Új hozzászólás Aktív témák

• Sancza

tag

Az adapterezésnél sokan egy kalap alá veszik a Sony-s adapterezést (ahol teljesen más rendszer obiját illesztik adapterrel) Canon rf és nikon z -s adapterezéssel, pedig szerintem a kettő nem teljesen ugyanaz a kategória.

Sony esetében egy nem Sony gyártó (pl. Sigma) csinált egy adaptert, ami egy harmadig gyártó (Canon) által használt protokolt fordít át a Sony E-mount protokoljára (és vissza). Itt 3 gyártó termékének együttműködéséről beszélünk. Ráadásul a Canon által használt protokol egyáltalán nem publikus, nem dokumentált reverse engineering-gel fejtették vissza! Ez nagyon nem egy egyszerű fejlesztés. Látható, hgoy a Sigma mc-11 a kezdeti verzióhoz képest mennyire jobban teljesít a legfrissebb verzióval (folyamatosan frissíti a Sigma az MC-11 firmware-t)

Canon esetében a Canon által készített adapternek a Canon által használt korábbi protokolt (aminek teljes dokumentációjával rendelkezik) kell átfordítani a Canon által használt új protokolra (amit saját maga tervezett). (Nikon esetében ugyanez)

Szerintem érezhető a két adapterezés közötti különbség minőségben. Biztos vagyok benne, hogy a Canon-os adapterezett obik majdnem olyan jól műküdnek az R és RP gépeken mint a DSLR gépeken (ha nem ugyanúgy, vagy jobban).

Új hozzászólás Aktív témák