Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coolmat
őstag
-
myckey
veterán
semmi tanács?
mi a fenét csináljak......már írtam nekik.de sztm az ünnepek végett csak kedden válaszolnak,addig görcsöt kapok...
vagy hagyjam a fenébe és használjam ezt? nem DC hűtés,meg nincs túlhajtva(bár azok is alig vanak) de olcsóbb volt és 1366x768-ba tuti elég mindenhez.de persze ott van,hogy én nem erre a változatra adtam le a rendelésem(képen nem ez volt)
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz horush #15895 üzenetére
a kártya és maga a doboz is 7770-es(kártyát nem raktam még be,mert komplett gépet szerelek majd össze)
csak ebben az újfajta köntösben,dobozban.
mint az általam linkelt 7750.
sikerült találni képet
http://www.shop.bt.com/products/asus-amd-radeon-7770-hd-1ghz-1gb-pci-express-3-0-hdmi-864D.html
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
katras
tag
Sziasztok!
Már csomószor írtam ide, de most derült ki, hogy végülis mire van keret, szükség.60-70K keretből kéne összerakni egy gépet irodai feladatokra, némi játékteljesítménnyel. Én AMD proci-ra gondoltam Llano-ra gondoltam, csak nem tudom melyikre. ODD-m van, sata2-es, és minden lehet a legolcsóbb alkatrészből. Mit ajánlotok?
Válaszotok előre köszönöm
-
horush
addikt
válasz RRasien #15893 üzenetére
Parancsolj:
LAP: Asrock B75M-GL ~15eFt
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~30eFt
RAM: CSX 4096Mb DDR3 1333MHz CL9 CSXA-LO-1333-4G ~5eFt
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~17eFt
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~15eFt
ODD: NEC AD-5280S ~4eFt
VGA: MSI R7770-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~33eFt
TÁP: FSP400-60APN ~10eFt
HÁZ: Sharkoon Vaya ~8,5eFt
CLR: XILENCE COO-XPF120.R Piros ~1eFt
Összesen: ~139eFt.Alaplapon usb3, sata, 4gb ram, 500gb hdd, gyors ssd a windowsnak, a felbontásra erős hd7770 vga, minőségi táp, korrekt ház, bele pluszban egy 12cm-es venti.
myckey: Magyarul hd7770-et kaptál hd7750 dobozban? GPU-Z képet néztél, vagy miért vagy benne biztos, hogy 7770?
[ Szerkesztve ]
-
RRasien
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudnátok segiteni, 130-140k a keretből kitudnátok hozni a lehető legjobban teljesitő pc-t?
A monitorom max felbontása 1440x900. Játékra, netezésre, tanulásra(pár 1xű tervező program..) lenne ebben a sorrendben . Egyetlen kikötésem talán az 500gigás hdd, se több, se kevesebb.
Előre is köszönöm! -
myckey
veterán
válasz tranceplanet #15891 üzenetére
Lehet nem írtam elég világosan(kissé ideges vagyok)
NEM 7750,hanem 7770,csak ebben az új fajta kiszerelésben,nem pedig a másikban
-
myckey
veterán
Szervusztok!
iPON-ról most jöttek meg a rendelt termékek.Több helyen is eltérnek az általam választottól....
Szerintem ezekkel nincs semmi különösebb gond,de szerintetek mit csináljak,ne állítsam be őket és írjak panasz levelet(gondolom teljesítik is) vagy hagyjam a picsába,aztán használjam egészséggel?Szóban forgó termékek...
Radeon 7770:ilyet rendeltem.http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7770_1gd5_pcie/215288
és egy ilyen típusú 7770-es kártyát kaptam,ebben a dobozban
http://ipon.hu/webshop/product/asus_hd7750_t_1gd5_pcie/215287
_______________TápegységemSP-RAIDER 550W
erre mindenhol/gyártó is,5 év garanciát vállalnak/vállal,erre ők 2 évet adtak........köszönöm a segítséget!!
-
Jakesz
addikt
Ne vegyetek meg már semmilyen PC-t, mert az asztali PC-nek befellegzett!
-
horush
addikt
válasz matepalfi #15884 üzenetére
LAP: Asrock B75M-GL ~15eFt
CPU: Intel I3-2120 BOX ~30,5eFt
HDD: HITACHI 1000GB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2 ~22eFt
ODD: felrakod a windowst pendriveról
TFT: FUJITSU L20T-3 ~25eFt
Összesen: ~150eFt.Ilyen keretbe csak i3 fér bele. De ehhez a vga-hoz az is bőven elég. 1TB gyors hdd, alaplapon usb3, sata3, a felbontásra elég jó vga, minőségi táp, korrekt ház, bele pluszban egy 12cm-es venti, 20"-os monitor dvi csatlakozóval, 1600*900 felbontással.
-
matepalfi
aktív tag
Udv!
meglett a vegleges keretem es erre szeretnek gepet osszerakni.
max 150w ft.
ebben van a monitor is mindennel egyutt cakum pakk.
ami kellene:
alaplap:
cpu: core i5 ivy bridge proci 77w
ram: 4gb
vga:hd 7770
hdd : 1tb
odd:
haz: valami jo kis haz.
tap:
monitor:19colos kis fogyasztasu monitor.
ennyi lenne.
kb 3 evre elegnek kellene lenni. -
horush
addikt
válasz Negreanuka #15880 üzenetére
LAP: MSI B75MA-P45 ~17eFt
CPU: INTEL Core i5-3450 3.10GHz 1155 BOX ~47eFt
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~11eFt
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX ~17eFt
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~24eFt
ODD: van
TÁP: FSP400-60apn ~10eFt
TFT: DELL U2312HM Fekete ~50,5eFt
EGÉR: SILVERLINE TP-NM2050 Fekete ~2eFt
BILL: MODE COM MC-9002 ~2eFt
Összesen: ~222eFt.Ezzel a vga-val akár fullhd felbontáson is egész jó el lehet már játszogatni.
-
-
horush
addikt
válasz Negreanuka #15878 üzenetére
Parancsolj:
RAM. PATRIOT 16384MB Enhanced DDR3 1333MHz CL9 4KIT ~23eFt
HDD: WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX ~21eFt
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~24eFt
ODD: van
VGA: van
TÁP: CORSAIR Builder Series CX430W v2 ~12,5eFt
HÁZ: ANTEC One ~16,5eFt
TFT: DELL U2312HM Fekete ~50,5eFt
EGÉR: SILVERLINE TP-NM2050 Fekete ~2eFt
BILL: MODE COM MC-9002 ~2eFt
Összesen: ~215,5eFt.A ritkán játék nem tudom, hogy pontosan mit takar, de azt tudnod kell, hogy a gt430 játékra elég harmatos. Ha gondolod, lehet úgy módosítani az ajánlaton, hogy beleférjen valami nem túl drága, de azért használható vga.
-
Negreanuka
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék összerakni egy új konfigurációt!
1. Mire fogod használni a gépet?
Főként online poker, 4-6 asztalon cash game, ritkán játék, még ritkábban torrent,youtube, böngészés...
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Hangszóró, DVD író,Videokártya: Nvidia Gt 430 1gb ddr3
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Szeretnék egy minimum 64gb os SSD-t, az se baj ha 120 gb, a rendszernek, tracker programnak (aki ért a pokerhez tudja mi az ), egeret, billentyűt(nem kell,hogy túlságosan hiper szuper drága legyen) 23-as monitort,ja és persze Cpu,HDD-t,Ram-ot,Alaplapot
4. Mennyi a kereted rá?
220 eft
-
debcamp
aktív tag
Köszönöm Árjaharcos88 Esetleg vki még megtisztelne segítőkész, építő jellegű véleményével?
-
horush
addikt
válasz venombp #15871 üzenetére
200k-ból sokkal jobb is kijön, jól tetted, hogy írtál ide
RAM. CORSAIR 8192MB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9 ~13eFt
HDD: WD 1000GB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZRX ~21eFt
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~15eFt
ODD: -
VGA: VTX3D VX7850 1GBD5-2DH PCIE ~60eFt
TÁP: CORSAIR Builder Series CX430W v2 ~12,5eFt
HÁZ: Xigmatek Asgard PRO ~13eFt
CLR: XILENCE COO-XPF140 ~1,5eFt
Összesen: ~200eFt.Jóval erősebb proci, 8GB ram, 1tb halk hdd, gyors ssd a windowsnak, erős, keveset fogyasztó vga, korrekt minőségű táp és ház, plusz egy 14cm-es venti.
-
Mahrenburg
őstag
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Ti segítettetek nekem gépet építeni, úgyhogy hozzátok fordulok megint.
Azt hiszem, lent látszik a konfig és nagyon elégedett vagyok vele. Tegnap történt egy kis baj, én máris nyugtalan lettem. A házban két hűtő van, a gyári, elöl és egy 12-es Arctic Cooling hátul, felül. Utóbbi leállt és a videókártya másodpercek alatt túlmelegedett, pedig azon is van három (gyári) hűtő. Ezek ráadásul valamiért automatára állítva nem hajlandóak kb 60%-nál jobban felpörögni.
Mit javasoltok? Hová és milyen hűtőt vegyek még? Vagy csak állítsam Catalystban kézi vezérléssel magasra a vga hűtő fordulatot?
Előre köszönöm a segítséget, remélem jó helyen kérdezek! -
venombp
csendes tag
Játékra szeretnék pc-t venni és 200k a keret . Ezért kérdeztem tőletek , hogy az alábbi összeállítás jó lesz-e?
Ha esetleg tudnátok más konfigurációt ajánlani azt megköszönöm.
Nem vagyok profi ezekbe a dolgokba. -
debcamp
aktív tag
Üdv!
Ahogy nézegettem a ramokat (ramos topic, minden megvolt) és házakat (SK tesztjei, stb) rájöttem hogy alacsony profilú memóriákat kell hogy vegyek, pedig tetszettek ezek a magas Corsairok [link] is
Mint kiderült az alaplap + cpu hűtő a lényeg és nem biztos, hogy elférnek.. sőt!Az jelen pillanatban így néz ki eddig a dolog:
CPU: Intel Core i3-2120
LAP: Asrock B75 PRO3-M
VGA: Sapphire ATi Radeon HD6870 1GB DDR5
RAM: na itt Kingstone [kék] [piros] vagy Corsair [Ven.Blue] amit néztem low profilban. --> melyik lenne a legjobb választás?
HDD: WD Caviar Green 1TB WD10EZRX (háttértárnak, filmeknek stb. rendszer SSDről)
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 vagy Corsair 60Gb SSD Force-3 --> melyik jobb?
ODD: NEC AD-7261S 24x LightScribe
TÁP: FSP 400W FSP400-60APN vagy Chieftec A-80 CTG-450-80P 450W Active PFC vagy Cooler Master 450W RS450-ACAAD3-EU GX450W --> melyik legjobb választás jelen esetben?
HÁZ: Xigmatek Asgard proEddig mind szép és jó.. örülök is neki hogy alakul a.. de hiányzik vmi ( ???) ...
CPU hűtő, nem? Vagy ehhez az összeállításhoz (még) nem kell?
De ha mégis kellene, vagy azt mondjátok jobb lenne ha lenne.. akkor lesz! És mit ajánlotok mindezek tudatában amit leírtam?
Illetve ha már van/lesz minden.. a fent említett tápok közül melyik felelne meg, hogy minden simán menjen?Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
venombp
csendes tag
Sziasztok !
Szeretném a véleményeteket kikérni az alábbi konfigről:
1. Thermaltake VL80001W2ZD V3 táp nélküli fekete ház
2. Be Quiet! Pure Power 530W BQT L7 tápegység
3. Intel Core i3 3.3GHz dobozos Socket 1155 i3-2120
4. Gigabyte GA-P67A-D3-B3 alaplap
5. 8GB 1333MHZ DDR3 RAM Kingmax Dual Channel kit (2x4GB)
6. MSI GeForce N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIExpress Dual Fan
7. 1TB WD 3.5" AV-GP WD10EURX SATAIII 64MB cache winchester
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Silentfrog
veterán
Amióta veszek hardvert,kb 6 alaplapom ment tönkra. Sok volt köztük drágább kategoriás lap is. Én ugy vagyok vele ha tönkre akar menni akkor tönkre is fog.
Biztos,hogy a hőfokoknak köze van a meghibásodáshoz,de nálam mindegyik lap "hideg volt" és mégis bedöglöttek.
Inkább olyant nézz amit több a garancia. Ha 3 évet ad rá a gyártó az a legjobb.
Nekem nem egy halt el 30 hónap után amit ki is cseréltek! -
Mahrenburg
őstag
Tuningolni nem akarok, Athlon II X4 631 2.60GHz is bőven elég.Tehát ha jól értem, ha nem tuningolok, minden alapon marad, akkor mindegy, hogy milyen a hűtőborda nagysága a déli hídon s a feteken, az élettartam szempontjából? Alulfeszelés elősegíti a kisebb fogyasztást, melegedést, illetve a hosszabb élettartamot?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Crias
senior tag
válasz Mahrenburg #15863 üzenetére
De minek elégednél meg az a55-el ha ~ugyanannyiért tudsz a75-öt venni?
Nem is a HDD a lényeg hanem pl ha később veszel ssd-t annak fontos lenne a sata3 (nem néztem meg de gondolom az a55-ösökre is raknak külső vezérlőt de a natív azért mégiscsak jobb).Akkor befolyásolja ha komolyabb tuning is lesz de még mindig nem írtad milyen procit veszel hozzá, de igazából fentebb már kifejtettem hogy a pro4 akkor is bőven elég lesz ha nem akarsz nagyon tuningolni (itt most 4,5-5ghz-es tuningot gondoltam komolyabb tuningnak, 4-4,5ghz-re a pro4 is jó lesz)
Crias
-
Mahrenburg
őstag
Igen, tökéletesen látod a helyzetet! Mindenképpen normal ATX-et szeretnék a bővíthetőség miatt (dedikált VGA + hangkártya+ ki tudja, mit hoz a jövő ). A winchestereimet megtartom, s ezek Sata II-esek, azért elégedtem meg A55-tel( de meggyőzhető vagyok ). A drágább lapokat azért néztem, mert úgy hallottam, hogy minél nagyobb hűtőborda van a déli hídon és a feteken, annál hosszabb a lap élettartama, s jó ideig nem cserélnék konfigot.
Élettartamot befolyásolja a jobb hűtés?
Ja, igen tuningolni nem akarok, 631 is bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
válasz Silentfrog #15859 üzenetére
A te eseted teljesen más. Nem véletlen beszéltek le róla
fezlergabor
Oks legközelebb így teszek(#15855) Mahrenburg
Ha nem 651k-t veszel akkor jó lesz neked a hvs is, ha 651k-t akkor szerintem neked is inkább maradjon a pro4.
Az extreme6-nak kicsit komolyabb hűtése van de sztem nem éri meg a felárat, hacsak nem akarod nagyon megrángatni a procit de akkor úgysem ilyet vennél szóval szerintem felesleges lenne ezt megvenni
Mondjuk az asus lap se néz ki rosszul, de ugyanez a szitu. Ha nincs extreme tuning akkor felesleges.[ Szerkesztve ]
Crias
-
Crias
senior tag
válasz horush #15856 üzenetére
Én csak ugyanabban az ársávban ajánlottam jobb lapot... az amit kinézett ~1k-n belül volt a pro4-hez képest, ezért ajánlottam neki azt.
Nameg az eredeti lap atx-es volt, a hvs-be nem fogsz berakni a vga kártya mellé semmit sem, míg a pro4-m-be is tudsz rakni 1 bővítőkártyát, mivel nem mondta hogy mi alapján választotta azt a lapot, feltételeztem hogy kell neki pci slot, ha nem kell persze veheti a hvs-t is.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Silentfrog
veterán
válasz horush #15858 üzenetére
Az alaplapos topikba.
Ugy volt,hogy Intelt veszek az általad mondott i3 2120t ,de akkor kellene egyből kártya is. A bullokról lebeszéltem magam,magas a tdp besorolásuk ráadásul a Fx 4100 30 körül elég gyengus. Igy döntöttem,hogy veszek egy A8 3870k-t. Tudom kifutó,meg nem is lesz bele uj proci abba a tokozásba ,de ami volt am 3 abba sem ,és a régi 2.8-as Phenomommal is meg voltam elégedve.
Az általad emlitett lapot néztem ki és is és kérdeztem az alaplapos topikba és helyette az Asrock valamelyik Proját javasolták 19 kért. tegnapelőtt tanácstalankodtam,hogy mit vegyek de már eldöntöttem,hogy ez lesz.
Egy 7770 szintű kártyát kiszolgál,tuningba még talán többre is elég lesz. Idle 36 watt terhelve 100. Ha a gpu-t is leterhelik akkor max 140. Nekem jó lesz szerintem.Asroc ucc n68 volt /a legolcsobb am 3 lap/ egy Phenom x4 mellett és ott is tudtam tuningolni 3.6 ghz-re is a 2.8 ghz-es procit Másik lapban sem ment volna jobban szerintem.
Ezért nem akarok drága lapot.[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Silentfrog #15857 üzenetére
Ki beszélt le, s miért?
Ja látom, az alaplapos topikban.. A 3870k tuningolható, ahhoz érdemes komolyabb lapot venni.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Mahrenburg #15853 üzenetére
+Crias:
Mi a fenének kéne már ilyen drága lap? Az asrock a75m-hvs is tud mindent. Tuningolni meg úgysem nagyon fogod tudni ezt a procit.[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
Köszönöm! Esetleg kicsit több Ft-ért szerinted melyik a jobb választás?
ASROCK A75 Extreme6 vagy ASUS F1A75-V PRO? (szinte egy árban vannak)
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A75%20Extreme6
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_Socket_FM1/F1A75V_PRO/
-
Crias
senior tag
válasz Mahrenburg #15850 üzenetére
Mivel nincs nagy árbeli különbség az 1333 és az 1600-as ramok között ezért ha most vennéd akkor én javasolnám hogy 1600 ramot vegyél.
Ha már megvan az 1333 akkor meg használd egészséggel
Amúgy szerintem hozna az athlonnak is a gyorsabb ram de cserélni nem érdemes és 1600-asnál gyorsabb ramot sem érdemes venni hozzá.
*Szerintem*Hát én lapból biztos nem vennék a55-öt, 18k-ért inkább ilyet ASROCK A75 Pro4-M, vagy ha kell az atx méret akkor +1k-ért a sima ASROCK A75 Pro4.
(Én személy szerint 19k-ért megvenném a pro4-et)[ Szerkesztve ]
Crias
-
Mahrenburg
őstag
válasz tranceplanet #15852 üzenetére
Köszönöm a választ! Ez megbízható, jó minőségű alaplap?
MSI A55-G35
http://msi.com/product/mb/A55-G35.html
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Mahrenburg #15850 üzenetére
Tudtommal az IGP miatt érdemes az Llano mellé minimum 1600-as ramot venni, mert a grafikus mag profitál a magasabb órajelből. Viszot ebben a prociban letiltották az IGP-t, valószínűleg gyártás során hibás lett. Tehát a te esetedben nem lényeges. Persze vehetsz 1600-ast is, hátrányod nem származik belőle, későbbi fejlesztés során jól jöhet, esetleg könnyebb lesz eladni.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
IzI
senior tag
válasz Árjaharcos88 #15848 üzenetére
Kösz,mondhatni egy árban vannak.
-
Mahrenburg
őstag
Hello! FM1-es Athlon II X4-esek mellé elég DDR3 1333MHz-es memória? Előre is köszönöm!
-
IzI
senior tag
Hi
Korábban már kértem 200e Ft körüli gépet és akkor ezt kaptam.Szeretném tudni hogy még a mai viszonylatban megállja a helyét vagy esetleg lehetne jobbra is cserélni?
LAP: ASRock s1155 H77M usb3 sata3
CPU: Intel Core i5 3450 3.10 GHz Box, Ivy Bridge
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz / 8GB KIT
HDD: van
SSD: Corsair 2.5" SATA3 90GB - Force 3
VGA: Sapphire PCIe 3.0 HD7850 2GB GDDR5 v giga-ból
ODD: SONY SATA AD-7280S-0B OEM Fekete
TÁP: CORSAIR 430W - CMPSU-430CXV2EU -
HÁZ: BITFENIX Shinobi usb3 vagy CHIEFTEC CTG-500
OTH: Arctic Cooling F12 házventi (1k/db)Ezen kívül olyan kérdésem lenne hogy ssd corsair helyett mondjuk lehetne-e ocz agility 3 vagy 4-es de ez nem tom miben különbözik a 3-tól,meg tudnátok mondani pár házat max 18e Ft-ig amit érdemes venni,mert gianni bazárjában szinte minden van csak ilyen ház nincsen és jó lenne akkor már mindent ott rendelni és akkor össze is rakatnám vele.
-
Diablo18
senior tag
Vagy inkább próbálok levadászni 30 alatt 1 6850 et
isminek jó napja legyen[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
-
Coolmat
őstag
válasz Diablo18 #15839 üzenetére
Az alaplap okés, a VGA viszont kevésbé. Ha nagy felbontáson szeretnél játszani (legalább 1680X1050) magas beállításokkal akkor áldozz még egy kis pénzt egy Gigabyte HD7770OC-re, sokkal jobb az ár/érték aránya. Ha alacsony felbontáson játszanál (1440X900 vagy alatta) akkor elég lehet pl. egy GTS450 vagy HD6670, HD6750 is, viszont ezekből csak szigoróan GDDR5-ös memóriával szereltet vegyél!
-
Crias
senior tag
válasz ggaborx #15837 üzenetére
Hát ha jól tudom akkor a MicroStation nem igen gyorsítható a cuda magokkal, legalábbis amit mi használtunk egyetemen azt tuti nem használta, azóta már lehet támogatják (igazából talán logikus is lenne).
A tapasztalataim alapján ami a microstationt jelentősen meggyorsítaná az az ssd, maradhat a force3 vagy pl a 830-as samu is jó bár az kicsivel drágább, de az ocz-t spec én sem ajánlom neked.Az 560 meg a 6870 között meg kb a fogyasztás a különbség a 6870 javára, játékokban hol az egyik teljesít jobban hol a másik.
[ Szerkesztve ]
Crias
-
Diablo18
senior tag
ASROCK B75 Pro3-M
MSI R7750-PMD1GD5/OC HD7750 1GB GDDR5 PCIEezek helyett van valami más megoldás hasonló árban
alaplap helyett valami újabb v másik chipset vagy ez okés?
vga helyett esetleg régebbi széria ami ugyan ennyit teljesít v netán többet ...
10-20 k között??v maradjak ennél bár ez 28 ezer ..
-
Coolmat
őstag
válasz ggaborx #15836 üzenetére
Semmi jelentősége nincs, hogy kicsit kisebb az alaplap a szabvány ATX méretnél, az én deszkám is ilyen (H77 Pro4/MVP), beszerelésnél kell csak figyelni a szélére mikor a csatikat rácsatlakoztatod (alátámasztod kicsit a kezeddel), rendesen beszerelve betonstabil a házban, nem lötyög stb. Ha nagyon szeretnéd vedd drágábban az Asus-t, de semmi pluszt nem nyújt majd az Asrockhoz képest (de legalább a lelki békéd meglesz ).
Memória: CL8-nak és csillió MHz-es RAM-ok semmit nem gyorsítanak, max a WinRar gyorsul fel tőle kicsit, máshol egyáltalán nem érzékelhető. Vegyél Corsair Vengance low profile kit-et, ez tuti 1,5V-os, és minden hűtő alá befér.
Procihűtő: ha biztosra akarsz menni kérdezz rá a milyen hűtőt vegyek topikban (kérdés meddig tervezed húzni a procit), amiket itt ajánlani szoktunk: Xigmatek Gaia, Arctic Freezer 13 Pro, Cooler Master Hyper 212 Evo vagy Alpenföhn Brocken.
HDD: ha most elég a tárhelyed nyugodtan elhalaszthatod a vásárlást. Sajnos eléggé felmentek az árak a tavalyi tájföldi árvíz miatt, és az sem segít hogy a Seagate felvásárolta a Samsung HDD-it a WD pedig a Hitachit, így kétszereplőssé vált a piac (ill. talán 3, mert a Toshiba is fog most kiadni Hitachi winchestereket).
SSD: Corsair Force3, OCZ Agility3 vagy Kingston V+200 egy kategória, vedd amelyik olcsóbb (a legtöbb esetben az Agility3 az).
Ház: ha 20k körül vagy fölött szánsz rá akkor ShellKretor által ajánlott és tesztelt házak közül szemezgess (vagy kérdezd meg privátban, ő a nagy házguru).
Moduláris táp alternatíva: Sharkoon WPM500 (de ha jó kábelmenedzsmentes házat veszel akkor nem probléma ha nem moduláris).
-
ggaborx
csendes tag
válasz horush #15833 üzenetére
Most megint megnéztem mit írnak az Extreme4 lapról és eszembe jutott, hogy azért vetettem el, mert nem szabványos ATX és az egyik sarka lóg a levegőben, ami miatt könnyen sérülhet.
Az Asus P8Z77-V maximum 12e-el drágább, nekem ennyit megérne, ha biztosan tudnám, hogy megbízhatóbb, stabilabb alaplap. Az Extreme6 már normális méretű, de kb. ugyanannyiba kerül mint az Asus.
Az Extreme4-re nagyon sokan panaszkodnak pl. itt: [link]
Szóval annyival nem olcsóbb, amennyire tartok tőle
Visszatérve a konfigra, marad mondjuk a CPU/LAP:
--------------------------------------------------------------------------
- Intel Core i5-3570K: 60
- Asus P8Z77-V: 50
--------------------------------------------------------------------------Megnéztem az ajánlott Kingston-t, de az CL9-es szemben a Patriot CL8-al. Viszont mindkettő 1.65V és nem 1.5. Ez gondot jelenthet?
A procihűtőről viszont nem írtál semmit, pedig ezt is órákig válogattam. Kicsit meglepődtem, hogy ma már olyan hatalmas hűtők vannak, hogy azt kell méricskélni, hogy a RAM vagy a VGA elfér-e mellette, illetve, hogy befér-e a házba. Hihetetlen. Ezt a Mugen 3-at is úgy választottam, hogy talán elfér...de nem vagyok biztos benne
VGA-ban maradnék a HD8670-nél, amennyiben a GTX560 javára csak a CUDA szól. Erre nem lesz szükségem. Viszont nem tudom, hogy vannak-e pl. olyan játékok amik csak nvidia-val mennek? Régen mintha lett volna ilyen.
HDD-t lehet, hogy egyelőre nem is veszek. A mostani gépemben is van, bár az is seagate és már elég vérszegény a teljesítménye. Gondoltam veszek újat, de kicsit felment az áruk mióta utoljára néztem (2-3 éve). Mondjuk azért jó lenne adattárnak egy, de ez talán ráér később is. Amúgy a WD mostanában jobb mint a Seagate?
SDD-ben valóban jobb Corsair Force 3 mint az OCZ Agility?
Házból nem lenne jobb a Fractal Design Define R3 (vagy az R4, ha kapható lesz itt is) ?
FSP Raider 550 helyett hasonló árban, hasonló minőségű moduláris létezik-e?
-
Crias
senior tag
válasz matepalfi #15813 üzenetére
Hát nekem valami ilyesmi jött ki, a megadott paraméterek alapján...
LAP: ASROCK A75M-HVS 13.687 Ft
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOX 26.466 Ft
RAM: KINGSTON 8192MB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL11 KIT KHX1866C9D3K2/8GX 15.265 Ft
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX 16.980 Ft
ODD: NEC AD-5280S-0B Fekete OEM 4.268 Ft
HÁZ: SHARKOON Vaya 8.420 Ft
TÁP: FSP FSP350-60APN 8.893 Ft (a 400-as +1k)
CLR: Xilence venti ~1k
MONITOR: SAMSUNG S19B300B 23.369 Ft
Összesen: 118.348 FtAz 1600-as ramokkal spórolhatnál, habár a Llanok kihasználják de sztem az 1600-as is elég lenne. Ezzel nyernél ~3-4k-t, ezzel ki is gazdálkodnánk az 1TB-os HDD árát.
Monitorból meg mindenképpen olyat válassz amin van digitális kimenet is, ez spec olyan, de fogalmam sincs hogy mi más paramétere lenne, javaslom a milyen monitort vegyek topikot...
Crias
-
horush
addikt
válasz ggaborx #15831 üzenetére
Egy 20k-s alaplap is ugyanolyan "stabil", ezen nem sok múlik. Csak hardcore tuning, vagy különleges csatlakozó igény esetén kell drágábbat venni.
"A HD6870 meg ha jól tudom játékra jobb mint a sima (nem ti) GTX560."
Kb. ugyanazt tudják. Lényegében mindegy melyiket veszed, ha nem használnád ki a cuda-t.
HDD: 7200rpm, hangos, s a seagate-ek nem a megbízhatóságukról híresek. Az utolsó samsung szériák igen jók voltak, köztük ez is (HD204UI-ról lett átnevezve), nyugodtan veheted. A seagate nem samsung, csak megvette, s egy pár samsung modellt átnevezve árulnak, de nem az összes modelljük samsung.
RAM: olcsóbb, s semmivel sem rosszabb. Felesleges +4k-t kiadni. A listától függetlenül ramkompatibilitási hibák kinstonokkal nem szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz ggaborx #15831 üzenetére
Szia!
Alaplap: nyugodtan veheted az Extreme4-et, teljesen korrekt deszka jó felszereltséggel.
Memória: Ha 1600MHz-eset veszel, akkor arra figyelj, hogy 1,5V-os feszültségű legyen, keress rá a kinézett RAM honlapján.
VGA: HD6870 valóban jobb kicsit mint a sima GTX560, nyugodtan maradhat az ha nem használnád semmivel sem az Nvidia CUDA magokat.
HDD: Pont fordítva, a Seagate vásárolta fel a Samsungot. Nyugodtan veheted a kinézett 7200rpm-es ST2000DM001-et is, de SSD mellé adattárolásra elég az 5400rpm-es is.
CPU: Azért derítsd ki nem profitálnának-e a programjaid az I7 8 száljától, néhol elég sokat számíthat még ha csak kisebb munkákat is csinálsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
ggaborx
csendes tag
válasz horush #15830 üzenetére
Igen, közben én is találtam az előbb egy review-t ahol nagyon lehúzták a pantheon-t. Ezek után viszont nem tudom, hogy ugyanezen gyártó másik modellje tényleg jó e? Közben találtam egy olyat, hogy fractal design define R3, amiből már megjelent az R4 is, igaz itthon még nem nagyon lehet kapni. Érdemes lenne inkább megvárni ezt az R4-et?
Az Extreme4-ről nagyon sok helyen olvastam, hogy hibás volt, cserélni kellet, gond volt vele. Számomra fontosabb, hogy megbízható legyen és nem tudom, hogy bízhatok-e az Asrock-ban? Ráadásul az új Extreme6 talán jobb választás lenne. Számomra az alaplap esetén elsődleges, hogy stabil legyen, de ezen kívül fontos, hogy lehetőleg minél több féle-fajta csatlakozója legyen. Már annyi alaplapot néztem az elmúlt napokban, hogy zúg a fejem és már nem emlékszem, hogy az Extreme4/Extreme6/P8Z77-V milyen lényeges elemekben tér el egymástól?
A javasolt kingstont azért ajánlod mert jobb márka, vagy olcsóbb mint a corsair? Most megnéztem a P8Z77-V QVL listát és ebben nem szerepel ez a kingston! Igaz, ha másik lap lesz, akkor ahhoz kell majd qvl-t néznem.
Az általam használt CAD/GIS rendszernek (MicroStation) nagyjából mindegy, hogy nvidia vagy sem. A HD6870 meg ha jól tudom játékra jobb mint a sima (nem ti) GTX560.
Mi a baj az általam válaszott HDD-vel? Azt viszont nem is tudtam, hogy a seagate ma már samsung. Így már talán iknább WD-t kéne vennem, mert eddig 4 samsung vinyóm szállt el az elmúlt 3 évben. Nem kell samsung
A táp biztos jó, én nem értek hozzá, de nincs esetleg valami moduláris helyette hasonló árban, ami ugyancsak jó?
Az i5 3570K bőven elég arra, amit én csinálok CAD-ben. Lehet, hogy a CAD említése félreérthető volt, mert közel sem hardcore 3D tervezés, csupán eseti, kisebb modellezésekre kell. Sokkal inkább 2D GIS van a napi feladatok során.
-
horush
addikt
válasz ggaborx #15829 üzenetére
A pantheon nem igazán ajánlott ház. Helyette: Xigmatek Midgard II. Jobb, modernebb, olcsóbb.
Alaplap: minek ilyen drága? Z77 extreme4-nél teljesen felesleges drágábbat venni.
Ram: igen ez elférne. De egy kingston KHX1600C9D3B1RK2/8GX kittel sem járnál semmivel rosszabbul.
VGA: a cad miatt inkább nvidiát vennék. GTX560-at kapsz hasonló árban.
HDD: ST2000DL004-et vedd, ez átnevezett samsung, jó minőségű. 5400rpm elég lesz ssd mellett.
Táp: FSP Raider 550 pl. Hosszú kábelek, jó minőség, nem is túl hangos, jó áron.
CPU: eddig megspóroltam szerintem annyit, hogy beleférjen i7-2600k (75k). Cadre jól jön az.
-
ggaborx
csendes tag
Az alábbi konfigot sikerült eddig összeválogatnom, de mondjuk nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem lehet ennél "okosabban", illetve van egy-két dolog amiről fogalmam sincs, hogy mi legyen. A gép alapvetően programozási és 3D GIS/CAD munkára lesz, de alkalmanként játékra is. Örülnék neki ha az újabb játékok is mennének legalább medium beállításon. Ami fontos, hogy stabil, megbízható és továbbfejleszthető legyen.
Tehát a konfig (kb. árakkal):
------------------------------------------------------------------
CPU: Intel Core i5-3570K: 60k
LAP: Asus P8Z77-V: 50k (az Asrock Extreme6 jobb, megbízhatóbb?)
RAM: Patriot PX538G1600LLK, 8-9-8-24: 16k (ez talán a legjobb 8GB-os a QVL-ben)
COOLER: Scythe Mugen 3 Rev B: 13k (jó ez? beférnek alá a ramok a lapon?)
VGA: Sapphire Radeon HD6870 1GB: 45k (ennél többet nem szánnék rá)
SSD: Corsair Force 3 120GB: 28k (úgy tudom ez jobb mint a OCZ)
HDD: Seagate 2TB 64MB 7200 SATA3: 28k (adattárnak kell a legolcsóbb, legalább 2GB)
------------------------------------------------------------------
Ez eddig összesen: 240kKellene még ház+táp! Ezekkel bajban vagyok, mert háznak valami szolidabbat (ne legyen csiricsáré, világítós, pörgő-forgó stb) szeretnék, de minőségit, elég nagyot, jól szellőzőt és jól szerelhetőt. Kb. 20-25 ezret szánnék rá maximum. Amit kinéztem, ami talán jó lenne:
XIGMATEK Pantheon fekete: 25k
A táppal kapcsolatban azért vagyok bajban, mert ezek az új házak már szinte mind alsó táposak és így, ha jól tudom gond lehet a kábelek hosszával. Namost nekem fogalmam sincs, hogy melyik tápnak mekkora? Ezen kívül úgy tudom 500-550W elég lenne, de ebben sem vagyok biztos. Annak meg kifejezetten örülnék, ha moduláris lenne, mert akkor nem kell szarakodni a fölös kábelek rendezgetésével. Illetve azt sem tudom, hogy az adott proci/lap/vga kombó esetén figyelni kell-e valamire a táppal kapcsolatban? Kell-e valami speckó csatlakozó? Mindenesetre ezeket néztem ki eddig:
Thermaltake SMART SP-550MPCBEU: 17k (moduláris, de mennyire megbízható?)
Enermax Eco80+ 620W EES620AWT: 25k (nem moduláris, nem is nagyon kapható)
FSP AURUM600-GOLD 600W: 25k (nem moduláris, de elvileg minőségi?)A fenti konfighoz ha hozzácsapom a ház és a táp árát, akkor kb. 290k-nál tartok. A bónusz kérdésem, hogy ha maximum 250k-ból szeretném kihozni, akkor miket érdemes cserélni a legkisebb teljesítmény csökkenéshez?
-
balpis
őstag
válasz katras #15825 üzenetére
kb. ezen az árszinten már talán nem rosszabb
Na jó, még ez is elmenneDe ez még kicsit messze van tőle...
Egyébként az ajánlatodba tehetsz esetleg FSP350-es tápot is - az 1-2k-valolcsóbb -, elég lesz kábelhosszban és teljesítményben is az adott konfighoz, a VGA-hoz meg mindkét esetben átalakítót kell használni...
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
atila4
senior tag
Haver gépében tönkre ment az alaplap. Lehet iponnal olyan lapot kapni amibe bele megy Athlon X2-es proci? AM3-masba bele megy?
Max olyan 15k ft-ot szeretne érte adni.[ Szerkesztve ]
Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
horush
addikt
válasz katras #15818 üzenetére
Szia. Inkább:
LAP: ASROCK A55M-HVS ~12eFt
CPU: AMD Athlon II X4 631 2.60GHz FM1 BOX ~16,5eFt
HDD: ~10eFt
ODD: -
HÁZ: Gaba 2936 ~4eFt
Összesen: ~81,5eFtEzzel a négymagos procival jobban járnál. Valamint a vga is jóval erősebb a hd7750-nél. Tápnak inkább ezt, alig drágább. A házba pedig mindenképp vegyél egy 12cm-es ventit.
-
balpis
őstag
válasz Árjaharcos88 #15819 üzenetére
igazad van!
De jó, hogy nem láttam ezt korábban és bután elhittem az ajánló topicban hallottakat...
Lehet, hazamegyek és ki is dobom ezt a szart a gépemből...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
katras
tag
Sziasztok!
80k-ból szeretnék összerakni játékra használható összeállítást. Én a következőre gondoltam:
LAP: ASROCK H61M-GS 11.358 Ft
CPU: INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX 15.342 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 5.639 Ft
HDD: Valami apróról, úgy 10000ft
HÁZ: GABA 2936 4000 Ft
TÁP: FSP FSP350-60APN 8.458 Ft
VGA: Saphie radeon 7750, 28kEz kicsit kilóg a keretből, de belefér. Mit gondoltok? Jobb lenne valami amd maggal? Válaszotok előre köszönöm
-
gyenesmartin
őstag
válasz Silentfrog #15815 üzenetére
Akkor már a 2120.
-
balpis
őstag
-
matepalfi
aktív tag
udv! amd llano rendszerre szeretnek gepet osszerakni. max keret 115e ft monitorral cakum pakk.
alaplap:?
cpu:llano 3870k
ram:8gb 1866mhz
hdd:1tb
odd:?
haz:?
tap:
monitor: 19 colos alacsony fogyasztasu.
ennyi lenne.szerintetek az igp eleg lenne nemi jatekra? (eleg 720p medium/low beallitas)
-
balpis
őstag
válasz Diablo18 #15795 üzenetére
Az SSD-t drágálom. Ennél olcsóbban volt tegnap 120-as Kingston....
Egyébként az Agility3-mal sem nyúlnál mellé, vagy egy Adatával. Mindkettő jóval olcsóbb.(#15805) Silentfrog: na igen, de a különbség nem annyi, mert felteszem a 15 óra nagy részét közel idle-ben megy a proci. Ott pedig erősen kétlem, hogy 30W különbség lenne. Nem néztem tesztet, de érzésre valahol 10W körül lehet. (Talán ShellKretor mérte valamikor, hogy filmnézés közben 30-40W körül fogyasztott az i3-as rendszere a hálózatból? Ennél sokkal kevesebbet a T-s sem fog már. Erre azért mérget nem vennék, ha olvassa, megcáfolja vagy megerősíti.)
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
matepalfi
aktív tag
udv! amd llano rendszerre szeretnek gepet osszerakni. max keret 115e ft monitorral cakum pakk.
alaplap:?
cpu:llano 3870k
ram:8gb 1866mhz
hdd:1tb
odd:?
haz:?
tap:ennyi lenne.
-
StLui
veterán
válasz Silentfrog #15807 üzenetére
Ezzel semmit nem akartam mondani, csak így konkrétabb értékekkel könnyebb talán dönteni.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Silentfrog #15805 üzenetére
Akkor 750Ft/hó
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Silentfrog #15803 üzenetére
30Wh=1,50Ft/h az napi 3 órával nincs 150Ft havonta
[ Szerkesztve ]
-
-
Jim-Y
veterán
válasz Silentfrog #15801 üzenetére
Tudni kell, hogy nem vagyok nagy gamer, így az, hogy natív 4 magról, natív 2 magra váltottam mondhatni semmiben nem hozott változást. Cserébe elég rá a gyári cooler, a 955-ön lévő stock baromi, értsd fülsüketítően hangos volt egy idő után, ezzel is spóroltam cca 10K-et, a fogyasztás nagymértékben csökkent, és a proci kevésbé melegszik.. Ja és a cseréből végül pozitívan jöttem ki anyagilag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest