Hirdetés
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Értem, köszönöm.
Hogy lehet megoldani azt, hogy mind a 2 elérés a saját dns szerverét használja.
Tehát ha a telekom vonalon megy ki az eszköz, akkor az a kapcsolat a telekomét, úgy, hogy a dhcp magát a mikit jelöli dns szervernek, míg a digi vonalon a digiset.Most próbálkoztam nem az éles rendszerrel, hanem a másik RB750 essel.
Ebbe is belekötöttem egy drótot a telekom dobozából, és egy másikat a digi modeméből.Megcsináltam a szokásos alap beállításokat, ip cím, dhcp, nat stb ...
Most a telekomos kapcsolatot állítottam be először, működött szépen.
Utána megcsináltam az egyik portot wifi ap nek, és betettem egy wifi nek hívott bridge-be,
és rákötöttem egy öreg AP ét.Miután létrehoztam a digi felé a pppoe kapcsolatot abban a pillanatban megállt minden.
Amikor a nat nál átállítottam, hogy ne a telekomost, hanem a digiset használja, elindult a kábelesen a net.Majd megcsináltam a wifis re is a beállításokat, kapott ip címet, de forgalom az nem volt, wifin a telot kapcsoltam rá.
Ekkor megcsináltam a mangle alatt a rputing markot a wifi számára a telekom irányába, majd a route nál is felvettem, elindult a wifis a telekom irányába.
Ekkor gondoltam, hogy megcsinálom a routing markot a kábelesre is.
Beállítottam, felvettem még egy route szabályt a digit használva, és itt is beállítottam a hogy melyik routing markot használja.
Ugye most 3 közül lehettet választani.ISP_Telekom
ISP_Digi
main
értelemszerűen mind a 2 nek a rá utaló elnevezést használtam.Viszont, ha letiltom azt a routing mark szabályt, ami a kábelesre vonatkozik, miért műkődik tobább a kábelesen az elérés a digi vonalával ?
Igaz addig is ment, amíg nem volt beállítva rá semmi.Miért ?
Az éles rendszeren csak a telekomos irányba van routing mark.
Azon kivül, hogy "csálén" néz ki, nem pontosan értem, hogy miért műkődik a digi felé, ha nincs beállítva semmien routing mark.
A telekomosnak meg miért van szüksége rá ?Hogy lehet rávenni arra, hogy csak a routing mark on keresztül menjen, és a main esetében meg ne ?
(#6271) jerry311
Az egész a nyomtatás irányából indult el.
Maga a net elérés az műkődik.Eme poszt elején próbálkoztam, nem az éles rendszert használva, hanem egy korábbi mikit bekötve, így nem rontom el az éles rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- EA Sports WRC '23
- Eredeti játékok OFF topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Xiaomi 15 Ultra, újszerű, Alza vásárlás, 34 hónap gyári garanciával, eladó!
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- Lenovo ThinkPad T14 G2 i7-1165G7 / 16GB / 512GB SSD EU billentyűzet
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Fehér -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold