- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludla
őstag
Még egy szavazat a Slimbox firmwarere 😉 [Slimbox Tanix Tx3]
-
Tikakukac
titán
Részben topik, részben fogalmam sincs:
tudunk olyan eszközt, amit rá lehet dugdosni egy TV-re és képes vezeték nélkül képet fogadni laptopokról vegyesen Windows és Apple fronton is?
Ritka ostoba egy megjelenítőnk van és a HDMI kábel fizikailag nem megoldás, kéne valami, amivel stabilan 4K-t rá tudunk küldeni vezeték nélkül macbookról meg a céges további win alapú gépekről.Tudunk ilyet?
Nekem sima chromecast jutott eszembe, de ő chrome tabot másol csak ki emlékeim szerint.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Lehet egy picit off-topick, de részben kapcsolódik a tv -hez: TV szekrényt szeretnénk venni, az IKEA -ban kapható BESTA állványt néztem a jó ár-érték aránya miatt (bár ez is majdnem duplázta az árát 2-3 évvel ezelőttihez képest...).
Egy gondom van viszont, hogy nincs nyitott része a szekrénynek, ahová pl. a set-topboxot el tudnám helyezeni (az infra miatt). Úgy tudnám megoldani, hogy folyamatosan bekapcsolt állapotba hagynám a set-top-boxot, viszont ez nem fogyasztana túl sok áramot? Ki hogyan oldaná meg? A szekrény tetejére nem szeretném tenni design okok miatt... csatoltam egy képet lent amilyet szeretnénk:
Köszi a válaszokat előre is!
-
lowzor
veterán
válasz
Rommel6600 #9645 üzenetére
Ezért hagytam ott én is a Telekomot, mert idegesített ez a szarrágás, és drágább is volt mindennél. Átmentem a Direct One-hoz, azzal sokkal boldogabb vagyok.
-
gacsoi
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek olyan irányú tapasztalata, hogy létezik e olyan box, amire lehet feltelepíteni a telekom alkalmazását, és rendesen működik is? -
Win-T
őstag
válasz
AlyrArkhon #9640 üzenetére
Olvasgattam már ezt a Coreelecet, de ez igazából filmekhez, sorozatokhoz ideális ha jól vettem le és azok egyáltalán nem érdekelnek. Böngészőben streameléshez, dedikált appban való műsornézéshez is jó? Google Play store gondolom ott nem játszik.
Meg a telepítése, beállítása is elég komplikáltnak tűnik. -
Win-T
őstag
válasz
AlyrArkhon #9638 üzenetére
Átolvastam ott az utolsó 50 hozzászólást de basszus felét sem értem amiről beszélnek még annyira sem mint itt.
Átmásolom oda is a kommentem, de azért itt se tartsa magában ha valaki tud jó megoldást. -
Win-T
őstag
Üdv!
Ezt [link] a boxot vásároltam két évvel ezelőtt. Motorsport buzi vagyok, így az egyetlen dolga nagyjából az, hogy a versenyeket, vagy a velük kapcsolatos streameket amiket a tévében nem adnak nagy képernyőn tudjam nézni. Ez jellemzően Youtube, de mostanában egyre több versenysorozat tér át saját webes stream megoldásra vagy appra. Idei évtől például a WEC sorozatnak új appja van. A régit tökéletesen kezelte a box, de az új élvezhetetlen képet produkál, akadozik mint a fene. Ha böngészőben kellene nézni valamit azis nyögvenyelős nagyon, lassú, lefagy, van, hogy random újra is indul a készülék.
Azt gondolom hardverileg nem kellene, hogy ezek problémát okozzanak ennek a boxnak így gyanítom, hogy a borzasztó gagyi alap, optimalizálatlan android 9 a bűnös ebben így a kérdéseim:
- Lehet ezekre valami normálisan összerakott android romot telepíteni mint mondjuk egy telefonra vagy csak a gyári játszik?
- Ha ez nem megoldás vásárolnék egy modernebbet olyan maximum 50 ezer forintig, tudtok-e olyant ajánlani amit kipróbáltan használható, jól összerakott, jól futó rendszerrel szállítanak (neadjisten még frissítik is alkalmanként)?Köszi előre is!
-
ludla
őstag
válasz
Exelsior24 #9633 üzenetére
Köszi a KM7 Plusz (2023-as) GoogleTV felülettel szimpatikusabb, rendeltem egy
Strong Leap-S3-at ha a héten nem kapok értesítést egyáltalán jön e akkor valószínű ez lesz. -
Exelsior24
aktív tag
Ez bizony jó kérdés, specifikációkban mindhárom tv box nagyon hasonló, egyedül a KM7-esből van 4/64GB-os verzió is, de viszont az a legrégebbi 2021-es megjelenésű box, illetve azon nincs hivatalos Netflix támogatás, így csak korlátozott felbontáson lehet rajta keresztül nézni. A KM7 Plusz a legújabb 2023-as megjelenésű, és azon elvileg Google TV felület van, nem is AndroidTV 11. A KM2 Plusz pedig 2022-es megjelenésű, AndroidTV 11-el. Ez utóbbi kettő hivatalos Netflix és Amazon Prime Videó licensszel is rendelkezik
Szerintem azt rendeld amelyik tetszik, igazából nagyon hasonlók, bár én ha választanék akkor KM2 Plusz (2022-es) AndroidTV 11-el, vagy KM7 Plusz (2023-as) GoogleTV felülettel.
Teszek be neked ide linkeket, itt meg tudod nézni mindegyiknek a specifikációit, és te is látni fogod, hogy tudásra 90%-ban megegyeznek:
[Mecool KM7] , [Mecool KM7 Plusz] , [Mecool KM2 Plusz]De a Mecool hivatalos weboldalán is megtalálni róluk inden infót: [Mecool Android TV Box All]
Nagyon mellélőni egyikkel sem tudsz, amiket felsoroltál Youtube app, KODI, Skyshowtime app mindegyiken működni fog. -
ludla
őstag
Sziasztok! Tanácsot kérnék melyike boxot érdemes vennem? Youtube, Kodi, Skyshowtime, ra használnám.
Mecool KM7 4/64GB, Mecool KM7 Plusz 2/16Gb, Mecool KM2 plus 2/16Gb. -
Azirafael2
csendes tag
Sziasztok! egy kis útmutatás kellene az alábbi boxal kapcsolatban:
A95X W2 Android 11 Smart TV Box Amlogic S905W2 4GB 32G 64GB 2.4G&5G Dual Wifi
Sok jót írtak róla, de amiért megvettem arra nem jó. Disney+(nincs hang) Skyshowtime (nem kompatibilis az eszközzel üzenet fogad)
Valaki tud segíteni mit csináljak vele? (kuka nem opció)
Hol találok használható firmwarét hozzá?
Próbáltam s905W2-eseket, de nem idul el vele a box.
Egy google tv-s firmwarét találtam amivel elindult, de szintén használhatatlan....
Köszi előre is! -
-
atee_13
őstag
Üdv!
Előre is elnézést, ha kicsit OFF a kérdés, de nem találtam kifejezetten android TV topikot.
Vettem egy TCL C835 TV-t. A kérdésem az lenne, hogy Android TV az os. TV GO böngészőből futtatható rajta valamilyen módon? Egyenlőre a saját valami TCL böngészőt telepített, az behozza, de nem jeleníti meg az adást.
Kicsit olvasgattam és elvileg van Opera android tv -re. Az vajon meg tudja jeleníteni? Valamint lehet android alatt is reklámszűrőt telepíteni rá?
-
-
tasiadam
veterán
Üdv
ROKU express 4K okosítóval volt már valakinek dolga? Van 2 dobozzal, aktiválásnál kér bankkártyát. Ezt nem lehet áthidalni? Csak a YT kell róla jóformán.
-
treklam
tag
Ez az Ugoos am7-es ránézésre egész jónak tűnik. Mostanában jöhetett ki, van valakinek tapasztalata róla? Árban is egész jó, igaz nincs eu-s csatlakozós egyenlőre.
[link] -
blakey
titán
válasz
Exelsior24 #9619 üzenetére
Pedig jók ezek az új box-ok ezekkel az Amlogic 905X4 és 905Y4 SoC-okkal, talán jön majd egy kevésbé spórolós box is egyszer gigabit-es lan csatlakozóval és USB3.0-ás csatival. - Homatics Box R 4K Plus, Dune HD Homatics Box R 4K Plus.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #9618 üzenetére
Bakker valóban, gáz, hogy ilyen apró dolgokon spórolnak ha már kiadnak egy új box-ot. Igen azt tudom, hogy a Thomson THA100 ugyan az teljesen mint a Leap-S1, csak fehér színben, meg ahhoz a THA100-hoz szokásos androidTV-s távirányító van, a Leap-S1-hez meg egy más dizájnú hosszúkás távirányító van.
Pedig jók ezek az új box-ok ezekkel az Amlogic 905X4 és 905Y4 SoC-okkal, talán jön majd egy kevésbé spórolós box is egyszer gigabit-es lan csatlakozóval és USB3.0-ás csatival. -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
Exelsior24 #9606 üzenetére
Leap s3: en az egyetlen usb es az is csak usb2, valamint a 10/100 halo miatt maradtam a tha100-nal (3 usb, abbol egy usb 3, gigabit halozat) es nem vartam a harmasra. A tha100 ugyanugy strong gyartmany, sot, annyira, hogy a tevek leap s1- nek ismerik fel.
-
ColdMan
tag
válasz
AlyrArkhon #9605 üzenetére
AlyrArkhon, Exelsior24
Köszönöm a tippeket!
-
lowzor
veterán
válasz
AlyrArkhon #9610 üzenetére
"hanem hogy s nehany szazezres tv araba nem fért?"
Ez amúgy teljesen igaz.
Én is a 4 giga miatt vettem inkább no licenszes boxot, mert Netflixre nincs szükségem, a többi dolgot meg hibátlanul tudja, amire használom. A Netflixen kívül eddig minden hibátlanul ment rajta, amit próbáltam, az Android TV-s HBO Max is, mert Android TV-s Play Store van rajta.
A Netflixet le is mondtam, amikor megláttam, hogy bekorlátozzák nekem, hogy min használhatom, miközben 3800Ft-ot fizetek nekik havonta. Rákényszerítik az embereket, hogy inkább a virágboltból töltsék le a tartalmaikat, ott nincs bekorlátozva, hogy min lehet nézni.Tényleg emiatt lehetnek ezek 2/8-asok, amit írsz. Viszont ha annyival többért adnák, amennyibe fáj nekik + 2 giga RAM, akkor nem lenne számottevően drágább szerintem, és az emberek is jóval elégedettebben használnák őket.
-
adolfo01
tag
válasz
DrKapocs #9522 üzenetére
Sweet tv app letesztelve,frankón müködik android alatt is és Kodi add on -al is,valamint coreelec alatt is.Vontar X3 készüléken.
Minőség kiváló,és a jó hír,hogy az EU-ban a mai naptól korlátozás nélkül elérhetők az előfizetett magyar csatornák! Írtam nekik és ezt megerősítették!
Jelenleg a Digi Online-t használom,de ugye a digi napjai meg vannak számlálva,úgy néz ki ,hogy megvan az utódja!
Vezetékes net + sweet tv, megfontolandó,ugyanis bárhol használható az EU -ban. -
Fall-N
veterán
válasz
Exelsior24 #9611 üzenetére
Az a baj, hogy lassú a fejlődés. A több memória az eddig is rendelkezésére állt a gyártóknak, csak nem rakták bele. Viszont SoC fronton nem nagyon fejleszt egy cég sem, így nagy érdemi előrelépés nincs. Kár, hogy a Qualcomm nem száll be, hogy legyen egy kis verseny. Így nagyon nem is veszi rá az embert semmi, hogy váltson boxot bizonyos időnként. Például kijött a Mi Box S v2, de a több RAM-on és a frissebb rendszeren kívül nem sok újdonságot hozna.
-
Exelsior24
aktív tag
A 4GB ram-nak én is piszkosul örülnék ha végre legalább annyit tennének bele a gyártók, illetve egy legalább 16 - 32 - 64GB-os tárhelynek is, bár a 16GB is bőven elég lehet persze, felhasználótól függ mennyi és milyen applikációkat telepít rá az ember.
Használtam már 1GB ram-os AndroidTV rendszerű televíziót, és tv box stick-et, hát köszönöm szépen de soha többet, az már nagyon az alsó határ és a legalja, ott nagyon érezhető a kevés memória, lassan tölt be minden, lassan reagál a rendszer, kínszenvedés volt úgy kezelni a rendszert és telepíteni, elindítani, beállítani az appokat.
Szóval a 2GB és a 4GB ram között is biztosan lenne érezhető változás a rendszer fluidságában, appok indításánál, és appok közötti váltásnál.Ettől függetlenül még mindig ugyan úgy jönnek ki új AndroidTV-s boxok 2GB ram-mal és 8GB-os tárhellyel, lásd az új Xiaomi Tv Box Gen2 is ugyan úgy maradt 2GB ram / 8GB háttértár, de legalább újabb erősebb SoC és grafikus egység.
Szerintem úgy vannak vele a gyártók, hogy a legtöbb embernek ez is bőven megfelel / elég, mert úgy sem telepít rá olyan sok applikációt, illetve nagyobb méretű applikációkat, és persze még spórolnak is vele valamennyit a gyártási költségeken, bár erre kíváncsi lennék mennyi lehet az árkülönbség, ha mondjuk 2GB ram /8GB háttértár helyett, 4GB ram / 16-32GB háttértárral gyártatnák a box-okat.
-
AlyrArkhon
senior tag
Akkor lehet, hogy nem is az a baj, hogy az osszes licensszel rendelkezo box ~25 ezres árába nem fér 4 giga, hanem hogy s nehany szazezres tv araba nem fért?
van box 15k korul is, 4 gigavwl, csak epp mas hardware es no licensz.
(kezemben az emlegetett masodik thomson, 23490-et fizettem, Aqua) -
lowzor
veterán
válasz
AlyrArkhon #9608 üzenetére
Én a multitaskingról beszélek. A Sony kb mindent bezár, ami a háttérbe kerül, a 4 giga ramos boxon meg minden azonnal ott folytatódik, ahol otthagytam.
-
AlyrArkhon
senior tag
Talán azért, mert egy optimális rendszeren bőven elég?
Lehet, hogy az a Sony nem épp ugyanaz a hardware/software?
Én nem látom semmi hátrányát a THA 100-on. Nyilván nem megy rajta se torrent, se nas, se más, csak VLC és Kodi, HBO és Youtube, a tévé is csak FHD. Hamarosan érkezik a második, azt majd jobban megizzasztom, a mostani használathoz még talán az első generációs egy gigások is elegek lennének. -
lowzor
veterán
válasz
Exelsior24 #9606 üzenetére
Nem értem, hogy miért erőltetik ennyire még ezt a 2 giga ramot, 30 ezerbe beleférhetne szerintem már a 4 giga is. Az meg nem igaz, hogy elég a 2 giga is, mert a Sony Android tévémben 2 giga van, és nagyon durva a különbség egy 4 giga ramos box javára.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
AlyrArkhon #9605 üzenetére
A Strong márkából egész jó új box-ok jöttek ki, van egy STR 420-as ami Android-os TV Box, de mellette földfelszíni TV antenna csatlakozó is van rajt, érdekes megoldás: [SRT 420] , illetve az általad is említett LEAP-S3-at is már lassacskán lehet kapni itt-ott webáruházakban, [Leap-S3] ez a Leap-S1 utódja, jobb hardverrel és kibővített támogatással.
Árukeresőn megtalálni már mindet: [STRONG Asztali multimédia lejátszók] -
ColdMan
tag
Sziasztok!
Valamilyen média box / TV okosító kellene.
Egy fullHD Samsung TV lesz a megjelenítő.
Követelmények:
- Disney+, HBO Max, Netflix
- média lejátszás USB-ről (max 1080p)
- WiFi
- Ne kelljen vele mókolni. Aki használni fogja, nem technikai irányultságú. Bedugja, telepíti az appokat, működik.A keretösszeg első körben legyen 25-30 k
Ha ennyibe nem fér bele, vagy komolyabbat javasoltok, azt is szívesen fogadom.
Köszi! -
tasiadam
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest