- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
- Melyik tápegységet vegyem?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
feketegergo #5161 üzenetére
Én capsmannal állítanám be.
-
janos666
nagyúr
válasz
feketegergo #5161 üzenetére
Nem fontos fix IP az AP-nek, csak ha neked úgy kényelmesebb/tetszetősebb.
Én sima AP-hez törlöm a konfigot, kikapcsolok minden csomagot a DHCP, System, Wireless kivételével (a DHCP is opcionális, beírhatsz neki fix IP-t kézzel is --- ezután eleve kevesebb a menüpont is, így általában állítani is kevesebbet kellhet a kevesebb lehetőségből).
Egy bridge-be dobok minden portot (az "all"-t adtam hozzá portként).
DHCP-szerver KI, -kliens BE a bridge-en
Wireless: ahogy neked tetszik ap bridge módban.
Ha van valami fix IP, akkor arra törlés.
Ha még nem üres, kipucolom az összes tűzfalszabályt (itt felteszem van előtte egy vagy akár több eszköz, amin aktív valamilyen tűzfal, így itt akár már többszörösen is redundáns lenne, de persze ezt te tudod).A wireless bridge kiegészítés könnyen kikapcsolható, ha nem igényled.
Ha most nem tévedek emlékezetből, akkor a QuickSet menüből a PtP Bridge AP a leghasonlóbb egy ilyen "minimalista AP" módhoz, a Home AP inkább egy Home Router. Az AP-ként árult kütyüjük lényegében egy Router az alapbeállításokon (egy tűzfallal lezárt WAN port fogad, a LAN portokon pedig DHCP szerver fut, szóval kvázi SOHO Router na...), gondolom azért, mert fordított esetben a kevéssé intelligens vásárló nyafog a support-nak, hogy "feltörték netről a wifim és letiltott a netszolgáltatóm miattatok".
Ja, ezek a kis műanyag dobozok elég langyosak tudnak lenni, főleg nyári melegben, zárt térben, légmozgás (és légkondi) nélkül meglepően meleg lehet a tapintásuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest