Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Akkor ez lesz, ez már tuti.
Alaplap esetleg ez?Na meg cpu?
INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX
Megy a variálás
[ Szerkesztve ]
havri
-
vond
MODERÁTOR
válasz havri1 #15097 üzenetére
Jó az a Corsair is, bár néhányan panaszkodnak bizonyos "ciripelésre" vele kapcsolatban...
Én most inkább vennék egy moduláris Sharkoon WPM 400-at... Nagyon jól fog jönni, hogy lecsatolhatod a felesleges kábeleket a felsőtápos (vélhetően minden kábelmenedzsmentet nélkülöző) házadban... Kb. egy ezressel kerül többe...
A 60-64-es SSD is bőven elég az op.rendszernek és a gyakran használt programoknak, plusz 1-2 játéknak...
(#15099) ShellKretor:
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Truthless
csendes tag
Akkor úgy írom, hogy minden alkatrészre szükségem van. Kivéve egér, bill, monitor, DVD olvasó. Nekem pusztán egy konfig kell. (hardverek, és gépház)
-
vond
MODERÁTOR
válasz peti1234567 #15092 üzenetére
Ez így egy szép kalap kaki...
Javasolnám elolvasásra az első hozzászólást, ahogy a topic címében is látható... Az alapján tedd fel a kérdéseidet...(#15089) Truthless: Te is fogalmazd át, bővitsd ki egy kicsit az ajánlatkérésedet...
[ Szerkesztve ]
-
peti1234567
csendes tag
sziasztok Lenne egy olyan kérdésem uj gépet akkrok venni ezek lenének bene..Proceszor:AMD Phenom II X4 965
alaplap:Asrock 960GM-GS3 FX alaplap
Videokártya:Sapphire 6670 1G DDR5
ramingston HyperX Blu 4GB 1333MHz DDR3
Táphieftec iARENA GPA-500S 500W OEM
ez igy megfelelö konfigurácio?? -
Dinter
addikt
Milyen arányban kell lennie kb. a VGA-Proci árának?
[ Szerkesztve ]
-
Truthless
csendes tag
Hello mindenki,
Egy komplett gamer PC konfigot kérdeznék tőletek, és ha tudtok mellé egy "csöndes" gépházat, az jó lenne. (4 magos procit mindenképpen szeretnék, és a hűtést sem szeretném elhanyagolni.)
Mindenre van kb. 120K-130K.
-
Diablo18
senior tag
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz bluemirage #15085 üzenetére
Rendben, köszi még egyszer
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok. Bocsánat ha rossz forumba írok , de sürgős lenne a kérdés.
Minap vettem egy gépet ezzel a speccel:
C2D E4500 2,2ghz
Ati HD 6770 1GB
4GB DDR2 RamKét probléma merült fel.
1: az alaplapon pirosan világit a led, a gép tökéletesen fut, mitől lehet ez?
2: Tökéletesen fut a BF3 egy ideig! Aztán becsíkoz vagy elsötétül a kép és vége, kifagy a hang, minden. csak hardresettel tudom kikapcsolni.Asztalon semmi baja.
Túlmelegszik valami, jólgondolom? megnézném programmal h mennyi a hőfok akkor, de nem tudom ugye mert kifagy?
ötlet?
köszönöm
Bankkártyával? Hát persze!
-
őstag
válasz Árjaharcos88 #15077 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, hogy az Intel oszlop 'el van csúszva'. Pedig ez egy régi tábla amit mindig frissítgetnek. Egyébként a HD4000-esen látszik a legjobban, amit ezekkel raktak egy blokkba:
6800 Ultra, 7600 GT, 7800 GS, 8600 GS, 8600 GT (GDDR3), 9500 GT (DDR2)
Szerintem az elsőknél is jobbnak kellene lennie egy HD4000-esnek.Érdekes módon az AMD/Nvidia oszlopokban nem látok olyan elcsúszást ami nagyon vitatható lenne. Én főképp úgyis erre használom. Az Intel HD-ra inkább Google-z ki teszteket. Már elég sok van fenn.
Meliora sunt bono inimica
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz Árjaharcos88 #15079 üzenetére
Én a másodikat
(#15080) vond - számítógép mérte az idejüket
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Te kérdezel, kolléga?
Ha mindenképp kell a 2500K ereje, akkor az első (bár az a táp+ház elég szörnyű), minden más esetben a második (az egy szép, kiegyensúlyozott konfig, megbízható alkatrészekkel)...
(#15079) Árjaharcos88: Ez nagyon baba (mi is néztük)... De hogy a sz'rba jön ez ide?
[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
Megvan a 7. olimpiai aranyunk, női kajak egyes 500 m Hurrá
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, melyik gépet vennétek a kettő közül, egy árban vannak
GigaByte GA-B75M-D3H
Intel core i5 2500k
Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3
LC Power LC6550GP2 550W
Western Digital Caviar Blue
+24-26e -ért VGAvagy
LAP: ASROCK B75 Pro3-M
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT
VGA: ASUS HD7770-DC-1GD5-V2 PCIE + DiRT Showdown
HDD: HITACHI 500GB 7200rpm 32MB SATA3
HÁZ: Sharkoon Vaya 8.525 Ft + venti
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz bluemirage #15074 üzenetére
Értem, köszi. Szerintem mindenképp alulértékelt a HD2000 a táblázat szerint, vagy az érzékszerveim becsapnak
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
-
-
őstag
válasz Árjaharcos88 #15069 üzenetére
Értelemszerűen, nemcsak a sor, azaz a blokk számít, hanem az azon belüli sorrend is. A blokkon belül csökkenő sorrendben vannak a kártyák elméletileg.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Ocarina #15071 üzenetére
Annyira nem vagyok képben, de asszem a ZOTAC-nak vannak ilyen HTPC cuccai 50 ezer környékén... Esetleg egy jó médialejátszó/settopbox + külső vinyó?
De szerintem kérdezz be a HTPC topic-ba, ha tényleg ilyen feladatokat kell, hogy ellásson a gép...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Harlequin88 #15010 üzenetére
Hali!
Most látom, hogy Te meg kimaradtál?
Azt a komplett gépet úgy, ahogy van, felejtsd el...
Ez így egy elég korrekt mindenes gép, SSD-vel, egész jó, nagyon kis fogyasztású videókártyával, kétmagos processzorral, jól felszerelet alaplappal, megbízható táppal és korrekt, USB3-as házzal, kicsit több mint 120 ezerből:
LAP: ASROCK B75M-GL ~15k
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX ~15,5k
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5,5k
GPU: SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 PCIE ~27,5k
SSD: OCZ Aglilty 3 60GB ~16,5k
HDD: WD 500GB Caviar Green 7200rpm 64MB SATA3 WD5000AZRX ~18k
ODD: NEC AD-7280S Fekete OEM ~4k
TÁP: FSP400-60APN ~10k
HÁZ: Sharkoon Vaya Value (fehér vagy fekete) ~11k
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1k
+1 SATA kábel ~1k
Összesen: ~125kOlcsóbban, kicsit erősebb procival és VGA-val, SSD nélkül, gyorsabb vinyóval a rendszer alá:
CPU: INTEL Pentium G850 2.90GHz 1155 BOX ~19,5k
GPU: VTX3D VX7770 1GBD5-2DHX PCIE ~33,5k
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~18k
TÁP: FSP400-60APN ~10k
HÁZ: Sharkoon Vaya Value (fehér vagy fekete) ~11k
Összesen: ~117,5kEsetleg ha apró is játszik, akkor alig 20 felett lehet már i3-asokat venni, és videókártyából is beleférne egy HD6870, vagy GTX560... Ezen kívül még esetleg a vinyót lehet megvenni hardveraprón (figyelve arra, hogy tökéletes állapotban legyen), a többi dolgon nem sokat lehet spórolni és nem is nagyon ajánlott használtat venni pl. SSD-ből...
-
Jim-Y
veterán
válasz <MZ/X> #15068 üzenetére
nem, de egy mini-ITX konfig is csak akkor fér be egy hátizsákba, ha az t.k már HTPC, pl egy ilyen házzal kell számolni, ha hátizsákba akarod tenni: [link]. De ugye itt el lehet felejteni a dVGA-t és a többit.
Ha egy kompakt méretű gamer konfigot szeretnél, az legjobb esetben is csak az autóba fog beférni. miért? Mert egy gamer konfig esetén a házban kell hely:
- egy atx méretű tápnak
- egy high-end videókártyának
- egy merevlemeznek a játékokhoz, bár ezt meg lehet oldani ssd-vel is
- és az alkatrészek hűtésénekezek pedig pont annyi helyet foglalnak, hogy egy sztenderd hátizsákba nem férnek be.
Verdikt: vagy a kompaktságot adod fel valamilyen szinten, vagy megelégszel egy HTPC-vel..
-
Jim-Y
veterán
válasz Árjaharcos88 #15066 üzenetére
igen, de te nem az Intel HD2000-re voltál kíváncsi?!
Discrete: FX 5800 Ultra, FX 5900 XT
Go (mobile): 6600, Go 7600 (64-bit)
---
Discrete: 9500 PRO, 9600 XT, 9800 PRO (128-bit), X600 XT, X1050 (128-bit)
---
Mobility: 9800, X700, X1350, X1400, X2300, HD 2400
---
Integrated: Intel HD Graphics (Core i5-6x1), 2000[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
Diszkrét: 4 Ti 4600, 4 Ti 4800, FX 5700 Ultra, 6200, 8300, 8400 G, G 210, G 310
Go (mobil): 315M
Diszkrét: 9600 PRO, 9800 LE, X600 PRO, a HD 2300
Mobilitás: 9700 (128 bit), X600, X1300
integrált: Xpress 1250 Integrált: Intel Graphics HD (Core i3 5x0, 6x0-Core i5)
Ezek voltak egy sorban -
Jim-Y
veterán
válasz Árjaharcos88 #15064 üzenetére
elméletileg annál erősebbre datálja...
-
Árjaharcos88
aktív tag
-
vond
MODERÁTOR
Óóóó, de sajnálom... Pedig nem volt egy rossz konstrukció szerintem...
Na mindegy, annál többet fog érni az enyém, ha majd egyszer eladom...(#15062) Árjaharcos88: Szerkessz! Inkább csak nem figyeltél, hisz' 22 másodperc telt el a két hozzászólás között...
(#15064) Árjaharcos88: A régi gépemben nekem is 9600 Pro volt... Arról váltottam i3-2105-re, iHD3000-re... Hát, elég erős különbség van a kettő között (persze ez nem iHD2000, de akkor is)...
MMH6-ot pl. simán nyomom FullHD-ben közepes/alacsony beállításokkal...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Árjaharcos88 #15057 üzenetére
nem tudom mennyire hiteles, de érdekelhet téged
Vond: Sajnos i3-2105-öt nem lehet kapni, még használtan is ritka mint a fehér holló, ugyanis beszüntették a gyártását
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Árjaharcos88 #15057 üzenetére
Kicsivel a HD 5450 alatt van a teljesítménye...
Ha sokáig maradnál dGPU nélkül, akkor esetleg bevállalhatnál az i3-2120 helyett egy i3-2105-öt, vagy 2125-öt... Azokban már Intel HD 3000 van, ami majdnem kétszer olyan erős, mint az Intel HD 2000...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz <MZ/X> #15051 üzenetére
Ja igen, írni akartam csak elmaradt, szerintem például az említett házba lehet erősebb konfigot is rakni, de mindenképp kevésbé melegedős, kevésbé fogyasztós vga-t raknék bele, tehát AMD Series 7000-et. pl 7850, az FHD is bőven elég, és nem fog megfőni. Mehet a tuning is, ugyanis a Prodigy házba elég magas coolerek is beférnek. Ugye így csak egy igény csorbul, a méret, mert ez a BitFenix prodigy ház inkább mATX méretekkel rendelkezik. Egyet kell megérteni, hogy ha a cél a minél kompaktabb méret, akkor nagyjából a házon áll, vagy bukik az egész konfig, ugyanis ahhoz, hogy tuningos konfigot tudjon az ember összerakni, kell egy ház, ahol az alkatrészek szellőzését meg lehet oldani. mATX méretben pedig minden további nélkül megoldható egy high-end konfig összerakása is. üdv
-
Árjaharcos88
aktív tag
Üdv!
Meg tudja valaki mondani, hogy az intel prociban lévő HD2000 kb. melyik videokártyának felel meg? A régi Sapphire 9600 pro-mnál biztosan jobb, ez már tisztán látszik
-
vond
MODERÁTOR
válasz ZozzHUN #15049 üzenetére
i3-mal csak így jön ki:
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~30,5k
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5k
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~16,5k
TÁP: FSP FSP350-60APN ~8k
HÁZ: SHARKOON MS140 ~11k
(vagy FRACTAL DESIGN Core 1000 ~11k)
CLR: XILENCE COO-XPF92.R ~1k
Összesen: ~87kMég a lapon lehetne 3 ezret spórolni egy H61M-GS-sel, de szerintem megéri a B75M-GL azt a kis plusz pénzt...
Esetleg egy elég erős AMD FM1 variáns kicsit olcsóbban:
LAP: ASROCK A75M-HVS ~13,5k
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX ~27k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz ~6k
HÁZ: SHARKOON MS140 ~11k
(vagy FRACTAL DESIGN Core 1000 ~11k)
CLR: XILENCE COO-XPF92.R ~1k
Összesen: ~83k[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Rickazoid #15052 üzenetére
Linux alatt fogalmam sincs, hogy milyen szoftverrel és milyen hardveres támogatási háttérrel lehet videót kódolni.
A GT630... szerintem gyenge. Helyette már kereshetsz is mást. A Fermi család utolsó tagja, GF108-as a lelke... 96 CUDA maggal, ha jó emlékszem.
Tehát vagy vársz egy normálisabb GT640-re, vagy más Kepler-es sok CUDA-s kártyára, vagy veszel egy régebbi, erősebb Nvidia-t. Vagy AMD-t, ha éppen neked a másik szabványt támogatják a kódolóid, de ennek utána kellene nézned.Meliora sunt bono inimica
-
vond
MODERÁTOR
válasz Ocarina #15048 üzenetére
Mindenképp mini-itx kellene? Nem lenne elég mATX?
Egy kicsit megdobja az árat az előbbi...Olcsó ITX házzal, értelmesen összerakva kb. ennyire jön ki:
LAP: GIGABYTE GA-A75N-USB3 ~20,5k
CPU: AMD A4-3300 2.50GHz FM1 BOX ~13k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz ~6k
HDD: SEAGATE 500GB ST500DM002 ~17,5k
TÁP: FSP350-60APN ~8k
HÁZ: CODEGEN MX-31-A2 300W ~9k (táp kuka)
+1-2 ventilátor
Összesen: ~74kEsetleg egy Cooler Master Elite 100 ház+táp kombó ~12 ezerért (bár nem tudom, pontosan milyen minőségű 150 wattos tápegység van benne - akár jó is lehet, a teljesítménye bőven elég)... Vagy egy sokkal pofásabb Lian Li PC-Q07 ~14 ezerért (Ebbe kell a fenti FSP táp)...
A 23,976 fps és az erősebb IGP miatt AMD FM1...
Nem tudom mondjuk, hogy nem lenne-e elég egy 60-as SSD... Bár gondolom a filmek miatt nem...
Egy mATX lappal lehetne jó 7 ezret spórolni, csak akkor házból is olyan kell...
Esetleg egy 100/100-as használt vinyó... Ezzel is elég sokat lehetne fogni...
Egyébként ha csak erre kellene, akkor akár egy olcsó egybegépet is vehetne, vagy akár egy 30-35 ezres táblát egy külső vinyóval (ha ez így megfelel)... Ezek is gond nélkül viszik már a FullHD filmeket...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ZozzHUN #15049 üzenetére
4 magos vagy szálas olcsó irodai gép, olcsóbban, mint az általad drágálott I3, az így hozható ki, LIano alapkon. Többet fogyaszt, talán kicsit lassabb is, de irodai célra sokáig elég lesz!
Ennél szerintem már nincs lejjebb.CPU: A6-3670 2,7Ghz 22,3K (itt tudsz kb. 10eFt-ot fogni)
LAP: ASROCK A75M-HVS 13,5K
+1 db. 4GB 1600-as DDR3, kezdésnek. Aztán később még mehet bele +4GB
350 W-os FSP táp jó lesz.
stb...
Ezek a számok bruttó számok, mint itt mindig... De céges vásárláshoz nem a nettót kell nézned?[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
Hamarosan PC-t építek, ezért összeállítottam egy listát a lehetséges konfigurációról.
Az overclockot teljesen hanyagolnám most is és később is.
A gép nem játékos gép lesz, inkább csak multimédia lesz a szerepköre az egyéb teendőkön (net, tanulás) kívül, tehát 1080p videót gond nélkül kell vinnie Arch Linux alatt, sőt nem bánnám, ha BD minőségű videó is menne neki, ahogy a szerkesztés, főképp csak vágás, kivágás és kódolás, BD minőségnél azért jóval alacsonyabb szinten, de fullHD felbontásban, jellemzően x264 kodeket és matroska konténert használva és jól jönne, ha tömörítetlen képeket is tudnék gond nélkül szerkeszteni, szintén Arch Linux alatt... de ennek igazából nem is tudom mik a követelményei, besegít-e a videokártya például ebbe, még nem fogtam bele egyelőre ilyenbe, előbb egy jó fényképező és egy megfelelő könyv fog kelleni, hogy egyáltalán készíthessek ilyen képeket... de ugye a gépet hosszabb távra tervezem összeállítani, minimum 3, max. 5 év. Mondjuk programozni is ezen fogok.. bár nem tudom a közeljövőben milyen szintre megyek vele, de op.rendszereket vagy díjnyertes játékokat biztos nem fogok írni. Mondjuk az sem utolsó szempont, hogy AUR-ből származó csomagok fordítására ne kelljen sokáig várnom... bár remélem erre a processzor több, mint elég, azért nagy ugrás lesz egy T7300 után.
Ja és Windows (7 vagy 8) futtatása VirtualBox-ban lesz még a feladata.Ez lenne a lista:
- alaplap: Intel DH77EB dobozos
- processzor: Intel Core i5-3550 3.30GHz dobozos
- RAM: Corsair Vengeance Low Profile 2x4GB DDR3 1600MHz CL9
- SSD: OCZ 120GB 2.5" Agility 3 Series SATA3
- ház: Thermaltake Armor A30
- tápegység: FSP Aurum Gold 600W
- videokártya: Gainward 2593-BLISS GT630 1GB GDDR5
- és végül a monitor: DELL U2312HMKérdés: ezek az alkatrészek így, ebben a formában kompatibilisek, mind működik majd ahogy kell és minden elfér a házban rendesen? Már átnéztem kompatibilitási listákat és méretadatokat az egyes alkatrészek gyártóinak az oldalán, aszerint nem lesz gond, de mivel ez lesz az első PC építésem új alkatrészekből, teljesen neten rendelve mindent, így biztosra mennék és tapasztaltabb embereket kérdeznék. Főleg inkább a belső csatlakozásokban vagyok bizonytalan... mármint a kábelezésben, kivezetésekben.
A videokártyáról mi a vélemény? Elbírna a feljebb említett feladatokkal elégséges szinten, amíg erősebbre nem cserélem (például EVGA GeForce GTX 550 Ti FPB 1GB DDR5... de ez még változhat tavaszig)? Videokártyákban nem vagyok tapasztalt, a Linux miatt pedig gyakran vakarom a fejem és nem tudom hova tenni a leírásokat, specifikációkat és teszteket, hisz leszámítva pár erre specializálódott oldalt, minden a Windows-ról szól.
A processzor, ahogy néztem az Intel oldalán, rendelkezik a virtualizációs képességekből mindennel, de azért erről is jól jönne egy megerősítés, a lehető legoptimálisabb rendszert akarom felépíteni, ami hatékony, de nem drágább a kelleténél. Egyébként 250.000 Ft a keret monitorral együtt... felfelé max. még egy húszas belefér elvileg... de ha több összejönne, akkor azt inkább egy U2412M monitorra költeném.
Processzorhűtő? Elég a gyári vagy inkább másikat célszerű venni? Azt se tudom milyen van a processzorhoz, erről nem találtam hiteles adatot. Viszont egy Thermaltake ISGC-100-as hűtőt kinéztem, az 70 cm magas, így elfér a házban, amiben 90 cm a korlát. A kérdés csak, hogy ilyen esetben nem akadályozná-e mondjuk a RAM-ok berakását. Igaz Low Profile RAM-okat néztem, de a hűtő is az, ráadásul az alaplap microATX. Másik hűtőhöz kell vajon hővezető paszta külön, vagy ezeknél már rajt van, ami kell?A későbbi bővítéseknél szerepel majd még egy SSD és egy BD író, valamint egy hangkártya egy megfelelő hangrendszer mellé, még két ugyanilyen RAM, egy PCI Express ExpressCard olvasó, egy mini PCI Express WLAN/Bluetooth modul, ezek rámennek az alaplapra, és egy sok az 1-ben memóriakártya olvasó, ami 3,5”-os helyre épül be és belső USB-ből táplálkozik. Namost ha jól néztem, akkor az Armor A30-nak van külső 3,5"-os helye. Ezekről még anyagi keretet nem tudok, nem is ajánlatot vagy véleményt kérek ezekkel a bővítésekkel kapcsolatban, hanem a tápegység miatt írtam ide őket. Elég ezekhez, a bővítések és egy esetleges videokártya-csere után? Mint írtam, az összes bővítés beszerzése tavasszal várható, legkésőbb márciusra. A Thermaltake kalkulátorát használtam, aszerint mindennel együtt, 8 USB eszközt, két SSD-t (HDD-k USB-n lesznek csatlakoztatva) és egy GeForce GTX 550 Ti kártyát feltételezve 85% TDP-vel, 90%-os terhelés mellett és 25%-ra állítva a kondenzátor öregedést, 437 W fog kelleni. Amúgy jellemzően meddig jó egy ilyen táp?
A hangkártyáról lenne még kérdésem, hogy érdemes-e venni olyat. Az alaplapon ugye ott a hangprocesszor, egy szimpla fejhallgatóval pedig akkor se vennék észre nyilván különbséget, ha negyed milliós hangkártyára cserélném... namost itt nem erről lenne szó, egyrészt egy 5.1-es hangrendszert tervezek venni jövő tavasszal.. még nem tudom milyet, másrészt karácsonyra egy CoolerMaster Storm Sirus nevű fejhallgatót. A HD filmeknél ugye jellemző hangsávok vannak, viszont amivel mindig problémám van minőségileg, az nem is a 6 csatorna, arra kevésbé vagyok érzékeny, hanem a tömörítetlen (FLAC) audió, abból is a black metal, death metal, stb. zene. Részben ezért is a Storm Sirius ötlete (másrészt a térhangzása miatt), valamint hangkártyából egy Asus Xonar DX/XD 7.1. Mit tud az alaplapi HD Audio és a Realtek ALC 892? Úgy értem ha nem audiofil az ember, de van egy jobb fejhallgatója és hangrendszere, bár egyik sem csúcskategóriás, max. közepes, akkor van értelme egy dedikált hangkártyának? Javít hallhatóan mondjuk egy Cradle of Filth szám minőségén? Egyáltalán egy ilyen 8 hangszórós fejhallgató jó zenehallgatásra is, főleg ilyen zene esetében? Vagy ehhez mi lenne az ideális?
Mit hagytam ki? Remélem semmit.
Köszi!
ui.: Mit takar, hogy egy alaplap dobozos és hogy egy DVD/BD író OEM? A boltokban kapható OEM Windows telepíthető legálisan virtuális gépre vagy ehhez másfajta licence kell?
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
<MZ/X>
őstag
Köszönöm szépen a választ!
Ennél gamerebbet szerinted sehogy sem lehet összehozni? Ha mondjuk egy H60-at vagy akármit raknék a procihoz, és egy olyan Accelero kompakt vízhűtést, akkor mondjuk csak a RAMokat meg a hidakat kell hűteni (csak SSD lenne benne), és ha belepakolnám a legjobb Noctua erő-ventillátorokat akkor se lehetne megoldani? mATX-ben esetleg?
Original's never fit - Socket 370
-
atila4
senior tag
Játékra mi éri meg jobban? Intel vagy AMD?
Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Kéne még egy konfig ötlet 80.000ért. Irodába lenne, lehetőleg minél kisebb, kevesebbet fogyasszon, és halk legyen. Sok-sok évre kell, iPonból szeretném. Én összeállítottam egyet, de majdnem 100.000 lett a vége
Ami kell bele: alaplap, 4 szálas proci integrált gpu-val, 4gb memória, ssd (hdd nem kell), táp, ház (mATX-es).
Én a procinál akadtam el, AMD-t néztem először, de végül i3-2120nál maradtam, gondolom ezért is ment fel a konfig ára. 4 szálat szeretnék a jövőre nézve, nem 2-t.
-
vond
MODERÁTOR
Miért nem jó az, amit én írtam? Ha valami mégsem kell belőle, akkor azt lehet másra fordítani, pl. nagyobb SSD-re, jobb VGA-ra, stb...
Sandy i3-ból nincs "K-s"... És valószínűleg Ivy-ból sem lesz (bár ki tudja - örülnénk neki, az biztos)...
ASRock P67 Pro3 régi chipset-es lap, bizonytalanul működő USB3-mal... Nem ajánlom... Akkor inkább Z75/Z77, ha mindenképp tuningos kell... De miért is kellene?
RAM maradhat az, amit Te írtál... Ha mégis kell 8GB, ez egész jó vétel...
A CM334U-ban gyakorlatilag semmi kábelmenedzsment nincs, mondjuk abban a TT-ben sem sok, amit én írtam... De most nagyon szegényes a házkínálat ájponban... Nem férne bele egy Xigmatek Asgard Pro ~12,5 ezerért máshonnan? Hidd el, megérné... Ha mégis marad ez a bót, akkor esetleg USB3-as Sharkoon Vaya Value 10-11 ezerért, egy plusz ventivel (amíg nincs sima Vaya)...
A Hexa 500 CPU tápkábele rövid lesz alsótápos házba... Vagy kell venned hozzá hosszabbítót, vagy vegyél más tápot... Miért nem jó az a WPM400, amit írtam? Bőven elég a teljesítménye még egy HD7850-hez is, és ráadásul moduláris...
[ Szerkesztve ]
-
-
Winne
nagyúr
Szia!
Köszi a választ. Ezt tettem első körben össze, ebben a vga változott Sapphire 7770-re, ami árban ugyanannyi és a lap/proci, vagy csak a proci cseréjével megvan akkor a 150.
Szandikánál az i3-ból van "K"-s tuningproci? Ha nincs, akkor nyilván nem kell a P67-es lap, lehet van jobb H67-ben ennyiért.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
vond
MODERÁTOR
válasz regener #15021 üzenetére
Igen, azok... Természetesen az 1 terás sokkal jobban megéri (alig 3-4 ezer forint dupla tárhelyért)...
Az ST1000DM003 nagyon jó választás, esetleg még jó lehet a szintén gyors, egytányéros, 2 év garanciás WD10EZRX is... Vagy ha rendszer is lesz rajta, akkor meg inkább WD10EALX...
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
2500K-val, 120-as SSD-vel, erős videkártyával, meg minden mással nem fogtok beférni 150 alá... Még talán használtból sem...
Kötni kell egy kis kompromisszumot pár dologban, de ez pl. egy nagyon korrekt konfig ~150-ből, ájponból:
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~30,5k
GPU: VTX3D VX7770 1GBD5-2DHX PCIE ~34k)
(GIGABYTE GV-N550D5-1GI GTX550Ti 1GB GDDR5 PCIE ~31k)
HDD: WD 500GB Caviar Green 7200rpm 64MB SATA3 WD5000AZRX ~18k
TÁP: SHARKOON WPM power supply series 400W ~14k
HÁZ: THERMALTAKE VN40001W2N Commander MS-I ~12,5k
+1 SATA kábel ~1k
Összesen: ~152k (~149k)Persze lehet rajta súlyozni nagyon sok helyen...
DVD írót akár el is lehetne hagyni, házból is szokott lenni viszonylag korrekt Sharkoon Vaya 8 ezerért (most sajnos nincs), és akkor már meg is van a 120-as SSD-re való...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz havri1 #15033 üzenetére
100k, ájpon:
CPU: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX ~46k
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~25,5k
Összesen: ~100kVideókártya, ház milyen?
Ha van egy komolyabb VGA, akkor már nem lesz jó a táp, ebben az esetben Sharkoon WPM400, Chieftec CTG500, CORSAIR CX430W v2, vagy ha kell, akkor még komolyabb...
Ha alsótápos ház van, akkor a 350-es FSP kábelei rövidek lesznek...
Ha elég a 60 gigás SSD, akkor azzal nyerhettek 8-9 ezret, s akkor mehet egy komolyabb tápegység, és még akár még 4 giga memória is... Vagy akár egy még jobban felszerelt alaplap...
-
Kronk
őstag
Ezt raktam össze:
Alaplap GIGABYTE GA-Z77X-UD3H 39.673 Ft
Processzor INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX 85.744 Ft
Memória CORSAIR 16348MB Vengeance Low Profile DDR3 1600Mhz CL9 QUADKIT CML16GX3M4A1600C9 30.791 Ft
Videókártya MSI N550GTX-Ti Cyclone II 1GD5 GDDR5 PCIE 40.293 Ft
Merevlemez WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EARX 22.403 Ft
SSD SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW 30.531 Ft
Optikai egység NEC AD-7283S-0B Fekete OEM 5.461 Ft
Ház FRACTAL DESIGN Define R3 USB3.0 BlackPearl 29.273 Ft
Táp CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W 22.720 Ftösszesen: 306.890
Sajnos olyan GT640-es kártyát GDDR5 memóriával nem találtam... még az árgépen sem, amik ott vannak a cég weblapján már más leírással szerepelnek...
Mit szólsz hozzá?
http://totesz.myminicity.com/
-
Dinter
addikt
Hihetetlen mennyivel olcsóbbak eBay-en a cuccok újonnan, mintha Mo-n egy nagyker áruházból vennénk.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Annyiban segítsetek nekem pls, hogy összeraktam a gépet egy listába, aminek 171 Matyi lett a vége, de ők 150-et gondolnak költeni, ergo a prociból engednék, első körben ezt a lapot tettem egy 2500k-val bele.
Sandy és Ivy jöhet szóba, de az i3-asok között már nem vagyok képben, mit ajánlotok helyettük? Tuning nem feltétlen fontos.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Módosult havernál a gépvásárlás.
Fizetett a biztosító
Tehát a keret 100e ft (bruttó), iponból rendelnék neki.
Amire szükség van:Alaplap
CPU (i5 jó lenne)
RAM (4gb elég)
Táp
SSD (64/128gb)Tudnátok segíteni, nehogy mellé lőjek?
Köszönöm!
havri
havri
-
Kronk
őstag
Oké, akkor egy Gigabyte alaplapot szeretnék kérni, és egy olyan csoda 640-es vga-t...
-
őstag
A GT640 GDDR5-el szerelve kétszer több (384/192) CUDA magos, mint a régi' GTX550-Ti és jóval kevesebbet fogyaszt. 75W vs 116W... emiatt valszeg külön tápcsatlakozó sem kell majd neki. Jelenleg videóvágáshoz, CUDA-ban a GT640 a legjobb ár/érték arányú kártya. Új, már Kepler alapokon nyugvó fejlesztés. Bár ebből GDDR5-ös ritka, mint a fehér holló.
Én pont arra várok, hogy legyen DDR5-ös, az új Kepler-es, sok CUDA-s passzív Nvidia kártya.[ Szerkesztve ]
-
szben05
tag
válasz ->Raizen<- #15013 üzenetére
Na ezen jót röhögtem. Ezt te sem gondolhattad komolyan.
-
Jim-Y
veterán
Régi foglalatra nem érdemes építkezni szerintem, főleg nem 60K-es alaplappal...
LAP: ASROCK Z77 Pro3 24.006 Ft
CPU: INTEL Core i7-3770K 3.50GHz 1155 BOX 85.744 Ft
RAM: 2x CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 32.292 Ft
VGA: MSI N640GT-MD2GD3 V2 - GT640 2GB GDDR5 PCIE3.0 27.635 Ft
HDD: WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EARX 22.403 Ft
SSD: SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW 30.531 Ft
HÁZ: FRACTAL DESIGN Define R3 USB3.0 BlackPearl 29.273 Ft
TÁP: BQT SP E9-500W 21.717 Ft
Összesen: 273.602 Ft
+CPUCOOLERa 640 jó választás, nem egy extra kártya játék alatt de utánanéztem, és jó sok CUDA mag van benne, így videóvágásra jó lehet, főleg ez a verzió amit linkeltem [link]
Ha valami miatt kéne, egy fokkal drágább lap bőven belefér az árba, ellenben a 60K-es alaplap túlzás, és felesleges is, szerintem. Low profile ramok, hogy szinte bármilyen cooler elférjen a procin, lasabb hdd ami tárolásra jobb választás, megbízhatóbb SSD, és egy szebb, csendesebb ház, illetve hozzá extra halk táp, aminek a teljesítménye elég lesz a konfighoz.
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
lap és proci jó választás.
az a gf 640-2gb egy nagyon lassú kártya.megtévesztő a 2gb ddr3..nem baj ha 1gb-t nézel de erősebbet,akár 4xx vagy 5xx.(460-550)esetleg egy közép kategóriás nvidia quadrot ha más profi dolgot is csinálsz a gépen.pld autocad,3d stb
speciel ezt a ramot én nem ajánlanám,corsair kit-et érdemesebb lenne. -
Kronk
őstag
Sziasztok!
Videószerkesztésre kell egy komoly gépet összeraknom. Kb 300k van rá.
Én erre gondoltam:
Gigabyte GA-X79-UD3 59257
i7 3820 77638
valami jó kis hűtő kéne, ami nagyon halk...
Geil 16384 Black dragon CL9 Quadkit GB316GB1600C9QC 32953
MSI N640GT-MD2GD3 V2 GT640 2GB DDR3 PCIE 27635
WD 1000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX 28418
OCZ 128GB SATA3 2.5" Synapse Cache SYN-25SAT3-128G 38321
NEC AD-7283S-0B Fekete 5461
COOLERMASTER RC-450-KKA450 Silencio 450 GX450W 30493Nem tudom, hogy a házban lévő táp elég lesz-e, illetve a többi alkatrészhez mit szóltok?
A szempontok, Intel legyen, és CUDA...Köszönöm szépen
-
Jim-Y
veterán
válasz <MZ/X> #14998 üzenetére
Én valami ilyet raknék össze
LAP: ASROCK B75M-ITX 23.691 Ft
CPU: INTEL Core i5-2320 3.00GHz 1155 BOX 47.267 Ft
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9 14.643 Ft
VGA: ASUS HD7770-DC-1GD5-V2 PCIE + DiRT Showdown 36.756 Ft
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 25.463 Ft
HÁZ: BITFENIX Prodigy - arctic white 21.879 Ft
TÁP: BQT SP E9-480W-CM 25.479 Ft
CLR: Thermalright HR-02 Macho 11.862 Ft
Összesen: 207.040 Ft -
x_o_n
veterán
válasz fntastic #14990 üzenetére
memória talán a legjobb corsair blue lenne alá. 2x8gb vagy 2x4 fejlesztésileg -cél függő 16 v 32 gb.
Ssd mellé a leggyorsabb hdd a momentus xt 750gb(ami tartalmaz 16gb ssd-t is)
autocad - videovágás stb hez kifejezetten ajánlott.a ház kérdés coolermaster - thermaltake jó árban vannak mostanság de ha van inwin valahol boltban most és akciós akkor ajánlanám nézz körül köztük.Ventik ház függőek de lehetőleg pwm-est érdemes.
a táp az konfig függő,ha nem megy bele egy húsdaráló gamer kari akkor elég lehet az fsp,a gigabyte-ot nem ajánlanám,megbizhatatlan és hiába van 460watt irva nem bir annyit.
inkább fsp hexxa vagy chieftec 80p 500watt amit érdemes választani -
vond
MODERÁTOR
válasz fntastic #14990 üzenetére
- Igen, a B75 Pro3-ra rá lehet kötni azt az előlapi USB3 kivezetést, amit ajánlottunk...
- Az XMP direkt Intel procikhoz van... Nem igazán van kimutatható előnye, de ha kb. ugyanannyiba kerül, akkor jó lehet... A lapban 4 memória foglalat van... Ha akarsz egyszer majd összesen 32 gigát, akkor vegyél most egymodulos 8 gigát... A CSX is megbízható márka...
- A V+200-as Kingston SSD is nagyon jó... Lényegében tökmindegy melyiket veszed, a szakosodott topic-ban is ezt fogják mondani... Lehet egyébként párszáz forintért beépítő kereteket venni...
- Videóvágáshoz nem árt a gyors vinyó... Mekkora kell egyébként? Törekedj az egytányéros megoldásokra, azok általában gyorsabbak...
- Házból a legolcsóbb korrekt megoldás a 8 ezer körüli Sharkoon Vaya (szerintem pár nap és lesz újra ájponban)... Vagy akár egy alsótápos CM311 (de ezekben nem nagyon van kábelmendezsment)... Ha nem gond, hogy máshonnan veszed, akkor egyértelműen jobb a Xigmatek Asgard Pro 12-13 ezerért...
- Mindkét meglévő táp jó lehet...
-
vond
MODERÁTOR
Hogy jössz Te ahhoz, hogy lehülyézz, meg tudatlannak nevezz? He?
Most azonnal húzz a modkerbe módosításért...Ráadásul ilyen múlttal...
Meg az ultra-gémer Celeron G540 + HD7850 + iArena táp kombóddal...[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Ezt azért gondold végig. Valóban igaz, hogy egy cerka vagy pentium mellett is lehet játszani játékokat ~25-30 FPS mellett. De az általad említett 7850 kártya még menne feljebb is FPS-ben bőven, de procilimit fog kialakulni, ergó a proci visszafogja a teljesítményt. Tehát ezzel a párosítással kapsz egy teljesen kiegyensúlyozatlan értelmetlen párosítást. Igaz sok játék még nem használja kia fizikai négy magot jelenleg. Ám pár új játék, pl.: BF3 kihasználja a négy magot, sőt 8GB rendszermemória mellett is jobban érzi magát. Badarság a kijelentés részedről, hogy nem kell jobb proci pentiumnál. Minek árulnák a durva VGA-kat, ha a pentium amit melléraknál ki sem hajtja rendesen, teljesen értelmetlen lenne. Szerintem, amit írtál gondold át mégegyszer. Pentiumnak is van értelme játéknál, de inkább egy 7750 kártyát párosíts mellé, azt még talán kihajtja procilimit nékül FullHD-ben.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
regener
veterán
válasz fntastic #15014 üzenetére
Szerintem ezek közül nyugodtan válaszhatsz:
SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002:
17.247FtWD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX:
18.186FtSEAGATE 1000GB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003:
21.908Ft[ Szerkesztve ]
-
T_boy
tag
Döntöttem, asztali gépet mindenképpen veszek. A kérdés továbbra is adott, annyi változott hogy a vinyót hagynám meg meg esetleg a tápot. Annyival kiegészíteném a kérdésem hogy érdemes-e mondjuk még 10.000, max. 20.000 HUF-ot pluszban hozzá rakni a kitűzött 130.000-es kerethez.
Ami még fontos lehet, hogy nem sürgős, tudok várni. Van-e értelme őszig várni, várható valami változás a piacon a közeljövőben?
Nagyon szépen köszönöm!
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
Harlequin88
csendes tag
Új gép vásárlását tervezem. Szempontok: Nem irodai, de nem feltétlenül a legcsúcsszuperebb technológiákkal felszerelt gépet szeretném megvásárolni. Körülbelül egy 100-120k forintot szánnék rá. Ehhez kellene segítség, hogy ebből kellene a lehető legjobbat összedobni. Lehet Intel és Amd konfig is. Régen AMD párti voltam és elég jól nyomon követtem az újabbnál újabb hardverek piacra dobását, de sajna azóta eltelt jó pár év így kimaradt nekem hogy manapság mi az irányelv. Annyit hallottam több ismerősömtől, hogy intelnél érdemesebb maradni. Aki tudna ez ügyben segíteni azt megköszönöm!
Valamelyest utána nézegettem a dolgoknak hogy azért ne a 0-ról induljak, próbáltam valami konfigot összedobni én is. Valami ilyesmire gondoltam, várom a véleményeket. A „/”: arra szolgál hogy több lehetőség közül nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb. Jól jönnének az ötletek, észrevételek.
AMD konfig:
Processzor: AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ AM3 BOKSZ / AMD FX-6100 (3300Mhz ,12MB,32nm,95W, AM3+) BOX
Alaplap: Asrock M3N78D skt940 (NF720D, FSB2600, 4xDDR3 1800Mhz, RAID, 1xGBE LAN, 7xUSB) / Gigabyte 880GM-UD2H VGA mATX skt940 (880G / SB710, FSB5200, 4xDDR3 1800MHz, RAID, 1xGBE LAN, 2 *1394a, 12xUSB)X
Memória: Kingmax DDR3 1600Mhz 4GB / Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX 2x2GB Kit Blu Edition CL9
Vga: ATI RADEON PCX HD7750 1 GB DDR5 TV (nem tudom melyik gyártótól lenne érdemes beszerezni) nvidiaból nem tudom mi jöhetne szóba, ati-t pártolom inkább, de várom az ötleteket
Merevlemez: SEAGATE 500GB 7200RPM 16MB SATA2 / WD 500GB 7200 WD5000AAKS SATA2 16MB Blue Caviar / SAMSUNG 1000 GB 7200 HD103SJ SATA2 32MB (ide kéne help, nem tudom melyik a legmegbízhatóbb gyártó)
Meghajtó: Pioneer DVR-219LBK 22x SATA Fekete OEM
Tápegység: Chieftec 450W CTG-450-80P táp 12cm v.BOX / FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+ OEM
Ház: max egy 10-esIntel konfig:
Utána néztem és az i3 ma már elavult kategóriába sorolják. Szóval az i5 jöhetne szóba, de már a proci nézésekor iragalmatlan különbséget véltem felfedezni az amdhez képest. Itt az árára gondolok :/ Aki tudna mégis vmi jó intel konfigot ajánlani az kérem írja le.
Oldalakat böngészve komplett gépek közül még találtam egy ilyen összeállítást:
CPU:AMD Phenom II X6 1045 2,7 Ghz 6MB 6 magos!!,
RAM:4 GB DDR3 / 1333MHz,
Chipkészlet: NVIDIA Geforce 7025/nForce 630a,
HDD:3,5" 500GB SATA2,
Optikai meghajtó: Samsung DVD író,
VGA: HD 6570 1GB DDR3
LAN (RJ45):Gigabit LAN,
Audio:5.1 HD Audio + QSound,
Billentyű + EgérÁra: 115.990ft ami nem tűnik rossznak!!
-
Árjaharcos88
aktív tag
Üdv!
Mindenkinek köszönöm, aki segített tanácsaival, ötleteivel a gép összeállításában.
Ez lett a végeredmény (később megy még bele egy Sapphire HD7770).
HÁZ
TÁP
USB 3.0 frontpanel
ALAPLAP
PROCI
RAM
Egy plusz venti
SSD rendszernekHDD volt, később a fent említett HD7770 még megy bele. Nagyon gyors, nagyon csendes, nagyon hűvös és nem utolsó sorban, szerintem szép is lett
Később képekkel is bizonyítom
Még egyszer köszönöm minden segítőnek[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz ->Raizen<- #15005 üzenetére
"rinyálás" - Ez jó...
Ki említett 64 emberes BF multi-t, meg i7-et? Én biztos nem... Csak azt mondtam, hogy egy GTX560-hoz sokkal inkább i3, mint Pentium... De még a HD7770-hez sem árt... A különbségeket pedig láthattuk...
A konfigba belefért az i3... Írtam, hogy ennyiért vehet aprós i5-öt is... De másban sem nagyon szenvedett hiányt az összeállítás, azt hiszem... Főleg, hogy eredetileg egy CRT-n nyomnák, és utána is csak 19-20"-es monitorban gondolkodtak...
Amúgy szerintem rohadtul nem mindegy, hogy mondjuk 18, vagy 28 fps-sel fut egy adott játék...
A beszólogatást meg arra írtam, hogy csak böksz egyet, hogy ez is jó lesz, meg az is jó lesz, ahelyett hogy komplett alternatívát ajánlanál...
Jahhh... Az e-mail csatolmányaidat mi nem látjuk... Valahogy máshogy mutasd meg, hogyan néz ki az ajánlott konfigod...
(#15007) fntastic: Semmire nem kell vélni... Egyszerűen nincs időm rá...
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
válasz ->Raizen<- #15005 üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
Nagy a szórás a tesztoldalak között de én többre tartom az anandtech-et.
Nem tudom látod e de az általad linkelt oldalon is bőven elegendő fps-t nyújt a pentium. A többi már csak e penis növelésre jó hogy hú nekem 10-20 fps-el jobban fut xy játék.
Nem mindenkinek van pénze i7-es i5-ös procira a celeron meg a pentium nem rossz. És lehet hogy 3dmarkokhoz nem jó 7850-el de a játékoknak inkább a vga számít mint egy processzor.
(És ne gyere nekem a battlefield 3 64 emberes multi pályákkal hogy oda kevés mert nem mindenki nyomja azt. )
Főleg ha full hd és 4x 8x aa-val toljuk a mai játékokat 16x af-el. Játékokhoz jobb egy pentium mint a celeron de nem sokkal. De ha van pénz lehet i5 23xx-et is venni azzal már videót vágni is gyorsan lehet meg dolgozni stb.
Én sehol senkinek nem szóltam be csak tényeket közöltem.
A (#15003) hsz-ben érdemben is segítettem valakinek. Be lehet fejezni a rinyálást.[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kellene egy masina, amit játékra szeretne használni, ehhez kellene nekem kis segítség.
Sandy vagy Ivy i5, 128 GB-os ssd a kritérium, többi ehhez igazodjon. Innen érdekel minden. Csak a gépház és azon belüli dolgok kellenek. Ár legyen mondjuk 170 top.
Köszönöm annak aki szán rá egy kis időt.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz <MZ/X> #14998 üzenetére
Ha mini itx és gamer akkor én egy ilyet raknék össze! Maximálisan takarékos és nem forr fel!
1680-as felbontásig jó lenne a mai játékokhoz aa nélkül!ARCTIC COOLING F8 - rendszer 1.321 Ft (1.040 Ft) 1.321 Ft (1.040 Ft)
ASROCK H67M-ITX 23.423 Ft (18.443 Ft) 23.423 Ft (18.443 Ft)
CODEGEN MX-31-A2 300W 8.890 Ft (7.000 Ft) 8.890 Ft (7.000 Ft)
FSP FSP350-60APN 8.395 Ft (6.610 Ft) 8.395 Ft (6.610 Ft)
INTEL Core i5-2320 3.00GHz 1155 BOX 47.267 Ft (37.218 Ft) 47.267 Ft (37.218 Ft)
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 5.728 Ft (4.510 Ft) 5.728 Ft (4.510 Ft)
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 25.464 Ft (20.050 Ft) 25.464 Ft
VTX3D VX7750 1GBD5-2DH PCIE 27.889 Ft (21.960 Ft) 27.889 Ft (21.960 Ft)
148377 ft összesen. És valahogy így nézne ki: [link][ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz ->Raizen<- #15001 üzenetére
Jajjjj, hagyjátok már ezt a hype-ot...
Ott van a Te linkeden Far Cry 2-ben ~20%, az én linkemen meg Far Cry 2-ben ~28%, F1 2010-ben ~43%, Metro 2033-ban ~42%, Civilization V-ben meg ~23%...
És ez csak a G840...
De Ő ráadául a 15 ezres G620-ról is beszélt... Ott vannak még 50-60%-os különbségek is... Ennyi...
De kereshetsz még ezer meg egy tesztet, sőt akár ki is próbálhatod mindegyik CPU-t...
De minek is magyarázok... Te voltál az, aki G540-nel akart meghajtani egy HD7850-et...
Egyébként lehet ám a beszólogatáson kívül teljes konfigokat is összeállítani, minden kérdésre maradéktalanul válaszolni, érdemben is segíteni másoknak... Ez csak egy jótanács...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest