Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• D-LAN|FuRioN

aktív tag

válasz laracroft #23973 üzenetére

Ilyesmit nem így szoktak megoldani. Nem router segítségével. Amit írtál megoldás erre nem jó szerintem. Nem írtad, hogy ezt az 5000-es portot pontosan mire használod, milyen szolgáltatás van mögötte. Mit szeretnél megvalósítani magas rendelkezésreállást terhelés elosztással vagy folyamatos adat replikát? Amit írtál nekem az jön le, hogy a 2. gép csak backup. Szóval ha gép 1 kiesik akkor nem érdekes, hogy megáll az a bizonyos szolgáltatás, a lényeg, hogy legyen replikád róla. Vagy a cél az, hogy ha gép1 kiesik akkor gép2 vegye át a feladatait úgy, hogy szinkronban tűpontos másolata az elsőnek? Mindenre van megoldás, de egyiket sem router szinten szokás megvalósítani. Főleg ha csak abba gondolunk bele, hogy ha UDP-t tükröznél ott nincs hibatűrésed, TCP esetén meg ha csak "hallgatózól" nincs garancia arra, hogy pont az az adat pont olyan formában érkezik oda a gép2-re mint ami a gép1-re, hiszen nincs tcp retransmission. Lehet HA megoldást is csinálni ebben az esetben viszont a gép1-gép2 között szokás egy a routeres hálózattól független fizikai kapcsolatot létesíteni, ez általában nem 1gbit/s-es adatkapcsolat. Ebben az esetben is a pfw gép1-re megy, az adatok tükröződnek a saját kapcsolaton gép2-re, ha ez a kapcsolat kiesik akkor pedig gép2 átveszi gép1 szerepét. Ezek nem két perces megoldások egyébként. AI nem fogja neked megoldani. :) Viszont szerintem ezen a vonalon olvasgass: Linux, DRBD, Heartbeat, High Availability Cluster. Itt első körben ami érdekes lesz majd neked a Linux alapon DRBD cluster.

• ekkold

Topikgazda

válasz laracroft #23973 üzenetére

TCP esetén alacsony szinten mindenképpen megy válasz is, mert nyugtázni kell a csomagokat, nyugta meg csak egy helyről jöhet.

Lehet, hogy létezik valamilyen megoldás, de ezt szerintem semmilyen router nem tudja alapból megoldani, mert ehhez tárolni kell a csomagokat, a saját nevében nyugtáznia kell, majd elküldeni mindkét kliens felé, és mindkettőtől megvárni a nyugtát.

Az UDP azért egyszerűbb mert ott nincs nyugtázás, a küldő elküldi a csomagot, a címzett meg általában megkapja (néha meg nem). Természetesen felette lehet olyan réteg ami megoldja a hibamentes adatátvitelt (pl. csomagismétléssel) UDP esetében eleve lehet olyan egy adatcsomag, hogy nem csak egyetlen címzettnek szól.

Új hozzászólás Aktív témák