Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz feketegergo #5161 üzenetére

Nem fontos fix IP az AP-nek, csak ha neked úgy kényelmesebb/tetszetősebb.

Én sima AP-hez törlöm a konfigot, kikapcsolok minden csomagot a DHCP, System, Wireless kivételével (a DHCP is opcionális, beírhatsz neki fix IP-t kézzel is --- ezután eleve kevesebb a menüpont is, így általában állítani is kevesebbet kellhet a kevesebb lehetőségből).
    Egy bridge-be dobok minden portot (az "all"-t adtam hozzá portként).
    DHCP-szerver KI, -kliens BE a bridge-en
    Wireless: ahogy neked tetszik ap bridge módban.
    Ha van valami fix IP, akkor arra törlés.
    Ha még nem üres, kipucolom az összes tűzfalszabályt (itt felteszem van előtte egy vagy akár több eszköz, amin aktív valamilyen tűzfal, így itt akár már többszörösen is redundáns lenne, de persze ezt te tudod).

A wireless bridge kiegészítés könnyen kikapcsolható, ha nem igényled.

Ha most nem tévedek emlékezetből, akkor a QuickSet menüből a PtP Bridge AP a leghasonlóbb egy ilyen "minimalista AP" módhoz, a Home AP inkább egy Home Router. Az AP-ként árult kütyüjük lényegében egy Router az alapbeállításokon (egy tűzfallal lezárt WAN port fogad, a LAN portokon pedig DHCP szerver fut, szóval kvázi SOHO Router na...), gondolom azért, mert fordított esetben a kevéssé intelligens vásárló nyafog a support-nak, hogy "feltörték netről a wifim és letiltott a netszolgáltatóm miattatok".

Ja, ezek a kis műanyag dobozok elég langyosak tudnak lenni, főleg nyári melegben, zárt térben, légmozgás (és légkondi) nélkül meglepően meleg lehet a tapintásuk.

Új hozzászólás Aktív témák