Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz #98593280 #13197 üzenetére
Igen, 450-est akartam írni... Nem is értem, miért írtam 430-ast, nincs is olyan a TR2 szériából...
Egyébként most megnéztem, konkrétan 1 db PCI-E kábel, és 1 db SATA csatlakozó (nem is kábel!), amivel több van a CTG500-on... Ez olyan rengeteg sok plusz?
Valamint a TT380-as 360 wattot ad le a 12 voltos ágon, a Csifi 500-as meg 400-at... Szerintem ez sincs TÚLMÉRETEZVE... S lévén, hogy az i3+HD6850+sallang játék alatt nagyjából 200-220W körül fog kérni, ez a legideálisabb hatásfok szempontjából a CTG500-nak...
Persze ettől függetlenül a TT táp is nagyon ajánlott... Csak nem értem, hogy miért kell ekkora feneket keríteni annak az egy plusz kábelnek, és egy plusz csatlakozónak, meg a 40 wattos TÚLMÉRETEZÉSNEK...
(#13198) tick: Teljesítményben bőven elég lesz...
Bár bővebb infója a szakiknak sincs róla (főleg megbízhatóság terén), de - ahogy értem - ez már megvan, ugye? BTW azért várd meg a szakértők véleményét is a másik topic-ban, főleg a megbízhatósággal kapcsolatban...[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tick
aktív tag
Hali,
tudom nem ez a megfelelő topic, de ha már táp témánál vagyunk talán tudtok segíteni és ha időben kapok választ még nem késő módosítani a rendelésem, erre vki tudna választ adni? amit kifelejtettem: i5-2400[ Szerkesztve ]
Everything that has a beginning... has an end
-
törölt tag
A TT TR430-as ha jól tudom nem ajánlott, csak a 450-es, de az már drágább.
Amit elsőre írtál jó volt (i3), amit opcióként, azt én nem ajánlanám, még opcióként sem.
Ha lehet kábel supportos házakat ajánlunk és olyan tápot, ami az adott konfighoz VAN méretezve és nem TÚLMÉRETEZVE. A mai VGA tendenciákat figyelembe véve (foly. csökken a fogyasztás), annak aki most 6850-et vesz, nagy valószínűséggel soha sem lesz szüksége 500-as tápra.
A kábeleket pedig el lehet rendezni hátul, csak minek legyen több feleslegesen, mint amennyi kell, csak munka van vele, többletmunka.
-
vond
MODERÁTOR
válasz #98593280 #13195 üzenetére
Én nem az i3-at írtam elsőre? A G840-et csak opcióként kínáltam fel, hogy az még éppen hogy, de elegendő lehet... Abban az esetben, ha fontosnak tartja a komolyabb házat és lapot, viszont nem tud hozzátenni semmit a kerethez...
A TR2-380-at meg megveheti természetesen (sőt, akkor már inkább ugyanannyiért a 430-ast)... Bár akkor meg minek ajánlunk kábel-menedzsmentes házakat, ha nem akarjuk hátra vezetni a jelenleg felesleges, de később még használható kábeleket?
@chrno: Ha nem gond, akkor esetleg vehetnéd a procit és a hűtőt apróról is... Szokott lenni 20 ezer környékén i3-2100/2120, a gyári hűtő meg egy ezres maximum... És így erősebb procival is beleférne az említett komolyabb ház, és a jobban felszerelt alaplap...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Thermaltake TR380 jobb lenne, 55 centis kábelei vannak és fekete színű. 13eFt. Annak a CTG500-nak állat sok kábele van, azt mind el kellene tenni a Vaya háta mögé, felesleges szerintem...
Jelen esetben a G840 rossz választás, full Hd-ben akar játszani meg lehet kisebb felbontásokban, ahol a CPU erejére nagy szükség lesz, maradnék az erős i3 mellett, ami 4 szálas is.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
@chrno:
Egyébként ha szeretnéd mind a komolyabb házat, mind a belső USB3-as lapot, viszont nem nagyon tudsz hozzá tenni a kerethez, akkor prociból még éppen hogy elég lehet egy Pentium G840 is 18 ezerért...
Ha az Asgard PRO-t választod, abba nem kell a plusz AC venti... Persze lehet a két beépített mellé még pakolni, de első körben szerintem elég lesz így is... Ez később pótolható, másfél ezres, 12 centis ventikkel...
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
LAP: ASROCK B75M-GL ~16k
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX ~30k
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~6k
GPU: MSI R6850-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~37,5k
HDD: van (Ugye SATA-s?)
ODD: van (Ugye SATA-s?)
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX ~13k
HÁZ: SHARKOON Vaya ~8k
CLR: ARCTIC COOLING F12 Pro PWM ~1,5k
Összesen: ~112kEzzel azért FullHD-ben is egész jól el lehet játszogatni... Max. pár gépigényesebb/optimalizálatlan játékban visszaveszel kicsit a beállításokon...
Tápból elég lenne egy jó 300-400 wattos is, pl. FSP400APN, de ezen a Chieftec-en - az FSP-vel ellentétben - van PCI-E csatlakozó (ráadásul kettő), és amúgy is hosszabb vezetékei és több csatlakozója van...
Ha kicsit még hozzá tudnál tenni, akkor ajánlanék egy sokkal komolyabb házat, két korrekt ventivel, belső/első USB3-mal: Xigmatek Asgard Pro 13 ezerért... Bár ehhez meg már illene olyan alaplapot venni, amin van belső USB3 csati, pl. ASRock B75 Pro3-M, vagy Pro3...
[ Szerkesztve ]
-
chrno
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni hozzá. A keret 110k, a gépet játékra használnám FullHD-ben. A korábbi gépből a perifériák, HDD és ODD vihető át, tehát a keretbe ezeknek kellene beleférnie: ház (fekete)+táp; alaplap; CPU+hűtő; VGA; RAM.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Árjaharcos88 #13188 üzenetére
Köszi!
-
hamham
tag
Ez is egy láma kérdés: ha van egy lapom ami tudja az USB3-at de házon csak USB2 van elöl(tehát nem az új kék) akkor USB3-asként fog üzemelni, mert ha jól tudom fizikailag nincs eltérés csak nincs megjelölve a kék belsőve?
#13190 sketchifun: igaz, most esik le, köszi szépen[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #13187 üzenetére
Először is olyan alaplap kell hozzá, ami tudja az USB 3.0-át. Ezekből van olyan, aminek csak hátul van csatlakozása és van amelyiknek az alaplapon is van USB 3.0 konnektor az előre vezetéshez, mert csinálnak olyan házat, aminek az előlapja fel van készítve rá. Ha csak hátul van kivezetés, azt is előre lehet vezetni egy előlapi kivezetéssel, lehet külön venni olyat.
Pl.: ILYENNEL, ha csak hátul van és
ILYENNEL, ha alaplapi konnektor is van, de a házon nincs.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Bocsánat,ha nagyon láma a kérdésem:
ha csak annyi lenne az elvárásom,hogy az USB 3-as csatlakozó a gép elején legyen és ne a hátulján,milyen alaplapot és házat kell venni hozzá?
Vagy mit kell figyelni,hogy ezt tudja? -
szben05
tag
válasz honfoglalo #13185 üzenetére
Ha a gép hd filmnézésre lesz meg netezésre, akkor eladhatod.
-
balpis
őstag
-
balpis
őstag
válasz honfoglalo #13181 üzenetére
jobb valamivel az integráltnál, de szerintem nézd meg, és ha elég - szerintem elég lesz - az integrált, akkor add el az 5450-est. Nem nagy egyébként a különbség, játékfüggő. De ha nem játékhoz kell, akkor felesleges lesz.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TGWH
őstag
Nem ítélem el, de szálljon már le a földre, és lesse már meg az egyértelmű eredményeket, valamint azt, hogy itt egy darab amd-t nem ajánlottak senkinek már vagy egy hónapja... megjegyzem, szerintem utoljára pont ÉN ajánlottam amd-t valakinek...
Az, hogy kevesebbet eszik az intel és erősebb, valamint egy árban vannak, vagy minimálisan drágább, szerintem elmond mindent. Meg ha nem muszáj, ne fűtse már be a szobát a ,,nyolc'' maggal...Anno a konzolos témában sem azért akadtam ki, mert nem tudnám, hogy a konzol játékra jó, hanem hogy egyszerűen a pc előnyeit nem veszik számításba, ahogy a konzol hátrányait sem, és ez így eléggé nem volt igazságos..
Az, hogy istenítették a konzolt, és önmaguknak mondtak ellent, ráadásul ezt fel sem ismerték, és még engem néztek hülyének (mint anno a bulldozeres témában amiket írtam, és láss csodát a csodapatch sem segített, és itt sem ajánlanak amd-ket...), az már csak ráadás...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Crias
senior tag
Én meg arra vagyok kíváncsi hogy miért ítélsz el ennyire valakit ha ő ragaszkodik az amd-hez? Az ő döntése ha kizárólag játékra veszi akkor tökmindegy hogy intel vagy amd (nem kukázom elő a teszteket de kemény 2-5 fps-re emlékszek max, legalábbis ha az i3 vs fx-4100-at hasonlítjuk össze), játékra dvga-t veszünk nem procit a proci csak arra kell hogy kihajtsa azt a nyüves vga kártyát... Ha mellette munka is van akkor persze más kérdés de akkor mondjuk nem is i3-at ajánlunk
Crias
-
TGWH
őstag
válasz h3lios #13174 üzenetére
Szerintem ha ezt írták, akkor nem kéne mással helyettesíteni, mert ez ár / érték arányban egy nagyon jó vga. Egyébként amd gyártmány, egy elég jól sikerült darab (bár ha árban nincs különbség, én a Sapphire felé hajlok, mivel az az amd-ati sajátja).
Amúgy ja, tudsz valamit kezdeni a táppal, ennél olcsóbb minőségi nincsen... lehet az a szutyok sem égett volna le, de az esély minden esetre bőven nagyobb rá...Ja, minél drágább, általában annál jobb
Látom elég nvidia fan vagy, de talán jól sejtem, hogy kb. 560-as alatt az ati a jobb, felette meg hát kb. egyenlő a versenye állása, DE az amd kevesebbet eszik.[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
h3lios
addikt
Esetleg még ilyet néztem ki: Asus PCIe ENGT440/DI/1GD5 Nvidia 1GB
Bár ez elég drága..B-tag: H3lios#2825
-
TGWH
őstag
Az alaplapi elavult, régi találmány.
A VGA (cserélhető) a legerősebb, és ha pl. elavul, akkor veszel másikat, ha bírja a procid. De ugyan így leválthatod a IGP-t is vele, ha nagyobb teljesítményre van szükség.
Az IGP (prociba integrált) a legújabb találmány, irodai gépekbe van kitalálva, meg filmnézés, netezős, minimális grafikán játszani vágyóknak. Most abba ne menjünk bele, hogy pl. az intel meg a mikrofos lefizeti, megszabja, hogy x évig milyen procit és oprendszert KELL vennie az adott cégnek (ha a marketingnek nem dőlnek be).
SLI az nvidia találmány, Crossfire az amd-é, ezek ugyan úgy ütik egymást, mint az i3-mas proci a 6850-nek.
AMD-nél lehetséges összetársítani bizonyos IGP-kat bizonyos VGA-val...
Nvidia-nál megoldható, hogy két különböző VGA menjen a gépben, ez esetben az egyik csak kiegészítő lesz, és csak bizonyos számításokat vesz le (physix talán) a fő VGA válláról.
Alaplapit tudtommal semmivel sem lehet összekötni, de ezen felesleges gondolkodni, hisz már elavult.Értelme majd akkor lesz, ha nem csak a belépőszintűek lesznek a prociba épített vga-k, hanem mondjuk úgy, már játszani is lehet velük úgy igazából.
Meg ugye a konzoloknál még esélyesebb, hogy kihoznak belőle valamit.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
@tco@
aktív tag
Bocs hogy én is offolok, de úgy érzem itt az idő hogy megkérdezzem ha már felmerült, mi a fenére jó ennyi grafika? Mert ugye van az alaplapi, a dedikált (csereberélhető), mostmár a prociba is építik, de itt SLI/CrossFire még, hogy több kártyánk is lehessen...a kérdésem az lenne, hogy ezeket össze lehet e társítani, pl i3-ban levő IGP mennyire segíthetne be egy 6850-nek, vagy alaplapi még nekik? Mert úgy tudom tiltásra kerül a gyengébb, amik ugye általában az integrált cuccok, akkor meg kb mi értelme?
-
Kezme
csendes tag
Kedves ShellKretor!
A múltkori segítséged még1x köszi és most megint kérném. Gépet szeretnék összerakatni elsősorban 3D-s tervezőprogramokat használnék (Solid Edge, Edge Cam, ...), valamint interneteznék. Külső HDD-m van, abból nem kell nagy. Monitor kéne, max. 19 col, wifi, op rendszer. A keret most max 140-150k lenne. Valamint, hol tudnám összerakatni?
Előre is köszi! -
-
balpis
őstag
válasz h3lios #13171 üzenetére
több kisebb mellett két lényeges:
- a táp veszélyes lehet az egész konfigra, max ajtókitámasztónak használható
- a VGA játékra gyakorlatilag semmit nem éregyébként CPU OK a HDD, ház még elmennek, az alaplapnál is ár érték arányban akad jobb...
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TGWH
őstag
válasz h3lios #13171 üzenetére
De szerintem lejjebb írtak pont neked egy egész pofásat 120-ért... na az már elmegy, egész vállalható ilyen szűk keretből
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz h3lios #13107 üzenetére
Most inkább csak az infó oktatást szidnám, de mi az, hogy nem ért a tanuló a hardverhez? Ismerős, nekünk is megmutattak szétszedve egy ősrégi gépet...
Szempont persze, főleg ha van egy usb3-mas külső vinyód. Meg ha már lehet kapni ilyen házat, alaplapon, szinte felár nélkül, akkor érdemes rá költeni.
Nem kéne hogy elvi kérdés legyen az intel, de mivel az a jobb, így nincs gond. Ott kezdődne a gond, hogy fanatikus amd-s akkor is amd-t vesz játékra, ha drágább meg gyengébb. Mondjuk vegyen, ha nem hajlandó felismerni, hogy gyengébb, hát úgy járt. Mondjuk sokat nem fog érzékelni belőle, legalábbis egyelőre. Mindegy.
Szerintem elég az, hogy p4 után valahogy bejött a két mag, majd a négy (kb. mint a telefonoknál, ha nagyon egyszerűsítünk), az i sorozat meg már tovább is fejlődött, négy mag + integrált vga.
i3 lényegében a butított i5, és minél nagyobb a szám, annál erősebb legújabbak már i5 3___ számformátúmúak, kevesebb fogyasztás, picit erősebbek, árban kb. nagyjából alig drágábbak.GPU a prociba épített vga, itt hatalmas előnye van az amd-nek, nézz meg pár tesztet, és látni lehet.
konfig: alaplapnak asrock, jó és olcsó, vinyó lassú, ha nincs ssd-re pénz, akkor valami pörgősebb kéne talán, de majd megmondják, ahogy gondolom tápból is írnak valami jobban, talán fsp-t. Majd jobbat kihoznak szerintem a keretből. Mondjuk én költenék a monitorra is, nagyon megéri, főleg ha később fejleszteni akarod a gépet. Szerintem a vga-ra is mondanak majd valami mást.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Ehhez a config-hoz mit szóltok ?
VGA: Geforce GT440 Asus ENGT440/DI/1GD3 1Gb GDDR3
LAP: Asus P8H61-M LX B3 IntelH61 mATX
CPU: Intel Core i3-2120 3300Mhz 3MB LGA1155 Box
RAM: 4Gb DDR3 4096/1333 DDR3 Kingmax
Vinyó: Western Digital 250Gb 7200Rpm 16Mb S-ATA3 Caviar Blue
ODD: LG H24NS70 SATA OEM Fekete
TÁP: M-TECH 450W ATX 12cm
Monitor:18,5˝ Samsung S19A300N LED 5ms monitor
Ház :ATX HÁZ Cooler Master RC-311B-BKN1 Elite 331 BlueVélemények ?
B-tag: H3lios#2825
-
spanyoll
addikt
Mondom, hogy nem tudok írni
Köszi a helpet, megnézegetem a dolgokat, és ha meglesz a pénz, akkor elkezdek bevásárolni (csak vegyék meg a lapost ...)
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
horush
addikt
válasz horush #13164 üzenetére
Apróról ugyanez, HDD-vel:
LAP: GIGABYTE GA-A75M-D2H ~16eFt
CPU: AMD A6 3620 Teljesen új! OEM ~13eFt
CLR: ARCTIC COOLING Alpine 64 PLUS ~3eFt
RAM: CSX 8192MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-8GB ~12eFt
HDD: WD5000AAKS (100/100 ) ~11eFt
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~25,5eFt
ODD: -
VGA: integrált
TÁP: Chieftec ATX-1136H - 360 Watt ~3,5eFt
HÁZ: GABA 2936 ~4eFt
CLR: ARCTIC COOLING F12 ~1,5eFt
Összesen: ~90eFtApróról van a táp, a proci és a hdd.
vond: Mintha még kábelmenedzsment is lenne. A kép alapján arra tippelek, hogy van egy kis hely az alaplaptálca mögött. Mondjuk egy 10000RPM-es WD Velociraptort nem tennék bele.. Asszem hangos lenne egy picikét
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz horush #13164 üzenetére
Ja-ja, kicsit zavaros volt... De ezt írta az igényelt alkatrészek között az első hozzászólásában: "vinyó: 500as csigalassú régi hdd tárolásra"
Tényleg tiszta jó az a ház 4 ezerért...
Szóljunk SK nagyúrnak, hogy csináljon egy tesztet vele...(#13166) fezlergabor: Mondom én, érik az a teszt...
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz spanyoll #13148 üzenetére
LAP: GIGABYTE GA-A75M-D2H ~16eFt
CPU: AMD A6-3670 2.70GHz FM1 BOX ~23eFt
RAM: CSX 8192MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-8GB ~12eFt
HDD: van
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~25,5eFt
ODD: -
VGA: integrált
TÁP: FSP400-60APN ~10eFt
HÁZ: GABA 2936 ~4eFt
CLR: ARCTIC COOLING F12 ~1,5eFt
Összesen: ~92eFtSzvsz ez lenne a legjobb számodra. Jól felszerelt alaplap, négy magos proci erős IGP-vel, 8GB ram modul, gyors 120GB SSD, minőségi táp. A háztól sokat nem kell várni, de 12cm-es venti belefér, 4k-ért vállalható. Az alaplapon van DVI és HDMI csatlakozó is, tehát mindkét monitort rá fogod tudni kötni digitális videókimenetre. Így az egész dolog új, egy boltból beszerezhető.
vond: elképzelhető. Csak ez "megzavart": vinyó: 500as csigalassú régi hdd tárolásra. Ebből azt vettem le, hogy az megvan már Ha kell, akkor tényleg csak részben használtan jön ki. Amúgy ez a ház egészen jó 4k-ért
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz spanyoll #13154 üzenetére
Pár dolgot be kell vállalnod apróról, különben minden igényelt dolog így együtt nem fog menni 90 ezerből:
LAP: ASROCK B75 Pro3-M ~18k (4 RAM slot)
CPU: Intel Core i3 2100 OEM + gyári hűtő (apró) ~19k
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~11k
GPU: egyelőre IGP
SSD: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G ~24k
HDD: használt SATA2 500GB (apró) ~10k
TÁP: FSP/Chieftec/Delta 300-400W 2-3 SATA, esetleg PCI-E csatival (apró) ~4k
HÁZ: valamennyire jól szellőző használt darab (apró) ~4k
Összesen: ~90kÉs ebben ugye még nincs dedikált videókártya... Amit már érdemes lenne megvenni játékra, az szerintem egy GigaByte HD6770 25 ezerért, esetleg valami 1GB GDDR5-ös GTS450 (ha kellenek a CUDA magok)...
Lehetne még sprórolni a lapon 3-6 ezret, de azokon már csak 2 memória foglalat van... RAM-ból is lehetne egyelőre csak 4 giga, de képszerkesztéshez nagyon ajánlott legalább 8 giga... SSD-ből esetleg lehet ugyanilyen, csak 60-asban (ha elférsz rajta) 16-17 ezerért...
Proci, vinyó, táp, ház használt... Esetleg ha valamelyik fenti dolgot bevállalod, akkor valamelyikből lehet egyből új is...
(#13164) fezlergabor: Én úgy vettem ki, hogy kell neki egy 500-as vinyó is...
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Látom hülyén fogalmaztam
A 120as ssd ahogy Źşë' írta azért kell, hogy az éppen szerkesztett fotók a temp fileokkal rajta legyenek. Játékot, hasonló dolgot nem tárolnék rajta, de egy 1xx képből összefűzött panorámánál pl nem árt egy rendes háttértár, ahonnan van tempó beolvasásánál, írásnál.A ház, és táp legyen benne, azt elfelejtettem írni, shame on me.
A videókártya igazából HA a proci viszi az ilyen dolgokat (meg nem mondom, fogalmam sincs, hogy ezekbe mi van mi nincs integrálva), akkor nem annyira fontos, valami kacat is elég, vagy semmilyen. Később majd (fél-egy év) viszont kelleni fog elvileg az erősebb videóvágásokhoz.
A ram is azért lenne fontos, mert egy LR+PS kombó szereti megzabálni a memóriát és utálom nézni ahogy maxon kattog a ramhasználat a kép meg töltődik töltődik...
A játék huszadrangú dolog, tehát az nem kritérium, max később.
A videókártya pedig azért kéne később egy rendes, hogy meghajtson két normális monitort, amik szintén csak később érkeznek.Tehát egy normálisabb proci, ram, ssd. A többi a szeméttelepről is jó kb...
-
horush
addikt
válasz honfoglalo #13149 üzenetére
Táp mindenképp kell, az nagyon gagyi.
Részben apróról:
LAP: Asrock H61M-GS (új) ~12eFt
CPU: G530 apróról ~8eFt
RAM: 2gb ddr3 1333mhz ~3eFt
TÁP: 300w körüli delta, vagy fsp ~3eFt
Így kijössz 30 alatt.A HDD-d satas vagy IDE-s?
-
szben05
tag
válasz honfoglalo #13158 üzenetére
A jelenlegi táp minősége megkérdőjelezhető.
A táp helyett ez: 4000 Ft apróról
Az ajánlott ram helyett: CSX 2048MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-2GB
Ez a ram szerintem még elég lesz neked.Így 31000 Ft lenne. Ennél olcsóbbat én nem akarok ajánlani. Egyébként nem is érné meg.
Szóval:
LAP: ASROCK H61M-GS
CPU: INTEL Celeron G540 2.50GHz 1155 BOX
RAM: CSX 2048MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-2GB
TÁP: FSP 350-60HLN apró[ Szerkesztve ]
-
fntastic
aktív tag
válasz sketchifun #13157 üzenetére
Várja meg az Ivy i3-at, abban mégjobb lesz
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #13150 üzenetére
Ennél gyengébb/olcsóbb nincs?
-
sketchifun
senior tag
válasz spanyoll #13154 üzenetére
Most én vagyok buta, vagy akkor a ház és a táp is benne kell legyen a maximum 90-ben?
Az i3-ba integráld IGP elviszi a fullHD filmeket, és kompromisszumokkal a régi játékokat. Mindemellett fotós melóhoz még egy HD7970 vagy egy GTX680 sem hoz javulást. Tehát ha esetleg a filmezés, esetleg kompromisszumokkal játék a cél, akkor elég az is, és úgy belefér a 4 giga ram, és a jobb alaplap.
Ha nem tudod, valójában mennyit is tud az Intel HD2000/3000, akkor az adott játék nevét beírod youtube-ra, és mögéteszed hogy HD2000 vagy HD3000 (Pl.: Battlefield 3 HD3000).
De az általam ajánlott i3-2120-ban IHD2000 van, az alapján keress.Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
vond
MODERÁTOR
Gondolom, azon akarja a fotókat szerkeszteni... Mondjuk itt egy kacat, lassú vinyóval azért erősen meg lenne lőve... Én is átpakoltam minden lehetséges melós dolgot még a gyors, 7200-es, viszonylag új vinyómról is az SSD-re... Hát nem kicsit lett gyorsabb a munka... Amellett persze, hogy a PS temp file-okat is ida állítottam be... Ez meg komolyabb munkánál akár több tíz giga is lehet... Szóval jó az a 120-as SSD, a Ft/GB aránya is sokkal jobb...
Amúgy a megnyírbált x64 win7 nagyjából 10GB, erre jönnek a progik, a melós file-ok, és még akár a játékok is... Azok is jobban szeretnének erről futni, mint egy green vinyóról...
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
amúgy a 120 gigás ssd miért kell? egy rendszer nem foglal annyit, adattárolásra meg felesleges - ill. nem való
javítsatok ki ha rosszul gondolom, elég egy 60as, sztem bőven, 20-25giga win7, többi meg prg, max játékra tudnám elképzelni, de 120 meg picit kevés, 240gb vagy ez felett lenne tökéletes játékra
[ Szerkesztve ]
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
spanyoll
addikt
válasz sketchifun #13153 üzenetére
Csak körülbelüli értékeket írtam. A proci az fontos lenne, a 8 giga ram az vállalható most 4ként is, azt ráérek bővíteni később.
A VGA sem feltétlenül kötelező, abból is lehet 4xxx széria, csak saccra írtam, hogy kb az az ami már jó lenne, de ha régebbi sem baj.
Ami fontos az a proci, a memória, a háttértár (5400es kis döcögő is elég, azon csak filmek meg fotók lennének), az ssdből kéne a 120as, azért is írtam, hogy lassabb is elég.
Ház, táp nincs, monitor majd valami régebbi eizo vagy egy értelmesen konfigolható benq, ilyesmi lesz, mert fotóhoz színhelyesnek kell lenni, de az már más tészta.
A ráfordítható összeg nem tartalmazza a monitort, azért írtam ennyit."Super perfundo on the early eve of your day."
-
sketchifun
senior tag
válasz spanyoll #13148 üzenetére
Ne haragudj, lehet én vagyok a hülye, de:
-i3 kell neked
-8 Giga ram kell
-500GB HDD
-120GB SSD
-HD5000-es szériás VGAEz így szerinted belefér?
Kis segítség:
Intel Core i3-2120 ~31k
Asrock B75 Pro 3 ~20k (Spórolás: Asrock H61M-GS ~11k
8GB CSX/Kingmax/Patriot 1333Mhz ~11k
Hitachi 500GB 7200rpm ~17k
OCZ Agility 3 SATA3 120GB ~26kEzeddig 96eFt. És még nincs benne az áhított videókártya.
Mindemellé:
Házad van? Milyen?
OOD van? Milyen?
Tápegység van? Milyen?
Monitorod van? Milyen?Talán úgy férne bele a keretbe, ha Intel Pentium G840/G860, 60GB SSD, és úgy esetleg egy HD6770 belefér még mellé. Természetesen H61-es lappal.
[ Szerkesztve ]
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
honfoglalo
senior tag
válasz honfoglalo #13149 üzenetére
Az ajánlott processzort, hogy képzeljem el, egy notebookos brazos e350-e450 hez képest? Nekem az a szint abszolút elég lenne. Alaplapnál pedig csak annyi a lényeg, hogy kompatibilis legyen a többi alkatrészemmel..
-
honfoglalo
senior tag
válasz szben05 #13147 üzenetére
25-30ból kéne kihozni legföljebb, vagy kevesebből, lehet apróról is, és csak annyi a lényeg hogy a hd filmeket vigye.
Abszolút nem vagyok képbe, teljesen rátok hagyatkozom. Mit csináljak akkor a hd 5450-nel, az kidobott pénz volt? Tápot muszáj most venni, ez a dl atx 450w biztos kevés? A ram oké. A lap és cpu tekintetében milyen mozgásterem van?
köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy 80körüli árért (+- 10K) összerakható-e egy fotószerkesztésre és néha játékra használt masina, későbbi bővítéssel?
