- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzcs
senior tag
A márkáját fejből nem tudom, egy koax és 1 utp csati van rajta, ez megy a mikrotikbe, mert nem csak a riasztónak kell net, hanem több mindennek. A szolgáltató Vidanet, és dhcp kliensként van beállítva a WAN, ami ip-t kap, az a publikus ip is (ugyanaz, mint amit pl. az ipcim.com mutat).
A kábelmodemnek csak 1 utp-je van.
Ha direktben dugom rá, akkor csak annyit, hogy dhcp-n kapja az ip-t, a mikrotik mögött a biztonság kedvéért a dhcp lease-ben is fixálva van, és fixen van megadva a riasztóban is (ha dhcp-n kapja, akkor sem működik, csak egyszer). -
Alteran-IT
őstag
Kábelmodemes elérés esetén a UPC-t kivéve minden esetben csak egy publikus dinamikus IP címet kap az előfizető (kivétel még Telekom DSL), vagyis ha esetleg van is másik portja a modemnek, akkor sem fog működni a dolog, mert vagy internet nem lesz, vagy riasztó, a kettő együtt nem fog működni, kivéve ha UPC-s (már ha még mindig 3 publikus IP-t adnak).
Én még mindig a tűzfal szabályoknál ragadtam le, ugyanis kérdés, hogy nem-e valamelyik dobja el a kapcsolatot, illetve én még annyit külön kipróbálnék, hogy közvetlenül a routerre csatlakoztatnám és egy külön hálózatot csinálnék neki, azt NAT-olnám (nem állítanék be semmilyen VLAN-ok közötti szabályt, se fasttrack-et, se semmit, sőt ha most nincs fasttrack, akkor én kipróbálnám) és megnézném úgy, hogy működik-e vagy nem, de igazából okosabbat csak akkor tudnék mondani, ha látnám a konfigurációt, meg a kapcsolatot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Autós topik
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" / M4 Pro / 24GB / 512GB / Asztrofekete
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (191)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged