-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaby25
őstag
"nagyon jo számitogep procseszo4000+ duálkor ram 2 giga ddr2 windows 10 hárd 350 giga"
Ezen besírokA kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Ármester
válasz FRayal #128964 üzenetére
(#128964) FRayal
Hát figyelj, ha olyan beállításokkal megelégszel (720p low-medium környéke), akkor tőlem mehet.
Egy SSD-t néznék bele, az sokat dob az alap felhasználói élményen ha belefér.
(#128967) G4RWIN
Szia!Ahogy láttam ennek a Terc nevű programmak nem kell komoly gép, szóval ha az elsőnek nincs gondja, az mehet a 3-as helyére, és így egy gép ára meg van spórolva.
Többi gép: Mennyi a keret?
(#128969) Taoharcos
Szia!Hát a dual Xeon-t öszintén megmondom, nem tudom mennyire szeretik a játékok ill. mennyire használják ki.
Én a Xeon-t alapból meggodnolnám mert ez egy közel ~10 éves processzor, nem egy mai darab, ezt leszámítva gyengének nem gyenge.Tápból FSP Hexa+ 400/500W, Hexa 85+ 450W elég.
Mindez 40k-ból ki tudod hozni?
(#128981) h3lios
Szia!Köszi!
Ment is össezfoglalóba.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Arphox
tag
válasz palfitom #128983 üzenetére
Köszi!
A tápot már ki is választottam, a tápos topikban segítettek: EVGA 450 B3.
Ház/CPU hűtőt kérdezek majd a topikjában, de ha esetleg tudsz ajánlani, megköszönöm.
A konfigomat lásd az adatlapomon.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz thyeby #128953 üzenetére
- Elég, ha teszek a jelenlegi, fentebb jellemzett gépbe még 2x2 GB 800 RAM-ot, és egy SSD-t a gyorsabb rendszerindulás és program indulások érdekében? (SSD már megvan: Samsung 850 PRO 256 GB),
- vagy okosabb kicserélni az alaplapot a gyorsabb memória, ill. esetleg négymagos proci (mondjuk egy i5 2500) érdekében?
Egyértelműen a második.
Mégha nem is nagy összeg a DDR2 RAM az apróról (és bele is megy a lapodba amit azért megnéznék előtte) ez egy vakvágány ma, mert a proci és abból kiindulva az alaplap is korlátoz (vsz. nem lehet rendes procit tenni a lapodba akkor meg minek a RAM).DDR3 RAM is elég olcsó még (nem úgy mint a DDR4) és az kevésbé vakvágány.
Meglévő DDR2/775-ös rendszerbe beruházni totális gazdasági csőd.
Ezek legyenek a céljaid:
- Minőségi alaplap
- Legalább 8GB RAM, de még jobb, ha 16 GB
- Olyan proci ami még belefér a költségvetésedbeAlaplapot cserélni macera, RAM-ot (ha nem töltöd meg az összes slotot) meg jobb procit utólag is veszel ha úgy veszed észre kevés. Az SSD meg ma már alap kell legyen. Érezhetően sokat dob a használhatóságon.
-
palfitom
félisten
válasz hobizoli #128994 üzenetére
Igen.
Sajnos állandóan kell nézni az árakat, nem lehet megszokásból ajánlani!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz tibike8 #128990 üzenetére
Szívesen.
Empátia, hogy még tákolgatnod kell a régi gépet.
Ugyanakkor lehet, hogy még is jól jön ki így a dolog, s a Ryzen refresh-el majd jobban jársz...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hobizoli #128988 üzenetére
17k vs. 21,2k és jelen esetben mindegy az IGP.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hobizoli
nagyúr
válasz fruktoz9505 #128986 üzenetére
CPU: G4600, mar az okosabb IGP van benne, mint a G4560-ban
több drón kell ;P
-
palfitom
félisten
válasz fruktoz9505 #128986 üzenetére
Szia!
Majdnem jó.
Lap: Asrock H110M-HDV R3.0
HDD: WD10EZEX / Toshiba P300
Táp: FSP Hexa+ 400W / Cooler Master G450M / Corsair CX450MLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
fruktoz9505
csendes tag
Üdv !
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert új PC vásárlása előtt állok. Nem vagyok nagyon profi a témában, de azért valamicskét értek hozzá.Egy belépő szintű gamer gépet szeretnék összerakni kb olyan 140-150k-ból
Minden tudásomat összeszedve össze is raktam egyet, de nem vagyok benne biztos, hogy a külön árkategóriákban a legjobbat tettem -e bele mindenből.
SPEC:
Táp: Chieftec ECO 500W GPE-500S
Alaplap: Asrock H110M-DGS
Proci: Intel Pentium G4560 BX80677G4560
Memória: Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15 CT8G4DFD8213
VGA: MSI GTX1050 2GB GDDR5 2GT
HDD: Seagate 1TB SATA3 64MB ST1000DM010
Ház: DeepCool SmarterTovábbi annyiban vagyok még bizonytalan, hogy az alaplap mennyire megfelelő, és hogy kell-e az 500W táp.
Mindenfajta segítséget előre is nagyon megköszönök ! -
h3lios
addikt
válasz palfitom #128982 üzenetére
Közben el is indítottam, állt 2 órát, ennyi elég is volt neki.
Simán indult, nyilván OS nincs rajta, így BIOS-ig jutok, illetve boot képernyőig. Megy rendben az összes venti, kivéve ugye a VGA, mert az még ilyenkor nem kapcsolt be, viszont áramot kap, mert a ROG logo az világít....[ Szerkesztve ]
B-tag: H3lios#2825
-
palfitom
félisten
válasz Arphox #128978 üzenetére
Szia!
Nem olyan egyszerű a kérdés.
Ha zárt házról beszélünk, akkor abból ki kell vezetni a hőt, tehát akkor is kell venti, ha passzív lesz a procihűtő.
Nyilván jó ventikkel minimálisra lehet csökkenteni a zajt (nálam pl. az Alpenföhn Wing Boost 2-k beváltak nagyon).Én első körben hagynám a házadat, tennék bele előre meg hátra 1-1 120-as halk ventit. A proci kaphat egy passzív hűtőt, s a tápot lehet halkabbra vagy félpasszívra cserélni (halkabb, pl. be quiet! Pure Power 10 400W (CM) / 500W (CM) / Seasonic S12II-520 / M12II-520 EVO, félpasszív, pl. Corsair RM650X / RM750X)
A tápomat illetően nem emlékeztem jól, egész pontosan 300W-ig passzív)
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz NeoPampalini #128980 üzenetére
Szia!
Lap: Asrock H110M-HDV R3.0 / Asrock B250M Pro4
Proci: Pentium G4600 (2 mag / 4 szál, ~i3 szint, 3,6 GHz, UHD630)
RAM: 2x4GB DDR4 2400MHz (Corsair, G.Skill, HyperX), de ha nem megy, akkor 1x4GB.
h3liosKöszi!
Jól teszed![ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Sziasztok !
Nekem is megérkezett a gép, nálam az iPon csapata rakta össze a cuccot.
Íme a végeredmény:Leszedtem a másik panelt is, ott elég szépen elvezették a kábeleket. Elég szűkös a túloldalon a hely, ezért elég volt visszaszenvedni rá a gép oldalát.
Egyelőre még várok a bekapcsolással, mert elég hideg volt kint, aztán nem szeretném leégetni a cuccot, mert még a képen is látszik, hogy elég párás a ház.
És hamár ház, 13k-ért ez a cucc valami nagyon király. Felül vannak az USB csatik (nekem földön lesz ezért tökéletes), illetve a TÁP alatt is van 1 porszűrő, valamint a gép tetején is van egy, ráadásul mágneses, tehát könnyű lesz takarítani.
Délután felküldök rá egy WIN 10-et, aztán jön a kövi helyzetjelentő.
Egyelőre én elégedett vagyok az iPon-os srácokkal, nagyon segítőkészek voltak, mert többször is bele kellett javítani a rendelésbe leadás után. (mivel benéztem dolgokat).Az előző gépem is tőlük van, és szintén itt kaptam segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Párom öregecske asztali gépét tervezem lecserélni (10+ éves alaplap haldoklik, gyakorlatilag 10-ből 6-szor nem indul, cseretáppal, friss elemmel dettó ugyanez), és valami olcsó megoldásban gondolkodom, ami legalább a mostani masina (Intel Core2Duo E-6420, 4 GB DDR2 RAM) teljesítményét hozza. Gondolom, ez nem egy nagy elvárás.
1. Mire fogod használni a gépet?
Word, PowerPoint, böngészés.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Van egy Gigabyte Triton 180-as házam, ez még használható, hacsak nem változtak az alaplapokon a rögzítési helyek...
A mostani konfigban van egy 500 GB-os SATA HDD, ez marad (SSD nem létszükséglet). Ezen kívül van egy DVI csatlakozós monitor, plusz egér, billentyűzet.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, memória (min. 4 GB), tápegység. Alaplapi videó tökéletesen megfelel.4. Mennyi a kereted rá?
Így elsőre lőjünk be mondjuk 60e Ft-ot, ahogy nézem, kb. annyiból lehet már valamit kezdeni.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
Fúúú... Asszem 1680x1050, játék semmi szín alatt nem lesz, DVI csatlakozó van rajta (Samsung márnemtudommiféle, de annyira nem fontos).+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Nem. Nincs. Occsó legyen és jó.Dánkesőn!
-
Arphox
tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam általános hűtős topikot, ezért ide írom.
Halkítanék a gépemen, az elsődleges cél a teljes passzív működés lenne, a másodlagos a fogyasztás csökkentése. Ez mennyire oldható meg? A jelenlegi konfigom:
N200, Hexa+500, B150M Mortar, i5-6500, Hyperx Fury Black CL14 2133 2x8 GB, ASUS ROG 1050Ti félpasszív, 750 EVO, WD20EZRZGondoltam a következőkre:
- házcsere (ha kell), abban most 2 házventi pörög amit adtak hozzá
- CPU-hűtő csere
- tápcsere (megdobbant a szívem amikor olvastam palfitom 370W terhelésig passzív tápjáról )A VGA passzívban megy ha nincs rajta nagy load, a többi is megfelelne ha így működne, de persze a passzív lenne a legszebb.
Illetve van bármi hardveres akadálya annak, hogy 24/7 menjen a gépem? Csak mert legutóbb arra lettek otthon figyelmes hogy hangosan zúg a gép és lekapcsolták, de azóta se jött elő hogy rájöjjek mi volt az.
Szeretném ha legalább 5+ évig bírnák az új alkatrészek, és hogy minél kevesebb (általános használat alatt) működő ventilátor legyen a gépben.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Lallerboy85 #128973 üzenetére
Szia!
Elegendő, de finomítanék rajta:
Lap: Asrock H110M-HDV R3.0 / Asrock B250M Pro4
Proci: Pentium G4600 (ugyanúgy 2 mag / 4 szál, mint az i3, 3,6 GHz) VAGY használt i5 (pl. 6500/6600/7500/7600) az Apróról.
RAM: 2x4GB DDR4 2400MHz (Corsair, G.Skill, HyperX)
VGA: GTX1050Ti-4GB
SSD: ~120GB HyperX Fury / Adata SP920 / SU800
HDD: 1TB WD10EZEX / Toshiba P300
Táp: FSP Hexa+ 400W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M / be quiet! Pure Power 10 400W
Ház: pl. Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4 / Aerocool Aero-500 / Deepcool Tesseract / Cooler Master N300VAGY:
Lap: Asrock Z370M Pro4 / Asrock Z370 Pro4
Proci: i3-8100 (4 mag / 4 szál, 3,6 GHz)
RAM: 2x4GB DDR4 2400MHz+ (Corsair, G.Skill, HyperX)
A többi ugyanaz mint fent.AMD:
Lap: Asrock AB350M Pro4 / Asrock AB350 Pro4 / Asus B350 Prime Plus
Proci: Ryzen 1200 (3,1 GHz, 4 mag / 4 szál) / 1300X (3,5 GHz, 4 mag / 4 szál) / 1400 (3,2 GHz, 4 mag / 8 szál) / 1500X (3,5 GHz, 4 mag/ 8 szál).
Ram: 2x4GB DDR4 3000-3200MHz a QVL-ről, Samsung chipes memóriák jól mennek a platform alatt (pl. PV48G300C6K)
A többi ugyanaz mint fent.2 hónap alatt elég sok változás lehet az árakban, érdemes lesz akkor visszajönnöd, ha zsebedben lesz a pénz, úgy tovább finomíthatjuk a kérdést!
-
palfitom
félisten
válasz tibike8 #128970 üzenetére
Szia!
Kár, hogy most nincs meg a teljes keret.
Táp: FSP Hexa+ 400W / FSP Hyper M 500W / Cooler Master G450M / Corsair CX450M
Ház: pl. Deepcool Wave V2 / Logic M4 / Zalman ZM-T2 Plus / Zalman ZM-T4 / Aerocool Aero-500 / Deepcool Tesseract / Cooler Master N300
SSD-ből még megnézheted ezeket is: ~250GB / HyperX Fury / Crucial MX300 / Adata SP920 / SX930 / Goodram Iridium Pro, de természetesen jó a Samsung 850 EVO is!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
maajsz
senior tag
válasz Lallerboy85 #128973 üzenetére
Felejtős konfig. Sajnos most a 1050Ti is a 70k-t verdesi, ha apróról veszed esetleg egy 8100-es konfiggal kijöhetsz 200 felett valamivel és max annyit engedsz a monitorból. A Ryzent meg nem kell kapálni rögtön, most elég jól járhatsz vele, tekintve hogy az új Intelhez nincs olcsó lap, a régebbit meg nem éri meg újan venni.
-
Arphox
tag
válasz Lallerboy85 #128971 üzenetére
Szia!
Attól függ, milyen részletesség mellett akarsz majd játszani. Már csak abból kiindulva, hogy egy GTX 1060 150k-ba kerül és 200k-ból kéne meglennie a gépnek, esélytelen. De persze játéka is válogatja; olyat ami egy új platformer 2D-s játékot elvisz röhögve összerakunk.
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Kb 2 hónap mulva szeretnek asztali gépet venni monitorral. Egyenlőre csak nagyvonalakban érdeklődnék h egy 300e ft os keretből meglehet e valósitani olyan gépet,ami a mai napok játékaival is könnyedén elboldogul. Monitor terén 27 col az nekem mindenképp kellene! 200e körül gondoltam a gépet , 100e monitor. Ebből össze lehetne vmi komolyabb gépet hozni( alkatrészek terén Asus,Intel core stb. gondolok, nem AMD!) vagy inkább pótolni kellene? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
tibike8
őstag
A következőkben szeretném a tanácsotokat kérni:
Van jelenleg egy jó 7 éves konfigom:Asus M4A785TD EVO
AMD Phenom II X4 B50
Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHz
SAPPHIRE 11163-02-20R HD5770 1GB DDR5 HDMI DP FULL PCIE
WD 500GB 7200rpm 32MB SATA2
Samsung SpinPoint EcoGreen F2 1TB 5400
Samsung T220HD VE (1680x1050)
HKC 7062GB ház és hozzá noname 430W tápEzt gondoltam lecserélni a HDD-ket meg a monitort megtartva egy Ryzen 5 1600-os konfigra olyan 200000ft-os keretben. Sajnos a keret nem jön össze egy jó darabig így ezt a tervet egyelőre kaszáltam. De valamit kellene kezdeni a jelenlegi konfiggal amiről azt kell még tudni, hogy a VGA-t tiltottam mert gyakran nem volt kép meg nem indult a gép, csak felpörgött. Az alaplapi VGA-val jól megy azóta is. Illetve 4 magosított a proci, de kékhalálozni kezdett a gép és arra jutottam, hogy 2 maggal meg jól és így használom pár hónapja már stabilan. Viszont filóztam rajta, hogy bármelyik 2 maggal stabilan működik a rendszer így nem is biztos, hogy a VGA és a proci haldoklik, hanem a gagyi táp az oka. Ezért arra gondoltam, hogy veszek bele egy Samsung 250GB 850 EVO SSD-t, egy tisztességes tápot meg házat és ha a jó táppal stabil a 4 mag és a VGA, örülünk, ha meg úgy sem akkor is gyorsultam az SSD-vel meg a táppal/házzal előrébb vagyok. Ezeket meg a HDD-ket a monitorral meg át tudom később menteni abba a Ryzenes új konfigba, ha lesz rá mégis idővel keret.
Nem vagyok nagy guru így kérdem, hogy jó-e az elgondolás? Illetve a kérdésem még, hogy milyen ház és táp lehet jó nekem ami a jelenlegi és a jövőbeni konfigba is jó lehet. A mostani rendszer hangos és nagyon melegszik így szempont lenne a jó hűthetőség és a csöndesség.
A Ryzenes konfighoz amúgy 1050TI VGA lenne meg 2x4GB DDR4 RAM és MSI B350M mortar kap (az optikai kimenet szempont), de ezeket most csak azért írom, hogy be lehessen lőni a megfelelő tápot és házat. Gondolom ezek kellenek a valamilyen válaszhoz
Elég összetett nekem most eze a 'probléma' így nem tudom, hogy itt tudtok-e velem érdemben foglalkozni vagy menjek inkább a táp és a ház topikba?
És elnézést, ha kicsit hosszú voltam. -
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Egy meglévő gépet szeretnék átalakítani. Jelenleg Egy Asus M5A78l-m lx3-s lap van benne 955-s Phenom-al, Nvidia 750 ti 2Gb-os videókarival, 8Gb rammal. Az alaplapot és a procit szeretném erősebbre cserélni.
- Játékra kéne elsősorban.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Videókártya, HDD, DVD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- Alaplap. proci, táp, memória.
4. Mennyi a kereted rá?
- 40000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
- 1920x1080, 1920x1080, VGA, DVI
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
- Ezt az alaplapot néztem: SGI Rackable Motherboard C1002-TY2 MP-00007325-001 A03A RACKTY210YY0AE, két Intel Xeon X5560 procival. -
jim bcs
nagyúr
válasz palfitom #128966 üzenetére
Akkor haladnak a korral, eddig nem így volt Szerintem valamelyikőtök nyisson egy logout cikket direkt ezeknek és lehet frissíteni ahogy jönnek az újjak, azt beszéljétek meg ki lesz az operátor közületek ebben. Természetesen menjen az összefoglalóba a logout link, így mindenki látja a frisseket is.
Ez csak egy ötlet, ti döntitek el hogy akarjátok csinálni, beszéljétek meg.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Cégemnél a tervezés/műszaki előkészítés részlegen szeretnénk pc-ket újítani. Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen megoldások lennének a legmegfelelőbbek, elég az olcsóbb megoldás, de lehessen rajtuk normálisan dolgozni!
Mindegyik gépnél Full HD felbontású monitor van.
felhasználások:
1. gép: AutoCad map 3d 2008, Terc, Office (jelenlegi konfig amiről tudok: i3-3220+gt610+8gb ram)
2. gép: AutoCad 2004, Terc, Office (-)
3. gép: Terc, Office (amd sempron ...)Szerintem érdemes lenne, a teljes konfigokat cserélni, talán az 1. gép mehetne a 3. helyére...
Autocadben 2d -s rajzokkal dolgozunk, bonyolultabb 3d-ben nem.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz jim bcs #128965 üzenetére
Nem is olyan rossz. (#128961) manu75
-
Ármester
Aki esetleg bolttal szerelteti össze a gépét (legyen az PCX, Aqua, vagy bármi más), és van rá pár szabad perce, dobjon fel pár képet ide fórumra vagy akár nekem privátba az összeszerelésről + a bolt nevét, tapasztalat nem sok van ezekkel, viszont sokan szívesebben szereltetik össze a gépüket, ilyenkor hasznsak ezek a képek.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz FRayal #128957 üzenetére
(#128957) FRayal
Szia!Hát nem egy erőgép.
Netezésre elég, de FHD LoL-ra már nem vagyok biztos benne. YT videók szerint inkább 720p-n elég a LoL-nak, 40-50fps körül.
Mennyi a kereted gépre? Ill. csak ezekre lenne használva?
(#128960) conexke
Szia!Alaplap: MicroATX: Gigabyte AB350M Gaming 3, MSI B350M Mortar/B350M Mortar Arctic, Asrock AB350M Pro4 ||| ATX: MSI B350 PC Mate/B350 Gaming Plus/B350 Tomahawk, Asrock AB350 Pro4/Fatal1ty AB350 Gaming K4, Gigabyte AB350 Gaming 3, Asus Prime B350 Plus ~ 23-33k
CPU: AMD Ryzen 5 1600 ~60k (6mag/12szál)
Ram: Kinézett lap támogatási listájából válassz, 2666-3000Mhz körüli órajeles mehet. 2*8Gb ~60k (2666Mhz feletti üzem tuningnak számít, de ez pár kattintással elvégezhető, Ryzen topikban segítenek)
VGA: ***
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~14k
SSD: 120Gb/128Gb Kingston HyperX Fury, Adata SP920/SX930/SU800, Goodram Iridium Pro ~20k
Ház: Zalman Z9 Neo (160mm / 420mm)/Z9 Neo Plus (160mm/420mm)/Z11 Neo (175mm / 400mm), Cooler Master MasterBox 5 (167mm / 410mm)/590 III (159mm / 405mm), Aerocool Aero 800 (155mm / 390mm)/Aero 1000 (170mm / 410mm), NZXT S340 (161mm / 364mm)/Source 210 (160mm / 330mm)/Phantom 240 (158mm / 400mm), Corsair Carbide 100R (150mm / 414mm)/Carbide 200R (165mm / 420mm)/Corsair Carbide Spec-04 (150mm / 370mm), Fractal Design Core 2500 (160mm / 380mm)/Define S (180mm / 425mm)/Focus G (165mm / 380mm), Phanteks Eclipse P400 (160mm / 395mm)/Enthoo Pro M (194mm / 420mm), Bitfenix Shinobi (165mm / 320mm), Thermaltake Core V31 (155mm / 420mm)/Supressor F31 (180mm / 420mm) ~16-25k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp:Be Quiet! Pure Power 10 400W (BN272, 80+ Silver) – 500W (BN273, 80+ Silver) / Pure Power 10 400W CM (BN276, 80+ Silver) – 500W CM (BN277, 80+ Silver) --> (FÉLmoduláris) / Straight Power 10 400W (BN230, 80+ Gold), Seasonic S12II 430W (80+ Bronz)/S12II 520W (80+ Bronz)/G-450 (80+ Gold) --> (FÉLmoduláris) / M12II 520 Evo (80+ Bronz) --> (TELJESmoduláris), Cooler Master G450M (80+ Bronz) --> (FÉLmoduláris), FSP Hexa+ 500W (80+) / Hyper S 500W (85+) v. 600W (85+) / Hydro Bronze 500W (HD500, 80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+) v. 600W (85+) --> (FÉLmoduláris), Corsair CX450M (80+ Bronz) --> (FÉLmoduláris) ~16-23k
Össz: 209-235k + VGA!***: VGA-t, ha nem riadsz vissza használttól, akkor apróról egy GTX 1060 6Gb garival ~100k körül már találsz. Újonnan 150+k-ba kerülnek. 2*4Gb ramot veszel, akkor éppen bele is férsz a keretbe.
Intel:
Alaplap: MSI Z370-A Pro, Gigabyte Z370-HD3P, Asrock Z370 Pro4 ~35-40k
CPU: Core i5-8400 ~70k (6mag/6szál)
Ram: 2*8Gb DDR4 Kingston HyperX Fury, Corsair Vengeance LPX, Patriot Viper 4, G. Skill Aegis / Ripjaws V / Trident Z, Adata XPG ~60k
Többi ugyanaz. VGA szintén. 2*4Gb rammal kb. beleférsz.
Össz: 231-252k
(#128961) manu75
Szia!Köszi! Be is dobtam összefoglalóba a képet, majd ne töröld ki kérlek, mert linkelve van.
Egész korrketül össze lett rakva, szerintem rendben van.[ Szerkesztve ]
-
conexke
tag
Sziasztok egy ilyenkerdessel fordulnék hozzátok
kimondottan játékra2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Komplett uj gépet akarok3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház(jo szellőzés semmi csicsa) Proci Amd/intel/ 16gb ram ssd és 1tb vinyo Nvidia VGA4. Mennyi a kereted rá?
300.000Ft5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta?
1600x1200 es egy smart tv hdmi+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
nem nagyon vagyok az csak normálisan működjön
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz dugo_ #128956 üzenetére
Köszönöm!
A lényeget megértettem.
Biztosan azt gondolod, hogy nem csak a gép felett járt el az idő, hanem a gazdája felett is. Okosíts már ki, mit kell ma érteni 2-3. generáció alatt?
(Nekem valahogy így vannak a generációk a fejemben: 1. - ENIAC, UNIVAC; 2. - IBM 7090; 3. - IBM 360, ATLAS; 4. - PC-k, mint Apple, ZX81, majd az IBM XT, IBM AT. Tudom én, még a Mengyelejev periódusos rendszere sincs kőbe vésve, nemhogy a szgépes generációk. Ha adnál egy linket, hogy utolérhessem a kort, hálás lennék.)Több fa van, mint asztalos!
-
FRayal
tag
Sziasztok![Vélemény?]
Netezgetésre, filmezésre ( Full HD) esetleg egy kis League of Legends-re lenne használva.
-
dugo_
veterán
válasz thyeby #128953 üzenetére
Az lenne a legjobb, ha vennél egy teljes brand egybegépet a 2-3. generáció körül, beletennéd az SSD-t, meg esetleg plusz DDR3-at, ha 4-gyel adják.
775-re egy fillért nem költenék. Az alaplapcsere lehet elhasal, ha speckó csatlakozói vannak a tápnak, illetve nem szabványos a ház/lap, ezért mondtam, hogy egy teljes csere talán egyszerűbb lenne.
-
dugo_
veterán
válasz hajniooo #128954 üzenetére
Asus H110M-A M.2
Pentium G4400
HyperX Fury, Corsair LPX, GSkill Aegis DDR4 2x4GB 2133-2400MHz KIT (jó lenne a két darabos kit, de edigitalon most nem látok semmit)
Toshiba P300 1TB, WD10EZEX és/vagy Adata SU800, HyperX Fury, Adata SP920 ~120GB
Deepcool Smarter mATX ház
FSP FSP250-60HHN vagy FSP 350-60APN (csak felsőtáposhoz)Ez kb. 90k bruttó. minden megtalálható az Edigitalnál. Ennél olcsóbban nem nagyon lehet gépet összerakni. Max 4GB RAM-mal, de az eléggé limites ma már, pláne a sokat fogyasztó weboldalakhoz.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Sziasztok!
A fiamnak vettem egy I7-es, elég erős gamer gépet. A régi gépjét szeretném magamnak kicsit felgyorsítani úgy, hogy egy ideig még jól fejleszthető legyen. Jelenleg ez jellemzi:
- DualCore Intel Pentium D, 3.200 MHz
- 2X2 Gb DDR2 RAM 800
- GeForce GT 610
(Ez egy öreg Dell Precision vas, lassan tíz éve megy, agyonüthetetlen.)A gépet a család felváltva fogja használni, jellemzően leginkább böngészésre. (Napi 8-10 órán át, egymás kezébe adva az egeret.)
Jómagam is leggyakrabban fórumokon lógok, de:
- alkalanként használok szerkesztőket, úgy, mint:
- Coreldraw X3
- SketchUp
- Videopad
- Photoshop
- esetleg CAD
Ezeket a programokat nem teljes gőzzel hajtom - használatuk többnyire eseti, és nem túl hosszú. Ritkán, és keveset renderelek, nem vágom magam hanyatt, ha ez lassabban megy a gépnek - inkább kivárom, mint fizessek fiftinmillió dollárt egy erőműért.Dilemmám a következő:
- Elég, ha teszek a jelenlegi, fentebb jellemzett gépbe még 2x2 GB 800 RAM-ot, és egy SSD-t a gyorsabb rendszerindulás és program indulások érdekében? (SSD már megvan: Samsung 850 PRO 256 GB),
- vagy okosabb kicserélni az alaplapot a gyorsabb memória, ill. esetleg négymagos proci (mondjuk egy i5 2500) érdekében?
Tuningolni nem akarok, játékra van másik gép, ami mindenre villámgyors, csakhát azon a fiam tart hancúrt gyakorlatilag folyamatosan. Tulajdonképpen a kis költség a cél, de hosszútávon. No, ez így nem nagyon érthető biztosan. Szóval el szeretnék jutni a legkisebb pénzből oda, hogy évekig ne kelljen új gépet vennem, elég legyen esetleg azt mindig ott fejleszteni, ahol már nem nagyon élhető.Nem újban gondolkozok, a használt is teljesen megfelel - a hardveraprón óriási a felhozatal.
Több fa van, mint asztalos!
-
hajniooo
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék összeállítani egy számítógépet, és ehhez kérném a segítségeteket
Valami legolcsóbb lehetőség kellene, egészen kicsi a keret sajnos. nem is tudom,hogy annyiból lehetne-e. 150euró körül talán. max 200.
Internetezésre, youtube nézés, viber. Ilyesmikre lenne használva..
Extreme digitalban vásárolnánk, mert ott külföldi utasok lévén vissza birjuk igényelni az áfát. Monitor az van, de régi, kb 10éves. Szóval nincs hdmi csatlakozója.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
palfitom
félisten
válasz kuntics #128950 üzenetére
Jó! A 1050Ti elég jó játékra, s az ára sem annyira durva, mint 1060-tól felfelé.
-
palfitom
félisten
válasz kuntics #128941 üzenetére
Szia!
Én nem kukáznám ezt a konfigot.
Mehetne bele használt i5 / i7 az apróról, s egy combosabb VGA-val még évekig el lehet lenni.
Esetleg ha találsz jó áron, használt még 2x4 giga ramot (vagy 2x8-at s eladni a jelenlegi kit-et), akkor az is jól jöhet bele, de nem létfontosság.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz #58682368 #128946 üzenetére
Szia!
2018. februárról szóltak a hírek, szóval remélhetőleg 1-2 hónapon belül már kapható lesz, de persze semmi sem biztos.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz h3lios #128939 üzenetére
Felesleges lenne.
A teljes rendszer bőven 200W alatti lesz, 1060-nal is 250 körül-alatt lenne, így nem kell combosabb táp.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Mikor dobják piacra az olcsóbb 1151/300-as alaplapokat?
-
dugo_
veterán
válasz Arphox #128937 üzenetére
Hűtőborda egy nice to have feature, inkább OC-nál van szerepe, ha a feszültséget is emelni kell és nő a hőtermelés. Szerintem megéri a felárat, de ha ki van centizve minden, akkor én szoktam ajánlani az olcsóbb sima stickeket is.
A legjobb kombináció a magas órajel, alacsony késleltetés lenne. Csak azok a modulok elég drágák. Bár a valós késleltetés és a CL érték között nem feltétlenül van közvetlen kapcsolat, a Crucial szerint az órajelet növelve alacsony marad a valós késleltetés, amivel így a magasabb órajelen járó memória mindenképp gyorsabb a megnövekedett CAS késleltetés ellenére is.
Ha egy mód van rá, akkor én a dual channelt részesítem előnyben, ebből a Furyból is forintra ugyanannyiba kerül a KIT kiszerelés.
-
Arphox
tag
válasz kuntics #128943 üzenetére
A Haswell 2013-ban indult, szóval 2021-ben valószínűleg már nem lesz annyira kielégítő. Ettől függetlenül ha egy jobb i5-i7-et vennél bele használtan, akkor az tudna rajta dobni és elég is lenne, viszont ahhoz nem tudom, hogy elég lenne-e a jelenlegi lapod, ezt majd megmondják a kollégák.
[ Szerkesztve ]
-
Arphox
tag
válasz kuntics #128941 üzenetére
Jó kis táp, nekem is olyan van. Tán nem itt ajánlották a konfigot?
Ebbe a lapba már nem nagyon tudsz 100k-s új CPU-t rakni szerintem, szóval lap is kell új. És mivel a jelenlegi RAM-od DDR3, ezért RAM is, ami viszont most drága.
Egész szépen ki lehetne jönni 100k-ból, ha a RAM árak nem lennének olyan magasan, szerintem ez alá nem kéne adni:
Lap: ASRock AB350 Pro4 - 26k
CPU: AMD Ryzen 5 1600 - 56k
RAM: Kingston HyperX Predator 8GB DDR4 3000MHz HX430C15PB3/8 - 31kSzerk.: esetleg használtan lehet erősebb CPU-t rakni bele, de szerintem itt a játékhoz inkább a VGA lesz a szűkebb keresztmetszet, mint CPU.
[ Szerkesztve ]
-
kuntics
aktív tag
válasz Arphox #128940 üzenetére
Bocs, tableten nem szeretek irni,ezért néha kimaradnak dolgok...
A cél,hogy pár évig(kb 3) még normálisan használható gép legyen. A jelenlegi konfig leginkább játékra( fallout4) és tanulásra (középiskolás infó szak) van használva. Mint írtam a vga késöbb lenne cserélve,azt nem is kell a jelenlegi keretbe számolni. Az mennyire járható út,hogy most csak processzor lenne cserélve? Kb 3 év után nagy valószinűséggel úgyis laptopra lesz váltva.
A jelenlegi konfig pontosan:
[kép] -
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Öcsém fejlesztené a jelenlegi gépét, de mivel nem értek hozzá kis segítség kellene.
A jelenlegi gép(amit szintén itteni segítséggel raktam össze):
Gigabyte b85m pro4
HyperX fury 2x4gb 1600Mhz
I3 4130
Gtx750ti 2gb
N300 házA kérdés az lenne,hogy érdemes még ezt fejleszteni,vagy új alaplap,processzor,memória kellene? Videókártya a késöbbiekben lenne cserélve. Játék is cél,de egybe nem menne az egész cseréje. A mostani fejlesztésre kb100e a keret.
Üdv
Balázs -
Arphox
tag
Ezt már rég meg akartam kérdezni: miért hűtőbordás RAM-okat ajánlotok mindig?
Ehhez kapcsolódik a másik kérdésem is: miért nem a legolcsóbb, CL17-es RAM-okat ajánljátok az olcsóbb gépekbe is?
CRUCIAL 8GB DDR4 2400MHz CL17 - 25k
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16 - 28,5k
HyperX 8GB FURY DDR4 2400MHz CL15 - 31,8kMegér ennyi pénzt, hogy CL15 legyen? Illetve mi számít jobban, az időzítés vagy a memória? Megköszönnék erről egy kis olvasnivalót.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Demizson92 #128934 üzenetére
Mehet.
-
palfitom
félisten
h3liosJó lesz!
A 1050Ti FHD-ban, közepes-magas beállításokhoz elég, tehát jó minőségben lehet majd a konfiggal játszani.Ezért írtam: "A neve ne tévesszen meg." A 8. generációnál nőtt a magok száma. A megnevezéssel nem kell foglalkozni, a tudást kell nézni.
Az árát pedig lejjebb kellett vinni, hogy valós ellenfele lehessen a Ryzennek.
nani70Szívesen!
-
Ármester
válasz Troy. #128930 üzenetére
(#128930) Troy.
Szia!Úgy általánosságban nincs velük gond, Adata XPG szériát szoktam is ajánlani.
Ramból azért az ismertebb gyártók termékeivel nem szokott gond lenni, legyen az Corsair, Kingston, Crui
cal, stb... Ramok ritkábban szoktak tönkremenni.KIT-et célszerű venni. Azok 99,9%, hogy menni fognak együtt.
-
h3lios
addikt
válasz palfitom #128918 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Sajnos ( vagy nem sajnos) elég rég építettem már gépet és bizony sokat változott piac 5 év alatt.
Azzal tisztában vagyok, hogy a retardált bányászok miatt duplájára emelkedtek a VGA árak, de sajnos nekem most ment tönkre az előző.
Illetve ki tudja mikor lesz vége ennek az őrületnek.A következő Setup lett a vége (a segítségnek köszönhetően):
ADATA 128GB Ultimate SU800 SATA3 2.5" ASU800SS-128GT-C
ASROCK Z370M Pro4
ASUS STRIX-GTX1050TI-4G-GAMING GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 PCIE
CORSAIR CX Series CX450M 450W
ENERMAX Ostrog Lite szürke (ház)
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
INTEL Core i3-8100 3.60GHz 1151 300 BOX
2 db HyperX 4GB Fury DDR4 2400MHz CL15 HX424C15FB/4Remélhetőleg ez is sokáig kiszolgál majd. Megszakadni valszeg nem fog, mert az utóbbi időben csak Hearthstone és Twitch nézés megy. Viszont nem baj az, ha ki tudom majd próbálni az új tripla A-s játékokat.
Full HD-ban játszom, mert nincs nagyobb monitor (illetve nem is érzem szükségesnek). Erre meg egy ilyen összeállítás bőven elég lesz.Egyébként az, hogy lehet hogy a 8. gen. I3 ennyivel jobb, mint az előző generációs I5-ös ? Utóbbi árban majdnem a duplája.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Slayer7 #128926 üzenetére
(#128926) Slayer7
Szia!Rendben van.
1060-at mennyiért vágják hozzád?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Slayer7
csendes tag
válasz palfitom #128883 üzenetére
Szia!
Ezt raktam össze a tanácsod alapján, jó összeállítás ez így?
Köszönöm még egyszer!alaplap ASROCK Z370 Pro4
processzor INTEL i5-8400 2.80GHz
memória G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz
videokártya GAINWARD 3729-BLISS GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 Phoenix PCIE
hdd WD Blue 1TB 7200rpm
ssd ADATA 128GB Premier Pro SP920
ház AEROCOOL Aero-500
táp SEASONIC M12 II EVO 520W
processzor hűtő BE QUIET! Pure Rock -
h3lios
addikt
Köszi a tippet, sajnos INTEL Core i5-7600 3.50GHz 1151 BOX -el adtam fel rendelést.
Az Ascrock alaplap pedig 300-as foglalatot ír. A proci pedig nincs a 300-asok között felsorolva, így is kompatibilis lesz a 2 egymással, vagy mondjam vissza a megrendelést ?
-
DaWe94
senior tag
Vagy még vár egy picit (ahogy én) és az alaplapot olcsóbban is kitudja hozni majd, ha megjelentek a B360,H310,H370-esek.
Illetve ha jól látom akkor a ram árak is kezdenek mérséklődni már. Szóval lehet hogy most megérné picit várni.h3lios
A 8 genes i3-al lényegesen jobban jársz mint a 7-es i5-el.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz h3lios #128915 üzenetére
Szia!
Inkább:
Lap: Asrock Z370M Pro4 / Asrock Z370 Pro4
Proci: i3-8100 (4 mag / 4 szál mint a korábbi i5! A neve ne tévesszen meg., 3,6 GHz) VAGY i3-8350K (4 mag / 4 szál, 4 GHz, szorzózár-mentes) + hűtő (pl. be quiet! Pure Rock)
RAM: 2x4GB DDR4 2400MHz+ (Corsair, G.Skill, HyperX)
VGA: OK.
SSD: ~120GB HyperX Fury / Adata SP920 / SU800
Táp: Táp: Cooler Master G450M / Corsair CX450M / FSP Hyper M 500W (1060-hoz is elegendőek)(#128916) h3lios
A 1060 miatt valóban csábító, de én nem ajánlom az ilyen előre összerakott gépeket.[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Sziasztok !
Mivel behalt a videó kártya a régi gépemben ezért kénytelen vagyok újat összerakni. (amúgy is 5 éves volt a cucc.)
Egyelőre a következő dolgokat válogattam össze:
ASUS PRIME B250-PRO - Alaplap
ASUS STRIX-GTX1050TI - VGA
COOLERMASTER MWE Bronze 550W - Táp
INTEL Core i5-7600 3.50GHz 1151 BOX - Proci
KINGMAX 8GB DDR4 2400MHz CL16 - RAM
KINGSTON 120GB SSDNow UV400 SATA3 2.5" SUV400S37/120G- SSD
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX - VinyóA kérdésem annyi, hogy ehhez a procihoz, RAM-hoz és VGA-hoz elég lesz-e az 550 W-os táp ?
Előre is köszi a segítséget.
-
-
Dr.kühl
csendes tag
Sziasztok, végül ez lett a választott konfig köszönöm mindenkinek aki segített!
(játék, fullhd)ASROCK AB350M
AMD Ryzen 5 1500X AM4 3,5GHz BOX
Corsair 8GB DDR4 2666MHz Kit (2x4GB) Vengeance LPX Black
Asus EX-GTX1050TI-O4G
Toshiba 1TB 7200rpm SATA-600 32MB DT01ACA100
Kingston 120GB 2,5" SATA3 A400 SA400S37/120G
FSP 500W FSP500-60APN Bronze 85+ OEM
Zalman ZM-T3 Black(~230K)
-
WinuX
csendes tag
válasz dugo_ #128900 üzenetére
A 8600K-ra integrált kártyán elfut bármilyen szintű játék? Következőre az Alien: Isolation-t vagy a Mad Max-et néztem ki, ilyenek megmozdulnak egyáltalán? Mire azokat letolom már simán lesz értelmes áron VGA szerintem, amilyen sebességgel haladok. A mostani gép már nagyon kerreg, lehet érdemes így, gyorsan váltani, és nem várni még heteket / hónapokat.
-
Puppet
újonc
Sziasztok
Nem tudom hogy jó topicba írok-e, annyi lenne csak a kérdésem hogy ha magamnak szeretném összerakni az új gépem akkor muszáj hővezető pasztát használni a proci (AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz) és a hűtője közé?
Köszönöm előre is
-
Ármester
válasz csipisz88 #128875 üzenetére
(#128875) csipisz88
Szia!1-1 képet láttam pcx-es összeszerelésről, azok egész normálisnak tűntek, rájuk bíthatod szerintem.
Aqua, iPon van még.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz WinuX #128903 üzenetére
Az aprón van 111k és 115k-ért is, új, bolti garis.
Használt, garis 1070 van 170k-ért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5600G / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 500w!
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- Mac Mini M2 8GB Újszerű/256ssd/2027.01.09. Gar./p3971
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- AMD Ryzen 7 7800X3D + GIGABYTE B650 GAMING X AX
- Fujitsu i5-3470 / 8GB / 250GB HDD / FX 580
- GAMER PC Intel Core Intel Core i7-6700 RX580 240GB SSD 16GB DDR4
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- FALCON GAMER-PC, Gigabyte H510M, i3-10100F, 16GB DDR4, 1TB PCIe M.2 SSD, RX 460, WiFi, RGB, 500W 80+