- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Home server / házi szerver építése
- ZIDOO médialejátszók
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
ekkold #16841 üzenetére
Pár trükk van, az egyik, hogy 1 liter forralt vízhez 1 evőkanál só kell, ezt nem szabad elszúrni, ha bekeversz 1 litert és a felöntésnél kevés, akkor újból forralj és keverj be 1 litert 1 evőkanál sóval, a felesleget kiöntöd, de nem lehet eltérni az aránytól, mert vagy sós lesz, vagy sótlan.
A másik trükk a bevagdaláson van, én egyik végén félbe vágom majdnem teljesen, majd a másik végén negyed fordulat és megint bevágom majdnem teljesen. Ezzel szinte 4 részbe vágtam az ubit, mindenhol jól átjárja a lé. Természetesen az uborkát előtte megmosni, végeit levágni, stb.
Én teszek bele egy fej (vagy volt már, hogy több) fokhagymát. Nem egy gerezded, egy fejet. Ennek egy részét mi megesszük, de van aki nem, meg ennek a mennyiségét is mindenki magának belövi, én szeretem, többet teszek bele. A legtöbbször 3-5 literes vödörben szoktam csinálni, nem teszem tele legfeljebb.
És a lényeg, a kenyeret nem szabad tömködni, szétszedni, mert az csak a folyamat beindításához kell (ki kell tapasztalni melyik a legjobb kenyér a környéken ehhez, az a legjobb ami kovásszal készült), de amikor kész az uborka, akkor le is kell tudni állítani a folyamatot..
Tehát egy szelet kenyér a tetejére, alá kapor.. felönteni a bekevert sós vízzel amíg el nem lepi.A beindításhoz kell a meleg, ha nyár van, 35 fok, netán még a napra is ki lehet tenni, hát ott 1 max 2 nap alatt kész. A leállításhoz kenyér ki, majd hidegre az egészet. A folyamat teljesen lehet nem áll le, ezért az ubi 2 hétnél tovább szerintem nem áll el, illetve megpuhul, de kinél marad meg addig?
Én azt szeretem amikor az uborka még roppan, és nem savanyú nagyon, de minden nappal érik tovább még a hűtőben is, azaz puhul és savanyodik is. A melegben nagyon gyorsan, ott 1 nap plusz, már számomra ehetetlen állagúvá puhul !
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- SSD kibeszélő
- Suzuki topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Home server / házi szerver építése
- ZIDOO médialejátszók
- Napelem
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB ZALMAN M4 FSP 700W
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest