-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace owner
addikt
Sziasztok!
Jatekra szeretnek osszeallitani egy gepet akar hasznalt cuccokbol vagy apros kereskedoktol is. Pcx is jatszik de ugy velem hasznalt dolgokbol tobbet kilehetne hozni. Komplett gep is erdekes lehet aprorol de nem tudom mit erdemes keresni. Keret nagyjabol 150ezer lenne a konfigra. Monitor stb van itthon.
Gta V , pubg, bf1 es ehhez hasonlo jatekokra lenne hasznalva elsosorban. Koszonom szepen!Galaxy Fold 4
-
Ármester
válasz b1sti #127776 üzenetére
(#127776) babu87
Szia!Nem nagy gépigényű játékok, ha használtban gondolkodsz:
Alaplap: s1150-es H81/B85 lap ~10-15k
CPU: s1150 i3, pl. i3-4130/4150/4160/4170 ~15k
Ram: 2*4Gb DDR3 1600Mhz ~11-13k
VGA:
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~14k
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP920/SX930, Goodram Iridium Pro ~20k
Ház: CM N200 ~12k
Táp: FSP Hexa+ 400W ~13k
Össz: 95-102kHDD/SSD, ház és tápot azt újonna venném, a többi mehet használtból.
Ill. VGA sem ártana egy, apróról egy RX 460 ~25-30k között, viszont ez már nem fér bele a keretedbe.
De ha gondolod, először próbáld meg IGP-vel, aztán ha szükséges VGA-t tudsz venni utólag is.
(#127790) krypton
Szia!H110M-HDV R3.0-t én is javaslom, mivel ez már alapból kezeli a G4600-as procit.
Rammal nem lesz gond, az maradhat.
Ill. vehettek 1*4Gb-ot, netezésre jelenleg még elég annyi is, ha spórolni kell kicsit.
Amőgy rendben van.SSD-t néznék mindenképpen: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP920/SX930, Goodram Iridium Pro ~20k
(#127794) fungeld
Szia!Mi a cél a géppel, ill. mennyi a keret?
Eektől függ leginkább.
(#127797) vizoo
Szia!Egy keret még jó lenne, ill. milyen programokat használ?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
vizoo
csendes tag
Sziasztok,
egy barátom szeretne venni egy komplett gépet 4k videóvágásra/szerkesztésre, photoshopra. Monitor és egyéb perifériák nem kellenek neki, csak magára a gépre szeretne javaslatokat kérni.
Speckó igény lenne, hogy a gépház minél kisebb legyen, minél kevesebb helyet foglaljon. A pénzmagra nem tud mit mondani, illetve az lenne még a kérdése, hogy PC vagy jobb választás lenne-e esetleg egy apple termék.
Remélem a fenti információk elegendőek ahhoz, hogy segíteni tudjatok, ha nem, kérlek jelezzétek mit kellene még megkérdeznem
Köszönöm előre is
-
veterán
válasz fungeld #127794 üzenetére
Attól függ mi a cél. Ha játék, pattints be mellé egy RX 560-at, vagy GTX 1050-et, nagyon nagy ugrás lesz. Illetve az SSD, amit javasoltak, azt is megéri, sokat lendít a sebességérzeten a gép és programok indulásánál.
Ha munkára kell, s kevés most a teljesítménye, akkor inkább platformcsere AM4-re, min Ryzen 3 1200-ra.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
fungeld
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi konfigom van, érdemes hozzányúlni és cserélni valamit, ami érezhető változást hoz vagy nem éri meg rákölteni?
Lap: MSI FM2-A75MA-E35
Processzor: AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
Memória: KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3
1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K2/8X
HDD: WD 1TB Caviar Black 7200rpm
Táp: CORSAIR Builder Series CX430W 80+ Bronze[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
dugo_
veterán
válasz krypton #127792 üzenetére
Friss bios-szal mennie kell a 2400-nak is, de az IMC a prociban van, az határozza meg.
A Giga-hoz lehet bios frissítést kell kérni, ami plusz pénz. Az R3.0-s Asrock-ok helyből felismerik a 7. generációt.
Faragni ezen már nincs mit. Esetleg FSP 350-60APN, de azon nincs PCIe kábel későbbi bővítéshez.
[ Szerkesztve ]
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egyszerű netezős, filmezős, letöltős számítógépet szeretnék összeállítani szüleimnek, ehhez kellene egy kis segítség. A keret nem pontosan meghatározott, de szeretnék olcsón megúszni. A vásárlás várható ideje január közepe. A HDD az adott (WD10EZEX). Amit én kinéztem:
CPU: Intel Pentium G4600
Lap: Gigabyte H110M-S2H OEM
RAM: Corsair 2x4GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Red (CL14)
Táp: FSP 400W HEXA+
Ház: DeepCool Smarter
ODD: LG GH24NSD1Ezt a PCX-nél néztem ki, ott kb 91e forint, még éppen jó. Ebből lehet valahol faragni (pl 1x4GB memória, tudom hogy nem lesz így dual channel, de az mennyire fontos)? Van amit érdemes lecserélni jobbra, tartósabbra kevés különbözettel? Esetleg egy AMD A8-9600 megfelelő lappal mikor érné meg jobban?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz kiraly.andra #127783 üzenetére
Értem.
A GT730-nál is erősebb a CoffeLake IGP-je (s ahogy írtam, jó minőségű játszáshoz ajánlott egy 1050/1050Ti szintű VGA).
Az opcionális proci-hűtés csak rajtad illetve a pénztárcádon múlik, de az később bármikor, nagyon egyszerűen cserélhető. Ha ki van élezve a keret, akkor én inkább most -első körben- hagynám a gyári hűtőt.(#127788) kiraly.andra
Nem, nem konkrét boltból nézem az alkatrészeket, de nagy valószínűséggel beszerezhetőek egy, max. két-három helyről.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz palfitom #127761 üzenetére
Amikor egy ilyen ajánlat megszületik, árakkal együtt, akkor ennek az alapja egy konkrét bolt kínálata? Az ugyebár azért lenne jó, mert egy helyen megvehetek mindent, össze is rakathatom a gépet, kérhetek házhozszállítást, örvendeznénk vala. Ha nyilvánosan nem illik, akkor privát üzenetben örömmel venném a bolt megnevezését.
:a:
-
dugo_
veterán
válasz Chereiose #127785 üzenetére
Asrock H110M-HDV R3.0
Intel Pentium G4600
HyperX Fury, Corsair LPX 2400MHz 2x4GB DDR4 KIT
Gigabyte D5 1050 2GB
HyperX Fury 120GB, Adata SP920 128GB és/vagy WD10EZEX, Toshiba P300 1TB
FSP Hexa+ 400W
Deepcool Wave V2, Zalman Z3 Plus, CM N300Használtan 4. gen:
B85, H87, H97 esetleg H81lap - itt kb. a felszereltség, illetve a garancia döntsön
Haswell i3 (ha Refresh, akkor a H81, B85, H87-hez friss bios kell), vagy i5, ha kikerül
8GB DDR3
960 4GB, erősebb, mint a 2GB-os 1050. -
Chereiose
addikt
Sziasztok! Érdeklődésképpen tenném fel a kérdést, hogy ennyi keretből mik lennének a lehetőségek, válaszolok az összefoglalós kérdésekre Tehát:
1. Mire fogod használni a gépet?
Igazából semmi extra, főleg netezés, dokumentum szerkesztés, esetenként játék, itt viszont megjegyezném, hogy nem vagyok egy grafika mániás, elég ha egy játék mediumon is elfut, pl. BF1 vagy autós játékok.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Jelenleg nincs semmilyen alkatrészem.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
140-150K. Jó lenne újat venni, de megfontolom a használtat is, mert nyilván jobb áron kapom meg úgy, tehát nem lényeges, hogy új legyen.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Jelenleg nincs monitorom, de ha veszek majd akkor Full HD felbontásút fogok, HDMI-vel talán.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem, nincsen elképzelésem, gépház is mindegy. Márkából inkább Geforce és Asus, de ez is mindegy.
-
dugo_
veterán
válasz vizoo #127782 üzenetére
8 GB ddr4 vs. 16 GB ddr4
Gyorsan eldönti a kérdést, hogy csak 8GB-ra van pénzed, ha fix a 150-es keret. A több nyilván jobb lenne.
Asrock Z370(M) Pro4
i5-8400
Alpenföhn Ben Nevis, Deepcool Gammaxx 300 - Egyébként a sima 8400-ashoz jár gyári hűtő.
8GB DDR4 3000+MHz Corsair LPX, HyperX Predator pl.[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz palfitom #127770 üzenetére
A "szerintem beérem azzal, amit a munkához szükséges GPU mozgatni képes" azt akarta jelenteni, hogy vélhetően elég lesz nekem az a VGA, ami a munka miatt kerül az új gépbe. Hogy a jelenlegi gépben milyen kártya van, azt csak annak érzékeltetésére adtam meg, hogy milyen régi konfigurációról van szó.
Az Adobe egyes termékeinél ismertetik az ajánlott VGA-kat, és bár a Photoshop-nál ott szerepel az Intel HD néhány típusa, a Premiere-nél már nem. Valamint keresgélés közben eljutottam Lenovo V520S SFF gépekhez, amelyekben Intel HD 630 vagy nVIDIA GeForce GT 730 2GB van. Ez utóbbi egy 20 000 forint körüli kártya, de jóhiszeműen azt feltételezem, hogy van valami előnye a HD 630 IGP-hez képest. Vagy ez nem így van? Ha mégis, akkor arról van szó, hogy az általad ajánlott UHD 630 már többet tud, mint a GT730?
Én semmiképp sem erőltetem a dedikált VGA-t (sőt), csak kíváncsi vagyok. És mivel kicsit azért érdekel a játék is, valamennyit szívesen áldoznék erre. De ha azt mondod, hogy a fent említett GT730 semmivel sem jobb, mint az UHD630, akkor örömmel lépek tovább a vásárlás útjára.
A processzor hűtése kapcsán kevésbé érdekel a zaj, mint a hűtés hatékonysága. A jelenlegi gépemben nemrég tönkrement a Cooler Master Hyper TX 2 CPU hűtő, ezért felraktam a meglévő gyárit. Azóta 15 fokkal melegebb a processzor hőmérséklete (35 vs. 50 fok).
Az asztalomon gyakran kell a hely másra, ezért van a jelenlegi géphez, és kell a jövőbeni géphez is vezeték nélküli periféria.
[ Szerkesztve ]
-
vizoo
csendes tag
válasz SyMbioTe #125770 üzenetére
Sziasztok,
Szia SyMbioTe,nagyjából 2 hónapja érdeklődtem új gép vásárlása kapcsán, akkor azt javasoltad, hogy ha intel mellett döntenék, akkor várjam meg a "kávé tavakat"
Most 2 ok miatt is kérem a segítségeteket. Egyfelől megérkeztek az új intel procik, másfelől úgy néz ki haldoklik a jelenlegi alaplapom (szépen lassan pusztul meg az alaplapi lan, majd hangkártya, illetve usb csatik és fizikailag már nem tudok belepakolni több bővítőkártyát...). Viszont egy teljes konfig most sajnos nem fér bele anyagilag.
Arra gondoltam néhány hónapot/fél évet kibírnék a régi VGA társaságában (Egy R9 280x 3 GB-os) és most csak egy alaplap/proci/hűtő/ram csomagot vásárolnék (áruhitel bizonyos okok miatt nem jön szóba).
Erről szeretnék véleményt kérni, illetve egy javaslatot a fent említett alkatrészekre. Elsősorban az új i5-8400-as prociban gondolkodom (nem akarok tuningolni). Illetve a 8 GB ddr4 vs. 16 GB ddr4 kérdésben is szeretnék tanácsot kérni
Az egész pakkra lenne nagyjából 150.000 Ft-os keret.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
dugo_
veterán
válasz -Faceless- #127777 üzenetére
B85, H87, H97 esetleg H81lap - itt kb. a felszereltség, illetve a garancia döntsön
Haswell i3 (ha Refresh, akkor a H81, B85, H87-hez friss bios kell)
8GB DDR3
750Ti 2GB 15-17k körül, 960 2GB ~25k körül. Nem biztos, hogy találsz ennyiért, de 30 felett már új 1050-ek is vannak, szóval max annyit érnek. Esetleg 2GB-os AMD RX460 is van 25k körül.
Táp újonnan FSP Hexa+ 400W, nem túl drága, nem igazán éri meg használtan venni, max ha találsz valami keveset futott minőségi beleset.
HDD: WD10EZEX, Toshiba P300, SSD: HyperX Fury, Adata SP920 - ezeket se venném használtan.
CM N300, Zalman Z3 Plus, vagy valami hasonló alsótápos toronyház, nem tudom mi a kínálat aprón, házakat elég jó áron lehet venni akár kiállítási darabként is.Cry0
Bármelyik jó. RAM nem fog 3200-on menni, de ezt már írtam.
maajsz
Ha nem is elég rá a hardver, 300-ból ennyi jön ki. Vagy az igényeket kell csökkenteni, vagy a keretet növelni.
[ Szerkesztve ]
-
maajsz
senior tag
válasz Devas #127778 üzenetére
Nem én lennék a vevő csak azért bátorkodtam belekérdezni, mert kitűnt a 1080p60fps steaming igény. A hardveres kódolással az a baj nagyon magas bitráta kell ugyanahhoz a minőséghez, minta cpu-val menne. Pl ha PUBG-zik a szenzációs optimalizálás bekéri kb a 1070-et egészbe, nem igazán lehet csak úgy 30%-ot lespórolni. Mondjuk a 8400 már 6 magos, ami +2 az előzőekhez (már ha nem az x99-et nézzük), de a mai ill érkező zseniálisan megírt játékoknál a még zsenibb denuvoval fűszerezve sosem lehet tudni Hátha egy jártasabb streamer majd rendet tesz itt
-
Devas
őstag
válasz maajsz #127775 üzenetére
Szerintem ha nem procival streamelsz, hanem a videokártyával, akkor elég a 8400.
NVENC kodolassal, normális bitrate mellett nem hiszem, hogy kéne capture card.
Én pl 900p-ben 60 fps-el streameltem 10k bitrataval, eleg gyors volt. Adatlapomon lévő konfiggal. Szerintem azzal érdemes számolni, hogy elviszi a VGA teljesítményének X%-át. 20-30% vga kihasználtságot ha félre tudsz tenni a streamnek szerintem folytonos lesz. De beszélj olyannal is ez ügyben, aki jobban otthon van a témában.Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Másodlagos rendszert szeretnék építeni, és ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
- Média fogyasztás, internetezés, programozás (nem lesz se virtuális gép, se 3D munka), illetve Dota 2, StarCraft, + pár low-end játék
- Nem kell "gémer"-nek lennie, AAA játékok nem lesznek rajta futtatva, ha elég erős a rendszer talán a Planet Coastert megveszem rá, de annál több garantáltan nem lesz, és ez sem, mint az előzőek sem kellenek kimaxolt grafikán 60-nál több fps-en.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Semmivel, periféria van csak. A monitort akkor veszem külön, ha rendszer össze van rakva.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- Igazából semmi. A laposomban van egy 7200-as WD Black talán azt átdugnám a gépbe, ha lehet.4. Mennyi a kereted rá?
- Itt a legnagyobb gond, mivel csak másodlagos rendszer, így 100-nál többet nem igazán akarok rá költeni (ezen kívül esik a monitor, és periféria)
- Mivel elég necces ebből kihozni bármit is, így hardveraprós/ebay-es kapargatás lenne az egész.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
- 1080p, ugyan ezen futna a játék is, majd olyat keresek amilyen csatlakozó van+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Nem szeretnék gémert, egy relatíve csöndes (60 dB-hez képest) letisztult, lehetőleg fekete házas rendszert szeretnék, méret nem számít. Intel + Nvidia kombót preferálok (rossz tapasztalatok miatt, de igazából nem kényeskedek ennyiért)A rendszer nem lenne túl gyakran használva, így a fogyasztás nem különösebben elsődleges. 8 GB RAM kellene, és 2+ GB videó memória, más elvárásom nincs.
Köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz ph@nt0m #127771 üzenetére
Ezt szerettem volna tudni.
2018 hajnalán én már nem javasolnám régi, DDR3-as konfig újként történő vásárlását.
Ugyanakkor a Wot-ra elegendő a teljesítménye, használtan, jó áron javasolnám is, de újként inkább a 1151-es platform G4600-al (a meglévő i3-at valószínűleg nem lenne nehéz eladni).(#127773) Devas
Természetesen nem kötelező, meg lehet próbálni a gyári hűtővel is, de ha belefér a keretbe, akkor inkább legyen csendesebb, s hűvösebb.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Ispán_Péter #127767 üzenetére
Szia!
AMD:
Lap: Asrock AB350M-Pro4 ~23k
Proci: AMD Ryzen 1500X (4 mag, 8 szál, gyári hűtővel) / 1600 (6 mag, 12 szál, gyári hűtővel) ~51-59k
RAM: 2x4GB DDR4 3000-3200MHz a QVL-ről, Samsung chipes memóriák jól mennek a platform alatt ~30k
VGA: GTX1070-8GB pl. PALIT NE51070015P2-1043D ~146k / Asus DUAL-GTX1070-8G ~147k /
HDD: WD10EZEX, Toshiba P300 ~13k
Táp: FSP Hexa+ 500W ~13k / Cooler Master G450M ~16k / be quiet! Pure Power 10 500W ~25k
Ház: CM N300, Aerocool Aero-500, Zalman Z3 Plus, NZXT Source 210 ~12-13kIntel:
Lap: ASRock Z370M Pro4 (tuningképes lap, később mehet bele még komolyabb proci, fejleszthető) ~36k
Proci: i5-8400 (6 mag / 6 szál, up to 4 GHz, 6 magos turbója 3,8 GHz!) ~70k
Hűtő: Cooler Master Hyper 212X ~9,5k / be quiet! Pure Rock ~10,5k
RAM: 2x4GB) DDR4 2666 MHz(+) (Corsair, HyperX, G.Skill) ~30k
A többi ugyan az, mint fent.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kiraly.andra #127765 üzenetére
1, Ezt írtad: "szerintem beérem azzal, amit a munkához szükséges GPU mozgatni képes", s jelenleg egy 9600GT-t használsz.
A proci IGP-je (Intel® UHD Graphics 630) sokkal-sokkal erősebb, mint a mostani VGA-d, s a feladataid elvégzéséhez elég. Az ajánlott alaplapon van DVI-D port, így működni fog a monitoroddal is.
Ha nagyobb hangsúlyt kap a játék, s ott magasabbak az igények, akkor kell mellé egy VGA is. Ez esetben -hogy a kereten belül maradjunk- a prociból vissza kell venni, s jöhet egy GTX1050 / 1050Ti.
2, Zaj-érzékenység, és pénztárca függő. Mivel így is a kereted felső határán ajánlottam, ezért én első körben megpróbálnám a gyárival, s inkább a gép teljesítményét maxolnám ki. Majd ha nagyon nem tetszik, s hangosabb lesz, mint amire számítottál, akkor 10k körül lehet rá tenni egy másikat (pl. Cooler Master Hyper 212X / be quiet! Pure Rock).(#127769) kiraly.andra
Értem.
Akkor sajnos visszább kell venni más téren. Pl: proci: i5-8400 (6 mag / 6 szál, up to 4 GHz) vagy átmehetünk AMD vonalra.
Érdemes kérdezni itt: Milyen billentyűzetet vegyek? és Milyen egeret válasszak?, de szerintem a vezetékes megoldások között érdemes keresgélni, főleg, ha megfizethető áron kell precíz eszköz.[ Szerkesztve ]
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz kiraly.andra #127765 üzenetére
Ja, és kimaradt a vezetéknélküli billentyűzet és egér, valamint az optikai meghajtó is. Ezeket talán kiválaszthatom laikusként is (tetszik, nem tetszik), de egyrészt itt is vannak szakmai szempontok (megbízhatóság, tartósság), másrészt ezekkel együtt is a pénzügyi kereten belül kell maradnom.
-
palfitom
félisten
válasz ph@nt0m #127763 üzenetére
Igen, azt megértettem.
Amiket vennél hozzá, azok nem új alkatrészek, ugye?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ispán_Péter
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy gamer gépet, ami bírja a streamelést is FHD, 60 fpsben.
1. Streamelés, játék
2. 240-es SSD van, minden másból újat akarok.
3. Alaplap, CPU, RAM, VGA, HDD, táp, ház
4. 310.000 Ft maximum.
5. FullHD, HDMI csatlakozó van rajta
A VGA, ha lehet Nvidia legyen.
Előre is köszi szépen a segítségeteket! -
kiraly.andra
aktív tag
-
Cry0
őstag
i5 6500 illetve B250-es lap mellé van értelme 3200Mhz-s ramot venni ? vagy akkor már érdemesebb z-s lapot venni? vagy az a Mhz különbség nem érezhető
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Ármester
válasz b1sti #127751 üzenetére
(#127751) babu87
Szia!Játékok milyenek leszenk, mondj pár példát, úgy egyszerűbb körvonalazni, mert 100k, játékra még használtan is szűkös.
(#127756) Excision
Szia!Angliai vásárlásban segíteni nem tudok, éertem ezt úgy, hogy ottani árakat nem tudok, így az itthoni árakkal írom neked a gépet, esélyes, hogy nem fog ugyanannyiba kerülni, mint itthon.
WoW, LoL az nem olyan gépigénye,s a PUBG viszont annál inkábbAlaplap: MicroATX: Gigabyte AB350M Gaming 3, MSI B350M Mortar/B350M Mortar Arctic, Asrock AB350M Pro4 ||| ATX: MSI B350 PC Mate/B350 Gaming Plus/B350 Tomahawk, Asrock AB350 Pro4/Fatal1ty AB350 Gaming K4, Gigabyte AB350 Gaming 3, Asus Prime B350 Plus ~ 23-33k
CPU: AMD Ryzen 5 1600 ~62k (6mag/12szál)
Ram: Kinézett lap támogatási listájából válassz, 2666-3000Mhz körüli órajeles mehet. 2*4Gb ~25-30k (2666Mhz feletti üzem tuningnak számít, de ez pár kattintással elvégezhető, Ryzen topikban segítenek)
VGA: Gainward Phoenix/Phoenix GS GTX 1060 6Gb ~100k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~14k
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP920/SX930, Goodram Iridium Pro ~20k
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm / 360mm)/Z9 Neo (160mm / 420mm), Cooler Master N300 (164mm / 320mm)/590 III (159mm / 405mm), Deepcool Kendomen (160mm / 310mm) Aerocool Aero-500 (155mm / 374mm)/Aero-800 (155mm / 390mm), NZXT Source 210 (160mm / 330mm) ~13-16k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: Be quiet! Pure Power 10 500W (BN273, 80+ Silver) ~20k
+Monitor: Asus VX229H (22”, IPS) / VX239H (24”, IPS) / VZ229H (22”, IPS) / VP239H (24”, IPS), LG 24MB56HQ-B (24”, IPS) / 24MP58VQ-P (24”, IPS) / 23MP68VQ-P (23”, IPS) / LG 24MP59G (24”, IPS, FreeSync 75hz), AOC i2476Vwm (24”, IPS) / i2381FH (23”, IPS), Dell SE2416H (24”, IPS, PWM-es) ~40-45k + hozzá tartozó kábel ha kell ~1-2k
Össz: 318-345kA Monitoros topikban kicsit utána tudsz járni, hogy melyik a legjobb választás ezek közül, de alapjába véve egyikkel sem lősz mellé. Dell annyiban különbözik, hogy nem villódzásmentes, ez lehet zavarhatja a szemedet, ezt tartsd észben. Ha jól tudom a tobbi amit írtam, az villódzásmentes.
-
palfitom
félisten
kiraly.andraLAP: Asrock Z370M Pro4 ~35k
CPU: i7-8700 (6 mag, 12 szál, gyári hűtővel) ~120k
RAM: 16GB (2x8GB) DDR4 3000 - 3200 MHz (Corsair, HyperX, G.Skill) ~70k
SSD: ~250GB HyperX Fury / Crucial MX300 / Samsung 850 EVO / Adata SP920 / SX930 / Goodram Iridium Pro ~28k
HDD: Western Digital 2TB (WD20EZRZ) ~20k
Ház: Cooler Master N300 ~12k
Táp: Cooler Master G450M ~16kEz így ~301, de lehet olcsóbbá tenni (pl. 1 TB HDD WD10EZEX -7k), hogy beférjen a keretbe.
AconcaguaSzia!
Jó konfig.
Azt az SSD-t alapból nem ajánlanám, de van nekem is egy ilyen, s nincs vele probléma. Ajánlottak inkább: HyperX Fury, Adata SP920, SU800.
A táp elég hozzá.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Elendir150 #127748 üzenetére
Szia!
AMD:
Proci: AMD Ryzen R3 1300X (4 mag / 4 szál) ~36k
RAM: 2x4GB DDR4 2666-3200MHz a QVL-ről, Samsung chipes memóriák jól mennek a platform alatt ~30k
VGA: GTX1050Ti-4GB (pl. GV-N105TD5-4GD / GV-N105TOC-4GD / Asus EX-GTX1050TI-4G / EX-GTX1050TI-O4G) ~50-55k
SSD: 120GB (HyperX Fury, Adata SP920, SU800 ~23k
Táp: FSP Hexa+ 400W ~11k
Ház: CoolerMaster N300 ~13k
Összesen: ~199k-tól
Az Apróról, megbízható eladóktól kicsit olcsóbban is be lehet szerezni a komponensek nagy részét, úgy még lehet csökkenteni az árakon.Intel:
Lap: Asrock H110M-HDV R3.0 (HDMI csatival) ~15k
Proci: Pentium G4600 (2 mag / 4 szál, 3,6 GHz) ~23k VAGY használt i5 (pl. 6500/6600) az Apróról.
RAM: 2x4GB DDR4 2133 / 2400MHz (Corsair, G.Skill, HyperX) ~30k
A többi ugyanaz mint fent.
ph@nt0mGondolom használtan vennéd ezeket, ugye?
Újonnan inkább:
Asrock H110M-HDV R3.0 + Pentium G4600 (2 mag / 4 szál, 3,6 GHz) + 2x4GB DDR4 2133 / 2400MHz (Corsair, G.Skill, HyperX)[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
ocsi19Szia!
Új géphez kicsit kevés a keret.
Újban, a legolcsóbb konfigok egyike, ami már jónak számít:
Lap: Asrock H110M-HDV R3.0 (HDMI csatival) ~15k
Proci: Pentium G4600 (2 mag / 4 szál, 3,6 GHz, Intel HD Graphics 630) ~23k
RAM: 2x4GB DDR4 2400MHz (Corsair, G.Skill, HyperX) ~30k
SSD: ~120GB HyperX Fury, Adata SP920, SU800 ~23k
Táp: Corsair CX450M ~15k
Összesen: ~106kHasználtban érdemesebb lenne nézelődni, pl. 1150-es i5, i7, minimum 8 GB rammal (vagy ha találsz AMD Ryzenes konfigot, mert az r3 1200 is már 4 magot ad).
aladarkaSzia!
RAM: inkább a CMK16GX4M2B3000C15.
LAP: Jó lap, magas tuning-képességekkel.
Hűtő: A be quiet! Dark Rock 3-nak el kell férnie. Kompakt vízhűtés nem opció?
SSD: Játékokhoz mindegy, nem kell a drágább.
VGA-ventihez nem tudok hozzászólni.
Venti: pl. Alpenföhn Wing-Boost 2
Táp: FSP Hyper M 600W / be quiet! Pure Power 10 500W / Seasonic M12II 520W EVO / Corsair RM650x/750x[ Szerkesztve ]
-
aladarka
tag
Sziasztok!
Gépvásárlás közepén vagyok, és némi tanácsra volna még szükségem. A masina kizárólag játékra és letöltésre lesz használva, munkára van egy teljesen elszeparált gép. Tuningot nem tervezek, stabil működés és megbíhatóság a fő kritérium, a mindenféle próbálgatásra, tesztelésre nem tudok időt szánni. A pénzkeret nem végtelen, de másodlagos. Inkább úgy fogalmaznék, hogy az ideális ár/érték arányt keresem, egy picit az érték felé eltolva.
Vannak alkatrészek, amik már megvannak, ezeken változtatni már nem fogok, úgyhogy ezek köré kellene összeszedni a többi cuccot.
- CPU: Intel i7-8700K box
- VGA: EVGA GeForce GTX 1080 Hybrid Gaming 8GB PCIe
- Monitor: Asus 24” PG248QVan olyan komponens, ahol vagy elég konkrét az elképzelés, vagy 2-3 lehetőségre le van szűkítve a gondolkodási kör, és akkor várnék kommentet, ha az elképzelés rossznak tűnik vagy egy jelentősen jobb ár/érték arányú és megbízhatóságú terméket tudnátok javasolni. Ahol két opció van, ott jobb-e az egyik a másiknál?
- Ház: NZXT Source 340 Elite
- RAM: 16GB 3000MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL15 (2x8GB) (CMK16GX4M2B3000C15) _vagy_ Kingston DDR4-RAM 16GB PC4-17000 HyperX Fury Kit (HX421C14FB2K2/16)Az alábbi alkatrészek kapcsán több kérdés is felmerült; továbbra is a megbízható, stabil működés az elsődleges szempont.
- Alaplap: Asus Strix Z370F (eddig kapott javaslat)
Dedikált hangkártya lesz a gépen (várhatóan egy Asus Xonar DX), így az alaplapi cucc minősége nem túlzottan érdekes. A vezetékes LAN részét biztosan használni fogom, az fontos, hogy jó legyen, garancia időtartam előnyt jelent a választásnál.- CPU hűtő: Thermalright HR-02 Macho 120 _vagy_ Thermalright Silver Arrow ITX
Alapvetően a másodikat javasolták, de ahogy nézem az az elképzelt házba nem fér bele (161 vs 165mm), így egy kisebb modellt néztem. Megfelelő lehet ez húzás nélkül?
A “be quiet! Dark Rock 3” 160mm magas, ahogy nézem, ez elég neccesen férhet bele a házba, bár az 1mm, az 1mm Más ötlet esetleg?- SSD: 500GB Samsung EVO 850 _vagy_ 500GB Samsung EVO 960 M.2 (MZ-V6E500BW)
Itt az fő kérdés, hogy a második tud-e annyival többet, hogy azt a 20e különbséget megérje. A 850es egy elterjedt sorozat, a 960 megbízhatóságáról én kevesebbet hallottam (se jót, se rosszat). Vélemény?- VGA venti: + Aerocool Dead SIlence (DS) 12 EN515
A fent megnevezett VGA-n állítólag botrányos hangos a gyári venti. Ismerős ezt a Dead Silence csodát javasolta, de ha valaki tud jobbat, akkor ne titkolja el!- Ház/rendszer hűtő:
Tesztekben a ház hűtőit húzzák le picit. Nem szeretnék hangos ventiket, tudnátok javasolni erre is valamit?- Tápegység:
Ez a lövésem sincs kategória. Ha tudnátok a fenti konfighoz (plusz 2db 3,5”-os HDDt még bírnia kéne) ajánlani 2-3 típust, akkor abból már szemezgetek majd. Nem baj ha halk, és stabil. FSP? Seasonic?Remélem nem hagytam ki semmit, de majd meglátjuk.
Köszi!
Üdv -
Excision
csendes tag
Sziasztok!
2011-es Samsung laptopomat szeretném lecserélni egy korszerű asztali gépezetre, melyre februárban kerülne sor. Jelenleg Angliában élek és itt is tervezem összerakni a gépemet. Azért osztom meg ezt az infót is veletek, hátha esetleg lennének így márkákban/típusokban avagy árban előnyeim.
Legfőképpen online játékokra, pl.: WoW, League of legends, Pubg. Esetlegesen még steamelésben is gondolkodom (ami gondolom nem gyenge vasat igényel :/ ). De az online játékok az elsődleges.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel sem.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett gépre és monitorra.
4. Mennyi a kereted rá?
Nagyjából 900 fontom vagyis ~320 ezer HuF. Amit a monitorra és a számítógépre együttesen szánnék, de a monitor is fontos lenne nekem, hogy jó minőségű legyen (mennyit lenne érdemes költenem, egy monitorra, ha nem professzionális munkához, hanem csak játékokhoz kell?? ).
Hálásan köszönöm előre is a segítséget!
Ui.:
Mindent újan szeretnék megvásárolni. -
Aconcagua
csendes tag
Sziasztok!
Korábban kértem már a segítségeteket. Olyan asztali gépre lenne szükségem, melyet irodai munkákra, otthoni multimédiás felhasználásra, játékra is használnék. A keretem ~250 k. Mi a véleményetek az alábbi konfigról? Van e benne olyan termék melyet nem ajánlanátok és ha igen, mit javasoltok helyette? Elég-e pl a 400W os táp? stb...MSI B250M MORTAR alaplap
Processzor foglalat: LGA 1151; Alaplap méret: microATX; Chip készlet: Intel® B250; Háttértár ...Intel Core i5-7500 3.4GHz Socket 1151 dobozos /BX80677I57500/
Foglalat: LGA 1151; Processzormagok száma: 4; CPU órajele: 3.4 GHz; CPU turbó órajele: 3.8 GHz8GB 2400MHz DDR4 RAM Crucial Ballistix Sport CL16 (BLS8G4S240FSD)
Típus: DDR4; Órajel: 2400 MHz; Kapacitás: 8 GB; Formátum: Unbuffered Non-ECC; Memória: 1.2V1TB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 64MB cache winchester (WD10EZEX)
Tárkapacitás: 1 TB; Csatlakozó típusa: SATA III (6GB/s); Fordulatszám: 7200 RPM; Átmeneti ...120GB Silicon Power SSD-SATAIII S55 meghajtó (SP120GBSS3S55S25)
Tárkapacitás: 120 GB; Csatoló felület: SATA III (6GB/s); Méret: 2.5"; Írási sebesség: 475 ...ASUS GeForce GTX 1050 Ti 4GB Phoenix videokártya /PH-GTX1050TI-4G/
Csatlakozó típusa: PCIe 3.0; Grafikus processzor típusa: GeForce GTX 1050 Ti; GPU órajele: 1290 ...FSP 400W HEXA+ 400 tápegység /PPA4004900/
Teljesítmény: 400 Watt; PFC típus: Aktív; Ventilátor méret: 12 cm; Hatékonyság: 80+Cooler Master Force 500 fekete ház (FOR-500-KKN1)
Kivitel: Torony; Tápegység: Tápegység nélkül; ATX: igen; Szín: fekete22" LG 22MP48D-P LCD monitor fekete
Képátló (inch): 21.5; Panel típusa: IPS; Maximális felbontás: 1920 x 1080 pixel; D-SUB: igenBruttó végösszeg:
250.810 FtElőre is köszi a választ!
-
kiraly.andra
aktív tag
1. Mire fogod használni a gépet? - Otthoni gép, de elsősorban munkára kell: videószerkesztés és képfeldolgozás, kiadványszerkesztés (Adobe CC Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator, Indesign). 3D nincs, CAD nincs, ugyanakkor szeretek játszani is, de szerintem beérem azzal, amit a munkához szükséges GPU mozgatni képes. Ha némi extra költséggel emelhető ennek szintje, akkor jöhet komolyabb grafikus kártya. Én már annak is örülni fogok, ha a jelenlegi GeFroce 9600 GT DirectX 9-es korlátját végre átléphetem ;-)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? - Nincs ilyen, a jelenlegit megkapja más, nekem komplett gép kell, monitor nélkül.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? - Komplett gép kell, összerakva. Monitorom van, abból egyelőre nem kell új. Használt gép nem jön szóba. A rendszert 128 (256?) Gb SSD-ről futtatnám, az adatoknak kell min. 1 Tb HDD. RAM-ból nem adnám 16 Gb alá. Egér és billentyűzet drótnélküli legyen. Van egy USB-s szkennerem és egy szintén USB-s külső (USB 2.0) HDD ház, valamint egy webkamera, ezeket mind tudjam csatlakoztatni. A monitor USB hubként működik, annak is kell egy USB csatlakozó a ház hátoldalán. Ez így már 5 USB csatlakozó ott. Előlapi USB és hang előny, de nem fontos. A gép elég sokat megy, ezért a hűtésen nem spórolnék. A házban legyen hely még legalább 1 HDD-nek (S-ATA II, WDC WD5000AAVS-00ZTB0), az vélhetően átkerül majd a jelenlegi gépből. Szükségem van még egy optikai meghajtóra is (CD, DVD). A ház a lehető legegyszerűbb megjelenésű legyen, nem divatbemutatóra kell (jelenleg: GigaByte Triton 180)
4. Mennyi a kereted rá? - 250 000 és 300 000 forint között.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? - Dell UltraSharp 2007FP: 1600 x 1200 (VGA, DVI-D). Ennek egyelőre működnie kellene az új géppel, de a közeljövőben talán lesz keret új monitorra is. Utóbbi nyilván nem okoz kompatibilitási gondot, én inkább a jelenlegi monitor miatt aggódom, mert úgy tűnik, manapság már nem divat a DVI csatlakozó, csak a HDMI vagy a DP.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? - Nem.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gépet venni, inkább játékra! Játék alatt abszolút nem a legújabbakra gondolok, így nem kell 50-70 ezres vga és proci. Későbbiek folyamán talán lenne bővítés proci és vga vonalon, így az alaplap nem baj, ha ehhez mérten kompatibilis.
Tökéletesen megfelel az apróról a használt, nem ragaszkodom az újhoz.
A keret 100k körül lenne (alaplap, proci+hűtő, vga, ram, táp, ház)
Előre is nagyon köszönöm!!! -
ph@nt0m
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy mit gondoltok erről az összeállításról?(ezeket venném)
Ház: DeepCool Tesseract SW
Táp: Thermaltake 430W Münich
Alaplap: Asus B85M-G
Memória: 2x8GB Corsair Vengeance Pro DDR3 1600Mhz
SSD: Kingston 120GB SQV400S37/120G
HDD: WD EZEX 1TBIlletve elfekvőben van hozzá az alábbiakezek megvannak)
I3-4170
Gigabyte GTX 750 Ti 2GBLegkésőbb Január 10.-ig szeretném megvásárolni!
Segítségeteket előre is köszönöm,ismét!
Intel Core I5-8600,GTX970,Gigabyte Z370 HD3 Samsung Galaxy s23 Ultra
-
Elendir150
újonc
Sziasztok! Tudtok egy kis segítséget adni, gép vásárlással kapcsolatban?
Játékra szeretném.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmilyennel, komplett gép csere lesz.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre.4. Mennyi a kereted rá?
180-190 ezer Ft.5. Mekkora a monitorod natív felbontása?
Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Nincs még jelenleg monitorom. 1080p-n szeretnék.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem vagyok elkötelezett, fekete színvilágot preferálom.Köszi
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
A következők a paraméterek:
1. PS, LR, néha játékra használnám a gépet
2. SSD-t szeretnék bele (~120GB-os elég)
3. szeretném ha nagyon halk lenne
4. házam már van, moduláris tápot szeretnék bele (~ 450W Corsair-ben gondolkodom)
5. monitorom már van, DVI és HDMI csatlakozós
6. keret ~ 100-110eMilyen gépet érdemes építenem?
Előre is köszönöm a segítséget és mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
(MOD: akár használt régebbi konfig is szóba jöhet, nem csak újban gondolkodok)
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz w1rus #127744 üzenetére
Szia!
A ramot inkább el kellene adni.
AMD:
Proci: AMD Ryzen 1500X (4 mag, 8 szál, gyári hűtővel) / 1600 (6 mag, 12 szál, gyári hűtővel) ~51-59k
RAM: 2x4GB DDR4 3000-3200MHz a QVL-ről, Samsung chipes memóriák jól mennek a platform alatt ~30k
VGA: GTX1060-6GB pl. Gainward Phoenix Golden Sample (426018336-3736) ~99k
SSD: HyperX Fury, Adata SP920, SU800 ~120GB ~22k; Crucial MX300, Samsung 850 EVO, Adata SX930, Goodram Iridium Pro ~250GB ~27k
Táp: FSP Hexa+ 400W / 500W ~11-13k / Cooler Master G450M ~16k
Ház: CM N300, Aerocool Aero-500, Zalman Z3 Plus, NZXT Source 210 ~12-13kIntel:
Lap: ASRock Z370M Pro4 (tuningképes lap, később mehet bele még komolyabb proci, fejleszthető) ~36k
Proci: i5-8400 (6 mag / 6 szál, up to 4 GHz, 6 magos turbója 3,8 GHz!) ~70k
Hűtő: Cooler Master Hyper 212X ~9,5k / be quiet! Pure Rock ~10,5k
RAM: 2x4GB) DDR4 2666 MHz(+) (Corsair, HyperX, G.Skill) ~30k
A többi ugyan az, mint fent.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tranceplanet
addikt
válasz #64118272 #127741 üzenetére
Ez gép így jó, ahogy van. Mivel ma már nem veszünk 2GB-os kártyát, ezért én egy GTX 1050Ti VGA-t bepattintanék és csók. Fejleszthetnél még i7 procira, de a felhasználási területed nem indokolja. Új platformra pedig nem éri meg váltanod, a drága RAM árak miatt, amúgy sem gyorsulnál vele sokat. Szerintem használd a gépet, amíg tönkre nem megy az alaplap.
---------------------------------------------------------------------------
(#127742) SUPREME7Természetesen arra a procira kell egy toronyhűtő, főleg hogy meló is lesz. A házadba ráadásul méretesebb darab is elfér!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
w1rus
újonc
Hali! Szeretnék egy teljesen új gépet venni és ehhez kérném a segítségeteket
-Szeretnék a legújabb játékokkal játszani , mid-high beállításokkal.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-4gb kingston hyperX ddr3 memória
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
-Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
-kb. 280k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
-1920x1080 , hdmi csatlakozó
-
palfitom
félisten
válasz #64118272 #127741 üzenetére
Szia!
VGA: GTX1060-6GB (~100k), de ha kis kompromisszum is belefér a játéknál, akkor elég lehet a GTX1050Ti-4GB (~55k) is, hisz ahogy írod, nem a játék a fő cél.
Proci: ha teszel a gépedbe egy használt 4770/4770K/4790/4790K-s i7-et (~55-75k), akkor azzal még sokáig el tudsz lenni.
SUPREME7OK.
A gyári rézmagos is jó lehet, de ha érzékeny vagy a zajra, akkor talán érdemes egy ZALMAN CNPS2X-szerűre beruházni.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Kis updatet tervezek a gépemben, de nem tudom merre kéne elindulni.
Amire használnám, 70%-ban net, excel, powerpoint, 10% film, 20% játék(LoL), közbe folyamatosan megy a Skype, plusz távoli klienssel egy gépet figyelek.
Ami biztos cserés, a VGA, mert néha 1-1.5 óra játék után becsikoz a kép, és kikapcsol. 10-15perc pihi után megint minden rendben.
Asus Z97-P - i5 4460 - Be quiet! Dark Rock Pro 3 - Corsair Vengeance 16GB - Sapphire HD7850 - Kingston 240GB SSD - WD 1TB Purple - Enermax Modu87+ 700W
Ebből kéne kiindulni, nem tudom mit érdemes megtartani, mi menjen, merre tapogatózzak.
A keret, amit rászánok durván egy 150-200.000.
-
palfitom
félisten
válasz SUPREME7 #127739 üzenetére
55k-ért én nem tudnék megvenni (nem visz rá a lélek) 4 magos i5-öt, ezért ajánlottam a 6700-t.
Az i7 nem overkill, pont jó lenne a célodhoz. Úgy tűnik, nincs ár-értékben jobb megoldás.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
SUPREME7
addikt
válasz dugo_ #127738 üzenetére
Igen, a Fury-t akartam berakni kosárba, véletlenül ment a másik. Ryzenhez kellene kártya is, de arra nincs keret, meg játékra egyáltalán nem lenne használva. Igen sajnos az ITX miatt eléggé leszűkül a kínálat, használtban meg főleg, de ezt az Antec házat nagyon szeretem, nem akarok ATX házat.
-
dugo_
veterán
válasz SUPREME7 #127735 üzenetére
Max. 2400-on mennek a RAM-ok 7. gennel nem tuningos lapban, sokat ne költs 3000-es Predatorokra.
55k-ért baromi drága egy 4/4-es proci, mikor Ryzenből ennyi a 4/8-as 1500X, kicsit többért pedig már 6/12-es 1600 is van.
1151v1 vonalon szerintem már csak használt proci játszik a Pentiumok felett, így egy i5-6500 jó lenne 30-35k vagy i7-6700 50-55k körül (ezekhez pedig max. 2133MHZ RAM).
Esetleg 4/4 i3-8100, de ahhoz még drága a Z370 lap, plusz nem is tudom fejből mennyi, de nagyon feláras az ITX méret.
-
SUPREME7
addikt
Az külön gép, az marad ahogy van, 0-24-es AM1-es HTPC, Amd 5350-nel Ezt az Antec házat az FSP táppal félreraktam kb fél éve, hogy majd lesz belőle valami.
-
SUPREME7
addikt
válasz palfitom #127734 üzenetére
Köszi, igazából használt is játszik, bár ahogy néztem aprón sincsenek annyira lent az árak, így elsősorban újban gondolkodtam, bár ez az i7-6700 elég olcsónak tűnik az új árához viszonyítva, de talán az én használatomhoz kicsit overkill.
Ezt dobtam össze, ha újonnan venném mégis, van ennél jobb ötleted? [kép]
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz SUPREME7 #127733 üzenetére
Szia!
Nem írtad, hogy új vagy használt. Teljesítményben a legtöbbet talán ezzel kapnád 120k alatti keretből:
- Használt ITX lap az apróról ~30k (ASUS ROG STRIX B250I GAMING / Asus Z170I PRO GAMING / Asus STRIX B250I Gaming, ebből kettő új)
- Használt i7-6700 az apróról ~55k (4 mag / 8 szál, up to 4 GHz, HD530)
- 2x4 GB DDR4 RAM KIT (Gskill, Corsair, HyperX) 2133 MHz vagy gyorsabb ~30k
Tápot nem kell cserélned, ha nem túl régi.
(Egy Ryzen 1600 (6 mag / 12 szál) jó lenne videóvágáshoz, de 40k fölött van hozzá ITX lap + nincs benne IGP, tehát kellene mellé VGA kártya is.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, kb Sandy óta nem követem a hardverpiacot, aktuális bestbuy dolgokat, jelenleg egy HTPC teljesen kiszolgál, de néha szükségem lenne FHD videóvagdosásra, meg kissé hardverigényesebb dolgokhoz valami komolyabbra, játékra nem lesz használva.
Ami van: Antec ISK600 mini-itx ház, SSD, FSP Hexa+ 400W (ez vajon elég lehet, vagy csere?)
Ami kell: Mini-itx lap, processzor, 8GB ram, videókártya egyelőre nemEzekre a keret 120K.
[ Szerkesztve ]
-
Siszibatya
tag
válasz Siszibatya #127679 üzenetére
Kijavítanám az írásomba ezt a HDD témához kapcsolatos ajánlást.
Ilyen módon tudom ezt megtenni.
Bocsánatot és elnézést kérek mindenkitől ezért a hibáért l !
Megtudtam , hogy a 1-3TB WD Blue /Green és a Seagate BarraCuda márkák közül amit írtam azok kerülendők és nem ajánlottak. Utánanézek majd , ha van róla írás és magyarázat a miértekre a topikjában .
Kiválogattam a hdd topik ősszefoglalójából néhány ajánlott darabot. Vásárlás előtt mindenki tájékozódjon az a vásárolni kívánt termékről , az adott szaktopikban és kérjen nyugodtan segítséget. Az éppen aktuális áraknak , garanciának is ajánlott utánanézni vásárlás előtt Köszönöm !
Ezek közül akkor nyugodt szívvel lehet választani.
500GB Toshiba P300 64MB
1TB Toshiba P300 64MB
2TB Toshiba P300 64MB
3TB Toshiba P300 64MB2TB WD Black WD2003FZEX 64MB
2TB HGST Ultrastar 7K6000 128MB
500GB WD Black WD5003AZEX 64MB
500GB WD Blue WD5000AZLX 32MBÜdv.: Tamás
-
Siszibatya
tag
válasz dugo_ #127711 üzenetére
Szia !
Egyet kell értenem azzal , amit leírtál , nem olvastam az írásom előtt ezt a topikot.
Ezáltal nem is tudtam , általában miről szólnak az áltlános témák és igények , felhasználási területek , amik lefedik itt a téma nagy részét.
Teljes mértékben elég mindennapi használatra egy 85+ ,silver vagy gold hatásfokú táp, ami kevesebb veszteséghőt termel.
Az én írásomnak volt egy előzménye egy másik témájú topikban. Részleteiben nem megyek bele.
Az egész írásom kizárólag játékos pc témakör köré volt kihegyezve . ( középkategóriától felfelé )
Végül úgy döntöttem , ha már belekezdtem , akkor kibővítem az egészet és ide beteszem. Tisztában vagyok fele ,hogy nem fedi le a teljes palettát és igényeket , hibák is vannak benne , de ad egy képet az egészről. ( árak , választási lehetőségek stb. ) Remélem néhányan találnak benne hasznos infókat , amit fel tudnak majd használni .[ Szerkesztve ]
Üdv.: Tamás
-
vrs
csendes tag
Köszönöm mindkettőtöknek
-
palfitom
félisten
4,7 - 5 GHz eléréséhez egyrészt -ahogy dugø is mondja- jó procit kell kifogni, másrészt erősebb deszka kell, ASRock Z370 Extreme4, illetve ettől felfelé érdemes nézelődni (Asus STRIX Z370-F Gaming / ASRock Z370 Fatal1ty K6 / ASRock Z370 Taichi).
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Azt értem a tuning alatt, hogy milyen feszültségek mellett meddig lehet húzni a procit.
Coffee Lake topikban tudnak pontosabb számokat mondani a VRM terhelhetőségére.
5GHz-hez kis is kell ám fogni a procit, nem minden chip képes erre.
Minimális feszemeléshez jó a Pure Rock is (~130W TDP körül van a gyári ajánlás, ha jól rémlik), ha komolyabb hűtő kell, akkor irány a Milyen CPU hűtőt vegyek? topik.
-
vrs
csendes tag
válasz dugo_ #127667 üzenetére
ASRock Z370 Pro4, MSI Z370 SLI Plus, Asus PRIME Z370-A, MSI Z370 GAMING M5, ASRock Z370 Extreme4 - a tuning mértékétől függően
Itt mit értesz tuning alatt? Később nem szeretnék alkatrészeket cserélni a gépben, most megveszem egyben és 4-5 év múlva veszek másikat. Processzorból végül a 8600K mellett döntöttem, amit valószínűleg fogok húzni később 4.7 vagy akár 5Ghz-ig (egy 1070 mellett lesz). Ezeknek az ismeretében elég az ASRock Z370 Pro4 (ez a legolcsóbb)?
Illetve jól sejtem hogy hogy ha 5Ghz-ig akarom húzni a procit, komolyabb hűtőre kell beruháznom mint a BQ Pure Rock?
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
skacok
Alpenföhn Brocken proci hűtő alatt elfér a DDR4-es Kingston HyperX Predator ram ?
z170-es lapba fog kerülni.Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
dugo_
veterán
válasz Troy. #127717 üzenetére
Kell mennie benne a 2400-nak, mivel az IMC a prociban van.
Devas
Az Intel TDP osztályai elég érdekesen alakulnak. Az én G4560-om szoftveres mérés alapján 29W-ot eszik maxon, ITX topikban volt multiméteres mérés, ott a teljes rendszer Aida stressz alatt 50W-ot kért, szóval a proci szintén nem érte el a keret végét:
[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
válasz dugo_ #127716 üzenetére
Érdekes hogy a G4560-nak magasabb a TDP-je mint a G4600-nak vagy az i3-nak. Gondolom gyárilag túl van feszelve, hogy bírja a gyári órajelet. Processzorgyártás mellékterméke lehet.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
dugo_
veterán
válasz Troy. #127715 üzenetére
A G4600 sokszor olcsóbb, mint az egyre ritkábban kapható G4560.
RAM-ból mehet már 2400MHz-es a 7. gen mellé.
4GB nem nagyon lesz elég, plusz buknád a dual channelt is, ami IGP-nél rengeteget számít.
DDR3 zsákutca, max. Haswell mellé tudnád betenni.
Tápból mehet akár egy FSP 350-60APN, ha később se lesz nagy fogyasztó a gépben. Ennek rövidek a kábelei, csak felsőtápos házba jó. -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Irodai PC-re volna szükségem. Internet (10-15 megnyitott böngésző lap), excel, word, power point, youtube (fullhd). Azt szeretném, hogy minden zökkenőmentesen (gyorsan) menjen. BIOS frissítéssel nem szeretnék foglalkozni.
- Intel Pentium G4560 3500MHz 3MB LGA1151 Box
- ASROCK H110M-HDV R3.0
- Kingston 8GB DDR4 2133MHz Kit(2x4GB) HyperX Fury Black Series
- FSP Hexa+ 400W 80+
- Samsung 250GB 2,5" SATA3 850 Series Evo Basic MZ-75E250B/EUMemória ára kicsit elrettentő, arra is gondoltam lehet hogy elég volna csak 4GB vagy esetleg DDR3.
Február elején venném, csak érdelődnék, hogy szerintetek milyen?[ Szerkesztve ]
.
-
palfitom
félisten
válasz Tompo92 #127712 üzenetére
Igen, neked kell beállítani, a BIOS-ban ki kell választani a megfelelő XMP profilt (vagy manuálisan tuningolni).
Inkább 2 modult vegyél (2x8 GB), ne négyet.
-
hobizoli
nagyúr
válasz dugo_ #127711 üzenetére
az a baj ezzel, hogy sokan csak elvi terhelesre meretezik a tapot, nem a csúcsra, meg egyebkent ez az osszterheltosege a tapnak, nem a leginkább terhelt 12V-s ag terhelhetosege egymagaban
tovabba hideginditaskor egy HDD meg a ventik sokkal tobbet vesznek fel a 12VDC agrol, mint amikor mar felporogtek
meg a VRM hatasfoka csak 80%-s, azaz a CPU nevleges disszipaciojanak 1.25x-t veszi fel a taptol a VRM a CPU Vcore eloallitasara
a tobbit elfuti
ezert jobb, ha hutobordas a VRM az alaplapokon
aztán pl egy ev mulva vesz egy akkor mar joarasitottabb aru VGA-t es vehet masik tapot is hozza, mert ja igy mar hoppaaaa, keves lett az a 250-300W-s egyseg, ami IGP-vel meg siman eleg volt, csak az uj VGA uvegen siman beharap 150W-t egyedul, ugy meg mar pont nem eleg semmire6-8k-val kerul tobbe egy normalisabb tap, utólag sokkal azt tobbe kerul lecserelni ezert
több drón kell ;P
-
dugo_
veterán
válasz Siszibatya #127710 üzenetére
2x túlméretezés felárából már kijön lassan egy Silver vagy akár Gold hatásfokú táp, ami kevesebb veszteséghőt termel.
A topikban összeállított konfigok 80-90%-a 200W alatt eszik, így tök oké mellé egy 400-as ajánlás. Általában itt van a határ, ahol a gyártók már kellő mennyiségű perifériás tápkábelt, PCIe csatlakozót raknak a tápokra, így ez alá menni tényleg csak annak éri meg, aki kifejezetten nem akar később se vga-t a gépbe.
Monitorról szerintem semmi értelme itt tárgyalni, mikor a kérdezők többsége nem kér perifériát, a maradék pedig 30k-ból akarja megoldani a megjelenítést...
TN panelt én is csak annak javasolnék, aki tényleg csak és kizárólag játék miatt kapcsolja be a gépét. De neki ilyen sync-es és egyéb igényekkel a vonatkozó szaktopikban jobban tudnak segíteni.
-
Siszibatya
tag
válasz jim bcs #127680 üzenetére
Szia !
Köszi , az észrevételeidet !
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok neked is és a többi ph-s fórumozónak !
Nekem nem volt idáig különösebb gondom a WD Green/ Blue winchesterrel , remélem később sem lessz.
Mindenesetre megnézem a topikjában mi vele a probléma ,miért nem ajánlott és kerülendő .
Én az árkülönbözetekre szerettem volna inkább érzékeltetni - Ezt oda kellett volna írnom.
Monitornál teljesen komolyan gondoltam ,amit írtam és nem karácsonyi viccnek szántam.
Prémium kalibráltatást nem hiába írtam nagyon sokat számít még IPS panelosnál is .
Freesync-es monitoroknak is megkérik azért az árát ha a minőségibb jobban felszerelt darabokat nézzük 144Hz széles freesync tartománnyal rendelkezők közül . Igaz olcsóbb mint egy ugyonolyan g-sync-es .
Egy G-sync nélkül monitor ami 60Hz-es , teljesen más árszintet képvisel . Egy ilyen monitor ára IPS panellal nyilván olcsóbb ,de van amine
k megegyezik az ára vagy talán több is. Nem mindegy a felbontás és méret ebből a szempontból.
Pl. Acer Predator 27" G-sync IPS panel 1440p 250-280-297k ,Acer Predator a többi felsorolt is : 144Hz 24" G-sync Tn panel 144Hz FullHd 135k vagy ugyonilyen csak 27 colosba 1440p 200k FullHd felbontású 170k azért más árkategóriát képvisel.
Nagyjából 135k egy minőségi IPS paneles pl. ASUS PB278QR ez játékra is megfelelő hiába 60Hz-es ,
Biztosan van olcsóbban is 24" IPS panellal .Tápegység témához :
pl. Tekintsünk el a minősítésétől és legyen egy 400W tápegységed ,de a rendszer felvesz teljes terhelésen 350W-ot . Ilyenkor pörögni fog a ventillátor magas fordulaton , aminek hangja lessz .
A felvett Wattmennyiség miatt melegedni fognak az alkatrészei ezáltal hőt fog termelni. Tehetik a tápegységet ventivel fölfelé gépház aljába. A gépházban felgyülemlett levegőt is megkapja / beszívja szépen a táp. Következménye ugyonaz mint amit fent írtam.
Ellenben ha 400W tápegység helyett , egy nagyobb felül /túlméretezett tápot Wattban , ( a 100% terheléshez képest , ami a példában 350W ) van pl. 650-es vagy nagyobb táp van biztos , hogy nem fog a ventije annyit pörögni ( alacsony fordulaton fog ), hangja sem lessz , sőt lehet be sem kapocsol ha van ilyen funkciója a tápegységnek. Ezért kell tartalékot hagyni a tápban és nagyobb teljesítményűt venni , minimum 100-150W-al.
Én inkább 1.6-2x akkora teljesítményűt veszek ,mint amekkora az adott konfig 100% terlhelése lenne.
Üdv.: Tamás
-
dugo_
veterán
válasz Tompo92 #127708 üzenetére
CL az időzítés, igen.
Tuning nélkül így néz ki a RAM-támogatás:
Skylake alapórajel: 2133MHz
Kaby Lake alapórajel: 2400MHz
Coffee Lake alapórajel: 2666MHzNa most mivel Z-s lapot vagy kénytelen venni (még nem kapható más 1151v2), emiatt ezeket nyugodtan el lehet felejteni, a lap biosában oda emeled fel a memóriát, amit még bír a modul és be tud bootolni vele a gép.
99%, hogy első indításnál a JEDEC szabvány szerinti 2133MHz-en indul el a RAM, bármekkorát veszel, emiatt tök mindegy, hogy utána az XMP menüben 2666-ra vagy 3000 fölé kell egy kattintással belőni.
-
Tompo92
senior tag
válasz dugo_ #127705 üzenetére
80%ban értem amit leírtál..
Anno mikor kockulgattam akkor voltam benne ezekben nagyon mostmár sajna nem. Nem követtem a teknikai fejlődést e téren. Viszont emlékeim szerint anno mikor venni akartam ramot rámszóltak hogy fölősleges ilyen nagy órajelű ramot venni mert úgysem fogja kezelni a (ide kene irni hogy mi nem kezeli)(alaplap? Proci?) szóval csak 1066MHz ram volt amit használni tudtam. Nem tudom mostanra mi a helyzet e téren, inkább informálódok mielőtt básárolok. A CL az időzítést jelöli emlékeim szerint igaz? -
palfitom
félisten
Általában szoktak csökkenni az árak az év elején, remélhetően most is így lesz.
-
vrs
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megvenni a gépet amit kinéztem magamnak, a kérdésem az lenne hogy érdemes-e várni kb. februárig, vagy nem fog számottevően csökkenni az alkatrészek ára?
Külön-külön venném meg a cuccokat és kb. 320 lesz a végösszeg.Előre is köszi!
-
dugo_
veterán
válasz Tompo92 #127704 üzenetére
Mivel Z-s lapot veszel, amiben engedélyezett a RAM OC is, ezért érdemes magasabb órajelűt venni. 3000MHz környékén még jól szoktak menni és nem túl drágák a modulok, 4000MHz környékét már nehezebb belőni és nagy a feláruk.
Intelnél nem olyan nehéz a RAM választás, nincsenek durva inkompatibilitások. Amiket írtam, azok normál alacsony profilúak, nem zavarnak be a hűtőknek. Keresd a minél kisebb CL értékeket.
-
Tompo92
senior tag
válasz palfitom #127702 üzenetére
dugo
palfitom
Köszönöm a válaszokat!!
Látom mind a 2en 3000MHZ ramokat írtatok, ennek van valami oka esetleg?
Ennél nagyobb órajelű ramot nem kezel valami? Vagy mitől függ ez? Proci esetleg? Mit kell ilyenkor figyelembe venni ram vásárlásnál?hobizoli: Nem akarok AMD-t
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Tompo92 #127699 üzenetére
Szia!
Proci: i5-8400 (6 mag / 6 szál, up to 4 GHz, 6 magos turbója 3,8 GHz, UHD630 GPU) vagy az általad nézett 8600K
Proci hűtő: Cooler Master Hyper 212X ~9,5k / be quiet! Pure Rock ~10,5k / Thermaltake Riing Silent 12 Pro ~14k / be quiet! Dark Rock Pro 3 ~26k (a tuning mértékétől függően)
Lap: ASRock Z370M Pro4 ~39k / ASUS ROG STRIX Z370-G GAMING ~55k
RAM: G.SKILL Aegis 2x8GB F4-3000C16D-16GISB ~56k / Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R ~60k
Csomagolás: Dobozos, Feszültség (V): 1.35, H
Táp: Cooler Master G450M ~16k / be quiet! Pure Power 10 CM 400W ~19k
mATX, olcsóbb házak: Modecom Mini Cool / Modecom Mini Trend / Deepcool Smarter / Deepcool Wave V2 /
Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4 ~6-7,5kHopp, egy kicsit lemaradtam.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Tompo92 #127699 üzenetére
Asrock Z370M Pro4 ~40k
i5-8600K ~85k
BQ Pure Rock ~10k
Gskill TridentZ, Corsair LPX, HyperX Predator 3000+MHz DDR4 2x8GB ~60k
BQ Pure Power 10 300-400W (CM), attól függően, hogy lesz-e tervben később vga ~15-20k
Bitfenix Aegis, Fractal Design Define Mini C ~20-25kMini-ITX:
Asus Stix Z370-I Gaming ~65k
Phanteks Enthoo Evolv ITX ~23kSokkal kisebb házba nem tennék ekkora procit, ott már vagy nem tudod hűteni, vagy hangos lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ismét késik az Assassin's Creed Shadows
- Autós topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- EAFC 25
- Opel topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 7700T / GTX 1660 Super / 16GB DDR4
- Belépő Gamer PC! i5-7600K / GTX 1070 Ti / 16GB DDR4 / 480GB SSD / 500w/
- Szerverterem Bontás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 12400F / RTX 3070 ROG 8GB / 32GB DDR4 / 1TB Nvme SSD