Lap: valami amin vagy van 4 ramslot, vagy 2
memó: 8gb ha van egyben, ha nem, akkor 2x4es modul, de akkor kell a 4slotos lap
proci: valami középkategória, i3ból valami használható, persze lehet jobb is, később mindenképp i7 erősebb
vinyó: 500as csigalassú régi hdd tárolásra
vinyó2: 120as ssd rendszernek, nem csúcssebességű
videó: ati 5xxx sorozatból valami 1gbos verzsön, később újabb természetesen.Ha megoldható, akkor egy gyorsan összeírt cfg-t le tudnátok írni? Köszi előre is
-
szben05
tag
válasz honfoglalo #13143 üzenetére
LAP: ASROCK H61M-GS
CPU: INTEL Celeron G540 2.50GHz 1155 BOX
RAM: CSX 4096MB DDR3 1333MHz CSXO-D3-LO-1333-4GB-2KIT
TÁP: FSP FSP350-60APN
HDD: van (gondolom sata-sra lett cserélve)
HÁZ: vanössz: kb. 38e Ft
Bár a vga-val most se nagyon tudnál mit kezdeni, mert az nem sokkal erősebb az igp-től.
Az ODD-d valószínűleg IDE csatlakozós, azt nem tudod használni, csak ha átalakítót veszel, de annyiért meg veszel egy használt sata-s ODD-t.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
ahoi
visszatérve még pár gondolat erejéig az átalakító témakörre. köszönöm a már megoszott gondolatokat, azon elindulva érdekelne a véleményétek
ide - sata átalakítás: logilink itt kell valamire figyelni? sebesség, kapcsolódás meg effélék?
sajnos iponon nincsen beépítő keret ssd-hez, de ha ti tudtok túrni, az jó lenne, én ott feladtam...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
honfoglalo
senior tag
Üdv!
Adott egy öreg gép, a merevlemez lett cserélve újra, egyébként meg:
CPU típusa AMD Athlon 64, 2000 MHz 3200+
Alaplap neve Abit KN8 / KN8 Ultra (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 2048 MB
Megjelenítés
Videokártya GeForce 6600 GT
dl atx 450w táp
HDD, ODD mezei alaptípusNamost, vettem fórumi javaslatra egy belépőkategóriás kártyát: Gigabyte PCI-E R545D3-1GI ATI HD 5450 1GB DDR3, de ezt meg már sajnos sehogy sem viszi az alaplap.
Az integrált kártya teljesen tropára ment, így minél kevesebből kéne kihozni egy működő gépet.
Úgy gondolom elkerülhetetlen egy új alaplap az új Gigabyte kártya miatt, viszont ekkor valszeg processzor és memória is megy vele szükségszerűen(gondolom). Alap irodai felhasználásra van tartva a gép, HD filmek kellenének azért, hogy menjenek - főként azért lett véve hozzá az új kártya, játékra nem kell egyáltalán.
Nem gond ha használtak a szükséges alkatrészek, de lehetőleg legyen garancia.
Mit javasoltok? -
vond
MODERÁTOR
válasz Matexy #13141 üzenetére
Max. 40-ért HD6850-et vegyél... Kicsivel fölötte már van néha HD6870, vagy GTX560 is...
A HD7750 nem éri meg a pénzét (főleg nem GDDR3-mal)... Akkor már sokkal inkább az a Gigabyte HD6770-es (amit fezlergabor is írt) 25,5 ezerért... Kb. ugyanolyan erős, vagy még jobb is, mint a 7750-es...
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz 5150head #13135 üzenetére
Hali. Gyere vissza a vásárlás előtt 1-2 héttel, akkor tudunk értelmes ajánlatot mondani. Ha most írnánk, azzal semmire sem mennél.
(#13137) 5150head: Ha visszajössz akkor, akkor adunk egy értelmes ajánlatot, de most tök felesleges lenne. Nem baj, hogy te nem követed, nyilván ezért jöttél ide, hogy segítsünk.
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
Sziasztok! Őszre (szemptember-október) tervezek gépet venni. A régi már nem szolgálja ki az igényeimet. Ami a lényeg:
Legtöbbet zene-szerkesztésre, felvételezésre használnám (Cubase, VST-k), meg netezésre.
Ritkábban video szerkesztésre. (Sony vegas)
Legritkábban játékra. (arra konzolt tervezek venni.)
Amim van: Külső Line6 hangkari, Feel V ház. 4:3 lcd monitor. dvd író, kisebb vinyó
Szval ami kellene: táp, proci, alaplap, videokari, vinyó, memória.
100e van rá.
Mit ajánlotok, merre/miket nézzek? Most kezdem csak a nézelődést/olvasgatást.
Előre is köszi -
Ch4r0n
tag
Hát igen mondhatni eléggé HC gamer csak eddig nagyon korlátozta az ezeréves konfigja, ezért is fejleszt. Viszont ő egyáltalán nem ért a hardverekhez ezért fordult hozzám inkább. Monitor csere nem lesz szóval tényleg jólesz a javasolt VGA neki. Tényleg én vagyok nagyon a full hd felbontáshoz szokva és nagyon túllőttem a célon.
-
Ch4r0n
tag
válasz horush #13118 üzenetére
Köszi, pont ilyen segítségért fordultam ismét erre a fórumra és nem kellet csalódnom.
Tényleg ésszerű dolgokat javasoltál, pont így ezt a verziót küldöm neki át amit javasoltál.
Az ODD szerintem is megérett a csére, legyen inkább új. A gépházat meg már én is kevésnek éreztem csak már nagyon elszálltam volna a kerettel az én összeállításomba. A videó kártya tényleg túl drága volt, mentségemre legyen mondva én full hd felbontáshoz vagyok szokva... Elvileg monitor csere nemlesz szóval elég lesz neki ez a VGA. A HDD-re még rákérdezek konkrétan, de ha elég nagy neki és satás akkor az ssd tényleg jobb választás.
Köszi még1x! -
Matexy
csendes tag
Sziasztok! Véleményt szeretnék kérni erről a konfigról:
alaplap: Asrock B75 PRO3-M 18,5e
CPU: Intel Core i3-2120 29,5 e
RAM: Kingmax 4GB DDR3 1333MHz 6e
GPU: VTX3D 7750 1GB GDDR5 29e
SSD: OCZ Vertex 3 60 GB 20,5e
HDD: 2 db WD 1 TB (van)
táp: FSP 400W FSP400-60APN 9,5e
ház: Thermaltake VN40001W2N Commander MS-I 12,5e
monitor: Samsung S19B220NW 28,5e
hűtés: Arctic F12 PWM 1,5e
Ár: 155,5e
Netezni, videót nézni és (nfs szintű játékokkal) játszani fogok rajta. -
Coolmat
őstag
válasz Ch4r0n #13116 üzenetére
Szia!
1280X1024-re nem kell ilyen brutál erős VGA, bőven elég egy HD6850 v. HD7770, sőt akár egy HD6770 is. Az így megsprórolt pénzt egy SSD-be fektetném (pl. OCZ Agility3 60 vagy 120GB), esetleg egy kicsit jobb házba (pl. Bitfenix Merc Alpha v. TT Commander MS-I / II / III). vagy nagyobb 1TB-os winchesterbe. IDE dvd író valóban csak átalakítóval fog működni, de abból is talán jobban jártok egy újjal (Nec AD-7280S ~4,5k). Az iponos szerelést inkább hanyagoljátok, jobban jártok ha összeszereled neki két sörért a konfigot
-
horush
addikt
válasz Ch4r0n #13116 üzenetére
Ez így nem a legésszerűbb.
Ha van SATA-s hdd, akkor nehogy vegyen mégegyet, vegyen inkább egy SSD-t.
VGA: ennyiért ez nagyon drága. Alig többért kap hd7850-et, ami erősebb, s jóval kevesebbet is fogyaszt. De erre a felbontásra egyébként egy jóval olcsóbb vga is bőven elég lenne.
ODD: olyan ide - sata átalakító cucc áráért már majdnem kap satas odd-t. ODD amúgy kell egyáltalán? Ha csak a win installra kellene, akkor arra elég egy pendrive is.
Házból lehetne venni egy jobb példányt is.Összegezve:
LAP: Asrock B75 PRO3-M ~19eFt
CPU: INTEL Core i5-2320 3.00GHz 1155 BOX ~45eFt
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT ~11eFt
HDD: van
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G ~17,5eFt
ODD: NEC AD-7280S ~4,5eFt
VGA: MSI N560GTX-M2D1GD5 1GB GDDR5 PCIE ~44,5eFt
TÁP: THERMALTAKE TR2 RX W0146RE 450W ~13,5eFt
HÁZ: XIGMATEK Midgard II fekete (ablakos) ~21eFt
Összesen: 171,5eFt (ODD-vel: 176eFt)Így van gyors SSD is, arra a felbontásra még ez a vga is "sok", moduláris táp, jó minőségű, jól felszerelt ház.
Ez a VGA 20k-val olcsóbb az általad írtnál, ezzel szemben alig gyengébb. GTX560ti-nek 50k körül lenne normálisan az ára.Egy ventit érdemes még venni: XILENCE COO-XPF140, ez kb. 1,5eFt.
Roal: Akkor tudd meg A hdd-ről annyit, hogy satas-e, a gépházról pedig, hogy milyen szellőzése (milyen ventik vannak benne, vagy milyenek tehetők bele).
[ Szerkesztve ]
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
Megkért egy lány ismerősöm, hogy állítsak neki össze egy konfigot 170E-ért. Próbáltam tájékozódni és ezt sikerült összeraknom magamtól. Kicsit több lett 180E, de ennyi még szerintem belefér a keretbe és ezt a gépet szerintem már nem igazán éri meg nyirbálni, hogy pár ezerrel olcsóbban jöjjön ki. Ipon gép összerakóban csináltam, ott szeretnénk mindent venni, ellenőrizzétek legyetek szívesek, hogy nincs-e vele semmi baj, mert akkor pontosan így adnám le a rendelést ezekkel a típusú alkatrészekkel.
Alaplap: ASROCK B75 Pro3-M 1 db 18.817 Ft
Processzor: INTEL Core i5-2310 2.90GHz 1155 BOX 1 db 44.537 Ft
Memória: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 1 db 11.367 Ft
Videókártya: ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5 PCIE + Max Payne 3 1 db 64.071 Ft
Merevlemez: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 HDS721050CLA362 1 db 18.440 Ft
Ház: SHARKOON Vaya 1 db 8.128 Ft
Táp CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX 1 db 13.195 Ft
Összeszerelés: 1.905 Ft
Összesen: 180.460 Ft (142.095 Ft + áfa)Játékra lenne elsősorban és a monitor felbontása 1280x1024 DVI-os. Elvileg a régi HDD-je átkerülne még bele, de az elvileg satás úgyhogy azzal nem lenne gond. Az ODD viszont még IDE ha minden igaz, akkor kell még egy IDE/SATA kétirányú átalakító? Gondolom ezért nem érdemes másik alaplapot választani... VGA kártyánál meg a DCII választottam inkább a sima helyett, ha jól gondolom ez a jobb hűtésű 2 ventis kivitel.
Mit gondoltok jó lesz így, vagy változtassak rajta valamit?
Előre is köszi! -
horush
addikt
Esetleg:
A lapon még tudnál kicsit spórolni: ASROCK B75M-GL, lényegében ugyanezt tudja.
Monitor: én 5k-t dobnék még rá, s vennék egy ilyent: AOC i2252Vwh, ez 37k, s IPS paneles, sokkal jobban járnál vele, mint ezzel a TN paneles benq-val. (Jobb képminőség, jobb betekintési szögek).
Crias: Akkor leírom neked is: "Mondjuk a 350-es apn és egy alsótápos ház párosítását továbbra is merész ötletnek tartom.. Kb. minden kábel rövid lenne. Ha vesz hosszabbítókat, akkor meg már drágábbra jön ki, mintha megvenné a 400-ast."
[ Szerkesztve ]
-
Crias
senior tag
HTPC-nek én ezt ajánlanám, erre a feladatra ez lesz a legtökéletesebb:
LAP: ASROCK A75M-HVS 14.257 Ft
CPU: AMD A4-3300 2.50GHz FM1 BOX 13.386 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 6.057 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 18.859 Ft
HÁZ: SHARKOON Vaya 8.128 Ft
TÁP: FSP FSP350-60APN 8.687 Ft
Összesen: 69.375 FtRamból 2k-val kevesebbért lehet venni 2GB-osat is de ha nem égető az a 2k forint akkor szerintem vegyél 4GB-ot.
Házból lehetne még esetleg valami mAtx-es házat venni, de az drágább lenne így marad a nagyobb ház ha nem probléma.
A Lapon van hdmi kimenet dvi nincs.A Procit kifejezetten HTPC-be szánták esetleg +1k-ért eggyel erősebbet lehetne venni (A4-3400)
[ Szerkesztve ]
Crias
-
vond
MODERÁTOR
Nagyon jó lesz, de alaplapból inkább vegyél pár százassal többért B75 Pro3-M-et... 4 memória foglalat, belső USB3 csati, jobb hangvezérlő, és több hangkivezetés...
Illetve ha még belefér, akkor egy 12 centis ventit tegyél a Vaya-ba hátra, pl. Arctic Cooling F12 PRO PWM...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sketchifun #13109 üzenetére
Abba jó, csak ez nem a HTPC topik, hanem itt nagyrészt gamer gépek mennek ki, abba meg Sandy a képlet.
(#13104) sketchifun: FIAT-nak az MSI-t nem mondanám, mert tudomásom szerint az olasz autókkal elég sok a probléma, az MSI-ről viszont azért ez nem mondható el.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Anno tavaly őszig sokan reménykedtek, hogy a 8 magos Bulldozer áttörést hoz, de sajnos a megjelenés után kiderült, hogy az is gyenge lett. A Sandy Bridge annyira jó procira sikerült, keveset fogyaszt és erős is, hogy jelenleg verhetetlen ár/teljesítményben. Már a 2 magos i3-2100 is veri a 4 magos Phenom 955-öt pl. játékokban. Ez megalázó. Az Ivy Bridge-en kicsit csiszoltak, szóval az is szintén kiváló és ajánlható. Az AMD jelenleg nem...
-
h3lios
addikt
Lenne még néhány teljesen amatőr kérdésem.
Infó szakos középsulit végeztem, de hardver téren teljesen hülye vagyok. Egy hálózatot lazán össze dobok kész gépekből, de egy gép már nem megy...Az alaplapon akkor az a szempont, hogy legyen rajta USB 3 és SATA 3 csatlakozó foglalat ?
CPU-nál számomra elvi kérdés, hogy Intel legyen, mert még nem csalódtam a gyártóban.
Ezen kívül a Dual-Core, Core I"xy" között mia különbség ? Illetve az órajelben mi számít elfogadható értéknek. (bezzeg a telefonoknál vágom a procikat, de itt ehhez is hülye vagyok)...GPU: itt is el vagyok veszve, itt milyen szempontokat kell figyelembe venni, illetve miben jobb az Az Ati Radeon, mind az Nvidia Gforce sorozat ?
Szóval ezek lennének hirtelen a kérdéseim.
B-tag: H3lios#2825
-
@tco@
aktív tag
Hali,
netto 120 alatt szerintetek van még reszelni való ezen a gépen? A monitor elvileg okés és dvi csatis, 500 giga pedig több mint elég nekem, ezért alakult így a config, full hd-ban medium beállítások melett játékra elvileg elég. Olyan 3 évig nem szeretnék hozzányúlni, csak a vga-n húznék 15%-ot 900 mhz-ig és ennyi. Esetleg javaslat ilyen árban? *ponról szeretném az egészet rendelni
Köszi előre is
-
törölt tag
Szakmádból kifolyólag válaszolok:
Az ASRock a japán autó kb. Alapfelszereltsége nagyszerű, bőséges, sok minden csati van az alaplapokon. Alapáron. Ezenkívül már őket is 3 év garral kínálják, megbízható deszkák. Sokkal jobbak mint régebben.
Az ASUS a német autó, drága és alapáron kevesebb cuccal van felszerelve, mint egy japán. Ha sok pénzed van és minőség kell, persze, vehetsz ASUS-t, de nem kötelező, mert olcsóbban ugyanazt a minőséget ugyanazokkal a szolgáltatásokkal egy ASRock is adja.
A Gigabyte az elmúlt pár év vesztese, főleg a Sandy Bridge korszakát szenvedte szerintem meg, mert nem tudta követni a trendeket (grafikus BIOS, stb...). Ezenkívül sok dupla PCIe slotos deszkát gyártottak, de nem tudom kinek... Autók tekintetében nem tudom hova soroljam, majd Te eldöntöd.
Az MSI a középút, az ASUS és az ASRock között, árban is és szolgáltatások tekintetében is.
-
Zigi
senior tag
Sziasztok.
Nemsokára nekem is gépet kell cserélnem és olvasgatom a topikot. Az tűnt fel, hogy csak intel konfigot ajánlotok és csak asrock lappal. Van ennek valami különös oka vagy csak ez a legolcsóbb? Olyan érzésem támadt mintha én (szakmámból kifolyólag) mindenkinek Suzuki Swiftet ajánlanék Csak kíváncsi vagyok!
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest