
RAM: KINGSTON 4096MB DDR3 1600MHz CL11 KVR16N11/4 5.935 Ft
HDD: van
ODD: Kell?
HÁZ: SHARKOON Vaya 8.420 Ft
TÁP: FSP FSP350-60APN 8.458 Ft
CLR: Xilence venti ~1k
Összesen: 63.967 FtRaktam bele egy normálisabb házat is, a tápod meg alapból kukába való azt nem raknám bele az új gépbe, a ház végülis maradhatna ha belerakható előre és hátra 1-1 lehetőleg 12cm-es venti de a 8cm-es is akár jó lehet csak hangos lesz a gép.
Az alaplapon csak analog és hdmi kimenet van dvi nincs, nem tudom milyen monitorod van ha dvi-os akkor kell egy átalakító, vagy egy olyan kábel ami hdmi->dviCrias
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Egy otthoni gépre lenne szükségem. Főként internetezésre lenne használva+ farmville( hülye flash játék hatalmas gépigénnyel...) Ház: van,Táp: codogen 350w táppal ( model: 200xa, felette: atx 2.03(p4)) ez szerintem nem lesz elég,de javítsatok ki, ha jó ,Dvd: van ,Hdd: samsung HD160JJ. Jelenleg egy asrock 775i945 gz alatt egy intel celeron proci működik,+ egy 512 mbos ddr2es modul..de ezek csere érettek. Keret ~ 65 k. Videokártya szükséges?
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Coolmat
őstag
válasz csocsi77 #15983 üzenetére
Alaplap: ha nem akarsz tuningolni egyáltalán, akkor felesleges a Z77 Pro3 is, helyette B75 Pro3-at vagy H77 Pro4/MVP-t ajánlanám (utóbbit is csak akkor ha szükséged van Virtu hibrid grafikára vagy RAID kötetek létrehozására).
CPU: a 3770 jó, de sokkal olcsóbban kapsz sima I7-2600-at (K jelenti a szám után a tuningolhatóságot de ugye arra nincs szükséged), apróról ezt megkapod már 45-50k körül is (aprós vásárlástól nem kell félni, én is így vettem I7-2600-at, ha egyszer elindul onnantól nem fog csak úgy elromlani a proci).
Tápod szerintem elég lesz, elég minőségi és a 12V-os ága is kellően erős (sőt túlzottan is kicsit ehhez a konfighoz).
Régi HDD is maradhat, még mindig elég drágák sajnos az új HDD-k a tavalyi árvíz miatt.
SSD-től nem kell félni, ajánlom ezen cikk elolvasását és betartását (a 3. 6. 7. 9. pontok szerintem feleslegesek benne). V+200-ból olyan változatot vegyél olcsóbban, amiben csak a drive van, nincs szükséged egyéb körítésre (beépítőkeret, kábelek stb.). Nálam már 4 hónapja üzemel ez a típus hibátlanul, gyors mint a veszedelem
VGA-ból a sima (TI nélküli) GTX560 is bőven elegendő számodra.
Ezekkel így sokat spórolhatsz viszont nem lesz érezhetően lassabb az új rendszer ahhoz képest amiket kinéztél eredetileg.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Laslow #15980 üzenetére
Parancsolj:
LAP: Asrock A75M-HVS ~13eFt
CPU: AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX ~22eFt
CLR: Arctic Alpine 64 PLUS ~3eFt
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz ~6eFt
VGA: IGP
Összesen: ~44eFtAlaplapon usb3, sata3, erős IGP-vel szerelt proci, rá halk hűtő, 4gb 1600mhz ram. A prociban lévő erős IGP miatt vga-ra nem lesz szükséged, tehát nem fog felesleges hangforrásként szolgálni. A te felbontásodon viszonylag normálisan tudja futtatni a modernebb játékokat is akár.
haly:
Ez szerintem neked is jó lenne, esetleg külön hűtő nélkül. Arra a felbontásra ez az igp bőven elég lenne játszani is. A gép többi alkatrésze pontosan milyen? (Főleg hdd, táp).
[ Szerkesztve ]
-
csocsi77
csendes tag
Írtam, hogy nem nagyon követem az eseményeket hardver téren. Elég régóta. Köszi a segitséget akkor ezt a procit választom INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX és egy olcsóbb lapot, (ASROCK Z77 Pro3) így ha kell táp még az is belefér. Mindenkinek köszönöm. Az SSD-ről nektek van valamilyen tapasztalatotok?
-
Crias
senior tag
válasz csocsi77 #15979 üzenetére
Ha nem akarod húzni akkor minek veszel drága alaplapot meg húzható procit?
Ha nem húzod akkor minimum a procit cseréld le erre:
INTEL Core i7-3770 3.40GHz 1155 BOX ~kb ugyanannyiba fog kerülni viszont 10-15%-al erősebb, újabb, ez már támogatni is fogja az 1600-as ramot.
Lapból meg akár ezek közül valamelyik (feltéve ha nem kell az extreme lapról valami ami a többiben nincs meg):
ASROCK B75 Pro3 ~19k
ASROCK Z75 Pro3
ASROCK H77 Pro4/MVP
ASROCK Z77 Pro3 ~25k, talán ezt van a B75-öt venném a helyedben
ASROCK Z77 Pro4 ~30k, még ezzel is megspórolnál közel 10k-tTáppal kapcsolatban meg sztem kérdez be a tápos topikba!
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Gépfejlesztést tervezek a közeljövőben, és segítségre szorulok. A cél egy általános netezős + filmnézős gép kialakítása, plusz évente mondjuk 3-szor játszanék is, és elvárom, hogy elinduljon amivel játszani akarnék (a játék teljes pompában futása nem elvárás).Elvárásom még: USB3, SATA3, csendes működés, idle-ben minimális áramfogyasztás, teljesítményben egymáshoz illő alkatrészek (proci-vga). Tuningolni nem fogok. Az új géphez legalább 3-4 évig nem akarok majd hozzányúlni, bírnia kell a jövő várható változásait (nemtom, jó eséllyel hülyeséget mondok, de pl. hogy a VGA számolja a 3D-s weblapokat).
Alaplap+proci+RAM mindenképp kellene új, a VGA kérdéses. Jelenleg egy HD4670 512MB VGA van a gépemben, szerintem annak a teljesítménye elég, nem kell cserélni (értsd: megy vele a Starcraft2). Kivéve, ha az új procit nagyon visszafogná!
Árat nem írtam, de alaplapból max 15k, CPU-ból max 25k, VGA-ból max 20k, amit még bevesz a gyomrom.
Kérdések:
Milyen CPU-t nézegessek?
Ahhoz milyen VGA illik: jó a mostani, vagy nagyon kiegyensúlyozatlan lenne vele a gép?
RAM-ból 4GB-ra gondoltam, de azon belül...?
Alaplapból mostanában mi a jó, megbízható?
VGA-ból vagy passzív, vagy változó fordulatú ventis kellene, a lényeg, hogy ha nem dolgozik a VGA, akkor nulla hangja legyen a VGA kártyának. Kell nekem új VGA? Kiegyensúlyozott gépet szeretnék...Ami van: minőségi 400W táp, SSD, HDD, 1440x900 monitor, HD4670 VGA, ház, kiegészítők.
Köszönöm előre is a segítséget.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
csocsi77
csendes tag
válasz Coolmat #15978 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Az árral nem szeretnék jobban elszaladni. Húzni nem szeretnék semmit, soha nem tettem. Az SSD-től tartok, mert sok negatív hozzászólást olvastam már róluk, természetesen van sok pozitív is. De akkor is tartok tőle egy picit. A lényeg a gyorsaság és a megbízhatóság. A tápról nem írtál. Maradjon ez a régebbi táp?
Illetve a HDD-t is azért kérdeztem, mert van itthon egy 7200/32 sata2-es 1 terrás, ha az új vinyót is megsporolhatnám akkor így nézne ki. A memórián sem sporólnám el akkor már azt a pár ezrest.HÁZ : COOLERMASTER RC-922M-KKN1 HAF Mini
TÁP : Chieftec CFT-600-14C 600W (régi tápom 3 éves de sztem hibátlan, vagy új kellene?)
CPU : INTEL Core i7-2700K 3.50GHz 1155 BOX
CPU FAN : COOLERMASTER Hyper 412S RR-H412-13FK-R1
LAP : Asrock Z77 Extreme4
MEMÓRIA : KINGSTON 8192MB HyperX XMP T1 DDR3 1600MHz CL9 KIT (2db)
HDD : WD 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 (szintén régi vinyóm.)
SSD : KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
VGA : MSI n560 GTX-TIEjj de tartok ettől az SSD-től
A lapot cseréltem le és a VGA-t, illetve 16GB memória került bele. Így egy vélemény?
-
Coolmat
őstag
válasz csocsi77 #15977 üzenetére
Szia!
Egész jó elgondolás, egy két helyen azért finomítanék rajta:
Processzor: I7-2600K - olcsóbb, főleg ha innen apróról veszed, viszont ugyanúgy húzható
CPU hűtő: jónak tűnik ez a CM 412S is, de jobb ha rákérdezel a CPU hűtős topikban. Mi itt legolcsóbban Xigmatek Gaia-t szoktuk ajánlani, komolyabb tuninghoz pedig AC Freezer 13 Pro vagy CM Hyper 212 Evo vagy Alpenföhn Brocken.
Alaplap: Asrock Z77 Extreme4 (újabb chipsetes natív USB3-al)
Memória: Jó a legolcsóbb 1333MHz-es kit is Sandy Bridge mellé, kérdés, hogy Adobe programokhoz vagy konvertáláshoz nem kellene-e 16GB? Most olcsó a RAM szóval beleférhet pl. egy ilyen 16GB-os kit is.
HDD: a kinézett SSD mellé tökéletes, gyors, halk és hűvös is, viszont sok helyen 7200rpm-nek (vagy változó rpm-nek) hirdetik ami nem igaz, fix 5400rpm-es. Ettől függetlenül SSD mellé jó vétel. Megfontolhatod esetleg 2TB-os vételét is, már 26-28K-ért kapni (jobb ár/érték arány ugye).
VGA: azt nézd meg hogy valamelyik programod támogatja-e az Nvidia CUDA magokat (Adobe programok szokták jellemzően), így kiaknázhatod a GPU erejét is ezekben a programokban. 1680X1050-es felbontásra elég lenne egy GTX550TI is (szigorúan csak GDDR5-ös memóriával!), vagy ha tervben van egy Full HD vagy nagyobb monitor akkor GTX560-at ajánlanék.
Ha már monitor: ha egyszer majd lecseréled a régit, akkor mindenképpen IPS paneles monitort keress (LG IPS vagy Dell Ultrasharp széria), sokkal élethűbb színeket nyújtanak mint a TN paneles monitorok. -
csocsi77
csendes tag
Sziasztok. Elérkezett az idő egy új gép vásárlására, de már hosszú évek óta nem kísérem figyelemmel a hardver piacot (4-5 év). A gép amit összeállítottam főként munkára kell, adobe programok, konvertálás, satöbbi. Ha esetleg kedvet kapok és időm is engedi akkor esetleg egy egy játék, de nem ez a fő irányvonal. Íme a lista.
HÁZ : COOLERMASTER RC-922M-KKN1 HAF Mini
TÁP : Chieftec CFT-600-14C 600W (régi tápom 3 éves de sztem hibátlan, vagy új kellene?)
CPU : INTEL Core i7-2700K 3.50GHz 1155 BOX
CPU FAN : COOLERMASTER Hyper 412S RR-H412-13FK-R1
LAP : ASROCK Z68 Extreme3 Gen3
MEMÓRIA : KINGSTON 8192MB HyperX XMP T1 DDR3 1600MHz CL9 KIT
HDD : WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX
SSD : KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
VGA : SAPPHIRE HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIEJó ez így, vagy valamit érdemes lenne változtatni? Érezhető-e egy 7200/32MB sata2 és egy 7200/64mb sata3 közötti különbség? Főként munkára van használva a masina, néha-néha pici játék, de nem jellemző. A monitorom max felbontása is csak 1680*1050.
Vélemények? -
bercsi
aktív tag
válasz ReKzZz #15971 üzenetére
Az is kérdés, hogy mekkora felbontáson használnád? Mert ha fullHD-ban, akkor szerintem kevés a HD7770 ultrán.
Meg úgy összességében mennyit szánnál rá?Csak azért kérdeztem, mert nekem 1440x900-ra ajánlották a HD7770-et. Írtam, hogy később lesz majd FHD-s monitorom, de oda már GTX560/Ti-t írtak
[ Szerkesztve ]
-
katras
tag
Akkor ez így jó?:
LAP: Asrock A75M-HVS ~13,5eFt
CPU: AMD A8-3850 2.9GHz FM1 BOX ~26eFt
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362 17k
SSD:
ODD: van
TÁP: FSP350-60APN ~8,5eFt
HÁZ: Gaba 2936 ~4eFt
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1eFt
76k -
ReKzZz
tag
Hello!
Új gépet vennék, erre a konfigra mi a vélemény?
(Játékokra lenne. pl.: Bf3 ultra grafon.Proci: -i7 920
Lap: -intel s1366os lap x58as chipset
VGA: -hd6870 vagy hd 5850 ezt még nem tudom
ház: -CoolerMaster elite 335
Ram: -4gb
hdd: -500gb
Na és persze valami 600-650w táp.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
katras
tag
Ha müködik azzal alappal meg mindennel akkor megrendelem.
-
x_o_n
veterán
válasz remington2 #15943 üzenetére
Ha raksz mellé még ramot akkor tökéletes.
-
Crias
senior tag
válasz katras #15957 üzenetére
Akkor hallgass fezlergabor-ra
Amúgy itt találtam tesztet a performance fül alatt van egy kis összehasonlító.
DE én azt mondom hogy az az ips paneles monitor legyen a fix, és azután veszel olyan procit amilyenre jut pénz.
zka67
LcPower tápot ugyan ne ajánljunk már...[ Szerkesztve ]
Crias
-
zka67
őstag
válasz Penkov Dávid #15954 üzenetére
A GT430-as kártyához legalább 400W-os tápegység kell.
4DB DDR2-es memóriát nem kapsz 15e alatt.Szóval én nem ajánlom ezt a gépet megvételre.
Az SSD meg a gép árából inkább vegyél egy Asrock H61M-HVS alaplapot ~11e
1 db 4GB-os Kingmax DDR3-as memóriát ~5e
Intel G540-es procit ~11e
Ház+táp LC-Power 7022B ~11eHDD-d van, veszel bele egy legolcsóbb dvd írót és kész a géped, játszhatsz vele.
A "videokártya" a prociban van és simán elmegy vele a dragonica, a crysis 1-2 és a dirt 3 is. -
Penkov Dávid
csendes tag
Szeretnék egy saját gépet, hogy a Szüleimét ne "zaglassam".
Azt szeretném, ha a gép legalább egy játéknak felelne meg: Dragonica.
Ez a játék igénye (Min.-Ajánlott):Windows XP
CPU: 1-2,4 GHz
RAM: 1-2 GB
VGA: 128-256 MBWindows 7
CPU: 1,5-2,4 GHz
RAM: 1-2 GB
VGA: 128-256 MBÉs találtam is egy jó gépet: Lenovo ThinkCentre M52 SFF 9210
Az ára kb. 12.000 Ft.
Az alap:
Processzor: Intel Pentium 4 3GHz HT (Logikai kétmagos)
Alaplap: Intel 945G chipset (Csak ennyit + a csatlakozókat tudtam meg az alaplapról.)
Memória: 1GB DDR2
HDD: 80GB S-ATA
Grafika: Intel GMA 950 128MB, Slot: PCI Express x16 (Osztott memória)
Belső csatlakozók 1x PCI Express x16, 1x PCI Express X1, 1x PCI, 2x SATA
Külső csatlakozók 2x soros, párhozamos, Gigabit LAN, VGA, Audio, 8x USB 2.0 port
Tápegység: 225 Watt, AC 120/230 V
És perszre egy DVD-ROM.Megnéztem a gyártó honlapját, és ezek alapján így "turbóznám" föl:
A RAM-okat kicserélem két 2 GB-osra. (Dupla csatornás teljesítmény.)
A HDD-ét egy 250 Gb-os 7.200 fordulatszámosra.
Talán még egy jobb DVD-író/-olvasót is.
Az Op.-nak egy SSD-t szeretnék.
1. kérdés: Van SSD S-ATA csatlakozó felülettel? (Mert S-ATA II és S-ATA III van.)És akkor a videókártya:
A választottam: nVidia GeForce GT 430 1GB DDR3
2. kérdés: A videó kártya teljesítménye elegendő lesz-e az adott játékhoz, illetve még a mai játékok egy részéhez? (Pl.: Dirt 3, Crysis 1-2-3 és még párat ki szeretnék próbálni.)
3. kérdés: A tápegység elegendő lesz-e ezen teljesítmény, illetve a plusz hardvereket bírni?A lényeg: Elég lesz egy kissebb Gamer gépnek?
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz katras #15952 üzenetére
Az a poén hogy az a6-ok között (kivéve a 3500-at) nagyon sok helyen a k-s van a legjobb árban, ahogy írtam 21,5k míg a 3650 ~22k eleve drágább, nem tudok pontos infót nézzél teszteket.
a 3500 2,1Ghz-en megy míg a 3670k alapjáraton 2,7GHz-en, hasraütésre 20% tuti van.
De az igp elvileg ugyanaz.
Milyen monitort akarsz venni? vagyis mennyit szánsz monitorra?Crias
-
őstag
Sziasztok. 50ezerből milyen alaplap + proci + ram kombót ajánlotok? Fő cél a játék lenne, később valószínű egy 9800GT lenne mellette.
Ja... majd elfelejtettem. Felbontás: 1024x768
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz katras #15947 üzenetére
SSD + Procit cseréld ki ha kiveszed akkor marad 37k-d
500GB-os hdd ~17,5k
A6-3670k ~21,5k
össz ~39k+2k ráfizetés van rajta viszont jóval erősebb a proci, amit tuningolhatsz is, ha jól értettem valami ilyesmire gondoltál, de csodát azért ne várj ettől sem, az igp-t nem fhd játékra tervezték
[ Szerkesztve ]
Crias
-
MZsoltee
veterán
válasz Procteres #15938 üzenetére
Egyrészről természetes.
Olyan szintre csökkent az áruk, hogy akinek kellet már megvette. A terjedésük elérte a csúcsot. Tehát már (majdnem) minden olyan háztartásban van pc ahova kell és már csak javítani illetve a kiesket kell pótolni. Ez lényegesen kevesebb mint amikor újdonság volt és mindenhova új kellett.
Valamint a trend is igaz a cikkben foglalt eszközök kezdik kiváltani a PCket részben.
Aki nem játszik vagy nem munkaeszköze esetleg a hobbija a PC annak vannak más alternatívák amik kiválthatják a PC. Így a potenciális vásárlók száma is csökken.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
horush
addikt
válasz shadow1901 #15941 üzenetére
PCI / PCIe x1, kb. mindegy, amúgyis kihasználhatatlan, hiszen rossz helyen vannak. Tudom mire való a pci slot, ne aggódj.
Asrockon a +2 sata3 az asmedia, szintén nem sokat ér.
Alaplapi spdif sem ér sokat, dts-t nem támogatja.
HDMI helyett dvi van, ez csak egyénfüggő, hogy kinek mi hasznosabb. -
remington2
senior tag
Hali!
Szüleimnek kellene egy olcsó, használt netezős gép. Találtam egy egy dell optiplexet, amelyekből elég sok van mindenütt használtan. 3 Ghz-es Dual Core proci, 1 giga ddr2 ram, 40 gigás lemez, Intel GMA3000, lényegében egész jó konfig, 20 ezerért.
Erről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
Crias
senior tag
válasz Procteres #15938 üzenetére
Szerintem
1. Agymosás -> vegyééé okostelefont, tabletnek több értelmét látom, de ez az én begyepesedet elmém, gondolom mindenki kihasználja a legtöbb lehetőséget amit nyújt.
2. A cikkben is ejtenek róla 1 egész mondatot hogy miért is csökkent a pc vásárlók köre.
2.a Jelenleg az előző 2 generációs procik is tökéletesek, a mai középkategóriás vga-k kihajtására (nyilván nem mindegyik)
2.b Az előző pont miatt a többség csak vga-t esetleg monitort cserél, vagy akik frissebb technológiát akarnak magukénak tudni. (Nekem is elég lenne ez az i3, de benevezek majd egy Trinity-re mert az nekem elég lesz, meg amúgy is kíváncsi vagyok mire lesz képes)
2.c azok akik high end vga karikat vesznek azok alól szokott elfogyni a régebbi technológia.
3. Majd ha jön az új konzolgeneráció ami majd kicsit megfingatja a pc-ket akkor lehet majd lesz egy kis fellendülés megint.4. Azért is hülyeség mert pc-n még mindig sokkal szebbek a játékok mint konzolon. Noti nagyon gyenge játékos gépnek, ami meg erős az felér egy fűtőtesttel is.
5. Az indexnek nem nagyon szabad hinni semmiben sem, lásd 1. pont.
Crias
-
shadow1901
aktív tag
válasz horush #15934 üzenetére
Ezek az Asrock B75-ök, nem 3 év garanciával vannak? Csak mert mindenhol 2 évet írnak. Vagy keverem valamivel őket?
H77-et megnéztem arra is 2 évet írnak.
Mert ha ez csak ilyen hirtelen fellángolás volt náluk akkor megértem az MSI-t.
2 vs 3 év gari.Viszont iponon ~700 ft árkülönbség van a kettő között (B75 pro3-M és B75-P45), az Asrockon +2 PCI slot, +2 sata csatlakozó és még a hangkártyáján is van optikai kimenet. Meg HDMI kimenet meg ami még nem tűnt fel a képek alapján.
Plusz a keretbe is belefért volna. Lehet, hogy nem használja, de eladásnál esetleg jól jöhet, vagy későbbi fejlesztésnél (TV tuner, hangkártya stb.).[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Procteres
csendes tag
Ehhez mit szólnak a profik?
http://index.hu/tech/2012/08/19/az_asztali_pc-nek_befellegzett/ -
horush
addikt
válasz katras #15935 üzenetére
Csak aztán nehogy egy hét múlva kiderüljön, hogy 72k.
LAP: Asrock A75M-HVS ~13,5eFt
CPU: AMD A4-3300 2.50GHz FM1 BOX ~13eFt
HDD: -
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~24eFt
ODD: van
TÁP: FSP350-60APN ~8,5eFt
HÁZ: Gaba 2936 ~4eFt
Összesen: ~70eFt -
katras
tag
Sziasztok!
Már csomószor írtam ide, de most derült ki, hogy végülis mire van keret, szükség.60-70K keretből kéne összerakni egy gépet irodai feladatokra, némi játékteljesítménnyel. Én AMD proci-ra gondoltam Llano-ra gondoltam, csak nem tudom melyikre. ODD-m van, sata2-es, és minden lehet a legolcsóbb alkatrészből. Mit ajánlotok?
Válaszotok előre köszönöm
-
fntastic
aktív tag
SATA3-as gyors HDD-t (200MB/s) mire célszerűbb kötni? SATA2-es Intel vezérlőre, vagy az Asrock B75 Pro3-M SATA3-as egyik vezérlőjére? (nem az Intel-esre, mert arra az SSD megy)
[ Szerkesztve ]
-
-
horush
addikt
válasz pacman789 #15918 üzenetére
LAP: MSI B75MA-P45 ~17eFt
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX ~47eFt
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu KHX1600C9D3B1K2/8GX ~12,5eFt
HDD: van
SSD: van
ODD: NEC AD-5280S ~4eFt
VGA: MSI R7770-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~33eFt
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~13eft
HÁZ: ENERMAX ECA3250-B Ostrog Fekete ~13Ft
CLR: XILENCE COO-XPF140 ~1,5eFt
Összesen: ~142eFt.Ez így egy elég korrekt gép. Jól felszerelt alaplap, erős i5 proci, 8GB ram, játékra is alkalmas vga, korrekt minőségű moduláris táp, usb3-mas ház, bele pluszban 1-1 12cm-es és 14cm-es venti. Esetleg, ha halkítani akarsz, akkor még vehetsz egy halk cpu hűtőt, pl: ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO, de a gyári sem egy túl hangos darab. Ha olcsósítani akarsz, akkor akár vehetsz i3-2120 cpu-t is, az sem mondható gyengének, ezt a vga-t kiszolgálja.
Crias: Szerintem ez a 7770 jobban megéri, a sapphire csak két év gari ad, míg az msi hármat, ráadásul ez olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz pacman789 #15918 üzenetére
LAP: ASROCK B75 Pro3 19.716 Ft
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX 46.939 Ft
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX 13.576 Ft
VGA: SAPPHIRE 11201-00-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 34.772 Ft
HDD + SSD: van
ODD: Kell? ha igen akkor Nec ad-7280s ~4,5k
HÁZ: SHARKOON Vaya Value Fekete 11.646 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM 12.561 Ft
CLR: Xilence venti ~1k
Összesen: 140.209 FtHa nem fontos egy helyről akkor házból xigmatek asgard pro ~12,5k
VGA meg mehetne 6870 ~44k-ért, ezzel eltudnál játszani FHD-ben is.A 7770-hez az i3-2120 is elegendő ~30k
[ Szerkesztve ]
Crias
-
myckey
veterán
Nos sikerült beállítanom a ramot
nem csak simán emelgetni kell a szorzót,hanem előtte ki kellet enableözni egy overclock funkcitó,és abban eleht egészen 2400-ig felhúzni és marad is szépen a helyén
így bírja 1600-at is 1.35v-on 9-9-9-24 be(gondolom lehetne vele babrálni,de most örülök annak,hogy rajta marad)csak win nem jelzi,vagy nem látom hol
tudom aida,de azon se tudok eligazodni,egyik helyen ezt ír,másikon már amazt de sztm ha biosba úgy marad akkor winnel nem kell foglalkoznom"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
pacman789
aktív tag
AZ lemaradt, hogyha ilyen igényeknek eleget tesz egy olcsóbb config akkor az is jöhet
-
myckey
veterán
válasz Coolmat #15921 üzenetére
Ilyen béta bios van,vagy mifene....A75M-S2V lappal(csak a honlapon írtak szerint akár 2400-ra is lehet állítani benne a memóriát,OC val,de a kisebbeket tuti vinnie kellene)
Crias:igenA8-3870K a fent említett lappal.csak ugye az ott(hivatalos giga oldal) feltüntettet infok miatt nem értem,miért nem tudom biosban nagyobbra rakni az 1333-ramokat(mármint ott nagyobbakat is írnak,bőven)
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Crias
senior tag
válasz myckey #15920 üzenetére
Namármost azt írtad hogy eddig A8-ad volt ott elvileg nem okoz gondot az 1600-as ram, ha közben intel procira is váltottál akkor ezen ne sokkold magad mert azok nem támogatják az 1600-as ramokat (az Ivy már igen de jelenleg csak i5-i7 van piacon, neked feltételezem a videokártyád alapján max i3 van)
Crias
-
myckey
veterán
válasz Coolmat #15919 üzenetére
OK
köszönök minden jó tanácsotIgen,a haverom is mondta(ezzel foglalatoskodik) hogy telepítésnél ne tegyem be hdd-t,csak ha minden stimmle az ssd-vel winnel
félreérthető voltam már megint.
nem 2gb ram,........most 8 gigát vettem,2 giga eddig volt 8gb kingston genesis lovo 1600mhz.(de jelenleg ez is baszakszik,nem tudom 1333-tól magasabbra rakni,bár 32 bites a win)megnézem a kártyát,ha addig eljutok,valamikor estére talán..ha nem jó és szarakodik,akkor megy vissza 8 napon belül,inkább bukom a szállítást,mint maradjon
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Coolmat
őstag
válasz myckey #15917 üzenetére
Egy jótanács: ha összeszerelted, és megnézted hogy a BIOS-ban látja az SSD-t és a HDD-t is, valamint AHCI-re van állítva a SATA, akkor telepítés előtt húzd le a HDD-t (tápkábelét elég), így nem fordulhat elő az az eset, hogy az MBR átkerül a HDD-re, ami azt eredményezné, hogy később a HDD-t eltávolítva a gépből nem indulna a Windows.
2GB RAM kicsit kevésnek tűnik nekem, legalább 4GB azért elkélt volna (főleg ilyen olcsó RAM árak mellett).
Ha a hőfok rendben van (alapjáraton <40fok, terhelve <70fok) és a kártya sem fagy semmilyen játékban, akkor totál felesleges visszaküldened.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni, max 150 a keret, amim van: 60gbos ssd, és egy tbos Samsung vinyó.
Ami kell: Minden más kivéve perifériák.
Legfőképp tanulásra használnám,( visual studio) , de néhanapján játszanék rajta, nem vagyok pixelbuzi, úgyhogy nem kell, hogy minden játék full hdban menjen. bőven elég a 720p is. A lényeg, hogy tudjak rajta játszaniElőre is köszi a válaszokat!
Üdv.:
pacman789[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz Árjaharcos88 #15915 üzenetére
kiderül....
most komplett gép összeszerelés,win rakás,ssd bütykölés,majd jöhetnek a tesztek,ha minden megy zökkenőmentesen,mert most csinálok ilyet életemben előszörha megfelelő lesz a hűtése,teljesítménye,akkor hagyom a fenébe.most mire verjem magam,mikor jelenleg egy A8-3870k vezérlőjét használom játékra,2gb rammal
remélem jó lesz.
ha meg valami nagyon rossz lenne a DC változathoz képest,akkor vissza megy...8 napig azt hiszem lehet,legfeljebb fizetem a költséget...még mindig jobb,mintha jól átbsznának
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
válasz horush #15913 üzenetére
igazad lehet.
voltaképpen jóval olcsóbb mint a DC változat és engem ez érdekelt,mert 1366x768-ra tuti minden tökéletes lesz.szóval lehet hagynom kellene.....mindenesetre írtam nekik,majd meglátom mit írnak
-
horush
addikt
válasz Coolmat #15911 üzenetére
A kép rossz, de ettől függetlenül azt kapta, amit rendelt (a képen top van, de egyébként ez csak sima a neve alapján). Ez alapján nem fogják cserélni, hiszen azt kapta, amit rendelt, s le is van írva a termék oldalán az iponon: "* A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérõ lehet."
RRasien: A jelenlegi felbontásodra ez a vga is bőven jó (leginkább sok), minden játék nagyon jól fog futni. Ez a cpu pedig nagyon szépen ki tudja hajtani a vga-t, tehát annak a cseréjével sem érnél túl sokat. A legszembetűnőbb gyorsulást úgy is az ssd hozza, hidd el, jól jársz vele. Össze sem lehet hasonlítani egy ssd-s gép működését egy ssd nélkülivel
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz Árjaharcos88 #15907 üzenetére
DCT rövidítés: Direct CU Top. Szerintem is zárjuk le az ügyet azzal hogy összeszereli és kipróbálja, ha jó, hűvös stb. akkor nincs értelme visszaküldenie.
[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
na jól indulok és akkor még össze kellene raknom a komplett gépet meg aztán wint telepíteni ssd-vel görcsölni...........
kva életbeírtam nekik.rendelésemben is benne van,én nem erre adtam le a rendelésemet
de most leshetek.....mikorra ezek majd írnak a hosszú hétvége miatt.... addig ott csücsül a vganem tudom már másképp írni
ami a külföldi oldalon van(újabb) az jöttén erre adtam a rendelésem.
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7770_1gd5_pcie/215288
ennek a neve is szerepel minden hivatalos iratonha ezt használom,az nem hátrány a visszavételben,mármint ha kipróbálom hosszú lesz ez a nap
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz myckey #15899 üzenetére
Csinálj már egy GPU-z képet kíváncsi vagyok mit mutat,
mert elvileg lassabb kicsivel (20Mhz a referenciához képest) mint az amit rendeltél viszont a leírás alapján jobbnak kellene lennie, de a fene se tudja...
Szerk: Mégse nyert ez nem az amire gondoltammert ezt az új hűtő modellt a Ghz Edition-re dobták rá ahogy én látom pár kép/bolt alapján, mondjuk furi hogy az asus honlapján nincs ilyen hűtő.
Szerintem ha a Ghz Edition-t kaptad akkor ne szarakodj, mert elvileg kicsivel jobb kártyát kaptál.Vagy a TOP változatott vetted? Mert az 1100Mhz-en megy mondjuk az drágább is lenne mint ez, szóval nem hiszem hogy azt rendelted.
Szerk: Mivel a papirokon más szerepel így gariztatni se tudod majd ha szükség lenne rá így én mindenképpen szólnék vagy legalábbis megkérdezném hogy most mi a fene van.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Coolmat
őstag
válasz Árjaharcos88 #15904 üzenetére
Ezt rendelte, ennek a nevében nincs benne a TOP, vagyis nem gyárilag túlhajtott változat.
-
myckey
veterán
válasz Árjaharcos88 #15901 üzenetére
na akkor.
EZT kaptam
http://www.shop.bt.com/products/asus-amd-radeon-7770-hd-1ghz-1gb-pci-express-3-0-hdmi-864D.htmlÉN EZT RENDELTEM.
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7770_1gd5_pcie/215288
ennek a neve is szerepel a papírokon,stb....hivatalos akármikenDE,azon a külföldi oldalon(amit most is linkeltem) egy árban van a 2 kártya,de amit kaptam,talán újabb verziónak tűnik
viszont ami most nálam van,olcsóbb volt,mint a DC változat,ezért is vettem gyorsba,azon a napon tették ki amikor rendelni akartam a másikat(régebbit!?)
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz Árjaharcos88 #15901 üzenetére
Én is lecsekkoltam a honlapot, és nem lepne meg ha később kerülne csak ki az új változat az oldalra minthogy ténylegesen kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest