Hirdetés
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Firmware: a rejtett agy a gépedben 🧠
- Máris vihetik az FSR Redstone-t az új FidelityFX SDK-ból a fejlesztők
- El sem merte árulni két új SSD-családjának árazását a Kioxia
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
ekkold
#16841
üzenetére
Pár trükk van, az egyik, hogy 1 liter forralt vízhez 1 evőkanál só kell, ezt nem szabad elszúrni, ha bekeversz 1 litert és a felöntésnél kevés, akkor újból forralj és keverj be 1 litert 1 evőkanál sóval, a felesleget kiöntöd, de nem lehet eltérni az aránytól, mert vagy sós lesz, vagy sótlan.
A másik trükk a bevagdaláson van, én egyik végén félbe vágom majdnem teljesen, majd a másik végén negyed fordulat és megint bevágom majdnem teljesen. Ezzel szinte 4 részbe vágtam az ubit, mindenhol jól átjárja a lé. Természetesen az uborkát előtte megmosni, végeit levágni, stb.
Én teszek bele egy fej (vagy volt már, hogy több) fokhagymát. Nem egy gerezded, egy fejet. Ennek egy részét mi megesszük, de van aki nem, meg ennek a mennyiségét is mindenki magának belövi, én szeretem, többet teszek bele. A legtöbbször 3-5 literes vödörben szoktam csinálni, nem teszem tele legfeljebb.
És a lényeg, a kenyeret nem szabad tömködni, szétszedni, mert az csak a folyamat beindításához kell (ki kell tapasztalni melyik a legjobb kenyér a környéken ehhez, az a legjobb ami kovásszal készült), de amikor kész az uborka, akkor le is kell tudni állítani a folyamatot..
Tehát egy szelet kenyér a tetejére, alá kapor.. felönteni a bekevert sós vízzel amíg el nem lepi.A beindításhoz kell a meleg, ha nyár van, 35 fok, netán még a napra is ki lehet tenni, hát ott 1 max 2 nap alatt kész. A leállításhoz kenyér ki, majd hidegre az egészet. A folyamat teljesen lehet nem áll le, ezért az ubi 2 hétnél tovább szerintem nem áll el, illetve megpuhul, de kinél marad meg addig?

Én azt szeretem amikor az uborka még roppan, és nem savanyú nagyon, de minden nappal érik tovább még a hűtőben is, azaz puhul és savanyodik is. A melegben nagyon gyorsan, ott 1 nap plusz, már számomra ehetetlen állagúvá puhul !
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest



